Csürösné drHajda Veronika doktor
46 kérdés, válaszra vár 4

Csürösné drHajda Veronika

doktor

Specializáció: Biofizikai kezelések,homeopátiás tanácsadás,fitoterápia

Munkahely: Pasréti BioLaborBp.1026 Gyergyó u.4/a
Mobil: +36309999947
Web: www.biolabor.hu

Bemutatkozás:
Lelkes gyógyszerészként kezdtem a pályámat.Találkoztam a holisztikus szemléletü gyógyitással,és az un.alternativ terápiákkal.Ez teljes mértékben megváltoztatta szemléletemet.Megtaláltam ,megszerettem a homeopátiát és elkezdtem tanulni.Megnyilt elöttem egy új világ,mind látásmódban,mindlehetőségben.Igyekeztem végig megörizni józan a mérlegelést,elfogadva minden gyógymód létező határait. Négy éve csatlakoztam a BioLabor hálózathoz,ahol biofizikai kezelések során a szervezet öngyógyitó folyamatait segitjük. Kedvezötlen mellékhatások nincsennek,a tudománynak köszönhetően megoldást jelent gyógyszermentes programok végzésére, ill. a gyógyszeres kezelések hatékonyságának növelésére,mellékhatások tompitására.Közben elvégeztem a Természetgyógyász képzést.Fitoterápiára szakosodtam.Ezeket az ismereteket és lehetőségeket használom.Remélem a holisztikus szemlélet és a különbözö terápiák helyes kombinálása egyre elterjedtebb lesz agyógyitók körében.

2019.
01.
15.
Sipos Katalin kérdése:

Tisztelt Dr. Nő! Hálásan köszönöm a kérdéseimre adott válaszát! A bőrprobléma valószínűleg a diótól lehetett. Elocom 0,1% hatására halványodtak ill. a dió fogyasztás kerülése hozott eredményt. még egyszer köszönöm!!!
Csürösné drHajda Veronika doktor
2019.
01.
15.
Super, orulok! Szep napot!
2019.
01.
07.
Sipos Katalin kérdése:

Tisztelt Dr. Nő! A pofa belső felszínén lévő kicsi fájdalmatlan púp " ráharapás " mivel tüntethető el? Naponta tiszta kézzel masszírozom. Ha nem muszáj nem mennék a szájsebészete. Köszönöm válaszát!! Szép napot kívánok!
Csürösné drHajda Veronika doktor
2019.
01.
14.
Akármilyen szájfertőtlenitővel toményen ecsetelje,de legjobb a teafaolaj,vagy a propolisz,aloe... SZÉP ESTÉT!
2018.
12.
06.
Sipos Katalin kérdése:

Tisztelt Dr. Nő! Milyen betegség/ ek / tünete lehet a nem viszkető, 2 -5 cm nagyságú piros bőrpír? Törzsén található kb 50 db. Férjem öt hónapja szedi az Esomaeprasol 40 attól nem lehet beszéltem a gyógyszergyárral / Sandoz / Gasztroenterológus nem foglalkozik vele, a háziorvos nem tudja, a bőrgyógyász izzadságra gondol, de tudomásom szerint az izzadságtól való bőrprobléma viszket és apró pici kiütés. Ez nem viszket és nem apró/ Nem tudom mi lehet a kiváltó ok ezért kérem a segítségét. Tejet csak a kávéban fogyaszt, tejterméket nem eszik. Eddig mindig segített remélem most is kapok hasznos tanácsot! Köszönöm válaszát!! Szép napot kívánok!
Csürösné drHajda Veronika doktor
2019.
01.
14.
Kedves Katalin!Én sem gondolom ,hogy ez izzadtsától lenne. A gyógyszer nem zárható ki és ilyet nem monhat senki ,hogy egy adott gyógyszer nem okozhat bőrreakciókat.... ez a legáltalánosabb ! én mindenképp valamilyen intoleranciára gyanakdnék.,Érdemes Kalciumot fogyasztani mellé és megfigyelni.Zárójelben jegyezném meg :tejet ne fogyasszon ,ha ilyen betegsége van.Helyileg semleges bőrnyugtató krémmel kezelje (aloe...) Remélem hamarosan megoldódik! Üdvözlettel Hajda Veronika ui:nyugodtan irjon ilyenkor privátban
2018.
02.
05.
Halasi Rózsa Zsófia kérdése:

Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy páromnak ( 25 éves férfi ) erős mellkasi fájdalmai vannak. Évek óta tart ez nála, sajnos nem tudjuk, hova forduljunk vele. A mellkasa baloldalt és a törzse ugyanazon az oldalon nagyon érzékeny és nyomódik a szegycsontjánál is. Érintésre vagy, ha a póló hozzáér, sikítani tudna a fájdalomtól. Ez főleg akkor jelentkezik, ha kialvatlan ( nincs meg a 9-10 óra jó minőségű alvás ), vagy akár, ha egy ici-pici stressz éri, de teljesen random is jelentkezni szokott, minden ok nélkül. A bal oldalán nem tud aludni, nem tudom megölelni arról, mert fáj neki. Mostanában egyre sűrűbben ( egész nap nyomódik, fáj enyhén, naponta 1-2x erősebben). Amikor erősen fáj neki, akkor nem kap levegőt, nem tud mozogni, ha összegörnyed, akkor enyhül a fájdalom. Nem volt semmilyen balesete régen, nem ütötte meg a mellkasát. Hirtelen nyúlt meg (195cm most), de már a megnyúlás előtt is fájlalta a mellkasát, csak akkor még sokkal ritkábban. A hirtelen nyúlásból adódóan enyhe gerincferdülése van. Kb. 8 éves kora óta van a fájdalom jelen, csak, mint írtam, mostanában ( kb. 1 hónapja ) egyre sűrűbben és, ami még rosszabb, egyre súlyosabb problémaként lép fel. Ön szerint mi lehet ez és egyáltalán hova forduljunk ezzel a problémával? A családjában senkinek nincs ilyen jellegű panasza. Köszönöm szépen válaszát!
Csürösné drHajda Veronika doktor
2018.
02.
07.
Kedves Zsófia! Keresse fel a háziorvost ,aki valószinűleg az ortopédiára fogja irányítani. Mielőbbi javulást kivánok,üdvözlettel Hajda Veronika
2018.
02.
01.
Horváth Mónika kérdése:

Kedves Doktór Nő!!!!Olyan kérdésem lenne hogy a férjemen kb 1hónapja megjelent a lábán barna foltok ami nagyon viszket neki továbbá azt érzi minta ha egész testében hangyák mászkálnának! A barna folt megjelent mar a hasán és a kezén is némelyik vérzik és sebes!!Várom válaszát köszönöm
Csürösné drHajda Veronika doktor
2018.
02.
07.
Kedves Mónika ! Forduljanak bőrgyógyászhoz....ezt látni kell,hogy korrekt válasz szülessen. Mielőbbi javulást kívánok,üdvözlettel Hajda Veronika
2017.
12.
01.
Malonyai Pipacs kérdése:

Tisztelt Doktornő! Az MMS (Miracle Mineral Solution) cseppek károsak a szervezetre? Az interneten valaki az mondja káros,valaki azt hogy csodaszer-mi az igazság? Köszönettel:Pipacs
Csürösné drHajda Veronika doktor
2017.
12.
13.
Az MMS-t csak szakképzett terapeuta felügyelete mellett ,körültekintően szabad alkalmazni. Valóban káros lehet ,ha nem igy történik.Ez nem az a szer ,amit kontroll nélkül szabadna használni. Üdvözlettel Hajda Veronika
2017.
08.
13.
vérnyomás... kérdése:

Tisztelt Dr-nŐ! 4 éve derült ki, hogy vérnyomáscsökkentőt kell szednem....Röviden: előbb-utóbb (hasonló mellékhatásokkal) mindtől rosszul voltam/vagyok. először: covercard és coverex, pár nap múlva, de csak 3 hónap múlva cserélték le, nagy nehezen másodszor: tanydon és rilmenidin teva 3 évig rendben voltam, utána jöttek a panaszok harmadszor: lecalpin 10 napi fél (3 hét után).... tünetek: belső idegi rosszullét, remegés és nem csökken hanem inkább megemelkedik a vérnyomás, fejfájás és egyáltalán egy általános rossz közérzet, amit nem lehet napról-napra elviselni.....csak nehogy azt tanácsolja, hogy menjek pszichiáterhez... Egyáltalán a fenti gyógyszerek melyik csoporthoz tartoznak, van amit még nem próbáltam ki (én nem tudom eldönteni)? Házi orvosom teljesen tanácstalanul megkérdezte, hogy akkor mivel próbálkozzon? Ettől azért kissé "megijedtem", ennyire nincs képben? 1000 féle létezik, és tőlem kérdezi.....Vagy hova fordulhatnék, aki képben van a gyógyszerek összetételével stb.?...........köszönöm, üdv. E. Kati
Csürösné drHajda Veronika doktor
2017.
12.
13.
Üdvözlöm !Nagyon sajnálom ,hogy ilyen panaszai vannak ....viszonylag gyakori ,hogy hosszas probálgatások ,tesztelések után sikerül a megfelelő készitményre rátalálni.Mindenképpen kérjen egy kardiológus szakorvoshoz beutalót ,ő majd tudja a folytatást. Kivánom ,hogy mielőbb rendeződjön ez a kellemetlen helyzet.Üdvözlettel Hajda Veronika
2017.
03.
25.
Hogyan tovább? kérdése:

Tisztelt Doktornő! Régebben a hajhullásomra(magas AST) Streptococcinum Nos C30at írt fel ami rendkivül hatasos volt, viszont amikor nem szedtem egy idő után megint nagyon erősen elkezdett hullani a hajam mint pl most ezért ugy döntöttem, hogy újrakezdem a kúrát. Most már 1 vagy 2 hónapja szedem és semmi változás. Úgy érzem nem hat még csak kicsit sem jobb a helyzet pedig megint szedem. Hogy lehet ez? Esetleg mást kéne szednem? Vagy erősebb adagot? Köszönöm válaszát Rita
Csürösné drHajda Veronika doktor
2017.
03.
28.
Kedves Rita ! Erősebbet biztosan nem kell szednie.Valószinű most valami más lehet a háttérben ! Ki kellene vizsgálni.....sajnos így többet nem tudok ,látatlanban mondani.Ha tudok segiteni ,keressen nyugodtan. Üdvözlettel Hajda Veronika
2017.
03.
16.
Egészség kérdése:

Tisztelt Doktornő! Sok pszichés problémával küzdöttem és küzdök. Pánikbetegség, PTS, heves szívdobogás, magasabb pulzus (max.95). De a Cardiológus is meg a házi orvos is azt javasolta, nyugodtan hagyjam abba a bétablokkolót , mert mióta megszűnt a magyar Visken,( ezt szedtem 30 évig, másfél hónapja hozattam be u.ezt. Németországból, de az sajnos nem vált be, mert állandóan mellkasi nyomást éreztem tőle és szapora szívverést) azóta leszoktam a róla szépen, lassan másfél hónap alatt. Bár a heves szívdobogás és a napi 3-4 szeri magasabb pulzus (90-96) nem múlt el, de jobban érzem magam így. Most próbálom 3. napja a galagonya teát inni, mintha nyugodtabb lennék tőle, de szeretném mellé kipróbálni a fehérfagyöny teát is, csak az a baj, hogy Rivotrilt is szedek napi 3x0.5-t. Tehát a kérdésem valójában az lenne, hogy a Rivotril és a fehérfagyöngy tea szedhető-e együtt? Sajnos kénytelen vagyok kísérletezni a gyógynövényekkel, mert már gyógyszertől kaptam anafilaxiás shokkot és nagyon félnék új bétablokkolót kipróbálni. Tehát a galagonya tea, a fehérfagyönyg tea esetleg a citromfű tea (bár attól szédültem egy évvel ezelőtt) alkalmazható-e együtt? (a remotívtól befibrált a szívem, azt nem szeretnék szedni) Nagyon szépen köszönöm.
Csürösné drHajda Veronika doktor
2017.
03.
19.
Kedves Kérdező! Igen ihatja ezeket a gyógyteákat. A következőképpen :a fehérfagyöngytea elkészítése különbözik a többi teától.Este áztassa be hideg v langyos vizbe és reggel szürje le és igya meg.E mellé mehet a következő keverék :galagonya,citromfű azonos arányban.Ezt érdemes este fogyasztania. A fagyöngyöt 6 hétig igya utána 1 hét szünet,a másik tea mehet 3 hónapig folyamatosan ,majd ott is 2 hetes szünet legyen.Mielőbbi javulást kivánok ,üdvözlettel dr Hajda Veronika
2017.
02.
21.
24eves szorongas kérdése:

Jonapot doktornö aszt szeretnèm.kèrdezni a sedatif pc az mikor hat szedem pàr napja ès.nem.érzek.javulàst 3szor 2 szedek szorongàsra frontint akartak fel.irni de nem.szeretnèm.szedni mert ara rà lehet szokni köszi elore is .
Csürösné drHajda Veronika doktor
2017.
02.
28.
Kedves Kérdező! Legalább 4-5 nap kell ,hogy a Sedatif pc kifejtse tartósan hatását.Helyes adagolása :naponta 4-5ször 1-1 tablettát elszopogatni.Előtte és utána 10 percig ne egyen és ne igyon.kerülje a mentolos és kámforos dolgokat. Üdvözlettel Hajda Veronika
2017.
01.
29.
Fülzúgàs kérdése:

Tisztelt Doktornő. Szeretném a tanàcsàt kikérni. 3 hónappal ezelőtt ébredés utàn elkezdett zúgni a fülem. Kétoldali zúgàs. Végigjàrtam màr a fülészetet, kiropraktika, nyakiér vizsgàlat, kineziólógia, hipnoteràpia.. Szervi baj nincs. Van ötlete mi segíthet, hogy újra vissza kapjam a csöndet? Köszönöm. Mariann
Csürösné drHajda Veronika doktor
2017.
02.
28.
Kedves Mariann! Ha valóban nincs mögötte semmi szervi baj ,akkor próbálhatja a homeopátiát.Persze legjobb lenne felkeresni egy homeopatát és alkati szerrel "kezelődni".Azért én javaslom a Schüssler sókból álló kúrát.Próbálja ki ,nem rövid ,de megéri. A következő:1,nap 3X1 Calcium Fluoratum D12...2.nap 3X1 Calcium Phosphoricum D12...3.nap3X1 Kalium phosphoricum D12....4.nap 3X1 Magnesium phosphoricum D12.És folytatólagosan míg a tünetek meg nem szünnek.Helyes alkalmazás a tablettákat szopogatni kell és előtte ,utána ne egyen 10 percig. Illetve olyat is lehet ,hogy kb fél liter jó minőségű vizben feloldja mind a 3 tbi-t és egész nap kortyolgatja.Remélem tudtam segiteni ( ja és no stress!) Üdvözlettel Hajda Veronika
2016.
06.
27.
Kiss Ramóna kérdése:

Tisztelt doktornő!21-èves lány vagyok.Olyan problèmával fordulok önhöz.Hogy a nyakamon 13-èves korom óta a nyakam bal oldalán kettő kemènyebb tapintàsú csomó szerűsèg az egyik csomó nagyobb mint a másik.Egymás melett helyezkednek el.A szüleimnek gyerekkoromba amikor mutattam azt mondtàk biztos nyirok vagy zsircsomó.Igy nem mutattam mèg orvosnak de aggasztó hogy nyolc ève ott van ès nem tudom mi az.Mostanában volt egy vèrvètelem ami teljessen jòlett.Ön szerint mik lehetnek ezek a csomók?Tudom hogy láthatlanba nem tud válaszolni de mègis èrdekelne a vèlemènye.Nem fogytam az èvek alatt hőemelkedèsem se volt.
Csürösné drHajda Veronika doktor
2016.
06.
28.
Kedves Ramóna ! Nem szeretnék találgatni és nem is lehet igy látatlanban ! Rábeszélném ,hogy menjen el és mutassa meg szakembernek és akkor meg fog nyugodni.Amig ezt nem teszi meg ,ott fog motoszkálni a fejében és ez fölösleges aggodalom.Üdvözlettel Hajda Veronika
2016.
01.
31.
ADHD kérdése:

Tisztelt Doktornő! Mint aggódó anyuka írok most Önnek,szeretnék egy kis segítséget kérni. A lányom 16 éves,szakközépiskolába jár,és problémák adódtak az iskolába pár hónapja a viselkedésével,figyelmével.Jó tanuló ,úgy néz ki ,hogy (még nincs bediagnosztizálva) ADHD figyelem és viselkedészavara van .Most kezdünk pszichológushoz járni .Én Eü.dolgozó vagyok már vagy 26 éve Kórházban dolgozom,több orvos véleményét is kikértem (pszichiáter,ideggyógyász),de antidepresszánsokkal szeretnék kezelni Én már kiskorukban is adtam homeopáthiás készítményeket a gyermekeimnek .Kérem segítsen milyen hoemopáthiás készítmény lenne jó számára? A Nervoheel -ről hallottam ,az megfelelne számára vagy valami más? Köszönettel: Márta
Csürösné drHajda Veronika doktor
2016.
02.
16.
Kedves Márta ! A Nervoheel jó készitmény.A tökéletes megoldás az lenne ,ha személyesen fel tudnának keresni egy homeopátiás szakembert.Ilyen esetekben a személyes kapcsolat nagyon lényeges lenne. Kivánok mielőbbi javulást ,üdvözlettel Hajda Veronika
2015.
12.
09.
kurkumin kérdése:

Tisztelt doktornő, Szeretném megkérdezni, hogy stroke után, Kardogrel tabletta szedése mellett lehet-e szedni ezt a kurkumin készítményt? https://www.paleocentrum.hu/bio_curcumin_30_db_naturevitality_1243 Esetleg idővel lehet-e ezt a gyógyszert helyettesíteni természetes véralvadás gátlást elősegítő anyagokkal, mint a kurkumin, fokhagyma, szőlőmag, halolaj, feketeköményolaj? Ezeknek rengeteg pozitív hatása van a vérhigításon kívül, ellentétben a gyógyszerrel. Előre is köszönöm válaszát. Krisztina
Csürösné drHajda Veronika doktor
2015.
12.
11.
kedves Krisztina! Önnek teljesen igaza van ,a felsoroltak nagyon jók és hatásosak ....De !! míg Ön szedi ezt a gyógyszert ,addig a kurkuma nem ajánlott ,mert a kettő együtt fokozott vérzékenységet okozhat.A szőlőmag,a fokhagyma ,a halolaj mehet addig is.Mielőbbi javulást kivánok ,üdvözlettel Hajda Veronika
2015.
12.
07.
Öntvénykő kérdése:

Tisztelt Dr. Nő! Anyukámnak / 76 / öntvényköve van, / a csontritkulásra kapott gyógyszertől / ami kitölti az üregrendszert. Műtétet javasoltak, de szeretném megkérdezni, hogy van-e valamilyen gyógytea ami segíthetne?Várom válaszát: Kata
Csürösné drHajda Veronika doktor
2015.
12.
11.
Kedves Kata! Én megpróbálnám ,ha a tünetek és az idő engedi a gyógyteát.A következőt kellene csinálni :mezei zsurló,nyirfalevél,bodza,apróbojtorján,csalán,aranyvessző egyenlő arányú keverékéből inni naponta legalább 1 liternyit,6 hétig.Kb 1 hónap múlva jelentkezzen,ill előbb is hogy picit részletesebben tájékozódhassak.A csontritkulásra más ,alternativ módszert kellene alkalmaznia.Mielőbbi javulást kivánok,üdvözlettel Hajda Veronika
2015.
06.
18.
Csili11 kérdése:

Tisztelt Doktornő ! Elnézést kérek,hogy még egyszer elküldtem a kérdésemet,de egy ismerősöm azt mondta,hogy csak a regisztráltakét látják. Nem tudom,hogy kihez fordulhatnék a problémámmal,ezért írok,hátha Ön tud abban segíteni,hogy merre induljak el. Úgy kezdődött az egész,hogy nagyon hullott a hajam,menstruációs zavaraim voltak,és fáradtnak éreztem magamat már reggel akár 8-10 órai alvás után is.A nőgyógyász elküldött hormonlabor vizsgálatra.Ott kiderült,hogy magas a prolaktinom (702 mIU/l). Elküldött hipofízis MR-re,és ott kiderült,hogy microadenomám van(5-6 mm magasságú). Ez után a nőgyógyász felírt nekem Bromocriptint,de fájt nagyon a fejem és váltottunk Norprolacra. Már a gyógyszerek szedése alatt is éreztem,hogy lelkileg érzékenyebb vagyok,de nem gondoltam,hogy bármi baj lehet.3 hónap múlva újra labor,és ott kiderült,hogy a prolakrinom nagyon lement (5,45 mIU/l). Szép lassan le kellett állnom a gyógyszerrel.Most újra laborba kellett mennem a gyógyszermentes időszakban,és a prolaktinom megint felment (658,7 mIU/l). Ráadásul a következő mensesnél elhatalmasodott a depresszió rajtam.Állandóan sírtam,szorongtam ,aggódtam mindenen,és nem bírtam enni.Szedtem rá pulsatilla 15ch-t és sedatif pc-t. Másfél hét után jobb lett,és a következő vérzésemnél nem is jött elő. Most megint megjött,és vele együtt a depi is visszatért újra.El fog ez múlni valaha?Meg vagyok ijedve ,hogy majd mindig ez lesz. Most is szedem a depresszióra előzőleg ajánlottakat,és a Mastodynon cseppeket a menzeszes zavarokra.Nem szeretnék ilyen gyógyszereket szedni,amiknek depressziós mellékhatásuk van,mert hajlamos vagyok rá.(Nekem 10 éve szülés után már volt egyszer egy elég súlyos depim,ami nagyon megviselt.)Tudna esetleg valami olyat,ami használ a hipofízis microadenómára? Milyen szakorvoshoz menjek el,és milyen vizsgálatokat javasol?Meg lehet ezt gyógyítani ? Ez mellett még összeszedtem egy helicobacter pyorit is (7,610 U/ml). Erre van valami humánus kezelési forma a bélkinyírós antibiotikummix helyett? Köszönettel: Szabó Csilla
Csürösné drHajda Veronika doktor
2015.
06.
23.
Kedves Csilla ! Mindenképp keressen fel egy endokrinológust ,hogy az egész hormonháztartást kezelje! Mielőbbi javulást Kivánok Hajda Veronika
2015.
06.
17.
Nem tudom,hogy merre induljak el. kérdése:

Tisztelt Doktornő ! Nem tudom,hogy kihez fordulhatnék a problémámmal,ezért írok,hátha Ön tud abban segíteni,hogy merre induljak el. Úgy kezdődött az egész,hogy nagyon hullott a hajam,menstruációs zavaraim voltak,és fáradtnak éreztem magamat már reggel akár 8-10 órai alvás után is.A nőgyógyász elküldött hormonlabor vizsgálatra.Ott kiderült,hogy magas a prolaktinom (702 mIU/l). Elküldött hipofízis MR-re,és ott kiderült,hogy microadenomám van(5-6 mm magasságú). Ez után a nőgyógyász felírt nekem Bromocriptint,de fájt nagyon a fejem és váltottunk Norprolacra. Már a gyógyszerek szedése alatt is éreztem,hogy lelkileg érzékenyebb vagyok,de nem gondoltam,hogy bármi baj lehet.3 hónap múlva újra labor,és ott kiderült,hogy a prolakrinom nagyon lement (5,45 mIU/l). Szép lassan le kellett állnom a gyógyszerrel.Most újra laborba kellett mennem a gyógyszermentes időszakban,és a prolaktinom megint felment (658,7 mIU/l). Ráadásul a következő mensesnél elhatalmasodott a depresszió rajtam.Állandóan sírtam,szorongtam ,aggódtam mindenen,és nem bírtam enni. Szedtem rá pulsatilla 15ch-t és sedatif pc-t. Másfél hét után jobb lett,és a következő vérzésemnél nem is jött elő. Most megint megjött,és vele együtt a depi is visszatért újra.El fog ez múlni valaha?Meg vagyok ijedve ,hogy majd mindig ez lesz. Most is szedem a depresszióra előzőleg ajánlottakat,és a Mastodynon cseppeket a menzeszes zavarokra.Nem szeretnék ilyen gyógyszereket szedni,amiknek depressziós mellékhatásuk van,mert hajlamos vagyok rá.(Nekem 10 éve szülés után már volt egyszer egy elég súlyos depim,ami nagyon megviselt.)Tudna esetleg valami olyat,ami használ a hipofízis microadenómára? Milyen szakorvoshoz menjek el,és milyen vizsgálatokat javasol?Meg lehet ezt gyógyítani ? Ez mellett még összeszedtem egy helicobacter pyorit is (7,610 U/ml). Erre van valami humánus kezelési forma a bélkinyírós antibiotikummix helyett? Köszönettel: Szabó Csilla
Csürösné drHajda Veronika doktor
2015.
06.
23.
Kedves Csilla ! Még kiegészitésül:nyugodtan szedje tovább ezeket a homeopátiás szereket ,mert jók és mellékhatásmentesek.Üdvözlettel Hajda Veronika
2015.
06.
03.
teflon2 kérdése:

Tisztelt Doktornő! Gépkocsi vezető vagyok, napi 8-14 órát vezetek némi megszakításokkal. Azt szeretném megkérdezni, hogy mi lehet az oka a alábbi problémának: Tegnap délután már éreztem hogy a jobb combom felső, külső részén fájdalom jelentkezik a comb csont felső részénél. Éjszaka a fájdalom fokozódott, reggelre lila foltos lett a comb külső oldala és alig bírtam elindulni. Ezek mellé a térdkalácsomig erőteljesen felvizesedett a lábam, és a fájdalom érzés a láb teljes területére kiterjedt, valamint a comb felső, külső része már enyhe nyomásra is intenzív fájással reagál. Válaszát előre is köszönve, maradok tisztelettel
Csürösné drHajda Veronika doktor
2015.
06.
23.
Kedves Kérdező! Mihamarabb keresse fel orvosát ,hogy megvizsgálja.! Ilyesmit nem lehet a távolból véleményezni. Üdvözlettel Hajda Veronika
2015.
01.
22.
Torokproblémák kérdése:

Jó estét kívánok! Engem az érdekelne hogy mi lehet az oka annak hogy a nyakam mindenre érzékeny?Imádom a nyakláncokat,de 1-2 hónapja zavarja a nyakam olyan fojtó érzés,mintha gombóc lenne a torkomban.De a garbókkal is ez a helyzet sose zavartak,mostanában pedig olyan mintha megfulladnék tőluk.De a puha sálak vagy kendők amiket éppen csak odateszek lazán az nem zavar.És fáj a nyakam mind a két oldalt egészen az államtól lefelé.Időnként a kulcscsontom környéke is,bár az lehet nincs ezzel összefüggésben.Mire utalhat ez? Előre is köszönöm szépen!
Csürösné drHajda Veronika doktor
2015.
01.
27.
Kedves Kérdező! Van ilyen tünetegyüttes! Mivel én Önről nem tudok semmit ,igy nehéz erre mondanom bármit. Viszont a homeopátiás Lachesis C30 jó megoldás lenne rá. naponta 2szer 5 golyót elszopogatni ,a tünetek megszüntéig.Ha tudok még segiteni ,keressen ! Köszönöm megtisztelő bizalmát.Hajda Veronika
2014.
11.
23.
teakeverék pulzusra kérdése:

Köszönöm a gyors válaszát. Galagonya teát ill kapszulát és magnéziumot már elkezdtem kb..2 hete.A teakeverékkel kapcsolatban a következőt szeretném kérdezni: a citromfüvet, galagonyát és levendulát forrázni kell, de a fagyöngyön az áll, hogy csak áztatni szabad. Ha ezt a hármat összekeverem és leforrázom abból napi 2 x egy teáskanállal, akkor a fagyöngyből mennyit fogyaszthatok hozzá? Várom szíves válaszát.
Csürösné drHajda Veronika doktor
2014.
11.
23.
Igen -igen a fagyöngyöt külön kell késziteni, Este egy teáskanálnyit 2dl hideg (tisztitott ) vizbe áztatni és másnap ,azaz 12 óra múlva szürni és a többiből elkészitett teához keverve fogyasztandó.Szedjen még C vitamint és sok zöld szinű zöldséget. Üdvözlettel Hajda Veronika
2014.
11.
07.
szapora pulzus kérdése:

Tisztelt Doktornő! 5 éve 88as (akkkor nemet mondtam a gyógyszerre) majd 2 éve már 97 átlag pulzus miatt a kardiológus Concort írt fel, 2 x 5mgt.Szedem, de egy csomót híztam és 48 évesen nem akarok gyógyszert szedni. Vérnyomásom alacsony,minden értékem ok, nem vagyok vérszegény, pajzsmirigy ok (van 2 hideg göböm, de jódot kezdtem inni és felére csökkentek ), szervi okot nem találtak. naponta nagyot sétálok,hetente 2 TRX, esténként szobakerékpár, szóval igyekszem sokat mozogni. Most az estit már elhagytam, szerdán EKGra megyek és teljesen le akarok állni a gyógyxről. Van valami amit ajánlani tud egy pörgős embernek hogy csökkenjen a pulzusa? Köszön
Csürösné drHajda Veronika doktor
2014.
11.
23.
Kedves Kérdező! A következő teakeveréket ajánlanám:citromfű,levendulavirág,galagonya,fagyöngy.Ezekből vegyenn 1-1 zacskóval ,egytálban jól keverje össze őket.Ebből a keverékből mindennap ,reggel és este készitsen teát.Egy teáskanálnyit forrázzon le 3 dl vizzel ,majd 15 perc után szürje le és izesités nélkül fogyassza.egy kúra 3 hónapig tart.Négy hét után ajánlatos még egy kúrát tartani.Mellé szedjen magnéziumot! A sportolást ne hagyja abba:)A gyógytea a hatását kb 4-6 nap alatt kezdi kifejteni,addig is legyen türelemmel!Ha gondolja ,szivesen veszem a beszámolóját ....ill.,ha tudok még valamiben segiteni ,keressen.Mielőbbi javulást kivánok .Üdvözlettel Hajda Veronika
2014.
07.
11.
vokica kérdése:

T, Doktornő!Reumatológus dr-nőtől keresztcsont,csigolya erős fájdalom miatt sirdalud retardot kaptam. Ezzel párhuzamosan szintén 1 tbl. zeel tablettát szedek. Többféle kböző betegségekre kböző gyógyszereket szedek, soha nem tapasztaltam, hogy a bokám kissé bedagadt volna, s picit lábfej középig is. Kérdésem az, hogy a zeel tabletta -amit 2 hónapja, nem állandóan, de szedek, - okozhatja-e a boka,ill. lábfej dagadását?Ezt a jelenséget már korábban is tapasztaltam. A tájékoztatóját elolvastam, de nem irja mellékhatásként a bokaduzzanatot. Szives válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel: Marika.
Csürösné drHajda Veronika doktor
2014.
07.
18.
Kedves Marika ! Az izomlazitók (sirdalud) szedése esetén előfordulhat ilyen tünet.Jelezze kezelőorvosának!Üdvözlettel Hajda veronika
2014.
06.
24.
SLE kérdése:

Kedves Doktornő! 31 éves fiunknál szisztémás lupuszt diagnosztizáltak november végén.Több tünet együttesen jelentkezett nála,mint pl.pillangó bőrtünet az arcon,test szerte bőrtünetek,izületi fájdalmak,foltosan hulló haj,fekélyek a szájban,vérszegénység. Ekkor kezdték meg a kórházi kezelését.Medrolt,immurant stb-t kapott.3 hónap alatt az állapota jelentősen romlott,így vesebiopsziát is végeztek,aminek akkor még jó volt az eredménye.Ezután nagy dózisra emelték a Medrolt és még számtalan egyéb gyógyszert,amitól a kórházi elbocsátást követő 4 napon belül görcsrohammal 2-szer is kórházba szállították.Jelenleg a lupuszt kezelő klinikán van,ahol 4 ciklofoszfamid kezelést fog kapni 3 hónapon belül a Medrollal egyidejüleg.,de kilátásba helyezték utána a dialízist is,mivel nem csökken az ödémája,a vízhajtó ellenére sem. Kérdésem az lenne,hogy a ciklofoszfamid kezelés ideje alatt szedhetne-e vörös szőlőmag olajat és lenmagolajat alternatív kiegészítésként,vagy tudna-e valamit javasolni a vese védelmére,regenerálására. Válaszát köszönöm:Megyesiné
Csürösné drHajda Veronika doktor
2014.
06.
29.
Kedves Kérdező! Szedheti ezeket!javasolnám a Renol nevű Energy készitményt a vese támogatására. ha bármiben tudok segiteni még ,kérem keressen.Kivánok mielőbbi javulást.Hajda Veronika
2014.
06.
19.
gerinc. kérdése:

Tisztelt Doktornö. Éngem bevitt a mentö strok gyanuval a kórházba, 1 hónappal ezelöt nem mozgot a bal lábam és a bal kezem csináltak MR a fejemröl és nem kaptam agyvérzést. Ugy jötem ki a kórházból hogy a kezem már mozog a bal lábam térdtöl a lábujjamig nem érzem kaptam egy rollatort. Azt mondta az orvos hogy én kaptam / tia strok./ Meg azt is mondta hogy kaptam / hemiparesis./ Azt szeretném kérdezni hogy ez mit jelent és hogy irtak ki tornát és az milyen hosszu idö amig az ember jobban lessz vagy az egyéni dolog? Azért önt kérdezem mert az orvos sajnos csak ennyit mondot de azért a beteg szerertnétudni mi várható a jövöben. 42 éves vagyok. Minden kedves válaszának örülni fogok. Tisztelettel. Gabi.
Csürösné drHajda Veronika doktor
2014.
06.
29.
Kedves Kérdező! Tia stroke:átmeneti agyi vérellátási zavar!Az igazi stroke előszobája. hemiparesis:féloldali végtagok mozgásban való elmaradása. Ezek kb 6 hónap altt rendeződnek ,megfelelő gyógytornával.Természetesen mindenkinél másképp működik,de kb erre számithat.A kiváltó okot megszüntetni:magas vérnyomás stb,stb.Mielőbbi gyógyulást kivánok,üdvözlettel Hajda Veronika
2014.
06.
05.
krisztina kérdése:

Látom, már megválaszolta a kérdésemet az orvostudakozós oldalán, köszönöm szépen! Féltem, hogy nem ment el az a kérdés, és mindenképp szerettem volna választ kapni rá.
Csürösné drHajda Veronika doktor
2014.
06.
10.
Rendben ! Javulást még egyszer! Üdvözlettel.H, Veronika
2014.
05.
31.
reflux kérdése:

Tisztelt Doktornő! Két éve diagnosztizáltak nálam gastrooesophagealis refluxot, oesophagitis nélkül és hiatus herniám is van, hiatuskapu átmérője 2cm. Tüneteim ritkán vannak, néha ég a gyomrom. A vizsgálat előtt az egész nyelőcsövem fájt, le is fogytam, és a családom nagyon megijedt, ezért vállalkoztam a tükrözésre. PPI-kat szedek nem rendszeresen, útifű maghéjat fogyasztok, Neurosant iszok. A magasított fekhelyet is megcsináltam. Aggaszt, hogy ezt nem lehet meggyógyítani a hiatus hernia miatt, és mivel tüneteim sem igen vannak, nem tudom, hányadán áll a dolog. Ha egyszer kontrollra kerülne a sor, nem szeretném, hogy rosszabb kép fogadjon, mint az első tükrözéskor. Mit tanácsol a számomra, mivel védhetném még a nyelőcsövemet? Kaptam ajándékba Vargastem-et, ezt javasolja a panaszaimra? Válaszát köszönöm. Erzsi
Csürösné drHajda Veronika doktor
2014.
06.
10.
Megválaszolva
2014.
03.
24.
Lili kérdése:

Tisztelt Doktornő! A problémám a következő: Már több éve szedek antidepresszáns tbl.-t (Paroxat) és Rivotril tbl.-t A Paroxat tbl.-t sikerült lecsökkentenem naponta fél tbl-ra, a Rivotril tbl.-ból napi 1-et szedek. Ezeket most nem tudom lecsökkentemi, ill. elhagyni. Sajnos a depressziós tüneteim erősödnek, de már nem szeretném emelni az antidepresszáns adagját a sok mellékhatás miatt, hanem természetes hatóanyaggal egészíteném ki a kezelést. Szeretném megkérdezni, hogy ezek mellett a gyógyszerek mellett szedhetem-e a Aranygyökér (Rhodiola Rosea) kapszulát? Sok jó hatását olvastam ennek a gyógynövénynek. (Mindkettő gyógyszerből,mint írtam elég keveset szedek.) Ha igen, akkor hosszú távon szedhető ez az aranygyökér kapszula? Olvastam,hogy létezik szerotonin-szindróma nevű tünetegyüttes, amit nem szeretnék, hogy előjöjjön, ha a gyógyszereket és a gyógynövényt is egyszerre szedem! Van aki azt tanácsolja, hogy nem szabad gyógynövényt és gyógyszert szedni a hatás összeadódás miatt, más pedig azt, hogy nyugodtan szedhetem. Tanácstalan vagyok, de nagyon kellene valami segítség! Ön mit javasol? Nagyon várom válaszát és előre is köszönöm!
Csürösné drHajda Veronika doktor
2014.
03.
26.
Kedves Lili! Szabadságon voltam .....ezért nem válaszoltam eddig! A javaslatom Önnek :próbálja szedni nyugodtan.Figyelje a változást.és csak fokozatosan ,lassan változtasson (szakember tudtával).A lényeg ,hogy szedheti őket együtt.Ha tudok segiteni még ,vagy felmerül még kérdés ,kérem keressen bizalommal.Mielőbbi kedvező javulást kivánok,üdvözlettel.Hajda Veronika
2014.
03.
03.
vokica kérdése:

Kedves Doktornő! Köszönöm szépen válaszát, homeopatia szedésével kapcsplatban, csontritkulás miatt. Szégyenlem, de nem ismerem a szedésekkel kapcsolatos szabályokat. Kérném szépen szives tájékoztatását, s elnézését kérem. Válaszát elpőre is köszönöm: Marika.
Csürösné drHajda Veronika doktor
2014.
03.
26.
Kedves Marika! A homeopátiás szereket általában szopogatjuk és előtte és utána kb 10-15 percig ne együnk (mivel a száj nyálkahártyájáról szivódik fel).A kúra alatt mellőzzük a mentol ,kámfor,és más intenziv illoanyagok használatát (pl mentolos fogkrém).A Schüssler sókat lehet még a következő képpen alkalmazni:kb 1 lite mentes ásványvizben feloldani 5-8 szemet és egésznap elkortyolgatni.Röviden ezek a legfontosabbak ,természetesen csak a lényeget kiragadva,Üdvözlettel H.Veronika
2014.
02.
21.
vokica kérdése:

T. Doktornő! SZives válaszát cvárom az ügyben, hogy csontritkulásra homeopatiás szert lehet-e szedni, s ha igen, annak mi a neve, hogy kell szedni, stb. Sajnos -vagy nem sajnos- az orvos által kiirrt gyógyszert nem tudom szedni, mert a kalciumra nagyon érzékeny a vesém, viszont -tornán, sétáláson,stb-n kivül szeretnék mást is kipróbálni. Szives válaszát előre is megköszönöm: Marika.
Csürösné drHajda Veronika doktor
2014.
03.
03.
kedves Marika! Ajánlom a homeopátián belül a Schüssler sókat.A következő lenne :egy hónapig a Calcium Fluoratum (1.számú Schüssler só) kell szedni ,naponta 3szor 1 tablettát elszopogatni.A következő hónapban a Calcium phosphoricumot (2.számú Schüssler só)szedje ,hasonló módon. A terápia folytatólagosan menjen.Szedésüknél a homeopátia szabályai érvényesek. Nagyon helyes ,hogy sokat mozog ...csak igy tovább.Mellőzze a finomitott ,gyorsan felszivódó szénhidrátokat az étkezéséből. Mielőbbi javulást kivánok ,üdvözlettel Hajda Veronika
2014.
01.
22.
Boka fájdalom,duzzanat kérdése:

Tisztelt doktornő! Még Augusztus végén volt amikor egy lépés közben hirtelen fájdalom hatolt a bokámba. Másnap reggel csak nagy fájdalmak közepette tudtam rálépni. Jegeltem, ezáltal jobb lett valamivel, de a duzzanat a bokámon megmaradt, sőt a mai napig nem múlik el. Felkerestem vele háziorvosom, de csak azt tudta javasolni h fáslizzam és jegeljem tovább. Ha terhelem a lábam,egyből jelentkezik a fájdalom, és néha olyan kellemetlen érzés rálépni. Keressem fel vele újra háziorvosom? Válaszát előre is köszönöm!
Csürösné drHajda Veronika doktor
2014.
01.
24.
Kedves Kérdező! Keressen fel szakorvost,ezt egy ortopédusnak kellene látnia.Üdvözlettel Hajda Veronika
2013.
10.
24.
vokica kérdése:

Kedves Doktornő! Köszönöm válaszát a kakukkfüből készült tea immunerősités felkészitése témában, valamint tanácsát Echinacea D4 homeopatiás készitmény szedésével kapcsolatban. Ismét szeretném véleményét kérni a kakukkfü teával kapcsolatban, ugyanis azt tapasztaltam, hogy ha elfogyasztom a 2,5 dl teát, egy idő mulva enyhe fájdalmat érzek a gyomorszáj környékén. Ugy hallottam, hogy a füben van egy kis keserü iz, esetleg ez okozhat ilyen tünetet? vagy ezt a tünetet valami más okozhatja, s csupán véletlen egybeesés történt? Elnézését kérem, hogy aggályoskodom, de mivel tudomásom szerint a teafüvekben is előfordulnak különböző vitaminok, K-vitamin, stb. ,,félek,, hogy esetleg üti azon gyógyszerek hatását, melyeket szedek Nevezetesen:Warfarin, mely szedése mellett figyelnem kell a K-vitaminok tulzott bevitelére. Mindamellett nagyon szépen köszönöm segitségét, s remélem, hogy csak én ,,képzelődöm,, s módom lesz szervezetemet felkésziteni a hidegebb időszakokra. Szives válaszát előre is köszönöm, s kérem elnézését, amiért problémás vagyok. Tisztelettel:Mária.
Csürösné drHajda Veronika doktor
2013.
10.
31.
Kedves Kérdező! Ez inkább véletlen egybeesés lehet ,mindenesetre számtalan más gyógynövénnyel tudja erősiteni szervezetét.Ha Önben kialakult ilyen érzés,váltson.Immunerősitő gyógynövények az alábbiak is:csalán,málnalevél,csipkebogyó,kasvirág,homoktövis,bodzavirág,macskakarom.üdvözlettel Hajda Veronika
2013.
10.
10.
vokica kérdése:

T. Doktornő!71 éves nő vagyok, különböző betegségeim /sziv, magasvérnyomás, krónikus légcsőhurut/ vannak, emiatt kféle gyógyszereket szedek. Ssjnos nagyon fogékony vagyok a meghüléses betegségre, emiatt szeretném az immunrendszeremet erősiteni. Sajnos zöldségekkel, gyümölcsökkel ezt nem tehetem, mert a bennük lévő ,,K,, vitamin süritené a véremet, melyre warfarint szedek. Természetesen fogyasztom ezeket, de nem annyit amennyit igazán szeretnék, emiatt szakember ajánlotta a kerti kakukfüből készült tea fogyasztását, mely erősiti az immunrendszert. Kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy a kurát mennyi ideig kell alkalmazni, s milyen időközönként lehet fogyasztani a teát. Szeretném kérni ezzel kapcsolatban az Ön véleményét., esetleg más alternativ megoldást is megköszönnék. Nagyon szeretném felkésziteni a szervezetemet még a rossz idő beállta előtt. Válaszát megköszönöm, Tisztelettel:Mária
Csürösné drHajda Veronika doktor
2013.
10.
17.
Kedves Mária! Igy van ,nagyon jó a kakukkfű tea.Fogyasszon belőle mindennap egy csészével 6 hétig folyamatosan ,majd 2 hét szünetet tartva folytassa.Lehet még a homeopátiás Echinacea D4 -ből is naponta 5-5 golyócskát elszopogatni :2 hétig majd egy hetet kihagyva folytatni.Igy már biztos lesz a téli felkészülése.Jó egészséget kivánva ,üdvözli Hajda Veronika
2013.
03.
25.
joe 73 kérdése:

jó napot kivánok!! azt szeretném megkérdezni hogy nekem magas pulzusra bizoblock nevü gyogyszert adott a belgyogyász kardiologus !! mivel 24 orás vérnyomás mérő ezt mutatta ki !!minden lelettem jo vérképem ekg jo! mégis néha erős szivdobogásom van még a fejem teteje is lüktett!szeretném megkérdezni hogy a homeopatiában létezik e olyan szer mely a magas pulzust beállitaná!! nappal 95 éjjel 75 körül mozgott a 24 orás mérés alkalmábol! szorongás okozza a kardiologus szerint!!! én mégis a homeopátia hive vagyok mint a mérges gyogyszerek !!40 éves vagyok!!válaszát köszönöm!
Csürösné drHajda Veronika doktor
2013.
03.
26.
Kedves Kérdező! Igen ,valószinű szorongás okozza ezeket a kellemetlen tüneteket. Szedje a következőket:Sedatif pc (homeos komplex szorongásos tünetekre),naponta 3-4szer 1-1 tablettát szopogasson el.E mellé lehet még az Aconit C15 -ből naponta 1-2szer 5 golyót elszopogatni.Esténként igyon egy csésze citromfűteát.(1 kávéskanálnyit 3dl vizzel leforrázni ,majd 10 perc után szürni.Ezt a teát lehet mézzel fogyasztani). Mielőbbi javulást kivánok.Ha bármiben tudok még segiteni ,kérem keressen.Üdvözlettel dr Hajda Veronika
2013.
03.
18.
Jelige kérdése:

A testve9remről 32 e9ves "leműtf6ttek" egy anyajegyet, amiről kiderfclt, hogy riaszondulstfa, me1r megjf6tt a szf6vettan. Apuke1m 1,5 e9ve halt meg tfcdőre1kban e9s ele9gge9 fe9lek!Azt mondte1k neki me1sfe9l e9vig hetente 3 szor kell injekcif3znia mage1t vmilyen immunerősedtővel.Ez nagy bajt jelent?He9tfőn lesz nyirokcsomf3 e9s ultrahang vizsge1lata.Ve9gig olvastam az ege9sz blogot e9s szeretne9m felvenni a kapcsolatot a Doktornővel!!!
Csürösné drHajda Veronika doktor
2013.
03.
19.
Keressen telefonon:06309999947.Üdvözlettel Hajda Veronika
2012.
12.
13.
Jelige kérdése:

Tisztelt Riskf3 c1gnes!Most tale1ltam re1 az oldalukra. Szeretne9m felaje1nlani segedtse9gemet. c9n Ewing sarcf3me1bf3l gyf3gyultam ki e9s imme1r 8. eedstnzeje panaszmentes vagyok. He1 be1rmilyen mf3don tudok segedteni az oldal gyarapedte1se1ban, ke9rem edrjon: .Kedves Benke Tibor, nagy f6rf6mmel olvastam, hogy meggyf3gyult e9s panaszmentes! Gratule1lok! Ez igen! Nos, azzal segedthetne, ha megedrne1 betegse9ge e9s gyf3gyule1sa tf6rte9nete9t. Ege9szen biztosan sok er?t meredthetne9nek edre1se1bf3l a sorste1rsak. Reme9lem tud id?t szakedtani erre. El?re is kf6szf6nf6m, fcdvf6zlettel, Riskf3 c1gnes
Csürösné drHajda Veronika doktor
2012.
12.
13.
Probálja meg ujra irni a kérdését ,mert olvashatatlan.Üdvözlettel H.Veronika
2011.
11.
11.
aggódó anyuka kérdése:

Kedves doktornő.Andrea vagyok.12 éves kislányommal felmerült problémámmal kapcsolatban kérném ki a véleményét,tanácsát.kb10 éven keresztül szedte a Xyzal gyogyszert mert allergiás.Tavaly októberben abba hagytuk a gyógyszer szedését a kezelő orvosunk tanácsára.4 éven keresztül kitünő tanuló kislányom 3,8-as átlaggal végezte az 5. osztályt.A 6.osztály sem indul jobban.aggódom hogy ennyit rontott.Lehetséges hogy a gyógyszer abba hagyása miatt változott a teljesítménye.semmi egyéb változás nem tőrtént vele,körülötte.Kérem segítsen.mit tehetnék?Köszönöm.Várom válaszát.Andrea
Csürösné drHajda Veronika doktor
2011.
11.
17.
Kedves Andrea! A kislány teljesitménye nincs összefüggésben a gyógyszerrel ill az elhagyásával.Próbáljon más okot keresni (tanárváltás,társaság,stb,stb)Remélem hamarosan kedvezően alakul ,de akárhogy is legyen NAGY türelemmel.Ha ,tudok segiteni ...kérem keressen .Üdvözlettel Hajda Veronika
2011.
10.
28.
sulikezdés kérdése:

Tisztelt Doktornő! Kislányom most kezdte az iskolát. 7és fél éves lesz decemberben, 4 évet jártunk oviba. Az első 2 hétben semmi gond nem volt az iskolában, de az elmúlt hetekben sír, szorosan ölel és mondja,hogy" Anya szeretlek, ne menj még el, maradj még egy kicsit" Többszörösen úgy indulunk el,hogy fáj a fejem,fáj a hasam,lehet hogy hánynom kell....Az iskola bejáratáig nem sír, ott aztán belekezd..Szó szerint úgy szedik le rólam az iskolában. Kérdeztem tőle, hogy mi a baj, vagy bántotta e valaki, vagy nem szeretsz iskolába járni? Mondta ,hogy szereti az iskolát. Tanítói szeretik, úgy veszem észre hogy ő is szereti őket, sok a piros pontja, van sikerélménye. Mondták azt is hogy mikor eljövök utána már nincs gond kis idő múlva megnyugszik. Sok a mesélni valója ha hazaér,szinte le sem lehet lőni a meséléssel. Szorgalma, magatartása jó! Azt szeretném kérdezni a Doktor nőtől, hogy lehet e ez esetleg valami lelki trauma ami miatt nem akarja, hogy elmenjek, vagy csak egyszerűen nehéz a beilleszkedés?? Tudnánk e esetleg erre valamilyen homeopátiás készítményt? Hozzáteszem az oviban is voltak ilyen síros időszakok. Nem tudom mennyire lehet az még fontos ,hogy kislányunknak rajtunk kívül nincs más. A 7 év alatt talán 2x vigyázott rá más, mindig mi oldottuk meg a férjemmel a dolgokat. Talán dióhéjban ennyi,várom mielőbbi válaszát. Köszönettel: Egy édesanya
Csürösné drHajda Veronika doktor
2011.
11.
17.
Kedves Kérdező! Szeretném megnyugtatni!Ez teljesen normális,ő igy éli meg az iskolába kerülést.Biztosan el fog múlni.Ha el tudná vinni homeopata szakemberhez ,aki az alkati szerét megállapitaná ,az nagy segitség lehet.Egyébként lehet adni,ha nagyon nyugtalan,szorongó a homeopátiás komplexet, a Sedatif pc-t(este-reggel 1-1 tablettát elszopogatni). Remélem hamar rendeződik ez a helyzet. Üdvözlettel Hajda Veronika
2011.
06.
28.
Jozsa Melinda kérdése:

Tisztelt doktor nö! Leirnám röviden a panaszomat ha az ideje engedi legyen szives válaszoljon.Én vagyok 38 éves nö. Énekem 14 éves korom óta fály a gerincem.5 évvel ezelött zsibbadt a jobb kezem és a jobb lábam, de oly anyira hogy az orvos 2 hónapon keresztül kijárt hozzám inyekciozni. Az idegsebész elküldött MRI re ott azt állapititták meg hogy nyaki iveskorong elmozdulásom van és az egész gerincem kopott.Ez az inyekció hatására gondolom megszünt de a fájdalom maradt. Most én kint élek egy éve Svédországba. Nekem megint a jobb kezem 5 hete zsibbad bele a kisujjam végébe.Meg a vállam is fáj.De ez a zsibbadás egyfojtába van napal is éjjel meg annyira huzza éssze a görcs, nem birok aludni.A nyakamnál mintha késsel szurkálnák anyira fáj. Tartok atol még leirni sem merem hogy ön szerint, kialakulhatott egy nyaki sérv?Tudom hogy igy látatlanbol nehéz itélkezni, de mégis mi az ön véleménye?Én itt elmentem az orvoshoz ö meg kért beutalot ugynevezett arbetsterapeut - hoz.Mellékelten, én szedem axanax 0,5 mg -os gyógyszert 7 éve. Az volna a kérdésem,hogy nem idegsebészetre vagy neurologiára kellene mennem ?Nem a gerinctöl lehetnek ezek a tüneteim? Kérem válaszoljon ahogy az ideje engedi várni fogom. Tiszteltetem jó egészséget kivánok önnek és a családjának is.Várom válaszát.
Csürösné drHajda Veronika doktor
2011.
07.
11.
Kedves Melinda ! Mindenképp ki kell alaposan vizsgálni...mindenképp a neurológián kellene kezdenie.A leirtak alapján elképzelhető egy nyaki gerinc probléma ,de annak mértékét a vizsgálatok mondják ki!Ha már van pontos diagnozis lehet a terápián gondolkodni.Köszönöm megtisztelő bizalmát ,s ha tudok nagyon szivesen segitek,Kérem irjon ,mi lett az eredmény! Üdvözlettel Hajda Veronika
2011.
01.
04.
vadász timea kérdése:

elnézést roszul irtam KORPA.
Csürösné drHajda Veronika doktor
2011.
01.
04.
Irjon a tapasztalatairól ,hogy tudjam !üdv
2011.
01.
04.
vadász timea kérdése:

tiszelt doktornő azal a kérdésel fordulok önhoz hogy, miért van a fejemben egy nagy csomo kotpa és nagyon száraz és viszket ,de már terjed tovább.mmi lehet ez? segitségét előre is köszönöm
Csürösné drHajda Veronika doktor
2011.
01.
04.
Kedves Timea! Ennek több oka lehet.Elképzelhető egy gombás felülfertöződés ,ha igy viszket.Erre nagyon jó a Nisoral sampon,amibe lehet még 10 csepp teafaolajat rakni.Hajmosás után öblitse le friss diólevél főzettel(1evőkanálnyit 5dl vizzel leforrázni ,majd10 perc után szürni).Ha nagyon makacs a korpa akkor este olivaolajjal masszirozza be és reggel mossa meg .Ezt érdemes 2 hétig naponta megcsinálni, Kerülje a sok cukrot ,egyen sok zöldséget és fogyasszon vitaminokat. És türelem ,el fog mulni.Üdvözlettel Hajda Veronika
2010.
08.
23.
Baczoni-Oláh Dóra kérdése:

Kedves Doktornő, köszönöm gyors válaszát, és szeretném kérni, hogy a válaszában említett jövőbeni lehetőségekről írjon nekem egy rövid tájékoztatást. Köszönettel: Dóra
Csürösné drHajda Veronika doktor
2010.
08.
25.
Kedves Dóra! Az allergia kezelésének lehetőségei.Ez a szrevezetünknek egy túlvédekező reakciója.Az immunrendszerünk helytelenül reagál.Ezért minden kora tavasszal el kell kezdeni az immunerősitő kúrát:ez lehet jó minőségü C-vit.,sok gyümölcs ,zöldség /vegyszermentes/,vannak gyógynövények ,amik kiválóak Pl:csipkebogyó,fekete ribizli,tyúkhúr (legmagasabb c-vit tartalma van!),erdei szederlevél....Mindenkinek segit a lándzsás útifü leveléből készült tea. Az étrendből abszolút ki kell iktatni a tejtermékeket ,és lehetőség szerint a húst is. A pollenallergiások ne száritsák szabadba a ruhát,este mossanak hajat .....,mindig reggel szellöztessenek. És most a" Bünös " parlagfüröl. A növény nem tehet róla ,hogy a szennyezett környezet mit csinált vele,ti. a környezeti mérgek a pollenjéről lemarják a védőburkot s ezen fokozott mértékben megkötödik minden ártalmas anyag és mi erre vagyunk érzékenyek!!!! Tavasszal mikor még nem jelenik meg a virágja pici adagonként a levélből áztatva készitsünk oldatot s óvatosan kotrtyonként emelve mindennap igyunk belőle!A levelet száritva is lehet fogyasztani .....Tehát deszenzibilizáljuk magunkat,egyébként immunerősitő és sok más jotékony hatással bir.A növényt tiszta helyről szedjük.Nagyon érdemes kiprobálni ...müködik.Ma már szerencsére lehet róla olvasni sok helyen. Mostani állapotjában még probálja ki citromlével áttőrőlni belülről az orrnyálkahártyát.A citrom antiallergén flavonoidjai és gyulladésgátló hatóanyaga /kvercetin/ csökkenti a tüneteket. Remélem tud majd ezekből profitálni ,s kivánok allergiamentes napokat.....! Üdvözlettel dr Hajda Veronika
2010.
08.
23.
dorien23 kérdése:

Tisztelt Doktornő! Szeretném kérni segítségét az allergiámmal kapcsolatban. A tavalyi évig minden augusztus- szeptember- október egy kínszenvedés volt számomra a parlagfű és a fekete üröm virágzása miatt. A tavalyi évben tavasszal felkerestem egy homeopátiával foglalkozó szakorvost, aki a következő szereket írta fel nekem: Pulsatilla 15CH heti 1x 10 Arsenicum 15 CH heti 1x 10 Pollens C30 napi 1x5 Histamin C30 napi 3x5 Ambrosia C30 napi 1x5 Artemisia C30 napi 1x5 Ezeket a szereket tavasszal el is kezdtem szedni, és az én legnagyobb meglepetésemre szinte tünetmentesen csináltam végig a szezont. Az idén sajnos nem voltam ennyire előrelátó, hiszen nem kezdtem el a szereket szedni már olyan korán, csak július végén, és bizony, érzem, hogy azért fokozottabban vannak jelen a tüneteim, és félek tőle, hogy esetleg erősödni is fognak még. Illetve további problémám, hogy az idén Győr egyik gyógyszertárában sem kapom meg még rendelésre sem az Artemisiát ebben a higításban, amit felírtak, és csak azt tanácsolják, hogy szedjem a többit, ezt pedig hagyjam ki. Lehetségesnek tartja, hogy a tüneteim azért vannak nagyobb mértékben jelen a tavalyihoz képest, mert ez a szer kimarad, és ha jól tudom ez a parlagfűre van, ami a legerősebb allergiám, vagy inkább annak tudható be, hogy későn kezdtem el szedni a szereket. Várhatom- e, hogy egy- két hét folyamatos szedés után már enyhülni fogna a tüneteim, vagy előbb kellett volna, hogy észbe kapjak?:) Válaszát előre is köszönöm: Dóra
Csürösné drHajda Veronika doktor
2010.
08.
23.
Kedves Dóra ! Hát igen kicsit későn kezdte szedni ,ezért vannak tünetei iii az Artemisia hiánya is gondot okozhat.Ennek ellenére azért enyhülnie kell a panaszoknak. Az Artemisiat más higitásban is szedheti ,legfeljebb az adagolást módositani kell.Mindenesetre jövőre legyen óvatos és időben "lépjen ".Nagyon hasznos ilyenkor a fehérjementes (Hús,tejtermék) étrend is!Ha érdekli a jővőre nézve vannak újabb lehetőségek is ,nagyon szivesen megirom. Kivánok tünetmentes ,szép nyárútót...üdvözlettel dr Hajda Veronika
© 2009 - 2019 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!