Mi a rossz valójában a gyorsételekben?


A hatalmas adag étel, a nagy és gyors kalória-bevitel.


A túl sok ilyen étel fogyasztása drámaian megnöveli a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását és a szívkoszorúér betegség kialakulását. Egy új kutatás szerint heti egy ilyen étkezés képes megnöveli a szívkoszorúérben való halálozás esélyét akár 20%-kal, összehasonlítva azokkal, akik kerülik a gyorsételeket.

Gyorsétel fogyasztása heti 4 vagy több alkalommal növeli a kockázatokat 80%-kal, azokkal összevetve, akik ellenállnak a zsír és só kísértésének.

A kutatók 16 év adatait gyűjtötték össze 1993-tól kezdve és figyelték az 52.000 önkéntes étkezési szokásait. Egy érdekes adat még az, hogy azok, akik a legtöbb gyorsételt ették, azok fiatalabbak, jobban tanultak, keveset dohányzók voltak.

Címkék: kalória, gyorsétterem, gyorsétel, zsír, étel, testsúly
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2018 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!