A herpes simplex

A herpeszt lehet kezelni, de nem lehet gyógyítani.

A tünetek rövid ideig jelentkeznek, azután eltűnnek; a betegség lappang az idegsejtekben, de újra aktiválódhat a stressz vagy egy betegség hatására. Úgy gondolják, hogy fertőzőbb az aktív periódusok alatt, amikor hólyagok vannak jelen, de akkor is el lehet kapni, amikor nem aktív.
 
Azok az emberek, akik olyan gyógyszereket szednek, amik elfojtják a test immunrendszerét (például rákos betegek) magasabb kockázatának vannak kitéve a herpesznek, mert a testük gyenge. Van bizonyíték, ami kapcsolja a nemi herpeszt a méhnyakrák magasabb kockázatával a nőknél.
 
Komoly kockázatai vannak a herpes simplex-nek:
 
·    Szemfertőzések - a herpesz vírusa megfertőzheti a szemet és egy herpes keratitis nevű állapothoz vezethet. A gyulladástól olyan érzést kelt, mintha valami lenne a szemben, fájdalmat, érzékenységet kelt a fénnyel szemben. Vannak gyógyszerek, amik megelőzik a szaruhártya komoly hegesedést és megszűntetik a fertőzést.
 
·    A császármetszés szükséges bizonyos betegeknél. Körülbelül a gyermekek fele kap el betegséget, akik fertőzött vaginán keresztül jönnek világra, de akik megfertőződnek, azoknak nagy a veszélyük egy komoly fertőzésre.
 
·    Egy újszülött megfertőződhet a vírussal nem nemi úton is. Ha valakinek az anyja vagy az óvónő aktív hólyagokkal rendelkezik az ajkain vagy a kezein, megfertőzheti a babát. Családtagoknak és barátoknak, akik aktív herpes simplex vírussal rendelkeznek, nem szabad újszülöttel érintkezniük.
 

Címkék: herpes simplex, vírus
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2024 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!