A Fogászati Integráció program és eredményei

Az USA egyik vezető egészségbiztosítója, az Aetna (AET néven fut a New York-i tőzsdén) bejelentette, hogy befejezték az „Aetna Fogászati Integráció” (angol rövidítése: DMI) elnevezésű program elemzését, és megvannak az eredmények is.

2007. óta több, mint 930.000 fő amerikai ember vett részt a DMI programban, és az Aetna cég 652.000 db oktató levelet küldött ki az ügyfeleknek. Továbbá, a fogászati gondozást koordináló munkatársaik több, mint 250.000 db utókövető telefonhívást bonyolítottak, amikor megkeresték azokat a tagokat, akik nem jelentkeztek fogászati viziten.
 
Az Aetna proaktív tevékenysége eredményeképpen azoknak a betegbiztosítói tagoknak az 56 %-a, akik információhoz jutottak a DMI programmal kapcsolatosan, részt vettek fogászati vizsgálaton. Az elemzés megmutatta, hogy azok a DMI tagok, akik rendszeres fogászati gondozásban részesültek, sokkal jobban tudták kontrollálni cukorbetegségüket, beleértve a sokkal szabályosabb vércukorszinteket is.

„Az amerikai lakosság megközelítőleg 65 %-a szenved parodontális betegségekben. A parodontális betegségek prevalenciája 90 %-ra növekszik az olyan egyének esetében, akik krónikus kórképekben szenvednek, mint amilyen a cukorbetegség is. A tudományos irodalom világosan rámutat a szájüregi egészség és a jó általános egészségi állapot közötti szoros kapcsolatra. A DMI program segített a kettőt összekapcsolni, azáltal, hogy a biztosító tagjai oktatásban részesültek, releváns információkkal látták el őket, és anyagi erőforrást is kaptak a szükséges fogászati ellátásokhoz a biztosítótól.” – magyarázza az eredményeket Mary Lee Conicella fogorvosnő, az Aetna Fogászat vezető tisztségviselője.

A program elérhetőségét az „Aetna Fogászat”, az egészségbiztosító saját fogászati ellátóhelyei tették lehetővé, amelyek fejlett technológiák alkalmazása segítségével azonosították azokat a tagokat, akik az utóbbi időkben nem vettek részt fogászati ellenőrzéseken, annak ellenére, hogy várandósak, vagy olyan krónikus betegségekben szenvednek, mint a cukorbetegség, vagy a kardiovaszkuláris betegség, beleértve az ezen kórképek okozta vese- és látási problémákat, valamint a magas vérnyomást is.

A biztosító társaság levélben, vagy telefonhívások útján érte el ezen tagjait, és figyelmeztette őket arra, hogy a fogínybetegség hatással lehet általános egészségi állapotukra. Azok a tagok, akik részt vettek a DMI programban, egyszeri addicionális, ingyenes fogászati higiéniai ellátásban részesültek, és hozzáférhettek egyes olyan parodontális kezelésekhez is, amelyeket a biztosító 100 %-ban finanszírozott, annak ellenére, hogy költségei nem levonhatók, vagy nem részei az együttes biztosítási formának.

Az Aetna Dental egyúttal szponzorált egy olyan szimpóziumot is, amely a krónikus betegségek és a szájüregi egészség kapcsolatával foglalkozott, és amelyet „Diabétesz és az Orális Betegség: Jelentősége a Professzionális Szakemberek Számára” címmel New Yorkban, a New York-i Tudományok Akadémiáján tartottak.


Címkék: Aetna, fogászat, Dental, fog, parodontális betegségek, megelőzés, ellenőrzés, fogorvos, krónikus
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2022 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!