2020-ra a szervklónozás rutin lehet

Sci-finek tűnhet, de az amerikaiak majdnem fele úgy gondolja, hogy a szervklónozás rutin lehet 2020-ig, egy új felmérés szerint.

49%-a a 2.841 kérdezettnek úgy gondolta, hogy az őssejtek és a klónozott szervek általánosak lesznek a következő évtizedben.

„Sőt, több, mint egyharmada a kérdezetteknek gondolja úgy, hogy valószínű, hogy 2020-ig az emberekbe chippeket fognak ültetni, robotok fognak szüléseket levezetni és a virtuális valóság az otthoni szórakozás része lesz,” nyilatkozta a szavazás szervezője.

28%-a gondolta úgy a kérdezetteknek, hogy 10 éven belül gyógyítható lesz a rák, 13% gondolta úgy, hogy általános lesz az űrutazás és ugyanennyi gondolta azt, hogy az emberi élet hossza 50-100 évvel fog meghosszabbodni.

Viszont csupán 2% gondolta azt, hogy az időutazás lehetséges lesz a következő évtizedben és csak 4%, hogy az emberek repülő kocsikban fognak utazni és maguk is képesek lesznek lebegni.

A szélessávú internet és az e-mail használatának elterjedése volt az a két dolog, amit a legbefolyásosabbnak gondoltak a szavazók az elmúlt évtizedben.

Címkék: szervklónozás, jövő, donor, szerv, testrész
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2020 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!