A női szexualitás

A nők maguk tisztában vannak saját szexualitásukkal. Minden életkorban újabb dolgokat tanulnak meg szexualitásukról.

Sokáig tabutémának számított, de manapság a női szexualitást nyíltan kezelik és beszélnek róla a televízióban, az újságokban és az interneten.
 
Mi a „szexualitás”? Egy nőnek, ahogy egy férfinak is, a szexualitás egy nagyon tág összefoglalója fizikai tevékenységeknek és pszichológiai tapasztalatoknak. Ezek a tevékenységek fontos fizikai és érzelmi vágyait elégítik ki a közelségnek és az intimitásnak. A szexualitásba nem csupán a szexuális élmények tartoznak bele, hanem az önmagunkkal való kapcsolat, a másokkal való kapcsolat és a szexel való kapcsolat is. Az, hogy hogyan érzünk parterünk és kapcsolatunk iránt, mindenképpen befolyásolják a szexuális kielégülést.
 
A nők kíváncsisága és a szexuális stimulációra való válasza nagyon változó. A legtöbb nő szexuális fogékonysága a késői 30-as és korai 40-es éveiben ér csúcsára, de ennek ellenére egy nőnek kielégítő szexuális élményei lehetnek egész élete során.
 
Szexuális probléma bármi, ami egy nő szexuális kielégülését gátolja.
 
Egy úttörő tanulmány szerint a szexuális problémák gyakoriak a férfiaknál és a nőknél is, de főleg a nőknél. A nők 43%-a, a férfiaknak pedig 31%-a jelentett szexuális problémákat.Címkék: szexualitás, intimitás, szexuális élmény
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2024 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!