|
|
4 egészséges módja a főzésnek
Hogy a legtöbbet hozza ki a ételekből az nem csak az összetevőkön múlik hanem azon is, hogy hogyan készíti el azokat.
Használja a következő tippeket, hogy a maximumot hozza ki a ételekből és csökkentse a potenciális veszélyeit a helytelen elkészítésnek.
-
Használjon gőzölőt. A gőzölés segít megtartani az ételekben található tápanyagokat, jobban mint más elkészítési formák
-
Használjon pácot. A húsok pácolása csökkentheti a heterocyclic anime-ket (HCAs), amelyek rákkeltő anyagok. Fokhagyma, rozmaring, gyömbér és a kurkuma mind egészséges fűszerek, amiket pácoláshoz tud használni
-
Használjon lassabb főzőt. Az alacsonyabb hőmérsékleten készült ételek jobban magukban tartják a tápanyagokat
-
Amikor grillezik, főzze elő a húsokat és a grillen csak fejezze be. Kevesebb idő a grillen kevesebb rákkeltő az ételben.
Címkék:
étkezés, főzés, étel, összetevő, ebéd, vacsora, grill, sütés
|
|
|
|
|