A mellnagyobbítás lehetséges veszélyei

A mellnagyobbítás iránti növekvő érdeklődésnek köszönhetően, a mellnagyobbítási folyamatok jobbá és biztonságosabbá váltak.

Mint az összes műtéti bevatkozásnál, itt is lehetnek súlyos következményei az operációnak, így tanácsos megérteni az összes lehetséges veszélyt, mielőtt meghozzuk a döntést. A komplikációk ugyan ritkák, de a következők előfordulhatnak:
 
* Barázdák a bőrőn, a mellen
 
* Az implantátumok károsodása, amely szivárgást és az implantátum laposodását okozza
 
* Az implantátum elmozdulása a mellben
 
* Kapszuláris összehúzódás, amely egy fájdalmas állapot, ahol a mell megkeményedik vagy alaktalanná válik, a szövetben lévő seb kialakulása miatt
 
* A szövet és a bőr érzéketlensége a mellen és a mellbimbón
 
* Kálcium-lerakódás a szövetben, amely körbeveszi az implantátumot
 
Mammográfia és mellimplantátumok
 
Általános probléma, hogy az implantátumok eltakarhatják az alattuk lévő szövetet, amikor egy nő mammográfiára megy. Ennek eredményeképpen, a mammográfia eredményei pontatlanok lehetnek. Ezek nem bizonyított eredmények, de mindig biztonságosabb az ilyen dolgokat az orvosunkkal megbeszélni, mielőtt alávetnénk magunkat egy mellnagyobbításnak.

Azoknak a nőknek, akiknek családjának múltja megköveteli a rendszeres mammográfiát, elővigyázatosságból egy alap mammográfiai vizsgálatot kellene csináltani az operáció előtt. Ez az elővigyázatossági vizsgálat korfüggő és erősen befolyásolja a családi történelem. Gyakran, ha a szituáció nem követeli meg, a nők alávethetik magukat a mellnagyobbításnak és a követelményeknek megfelelően, továbbra is általános mammográfiai vizsgálatokra járhatnak.

Az implantátumok tartóssága
 
Pontos lejárati dátum nem található minden implantátumon, de a statisztikák azt mutatják, hogy az időtartam terjedelme 6 hónap és 20 év között mozog. Ha nemrégiben folytatott kutatások adatait követjük, akkor biztonsággal feltételezhetjük, hogy egy implantátum átlag élettartama 16 év.

Az implantátumok eltávolítása
 
Az implantátumok eltávolítására nincsen rögzített ok. Megkérheti orvosát, hogy távolítsa el az implatátumait, amikor csak akarja. Sok nő távolíttatja el az implantátumait, mert nem boldog az eredménnyel. Mindenesetre a kor, amikor a procedúrát végrehajtották, meghatározza az implantátumok eltávolítását is. Ettől a kortól függően, lehetséges, hogy egy nőnek egyszer vagy többször kell cseréltetnie vagy eltávolíttatnia az implantátumait élete során.

Az időtartam, amennyit az implantátum a mellben töltött, befolyásolja a mell méretét és formáját az eltávolítás után. Ha az implantátumok több éven keresztül növelték a melleket, akkor az eltávolítás után a mell valószínűleg megereszkedett lesz. Az utóhatások komolysága az implantátumok méretétől és fajtájától függ. Sok sebész mellfalvarrást javasol, hogy legyőzzék a negatív hatásait az implatátumok eltávolításának.


Címkék: mellnagyobbítás, implantátum, mell, mellbimbó, mammográfia
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2024 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!