A rossz lehellet okai

A rossz lehellet, más néven a halitosis, kellemetlen probléma lehet. Okozhatják az ételek, amiket eszünk, száraz száj, dohány vagy egészségügyi probléma is. A helyes orális egészség megtartása segíthet abban, hogy eltűntessük a rossz lehelletet.

A következő étkezési szokások okozhatják a rossz lehelletet:

Étkezés

  • Ha valaki nem most elégszer fogat, ételrészecskék maradhatnak a szájban. Ezek a maradékok növelhetik a baktériumok növekedését, ami rossz lehelletet, fogszuvasodást és ínybetegséget is okozhat.
  • Az erős illatú ételek is befolyásolhatják egy ember lehelletét. A rossz lehelletet okozó ételek közé tartozik a hagyma, exotikus fűszerek, bizonyos sajtok, hal és savas italok, mint a kávé. Az ételeket felszívja a véráram és elszállítja a tüdőbe, ami észrevehető lehelletet okoz, mikor kilélegzünk.
  • Az alacsony szénhidrát-tartalmú diéták is kellemetlen lehelletet okozhatnak. Ezek a diéták arra késztetik a testet, hogy elégesse a zsírt, mint energiaforrás. A végterméke ennek a folyamatnak egy gyümölcsös, aceton-szerű illat a lehelletben kilégzéskor.

Száraz száj

  • A rossz lehelletet a nyál hiánya is okozhatja a szájban, ami nagyon fontos az emésztéshez és a szagokat okozó molekulákat is eltávolítja a szájból.

 

 
Címkék: rossz lehellet, halitosis, nyál, száj, fog
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!