A szénhidrát rossz az idősödő agynak


Ha szeretné fenntartani az értelmi képességeit, ahogy idősödik, akkor figyeljen oda a karbonát bevitelre. Egy új tanulmány szerint az időseknél (70 évesek vagy idősebbek), akiknek az étrendjében sok a szénhidrát, közel négyszer nagyobb a kockázat enyhe szellemi romlásra (memória, beszéd, gondolkozás, döntési képesség), mint azoknál, akiknek normál módon idősödik az agyuk.


Azoknál az időseknél volt a legalacsonyabb a kockázat, akiknek az étrendjében sok volt a fehérje. A kutatók 1.230 férfit és nőt vizsgáltak 70-89 év között, akik jelentettek az étkezésükről.

A kutatók megvizsgálták a résztvevők szellemi képességeit és arra a 940-re koncentráltak, akik nem mutatták romlás jelét. Négy évvel később 200-an a 940-ből kezdték mutatni az enyhe szellemi romlás jeleit.

Azok a résztvevők, akiknek az étrendjében sok volt a szénhidrát közel kétszer nagyobb eséllyel alakítottak ki szellemi leépülést. A kutatás azt is megmutatta, hogy azoknál, akiknél a cukorbevitel a legmagasabb volt, 1.5-szer nagyobb esélyük volt a romlásra.

Címkék: fehérje, étrend, szénhidrát, agy, memória, beszéd, gondolkozás
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!