Kulcsszó: influenza

Hogyan kerüljük el a baktériumokat és az atkákat a repülőkön


Az utazás jó idő arra, hogy magunkra szedjünk olyan betegségeket, mint a megfázás, az influenza vagy a norovírus.

Érintőképernyők és a baktériumok

A Sacramento Bee beszámolt róla, hogy egy új tanulmány szerint, amelyet a Stanford Egyetem kutatói végeztek, az érintőképernyőn rengetek baktérium tanyázik.

Top 10 legrosszabb hatás az immunrendszerre

Hagyja el ezeket a szokásokat és el fogja kerülni a megfázásokat, az influenzát és más betegségeket.

Közel az univerzális influenza oltás

Minden évben hozzálátnak az évi influenza oltás kifejlesztéséhez. Az egy dolog, hogy ki kell találni, hogy melyik vírustörzs fog terjedni a hideg időszakban, de ha a kutatók rosszul döntenek, akkor lehet, hogy az oltás nem fog hatni.

Sertésinfluenza: kik vannak a legnagyobb veszélyben?

A kérdés jogos: van akinek jobban kell aggódnia a sertésinfluenza miatt? A válasz: igen.

Anyukája puszija ölhette meg a babát

A Britt halottkém megállapította, hogy egy 11 napos baba azután halt meg, hogy anyja véletlenül megfertőzte őt egy olyan herpeszvírussal, ami sebeket okoz a szájon és az arcon. 

H3N8 – a kutyák influenzája

Már így is eléggé meggyűlt a bajunk az influenzával idén, de megjelent egy újabb, ami az ember legjobb barátját támadja.

A sertésinfluenza kevésbé komoly 50-en túl?

Azok az emberek, akik 1957 előtt születtek, kevésbé lehetnek érzékenyek a H1N1 vírusra.

Dohányzás összeesküvése a vírusokkal elsősegíti a COPD-t

A cigarettafüst az egerekben felnagyíthatja a tüdő reagálásait a vírusos megbetegedésekre, ami megmagyarázhat néhány ezideig rejtélyes tényezőt a krónikus obstruktív tüdőbetegségekhez, nyilatkozták a kutatók.

1 millió sertésinfluenzás az Államokban

Több, mint 1 millió amerikai kapta már el a sertésinfluenzát. Ezeknek a fele New York-ban.

A H1N1 oltás beteggé tett egy gyermeket

Egy család élete fenekestül felfordult 24 órával azután, hogy 14 éves fiuk megkapta a szezonális influenza és a H1N1 elleni oltásokat.

Dupla vagy szimpla védőoltás a H1N1 influenza ellen ?

Az Európai Gyógyszerhatóság (EMEA) kívánatosnak tartja inkább dupla, mint egyetlen védőoltás beadását a H1N1 influenza ellen – ahogy ezt a kormányok többsége javasolja.

A „burnout” (kiégési) szindróma és a legstresszesebb állások a Távol-Keleten is jelen vannak

A Távol-Keleten, a dél-ázsiai régió területén Singapore Városállamban a legmagasabb szintű az alkalmazottak (dolgozók) körében az ún. „burnout”, vagyis kiégési szindróma.

A házi- és egyéb állatok okozta 10 legfontosabb betegség

Az emberek döntő többsége szereti a háziállatait. Sajnos azonban előfordulhat, hogy ezek a kedvencek a szó szoros értelmében megbetegítenek minket. Az állatok minden fajtájáról – beleértve a házi-, a tenyészállatokat és egyéb háztájiban tartott állatokat – kerülhet át betegség az emberre. Ezeket a fertőző, állatról emberre terjedő betegségeket zoonózis betegségnek nevezzük. Előfordulhat ennek a fordítottja is, amikor az emberről kerül át betegség az állatra. A zoonózis egyes típusai lehetnek enyhék, de előfordulhat súlyos megbetegedés, sőt, akár fatális, halálhoz vezető is.

Az elégtelen szájüregi egészség károsítja a gazdasági produktivitást az Egyesült Királyságban


Az Egyesült Királyságban (angol rövidítése: UK, tagja Nagy-Britannia és Észak-Írország) több mint két millió ember hiányzott már a munkából a gyenge orális egészsége miatt. Az Egyesült Királyság gazdaságát szükségtelen módon károsítja az, hogy az elmúlt öt év során becslések szerint két millió ember vett igénybe betegszabadságot elégtelen orális egészségi státusza miatt.


A magányosság a negatív szociális interakciókon keresztül fertőz


Érezte-e Ön valaha is magányosnak magát? Egy friss amerikai kutatás eredményei azt sugallják, hogy egy ember saját érzései a körülötte lévő embereket szintén magányossá tehetik.


Antibiotikumot szedni vírusfertőzés ellen – több kárral jár, mint haszonnal

Az Amerikai Betegség Ellenőrző és Prevenciós Központok (angol rövidítése: CDC) véleménye szerint az antibiotikumok szedése, ha valaki vírusfertőzést kap, több kárt csinál, mint hasznot. Ez különösen igaz a gyermekek esetében, akik gyakran kerülnek az antibiotikumok mellékhatásai miatt a sürgősségi ellátóhelyekre. A CDC igyekszik világszerte felhívni az emberek figyelmét az antibiotikum rezisztencia kialakulásának a veszélyeire, illetve arra, hogy ezeknek a baktérium ellenes gyógyszereknek a nem megfelelő használata hogyan szítja tovább a bajt.


Az antibiotikum rezisztenciáról

Mi ellen hatásos és mi ellen nem az antibiotikum?

Az éber értelem vigyáz a beteg testre

Az köztudott, hogy testünk fizikailag egészségesen való megőrzésében az értelem/elme – legyen az tudatos vagy öntudatlan – alapvető fontosságú tényező.


Támogassa immunrendszerét

Az immunrendszer nem más, mint a szervezet természetes védekezőrendszere, mely sejtekből, szövetekből és szervekből épül fel. A védelmi rendszer feladata, hogy megkülönböztesse és elpusztítsa a nem saját, azaz test idegen anyagokat, melyek a szervezetbe kerülnek.


Amit a C-vitaminról tudni kell

Minden amit a C-vitaminról tudni kell!


Hogyan kerüljük el és hogyan orvosoljuk a nyári egészségügyi bajokat?

Itt a strandolás, a napozás, a fagyizás és egy jó pohár, napközbeni hűsítő limonádé elfogyasztásának az ideje – ez utóbbit remélhetőleg nem az orvos rendelte, valamilyen nyáron könnyen beszerezhető betegség kiegészítő terápiájaként!


A HIV Vakcina Tudatosság Napja

Az USA-ban minden év május 18.-a a HIV Vakcina Tudatosság Napja. Ez egy olyan nap, amelyen az emberek egészségügyi dolgozók, tudósok, közösségi tagok, önkéntesek és pártolók ezreire emlékeznek, akik szorosan együtt dolgoznak egy biztonságos és hatékony HIV vakcina kifejlesztésén.


A Telaprevir kombináció sikeres eredményeket mutat

A „Tibotec Virco-Virology BVBA” cég (a Johnson&Jonshon cégcsalád tagja) bejelentette, hogy azon betegek jelentős hányadánál, akiknél korábban sikertelennek bizonyult a krónikus genotípus-1 hepatitis C vírusfertőzés (angol rövidítése: HCV) kezelése, most tartós virális választ (angol rövidítése: SVR) értek el egy 12 hetes Telaprevir kombinációval, összehasonlítva a jelenlegi standard kombinációval, a pegilált-interferon és ribavirin kezeléssel.


A fekete áfonya levének fogyasztása javítja az idős emberek memóriáját

Amerikai és kanadai tudósok először találtak bizonyítékot arra, hogy napi néhány pohár fekete áfonyalé elfogyasztása javítja az idős emberek memóriáját – a kutatást 70 éves emberek körében folytatták le, akiknél már jelentkeztek a memóriavesztés korai jelei.


Influenzaszezon és a megelőzések

Az influenzaszezon hivatalosan október 1. kezdődik. A tavalyi problémáktól, hogy nem lesz elég oltás mindenkinek, idén nem kell tartani.


A férfiak hajlamosabbak rá, hogy elhanyagolják a szappannal való kézmosást – még az influenzás időszakban is!

Kevesebb a valószínűsége annak, hogy a férfiak ugyanolyan gondosan, szappannal is kezet mosnak, mint a nők – állítja egy angol kutatási tanulmány.

Az emberek fele kapott influenza ellen oltást

Az Egyesült Államokban élők több mint felének nem áll szándékában idén elmenni egy influenza elleni oltásra, ami miatt érzékenyek lesznek és terjeszteni fogják a betegséget.
 

Top 12 betegség, amely a nőket leginkább fenyegeti

Az amerikai Betegség Ellenőrző és Megelőző Központ szerint számos olyan betegségtípus van, amelyben a nők különösen érintettek lehetnek, de ha idejekorán felhívják a figyelmüket ezekre és a megelőzésben fontos táplálkozási, testgyakorlási és életmódbeli változtatásokra, az segíthet a betegségek elkerülésében.

Sok a megelőzhető haláleset

Azok a betegségek, amik megelőzhetőek lennének oltásokkal, több amerikait ölnek meg évente, mint az autóbalesetek, a mellrák vagy az AIDS.


A gyermekek és a fiatalok érzékenyebbek az „A” vírusos influenzára

Ausztria – Az intenzív kezelésről Bécsben tartott konferencia során előterjesztett két mexikói és kanadai tanulmány azt mutatja ki, hogy az „A” vírusos influenza elsősorban a gyermekeket és a fiatalokat támadja meg. Súlyos esetekben a H1N1 vírus súlyos légzési problémákat okozhat magas halálozási aránnyal.
© 2009 - 2018 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!