A koraszülést a fizikai bántalmazáshoz kötik

A koraszülésnek komoly következményei lehetnek a gyermekek fejlődésében. A világ több részén, a koraszülések száma egyre nő.

Egy új tanulmányban, a University of Porto Medical School és a Hospital S. João, Porto, Portugal kutatói felfedezték, hogy erős kapcsolat van a terhesség alatti fizikai bántalmazás és a koraszülés között.

Az Assessment Screen kérdőíveket töltetett ki 2660 kaukázusi nővel, akik egymást követően hozták világra (egy) gyermeküket a Hospital S. João-ban, hogy megtudják, milyen hatások érték őket a terhességük alatt. A kérdőív magába foglal demográfiai, viselkedési és szülészeti adatokat, beleértve a fizikai bántalmazások típusát és gyakoriságát, ha volt ilyen.

A koraszülött gyermekek anyukáinak 24%-a tapasztalt fizikai bántalmazást a terhesség alatt, a többi anyukának viszont csak a 8%-a. Az erőszakot a koraszüléshez kötötték, még a kor, a családi állapot, az iskolázottság, a bevétel, a paritás, a terhesség tervezettsége, a szülés előtti gondoskodás, a dohányzás, az alkoholfogyasztás és a tiltott drogok használatának vizsgálata után is.

A cikkben Teresa Rodrigues, MD, ezt állítja: “A legnagyobb erősségei ennek a tanulmánynak a hatalmas mintaállománya, a magas részvételi arány, minden gazdasági és szociális rétegből való nők bevonása és a nagy terjedelme a terhességek és a szülési kockázatok profiljainak. Az erőszaknak való kitettség értékelései egy garantáltan bizalmas helyen zajlottak, négyszemközt egy magasan képzett alkalmazottal."

Hangsúlyozta, hogy a nők általában nincsenek kiértékelve terhességük alatt a fizikai erőszakkal kapcsolatban és hogy ez a tanulmány azt tanácsolja az orvosoknak, hogy vegyék figyelembe ezeket a bántalmazásokat, mint a koraszülés lehetséges kockázatát és beszéljék meg ezt a témát a betegeikkel.


Címkék: koraszülés, bántalmazás
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2022 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!