|
|
5 étel ami csökkenti a stroke kockázatát
Szeretné csökkenteni a stroke kockázatát? Azon felül, hogy csökkenti a fő kockázati tényezőket, mint például a dohányzás és a stressz, ha étrendjét magnéziumban gazdag ételekkel dúsítja akkor már sokat tett.
A kutatás szerint a leggyakoribb típusú stroke kockázata 9%-kal lecsökkent, azoknál az embereknél, akik plusz 100 mg magnéziumot adtak étrendjükhöz naponta.
Minden más típusú stroke veszélye 8%-kal csökkent napi 100 mg magnézium hozzáadásával. Pontosan azt nem tudják, hogy a magnézium, hogyan is csinálja ezt, de a kutatók szerint lehetséges, hogy a magnézium vérnyomáscsökkentő képességének köszönhető.
-
Zöld leveles zöldségek ( spenót, brokkoli)
-
Csonthéjasok és magok. A tökmag remek magnézium forrás és a mogyoró, mandula is jó választás
-
Teljes kiőrlésű termékek
-
Babok
-
Hal
Címkék:
stroke, magnézium, vitaminok, dohányzás, stressz, étrend
|
|
|
|
|