A sokáig hordott kontaktlencse

Ha kontaktlencsét hord, akkor jobb lesz ha megnézi a naptárát. Egy új tanulmány szerint a kontaktlencsét hordók 40%-a nem akkor cseréli ki lencséit, amikor azt a gyártó javasolja.

A kutatásban 1.654 amerikai felnőtt vett részt, akik kontaktlencsét hordtak.

A páciensek különböző lencséket hordtak: 45% szilikon hydrogel lencsét, amiket két hetente kell cserélni, 39% szilikon hydrogel lencsét, amiket havonta kell cserélni és 16% eldobható lencsét, amiket naponta.

A kutatásban a páciensek beszámoltak arról, hogy milyen gyakran cserélik lencséiket. 40% használta tovább lencséit a megadott időtartamnál. Ebbe a csoportba beletartozott 59% két hetes, 29% hónapos és 15% eldobható lencsét hordó.

Miért nem cserélték ki időben lencséiket? A két hetes és a havi lencsések kifogása az volt, hogy elfelejtették, mikor tették be a lencséiket először. Ők voltak azok, akik szerint egy figyelmeztető rendszer hasznos lenne – e-mail vagy SMS – hogy emlékeztesse őket a lencsék cseréjére.

A napi lencséseknek viszont más indokuk volt a késői cserére. A pénz.

Egy másik ok lehet az, amit a szemorvosok javasolnak. 9% javasolja páciensének, hogy tartsa bent tovább a lencsét a megadott időpontnál.

A fiatalabb részvevők hajlamosabbak voltak arra, hogy hosszabb ideig hagyják bent lencséiket.

Címkék: kontaktlencse, látás, szemüveg, szem, szemgolyó
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!