2 éves kislány szoláriummal harcolt a bőrbetegsége ellen

Egy 2 éves angol kislány egy ritka bőrbetegségtől szenvedett, ami hólyagosodást okozott az egész testén. A betegséget szolárium használatával kezelték, sikeresen.

Stephanie Brown szétterjedt cutaneous mastocytosis-tól szenvedett, ami 500.000-ből 1 embert érint. A kislány a legfiatalabb, akinek valaha fel kellett vennie a harcot a betegséggel.

A fájdalmas hólyagok mulasztása érdekében, amik cigarettaégésekhez hasolníthatóak, az orvos UVA szoláriumot írt fel a kislánynak 4 hónapra.

Az UV sugarai a szoláriumnak stabilizálják azokat a sejteket a testében, amik hisztamint termelnek, amik hólyagokat okoznak. Ez a betegség jobban érinti a gyerekeket, mint a felnőtteket, de a szimptómák általában idővel csökkennek. A legtöbb embernél eltűnik a betegség kamaszkorig, viszont ha elhúzódik felnőttkorig, akkor nincsen rá gyógyszer.

4 havi szoláriumozás után Stephanie anyja, Maria Brown, azt nyilatkozta, hogy drámai változást vett észre a kislány hólyagainál.

„Nagyon örülünk neki, hogy a kezelés ennyire sikeres volt. Annak ellenére, hogy egy kisbaba szoláriummal való gyógyítása furcsának tűnhet, teljesen biztonságos és nagyon sokat segített Stephanie-n,” mondta az anyuka.

A kislány orvosa szerint, kamaszkorára teljesen egészséges lesz.

Címkék: szolárium, bőr, cutaneous mastocytosis, bőrbetegség
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2023 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!