A gyermekkori bárányhimlő befolyásolhatja a száj egészségét

A bárányhimlő 4 millió embert fertőzött meg 1995-ig, amikor is feltalálták a védőoltást ellene, ami 83%-kal csökkentette a megbetegedések számát.

Ha viszont Ön azok kötött volt, akik mégis elkapták ezt a betegséget, akkor meglehet, hogy a vírus még mindig lappang a szervezetében, ami igen nagy, és visszafordíthatatlan, károkat okozhat a szájban, mint például herpesz-féle sebeket vagy az állkapocs elvékonyodását.

A varicella zoster nevű vírus évtizedekig lappanghat a szervezetben és egy úgynevezett herpes zoster (HZ) nevű betegséget okozhat.

Nem biztosak a foghullás okában, de felmerült, hogy az elfolytott véráramlat és gyulladás lehet az oka.

A fogorvosok meg tudják állapítani az osteonecrosis tüneteit azzal, hogy kihullott fogakat, levált ínyt keresnek vagy fogászati röntgennek vetik alá a beteget. Az osteonecrosis az állkapocscsont elvékonyodását majd halálát okozza, ezzel kihullajtva a fogakat.

A szakértők arra buzdítják azokat, akik osteonecrosis-tól szenvednek, vagy annak jeleit mutatják, hogy rendszeresen látogassák fogorvosukat és ügyeljenek az orális egyészségükre. 1.000-2.000 mg kálciumot ajánlanak egy nap, D-vitamint az étkezéshez, tornát, a dohányzásról való leszokást és az alkohol- és koffeinbevitel csökkentését.

Az osteonecrosis tünetei:

  • Az íny fájdalma, duzzadása vagy fertőzése

  • Fogak hullása

  • Az íny lassú gyógyulása

  • Érzéketlenség vagy nehéz érzés az állkapocsban

Címkék: bárányhimlő, herpes zoster, száj, fogorvos
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!