A kávé segít a nőknek a stroke ellen is

Kávé-függők: a szokásotok lehet, hogy jót tesz nektek.

A rendszeres kávéfogyasztás csökkenti a nőkben a stroke kockázatát, egy új tanulmány szerint. Kimutatták, hogy azok a nők, akik 4 vagy több csésze kávét ittak naponta, 20%-kal kevesebb eséllyel indultak a stroke-ra, mint azok a nők, akik egy hónapban egy csészével isznak, vagy kevesebbet. Azok a nők, akik dohányoztak és 4-nél több csészével ittak, csak 3%-kal kevesebb eséllyel indultak.

A kávé potenciális haszna nem kompenzálja a cigaretta káros hatásait. A cigaretta mellett a magas vérnyomás, a magas koleszterin-szint és a cukorbetegség is neutralizálta a kávé hatását.

Úgy tűnik, hogy az előnyök nem a koffeinből jönnek. Azok a résztvevők, akik teát vagy koffeintartalmú üdítőket ittak, nem élték át ugyanazt a csökkenést a stroke kockázatában, mint a kávé-ivók. Ez arra enged feltételezni, hogy nem a koffein, hanem a kávé más összetevője okozza a jótékony hatást.

Ezen pozitív hatások csak az egészséges emberekre hatnak, az egészségügyi problémákkal küzdőknek orvosuk tanácsát kell kérni ezen témáról.

Az adatok azt is tanúsítják, hogy a nőknek figyelniük kell más tényezőkre is, amik stroke-ot okozhatnak. A kávéfogyasztás nem tüntet el minden kockázati tényezőt.

Címkék: kávé, stroke, koffein, cigaretta, függőség
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!