A HPV oltóanyaga segíthet a férfiakon

A Gardasil, az emberi papillomavírus (HPV) elleni oltóanyag, segíthet a nemi szervi szemölcsök megelőzésében a férfiaknál és a fiúknál.

A Gardasil négy fajta HPV-t támad, ami méhnyakrákhoz vezethet. A CDC minden 11-12 éves lánynak ajánlja a Gardasil-t, és az oltóanyagot jóváhagyták a 9-26 éves lányok számára is.

De a HPV nem csak a nőknek okoz problémát. Férfiaknál a HPV nemi szervi szemölcsökhöz, végbélrákhoz és a pénisz rákjához is vezethet.

Az új tanulmányban 4.065 férfi vett részt 16 és 26 év között. Három oltást kaptak a Gardasil-ból vagy placebóból, 6 hónapon keresztül.

A Gardasil-t kapó résztvevők 90%-kal kevesebb eséllyel alakították ki a nemi szervi szemölcsöket, amik a négy fajta HPV-hez köthetőek, amit a Gardasil támad.

Semmilyen komoly mellékhatást nem kapcsoltak a Gardasil-hoz, de akik Gardasil-t kaptak, több panaszt jelentettek az oltás helye körüli reakciókról, mint azok, akik placebot.

Az FDA nem engedélyezte a Gardasil használatát fiúknál és férfiaknál. A Merck (gyártó) azt tervezi, hogy kérvényt nyújt be ebben az évben az FDA-nek, hogy engedélyezzék a Gardasil használatát 9 és 26 év közötti fiúkban, hogy megelőzhessék a nemi szervi szemölcsöket.

Címkék: HPV, szemölcs
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!