A ProstRcision® prosztatarák kezelési módszer sikere 88 %-os a 12500. beteg után

Az amerikai Georgia Állam Radioterápiás Központjai (RCOG) szervezet bejelentette, hogy a prosztatarákos betegek kezelésében új mérföldkövet értek el, az ún. ProstRcision® terápiás módszerükkel nemrégiben kezelték a 12500. beteget.

A mérföldkő arra vonatkozik, hogy a szervezet kezelési adatbázisa egyike a legátfogóbb nemzeti adatbázisoknak Amerikában. A szervezet az RC Rák Központok egyik divíziója, a ProstRcision® kezelés kizárólag náluk elérhető és egyben az iparág legmagasabb, dokumentált gyógyulási arányát - 88% (!) - mondhatja magáénak. (Megjegyzés: a kezelési módszert egyelőre a magyar társadalombiztosítás nem finanszírozza, de korábban már tervbe vették.)

Minden évben betegek ezrei keresik fel az RC Rák Központokat az USA-ban, és nemcsak Amerikából, de a világ minden tájáról, gyógyulást remélve a rákbetegségükből. Az RC Rák Központok divíziójaként 1979-ben alapították meg a Georgia Állam Radioterápiás Központjai (RCOG) szervezetet, amely megalapítása óta az USA „egyik top rákkezelő és kutató létesítménye” hírnevet szerezte meg magának. A minőség iránti elkötelezettség, a legújabb radioterápiás technológiák használata és a kutatásra történő fókuszálás segíti hozzá az RCOG-t, hogy különböző típusú rákbetegségben szenvedő férfiakat és nőket kezeljen, beleértve az emlő-, prosztata-, tüdő-, vastagbél-, nyirokrendszeri rákot és más típusú rákbetegségeket is.

Az RC Rák Központok a ProstRcision® kezelések kizárólagos szolgáltatója, a módszer egy olyan egyedülálló technika a prosztatarák gyógyításában, amely jód-125 izotópmag beültetésen keresztül történő célzott besugárzás és hagyományos konform (idomuló) besugárzás kombinációjából áll. A két besugárzás egyidejűleg pusztítja belülről a prosztatát és a prosztata rákos sejtjeit, illetve megcélozza a környező szövetet is, a lehetséges mikroszkopikus ráksejt penetrációt célba véve. A kezelés mellékhatása – mint pl. az inkontinencia és az erektilis diszfunkció, vagy a merevedési zavar – más egyéb terápiákkal összehasonlítva minimális.

Az amerikai sebészek szigorú, egy évtizedes oktatásán és tréningjén túl, amelyet bármely sebésztől megkövetelnek, a ProstRcision® orvosoknak további, egy éves ügyrendi instrukció és sebészeti tréning kurzust kell teljesíteniük, mielőtt saját maguk is alkalmazhatnák a ProstRcision® módszert, ellentétben más, jód-125 izotópmag beültetéssel és robottechnikával kapcsolatos eljárások iparági standardjaival. Az országban eddig mindössze 7 orvos szerzett a módszer alkalmazására meghatalmazó levelet, és mind a hét az RC Rák Központokkal áll kapcsolatban.

„A ProstRcision® kezelés 10 éven keresztül dokumentált 88 %-os gyógyulási aránya, a módszer azon képessége, hogy megvédje a prosztatarákos betegeket az inkontinencia mellékhatástól, valamint hogy épségben megőrizze szexuális funkcionálásukat, tette a módszert a napjainkban elérhető legfontosabb kezelési opciók egyikévé.” – közölte az RCOG egyik orvosa. „A magasan képzett és tréningezett munkatársaink figyelnek arra, hogy a kezelésekben elért legújabb haladásokkal a ProstRcision® módszer lépést tartson, valamint tudásukat arra is képesek használni, hogy a prosztatarákos férfi betegeink a gondoskodó környezetben hatékonyan gyógyuljanak.”

Az összes, ProstRcision® eljárással kezelt férfi demográfiai és statisztikai információja az RCOG prosztatarák kezelési adatbázis adatforrása. Az adatokat minden egyes férfi betegtől a kezelések előtt, a besugárzások során és a kezeléseket követő ellenőrző kezelések során szerzik be. A kezelések előtti adatforrások az alábbiak: a férfi páciens kora, a prosztataspecifikus antigén értéke (PSA), a Gleason-pontja, a prosztata mérete, a szexuális funkcionálás milyensége, és hogy hányszor kel fel éjjel vizelni. Gyűjtik még többek között a jód-125 izotópmagok számára, az izotópmagok által leadott besugárzás mennyiségére, valamint a külső besugárzásokra vonatkozó adatokat is. Az adatgyűjtés azért is fontos, mert nagyon sok prosztatarákos beteg bizonyíték-alapú adatokat és információkat szeretne kapni, mielőtt orvosukkal karöltve kiválasztják a legjobb kezelési módszert.

Az RCOG adatbázisa, több, mint 9 millió adatponttal, teszi lehetővé, hogy a prosztatarákkal diagnosztizált férfiaknak proaktív módon tudjanak segíteni. A leendő páciensek közvetlenül a radiológus-onkológussal tudnak kapcsolatba lépni, aki a kommunikációra hivatalosan is fel van készítve. Miután az RCOG-hoz forduló betegek megadták a szükséges egészségügyi információkat, az alkalmazottak az eredményeket összeegyeztetik az adatbázisban szereplő, hasonló körülményekkel rendelkezett férfi betegek adataival, majd kalkulálnak egy egyéni, 10 éves gyógyulási rátát (ICR). Ezek a kalkulációk segítik a prosztatarákos férfiakat abban, hogy objektív döntéseket hozzanak azzal kapcsolatosan, hogy melyik kezelési módszer nyújtja számukra a gyógyulás legnagyobb esélyét.


Címkék: prosztata, terápia, rák, prosztatarák, ProstRcision, kezelés
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2022 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!