Több “nyers” tengeri ételt esznek az éttermekben

A kutatás szerint a sütött vagy főzőtt tengeri ételek kora kezd lejárni, míg a nyers tengeri ételek iránti érdeklődés nőtt az elmúlt két évben. Összeségében nézve viszont 2%-kal csökkent 2010 márciusától 2011 márciusáig.

A nem sütött halak felszolgálása 1%-kal nőtt a fent említett időszakban. A lazac felszolgálása szintén 1%-kal nőtt míg a sushié 4%-kal.

A kutatók szerint ez azért van mert a fogyasztók egészségesebben választanak tengeri ételt.
A populáció leginkább növekvő csoportja az 50 évesek és az idősebbek, akik viszont nem gondolják fontosnak az étel elkészítésének módja és a egészséges étel közötti kapcsolatot.

Címkék: sushi, lazac, sült hal, főtt hal, hal, egészség, nyers hal
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2018 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!