A gyengédség valóban fontosabb a férfiaknak?

Egy új, nemzetközi, globális tanulmány, amelyben több, mint 1000 pár vett részt az USA, Brazília, Japán és Spanyolország lakosságából, azt állapította meg, hogy a gyengédség összességében fontosabb a férfiak, mint a nők számára.

Azt is megállapították, hogy a férfiak körében nagyobb a valószínűsége annak, hogy elismerik, boldogok a párkapcsolatukban, míg a nőknél valószínűsíthetőbb, hogy kapcsolatuk szexuális részével elégedettek, ahogy az idő múlásával visszatekintenek. Alapvetően, az ölelkezés és a simogatás segítik fokozni a megelégedettséget egy hosszú távú kapcsolatban – a friss kutatás a középkorú és idősebb párok körében vizsgálódott, akik átlagosan 25 éve vannak együtt.

A szexuális megelégedettség mind a nőknél, mind a férfiaknál a gyakori csókolózással és ölelgetéssel, a partner által történő szexuális cirógatással, a nagyfokú szexuális funkcionálással és a gyakori nemi együttlétekkel kapcsolódott össze.

A nők körében az idő múlásával fokozódott a szexuális megelégedettség. Azok a nők, akik partnerükkel kevesebb, mint 15 éve voltak együtt, kisebb valószínűséggel voltak szexuálisan elégedettek, míg 15 év után az elégedettség növekedett. Mind a nők, mind a férfiak annál boldogabbak voltak, minél régebb óta voltak együtt, és ha a szexuális funkcionálás szintje magasabb volt – állapították meg a kutatók. Biztonsággal lehet tehát feltételezni, hogy a megelégedettség nem a „tűz”-ről, hanem az „izzás”-ról szól.

A férfiak számára elég érdekes módon, a vizsgálati jelentés beszámolt arról, hogy minél több szexuális partnere van valakinek az élete folyamán, annál kisebb nála a szexuális megelégedettség foka.

A férfiak sokkal boldogabbnak tűntek egy kapcsolatban, ha jó egészségi állapotban voltak, és ha fontos volt számukra az, hogy partnerük a nemi együttlét során átélje az orgazmust. A gyakori ölelgetés és csókolgatás a férfiak számára szintén előrejelezte a párkapcsolati boldogságot, de a nők számára nem.

A neves Kinsey Intézet igazgatónője, Julia Heiman az alábbi részleteket tartja fontosnak megemlíteni:

„Valószínűleg, a nők azért válnak az idő múlásával sokkal elégedettebbeké, mivel elvárásaik változnak, vagy pedig az életük változik meg, ahogyan a gyermekeik növekszenek. Más oldalról vizsgálva, azok, akik szexuális értelemben nem voltak olyan boldogok, nem is maradtak hosszabb ideig házasok. Felismertük, hogy a párkapcsolati megelégedettség és a szexuális megelégedettség nem mindig ugyanazt jelenti az összes pár számára, és az összes kultúrában.”

Ms. Heiman így folytatja: „A következő lépés az, hogy megértsük, egy egyén egészsége, fizikai baja és szexuális tapasztalatai hogyan kapcsolódnak a párkapcsolati boldogsághoz, vagy a partnerükkel való szexuális megelégedettségükhöz. Így aztán reméljük, hogy végül sokkal párcentrikusabb, mintsem individuum-centrikusabb lesz a kapcsolat funkcionálásával és a megelégedettséggel kapcsolatos „megértésünk”.


Címkék: szexualitás, párkapcsolat, házasság, szerelem, ölelkezés, érintés, csók
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2024 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!