A parasomnia 5 jele

Ellen Vincenti olyan két és fél napon esett át, amit soha nem felejt el. Ezt az időt egy mocsárban töltötte, egy erdőben, 24 kilóméterre otthonától.

„Sikerült egy kis darab földre kimásznom, de a víz a derekamig ért körülöttem,” mondta Ellen.

És a legrosszabb az volt, hogy fogalma sem volt arról, hogyan került oda.

„Szombat este megcsókoltam a férjem és jó éjt kívántam neki. Bevettem az új gyógyszerem és mondtam a férjemnek, hogy olvasni fogok, amíg el nem álmosodok. A következő dolog, amire emlékszem az, hogy 5:30 van vasárnap reggel és én a kocsimban ülök az erdő közepén,” mesélte Ellen.

Ellen szerint ekkor szellemileg zavarodott állapotban volt és abba az irányba kezdett el sétálni, ahonnan a kocsik zaját hallotta. Ezek után a mocsárban találta magát.

„Egész vasárnap segítségért kiabáltam, de senki nem jött,” mondta. Tovább sikítozott és a segítség végül kedden érkezett egy nő személyében, aki nem messze lakott és meghallotta a kiabálást.

Ellent megrázta az eset, de ezen kívül nem szenvedett sérüléseket. Az orvosa szerint valószínűleg a gyógyszer, amit bevett, okozta a kis kirándulást. Ellen azt is elárulta, hogy korábban már beszélt álmában és alva is járt.

Az alvajárás valószínűleg a parasomnia legismertebb formája – egy olyan rendellenesség, ami megzavarja az alvást és bomlasztó viselkedéshez vezet.

Szakértők szerint viszont más fajtái is léteznek, amik nagyon enyhék, de nagyon súlyosak is lehetnek:

  • Alvajárás
  • Alva beszélés
  • Alva evés
  • Alva SMS-ezés
  • Alva szeretkezés
Címkék: parasomnia, alvajárás, alvás, emlékezet, gyógyszer
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!