5 lépés az egészséges grillezéshez


Csodálatos a szabadban grillezni, amikor odakint jó idő van. Sajnos a húsok grillezése közben rákkeltő anyagok keletkeznek.


Következzen néhány tipp, hogy hogyan csökkentsük ezen anyagokat.

  1. Csökkentsük a grillezett húsok mennyiségét és grillezünk zöldségeket is

  2. Süssük elő az ételeket a sütőben vagy a tűzhelyen és kint fejezzük be. Kevesebb grillezés egyenlő kevesebb rákkeltő anyag

  3. Süssük jól át a húst, de ne égessük oda. A fekete részeket ne együk meg.

  4. Pácoljuk be előtte az ételt.

  5. Kerüljük a szénnel működő grilleket vagy az önindítós grilleket, mert ezek mérgező anyagokat hagynak az ételen készülés közben. A gázzal működő grillek jó alternatívát jelentenek.

Címkék: grill, sütés, hús, zöldség, szén, gáz, rák, melléktermék
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!