Kiss Melinda konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa
15 kérdés, válaszra vár 5

Dr. Kiss Melinda

konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa

Specializáció: esztétikai fogászat, kivehető,rögzített és implantológiai fogpótlások

Munkahely: Kiwa-Dental fogászati magánklinika
Mobil: +3670-266-43-19
Web: www.kiwadental.hu

Bemutatkozás:
Kedves Látogató!


Tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán végeztem. Az egyetemi évek alatt érdeklődésem egyre inkább az esztétikai fogászat és a szájsebészet felé irányult, amelyek a mai napig a kedvenc területeim közé tartoznak. 2009-ben konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa képesítést szereztem. Szeretem a kihívásokat, egy új feladat megoldása mindig nagy örömmel tölt el.

Rendszeresen továbbképzéseken veszek részt, célom a legújabb technikák megismerése és elsajátítása.

Tagja vagyok a Magyar Orvosi Kamarának és a Hypertonia Társaságnak.

2018.
02.
02.
ftm kérdése:

Tisztelt Doktornő ! Be lehet Önhöz jelentkezni ? Porcelán koronákat szeretnék cseréltetni, mivel már több éve készültek. Köszönettel, ftm
Kiss Melinda konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa
2018.
02.
02.
Tisztelt Kérdező ! Természetesen hívhat és bejelentkezhet a következő telefonszámon : 06 1 252 1421 Üdvözlettel, Dr. Kiss Melinda
2012.
08.
17.
balaton kérdése:

implantátum beültetése után használható-e kék színű bioptron lámpa?
Kiss Melinda konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa
2012.
08.
17.
Kedves Kérdező! Az implantátum behelyezését követően 1 héttel a szájsebész ellenőrizni szokta a műtéti területet. Amennyiben mindent rendben talál úgy használhatja a lámpát. Üdvözlettel Dr. Kiss Melinda
2012.
01.
12.
Egy fog elszineződése!!! kérdése:

Kedves Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy mitől lehet az hogy elől a két fogam között be lett tömve mert kezdett lyukadni, ennek már 10 éve és most kezd elszíneződni. A többi szép fehér ez az egy fogam pedig olyan mintha kezdene belülről feketedni, szűrkülni. Nem sárgul hanem inkább szűrkül. Mit lehetne vele csinálni vagy ez a töméstől lenne, azt hallottam hogy amiért be lett tömve és talán rosszul lett megcsinálva azért kezd színeződni. Kérem segítsen nekem mi lehet a gond an-e rá megoldás vagy előbb utóbb ki kell cseréltetnem majd olyan csúnya lesz. Eredeti fogszor. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Éva
Kiss Melinda konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa
2012.
01.
12.
Kedves Éva! A kompozit (fehér) tömés széle az évek folyamán sajnos elszíneződik. Amennyiben az elszíneződésen kívül nem látható más elváltozás, akkor is érdemes egy kisfelvételt készíteni a fogról. Ha szuvasodás figyelhető meg (amely szintén állhat az elszürkülés hátterében) akkor a tömés cseréje mindenképpen indokolt. Egyes esetekben, főleg nagy kiterjedésű tömések alatt a fog elhalhat amely szintén szürkés színváltozást hozhat létre a fogon. Javaslom keressen fel fogorvost! Üdvözlettel Dr. Kiss Melinda
2011.
07.
08.
fog kérdése:

Tisztelt doktornő!sajnos már több éve,olyan italt ittam,ami savas!,és nagyon átlátszóak a fogaim,ami biztos a sav következménye,és hosszanti csikok is vannak rajta!az lenne a kérdésem,hogy a sensodyne pronamel,erősödheti e a fogzománcot,és megelőzheti e hogy törjenek,a sav erróziótol?hány % esélye van hogy ismét erőssek legyenek tőle?a fogkrém használatával mikor látható az eredmény?köszönettel!dittis
Kiss Melinda konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa
2011.
07.
11.
Kedves Dittis! A sensodyne pronamel saverózió esetén sikeresen alkalmazható valamint kerülje a magas savtartalommal rendelkező ételek és italok fogyasztását. Oda kell figyelni esetleges refluxbetegségre is mert a fogak további elvékonyodását okozhatja. Üdvözlettel Dr.Kiss Melinda
2011.
06.
30.
Ettus kérdése:

Tisztelt Doktórnő! Azt szeretném kérdezni, hogy elől a fogam letört, pótolni milyen módon lehetne és az árát is szeretném tudni, hogyha lehetséges. Előre is köszönöm! Ettus!
Kiss Melinda konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa
2011.
06.
30.
Kedves Ettus! A törés nagyságától és kiterjedésétől függően a hiányzó rész esztétikus töméssel vagy koronával pótolható. Az árakról a www.kiwadental.hu weboldalon az árak menüpont alatt tájékozódhat. Ha további kérdése van vagy be szeretne jelentkezni vizsgálatra úgy az a 252-14-21-es telefonszámon lehetséges. Üdvözlettel: Dr.Kiss Melinda
2011.
06.
28.
Betét vagy tömés? kérdése:

Tisztelt Doktornő! Múlt héten jártam fogorvosnál aki arról tájékoztatott, hogy néhány fogamban amelyekben nagy kiterjedésű tömések vannak és sajnos szuvasak is már nem szabad kicserélni a tömést mert bármikor összetörhetnek, csak egy módon lehet "javítani", betéttel (inlay). Nagyon lesújtott a hír. Ugyanakkor tegnap felkerestem egy másik orvost is, aki szerint töméssel megoldható a probléma. Most nem tudom ki mellett tegyem le a voksom. Kérem segítsen nekem meghozni a döntést. Köszönettel:35 éves nő
Kiss Melinda konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa
2011.
06.
30.
Kedves Kérdező! Eleve nagy kiterjedésű, alászuvasodott tömések esetén a hosszú távú megoldást az inlay jelentheti. Amennyiben a szuvasodás csak kis területet érint úgy esetleg a régi tömés korrekciója lehetséges. Konkrée véleményt látatlanban sajnos nem tudok mondani de igény esetén szívesen megnézzük a kérdéses fogakat. Időpontegyeztetés a 252-14-21-es telefonszámon lehetséges. Üdvözlettel Dr.Kiss Melinda
2011.
01.
13.
Eszter kérdése:

Kedves Doktornő! Az után szeretnék érdeklődni, hogy milyen sűrűn ajánlott a fogkövet eltávolíttatni? Köszönöm válaszát! Eszter
Kiss Melinda konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa
2011.
02.
10.
Kedves Eszter! A fogkő termelődése a nyál összetételétől nagymértékben függ amely egyéni tulajdonság. Alapvetően ez határozza meg hogy a fogkövet milyen gyakran kell leszedni. Üdvözlettel Dr.Kiss Melinda
2010.
06.
28.
peszt73 kérdése:

Kislányom 10 éves múlott februárban, úgy tűnik az alsó 1-es fogai nem eshettek ki, és fogcsírája sincs alatta, a két pici fog együtt akkorák, mint egy a nagyok közül. A gyerek nem akarja a foghúzást, de hogy fog kinézni, ha ki lenne húzva akkora réssel. A másik bajom, hogy zeneiskolába felvették fuvolázni. Az fog nélkül biztos nem menne. Válaszát előre is köszönöm.
Kiss Melinda konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa
2010.
07.
06.
Kedves Kérdező! A fogszabályozás nem a szakterületem ezért kérdésére érdemben sajnos nem tudok válaszolni. Javaslom kérdését fogszabályozó szakorvosnak tegye fel. Üdvözlettel Dr. Kiss Melinda
2010.
06.
08.
Klein Andrea kérdése:

Kedves Doktornö, az also fogsoromon leghatul hianyzik harom fogam egymas utan. Elöször is szeretnem tudni, hogy mik lesznek a következmenyei annak, ha hosszabb iddeig (evekig) nem lesznek a hianyzo fogak potolva. Masodszor tudni szeretnem, hogy körülbelül mennyi idöbe es penzbe kerülne a fogak potlasa. Valaszat elöre is köszönöm. Üdvözlettel Klein Andrea
Kiss Melinda konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa
2010.
06.
11.
Kedves Andrea! A fogelvesztés következtében, elsősorban a hiány mellett maradó fogak túlterhelődnek hiszen a rágás szempontjából fontos fogakat vesztett el. A túlterhelődés hosszú távú eredményeként a fog tartószerkezete is meggyengül, további fogvesztés illetve a fogak elvándorlása jöhet létre. Sorvégi foghiány (különösképpen ha a másik oldalon nincs hiány) implantátumra rögzített híddal jól pótolható. Konkrét kezelési terv és árajánlat vizsgálat után adható. Üdvözlettel Dr.Kiss Melinda tel: 252-14-21
2010.
03.
11.
kormos 12 kormos kérdése:

Tisztelt Doktornő! Leányomnak 19-én lesz a bölcsességfoga eltávolítva a bal oldali alsó, amely "benőtt" az állcsontba, és a felső. Mindkettőt egyszerre műtik. Nem volt még ilyen műtét a családban. Azt szeretném kérdezni, hogy mire is kell számítani műtét után? Nagy fájdalmai lesznek-e? és meddig? Ez a műtét 19-én, péntek este 19 órakor lesz, hétfőn fog-e tudni menni dolgozni? Leányom 29 éves. Válaszát nagyon várom és nagyon szépen köszönöm. Tisztelettel: magdi
Kiss Melinda konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa
2010.
03.
13.
Kedves Magdi! Az állcsontban fekvő helyzetben levő bölcsességfog eltávolítását követően utópanaszok előfordulhatnak a beavatkozás nehézségének függvényében.Fájdalom és duzzanat néhány napig előfordulhat de hétfőn már fog tudni dolgozni a lánya. Legyen otthon fájdalomcsillapító, a duzzanat pedig néhány perces hideg borogatással enyhíthető. Kezelőorvosa a műtétet követően el fogja mondani az esetleges egyéb teendőket. Üdvözlettel Dr.Kiss Melinda
© 2009 - 2019 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!