A maszturbáció és a prosztatarák

A gyakori maszturbálás növeli a fiatalokban a prosztatarák kockázatát, de az 50-es éveikben járó férfiak veszélyét viszont csökkenti a betegségre egy tanulmány szerint.

A férfiak magas szexhormonszintje növelheti a prosztatarák kockázatát. De különböző tanulmányok ebben a témában, különböző eredményekre jutottak.
 
Egy csapat kutató megvizsgálta, hogy az intenzívebb szexualitású férfiak nagyobb eséllyel indulnak-e a prosztatarák kialakítására.
 
Az eredmények megdöbbentőek voltak. A gyakori szexuális együttlét nem növelte a prosztatarák kockázatát, de a gyakori maszturbáció igen.
A gyakori maszturbálás fogalma persze relatív.
A 20-as éveikben járó férfiaknál ez a fogalom 2-7 alkalmat takar hetente. A 20-as éveikben járó gyakori maszturbálók 79%-kal valószínűbben alakították ki a prosztatarákot a 60. életévükig.
 
Az 50-es éveikben járó férfiaknak a gyakori maszturbáció fogalma 1 vagy több alkalmat takart hetente. Az 50-es éveikben járó gyakori maszturbálók 70%-kal kevesebb valószínűséggel alakították ki a betegséget.
És hogy ez hogy is van? Az idősebb férfiaknál jelen lehetnek rákokozó anyagok, így jó, ha megszabadulnak tőlük maszturbálás útján.
 
A fiatalabbaknál nem a maszturbáció akciója az, ami a problémát okozza, hanem az, hogy a több maszturbáció több szexuális érdeklődést feltételez, ami pedig magasabb szexhormonszintet, ami növeli a prosztatarák kockázatát.
 
A kutatók kijelentették, hogy további kutatásokra van szükség, de emellett azt is, hogy egy moderált szintű maszturbációs tevékenység szükséges. Nem túl sok, de nem is semennyi.

Címkék: maszturbáció, prosztatarák, szexualitás
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2024 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!