A hirtelen szívleállás sokkal gyakoribb sportoló diákoknál, mint azt korábban gondolták

A washington-i egyetem új tanulmánya szerint a hirtelen szívleállás (SCD) sportoló tanulóknál sokkal gyakoribb, mint azt eddig gondolták. Az SCD egy vezető oka a halálozásnak és a gyakorlatok végzése közbeni halálnak. Habár ezek a jelenlegi eredmények nem hivatalosak.

Bár a jelenlegi becslések az SCD-vel kapcsolatban megkérdőjelezhető forrásból származnak, mint például nyilvános médiajelentések.

De ez a mostani tanulmány megpróbálta sokkal pontosabban azonosítani az SCD-vel kapcsolatos ügyeket. Ehhez felhasznált biztosítási adatbázisokat, médiajelentéseket és az NCAA (Nemkeztközi Főiskolai Atlétikai Szövetség) adatbázisait. 2004 és 2008 közötti adatokat vizsgáltak, amely 273 halálozást mutattott az NCAA sportolói között és ebből 45 halt meg hirtelen szívleállás miatt. A nyilvános források csak 25-öt azonosított ezek közül.

A tanulmány készítői ezért emelték ki a fontosságát annak, hogy ezen számokon pontosítsanak és ezzel megelőzzék az SCD miatti halálozásokat. A pontos eredmények fontosak ahhoz, hogy kifejlesszenek egy hasznos stratégiát a betegség megelőzésére.

Címkék: SCD, sport, hírtelen szívleállás, szív, szervezet, fejlődés
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!