A gyakori szemtorna javít a látáson

A gyakori pislogás és egyszerű szemtorna javíthat a látáson és segíthet egészségesen tartani a szemet, mondja Dr. Ben Kim.

Dr. Ben Kim elmagyarázza, hogy ez előbb említett cselekvések hogyan segíthetnek a szem egészségesen tartásában és a látás javításában, természetes módon.
Segíthet szemei egészségesen tartásában és javíthatja látását, azzal, ha beépíti ezeket a gyakorlatokat a napirendjébe, mondja Dr. Kim:

1. Pislogjon gyakran. A gyakori és enyhe pislogás lehetővé teszi a szemhéjnak, hogy három hasznos könnyréteggel vonja be a szemeket, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy a szem folyamatos táplálékhoz és tisztításhoz jusson. Pislogjon minden második vagy negyedik másodpercben – körülbelül 15-től 30 pislogás percenként. Ha tudatosan ennyit pislogunk, egy idő után a testünk tudatalattija magáévá teszi a gyakori pislogást.

2. Csukja be a szemét, amikor csak lehetséges. Amikor nincs szüksége a látásra, adjon optimális síkosítást és pihenést a szemeinek azzal, hogy becsukja őket. Például, ha megakad miközben levelet ír, csukja be a szemét miközben a következő mondaton gondolkozik.

3. Tornáztassa az izmokat, melyek mozgatják a szemeit. Mozgassa a szemét rendszeresen a teljes mozgási területén, hogy segítse szeme optimális vérellátását és idegfunkcióit. Nézzen balra olyan messze amennyire csak tud, tartsa 3-5 másodpercig, majd ismételje ugyanezt jobbra. Csinálja ugyanezt fel, le és a látóterének négy sarkába. Csinálja ezeket a gyakorlatokat legalább kétszer egy nap.

4. Tornáztassa a mélység érzékelését. Tartson egy tollat maga elé, körülbelül egy karnyi távolságra. Fókuszáljon a toll hegyére 3-5 másodpercig, majd változtassa meg a fókuszálás tárgyát valami olyan tárgyra, ami messzebb van (minél messzebb, annál jobb) 3-5 másodpercig. Ha lakásban van, nézzen ki az ablakon és keressen egy messzi tárgyat, amire fókuszálhat. Ismételje fókuszának cserélgetését a tollról a messzi tárgyra és vissza legalább kétszer egy nap.


Címkék: szemtorna, látás, fókuszálás, szem, szemészet, torna, pislogás, izom
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!