Török Alexander Urológus szakorvos
1274 kérdés, válaszra vár 271

Dr. Török Alexander

Urológus szakorvos

Specializáció: ELSO MAGYAR URO-SZEXOLÓGIAI CENTRUM

Az Erectör Clinic Uro-szexológiai centrum 1992 óta működő egészségügyi vállalkozás, a maga nemében az első, és legnagyobb beteganyaggal bíró az országban.

Fő profilja a férfi potenciazavar minden típusának teljes körű kivizsgálása, gyógyszeres, injekciós és műtéti kezelése. Férfi nemi szervek betegségeinek kezelése, ambuláns ellátás körében végzett urológiai kisműtétek.



Magas színvonalú 115 négyzetméteres rendelőnk magas műszerezettségű, kultúrált, maximális diszkrécióval működik.

Pácienseinket előzetes időpont egyeztetés után fogadjuk. Természetesen az Önnek megfelelő időpontban a rendelési időn belül. Várónkban recepciós titkárnőnk a betegirányítást végzi, időpontokat egyeztet, kívánságra szállást foglal.

Az ambuláns rendelőben Dr. Török Alexander a teljes diszkréciónak megfelelően négyszemközt fogadja Önt. A kezelések és ambuláns kisműtétek (fitymaszűkület műtétei, pénisz egyenesítés, herehiány miatti szilikon here beültetés, vénás elfolyás okozta potenciazavar műtéti megoldása, nemi szervek kozmetikai műtétei) a helyszínen történnek. A nagyobb, bennfekvést igénylő mutéteket (pl:pénisz protézis beültetés) plasztikai sebészeti osztályon végezzük.



Munkahely: Erectör Clinic Uro-szexológiai Centrum 7633 Pécs Dr. Veress Endre u.2
Email: info@ferfiklinika.hu
Web: www.andrologia.hu

Bemutatkozás:
1982-tól 1992-ig a Pécsi Orvostudományi Egyetem Urológiai klinikájának orvosa. 1986 óta foglalkozik a férfi merevedési zavarok kivizsgálásával és kezelésével. 1992 ben létrehozza az első magyar uro-szexológiai centrumot, az ERECTÖR CLINIC-et, melynek jelenleg is a vezetője.1987 ben végzi az első hazai péniszvéna elzáró műtétet, vénás szökés okozta impotencia miatt. 1988-ban elsőnek ültet be szilikon pénisz protézist. Számos hazai és nemzetközi folyóiratban jelent meg publikációja. Kongresszusokon rendszeresen előadásokat és továbbképzéseket tart. Az orvosi egyetemen speciál kollégium keretében oktat. Több ezer pácienssel és sok száz protézis implantációval a háta mögött.

A magyar és európai urológus társaság,a magyar és európai szexuálmedicina társaság tagja.

2019.
02.
21.
Orsi22 kérdése:

Tisztelt Doktor úr! 27 éves nő vagyok.Három éve állandó vizelési problémával küzdöm,amihez társul égő érzés leginkább közvetlenül vizelés után.Egy nap nagyon gyakran kell vizelnem,valamint vizelés után szinte egyszerre érzem az ingert sőt...folyamatosan ami nagyon megkeseríti az életem.Voltam urológusnál ahol történt húgycső váladék,viezelet valamint hüvely váladék tenyészet,minden rendben volt,1,5 éve küzdöm candida albicanssal nőgyógyászatilag,2019.február 1-jén voltam nőgyógyásznál ahol ismét történt tenyészet sarjadzó gomba nem tenyészett ki.Viszont találtak egy baktériumot amelynek a neve: Serratia marcescens amelynek csíraszáma: 10^3!Arról szeretnék érdeklődni hogy mik a kezelési lehetőségek,valamint ez a baktérium antibiotikumos kezeléssel kiírható?Valamint szexuális együtt lét során folyamatosan égő érzést tapasztalok amely szintén megkeseríti a nemi életem,valamint sárga folyásom is van.Elképzelhető hogy a folyás valamint a nemi együtt lét során tapasztalt égő érzés hátterében ez a baktérium áll?Köszönöm válaszát!
Török Alexander Urológus szakorvos
2019.
02.
22.
Kedves Orsi. A leírtak alapján nekem nőgyógyászati problémának tűnik.Sőt, az is. Javaslom, hogy konzultálja meg a nőgyógyászával. Üdv.
2019.
02.
16.
juhász paragh tünde kérdése:

betadinos vizes oldattal kenegetem neki,viszont most meg nagyon piros és nagyon dagadt neki..nem hagyja h0gy hozzáérjek biztosan fáj neki. mit tegyek nagyon sajnálom szegényt. .
Török Alexander Urológus szakorvos
2019.
02.
22.
Ezek szerint gyulladásban van. A betadint nem kell higítani vizzel töményen kell használni. Igy látatlanban ezt tudom mondani. Persze, ha nem múlik el akkor meg kell mutatni urológusnak vagy gyerekgyógyásznak. üdv.
2019.
02.
15.
juhász paragh tünde kérdése:

TIsztelt DOktor úr! köszönöm válaszát a tegnap este fürdesnél észrevettem a kisfiunak hogy az egyik olyan hólyagocska ki akar jönni . persze nem nyomtam csak ahogy húztam le fel rajta a bőrt ugy jött kifele belőle az a faggyús valami. most viszont kiürült neki igy az egyik. de nagyon piros es picit meg is van duzzadva neki ott ahogy felhuzom neki. mit tegyek ra neki hogy ez a gyulladás megszünjön neki? hanyszor javasolja egy nap ha van rá gyógyir? nagOn köszönom. szép hetvégét! Tünde
Török Alexander Urológus szakorvos
2019.
02.
15.
Betadine kenőccsel kellene kenegetni naponta.
2019.
02.
07.
Pap Balazs kérdése:

Tisztelt Doktorúr! Voltam urológusnál és megalapította, hogy a hereimben meszesedés van és ezáltal nagyobb az esélyem a heredaganatra. A leletemre azt írta, hogy mko. microlithiasis. Sajnos ezt nem értem így megtudna mondani ez mit jelent. Nagyon megijesztett, hogy nagyobb rá az esély és szeretném megkérdezni, hogy így mennyivel nagyobb? Előre is köszönöm a segítséget! Tisztelettel: Pap Balázs
Török Alexander Urológus szakorvos
2019.
02.
08.
Kedves Balázs. Javaslom, hogy írja be a google ba. Számtalan találatot és képeket, ultrahangos felvételeket, pontos magyarázatokat talál. üdv.
2019.
02.
07.
juhász paragh tünde kérdése:

Jo napot! van egy 19 honapos kisfiam kinek a kis fütyijénél 2 fehér gombóc (faggyúmirigy szerű)csomósodott a bőr alá. egyszerüen nem akar sehogy feljönni a bőr hiába minden este tornáztatjuk neki. mit javasol mi a teendő .ha lehetne e- mailbe képet küldenék róla. ha kaphatok egy e-mail címet. itt a gyermekorvos divatból minfen kigyetmeknek feltépi a pucát en nem mertem neki megmutatni még .elvittük egy környékbeli urulógushoz, ő azt mkndta nem kell hozzá nyulni kb novemberbe volt ez . azt mondta március körül szondával megcsinálja neki..máshogy nem lehetne valamit csinálni? első gyermekem...annyira ki akarna már jönni az a fehér valami de a bőr nem válik el onnét. köszönöm.válaszát
Török Alexander Urológus szakorvos
2019.
02.
08.
Ezt úgy hívják, hogy cellulásis adhesio (sejtes letapadás). Alatta van a smegma nevű váladék fehér csomócskák formájában. Az, hogy "feltépik" vagy szondával szabadítják fel, az teljesen ugyan az. Üdv.
2019.
02.
04.
bartók jános kérdése:

Tisztelt Dr. úr. Tesztoszteron injekcióval. lehet növelni a herék méretét. olvastam egy fórumon. kezeltek felnőtt férfit állítólag sikerült. Nagyon erős herezacskó összehúzódásra tudna e valami megoldást. nagyon zavaró állandóan ezt érzem . köszönöm . válaszát minden jót kívánok.
Török Alexander Urológus szakorvos
2019.
02.
08.
Nem lehet növelni
2019.
02.
03.
Pap Balazs kérdése:

Tisztelt Doktorúr! Én egy 24 éves férfi vagyok. A problémám az lenne, hogy körülbelül 1,5 hete a makkom bal oldala közvetlen a húgycsőnyílás mellett érzékeny, érintésre kellemetlen fájdalommal jár. A fék mellett duzzatnak is tűnik, a másik oldalhoz képest. Azóta ez már átsugárzik a herékbe és az ágyékomba. Néha vizelésnél az elején egy pillanatig érzek egy kis kellemetlen érzetet, de nem csíp. Voltam bőrgyógyásznál, azt mondta nincs bőrgyógyászati tünet, de azért írt fel egy gombásodásra való krémet és elküldött egy általános vizelet tenyésztésre is. A vizeletemben nem volt sem baktérium, sem pedig fertőzés. Kértem időpontot az urológiára, de sajnos csak 1 hónap múlva lesz és eléggé nyugtalanít.. Kérem segítsen, hogy mi oka lehet ennek. Válaszát előre is köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2019.
02.
04.
Kedves Géza. Sajnos korrekt választ erre vizsgálat nélkül nem lehet adni. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2019.
01.
24.
Harsányi Mihály kérdése:

Jó napot doktor úr! azzal a kérdéssel fordulnák önhöz,hogy már második napja fáj a herém és érzékeny, az első nap csak úgy a semmiből délután elkezdett fájni és érzékeny lenni, kb olyan érzés mint akit tökön rúgtak.. nem egyfolytában fáj hanem időszakonként, elkezdtem kitapogatni és a jobb oldali herém felől jön a fájdalom, csak olyan érzés mintha át terjedne mindkettőre, a második nap egész nap nem fájt hanem estére kezdett el. sokszor kénytelen vagyok le feküdni mert olyankor mintha kicsit enyhülne a fájdalom, de amikor elkezd fájni akkor még állni is rossz meg guggolni stb.. még urológusnál nem voltam mert előtte itt szeretném megkérdezni, hogy esetleg mi lehet a baj. a válaszát előre is köszönöm! tisztelettel: Harsányi Mihály
Török Alexander Urológus szakorvos
2019.
01.
25.
Kedves Harsányi Mihály. Sajnos erre korrekt választ vizsgálat nélkül nem lehet adni. Javaslom, hogy keressen fel urológust. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2019.
01.
12.
Horváth Roland kérdése:

Tiszteletem doktor úr! Egy fél éve olyan problémán van ,hogy lankadt állapotban mintha sokkal kisebb lenne a péniszem mint eddig volt és ez nagyon zavaró, és a merevedés lassan következik be. Eddig párom hozzáért már egyből elkezdett merevedni,most pedig nagyon lassan kezd csak.. Reggeli merevedésem sincsen. Fel áll a péniszem nagyjából teljesen a végén.. nem az a főbb probléma. Tudom ,hogy látatlanba nehéz bármit mondani,de hátha tud tanácsot mondani. Válaszát köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2019.
01.
15.
Jó napot kívánok. Sajnos helyesen látja. Látatlanba nem lehet korrekt tanácsot adni. Kérem hívjon minket konzultációs és vizsgálati időpont egyeztetése céljából. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2019.
01.
10.
Orsi22 kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Három ève vizelet tartási problémàkkal küzdöm,vizelés utàn szinte azonnal azt ézem hogy ismét tele a hólyagom,néha például köhögésnél érzem hogy 1-1 csepp becsúszik.Minden reggel borzasztóan tele van a hólyagom lefekvés előtt nem iszom ès alvás előtt vizelek mindig.Általàban 3/4 óránként jàrok vizelni,a maximum amit kibírok az jobb esetben két óra,napi folyadèk fogyasztásom átlagban 1.5-2 liter víz.Teljesen megkeseríti az életem és e miatt komfort érzetem sem igazán van...Voltam urológusnál többször kaptam antibiotikumot de semmi sem vàltozott volt húgycső váladék valamint vizelet tenyészetem többször is,mindent rendben találtak,nőgyógyász szintén.Mitől lehet ez,mi okozhatja?Esetleg egy hólyag tükrözésből mindez kiderülne?Kezd nagyon kilàtástalan lenni a helyzetem! Köszönöm vàlaszát!
Török Alexander Urológus szakorvos
2019.
01.
10.
Kedves Érdeklődő. A leirtak alapján (elcsepeg a vizelete köhögésnél) inkontinenciának egy bizonyos fajtájáról lehet szó. Kérem keressen fel olyan urológust aki specializálódott az inkontinencia kezelésére. üdv.
2019.
01.
08.
John Basilone kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődnék hogy az erőltetett maszturbációnak (huszonévesként) lehetnek-e mellékhatásai? Régebb óta fennáló problémám, hogy duzzadtabb, enyhén vörös a szemem alatti terület, illetve gyakoribb vizelést is tapasztalok (éjszaka nem) és merevedésemet se bírom hosszabb távon fenntartani. Előre is köszönöm válaszát.
Török Alexander Urológus szakorvos
2019.
01.
08.
Nem szokott semmiféle probléma fellépni
2019.
01.
06.
Csiakal kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni, hogy a tesztoszteron-injekció vagy a növekedési hormon valóban növeli a pénisz méretét egy felnőtt férfi esetében, vagy csak kivételes esetekben, mint a cikkek tucatjában szereplő pakisztáni férfinek? Amennyiben nem, akkor a műtéti út elkerülésére egyedül az expanderek jelentenek megoldást (ha jól tudom 2-3 cm érhető el velük fél éves, napi 6-9 órás haszálattal). Előre is köszönöm válaszát!
Török Alexander Urológus szakorvos
2019.
01.
07.
felnőttek esetén nem növeli.
2018.
12.
30.
Tóth Ferenc kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A feleségemmel 25 éve vagyunk együtt, eddig minden ok volt. Kb. 10 éve pacemaker beültetésem volt, mert gyenge a szívizmom, ezért 8 féle gyógyszert szedek folyamatosan. Az utolsó kórházban tartózkodásom óta - ahol a péniszembe katétert is vezettek - csak félig merevedik meg a péniszem, így nem tudok közösülni. Kézimunkával azonban képes vagyok az ejakulációra. Lehetséges, hogy valami megsérült? Mit tanácsol? Köszönöm a válaszát.
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
12.
31.
Kedves Ferenc, Nem valószínű, hogy valami megsérült. hanem arról van szó, hogy nem 25 éves már, a funkciók ilyenkor már csökkennek, továbbá a szedett gyógyszeri is rontják a merevedést. Azonban ezek a problémák ellenére a merevedés jól kezelhető, ezzel foglalkozunk. Kérem hívjon minket időpont egyeztetés céljából. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2018.
12.
17.
Jimmy74 kérdése:

Tisztelt doktor Úr! Kapható egy prostero nevezetű készítmény ami a prosztata megnagyobbodás gyulladás tüneteire lemne. Erről a termékről hallott esetleg doktor úr? Vagy ez megint csak egy átverés mint sok más internetes termék? Köszönöm előre is!
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
12.
18.
Táplálék kiegészítőről lehet szó. Ha tartalmaz sabalpálma kivonatott, mint a legtöbb ilyen készítmény, akkor agyhe prosztata megnagyobbodási tünetekre lehet hatásos, javíthatja a vizelést.
2018.
12.
09.
piazzanavona1 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr, tisztelt dr. Török Alexander! Köszönjük a lehetőséget, hogy írhatunk Önnek ezen a fórumon! Barátnőmmel erősen vélelmezzük csiklójának fitymaszűkületét. Mind nyugalmi, mind izgalmi állapotban klitoriszának csak egy minimális, oldalsó része hozzáférhető, a fityma nem húzódik hátra és nem is hátrahúzható. Így szexuálisan életünk rendkívül hiányosnak éljük meg, erős pszichés teherként el is vagyunk keseredve emiatt. Mivel teljes, harmonikus nemi életet szeretnénk élni, ezért kérjük szíves segítségét! A témában szinte kizárólag csak a férfi fitymaszűkületről találtunk információkat és hozzáférhetőségeket. Egyfajta specialistát keresünk, mert azt gondoljuk, hogy a fitymaszűkület, s különösen a női fitymaszűkület a szakterület egy kicsiny, szűk szegmense. Ebben tévedhetünk, de mivel - talán méltányolható módon - a lehető legjobb kezelést szeretnénk a párom számára, ezért a diagnózis felállításához és a további, feltehetően urológiai sebészeti beavatkozáshoz ezúton keressük azt a remélhetőleg kiváló emberi kvalitásokkal is rendelkező urológus szakorvos kollégát, aki korszerű tudással, illetve komoly tapasztalattal és gyakorlattal rendelkezik ennek a betegségnek kezelésében. Budapestiek vagyunk, elsősorban itteni kapcsolatot szeretnénk, de ha az ajánlat vidékre szólít bennünket, azt is meg tudjuk oldani. Előre is köszönjük szíves megértését és segítségét! Tisztelettel és üdvözlettel: Pekárik Géza
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
12.
12.
Kedves Géza. Ezzel a problémával első sorban nőgyógyászhoz kell fordulni. Üdv Dr.Török
2018.
12.
02.
Kiss Jozsef kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Nagy problémával fordulok önhöz. 27 éves vagyok. Merevedési problémam van. Volt több párkapcsolatom hol működött hol nem. Próbáltam gyógyszert nem működött mert túlstresszeltem. Próbáltam injekciót (magamnak adtam be lehet rosszul) nem működött. Jártam/járok pszichológushoz. Az se igazan működik. Elmondja hogy ne sztresszeljek, Elmondja hogy rosszul gondolkodok, tévhitek vannak bennem stb.. A problémát nem oldja meg. Emiatt már nagyon depressziós vagyok és így igazándiból úgy érzem céltalan az életem mert nem szeretném egyedül leélni. Olvastam az interneten a felfújható protézisről. Ez lehetne talán egy utolsó remény számomra.. Nemtudom mennyire vállalnak ilyen esetet mert tudom hogy nagyon fiatal vagyok és elvileg a szervi okok is kizárhatóak. Ez a protézis működik 100 %ban? Ha erre gondolok érzek egy kis reményt.. Komoly mellekhatásai vannak? Esetleg ha telefonon beszélhetnénk erről? Nagyon kétségbe vagyok esve. Előre is nagyon köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
12.
02.
Kedves József. FIGYELEM! A PÉNISZ PROTÉZIS IMPLANTÁCIÓ NEM ESZTÉTIKAI MŰTÉT, EZÉRT NEM KÍVÁNSÁGRA VÉGEZZÜK EL. PROTÉZIS IMPLANTÁCIÓRA A SZAKMA SZABÁLYAI SZERINT AKKOR VAN SZÜKSÉG, HA MÁS EGYSZERŰBB MÓDSZERREL NEM OLDHATÓ MEG A PROBLÉMA. (GYÓGYSZERES KEZELÉS, ESETLEG INJEKCIÓS KEZELÉS) PROTÉZIS IMPLANTÁCIÓVAL MÉRETET NÖVELNI NEM LEHET, NEM IS AZT A CÉLT SZOLGÁLJA. AZ IMPLANTÁTUM A MEREVEDÉST BIZTOSÍTJA. Ezért, kérem keressen fel rendelésemen. Minden bizonnyal megtaláljuk a megfelelő megoldást. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2018.
11.
18.
lajos mihály kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a válaszát. Legyen szíves, írja még meg, mit ajánl, mit tegyek, hogy az alvászavarom miatt gyógyszerek hatását ellensúlyozzam?
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
11.
19.
Ebben sajnos nem tudok segítení.
2018.
11.
17.
lajos mihály kérdése:

Ha fontos: 2012-ben irritált vastagbél szindrómát és depressziót állapítottak meg nálam, az alvászavaromat is ezekből vezetik le, bár már 2010-től voltak alvászavaraim, hosszabb-rövidebb ideig, melyekre különböző altatókat, nyugtatót írtak fel, 2012 óta viszont csak különböző altatókkal, nyugtatókkal, antidepresszánsokkal, újabban pedig már csak gyógyszerek kombinációjával tudok aludni. Az irritált vastagbél szindrómám többi tünete viszont már évek óta alig-alig jelentkezik, és csak rövid időre, s most sincsenek.
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
11.
18.
Sajnos a központi idegrendszerre szedett gyógyszerek (nyugtatók , antidepresszánsok ) kivétel nélkül negatív hatással vannak a merevedésre és különösen a magömlésre és annak mennyiségére is.Javaslom,hogy olvassa el a leírásukat, abban is benne kell lennie. üdv. dr.Török
2018.
11.
16.
lajos mihály kérdése:

Elnézést, Tisztelt Doktor Úr! Még elfelejtettem hozzáírni, hogy az utóbbi hetekben az erekciót is nehezebben érem el, mint korábban.
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
11.
17.
Kérem irja meg, hogy milyen gyógyszereket szed az utobbi időszakban napi rendszerességgel. üdv.
2018.
11.
13.
Nagy Zsófia kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A párom 23 éves, de egy nap többször nem tudunk együtt lenni, mert a második alkalommal rendszerint fájdalmas már a merevedés is számára. Előfordul, hogy az egymás utáni napokon is kellemetlen neki. Érdemes lenne ezzel orvoshoz fordulni vagy nem szükséges?
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
11.
14.
A leírtak alapján nem tartom szükségesnek.
2018.
11.
10.
Sárközy Erika kérdése:

Szép jó napot kívánok szeretnék felteni egy kérdést páromnak folyamatosan sárgás az ondoja azt szeretném kérdezni ez mitöl lehet normális ? Mert ilyet még nem tapasztaltam és hogy orvoshoz kell menni vele ?
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
11.
11.
Ez nem betegség. Ha semmi más panasz nem társul hozzá, akkor nem kell vele foglalkozni. Üdv.
2018.
10.
25.
Kolláth András kérdése:

Tisztelt doktor úr! kb 15 éve nincs behatolásra alkalmas merevedésem. Többször jártam urulógusnál, s az összes létező kezelést kipróbáltam. PDE5 gátlók; caverject önbeadással. Már csak a protézisbeültetést javasolták. kb fél éve önszántamból felkerestem egy neurológust. Ó 10 napos thiogamma infúziős kúrát, majd minden este egy szem thiogamma tablettát írt ki. Ennek köszönhetóen-e nem tudom, de az utóbbi 3 hónapban kb 2 naponta behatolásra alkalmas hajnali spontán erekciót tapasztalok, amely akkor meg is tartható. Sajnos a nappali erekciók ugyanúgy elmaradnak sildenafil vagy caverject mellett is. Az urulógus napi 5mg tradalafilt írt fel kúraszerűen de ettól sincs változás. Az eddig gyanusított érrendszerem sérüláseit a spontán erekcióim megcáfolták. Mi lehet az ok? Kérem segítsen. 15 éve szex nélkül kell élnem. Üdvözletrtel, András
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
11.
03.
Kedves András. Kérem Hívjon minket konzultációs időpont egyeztetése céljából. Üdv. Dr.Török Alexander www.ferfiklinika.hu
2018.
10.
22.
Szabó István kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Lenne egy nagyon sürgős kérdésem! 18 Éves vagyok és a mai nap a bal mellék herémen(pontosan a makk ér vezetékek.) Nagyon megfájdultak. Nem nyúlok hozzá, de fáj. Ha sétálok fáj. Nagyon megvagyok ilyedve hogy remélem nem ,,herecsavarodásomvan,,. Kérem minél előbb írjon válaszát és türelmét előre is köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
10.
24.
Kedves István. Nem lehet kizárni. Mihamarabb keressen fel urológus szakorvost Üdv
2018.
10.
19.
laci22 kérdése:

Tisztelt doktorúr azlenne a kérdésem hogy vizelet tartási problémám van szedek rá tablettát de még nemnagyon hat ajánlott mellette pelenkát viselni?
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
10.
21.
Amennyiben a probléma nem gyógyítható meg, akkor ajánlott pelenkát viselni.
2018.
10.
15.
Sáfrány Béla kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Férfi beteg vagyok 57 éves.Mire számíthatok a laboreredmények alapján? Mit tegyek?1 éven belül háromszor volt labor vér.vizelet vizsgálatom.A mikroalbuminnál egyre nagyobb eltérés látszik.Házi orvosom három hónap múlva nézi meg újból. Nyugtalanít ezért kérem a segítségét. tavaly novemberben mikroalbumin 38mg/l .idén márciusban:48mg/l. most okt-ben137mg/l.24 órás fehérje:0,7g.Mostani vérkép:nátrium145mmol/l.kálcium:3,96mmol/l ,klorid:95mmol/l.karbamid:4,7mmol/l.Kreatinin:93umol/l.calcium:2,51mmol/l.Szedett gyógyszereim:covercard plussz 10mg,2,5mg 5mg biso-block 2,5mg kerberán 75mg cavinton forte napi fél szem atarax 25mg fél szem rosuvastatin 10mg.Várom tisztelettel sürgősen a válaszát amit nagyon megköszönök!
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
10.
15.
Kedves Sáfrány Béla. Kérem, nephrológusnak tegye fel a kérdéseket. Üdv.
2018.
09.
12.
SL47 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Az elmúlt időszakban, megelégedéssel, hatásosan használtam a cialis 5 mg.-os gyógyszert, finasterid mellett. Az urológus doktor Alfetim-uno-t írt fel, finasterid helyett. Szeretném kérdezni, hogy Alfetim-uno 10 mg. szedése mellett használhatom-e a cialist? Ha igen, milyen módon, illetve befolyásolja-e a cialis hatását, hatásosságát, mert úgy érzem, nem olyan a hatása, mint korábban. Vagyis nem érzem hatásosnak, a merevedés eléréséhez Köszönettel: SL47
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
09.
13.
Igen használhatja, de ne egy időpontban szedje.
2018.
09.
05.
Nagy Anna kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem, hogy férfi - feltehetően -HPV vírus okozta tünetekkel milyen orvoshoz forduljon? Köszönöm válaszát.
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
09.
07.
Elsősorban bőrgyógyászt javasolnék.
2018.
08.
09.
Karcsi kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Ez év ápr.-ban 10.4PSA-nál biopsziát végeztek Negatív eredmény.Aug 8-i PSA vérvétel eredmény:19.6 Az a kérdésem, hogy ezt a hirtelen PSA növekedés minek az eredménye lehet?Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
08.
09.
Lehet gyulladás, de lehet daganatos folyamat is.feltetlenul beszéljen urologusaval.
2018.
08.
08.
Kovács Zoltán kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 20 éves fiatalember vagyok és egy olyan panasszal fordulok önhöz, hogy kb fél éve észre vettem, hogy ha az aktus vagy önkielégítés vége felé járok, akkor a bal herémen egy kemény csomót érzek és nemtudom, hogy ez a mellékherém lehet-e vagy esetleg dagonat, azonban szeretnék megnyugodni afelől, hogy semmi komoly és biztos vagyok abban, hogy ön is találkozott már ilyen problémával. A válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Üdv:Zoltán
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
08.
09.
Kedves Zoltán. Kérem mutassa meg urológusnak, ugyan is vizsgálat nélkül korrekt válszt nem lehet adni Üdv
2018.
08.
05.
Berti85 kérdése:

Keves Dr. Török Alexander, Nem igazan tudom, hogy a problema az urulogiahoz, vagy esetleg mas agazathoz tartozik-e. Ezert elore is elnezeset kerem. Ra is ternek a problemara. Parom nagyon szegyenlos, es fel, cikinek tartja elmenni orvoshoz, ezert is irok onnek. Mikor vaginalisan szeretkezunk, egy ido utan azt szoktam eszrevenni, hogy a vegbele mintha kidudorodna, azaz kijonne egy resz belole es furcsan kilog. Szeretkezes utan, ez idovel visszahuzodik. Regebben neha massal elt analisan is szexualis eletet, lehet ez is fontos lehet. Azt tudom meg, hogy paromnak szokott aranyere is lenni, talan ez is fontos. Elege agaszt a problema, hogy miert lehet ez. Esetleg tudna tanacsot adni? Pecsen van noi szakorvos, mert parom noi orvoshoz ragaszkodna. :/ Elore is nagyon koszonom a valaszat. Tisztelettel Kovács Bertalan
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
08.
05.
Kedves Bertalan. A leírás alapján egyértelműnek tűnik ,hogy aranyérről van szó. Sebészeti szakterület, vagy egészen pontosan proktológia. Hogy van-e női szakorvos, azt nem tudom, bár valószínű. Nézze meg a sebészeti szakrendelések orvosainak névsorát. Üdv.
2018.
07.
30.
T.Zoltán kérdése:

Tisztelt Doktor úr! 3 hete műtöttek vastagbél daganattal. A műtétet laparoskopiával végezték, a sigmabélből vettek ki kb. 20 cm-t (a daganattal együtt), a megmaradt végeket sikerült összevarrni. A szövettan szerint nincs áttét, a bélfalon nem ment ki a daganat. A múlt héten tűnt fel, hogy az egyik herém v. mellékherém érintésre érzékennyé vált. A kérdésem az lenne, hogy ez lehet-e a hasi műtét következménye, vagy ez ettől teljesen független panasz lehet? Válaszát nagyon köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
07.
30.
Kedves Zoltán. Lehet a következménye, de lehet teljesen független dolog is. Javaslom, hogy első sorban az operáló orvossal konzultáljon. üdv.
2018.
07.
25.
(Norbi) kérdése:

Üdvözlöm. Jelenleg 30 éves vagyok, pár éve észre vettem mitha csökkenne a merevedésem tartóssága vagy nincs merevedés, magömlésem nem olyan intenzív és kevesebb is, vizelet erejének csökkenése, nehezen meginduló vizelet, mintha valami nem engedné hogy úgy jöjjön ahogy jönnie kéne. Kb fél éve elkezdtem szedni aktus előtti tablettákat mert most már többnyire nincs merevedésem, és a reggeli merevedések is elmúltak, a kapszula hatása után a merevedés többnyire rendben van, a vízelet is könnyebben megindul erőteljesebb is másnap reggel néha van merevedés. Voltam 2012-2013 ban urológus orvosnál, a doktor úr prosztata gyulladást diagnosztizált de a gyógyszerek és kúpok alkalmazása után sem javult a helyzet, de annyiba hagytam. Van egy testépítő ismerősöm és beszéltünk a szteroidokról és utána jutott eszembe hogy 16 vagy 17 éves koromban ami 2004, 2005 nemtudom pontosan, beszedtem egy danabol kúrát mert épp egy ismerősömmel edzeni jártunk és ő ajánlotta, viszont ő elfelejtette mondani hogy ezeket a kúrákat lekell vezetni különféle gyógyszerekkel, ez ugye nálam nem történt meg. A mostani gondolkodásommal más okos vagyok de sajnos akkor megcsináltam ezt a kúrát, arra gondolok hogy a tesztoszteron szintem nem lehet rendben, persze én ezt nem tudhatom biztosra. 2017 ben voltam pszichiáter/neurológus orvosnál rövidtájú memória bezártság érzet panasszal, az orvos depressziót állapított meg, kedéjjavító gyógyszereket kaptam de nem vettem észre változást, utána olvastam hogy a tesztoszteron szint csökkenése is okozhatja ezt az állapotot. Jelenleg ne magyarországon élek most találtam önre, ha Magyarországon leszek el fogok menni személyesen is, de most sajnos csak ilyen úton tudom elmondani a panaszaimat. Véleményét válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Norbert
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
07.
25.
Kedves Norbi. Ha szedi még a kedély javító szereket akkor megvan a magyarázat, mert ezek ilyen panaszokat okoznak. Ha már nem szedi, akkor kellene egy tesztoszteron szintet nézni. Üdv
2018.
07.
20.
Bence kérdése:

Szép napot kívánok! 30 éves fiatalember vagyok:) és az a problémám, huh 4 napja ha önkielégítést végzek fáj a bal herémnél és nem is tudok elmenni rendesen. Semmi elváltozást nem látok, nem tapintok, semmi nagyobb ütés nem érte. Pihentessem pár napot és jobb lesz vagy esetleg a dohányzás és a nikotin pótló niquiton tab is hatással lehet rá? Előre is köszönöm szépen a válaszát, igazából nagyon félek
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
07.
20.
Jó napot kívánok. A dohányzás nem lehet rá hatással. Javaslom, hogy pihentesse.
2018.
07.
16.
intel kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 28 éves fiu vagyok, már 1 éve is irtam egyszer a Doktor Úrnak, de most újra az a panaszom, hogy elégedetlen vagyok a merevedésemmel. A gond eleve onnan indul, hogy nem is úgy kívánom már az egészet mint azelőtt, lehet azért mert többször is volt már problémám vele. 7 éve van barátnőm, 5-6 évig semmi baj nem volt, aztán meg időszakosan működött. olyan volt h 1 hónapig is csak kínlódtunk, aztán 2-3 hónapig nem volt baj s utána újra baj volt, és így váltakozik a dolog. Az biztos h nagyon belém is vésődött ez már, nyilván az se tesz jót hogy szinte minden alkalommal eszembe jut h vajon most épp h lesz. Talán ezért is van az h nem érzek akkora késztetést a szexhez. Jelenleg is olyan a dolog, hogy megmerevedik, de én nem érzem 100%osnak, max 85-90 amivel mondjuk már lehet "dolgozni" de én elégedtlen vagyok. És ilyen időszakba a reggeli merevedésem is csak ilyen, akkor sem lesz keményebb, csak max annyira, és kevés ideig is tart.Na most ez vagy megint oda lyukad ki h ennyire se fog menni vagy innen alakul vissza teljesen jóra de már nagyon kikészít ez az egész és nemtudom mit tegyek. Mert például 2 hete nyaralni voltunk és egész hét alatt úgy éreztem nem bírok magammal és naponta többször is votl teljes merevedésem és nagyobb kedvem is volt a dologhoz, hazajöttünk és zökkentem vissza. Nem igazán értem és nem tudom hova forduljak. Válaszát köszönöm
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
07.
17.
Kedves Érdeklődő. A rendszer működik. Ez abból látható, hogy a nyaralás alatt rendben volt. Tehát ezt idegesség feszültség és más kölső tényezők ronthatják. Ezeket kellene kiküszöbölni.
2018.
07.
16.
Soltész Judit kérdése:

Szép napot! 2 évvel ezelőtt a bal vesémnél Pyelon Plastikát végeztek hynes anderson szerint. Most több mint egy fél éve, megint nagyon panaszos a bal vesém, és a jobb vesém is, iszonyatos fájdalmaim vannak, a fájdalomcsillapítók sem használnak. Múlthéten Hétfőn voltam kontrollon, a szakorvosom szabadságon van így nem tudott megnézni, 31,-én tudok menni hozzá a magánrendelésére, elküldtek teljes hasi ultrahangra a leletemen ez áll: A jobb vese üregrendszere tágabb, a pyelon extrarenailsan helyezkedik el, nagysága kb 53x18mm. A kehelyszárak kissé tágabbak,. Az előzményben bal oldalon pyelon plasztika szerepel, A bal vese pyelonja tágabb 86x42mm, részben extrarenalisan helyezkedik el, Tágabb kehelyszárak figyelhetők meg. Kőreflex egyik oldalon sem látható. A douglasban kevés szabad hasúri folyadék elkülönül. Pathológiás kokárda nem azonosítható. Az lenne a kérdésem, hogy mit lehetne tenni, és lesz szükség további műtétre az ultrahang alapján? Nagyon panaszos mind a két vesém, iszonyatosan fáj. Az alhasam is fájdalmas. 31.-én megyek az orvosomhoz,amit már említettem de addig is szeretném tudni, hogy mire számíthatok. A választ előre is köszönöm!! Tisztelettel: Judit
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
07.
17.
Kedves Judit. Sajnos nemtrudok segítení. Nem esik egybe a szakterületemmel. üdv
2018.
07.
15.
Kovács Tibor kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Y-kromoszóma mikrodeléció (AZF) vizsgálatot szeretnék csináltatni. Kérdésem az lenne, hogy ha elmegyek egy urulógus/andrológus rendelésére, és ezt felírja nekem, akkor ezt igénybe lehet venni államilag finanszírozott vizsgálatként, vagy mindenképpen ez egy fizetős szolgáltatás? Köszönettel: Kovács Tibor
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
07.
15.
Sajnos erre nem tudom a választ. Ott kellene megérdeklődni ahol végeznek ilyen vizsgálatot üdv.
2018.
07.
06.
Tücsök 0512 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Párom 25 èves ès prosztatagyulladása van. Az orvosa az antibiotikumos kezelès után a hőterápiás kezelèst ajánlotta. Mèg nincsene gyermekünk, de nagyon szeretnènk. A kèrdèsem az lenne, hogy ez a hőterápiás kezelès befolyásolja- e a nemzőkèpessèget? Válaszát előre is köszönöm! Üdv.: Ibolya
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
07.
07.
Igen , a termotherápia bizonyos esetekben befolyásolhatja a nemzőképességet.
2018.
07.
06.
Horváth Balázs kérdése:

Tisztelt Doktor Úr!Néhány éve szex közben megsérült a péniszem.Jó ideig fájt,a herezacskómnál kicsit bevérezhetett,mert meg volt dagadva.Pihentettem magától szépen helyre jött.A hegeket contractubex géllel kezeltem,fél-1 éves kúrákban napi 3x kentem vele,java heget kidolgozta szépen,viszont a péniszem tövénél ami a herezacskóban helyezkedik el és ott sérült a legjobban annó ott a legjobban heges már egy sima óvatos szextől is visszasérül azon a ponton.Ilyenkor kellemetlen érzés van benne,kicsit más érzés a vizelés is és a szex is természetesen.A kérdésem,hogy tudna-e segíteni ebben a problémában.Tehetek-e én valamit,esetleg,ha önhöz elmegyek tudna-e valamilyen megoldás? Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
07.
07.
Megválaszoltam egy másik portálon keresztül. Üdv. Dr.Török
2018.
06.
27.
VargaEdina kérdése:

Tisztelt DoktorÚr! Páromat herevisszér tágulattal műtötték 2 hónapja és ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni,hogy folytathatja e a testépítést mert ezügyben nagyon megoszlanak a vélemények.válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
06.
27.
Nincs a kettő között összefüggés. Nyugodtan sportolhat.
2018.
06.
25.
Horvàth-Szalai Linda kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Ès a szűkületet mi okozhatja?Ès mi vele a teendő?
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
06.
26.
Urólógiai osztályon tudják kivizsgálni.
2018.
06.
24.
Horvàth-Szalai Linda kérdése:

Teljes has,kismedence CT vizsgàlat natívan ès kontrasztanyag adàsa utàn: A pleuraűr szabad.Natív sorozaton a vesék ès húgyutak vetületèben meszes kő nem làtható.A hepar denzitàsa norm.,k.anyagot egyenletesen halmozza.Gócos laesio nem làtható benne.Cholecysta èp kontúrú,epeúttàgulat nincs.A pancreas területèn kóros kiszèlesedès nem làtszik,k.halmozàsa homogèn.Lèp,mellèkvesèk,bal vese CT kèpe szabàlyos.A jobb vese norm.nagysàgú,parenchymàja elvèkonyodott,àtlag 7-8mm,üregrendszere kifejezetten tàgult, a kelyhek bunkós vègűek,a pyelon 24mm àtmèrőjű.A k.anyag kivàlasztàs kèsik.A k.anyag a tàg kehelyvègekben nívósan helyezkedik el. Az ureterben nem jelenik meg a kèsői felvèteleken sem.(röntgen).Az urèter is vègig tàgult,8-12mm,a hugyhólyag beszàjadzàsàig.a hasi aorta tàgassàga,lefutàsa norm.,falàban meszesedés nincs.a nagyerek mentèn kóros kèplet nem differenciàlható.Èp kontúrú hugyhólyag.Norm.nagysàgú uterus.a jobb ovariumban 13mm-es ,a bal ovariumban 28 mmes cystosus kèplet làtható.a bal cysta dorsalis rèszèn sűrűbb tartalom van.a belek területèn vaskosabb falú bèlszakasz nem làtható,szabad folyadèk a hasban nincs.Csontdestrukció nem làtható. Vèlemèny: Hydronephrosis et hydroureter l.d., felmerül VUR lehetősège.A szűkület a vesico-ureteralis hatàron van.Cysta ov.l.s., szerkezet miatt nőgyógy.konz.jav.a jobb vese miatt urulógiai szakvizsg.jav. Kèrdeznèm doktor Úrat, hogy mi a vèlemènye erről a leletről.(1 èvvel ezelőtti hasi ultrahang vizsg.negatív volt)
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
06.
25.
A leírtak alapján jobb oldalon a hólyagba beszájadzási szakaszon szűkűlet van a vesevezetékben.
2018.
06.
23.
Nyuszifül kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 1.A hasi Ct kimutatja a vesekövet ès a húgycsőkövet?
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
06.
24.
igen általában kimutatja, azonban a hasi Ct az nem biztos, hogy a hugycsövet is nézi, hacsak Ön nem a vesevezetékre(ureter) gondolt.
2018.
06.
22.
Tadrax kérdése:

Tisztelt doktor Úr! 31 éves férfi vagyok, 2010-ben már volt egyszer egy enyhébb bal mellékhere gyulladásom, amit gyógyszerrel kezeltek. Szerdán (2018.06.20) akut bal mellékhere gyulladást állapítottak meg mely múlt hét vasárnap este kezdődött. Vesék, prostata negatív, gáti tájék szabad. Herék: épek, de a baloldali mellékhere jelentősen kiszélesedett, megkeményedett, ujjnyi vastag, igen érzékeny. Fluctuáció, bőrjelenségek nincsenek, a bőr könnyen ráncolható, de a funiculus szintén kissé vastagabb, érzékeny. 1 doboz Aflamin 100mg (10 napi adag) 2x1 adagolás és 1 doboz Cifran 500mg (5 napi adag) 2x1 adagolás lett felírva, ezeket algoflex forte-val együtt szerda de. óta szedem. Ágynyugalom, here polcolás, hideg-jeges borogatás szigorúan betartva. Vizsgálat óta nem merek az ágyból felkelni, mert kb 1 perc mozgás után a bal herém súlyosan begörcsöl és felsugárzik a bal alhasi tájékra, illetve a bal vese irányába. Ez kollektíven olyan intenzív fájdalmat eredményez, hogy összeesek a fájdalomtól és ordítva, magzatpózban hempergek a földön. Kb fél óra szükséges, hogy enyhüljön a fájdalom annyira, hogy eljussak az ágyig. Ez napi szinten elfőfordul 1x-2x, általábam dél után. Csak az alapvető dolgokat tudom ellátni, azt is sokszor fájdalmasan. Az lenne a kérdésem, hogy a kezeléstől számítva mikor várható fájdalom enyhülés? (Legalább annyira, hogy ne essek össze tőle) Emellett mennyi ideig tart egy ilyen betegség? Ha jól sejtem minimum 2 hét. Illetve ilyen intenzív fájdalom jelenthet súlyosabb problémát? Kórházi, esetleg sürgősségi ellátást indokoltnak látja? Köszönöm előre is a válaszát, segítségét! Tisztelettel, Egy beteg
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
06.
24.
Sajnos arra nem tudok válaszolni ,hogy mennyi ideig tart mert ez a betegség sulyosságától függ. Mindenesetre javasolnám az urológus felkeresését ismét, mert ilyen panasszal még nem igen találkoztam, hogy valaki összeesik a fájdalomtól és fél óra amig fel tud kelni. Ez teljesen szokatlan egy mellékhere gyulladás esetén.
2018.
06.
20.
Veress Károly kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 42 éves férfi vagyok. Mintegy 1 hónapja visszatérő enyhe herefájdalmam van, mindkét herében enyhe fájdalmat érzek.Duzzanat, csomót nem tapasztalok, lázam nincs.Vizeletem rendszeres, nem sürgető.Herezacskók nem pirosak, duzzadtak. Sportolok, de nem kötöm megerőltetéshez.Véres vizeletem nincs. 2 éve volt vizsgálatom, ahol enyhe jóindulatu prosztatamegnagyobbodást állapitottak meg. Várom szives válaszát.
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
06.
21.
Kedves Károly. Páros szervek egyidejű betegsége nagyon ritkán fordul elő. Ha mk. heréje érzékeny, akkor az oda sugárzó fájdalom, ami lehet a gerincből vagy akár a prosztatából. Üdv.
2018.
06.
17.
Nikol2000 kérdése:

Jó napot Doktor úr! Azt szeretném kérdezni, hogy létező dolog e az hogy sperma helyett valami más távozik orális szexnél a péniszből. Eléggé érdekes jelenséggel találtam szembe magam ezzel kapcsolatban. Ugyan is se mennyiségre, sem állagra, sem textúrára, se ízre, se színre nem hasonlít a spermáéra. Hanem inkább vizeletre hajaz de ezzel most mászodszorra találkoztam. Még ha wc-n is volt előtte a partnerem akkor is. Próbáltam veleis megbeszélni amit tapasztaltam de sajnos ő nem hisz nekem. Tudna nekem mondani erről valamit? Esetleg tanácsolni? Én úgy gondolom, hogy ennek esetleg egészség ügyi háttere lehet mert előtte nem volt ilyen gond. Köszönettel: Nikol2000
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
06.
18.
Kedves Érdeklődő. Amennyiben orgazmussal kapcsolatban távozik az az anyag, akkor sperma. Ha előtte akkor lehet nagyobb mennyiségű előváladék. (Cooper mirigyek váladéka) Üd. Dr.Török
2018.
06.
13.
Adriennn kérdése:

Kedves Doktor úr! A következő problémával kapcsolatban szeretném a segítségét kérni: jövendőbeli férjem 50 éves, külföldi állampolgár. Gyerekkora óta sportol, a kivizsgálások alapján teljesen egészséges, semmilyen gyógyszert nem szed és nem is szedett soha. Vasectomiája volt néhány évvel ezelőtt. Az a problémánk, hogy bár szeretjük egymást és a kapcsolatunk nagyon jó, kb. egy fél éve nem gondol a szexre, csak nagyon ritkán. Ha szexuális együttlétre kerül sor, van normális merevedése. Vagy eljut akár többször is az ejakuláció küszöbére, de nem sikerül maga az ejakuláció, vagy pedig néhány perc után megszűnik a merevedés. Ő azt mondja, hogy az esküvői előkészületek, a magyar nyelv tudásának hiánya, az új munkahely ahol nagyon szeretne megfelelni, és a szorongás okozza ezt a zavart, ezért párterápiára is járunk. A kérdésünk az lenne, hogy ettől függetlenül Doktor úr szerint lehet-e ennek más, szervi oka, amin lehetne segíteni? Budapesten vagy máshol be tudunk jelentkezni Önhöz vizsgálatra? Nagyon köszönöm megtisztelő válaszát, üdvözlettel: Adriennn
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
06.
13.
Kedves Adrienn. Célirányos vizsgálatokkal el lehet dönteni, hogy pontosan mi áll a probléma hátterében. Én pécsen rendelek, kérem hívjon minket időpont egyeztetés céljából. Üd. Dr. Török www.ferfiklinika.hu
2018.
06.
11.
Dani0099 kérdése:

Üdv Doktor Úr! Pár napja hasi/alhasi panaszaim vannak, és egy napja hirtelen a bal herémben hirtelen fellépő fájdalmat éreztem, ami később hol enyhült, hol megszünt. A héten kérek időpontot urológiára, de addig így látatlanban tud mondani rá valamit? 21 éves férfi Tisztelettel, Dániel
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
06.
11.
Kedves Dániel. Sajnos nem tudok mondani semmit vizsgálat nélkül. Üdv. Dr.Török
2018.
06.
02.
111hellokitty111 kérdése:

Szép napot.. Segítséget kérnék öntől tisztelt Dr.Török Alexander . Nemem :férfi.Nagy probléma gyötör ugyanis egy ideje vizelés és ejakuláció közben égető érzést érzek.Felfigyeltem hogy a spermám nagyon sűrű és a szokásosnál kevesebb is,valamint erekció alatt vagyon száraz a péniszem.Egyéb tünetem nincs.Tudna-e valami megoldást ? mit tegyek ? Valami gyógyszert tudna erre ajánlani ?
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
06.
03.
Kedves Érdeklődő. Sajnos felelőtlenség lenne bármit ajánlanom vizsgálat nélkül. Üdv. Dr. Török www.ferfiklinika.hu
2018.
05.
29.
Tóth Tamás kérdése:

Üdvözlöm! Olyan kérdésem lenne Doktorúrhoz novemberbe volt pénisz műtétem és azóta ödémás a péniszem aki műtött mondta hetekbe telik mire lemegy! De ennek már 6 hónapja semmi változása nincs! Mit tegyek?
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
05.
29.
Kedves Tamás. Előfordul, hogy tovább tart mire megszűnik az oedema, de ha jelentősen tovább tart, akkor ismét beszéljen az operáló orvossal. Üdv.
2018.
05.
17.
Péter 27 kérdése:

Tisztelt Doktor úr. Olyan problémám van hogy nem vagyok elégedet a nemi szervem méretével.Helyi urológiai rendelésen voltam ott is alátámasztotta a gyanúmat a doktor úr,azt mondta elgondolkodtató a műtét vagy próbáljak vele együtt élni,ennek már 7 éve,megpróbáltam élni vele de teltek az évek és bele betegedtem (szorongás, szoc. Fóbia,pánik zavart diagnosztizáltak) ez melett romokban az életem. Az lenne a kérdésem hol tart most az orvos tudomány?olvasok sok mindent ezzel kapcsolatban de van 1-2 ami elég hihetetlennek hangzik pl pénisz átültetés lehetséges?vagy őssejttel növelni? Milyen valós lehetőségek vannak?Akár Magyarországon vagy külföldön. Várom megtisztelő válaszát Tisztelettel Péter.
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
05.
18.
Kedves Péter. Átültetés, tablettás növelés nincs. Ezek legendák. Jelenleg a javasolható módszer.az expanderek. Ennek elég macerás a használata, de lehet vele eredményt elérni. Javaslom, hogy keressen rá a pénisz expanderek kifejezésre a google ban. Üdv.
2018.
05.
15.
Pál Zoltán kérdése:

Köszönöm a gyors válaszát. Hát remélem müködik még hosszú ideig a szex, legalább tablettával, már ezt is nehéz volt feldolgozni, hogy segítség kell hozzá. De ha elöbb-utóbb elmarad a sildenafil hatása az nagyon elkeserítő. Elnézést, ha zavartam.
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
05.
15.
ne aggódjon akkor is találunk megoldást. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2018.
05.
14.
Pál Zoltán kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 45 éves vagyok. Közel egy éve több kevesebb rendszerességgel Erasilton tablettát veszek be szerelmeskedés előtt. Átlagban heti egy, esetleg két alkalommal. Idönként tabletta nélkül is kielégítő a szex, kitart a merevedés végig, a feleségem is elégedett, de a tabletta nagy fokú biztonságot ad, jobb a szexuális teljesitményem. A 100 mg-os tablettát korábban feleztem, mostanában úgy érzem szükségem van az egész szemre. Kérdésem hozzá szokik a szervezet? Egyre magasabb dózis kell?
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
05.
14.
Kedves Zoltán. Nincs hozzászokás a gyógyszerhez. Az lehet az oka, hogy idősődik, és növelni kell a dózist, mert az erek keringése már nem a régi. Ez hasonló mint mikor egyre erősebb olvasó szemüvegre van szükség. Ott sem a hozzászokás miatt. Üdv.
2018.
05.
08.
Hegyi Zoltán kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 38 éves vagyok. Szeretném megkérdezni, hogy prosztata megnagyobbodás megelőzősére milyen rendszeresen alkalmazható készítményt ajánlana? Étrendkiegészítőt vagy tökmagolajat? Válaszát eőre is köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
05.
09.
Kedves Zoltán. Prosztata megnagyobbodás megelőzősére 38 évesen nem kell szedni semmi. A megnagyobbodás idősebb korban élettani folyamat. Ha akkor panaszt okoz, akkor kell kezelni. Üdv.
2018.
05.
08.
Radics jozsef kérdése:

Jó napot Doktor ùr!szeretném a segitsegét kérni szokott fájni a vall hétre golyóm a spermámba ijen sűrű rész is van az a rész mintha valami kis gumi darab lene.Régebben volt egy sérülések a gólyomat be ütöttem a biciglibe és nagyon fájt lehet ez attól?Voltam vele urulugusnál irt 3 szemes antikiotikum gyógyszert amit be is szedtem azt monta hogy prosztatam is egy kicsit nagyobb .Azota se múlik el az égő érzés és a sűrű spermaba.Szertném ha segítene hogy teával vagy gyógyszerek lehet e kezelni vagy fordujak megint órvoshoz??
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
05.
08.
Ha fájdalmas, akkor a legjobb ujra urológushoz fordulni.
2018.
04.
30.
kleh norbert kérdése:

jo napot 3 hettel ezelott aktus kozben eszrevetem hogy fitymam verzik es egyebkent nem rövid a fitymam , tudom lendesen huzni, es egy kicsike pontnal verzett utana egy napig picit hebe hoba csipett ott es anyi, 2 hettel ezelott megint volt aktus de akkor nem szakadt el csak mintha érzékeny lett volna a fitymam, 1 hetel ezelott meg megint verzett a fitymam ugyanúgy gyolsan elmurt a verzes anal a kicsi pontnal verzett mint legutobb semi fajdalom es egy napig picit hebe hoba csipett Mi a velemenye ?
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
05.
01.
Sajnos nem tudom. Látni kellene. Üdv: dr.Török www.ferfiklinika. hu
2018.
04.
24.
Rohály László kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Azzal kapcsolatban lenne kérdésem, hogy a múlt héten egyik este a székletem véres volt, mely másnap reggelre teljesen elmúlt. Meg vagyok ijedve eléggé, nem tudom, mi lehet ennek az oka. Ön mit javasolna? Válaszát nagyon köszönöm! Rohály László
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
04.
24.
Kedves László. Amennyiben friss piros vér volt, akkor nagy valószínűséggel aranyér vagy belső aranyér. Minden esetre azért javaslom, hogy sebésszel vagy proktológussal nézesse meg. Üdv
2018.
04.
19.
Sziszi87 kérdése:

Tisztelt Dr.Úr! A minap otthoni gyorsteszt használata során a mintavételi pálcát kapkodás miatt,véletlenül a húgycsőnyílásomba dugtam fel,melyet meg is dörzsöltem,mikor éreztem a fájdalmat és az ingert,ki is húztam,de a vatta már véres volt. Pár órás folyamatos ingerem volt, ami elmúlt,és a vizeletürítés utáni pecsételő vérzés is,de egy nap eltelte után a fájdalmas vizelés megmaradt. Nagy kárt tudtam okozni ezzel a vattás pálcikával, ami tulajdonképpen steril volt? El fog múlni magától,vagy forduljak orvoshoz?Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
04.
20.
Valószínű, nem okozott bajt, csupán felsértette a nyálkahártyát.
2018.
04.
17.
Csótya Gyögyné kérdése:

Tisztelt Dr. Török Alexander! Két hete állapítottak meg nálam húgycsőpolipot, amit az orvos javasolt eltávolítani. Ez a beavatkozás április 12-én megtörtént. Azt szeretném kérdezni, hogy mennyi ideig elfogadható, hogy vérzek. Sajnos erre vonatkozóan az orvos annyit mondott csak, hogy : kicsit vérezni fog. Igaz félelmemben én is elfelejtettem visszakérdezni, hogy meddig. Válaszát előre is köszönöm. tisztelettel
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
04.
17.
Sajnos nem tudok válaszolni. Ez nagyon egyéni dolog.
2018.
04.
05.
NagyIstván kérdése:

Hogyan lehetne kezelni házilag a szmegmát? Anélkül hogy elmennék orvoshoz. Olvastam a BETADINE oldatról, ez vény nélkül kapható-e? Valamint mennyi idő amíg helyrejön, mert már régóta fennáll a probléma?
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
04.
05.
A smegma az természetesen képződik a fityma alatt. Nem betegség , ezért kezelni sem kell. A napi rendszeres tisztálkodás, langyos szappanos vízzel való lemosás elegendő.
2018.
04.
04.
Kozák Tamás kérdése:

Tisztelt Doktor úr! 30 éves vagyok és azzal a problémával fordulnék önhöz,hogy 1,5 hónapja nincs reggeli merevedésem és együttlét során nincs merevedésem vagy csak rövid ideig tart. Tanácsot szeretnék kérni vagy,hogy hova fordulhatok a problémámmal. Válaszát előre is köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
04.
04.
Urológus szakorvoshoz forduljan. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2018.
03.
30.
burma kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Idősebb férfi vagyok. Ejakulációt követően egy idő után, napokig tartó, többször visszatérő görcsös alhasi fájdalmat tapasztalok jobb oldalamon a szeméremcsont felett, a combtő közelében. Ez a tünet vagy már egy éve fennáll. A szeméremcsont felett egy vastagabb "vezetékfélét" tapintok, amely enyhe nyomásra is érzékeny és enyhe masszírozás révén segít a fájdalom elmulasztásában. Jóindulatú prosztata megnagyobbodás miatt gyógyszert szedek. Az urológus orvos szerint ez nem urológiai probléma, szerintem meg az, hiszen szorosan összefügg a szexuális életemmel. Sebész véleménye szerint nem vakbél eredetű a panaszom. Kérdésem: mi lehet a baj forrása?
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
03.
30.
Kedves Burma. Sajnos erre korrekt választ vizsgálat nélkül nem lehet adni. Üdv.: Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2018.
03.
29.
Hegyi Barnabás kérdése:

Tisztelt Doktor úr 2015-ben volt egy infarktusom. Beraktak egy stentet,és azóta szedem az előírt gyógyszereimet. Tavaly szeptemberben viszont elkezdődött egy olyan problémám,ami elég kellemetlen.Szépen lassan kialakult nálam a merevedési zavar. Elolvastam a gyógyszerek mellékhatásait,és mindkettő merevedési zavart,impotenciát okoz. Kértem a kardiológust hogy váltsuk ki mással a gyógyszert,adott mást,aminek szintén ez a mellékhatása. Abból következtettem ki,hogy a gyógyszer a gond okozója,hogy kihagytam most több mint három hetet,és valamennyit javult a helyzet,de sajnos nem sokat. Mi ilyenkor a teendő? A gyógyszert elvileg szednem kell életem végéig,viszont azért a szexről való lemondás nem megoldás.Lehet ezt valamivel ellensúlyozni,gyógyítani esetleg?
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
03.
30.
Kedves Barnabás. Persze , hogy van megoldás.Mi ezzel foglalkozunk. Javaslom, hogy keressen fel minket egy konzultációra ill. vizsgálatra, és ennek eredményeként megtaláljuk az ideális megoldást az Ön számára. Üdv.: Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2018.
03.
28.
cunika70 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 20 éves fiammal urológusnál voltunk szűrésen, mivel az édesapjának 20 éves korában hererákot diagnosztizáltak. Az orvos here meszesedést és 3mm-es vese tágulatot állapított meg. Tájékoztatása szerint a meszesedésre nincs gyógyszer, ami megszüntetné, vagy meggátolná a súlyosbodását. Engem ez nagyon aggaszt, félek, hogy nála is kialakulhat komolyabb probléma. Az lenne a kérdésem, hogy mit jelent pontosan ez a meszesedés? Esetleg egy követ a herében? Van-e valami gyógymód erre? Félelmeim miatt természetgyógyász tanácsát is kértem, aki fűrészpálma szedését javasolta.Erről azonban azt olvastam, hogy egy növényi hormont tartalmaz, ami az ösztrogént átalakítja dihidrotesztoszteronná, prosztata megnagyobbodásra ajánlják. Kérném szépen a véleményét, tanácsát, mivel lehetne ezt a folyamatot megállítani. Érdekelne az is, hogy a vesetágulattal kapcsolatban mi a véleménye, milyen kezelést javasol. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Edit
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
03.
28.
Kedves Edit. 3mm-es vesetágulat olyan csekély, hogy értékelhetetlen. Tehát nem betegség. A here meszesedés valószínűleg azt jelenti, hogy a here burokban kicsi gombostűfejnyi lerakódás van. Ez is nulla. Ne aggódjon
2018.
03.
25.
Szabó Csaba kérdése:

Kedves Doktor Úr ! Rengeteg apró barna folt van a péniszemen és a herezacskómon.64 éves vagyok.Pár napja elkezdett alul viszketni is az a tájék.Annyira idegesít,hogy azóta valoszinüleg amiatt merevedési problémáim is vannak,valamint nehezebben is pisilek. Válaszát előre is köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
03.
25.
Kedves Csaba. 3 különböző dologról van sz. Javaslom, hogy első lépésben a barna foltok miatt bőrgyógyászt keressen fel. Üdv. Dr.Török. www.ferfiklinika.hu
2018.
03.
19.
Adri89 kérdése:

Tisztelt doktor úr! A problémám a vizelés után jelentkezik. Vizelés közben semmilyen tünet nincs,utána viszont fáj a hugycső, rosszabb esetben a hugycső nyílása körül is. cirprinol,tőzegáfonya és gyógyteákat ittam. ha sok folyadékot fogyasztok ami hatására 10-15percenként pisilek akkor megszűnik a probléma viszont így nem igazán tudok elmenni otthonról. Ez nem tipikusos felfázás hiszen kizárólag vizelés után jelentkezik a fájdalom. Mi lehet a gond?
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
03.
20.
Sajnos nem tudom. Erre vizsgálat nélkül korrekt választ nem lehet adni. Még az is lehet, hogy bőrgyógyászati a probléma. üdv
2018.
03.
10.
ádám sándor kérdése:

t dr ur 2016 dec TURP műtét azóta pokol az életem A műtét után 4hónappal állndó húggyúti hólyag majd heregyulladás a műtő orvosom most TUMT műtétet javasol ami más orvosok szerint 100-1 betegnél sikeres Sajnos túl súlyos vagyok 170 kg 28 éve súlyos mozgás sérűlt. naggyon félek mit tegyek ?mit javasol mia véleménye?műtétt 3hét mulva sürgősen várom válaszát köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
03.
12.
Sajnos nem tudok kielégítő választ adni.
2018.
02.
28.
Lapis Pál kérdése:

Tisztelt Doktor Úr ! Erős fitymaszűkület jelentkezett egy-két éve .Kb.15 éve voltam Önnél műtéten és eddig nem volt gond..A műtéti hegek a fitymabőr legvégén vannak.A műtéti heg megsérült,gyógyulás közben annyira összehúzódott, hogy tisztálkodásnál is problémát,fájdalmat okoz a szűkület.Valamilyen puhító krémmel gyógyítható,vagy jelentkezzek be ambuláns fitymaszűkület műtétre az Erectör Clinic Centrumban időpont egyeztetéssel? Tisztelettel : Pál
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
03.
01.
Kedves Lapis Pál. Mindenképpen meg kellene nézni. Kérem jelentkezzen be vizsgálatra. Jelenleg a Davinci klinika épületében van a rendelésem. Telefon: 72/512050 Üdv. Dr.Török
2018.
02.
28.
Lacerta kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémám van, hogy széklelés elején a széklettel együtt fehér váladék távozik vagy csak a fehér váladék széklet nélkül. Van hogy erős viszketési inger kap el a végbél tájékon, van hogy egyáltalán semmi. Ha erőltetni akkor széklelést akkor kis véri is távozik néha. Eleinte fájt széklelés közbe, de az csillapodott. Én belső aranyérre gyanakodtam ezért reaporon kenőcsöt kezdtem el használni. Olyan kérdésem lenne, hogy ez minek lehet a tünete és hogy hogyan tudnám kezelni? Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
03.
01.
Kedves Érdeklődő. Ez sebészeti proktológiai betegség, kérem keresse fel az említett szakmák képviselőit.
2018.
02.
27.
Simon László kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném kérdezni, hogy létezik-e olyan gyógyszer, az Omnic Tocas 0,4 mg helyett (tamszulozin-hidrokiorid retard tebletta), ami megtartja vagy rendelkezik a tamszulozin pozitív hatásaival, de nem okoz ejakulációs zavarokat. Nevezetesen nem okoz retrográd ejakulációt. Köszönöm a válaszát. Tisztelettel: László.
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
03.
01.
Változó, hogy ki hogy reagál a szerekre, de probálja mag az alfetim uno-t
2018.
02.
17.
Nagy István kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Amint már egy korábbi kérdésemben emlitettem, feltehetően idegi alapon a herezacskóm gyakran van összehúzódott állapotban (kisebb-nagyobb mértékben szinte mindig). Okozhat-e ez hosszú távon meddőséget, vagy bármilyen egyéb szövődményt? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: N. I.
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
02.
18.
nem okozhat
2018.
02.
15.
Fedor Bence kérdése:

Kedves Doktor úr! A nemi szervemen a makk alatti részen fehér hólyagok alakultak ki valahol egymáson vannak , valahol meg elszórva. Nem fáj , nem viszket, csak egyszerűen zavarnak és nagyon lassan de terjednek. Mik lehetnek azok?
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
02.
18.
Kedves Bence. Javaslom, hogy küldjön képet, abban az esetben remlhetőleg tudok válaszolni. Üdv: Dr.Török info@ferfiklinika.hu
2018.
02.
13.
Brigitka kérdése:

Jó napot ..szeretném kérdezni hogy mi az oka annak ha úgy érzem pisiles közben hogy nyom vagy mintha nehéz súly lenne a hugyholyagomon belül nyomó érzés és végig a hugycsovembe érzem és pisi lassan gyengén vékonyabb ürül ki van hogy közben elakad és úgy indul el ha erőltetem nyomom és utána is marad a nyomó érzés és van mikor Nemtudom hogy azért nyom e mert tele a hugyholyagom mert ez a nyomás akkor is érezhető hacsak keveset pisilek és van mikor olyan mintha hüvelyemben lenne valami ez egy érzés belülről és mikor folleg szex után jelentkeznek a tünetek és jó darabig így marad ez az egész mi lehet ennek az oka szeretném ha segítene mert voltam orvosnál és Morunalt gyógyszert kaptam rá mi segíthetne kérem segítsen és nem lehet hugyholyag süllyedés ?? Köszönöm mi előbbi válaszát brigi
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
02.
13.
Kedves Brigitta. Első lépésben nőgyógyászati vizsgálatot javasolnék. Üdv.
2018.
02.
05.
Brigi421 kérdése:

Jó napot kívánok! Páromon 2017. december 5-én körülmetélést hajtottak végre, azonban a fék helyén még a mai napig is fájdalmat érez érintés, illetve nyomás hatására. A beavatkozást végző orvos szerint minden rendben van, mi azonban aggódunk. Az lenne a kérdésem, hogy normális-e, hogy ennyi idő után is fáj, illetve mikor várható, hogy a fájdalom megszűnik? Válaszát köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
02.
06.
Kedves Érdeklődő. Lehet, hogy minden rendben van, de korrekt választ vizsgálat nélkül sajnos nem lehet adni. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2018.
02.
04.
Gesztesi Gábor kérdése:

Tisztelt Doktor úr! 42 éves Budapesti férfi vagyok, házas két fiú 13 és 7 éves gyermek édesapja! 18 évvel ezelőtt pénisz görbületi korrekciós műtétem volt és azóta merevedési problémával küzdök!Azóta nem tudok teljes értékű merevedést elérni!Sexuális ingerlés hatására is úgymond félkeménységű merevedést tudok elérni de ezt sem tudom fenntartani !Rengeteg vizsgálaton voltam már !Végeztek kismedencei ct- angiographias vizsgálatot, pénisz UH-os keringési Doppler vizsgálat ez után cavernosographiai vizsgálatot.Sok fajta gyógyszert próbáltam viagra,cialis,tadalafil de egyikse használt.Legutóbb papaverin injekciót 2ml!Szeretnék megoldást találni a problémámra!Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
02.
04.
Kedves Gábor. Ez a szakterületünk. Fogunk megoldást találni. Kérem hívjon minket időpont egyeztetés céljából. Üdv. Dr. Török. www.ferfiklinika.hu
2018.
01.
27.
Kanári kérdése:

Tisztelt Doktor úr! 43 éves, az Egyesült Királyságban élő férfi vagyok. Babát szeretnénk a párommal, aki 41 éves. Nekem két gyermekem van (20 és 14 évesek), neki még nincs gyermeke. Sajnos több, mint másfél év próbálkozáson vagyunk túl sikertelenül, ezért úgy döntöttünk, hogy mindketten alaposan kivizsgáltatjuk magunkat. Sajnos itt, Angliaban, ahol élünk, igencsak lassú és bonyolult folyamat minden vizsgálatot elvégezni, ezért a rövid karácsonyi szabadságunk alatt, amit otthon töltöttünk, elkezdtük a kivizsgálásokat fizikális és vérvételi vizsgálatokkal. A párom összes véreredménye (komplett babaváró csomag egy privát laborban) tökéletes lett. A nőgyógyász további vizsgálatokat javasolt (genetikai, fizikális, nekem andrológiai..), továbbá ajánlotta Femibion 0 szedését számára. Én is részt vettem egy urológiai vizsgálaton, ahol a Doktor úr megállapította, hogy kisebbek a heréim az átlagosnál, ezért tesztoszteron vizsgálatot javasolt, amit utólag megkértem a laborból, ahol az én alap vérvizsgálatom készült. Az eredményt kézhez is kaptam nemsokára, amin a tesztoszteron 7.8 NMol/L volt.Ez a vérvétel délután történt,úgy tudom ,napszakonkent is változhat a tesztoszteron szintje. Ez a labor határértékeken belül volt, de szerintem ez elég alacsony, bár ennek az alacsony szintnek nem igazán éreztem eddig hatását. Sajnos visszamenni már nem tudtam az orvoshoz, mert el kellett utaznunk. Azt még szeretném elmondani, hogy a merevedésemmel nincs probléma, szexuális téren sem tapasztaltam semmi változást, talán a libidóm csökkent az elmúlt hónapokban egy kissé. Igaziból ezt a dolgot pszichésnek gondoltam, mivel az elmúlt néhány hónap rendkívül stresszes volt számomra, rengeteg szorongással járt. Amúgy is elég szorongó alkat vagyok, escitalopramot szedek néhány éve nem nagy adagban. Szeretném kérdezni a véleményét a tesztoszteron szinttel kapcsolatban, esetleg szükséges-e növelni ezt, továbbá okozhatja-e ezt a rendkívül nagyfokú stressz és szorongás? Továbbá szeretném kérni a javaslatát a "hogyan továbbra ". Februárban otthon töltünk néhány napot, és szeretnénk tovább folytatni a vizsgálatokat. Tisztelettel megköszönöm a válaszát. 
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
01.
28.
Kedves Érdeklődő. Én az andrológiának a fizikai részével, a merevedési zavarokkal foglalkozom. Javaslom, hogy fertilitási szakemberrel konzultáljon. (pl. Dr. Kopa Zsolt www.kopaandro.hu) üdv.
2018.
01.
25.
Molnár Balázs kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A panaszaimból kiindulva úgy gondolom megsüllyedtek az izmok és belsőszervek a medencémben. Nem nagyon találtam erről anyagot a neten, mert minden cikk a méhsüllyedéssel foglalkozik. Hajlamos vagyok túllihegni dolgokat, ezért kérném az ön megerősítését és tanácsát. Az előzmény nagyjából annyi, hogy évekig nagyon mozgásszegény ülő életmódot folytattam, majd ezt követően gyenge izomzattal fizikai munkát kezdtem végezni, de továbbra sem sportoltam. Ezeket az éveket megelőzően még rendszeresen jártam konditeremben, de már akkoriban előfordult derékfájás, ha sokáig álltam egyhelyben, vagy hátrahajoltam. Egyszer egy orvos azt mondta lapos gerincem/hátam van, gondolom innen a hajlam a derékfájásra. A tüneteim pedig a következők. Az ülő életmód alatt a derékfájás egyre gyakoribb lett és egyre hosszabban tartott. Egy idő után már nem csak hosszú állásnál, de ülésnél is elkezdett fájni, ha pihentettem vagy mozgattam, előrehajoltam jobb lett. Jelenleg ez sem segít és már minden testhelyzetben szokott fájni, valamint könnyebb tárgyak megemelésénél is. Az idő előrehaladtával társult hozzá egy égő, nyomó, görcsös, gyulladásra emlékeztető alhasi fájdalom is ami a derék felől sugárzott ki, és a hasmenés előtti görcsös fájdalomra emlékeztet, hasmenés nélkül. Jelenleg van, hogy spontán kezd el fájni a derekam és hasam együtt, máskor, ha vizelnem kell, és vizelés után enyhül. Olyan, mint amikor az ember órákig visszatartja, de nekem rövid idő és kevés vizeletnél is feszítő, nyomó fájdalomérzet jelentkezik. Az elmúlt hónapokban sokat romlott. Vizelet vagy széklettartási problémám nincs, de a záróizmaimat gyengébbnek érzem a korábbinál. Néhány hónapja merevedési zavaraim is vannak, amik korábban nem voltak. Fiatalon, a panaszok jelentkezése előtt akkor éreztem ezt az égő alhasi fájdalmat, ha túl sokáig tartott az önkielégítés. Úgy értem több óra. Akkor elkezdett fájni és lelohadni. De ez gondolom hosszú órák után normális.. Most ez a fájdalom önkielégítés nélkül is jelentkezik, de ha önkielégítek az esetek többségében azonnal vagy nagyon hamar elkezdődik, akkor is ha előtte nem fájt egész nap, vagy ha fájt, az önkielégítés alatt rosszabbodik és fájdalmas, nem 100%-os a merevedésem. Néha 100%-os, olyankor nem érzek fájdalmat. Egyébiránt az alhasi és derékfájdalom mellett az egész medencémben szoktam érezni körbe feszítő, nyomó fájdalmat, mintha nem tartanának az izmok és túlnyúlnának. A fentiekből következtetek arra, hogy az alhasi fájdalom a medence izmok túlerőltetéséből származnak, mivel azok túl gyengék, de folyamatosan nyomják a belsőszervek és így nem tudnak regenerálódni. Ennek tudom be a merevedési zavart is. Abbahagytam a fizikai munkát és elkezdtem futni, lépcsőzni, tornázni, de úgy érzem egyre rosszabb. Amikor fejen állok akkor csökken a nyomás, de egyéb testhelyzetben most már minden nap órákon át fájdalmaim vannak. Tervezek felkeresni egy szakorvost személyesen. Ön szerint az lehet a háttérben, amit gondolok? Köszönöm. Üdvözlettel, Molnár Balázs
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
01.
26.
Kedves Balázs. Olyan nincs, hogy a medence szervei lesüllyedtek . De erre az összetett problémára lehetetlen korrekt választ adni vizsgálat nélkül. Kérem hívjon minket időpont egyeztetése céljából.Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2018.
01.
22.
Kerdezo1222 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Azért írok Önnek, mivel tanácstalanok vagyunk a párommal. Egyik napon együtt voltunk, a második napon hosszú előjáték után, közbe zavart valami. Ezután kb 2órára rá újra összebújtunk, ismét hosszabb előjáték, végül felkerült az óvszer, azonban behatoláskor kiszakadt. Nem jutottam mélyre, de a makkfejem már bejutott. A páromnak rövid menstruációi vannak (2 naposak), a problémás nap előtti napokon csak a ,,szokásos" barna kis utófoltjai voltak. 5nappal ez a nap előtt kezdődött a menstruációja. A fő tanácstalanságunk az, hogy mindketten egyetemisták vagyunk és nagyon nem szeretnénk még gyereket, teljesen más most a terv. Ön szerint használjunk esemény utáni tablettát vagy csekély az esélye a teherbeesésnek? (főleg a testnedvek miatt aggódunk, de a tablettát sem használnánk feleslegesen a hatása miatt, inkább ha ,,komolyabb baleset történik") Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
01.
23.
Ha nem szeretnék a terhességet, akkor a biztonság kedvéért célszerű használni a tablettát.
2018.
01.
22.
Pálóczi ilona kérdése:

Üdvözlöm Dr.úr. A páromról lenne szó,már 8-éve vagyunk együtt,van egy 4 és egy 2 éves kisfiunk,és eddig minden rendbe volt a sexel de vagy 1 éve kezdődött,hogy ha elkezdjük a sexet lelankad neki folyamatosan.Ha előjátékot kezdem akkoris.És nem vagyunk azóta együtt úgy és ő azt mondja nem tudja miért,mondtam neki menjen el orvoshoz de talál kibúvót nem akar.2 éve volt urulógia vizsgálaton ilyen sima szűrésen hogy minden rendbe van e és azt mondták hogy nincs semmi baja ,de akkor még ez a gond nem állt fent29 éves a párom. Most nem akar elmenni,és nem is mond semmit hogy megunt volna.Nem akarja a megoldást megtalálni a problémára de ez aggaszt.Kérem segítsen nekem hogy mit tehetnék.Nagyon szépen köszönöm a válaszát.
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
01.
22.
Kedves Érdeklődő. Sajnos ha nem akarja a párja a kezelést akkor nincs mit tenni. Megoldás biztosan van, mi ezzel foglalkozunk. Kérem mutassa meg neki honlapunkat hátha elhatározza magát. Üdv.: Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2018.
01.
14.
bmate kérdése:

Tusztelt Doktor Úr! Fitymafék műtét után (varratos) 2 nappal mrnnyire kell tudnom hátrahúzni a fitymám? Gond ha nem tudom teljesen? Csak a felső varratot látom, a húgycsövem vége és a gyolyó látszik ki, különben feszül és fáj ha tovább akarom húzni. Köszönöm előre is!
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
01.
19.
Sajnos nem nagyon értem a leírást. Milyen golyó látszik? Tudna képet küldeni? info@ferfiklinika.hu
2018.
01.
14.
bmate kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Tegnap volt fitymafék műtétem (hagyományos, varratos) és sajnos a szakorvosomból szinte semmilyen információt nem tudtam kiszedni a tennivalóimmal kapcsolatban. A legfőbb kérdésem az lenne, hogy hátra lehet-e húzni a bőrt tisztálkodásnál, vagy nem. 5 nap múlva megyek kontrollra, de tartok tőle, ha addig rosszul csinálom a dolgomat, begyullad és fájni fog. Jelenleg nem fáj, csak időnként pulzál, a mütét napján vérzett, de abbamaradt és azóta semmi. Betadine oldattal fertőtlenítek és kamillateát egyenlőre nem használtam. Nem merem hátra húzni, mert félek, hogy kijön a varrat és mehetek vissza. Segítségét előre is nagyon köszönöm, hálás vagyok! Tisztelettel: B. Máté
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
01.
14.
Kedves Máté. Óvatosan hátra húzhatja és naponta Betadine oldattal öblítse le. patikéában kapható. üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2018.
01.
11.
Várvölgyi Elemér kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Lovaknál használt villanypásztor által ért áramütés a combom felső részén a heréimtől kb 5-10centire. 5-6mp ig rázhatott de elég intenzíven éreztem....Kérdésem az lenne hogy ettől lehetek nemzőképtelen illetve ideiglenesen okozhat e gondot?? Párommal pár hete babán dolgozunk és nem szeretném ha ebből bajom lenne. De fölöslegesen idegeskedni sem szeretnénk miatta. Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
01.
11.
Kedves Elemér. Általában ez nem okoz nemzőkéápességi problémát, de biztosat egy spermavizsgálattal lehetne adni. üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2018.
01.
09.
Bruce88 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A tegnapi napon szexuális aktus közben részleges fityma fék szakadás történt amely intenzív vérzéssel járt. A mai napra a vérzés megszűnt. Bejelentkeztem egy urológus szakrendelésre viszont csak tíz napra kaptam időpontot. Az lenne a kérdésem, hogy az ön véleménye szerint kivárhatom ezt a tíz napot vagy menjek el magánrendelésre minél előbb. Válaszát előre is köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
01.
09.
nyugodtan kivárhatja. De a későbbiekben ezt műtétileg meg kell szüntetni, mert egyre gyakrabban fog elszakadni. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2018.
01.
07.
kerdezo86 kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Ultrahangos szűrővizsgálatom során mindkét mellékherémen találtunk 3 mm-es átmérőjű cisztát, az egyiken kettőt, a másikon csak egyet. Vizsgáló orvosom szerint ezekkel semmi teendő, ártalmatlanok, 1-2 év múlva menjek újra vizsgálatra ha nincs egyéb panasz. Kicsit aggaszt, hogy három is van. Aggodalomra semmi ok? Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
01.
07.
Nem probléma. Ne foglalkozzon vele.
2018.
01.
06.
adrian.89 kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Azzal a problémával fordolnék önhöz, hogy tegnapelőtt egymás után 3x szeretkeztem a barátnőmmel...Az utolsó aktus óta nincs merevedésem. A péniszem, herezacskóm nem fáj, reggeli merevedésem volt, viszont azt követően a péniszem nem tudott merev állapotba kerülni. Nem tudom magamat sexuális ingerléssel merev állapotba hozni. Mi okozhatja a problémát? Előre is köszönöm válaszát!
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
01.
06.
Ha reggeli merevedések rendben vannak, akkor nincs ok aggodalomra. Átmeneti dologról van szó. Üdv Dr.Török
2018.
01.
03.
Nagy István kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Feltehetően idegi alapon a herezacskóm elég gyakran húzódik össze. Ez változó, de az sem kizárt, hogy egész nap össze van húzódva. Az ismételt öszzehúzódás-elernyedés a leggyakoribb. Úgy hallottam, hogy ez megnövelheti az esélyét a herecsavarodás kialakulásának. Amennyiben ez így van, mennyire kell számitsak herecsavarodásra, és mit tehetek ennek a megelőzése érdekében? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel, N.I.
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
01.
03.
A herecsavarodás az esetek zömében a gyermekkor betegsége. Felnőtt korban igen ritka. Nem kell tennie semmit. üdv.
2018.
01.
02.
Tattoo19 kérdése:

Üdvözlöm doktor úr! Olyan kérdésem lenne hogy amikor közösülök lányokkal,nagyon kevés ideig birom és nemtudom mit tegyek hogy tovább bírjam,kérem segitsen :)
Török Alexander Urológus szakorvos
2018.
01.
03.
Kedves Érdeklődő. Javaslom, hogy tájékozódjon honlapunkon. www.ferfiklinika.hu üdv. Dr.Török
2017.
12.
09.
paula kérdése:

Nemiszervemen foltok jelentkeztek, nem viszketnek,nem okoznak ego erzest sem,mas reszen nem eszleltem,terjedese hosszabb lefolyasu viszont mar 3"folt" van.Aggodom mi lehet,es nehogy at terjesszem a felesegemre.Hogyan tudnek Onnek kepet kuldeni? .Elore is koszonom valaszat
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
12.
10.
info@ferfiklinika.hu
2017.
12.
07.
Kanári kérdése:

Tisztelt Doktor úr! 43 éves férfi vagyok. Azt szeretném kérdezni Öntől,hogy mi okozhatja azt,hogy vizelés után- egyebkent ugy erzem,teljesen kiürül a holyagom-,a péniszemben(de csak a péniszemben) marad egy olyan érzés,mintha újra vizelni kellene.Probaltam,hogy kell-e,de még erőlködésre sem sikerül olyankor vizeletet produkalni.Ez a dolog 6 napja tart,egy megfazassal is kuszkodom most es az elmult honapokban rendkivul stresszes az életem. Altalaban,sőt majdnem mindig fekvő helyzetben van ez az érzés.Ha sétálok vagy állok,nem erzem ezt a problemat.Ugy erzem ,hogy a vizelésem normális egyébként,nem járok éjszaka sem vécére,nincs más vizeléssel kapcsolatos panaszom sem.Orvoshoz csak jövő szerdara kaptam idopontot.,Mivel külföldön elek,ezért fordultam Önhöz egy válasz reményében,hogy ez a probléma talán nem túl súlyos. Tisztelettel köszönöm a válaszat.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
12.
07.
Nagy valószínűséggel egy felfázás miatt kialakult hólyaghurutról van szó.
2017.
11.
30.
Szolgai Tamásné kérdése:

Üdvözlöm! 20 év házasok vagyunk férjemmel(40 éves).Intenzív szexuális életet élünk.Az utóbbi időben férjem hosszabbítani szeretné aktusaink idejét emiatt volt hogy visszatartotta az orgazmusát a folytatásban viszont nem teljesedett ki.(Nem ment el)Egy másik problémája 3-4 szer fordult elő: ejakulációkor csak egy kevés ondó távozott tőle.Az mondta jó volt minden ,de úgy érzi hogy még maradt benne és ez kellemetlen érzés számára.Orálisan rásegítve távozott a "beszorult" mennyiség is.Úgy érzi hogy akkor van ez ha rövidebb az előjáték.Mi okozhatja ezt?Pszichés vagy szervi probléma? Várom válaszát köszönöm
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
11.
30.
Kedves Érdeklődő. Ezt semmiképpen nem szervi probléma okozza. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2017.
11.
30.
Kohári Imréné kérdése:

Intim együttlét után kb.10-12 órával olyan panaszaim ledznek mintha húgyúti fertőzésem lenne , sűrű vizelési inger, de vizelet nincs vsgy alig van, de nem csíp a vizeletem, s jugycsövem nem fáj, de inkomfortérzesem van ! A párom és én is ki vsgyunk vizsgálva Ureaplasmára , e-colira nekem hüvelykenetből készült Mycoplasma, Chlamydia, Neisseria gonorrhoeae , minden negatív lett ! Igazán nem tudom, hogy mi a probléma mi okozhatja ezeket a panaszokat !
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
11.
30.
valószínűséggel a hüvelyt ért mechanikus ingerek váltják ki ezt az érzést.
2017.
11.
27.
Brigitka kérdése:

Tisztelt doktor ur,egy hete kezdodot hugyholyag nyomas amitol erzzem hogy mindig pisilnem kell,es vizeleskor ego csipo kapsro erzes van ,es pisiles utan is mindig kesztet pisilni,pedig mar nem jon semmi,es mikor pisilek lassu gyenge a vizelessem,,hasam faj alul,ez telen tobbszor jelentkezik,,,es van ugyis hogy ejjel fordul elo ez sz egesx es utanna semmi bajom nincs,,,es van hogy intim egyuttlet utan jelentkezik ez ,,koszonom tanacsat ,,,
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
11.
27.
Kedves Brigitta. Ezek a panaszok holyaggyulladásra utalnak, de persze biztosat vizsgálat után lehet mondani Üdv
2017.
11.
20.
Kőrösi Árpád kérdése:

Üdvözlöm! 18 éves srác vagyok és hirtelen merevedési zavar és némi vágy csökkenés esett be az életembe. Sokan szekálltak mert csendesebb vagyok, és az önbizalmam is csökkent. Lehet pszichés eredetű a probléma? Kihez forduljak ezzel, és mi a teendő ilyenkor? Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
11.
20.
Igen. Minden valószínűség szerint pszihés problémáról van sz. Pszihológushoz forduljon. üdv
2017.
11.
15.
Szani kérdése:

Jó estét! A labor eredményemről szeretnék érdeklődni az eltérés miatt, hogy mi állhat a háttérben. Vizelet általános vizsgálata: albumin: halványan opaleszkál genny, glükóz: negatív ubg: normál aceton: negatív fajsúly: 1025 ph: 5,5 bilirubin, nitrit, vizelet üledék: negatív mikroalbumin: 9 mg/l Pár hónapja a mikroalbuminnál volt eltérés, most az értéke jó, jelen esetben az albumin nem jó.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
11.
16.
Kedves Érdeklődő. Ez nephrologiai (belgyógyászati) kérdéskör. Kérem érdeklődjön nephrológusnál.
2017.
11.
10.
Horváth Roland kérdése:

Jó napot, 17éves fiu vagyok, és nekem volna 2nemi betegségem ami lehetséges hogy össze függő, de nem tudom mitől, és mi tévő legyek, és hogy egyáltalán elmulnak e, 1-ik olyan hogy fehér pattanás szerű dólgok jellentek meg a here zacskomon, és már 1jó ideje ott vannak, a másik hogy a here zacskom alatt be fehéredett a bőröm kőrbe, és a here zacskomra is rá ér kicsit, kérem ha tud segítsen, előre is köszönöm
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
11.
11.
Kedves Roland. Ez bőrgyógyászati probléma. Javaslom, hogy fényképezze le és elküldve a képeket kérjen tanácsot bőrgyógyásztól. Üdv.
2017.
10.
31.
Agy Attila kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Két és fél éve romlik az erekcióm. Kezdetben jól reagáltam a Cialis-ra (5mg). Újabban egyre kevésbé hat. Kipróbáltam a Spedrát is, az rosszabb, mintha semmit sem vettem volna be. Jelenleg a Vizarsin segítségével van csak erekcióm. Az érrendszerem tökéletes állapotban van, a tesztoszteron szintem normális. Semmilyen gyógyszert nem szedek, az erőnlétem és az egészségem kifogástalan. Ezen információk alapján lehetséges megállapítani, hogy milyen irányban érdemes tovább vizsgálódni?
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
11.
01.
Kedves Attila. Teljesen mindennapi dologgal áll szemben. Az életfunkciók a kor előrehaladtával romlanak. (pl. látás, hallás, izomerő) is ilyen a merevedés is. Az azonban biztos, hogy bármi is áll a háttérben, van megoldás. Kérem első lépésben olvassa el honlapom erre vonatkozó részét. Üdv: Dr. Török www.andrologia.hu
2017.
10.
12.
bartók jános kérdése:

Üdv ,Dr úr . Az lenne a problémám a Herezacskóm állandóan összehúzódik, állandó paszázst végez. Mindegy milyen a hőmérséklet , és pénisem is össze megy és olyankor érzem ezt a kellemetlen szorító érzést , mi lehet az oka. A heréim nem túl nagyok lehet ez lenne az oka.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
10.
12.
Sajnos nem tudom, ez nem tartuzik az urológia tárgxkörébe. Inkább ideggyógászat.(neurologia)
2017.
10.
10.
pepe12 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr.A pénisz növelés lehetőségéről szeretném kérdezni.A péniszem erekcióban 11cm.Olvsstam a neten,hogy egy indiai férfi péniszét tesztoszteron injekcióval meg tudták növelni.Önnek mi a véleménye erröl.A másik kérdésem az,hogy az andopénisz készülékbe mekkora pénisz fér bele,mert az enyém lankadtan 5cm körül van. Köszönöm a válaszát
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
10.
11.
Kedves Érdeklődő. Tesztoszteronnal a növekedés csak a pubertás (serdülőkor) előtt fokozható. Az andropenis normal méretet kell választania, az megfelelő. üdv.
2017.
10.
08.
pénisz kérdése:

Tisztelt Dr úr,én egy 18 éves fiu vagyok, és szeretkezés közben a péniszemen a bőr nagyon hátrament de nem fáj és picit vérzet mi tevő legyek?
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
10.
08.
Semmi teendő, pihentesse,
2017.
10.
07.
????? kérdése:

Tisztelt Doktor ur! 5 honapja vagyunk egyutt a párommal. Nem olyan rég jelezte h nem kivanja szexet nem all fel neki reggelente szur pisiles kozben faj neki. Szex közben nem faj neki elvaltozas nincs rajta. Allitasa szerint o nem volt massal en igen de csak gumival. Nekem nem faj nem viszket. Milyen orvoshoz menjen kivizsgalasra es mi leget a baja? Tisztelettel es koszonettel varom mihamarabbi válaszát
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
10.
08.
urológushoz.
2017.
10.
07.
piros foltok kérdése:

Tisztelt doktor úr! Az a kérdésem lenne hogy a párom ugy jött haza hogy piros foltok voltak a makján. Orvoshoz nem jár nem is szeretne menni. Mi lehet az oka? Esetleg elkaphatott valahol valamit? Vagyí valakitől valamit? Esetleg más valakivel együtt lét miat is kijöhet ez?
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
10.
08.
Erre bőrgyógyász tud válaszolni, de szinte biztos, hogy vizsgálat után.
2017.
10.
04.
Mi lehet a gond? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 46 éves vagyok és kb. 5 éve prosztata problémákkal küzdök. Több orvosnál is jártam ,de semmilyen elváltozást, okot nem találtak. Volt UH, vérvétel, sperma tenyésztés minden negatív. Sabal pálma kivonatot tartalmazó készítményt ajánlottak, meg egyféle gyulladáscsökkentőt írt az egyik orvos, de azt nem tudtam szedni a mellékhatások miatt. Panaszaim mikor erősebben mikor alig jelentkeznek. Az első időszakban voltak inkább erősebb tünetek… Panaszaim az alábbiak: - Gyakori égő csípő vizelés (kis mennyiség ürül)- Ez mostanában ritkán fordul elő, éjszakai vizelési inger nem volt - Égő, fájdalmas ejakuláció- Mostanában ez annyiban változott, romlott, hogy legtöbbször el sem jutok az ejakulációig..vagyis pontosabban nem ürül ondó a végén, vagy ha igen akkor nagyon kevés és vizes, hígabb állagú. Színe, szaga normális. - Gáttáji fájdalom, diszkomfort érzés - Libidócsökkenés - Merevedési probléma Tanácstalan vagyok, mert érdemben egy orvos sem foglalkozott a problémámmal, mondván a vizsgálatok nem mutatnak semmit, de attól még a tünetek ott vannak és sajnos van amelyik romlott is az idő alatt. Volt olyan orvos aki azt mondta az ejakulációs problémáknak semmi köze a prosztatához , az agyban dől el. A másik azt mondta, hogy lehetnek prosztata gyulladásnak a tünetei és akár maradandó is. Esetleg valami góc a szervezetben okozhatja a prosztata gyulladást? Egy fogászati góc esetleg? Kimutatható valamivel egyértelműen, hogy egy gócos fog lehet e baj okozója? Prosztata masszázs utáni mintavétel kimutathatja, hogy esetleg nem valami baktérium, vagy vírus okoz ott gyulladást? Mit tanácsol hova forduljak a problémámmal, mert a városomban (Miskolc) 5 urológusnál is voltam már és az Uh, vérvételen és egy sima ondómintán kívül másféle vizsgálatot egyik sem rendelt el, mondván ezek negatívak. De akkor mi okozza a tüneteket?? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! K. László
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
10.
04.
Kedves Érdeklődő. Sajnos olyan problémáról van szó, ami akár még végig is kisérheti a férfiak életét. Sajnos nem tudok megoldást javasolni rá. üdv.
2017.
10.
02.
AVODART 0,5 mg lágy kapszula kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Én egy aggódó édesanya vagyok. A fiam 30 éves és eddig mandulaműtéten kívül komolyabb betegsége nem volt. Az utóbbi években erősen elkezdett ritkulni a haja a fejtetőn. Olvasta a neten, hogy az említett Avodart kapszula mellékhatása a haj fokozott növekedése lehet. Mindenképpen szeretné kipróbálni a gyógyszert. Én aggódom és szeretném megkérdezni, hogy lehetséges-e egy gyógyszert csak a mellékhatása miatt elkezdeni szedni és hogy van-e káros hatása? A kérdéssel azért fordulok Önhöz, mert tudomásom szerint az Avodartot prostata jóindulatú megbetegedése esetén használják, de ilyen betegsége a fiamnak nincs. Köszönöm válaszát!
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
10.
02.
Amerikában és nyugat europában használnak Finasterid tartalmú gyógyszert hajhullás ellen. Napi dózisa 1 mg. A nálunk forgalomban lévő finaszterid tartalmú prosztata gyógyszer 5 mg. hatóanyag tartalmú. Tehát az ötöd része lenne a napi adag. Az Avodartról nem tudom az említett hatást megerősítení. Nem is javaslom a szedését mivel nem is tudjuk, hogy a fél miligrammos lágy kapszulának mekkora lészét kellene beszedni.
2017.
09.
27.
Tisztálkodás kérdése:

Üdvözletem! Akadt egy olyan problémám, hogy az utóbbi időben elhanyagoltam a fityma hátrahúzását. Hála Istennek nem lett belőle sem szűkület sem gyulladás (legalábbis én nem tapasztaltam tüneteket). Viszont a problémám az, hogy fürdéskor mikor hátrahúzom a bőrt akkor ott van a smegma. Eddig úgy próbáltam meg eltávolítani, hogy folyattam rá a vizet, de ez nem szedte le onnan. Olvastam olyat, hogy az nem gond ha ottvan, nem kell vele foglalkozni illetve olyat is, hogy ez a dolog sok betegséget is okozhat ezért kell minden nap lemosni. Én nem merek hozzáérni a makkhoz, mert igen érzékeny. Interneten azt írták, hogy szappanos vízzel mossam le. Nem értem, hogy ezt, hogy értik. Üljek szappanos vízzel teli kádban és áztassam benne? Vagy mit csináljak vele? Jövőre lenne alkalmassági vizsgám és addigra ezt meg kellene oldjam. Vagy ez nem is okoz semmi gondot ha ottvan? Köszönöm előre is a válaszát!
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
09.
28.
Ugyan úgy, ahogy a kezét vagy más testrészét is lemosná. A kezére sem csak úgy folyatná a szappanos vizet.
2017.
09.
26.
makk gyulladás kérdése:

Tisztelt Dr Úr! Régóta (1.5 éve)fent áll a makkon gyulladás, ami a makk alsó részén látható enyhébb piros foltként jelenzkezik a bőrgyógyászom Zoon féle gyulladásra gondol de teljes választ erre a kérdésre egy biopszia adhat azt mondta.Nos én ettől a biopsziától nagyon félek előre is.Kérdéseim az lenne ,hogy zajlik ez a dolog.Ahogy utánna néztem azt találtam ,hogy kivágnak egy vékony bőr réteget a makkból és utána össze varják kérdésem az lenne ,hogy ez a biopszia vétel után teljesen rendbejön-e a makk felszíne vagy marad -e heg utána?Továbbá mit kell tudni erről a zoon balanitisről és el rákosodhat -e a bőr ha tartossan fen áll a gyulladás?Válaszát köszönöm előre is.Nagy Tamás
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
09.
26.
Kedves Tamás. Az összevarrás után a makk felszine jól gyógyul a kiváló vérellátása miatt. Azonban heg maradhat. Maga a betegség bőrgyógyászati eredetű, ezért Ök tudnak bővebb felvilágosítást adni. Üdv. Dr.Török
2017.
09.
23.
Gyakori vizelési inger kérdése:

Tisztelt doktor Úr! Május óta változó intenzitással tér vissza nem múló vizelési inger. Ezzel egyszer már küzdöttem akkor antidepresszánsok segítetteivel pánikbetegség vagyok. Most már csak Rivotrilt szedek mivel babát szeretnénk de ez a gond mindennapjainkat megnehezíti. Voltam urológiai vizsgálaton vizeletem ultrahang negatív. Kaptam akkor egy gyógyszert de szédültem heves szívdobogásom volt tőle ezért nem vettem be többet. A háziorvos írt oxybutin tartalmú gyógyszert még nem mertem bevenni. A pszichiáter szerint nem is fog hatni mivel idegi alapú görcs van ezért nem hat. Ön ezzel egyetért? Olvastam a sok mellékhatást ezek tapasztalata szerint gyakoriak? Van esetleg tanácsa mit vehetnék be hogy elmúljon ez az idegesítő kellemetlen érzés? Már szedek magnosolfot és gondoltam a nospára is. Köszönöm előre válaszát. Tisztelettel. Barkinca
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
09.
23.
Sajnos nem tudok véleményt mondani ezek alapján.
2017.
09.
23.
Impotencia kérdése:

Tisztelt Doktor Úr!Már 3 éve nem tudok együtt lenni a feleségemmel.Egy ideig még volt merevedés csak a behatoláskor lankadt le.De olyan másfél éve már semmilyen merevedés nincs és reggeli merevedés sincs.Bevettem Sildenafil 100 mg változatot sajnos semmilyen merevedés nem volt csak sűrűn wcre járás,fejfájás és levertség.Több urológusnál voltam,a szokásos vér és vizelet vizsgálat után annyit állapítottak meg hogy kicsit alacsony a tesztoszteron szintem és pár kilót leadhatnék.Ön szerint pusztán a teszteron szint alacsony mivolta miatt nem hat a Sildenafil?Miért nincs már egyáltalán merevedésem?Annyit hozzáteszek hogy zöld hájogban szenvedek. Várom megtisztelő válaszát?
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
09.
23.
Kedves Érdeklődő. Minden bizonnyal nem a kicsit alacsony tesztoszteron miatt nincs merevedése. A merevedési zavar azonban függetlenül a kiváltó októl megoldható. Kérem első lépésben nézze meg honlapunkat. www.ferfiklinika.hu üdv. dr.Török
2017.
09.
19.
Prosztata kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Férjem 52 éves. PSA vizsgálati lelete 13,55 kontroll 2 hónap múlva. Azt szeretném megkérdezni , hogy ilyen magas szintnél nem kellene- e további vizsgálatot végezni. Vizelet gyorsteszt és az ultrahang negatív. Panasza: kellemetlen érzés a lágyrészeknél. Aggódom,mert a férjemnek 95-ben hererákja volt. Válaszát előre is köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
09.
19.
Feltételezem,hogy hosszabb antibiotikum kúrát is kell szednie. Ha ez igy van, akkor 1-2 hónap szokott lenni a szokásos kontroll. Az antibiotikum kúra után. Ha ismét magas, akkor prosztata biopsia jön szóba. üdv.
2017.
09.
17.
E.D ? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Tudom sok hasonló kérdés volt már, de én is véleményt szeretnék kérdezni.Egy éve forma már, hogy nem vagyok elégedett a merevedésemmel! Míg azelőtt mondhatni hiperaktív voltam, nem bírtam magammal, elég volt egy-két kósza gondolat is és máris indult a biológia odalent, utánra egy csapásra megváltozott minden.A változás egy rosszul sikerült együttlét után történt, amin bepuhultam. Azóta nem tudom ténylegesen rendbe szedni magam.Akkor 1 hónapig kínlódtam, nem ment. Elmentem urológushoz, nem mondhatnám, hogy nagyon megvizsgált, de megnézte és Spedra 100 mg-ot írt fel. De talán akkor kicsit megnyugodtam utána, mert kezdett megint normalizálódni a dolog odalent és habár kivettem a gyógyszert, soha nem használtam. Ennek már egy éve lassan, de a helyzet azóta sem a legjobb. Ha meg is merevedik, úgy érzem nem marad ténylegesen kemény az aktus végéig. És az a baj, hogy nagyon is figyelem. 26 éves vagyok, nem iszom, nem vagyok elhízott, és semmiféle betegségem nincs. A kérdésem az lenne, hogy mit tegyek? Ha tényleg szervi eredetű akkor bármi más bajom nem kellene hogy legyen még? Nem kéne társuljon esetleg valamivel lassan 1 év után? Vagy talán pszichésen tettem tönkre magam tőle? ha elkezdem a Spedrát akkor azt folyamatosan szedjem, minden alkalommal? mennyi ideig?
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
09.
17.
Üdv. Kezdje el a spedrát, van rá esély, hogy visszazökken a megszokott kerékvágásba.
2017.
09.
11.
Miskolci férfi kérdése:

Tisztelt Doktor Úr ! 46 éves férfi vagyok, nem iszom és nem dohányzom, aktívan sportolok, nem vagyok elhízva. Kb. két éve jelentkezett a panaszom, hogy jelentősen megnőtt a vizeletem gyakorisága és mennyisége. Ez egy-két napig tartott, aztán elmúlt. Elkönyveltem, hogy biztos több folyadékot ihattam. A vizelet ilyenkor szinte fehér, olyan mint a víz. Ez nappal és éjszaka is volt. Hónapokig nem volt semmi probléma, majd ismét előjött ez a jelenség, majd megint elmúlt. Sajnos azóta gyakrabban jelentkezik a panasz. Voltam szakorvosnál, elküldtek minden vizsgálatra: vérvétel, vizeletminta, hasi ultrahang, de minden negatív, minden rendben van. Azt mondta az orvos, hogy ez szerinte csak stressz miatt van, kerüljem a stresszt. Amikor előjön a panasz, direkt éjszaka elővettem egy befőttes üveget és abba vizelek, nos bizony egy liter is ürül olyankor (3-4 vizelés során). Kb. kétóránként felkelek és bizony emiatt nagyon fáradt vagyok, nem igazán alszom jól. Napközben is óránként kell mennem olyankor és sok vizelet jön. Mindegy, hogy iszok-e vagy sem folyadékot, ez sajnos jön mintha a csapot nyitnám-zárnám. A hasi ultrahangon "a prosztata 42x35 mm, hólyag ép kontúrú, lumenében kóros nem található." Köszönöm előre is szíves válaszát.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
09.
11.
Kedves Érdeklődő. Ha a vizsgálatok negatív eredménnyel zárultak, akkor nagy baj nem lehet. Természetesen olyan nincs, hogy valaki nem iszik, és annak ellenére sokat vizel. Kivizelni csak az elfogyasztott folyadék egy részét lehet. Viszont okozhatja a gyakori vizelést a prosztata gyulladása vagy megnagyobbodása. Ebbe az irányba kellene vizsgálódni. üdv.
2017.
09.
05.
Nehéz vizelés kérdése:

Jonapot! azzal a kérdéssel fordulnák önhöz,hogy pár napja önkielégítést akartam végezni de nem nagyon akartam elmenni,meguntam így abba hagytam, utána elmentem a wc-re pisilni de nem jött a vizelet,másnap reggel megint megpróbáltam pisilni de akkor sem jott,megis ijedtem, próbálkoztam többször is de nem jött tovabbra se pedig nagyon kelett pisilni, aztán csak úgy tudtam pisilni,hogy a zuhany alatt a meleg vizet a hugyholyagom fölé tartottam és így mar tudtam pisilni, napkozben is ment de másnap reggel megint nem tudtam csak ugyan úgy a zuhany alatt, napkozben tudok pisilni de akkor is kisse nehezen jön, mi lehet a problema?nem voltam orvosnal vele kb 3 napja van ez velem, eddig sosem volt semmi hasonló bajom..meg sokszor bizsergető érzést érzek, hasonlot amikor elélvez az ember szoval ilyen bizsergető érzést , a merevedésemmel nincs gond nem fáj semmi sem, csak reggelente meg napközben nehezebben tudok vizelni, önkielégítést nem merek végezni nehogy ne tudjak megint pisilni vagy félek attól hogy nem jönne ki teljesen a sperma, esetleg tudna segíteni hogy mitől van ez? A válaszát előre is nagyon köszönöm!! 25eves férfi vagyok.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
09.
05.
Véleményem szerint az erőltetett fizikai ingerektől ödémás lett a hugycső ill.a prosztata és ez képezi az akadályt . El kell ,hogy múljon. Ha nem változna a helyzet, akkor feltétlenül menjen el urológiára.
2017.
09.
04.
rózsa kérdése:

Tisztelt Dr.Úr. Azt szeretném meg tudni hogy amikor pisilek és utána meg törlöm magam,és vér jön tőlem.De valamikor aludt vér jön.Ez mitől van....
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
09.
04.
Kedves Érdeklődő. Feltétlenül, és minél hamarabb urológust kellene felkeresnie. A vérvizelés mögött komoly dolgok is állhatnak. Üdv.
2017.
09.
03.
csak kérdése:

tisztelt dr úr a kérdésem az lenne hogy egy pár napja aszt vetem észre hogy széklet ürités után mikor törlök akkor a papir véres és az erdekelne mitöl van ez köszönöm a válaszát
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
09.
03.
Ez leggyakrabban aranyértől van,de ritkán lehet komolyabb dologtól is. Sebészetre kellene vizsgálatra beutalót kérni. üdv.
2017.
09.
01.
kerdes kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy a maszturbálás , hogy befolyásolja-e a férfi nemihormonk szintjét? Ha valaki sokszor csinálja, annak tényleg csökken a tesztoszteron szintje?, esetleg növekszik? Minden nap végzek önkielégítést, van hogy amikor végzek újra kezdem, de sokszor van olyan , hogy egymás után akár háromszor is sikerül , úgy hogy ugyan olyan merev a péniszem , mint az elsőnél. Magamnál azt vettem észre , minél többet csinálom , annál jobban kívánom... , viszont , úgy tudom, hogy sportolóknak meg verseny helyzetek előtt " tiltják" a nemi életet. Hogy működik ez pontosan? Válaszát előre is köszönöm
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
09.
01.
Nem befolyásolja a testosteron szintet a maszturbáció.
2017.
08.
30.
vágyakozó kérdése:

Nagyon jó a libidóm, de a merevedés fenntartása behatolás után problémás...Kérem és köszönöm segítségét...Lala
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
08.
30.
Kedves Lala. Kérem első lépésben tájékozódjon honlapunkon. www.ferfiklinika.hu üdv. Dr.Török
2017.
08.
29.
Mellékhere gond kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül fél éve meg van keményedve a bal mellekherém. Voltam urulógusnál ő megvizsgált ultrahanggal azt mondta nem lát semmit. Sajnos azóta sem javult a helyzet és ez a keményedés nem akar elmúlni, hiába jegeltem és szedtem gyulladáscsökkentőket hosszabb ideig. Előtte baci vizsgálat stb minden megvolt anno, nincs bakterium. Még annyi hogy székelésnél a bal mellékhere még jobban összehúzódik és feljebb van mint a jobb. Esetleg tudna valamit mondani hogy mi lehet ez? Előre is köszönöm segítségét!
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
08.
30.
Kedves Érdeklődő. Vizsgálat nélkül korrekt választ erre sajnos nem lehet adni.
2017.
08.
26.
vákumpumpa kérdése:

Tisztelt Doktor Úr Azt szeretném megtudni hogy a vákumpumpa okozhat aranyeret? 42-éves vagyok, nincsenek potencia gondjaim, de a párommal kíváncsiságból kipróbáltuk, és másnapra kijött az aranyerem. Máskor is előfordult már, mivel olyan a munkám hogy időnként előfordul, de most nem végeztem olyan munkát ami indokolta volna. Vagy ez most csak véletlen egybeesés? Köszönöm válaszát.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
08.
27.
Véletlen egybeesés.
2017.
08.
26.
Kérdés kérdése:

Kedves doktor úr! Önt olyan kérdéssel keresem fel hogy a péniszemben egy kemény görcs alakult ki. Kezdedben nem adtam neki nagy jelentőséget. De a mai napig ott van és nem múlt el. Utánanéztem valószinüleg az egyik kamrában beszorulhatott a vér merevedés közben. Mit tehetek ez ügyben?
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
08.
27.
Valószínű, hogy "peyronie betegség"-ről van szó. Javaslom, hogy urológusnak mutassa meg. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2017.
08.
26.
Felfazas kérdése:

Jo napot kivanok gyakori vizelesem van ,es csak keveset csip ,eg ,es faj alulrol a hugyvexetekem ,,es a vaginam ,,hasam derekam,,szeretnem kerdezni hogy ez antibiotikumos kezeles nelkul elmulik e?szukseges e orvoshoz mennem,,urovaxom szedek ra ,es urologteat iszom ez segit???koszonom segiseget szep napot...
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
08.
27.
Nem segítség, mert nagy valószínűséggel antibiotikumra lenne szükség. Üdv.. Dr.Török
2017.
08.
25.
remény65 kérdése:

Tisztelt dr úr 65éves vagyok 1éve volt turp, műtéttem,minden rendben van, csak nincs merevedésem ill nagyon gyenge.Nagyon nehéz még maszturbálni is ,az ejakulátum nem kifelé hanem a hólyagba űrűl jelenleg alfusozint szedek 5mg -osat.Kérdésem tud-e ojan potencia növelőt mondani ami biztositaná , a megfelelő merevedést. Sajnos inzulinos cukorbeteg vgyok ,ami karbantartva 6.2 magasvérnyomás triasin 5.5mg napi 1 szer.130per 90 Sjjnos túlsúlyos vagyok 175kg, még semmit nem próbáltam .nagyon hiányzik a sex.kérem segitsen, kardiologiai kivizsgáláson voltam 2éve katétereztek azt mondták minden rendben van.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
08.
27.
Kedves Érdeklődő. Azt biztosra mondhatom, hogy a probléma megoldható. Ezzel foglalkozunk. Azonban ki kell választani a megfelelő módszert, és az nem biztos, hogy ilyen előzmények után tablettás megoldás. Kérem első lépésben nézze meg a hivatkozott honlapunk ide vonatkozó részét. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2017.
08.
21.
Kérem segítsen! :/ kérdése:

Tisztelt Doktor Úr. 20 éves férfi vagyok párom is velem egy idős. Másfél éve vagyunk együtt de szerintem 1 kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor voltunk szexuális téren együtt, komolyabban. Már az elején nagy neheen elmondta hogy neki még soha életében nem volt orgazmusa, úgy sem ha magának csinálta. Meg fogadtam hogy minden áron segíteni fogok ebben neki, de amint oda kerülne hogy már meg lenne a dolog hirtelen felugrik és megállít, leállít. Egyszerűen akármit csinálok, nem tud eljutni a csúcsra. Valószínűleg ez miatt is van az, hogy nincs nagy igénye a szexre. Nekem sajnos lenne és van is, de akárhányszor mondom neki hogy ezen javítsunk mondja hogy rendben majd oda figyel rá, hogy több ilyen alkalom legyen de sose változik semmi. Nem szeretném megcsalni meg semmi mert nagyon szeretem de már kétségbe vagyok esve. Esetleg tudna valamit ajánlani? Nagyon megköszönném.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
08.
22.
Kedves Érdeklődő. Ezt a problémát elsősorban nőgyógyásszal kell megbeszélni, de szóba jön a pszihológus is. Én sajnos nem tudok segítení mert urológus vagyok. üdv.
2017.
08.
20.
Nemi baj kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Azzal fordulok önhöz, hogy párom miatt érdeklődjek! Pár napja be dagadt a fitymája, sebek vannak rajta kivűl, a makk alatt pedig pattanás szerű pirosas, sárgás hólyagok, viszket és fáj is! Nekem viszont semmi bajom! Van rá valamilyen gyógyszer és, ha igen mi a neve?
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
08.
20.
Kedves Érdeklődő. Erre, sajnos senki nem fog tudni vizsgálat nélkül választ adni. Üdv. Dr.Török
2017.
08.
17.
Vazelin el tavolitasa kérdése:

Tisztelt doktor úr! Avval a problemaval fordulnek onhoz, hogy KB 6-7 evel ez elott Vazelint injektaltattam a peniszembe, 40ml -t. Bar nem faj egyenlore, de esztetikailag deformalodott es olvasottak alapjan be tokosodott. A kérdesem a kovetkezo, hogy hol, ki, es mien modon szedi ezt ki, ( EN MAGAN KLINIKARA SZERETNEK MENNI) mennyi ideig tart a gyogyulas, meddig nem elhetnek nemi eletet, hogy tortenik az eltavolittasa. Meg koszonnem a valaszat. Koszonom elore is
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
08.
17.
Kedves Érdeklődő. Minden bizonnyal megoldható a probléma.Sok ilyen esetünk volt. Azonban vizsgálat nélkül korrekt választ nem tudok adni. Kérem hívjon minket időpont egyeztetés céljából. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2017.
08.
15.
vesegörcs kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 1 hete tipikus veseköves görcsöm volt. megsemmisítő volt, aztán ahogy jött úgy el is múlt. Így bementem dolgozni. A görcs megszűnése után pár óráig nem volt vizeletem, azon a napon 3 liter vizet megittam, a követ azóta sem "találom". Viszont a vizeletürítéssel gondok vannak. Úgy érzem nagyon kell üríteni, aztán csak szegényes vizelet sugár jön, várok-várok erőltetem, mozdulok aztán megint jön egy pici. Máskor meg rendesen ürül. Megint más esetben meg olyan mintha még ürülne, de semmi.(mint felfázáskor) Kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e, hogy a kő a hólyagban van, ez okozza a tüneteket. Mit tanácsol, ilyenkor mit lehet tenni?
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
08.
15.
Igen, lehetséges, hogy a hólyagban, vagy az ureterben van. Ehhez urológiai kivizsgálás szükséges. Üdv.
2017.
08.
13.
Benedek Horváth kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 19 éves vagyok,és egy ideje nehezen alakul ki a merevedés,és miután kialakult könnyen lecsökken az erekcióm.Reggeli merevedésem ritkán van,de az sem az igazi. Volt olyan is többször, hogy aktus közben lankadt le. A makkon van egy nagy vörös folt (bár ez már évek óta ott van és nem mutatkozott semmi probléma ezzel), észrevettem, hogy a fitymámon vannak repedések vagy hegek és a vége piros. Kielégülés után, néha csípni szokott és viszketni, bár nem mindig. Ön szerint mi lehet a baj? Hova tudnék ezzel fordulni? Előre is köszönöm a választ.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
08.
14.
Kedves Benedek. A leírtak alapján , a fityma repedések miatt, ez fitymaszűkűletnek tűnik. Urológust keressen fel. üdv. dr.Török
2017.
08.
11.
Turp utáni gondok kérdése:

Tisztelt doktor úr! 66 éves vagyok. 46 éve vagyunk házasok a feleségemmel. Két éve 2015, novemberében Turp műtétem volt, mely jól sikerült. Egyetlen gondom van. A péniszem merevedésével van problémám! A merevedés létre jön, de csak nagyon rövid ideig tart, így nem tudom a páromat és magamat kielégíteni. Nekem néha van "jó kielégülési érzésem", de ez nem mindig megfelelő. Kérdésem: mit lehet tenni, hogy a péniszemnek hosszabb ideig legyen megfelelő merevedése?! Szeretném a feleségemnek megadni azt az érzést, amelyet a betegségem előtt meg tudtam adni. Várom megtisztelő válaszát.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
08.
12.
Kedves Érdeklődő. Első lépésben kérem tájékozódjon a honlapomon.Ha további nyitott kérdések maradnak, akkor kéerm hívjon minket vizsgálati időpont egyeztetése céljából. Üdv.: Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2017.
08.
09.
Vákuumpumpa használat kérdése:

Tisztelt Doktor Úr ! 55 éves férfi vagyok. Merevedési problémám van, melyre 9 éve szedek viagrát de sajnos mostanra már nem hatásos 100 mg dózisban sem. Most ENCOREVTU-DELUXE nevű vákuumkészüléket rendeltem. Ezzel elő tudok idézni merevedést, csak sajnos annak mértéke nem megfelelő erősségű. A kérdésem az, hogy hol tudnék beszerezni elérhető áron olyan vákuumos készüléket, amely megfelelő erősségű merevedést biztosítana számomra Várom megtisztelő válaszát. Tisztelettel: Molnár József
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
08.
09.
Kedves Molnár József. A szakma szabályai szerint ilyen esetben már műtétet kell mérlegelni. Javaslom, hogy nézze meg a honlapunk alábbi fejezetét. Üdv: Dr.Török http://www.andrologia.hu/implantacio/
2017.
08.
09.
Menstruáció eltolása kérdése:

Kedves Doktor úr! A nőgyógyászom Norcolut tablettát írt fel a menstruációm eltolása céljából. Augusztus 4.én kezdtem el szendi, 14.én kellene eredetileg megjönnie ,de ugye szeretném ha nem jönne meg. Mégis úgy érzem, hogy meg fog jönni, ingerlékenyebb vagyok, többet eszek stb. Ez normális? Köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
08.
09.
Kedves Érdeklődő. Javaslom, hogy nőgyógyásszal konzultáljon.
2017.
08.
08.
kaktusz kérdése:

Tisztelt doktor úr! Hatvanöt éves vagyok,és a potenciámmal semmi gond nem volt,sajnos egy honapja rosszul letem,és a vizsgálat kiderítette hogy baloldali szív elégtelenségem van!(39%)! Szedek rá Minipress tabletát,napi egyet,Ibersarton HCT 300mg/12.5mg.ot napi egyet,és Metoprolol Z Hexalt,25mg napi egyet. Azonban a férfiaságom,igen negatívba ugrott,gondolom a gyógyszerek mellék hatásaként! Szeretném tanácsát kérni,mely tipusú potencia növelőt merjek szedni? Kérdeztem a kardiológustól,de ő azzal intézte a kérdést ,hogy hát beteg vagyok. Kérném tisztelt szakmaiságát,tanácsát! Tisztelettel:Müller Ferenc Szeged.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
08.
09.
Kedves Müller Ferenc. Mint ahogy a kardiológus sem látatlanban írta fel a gyógyszereket, sajnos én sem tudok korrekt választ adni vizsgálat nélkül. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2017.
07.
28.
Merevedési zavar ??! kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Egy jó ideje már (8-9 hónap) , hogy nagyon változékony a dolog nekem odalent! Nemtudom hogy történt pontosan, vagy hogy mitől alakult ki de egyszercsak azon vettem észre magam, hogy nem vagyok annyira merev mint régebb, és nem is jövök annyira izgalomba! Azóta is rendszeresen élek szexuális életet , de már nem olyan mint azelőtt! Pár hétig jól megy, aztán megint csak kínlódok, olyankór jobb esetben max 80% os merevedéssel! És már túlságosan is arra koncentrálok, hogy milyen! Reggeli merevedésem ha nem is minden reggel de van! De azt is csk úgy, kb 80%osnak érzem! Csináltattam vérvételt, amiben rengeteg mindent megnéztek! De semmi bajom nincs ! Egy kicsit nagasabb a colesterol szintem de nem veszélyes! 27 éves vagyok! Mi lehet a probléma? Mit nézzessek meg? Amot még észrevettem, hogy van minimális jobbra hajláa ami addig nemvolt! De jelzem, eléggé minimális! Barátnőmnek fel sem tünt! Előre is köszönöm válaszát!
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
07.
28.
Nem kell semmit megnézetni, hanem el kell menni olyan szakemberhez, aki tud segítení a problémán. Urológus, vagy andrológus. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2017.
07.
27.
Mategord98 kérdése:

Tisztekt Doktor úr ! És ezek a pénisz papulák mitől alakultak ki ? Mi az oka? És olvastam , hogy jóindulatú , de ez biztos? Nagyon félek ! Üdv.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
07.
28.
Ez normális dolog. Mint olvasta, gyakori. Nem betegség. Ha valakinek esztétikailag nagyon nem tetszik, akkor műtéttel eltüntethető. Üdv. Dr.Török www. andrologia.hu
2017.
07.
27.
e.coli kérdése:

Tisztelt doktorur! Az lenne a kerdesem, hogy nagy esely van ra, h barmifele korokozo kerult a vegbelembol a szamba. 1 hetig nem volt semmi baj, nem voltak tunetek, megvoltam fazva, fajt a torkom, de semmi. Aztan 1 napja hasmenesem volt, azota nem ettem nagyon, es nem is ment a hasam, ha wcn voltam. De a hasamba fura erzes van, enni sem nagyon tudok, hanyingerem is van, gyengenek erzem magam. Ez most valami fertozesre utal, vagy csak ennyire rosszabb lett a megfazas? Es ha fertozes, mi a teendo? Valaszat elore is koszonom.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
07.
28.
Kedves Érdeklődő. Én urológiai és inkább az andrológia merevedéssel foglalkozó kérdéseire tudok válaszolni. Gastroenterológust kellene megkérdeznie.
2017.
07.
27.
A péniszen található hólyagok , micsodák? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr ! 19 éves vagyok , és a tegnapi napon észrevettem , hogy a péniszemen azon belül a makkon apró kis ilyen hólyagocskák vannak ! Nem viszked és egyátalán nem fáj ! De mégis érdekelne , hogy mik ezek és hogy mennyire súlyos ! Nagyon félek ! Szexuális kapcsolatom nem volt még egyátalán ! Üdv : Martin
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
07.
27.
Kedves Martin. Erről van szó? http://www.andrologia.hu/betegsegek/penisz_papula
2017.
07.
27.
Novak Istvan kérdése:

Kedves Dr úr! Kérem segítsen 55 éves férfi vagyok, alhasi panaszaim voltak csípős vizelet, Voltam a Medve utcában, ezt állapították meg. Félszer nagyobb prosztata, pici genny vilzeletb. Előtte antibiutukim volt. Az orvos azt mondta, hogy "minimális gyulladás"felírt summetrolimot ami nem használ. Visszajött a csipős gyakori vizelés. Köszönöm válaszát.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
07.
27.
Ez valószínű prosztata gyulladás. De sajnos vizsgálat nélkül korrekt választ nem lehet adni.
2017.
07.
24.
Fájdalom kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Az a problémám, hogy néha, aktus után pár perccel nagyon erős fájdalmat érzek a peniszemben, nehéz és cseppenként megy a pisiliés. 10perccel később a fájdalom magától oldódik. Már régóta van ilyen panaszom, kb minden 10. Orgazmust követően, évek óta. Mi lehet az oka? Előre is köszönöm válaszát!
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
07.
24.
sajnos nem tudom. vizsgálat mélkül nem lehet korrekt válszt adni. Üdv. dr.Török www.ferfiklinika.hu
2017.
07.
20.
Hugyhólyag fertőzes kérdése:

Jó napot kívánok Doktor Úr! Végső elkeseredettségemben írok. Csecsemő koromban a hugyvezetékem meg volt törve,aminek következtében a vizelet visszafolyt,pangás keletkezett,több éven át rendszeresen katétereztek. Elméletileg ezt a problémámat elnőttem. A gondok kb 14 éves koromban kezdődtek,amikor is rendszeresen "felfáztam". A rendszereset két hetente kell érteni. Kiskoromban is rengetegszer kezeltek antibiotikummal,illetve kamasz koromban is.Jelenleg 20 éves vagyok.Tehát 14 éves koromtól rendszeresen kerestem fel a háziorvosom,aki mindenfele anitibiotikumot illvete vizeletfertőtlenítő porokat írt fel.Miután megelégeltem hogy a bajom állandóan korlátoz több urológus szakorvost kerestem fel. Az UH vesemedence tágulatot mutatott,ezenkívül azt mondták,biztos a tinikorom miatt könnyen "összeszedem a baktériumokat". Vesekövet és egyebet nem találtak. A mai napra oly mértékben elviselhetetlen ez a gyakori vizelési inger,hogy az életem korlátok közé szorult. Nagy odafigyelést fordítok a higiéniára, a vesém/derekam takarására, a nyilvános mosdókra,de sajnos hatástalan. Kérem Doktor Úr adjon valami tanácsot merre induljak tovább? Válaszát előre is köszönöm: Pintér Petra (20)
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
07.
21.
Kedves Petra. Nem tudok sajnos tanácsot adni. Én uro-szexológiával foglalkozom. üdv.
2017.
07.
20.
fájdalom a merevedett péniszben kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a válaszát! Ön azt írja: ”A leírás alapján minden valószínűség szerint neurológiai a probléma. Hacsak nincs egy merevedéskor fellépő görbület ill.csomó a péniszben. ”. A csomó mintha lenne-mintha nem, de a görbület az eléggé hangsúlyos. A tőtől kb. 1,5-2 centire ráadásul mintha hirtelen szögben balra tartana, de általában az egésznek van egy íve balra. Peyronie-betegség lenne? Küldhetnék egy fényképet? Tisztelettel, Sándor.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
07.
20.
küldjön képet. info@andrologia.hu
2017.
07.
19.
Vazelin kérdése:

Tisztelt dr ur. 2 éve töltettem vazlint a péniszemben egy tetoválo szalomba. Azota is ingerli a péniszemet ez a dolog. Felül a pénisz tövében Kialakult a tokosodás miatt egy kemény mirigy amit mozgatni lehet idöszakonként fájdalmat érzek és körülötte is nyilalo fájások jelentkeznek egészen a hasam aljáig. A bőrömet sem tudom könnyen fel huzni. Szak orvosra nincs pénzem. Őn szerint rákos lennék mert attol félek kérem segitsen. Vagy várjam meg a vész jelet?
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
07.
20.
Ne féljen, ez nem rák, ez a vazelin betokosodása.
2017.
07.
17.
fájdalom a merevedett péniszben kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 47 éves férfi vagyok, több mint 6 hónapja kezdődött, hogy reggelente arra ébredtem meredt a péniszem és fáj. Ahogy elmúlt a merevedés a fájdalom is megszűnt. Bár zavart, megpróbáltam együtt élni vele, remélve, hogy elmúlik a fájdalom. Sajnos a szexuális inger is szűnni kezdet. Mivel régóta küzdök gerincfájdalommal is, arra gondoltam, mielőtt urológushoz megyek, megnézetem a gerincem. Találtak is gondot, elkezdtem a kinoterápiás kezelést, a gerincem állapota javult, de a merevedéskor fellépő péniszfájdalom nem. Azóta annyit romlott a helyzet, hogy most már ernyedt állapotban is érzek fájdalmat amennyiben a tőnél enyhén megnyomom. Mi lehet a fájdalom oka? Amikor fáj, ha kézbe veszem, az enyhíti a fájdalmat, de csak akkor szűnik meg, ha megszűnt a merevedés. Találkozott hasonló esettel? Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel, Sándor.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
07.
18.
Kedves Érdeklődő. A leírás alapján minden valószínűség szerint neurológiai a probléma. Hacsak nincs egy merevedéskor fellépő görbület ill.csomó a péniszben. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2017.
07.
15.
here fájdalom kérdése:

Tisztelt doktor úr! Diákmunkásként dolgozok egy gyárban és 500-600 kg súlyokat kell békával (ún. kézi emelővel) mozgatni napi 8 órában. Lehet hogy megerőltettem magma és emiatt fáj most ennyire? Nem vertem be,nem hordok szűk nadrágot. A herén nem éreztem hogy megnagyobbodott volna vagy elváltozott volna,ha kitapogattam akkor csak a jobb herém fáj. Nem állandó fájdalmat érzek,inkább mozgás alkalmával. Mitől lehet ez a fájdalom? Üdvözlettel: Péter
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
07.
16.
Kedves Péter. Ha csak mozgásra fáj, akkor valamiféle izom fájdalomról van szó. Bizonyára megerőltette. Azonban ha huzamosan fennáll, akkor meg kell mutatnia sebész szakorvosnak. üdv.
2017.
07.
14.
Mi lehet a baj? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Azon kérdéssel fordulok Önhöz, hogy párom minden szeretkezésünkkor fájdalmat érez, főként behatoláskor. Továbbá hüvelyi orgazmusra sem képes sajnos. Előjátékra elegendő időt fordítunk, de sajnos mégis érez fájdalmat. Mik lehetnek a lehetséges okok? Mit tehetnénk? Válaszát előre is köszönöm szépen.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
07.
16.
ezt nőgyógyásszal kell megbeszélni. üdv.
2017.
07.
09.
orgazmus hiánya kérdése:

Tisztelt Dr.úr,hölgy A barátomnak van egy problémája 52 éves kb 25 éve csomós a spermája kb 6-7 éve van olyan problémája,hogy szexuális együtt lét során nincs orgazmusa.Semmi probléma a merevedéssel egyéb dolgokkal csak az orgazmus nem működik ilyen formában.Néha önkielégítéssel sikerül de nehezen. A kapcsolatunk még csupán pár hónapos de elmondta ez már évek óta így van.Mi lehet ennek az oka?Hova milyen orvoshoz forduljon?Tőzeg áfonya teát javasoltak neki azt issza. Válaszukat előre is köszönöm. Üdvözlettel KM
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
07.
10.
Összetett a dolog. Lehet neurológiai probléma, lehet valamilyen szedett gyógyszer miatt, és lehet esetleg valamilyen gyulladás vagy korábbi műtét hatása. üdv.Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2017.
07.
08.
önkielégítés kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném megkérdezni, ha minden nap 1-2 x maszturbálok, akkor lehet belőle valamilyen bajom? 22 éves vagyok Válaszát előre is köszönöm
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
07.
10.
Nem szokott ebből baj lenni.
2017.
07.
08.
Liza Szolnoki kérdése:

Tisztelt Doktor úr! A kérdésem az lenne, hogy a 6 éves fiamnak fitymaszűkülete van. Nem panaszkodik semmire. Minden fürdésnél huzogatom neki vagy ő magának, de csak ameddig engedi. Ön szerint van megoldás krémekkel gyógyitani vagy muszály operálni? Esetleg még várjak vele? Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
07.
10.
Ilyen kis fiucskáknál általában nem fitymaszűkűlet van. hanem úgynevezett sejtes tapadás. Ez műtét nélkül is viszonylag egyszerűen megoldható. Javaslom,hogy urológussal konzultáljon. Üdv. Dr.Török
2017.
07.
08.
Spermakép kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Feleségemmel babát szeretnénk, de az andrológiai vizsgálatok során (spermakép) azt állapították meg, hogy a progresszíven mozgó spermák aránya egy picit alacsony, 26%. A többi adat: Volumen: 3ml, normál viszkozitás TSC: 20M/ml Morfológia: 43% normál szerkezetű spermium A fizikai vizsgálatok nem mutattak eltérést. Szakorvosi javallatra most kezdem a FER14 kúrát. A kérdésem az lenne, hogy a FER14 mellé szedhetem-e a Maca Vibe nevű készítményt, amelyről nagyon jókat olvastam eddig. Tehát lehet-e és érdemes-e a kettőt egyidejűleg szedni? Válaszát előre is köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
07.
10.
Igen, nyugodtan szedheti.
2017.
07.
07.
Hiperaktív hugyhólyag kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 30 éves nő vagyok, még nincs gyermekem. 3 éve kezeltek ún. „hiperaktív hólyag szindrómával” ,amire először Uroxalt kaptam, amitől jobb volt, de a rengeteg mellékhatása miatt áttértünk Descalon, majd Vesicare tablettára, ami az elején hatásosnak bizonyult, majd a későbbiekben nem. Azóta ez sokkal rosszabb lett. Napközben sokszor fél-egy óránként kell wc-re mennem, gyakorlatilag már a munkámat sem tudom tökéletesen ellátni, éjszaka pedig kb. 2 óránként, ami az éjszakai alvásomban rettentően zavar. Amit észrevettem, ha úgymond „rástresszelek”, pl. utazás, előadás, akkor fokozódnak a tünetek, olyannyira, hogy sokszor még a 20 percet sem bírom ki ilyenkor. Viszont egy teljesen átlagos élethelyzetben, mindenfajta stressz hatás nélkül, pl. itthon a tv előtt is rám tud törni iszonyat erős vizelési inger, amikor is, akár 5 percenként el kell menjek wc-re, úgy, hogy ilyenkor a vizelet mennyisége jelentős, akár a 2-3 dl-t is eléri mindösszesen 5-10 perc alatt, a vizelet színe viszont teljesen átlátszó. A folyadékbevitellel nincs összefüggésbe, egy nap alatt kb. 1 litert iszok meg. Bármilyen fajta vizeletvesztés nem történt sosem, fájdalmam nincs. Nőgyógyászatilag rendben vagyok, hormonok stb., urológiailag is, ultrahang, „nagy labor” alapján is. Ebben szeretném a segítségét kérni, mit javasol, vagy milyen ötlete van ennek kezelésére, mivel lassan babát szeretnénk, ami félek, fokozhatja a problémát. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Juhos Csilla
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
07.
08.
Kedves Érdeklődő. Én andrológiai (merevedési zavar) kérdésekkel foglalkozom.. Sajnos nem tudok Önnek korrekt választ adni.
2017.
07.
06.
Körülmetélés után kérdése:

Kedved doktor úr! Olyan kérdesem.lenne hogy,két napja metéltek körül reszleges phimosis okán,viszont a makkom eddig soha sem erentkezett semmivel,nem erre interakcio,most viszont nemtudok ruhàt sem viselni úgy fáj.ha bármj hozzá ér.Mikor fogja megszokni?Valamivel tudom gyorsitani a folyamatot?
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
07.
06.
A megszokás néhány hét. Kimélni tudja, ha néhány napig puha anyagból védősapkát húz rá. Üdv. Dr.Török
2017.
06.
29.
robert kérdése:

Üdvözlöm ! Szeretném a tanácsát kérni doktor úr .38 éves vagyok és valami történt mert fokozatosan igaz de mára már érzéketlen lett a hímvesszőm és sperma sem jön hiszen teljesen érzéketlen. van néha inger de mire oda kerülne a sor semmit nem érzek így tartósan merev sem tud maradni. Kérem tud valamit tanácsolni ?
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
06.
30.
Ez úgy tűnik, hogy neurológiai probléma. Javaslom, hogy nézesse meg magát neurológussal. üdv.
2017.
06.
28.
epitecha kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Március közepén volt szexuális együttlétem egy lánnyal, akivel korábban többször megtörtént már ez és soha semmi gond nem volt, ezúttal viszont másnap délutánra azt vettem észre, hogy erőteljes hámlás jelentkezik a makkomon és a tövében, ez kb. másfél-két hétig állt fenn, de közben folyamatosan csökkent a hámlás intenzitása, majd a makkon teljesen megszűnt és ezek után csak a tövében jelentkezett, de ott is egyre gyengébben és mára szinte alig tapasztalom nyomát, ha nem figyelném, észre se venném. Március közepén, amikor ez jelentkezett antibiotikumot szedtem. Az aktus során használtam óvszert és a hámláson kívül egyéb tünetet nem tapasztaltam, nem voltak piros pöttyök, érzékenység, fájdalom. A kérdésem, hogy mi lehet ez? Esetleg gombás fertőzés vagy allergia valamire? Létezik, hogy magától elmúlik vagy szükséges felkeresni szakorvost? Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
06.
29.
Nem tudom sajnos ,hogy mi lehetett, de ha elmult, akkor nincs vele teendő.
2017.
06.
28.
Bíró Márk kérdése:

Tiszteletem Doktor Úr.Meg szeretném kérdezni hogy a korai magömlést kisebb műtéttel vagy gyógyszeres kezeléssel lehet e orvosolni?Mit tud nekem ajánlani?
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
06.
28.
A korai magömlésről akkor beszélünk, ha a behatolást követő 1-2 percben rendszeresen megtörténik a magömlés. Több megoldás is van. javaslom, hogy tájékozódjon a honlapunk ezen részében. http://www.andrologia.hu/betegsegek/korai_magomles
2017.
06.
27.
kényes kérdés kérdése:

Jó napot kívánok olyan dologgal kapcsolatban szeretnék érdeklődni tanácsot kérni amit nagyon sok férfi nem szivesen mond el. 27 éves vagyok és úgy gondolom hogy elég kicsi a péniszem hosszúsága és vastagsága is ezzel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni öntöl hogy lehet-e esetleg ezen változtatni és ha igen akkort hogyan történik ez a dolog ?? előre is köszönöm tamás
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
06.
27.
Kedves Érdeklődő. Kérem válaszoljon néhány kérdésre. Ön milyen magas? Hány kiló? Pénisz mérete a felső oldalon mérve. Üdv. Dr.Török Alexander info@ferfiklinika.hu
2017.
06.
26.
Duzzanat kérdése:

Tisztelt doktorúr! 19 éves férfi vagyok. Kb.1 éve megjelent egy duzzanat a hugycsőnyílásomnál.Nem fáj,nem viszket,nem növekszik csak ott van. HPV úgy gondolom nem lehet,mert szexuális kapcsolatom eddig nem volt. Ön szerint mi lehet ez? Olyan mintha egy apró hólyag lenne. Egyik ismerősöm aki egészségügyben dolgozik(nem orvos)azt mondta,hogy lehetséges hogy a rövid fitymafék miatt van ott begyulladva és bedagadva. Önnek mi a véleménye? Előre is köszönöm. Tisztelettel Gábor.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
06.
27.
Kedves Gábor. Lehet a rövidebb fitymafék miatt, de ezt csak vizsgálattal lehet biztosan megválaszolni. Üdv. dr.Török www.ferfiklinika.hu
2017.
06.
26.
Kérdés kérdése:

Tiszteletem Doktor Úr.Szeretném meg kérdezni hogy a korai magömlést kisebb műtéttel vagy gyógyszeres kezeléssel meg lehet e szüntetni?Milyen gyógyszert javasol Doktor Úr?
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
06.
27.
A korai magömlésről akkor beszélünk, ha a behatolást követő 1-2 percben rendszeresen megtörténik a magömlés. Több megoldás is van. javaslom, hogy tájékozódjon a honlapunk ezen részében. http://www.andrologia.hu/betegsegek/korai_magomles
2017.
06.
03.
mit tegyek? kérdése:

mit tegyek?Tisztelt Dr urak leirok minden részletet. 2008 ban kezdődött káliumhiánnyal ill.valószinű már akkor is tesztoszteronhiányom is lehetett az agyalapi mirigyben elváltozás hogy mi mit okozott azt P.L professzor vette észre.a káliumhiány után sokkal magasabb lett a pulzusom az erdőre visszamenni nem tudtam nehéz fizikai munka esetén éreztem előszőr mellkasi fájdalmat gyengébb fáradékonyabb lettem .leépülés kezdődött 2012 ben melegintolarencia alakult ki a kávé alkohol nem esett jól az izmaim kezdtek gyengülni futni uszni biciklizni fát vágni a 180 pulzussal nem tudtam .a házasélet melegben nem működött.2013 elkezdtem hasra hizni kb 8 kg ot 1-2 ételtől kezdtem elfáradni.még gyengébb lettem 2014 május előszőr indult be a szivem éjjel erős mellkasi fájdalmat ill.fülzúgást éreztem leizzadtam.utána mindig beindult.1 hónappal késöbb 500 méter után a pulzusom elérte a 180-190 et le kellett ülnöm út közben 1 órát vártam mig lement 100 alá aztán megint visszament.az 1 emeletre nem tudtam felmenni le kellett ülnöm a lépcsőre.tudtam hogy valami nem jó.1 héttel késöbb itt nagyon nagy hibát követtem el nem hivtam mentőt de azt hittem elnúlik.fáradtan értem haza ettem majd lefeküdtem kb 170 pulzusra ébredtem szoritott a mellkasom fulladtam izzadtam szédültem alig láttam zsibbadtak a karjaim azt hittem elnúlik de nem 200 nál a földön feküdtem beszélni alig tudtam ősszeestem halálfélelmem is volt bementünk az ügyeletre az orvos fogta a fejét a pulzus tul gyors és aritmiás menjünk a kórházba de se ekg se vérnyomásmérés mire beértünk az egész lezajlott kb 2 órán át ment 200 fölött kb 240 nél valamilyen szakadást éreztem teljesen elment az erőm és soha nem jött vissza a kórházban annyit láttak hogy 80-160 között ingadozott vezetési késésem lett. Mást nem láttak.nem tudom mi történt de azóta teljes korlátozásban élek csak ülök és fekszek a szivemet lehetetlen megterhelni azóta tünetek a 240 óta terhelés nélkül is folyamatosan rosszul gyenge fáradt vagyok gyengébb végtagok erötlenség.terhelés nélkül mellkasi fájdalom fulladás szédülés .sétánál erősödö mellkasi fájdalom fulladás emelni nem tudok egyből szorit olyan ritmuszavarok ezek sajnos nincsenek regisztrálva amik az erőltetéstől mellkasi fájdalomból indulnak és hányingerrel mellkasi fájdalommal fulladással karzsibbadással szédüléssel ájulással vagy anélkül járnak kb 55 perc vagy visszaáll vagy nem ebből van 2 fajta a másik hányinger karzsubbadás nélküli ezek veszélyesek lehetnek?vlot vesek ill.extrák ezek megvannak.pár perc alatt elfáradok.következő probléma az evés a 240 óta evés után a puzus 150 falmozgászavarz érzek.ha eszek 20 méter is gond egyébként se tudok 100 méternél többet elnenni mert szorit a melljasom.egyszer túlettem magam eljezdtem szédülni zúgott a fülem szapora pulzust éreztem majd eszméletem vesztettem az autóba ültem majdnem az életemmbe került az evés tehát enni többször keveset az ekg m eltünt összekeverték de vannak még érdekes dolgok következő intim eggyütlét esetén erős mellkasi fájdalom fulladás teljes erővesztés hányinger ez se működik .aludni ülve jobb oldalt alszok de nagyon rosszul vagyok főleg a hajnali órákban szorit a mellkasom fulladok zsibbadnak a karjaim izzadok.az időjárásváltozást is megérzem.a 240 óta csináltak katétert ami állitólag jó ill sziv uh az is jó de viszont elektrofiziologiát ami után még rosszabbul lettem tünetek teljes kimerültség a 5 métert nem tudtam megtenni annyira kimerültem hogy 2 napig egyáltalán nem tudtam felkellni extrém erős mellkasi fájdalmam lett mégjobban fulladtam még a beszéd is kimeritett 4 óra mulva a pulzus mindig 100-150 között ingadozott ha fel akartam kellni egyből 190 lett a vizsgálat miatt 6x7x beindult a szivem a mellkasi fájdalomvól egyszer csak hányingerrel mellkasi fájdalommal karzsibbadással szédüléssel ájulással vagy ájulásérzettel járo ritmuszavar lett az erőltetés miatt ez szerintem nem normális kb 1 hét alatt állt helyre a pulzus 3 napig a kezem lábam remegett a gyengeségtől .voltam terheléses vizsgálaton a 2. Fokozatban már 180 pulzusom volt a széket alám kellett tenni.bal kamra hipertrophia alacsony terhelhetőség a szivem ugyanazt csinálta mint elektrofiziologia után úgy kimerült 5 métert nem tudtam elmenni 4 óra mulva 100-150 között ingadozott felkelni nem engedett kisebb mozdulatokra tulzott pulzusemelkedés extrém erős mellkasi fájdalom mégjobban fulladtam beszélni alig tudtam még többször beindult a szivem késöbb megint hányingetes ritmuszavar lett 2 napig nem tudtam felkellni a kezem lábam remegett 3 napig a gyengeségtöl tehát nem terhelhető valami nem stimmel ami eddig kiderült a 240 előtt normal sinus ritmus utána aritmias pulzus bal kamra hipertrophia av blokk vezetési késés,szárblokk a máj nagyobb vesefunkció rosszabb lett.mivel járni nem tudok felvitettem magam P.L.professzorhoz akinek elmeséltem mindent .a diagnózisa túl gyors púlzus a sziv nagyobb mint kellene a sziv pumpafunkcioja gyenge holosiistoles zörejeket súlyos frekvenciaingadózásokat irt le öszinte volt átlátta a káliumhiány ill a 240 tönkretette a szivem a ezért ájulok el evés után házaséletkoelát ill. Nem emelhetek ezért vagyok rosszabbul a vizsgálatoktol is gyenge szivre gyógyszer nem ajánlott árt ezt én is igy tapasztaltam a gyogyszerektől mégjobban fulladok szédülök hányingetem van és az erőm se jön vissza.a diagnózis dcmp ill.adp nem operálható szivtranszplantáció szükséges furont  q10 et panagin fortet irt..ezt a többi orvos ill se sziv uh.se vette észre.egy másik professzor észrevett pitvarfribrillációt is ezt se vették észre továbbá egy gasztroenterologust is megkérdeztem hogy miért vagyok rosszul evés után elmagyarázta az emésztéshez 1.5 liter vér kell valósuinü gyenge a szivem menjek kardiologushoz .elmentem vittem minden leletem elnondtam mindent a 240 evés korlát nem emelhetek házaséletkorlát stb vizsgálatoktol rosszabbul lét annyit mondott a vizsgálatoktól nem lehetek rosszul biztos ő érzi .az evéskoelát tul sulyos szivbetegség biztos nincs . Egy sima ultrahangos orvos észrevette a falmozgászavart a sziv uh. Miért nem látta?egyébként az éjjeli 30 pultus miatt raktak be pacemakert de az eröm nem jött vissza attól sem .teszteltem magam pulzus 40 felállok 120 .300 méter gyalog pulzus 190 .pulzus 40 . 100 méter +15 kg pulzus 170.vérnyomás sokszor leesik a 240 óta 30 pultuz 160/110 .180 pulzus 100/60 vérnyomás.de volt pulzus 40 vérnyomás 70/50 .egyik ismerősőm járt úgy mint én neki is szoritott a mellkasa fulladt gyenge volt 4x katéterezték csináltak sziv uh. Ct. Mr.t senki és semmi nem vette észre hogy 2 infatktuson túl volt hiába vizsgálták a 3. Vitte el.nem szeretnék az ő sorsára jutni.ami jelenleg árt a szivemnek a mozgás,meleg,kávé,alkohol 170 pulzus 2dl bortol 4 oránát.,sos,fűszeres,szénsavas,emelés,intim eggyüttlét.jelenleg élhetetlen az életem.mit tegyek nem a magas pulzusszámmal van bajom hanem a 240 szövödményeivel ezt helyrehozni nem lehet ezt P.L.professzor is elmondta.kérem segitsenek.a 240 szövödményét meg tudom mutatni erőltetni kell a szivet aztán valószinű hányingeres ritmuszavar lesz,de ezt se válalta be egyik kardiologos sem.a professzorok látják hogy baj van és hallják is a kardiológusok miért nem én már mindent átéltem amit a szivvel kapcsolatos 30 pulzustól 240 ig valószinü infarktust is illetve 3 féle ritmuszavart amiből valószinű 2 halálos is lehet.megprobáltam erőltetni a szivem a 240 óta 5 percig pakoltam fát elkeztem szédülni gyors pulzus mellkasi fájdalom fulladás illetve lábösszerogyás pulzus 190 később megint hányingeres ritmuszavar lett az erőltetéstől egyszerüen lehetetlen terhelni a 240 óta ha van valakinek ötlete hová fordulhatnék kérem irja meg.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
06.
26.
Kedves Érdeklődő. Ön erre urológustól vár választ?
2017.
03.
26.
csomós valami a fityma alatt kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Kérem szíves tanácsát,mi történhetett a nemi szervemmel. Talán érdemes megemlíteni ,hogy 16 éves koromban fitymaszűkület miatt el lett távolítva a fitymám,azóta semmi bajom nincs ezzel,de talán ide tartozik. Tegnapelőtt felüléseket csináltam,hónapok óta először,hogy e miatt vagy amiatt hogy az este a menyasszonyom viccből jó gyorsan,erősebben ahogy kellene, megrángatta a péniszem,kb mintha megrázna gyorsan valamit,nem tudom lehet e köze hozzá,de másnap vettem észre,hogy egy jó 2 centis drótszerű,olyan 2 mm széles kemény valami alakult ki a makkom alatt szinte rögtön alatta,a pénisz közepétől, jobb oldalon. lankadt állapotban szemből látható oldalon. Nem fáj,kicsit látható akkor is ha nem merev,a bőrt kiemeli,merev állapotban jobban észrevenni,fénylik a bőr azon a részen,gondolom mert feszül. Pirosnak sem piros,Hála a Jó Istennek. Olvastam erről egy cikket,de gondolom látni kellene,sajnos nem tudok haza jutni , Magyarországra,most Angliában vagyunk,munka miatt,de csatolok pár képet. Kérem adjon tanácsot,valamint hogyan tudnám kezelni ezt,mert anyagilag nagyon megterhelő lenne hazamenni ha nem muszáj. Természetesen ha kell,mindent megteszek,hazamegyek rendelésre,de ha megnyugtat,akkor azt is nagyon megköszönöm! Alább a cikk amit olvastam,erre utal a betegségem,habár nem tudok minden latin szót,nem ismerek,de párat sikerült lefordítani. Helyi egészségügyi rendelésre elmegyek ,ha szükségesnek látja,de nem jó véleménnyel vagyok az itteni egészségügyről,sajnos,saját illetve általános tapasztalatok miatt. Tehát a cikk A pénisz egy ritka betegsége : non-venereal lymphangitis sclerotisans http://mob.gyemszi.hu/details.jsp?ITEMID=1031427
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
03.
29.
Ez általában egy ártalmatlan nyirokér gyulladás, ami meg fog szünni. üdv.
2017.
03.
25.
duzzadt ér kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A partneremnek anális szex után, a péniszén a makkon 1 cm hosszú, duzzadt ér keletkezett. Ez egy hete történt. Mi lehet a probléma? Szükséges orvoshoz fordulni vagy elmúlik? Közösülni lehet vagy addig jobb hanyagolni? Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
03.
29.
Nagy valószínűséggel semmi probléma nincs, ez egy begyulladt nyirokér lehet. Közösülni is lehet. Meg fog szünni.
2017.
03.
24.
erekciós, ejakulációs zavar kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Lajos Mihály vagyok, kárpátaljai lakos, január 1-jén töltöttem be az 51. évem. 40-es éveim 2. felében is voltak ritkán erekciós, vagy ejakulációs zavaraim, rövid ideig, de gyógyszeres kezeléssel mindig napokon, egy héten belül kiküszöbölték azokat. Most viszont gondban vagyok. 2015 nyarán kismértékű depresszióval kezeltek, az akkor szedett antidepresszámnsok miatt a 3 hetes kezelés alatt nem volt erekcióm, de a terápia után tünetmentessé is vált a depresszióm, és hamar visszaállt a potenciám is, Attól kezdve minden fittül ment, ám az idén januárban ls feruárban már valamivel nehezebben alakult ki az erekcióm, feruárban viszont 1-2 alkalommal már el is maradt, vagy nem volt teljes, és túl rövid ideig tartott. Aztán magától helyrejött minden, de március 5. óta nehezebben érem el az ejaklációt, és kevesebb anyag is jön ki. Aki erre a problémámra korábban kezelt, ajánlotta ismét az intagra potencianövelő szert -- nem tudom, ismerik-e Magyarországon --, ami eddig tökéletesen bevált. Most viszont továbbra is nehezebb maradt az ejakuláció, kevesebb maradt a kijövő anyag is. Ő ezt részben a szerezet öregedésével, nagyrészt pedig az időjárással magyarázta, a szokatlanul hideg januárral, a mostani változékony időjárással, meg nyomelemeknek a szerezetből való kikerülésével, a tavaszi vitamingiánnyal, és azt tanácsolta, hogy egy ideig -- 1-2 hét -- ne erőltessem a dolgot, és azt mondta, hogy májusra helyrerázódik a szervezet, és ez a probléma is megoldódhat. De ha nem, akkor a megyei kórházhoz kell fordulnom. De ez a potenciagyengülés túl hirtelen volt az év végéig tartó erős potencia, könnyű erekció, könnyű ejakuláció után. Megjegyzendő, hogy idebecsípődés alaklt ki múlt év márciusában a gerincemben, illete sólerakódás, ez érinti a derekamat, a csípőimet, de mindez eddig nem okozott gondot a potenciámban. A gerincem, a derekam is csak ritkán fáj -- kezelték --, csak ma kezdett fájni a csípőm, illetve janmuár agy február óta fáj a bal könyököm és karom, az eddigi gyógyszeres kezelés nem használt, így röntgenvizsgálatra kell mennem. Ezenkívül irritált vastagbél szindrómám van, évek óta, de már "csak" az alvászavar maradt belőle. Az erre kezelő orvosom -- mivel múlt év őszén felerősödtek az alvászavarok, háromféle gyóyszert írt fel: a nemi életet renden tartó trittiko mellé mirtazapint (ez nem tudom, nem okoz-e potenciazavart) és gidazepamot (ez is egy nyugtató, nem tudom, ismerik-e Magyarországon). Szóval érdekel a véleménye: miért gyengülhetett most meg a potenciám, szerepe van-e benne a gerincidegbecsípődésnek, agy a szedett gyógyszerek valamelyikének -- ár mindezek eddig nem okoztak gondot, vagy mi állhat a háttérben? És tényleg tartsak 1-3 hetes önmegtartóztatást? Mit tanácsol, mit tegyek? Félek az iompotenciától, vagy a potencia állandósuló legyengülésétől, pedig még csak 51 éves vagyok. Mit tegyek? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Lajos Mihály.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
03.
29.
Kedves Lajos Mihály. A központi idegrendszerrre szedett gyógyszerek (nyugtatók,altatók,antidepreszánsok) rontják a potenciált. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2017.
03.
24.
Kisfiú kérdése:

Tisztelt Dr Úr! Kisfiam 2 éves és kb egy hete észre vettem hogy a fitymája alatt sárga dudor van.Felhívtam a védőnőt aki azt mondta váladék és majd kiürül.De nem hagy nyugodni.Mi lehet az?Forduljak orvoshoz?Annyira nem lehet még hátra húzni a bőrt h kitisztítsam.Előre is köszönöm válaszat.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
03.
29.
Váladék van alatta, akkor fog kiürülni, ha hátra húzza a fitymát.
2017.
03.
22.
Kristály kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Kissé kényes témával fordulok önhöz. Az utóbbi hetekben észrevettem hogy ondó űrítésekor apróbb barnás kristályszerű anyagok vannak az ondóban (1-2 darab)!Amit szétlehet nyomni az ujjammal puha szerkezetű de kis idő elteltével megkeményedik,kristályosodik! Kérem tanácsát mi tévő legyek!Köszönettel Péter
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
03.
22.
Kedves Péter. Javaslom, hogy a kérdésével forduljon dr .Kopa Zsolthoz. www.kopaandro.hu Üdv. Dr.Török
2017.
03.
20.
aids/HIV kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Mivel sok honlapon sokféle orvosi véleményt olvastam erről a témáról, ezért szeretnék egy szakértőt kérdezni. Ha elmegyek egy "kényeztető" masszázs-szalonba, mire kell vigyáznom, hogy ne fertőződjek meg (akár HIV, vagy bármilyen más fertőzéssel). Vagyis, konkrétan: - csókolózással, esetleg nem tiszta lepedő, törölköző használatával, zuhannyal, orális szex-szel (oda-vissza), a test csókolgatásával, stb. mekkora esély van a fertőzésre. Fontos, hogy olyan hölgyekkel való kapcsolatról lenne szó, akik naponta X férfivel teszik ezt. Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
03.
21.
Hát, nem veszélytelen. Csak óvszerrel, még az oralis szexet is, és ne csókolózzon.(de ezt nem is engedik)
2017.
03.
19.
vvt. vizlet üledékben kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Voltam laborban rendben volt, de a vízelet üledékben 31 volt a vörösvértest, egy hónap múlva újra megismételték, most 12 volt a vvt. várjak még egy hónapot és megnézessem újra, vagy csináltassak egy hólyagtükrözést, panaszom nincs. Köszönöm a válaszát-- Ditta
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
03.
19.
Kedves Ditta. A hólyagtükrözést nem a beteg szokta elrendelni, hanem az urológus dönti el, hogy szükség van-e rá. Javaslom, hogy konzultáljon a vizsgálatokat elrendelő urológussal.
2017.
03.
18.
A péniszen érszerű keményedés kérdése:

28 éves vagyok, 3 hete egyik napról a másikra a péniszem felénél, az oldalán egy kemény ér jelent meg 1 cm hosszan, ez egyik végén egy gyufafej nagyságú csomó is van, az elmúlt napokban kicsit még hosszabbodott is. Normál állapotban a kemény ér nem tapintható, csak kisebb csomók érezhetőek, 1-3 mm-esek körülbelül. Erekció esetén viszont jól kitapintható egy érhez hasonló dolog, amely egy kismértékű veszítő fájdalmat is okoz. A színe teljesen bőrszínű. Mi lehet ez és mi a teendő?
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
03.
19.
Kedves Érdeklődő. A leírtak alapján nem tudom meghatározni, hogy mi lehet. Hogy korrekt véleményt tudjak mondani, ahhoz vizsgálat szükséges. Kérem hívjon minket időpont egyeztetés céljából. Üdv. Dr.Török www.andrologia.hu
2017.
03.
17.
Apuka kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A péniszembe vazelint fecskendeztem kb.4 éve(3ml) nincsenek sebek és tályogok a péniszemen,de szeretném eltávolítani a befecskendezett vazelint.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
03.
18.
Rendben. Kérem hívjon minket vizsgálati időpont egyeztetése céljából. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2017.
03.
10.
Libidó hiány kérdése:

Űdvözlöm doktor úr! Antidepresszáns gyógyszer elhagyása után fennmaradó szexuállis problémával kapcsolatosan szeretnék kérdezni..Sajna az a helyzet, hogy 3hónapja hagytam abba a gyógyszer (Velaxin) szedését..de a libidó zavaraim azóta mitsem válltoztak.A merevedési problémáim helyre jöttek de a libidóm az nagyon gyenge, és az orgazmus örömérzés nélküli..Kértem időpontot hormonvizsgállatra, de nem tudom hogy milyen gyógyszerekkel lehet lesz majd kezelni ezt a problémát..és tényleg hatásos lessz e??
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
03.
10.
Kedves Érdeklődő. Azt szerencsére nem is Önnek kell tudnia, hogy milyen gyógyszerrel kell kezelni a problémát, hanem majd annak a szakorvosnak, aki értékelni fogja az eredményeket.Azt meg, hogy hatásos lesz-e az majd eldöl a kezelés során.
2017.
03.
06.
aggódó kérdése:

Tisztelt doktor úr körülbelül 4 hónappal ezelőtt a végbélnyílásom mellett piros pötty jelent meg ami eléggé viszketett nem fakad ki nem fájt egyáltalán csak viszketett próbáltam canestennel kenni próbáltam spil szalicillel fertőtleníteni egyáltalán semmitől sem múlt el két hónapig utána valakinek a tanácsára kamillás lemosás mellette elgyorsan elmúlt a pötty de mellette egyújabb keletkezett. Tovább kamilláztam úgy éreztem hogy n az is eltűnt és egészen a végbélnyilásnál egy újabb keletkezett amit már nem érek el. Az is ugyanúgy viszket. Egy ahhoz hasonló érzés mint amikor egy szúnyogcsípést dörzsölünk jól esik megvakarni, de nem teszem. de most már kamillával sem merem mosni mert attól félek hogy még beljebb fog költözni. Tulajdonképpen már ezt sem lehet igazán látni annyira mélyen van székletürítésél érzem hogy dörzsölődik és viszketős. Nem tudom mi lehet ez és nem tudom hogyan lehetne tőle megszabaduln. Illetve milyen szakrendelésre jelentkezzek be igazán kellemetlen. Nem szedek semmilyen gyógyszert csak béres cseppet és b komplex vitamint. Igazából nem járok orvoshoz sem , egy hónappal ezelőtti laborleletemen talán két eltérés volt látható koleszterin probléma és egy vérsüllyedés. Válaszát várva előre is nagyon szépen köszönöm üdvözlettel
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
03.
06.
Kedves Érdeklődő. Proktológiai szakrendelést kell felkeresnie. Üdv-
2017.
03.
06.
Hogyan lehetne jobb a szex? kérdése:

Kedves Doktor Úr/Doktor Nő! Az lenne a problémám, hogy 4 éve vagyunk együtt a párommal, még is a kezdetek óta nem élvezem a szexet vele és nem tudom mi az oka. Én boldoggá szeretném őt tenni, de őt nagyon zavarja az, hogy nem élvezem a szexet és a csókolózást sem. Én sosem próbáltam még meg magamnak élvezetet okozni, ez lehet probléma? Próbálkoztunk már mandzsettát is használni, de nem volt másabb. Ha az ujjával izgat akkor a kelleténél is jobban folyok, az ujjával élvezem is! Viszont a G pontom nekem rettentő érzékeny, azt nem bírom, ha ott csinálja. Inkább kellemetlenebb érzés, mint jó. Szexnél is ugyanúgy folyok, de egyszerűen nem élvezem. Nem érzek semmit sem, pedig szeretném, ha minden rendben lenne köztünk, mert félek, hogy így vége szakad a kapcsolatunknak egyszer. Neki ugyanúgy feláll mindig, viszont az utóbbi időben már nagyon hamar elélvez, gondolom lelki okok miatt, mert megviseli, hogy nekem nem jó. Különböző pózokat is kipróbáltunk már, de minddel ugyanaz volt a helyzet, változatlan. Olvastam, hogy fertőzések is lehetnek az okai, de voltam nőgyógyásznál és nincsen semmi bajom. Mit tudnék tenni, hogy jobban tudjam élvezni a szexet? Ha esetleg az lenne a probléma, hogy nem kívánnám, mert úgy is tudom, hogy nem lenne élvezetes a szex, akkor hogyan érhetnénk el, hogy újra megkívánjam őt? Sportoljak, vagy csináljak nemi edzést, az használna? Egyszerűen szeretném, ha működne… Kérem segítsen! Üdvözlettel
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
03.
06.
Kedves Érdeklődő. Sajnos nem tudok segítení, mert olyan érzésem van , a levelét olvasva, hogy pszihológus tudna segítení. Nekem sajnos nem ez a szakterületem Urológus vagyok. Üdv.
2017.
03.
04.
Beidegzési zavar? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi furcsa tünettől szenvedek lassan 2 éve. Rohamszerűen, de főként székelést követően a derék alsó részén, a has alsó részén és a lágyékban, illetve a pénisz tövénél jelentkező görcs, melynek hatására a herezacskó görcsösen összehúzódik. Amikor ilyen görcs van, akkor jóval nehezebben indul be a merevedés és sokkal kevésbé érzékeny a pénisz. A vizsgálatok szerint urológiai, proktológiai betegség nincs. Meg kell még említenem, hogy az ágyéki gerinc alsó része mellett közvetlenül jobb oldalt egy mély tapintású lipomát (zsírdaganatot) diagnosztizált a sebész, illetve ultrahanggal a radiológus is, de a radiológus CT vagy MR vizsgálatot javasolt a pontosabb kép érdekében. Valamilyen beidegzési zavartól szenvedek? Vagy lehetséges, hogy mégis valamilyen fel nem tárt alattomos urológiai betegségről van szó? Tud valaki jó neurológust, idegsebészt, aki a húgyivarszerveket is érintő neurológiai problémák feltárásában, kezelésében gyakorlott? Aki meg tudná azt vizsgálni, hogy van-e idegbecsípődés, kompresszió, és ha igen, gyógyítható-e? Válaszát előre is köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
03.
04.
Sajnos nem ismerem az ezzel foglalkozó specialistákat
2017.
03.
04.
hereciszta kérdése:

Jó napot doktor úr érdeklődni szeretnék hogy van egy tiszta 1 cm es a jobb herém és minden nap kicsit fáj de nem maga a ciszta hanem a hasam alatt de néha tiszta iszok fájni nyomásra nem érzékeny az lenne a kérdésem hogy ezt hogyan lehetne kezelni ha esetleg csak műtéttel akkor az mennyire fájdalmas milyen komplikáció val járna jele jelenleg babával próbálkozunk nem lenne rossz hatással a megtermékenyítésre várom válaszát köszönöm
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
03.
04.
Sajnos azt eldönteni, hogy műteni kell-e vagy sem, csak vizsgálattal lehet. Javaslom, hogy keressen fel urológust
2017.
03.
01.
Attila kérdése:

Tisztelt doktor úr, valószínűleg hereviszerem van mert egy centis vastagságú vastag ér húzódik a bal herém fölött, ez mennyire okozhat korai magömlést? És az mitől lehet hogy aktus közben megkeményedik a herezacskóm? Esetleg a hereviszeret műteni kell?
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
03.
01.
Ez korai magömlést nem okozhat, de lehet, hogy valóban műteni kell. Ezt urológiai vizsgálattal lehet eldöntení. Üdv. Dr. Török www.ferfiklinika.hu
2017.
02.
28.
Here panasz kérdése:

Az lenne a kérdésem hogy a bal herém fölött tapintható egy megvastagodás, olyan mintha egy vezeték lenne kicsit vastagabb. Nem fáj egyáltalán de néha ha nagyon nézem akár észrevehető is hogy picit látszódik
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
03.
01.
Valószínüleg egy kisfokú varikokele (viszér). Ha nem okoz panaszt és ilyen kicsi, akkor nem kell vele foglalkozni. Üdv-
2017.
02.
27.
Ernő kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Az interneten néztem Titán Gél nevezetű kenőcsöt ami elvileg meg hosszabbítja a péniszt és meg is vastagítja. Sok vissza jelzés érkezik a vásárlói oldalra a vásárlóktól hogy a kenőcs hatásos és hosszabbodást és vastagságot hozz létre. És átlagosan 3,5 cm től 7,5 cm ig növeszt. Az lenne a kérdésem Doktor Úr hogy ez valóban lehetséges vagy csak egy nagy átverés. Mert Sajnos nem igazán vagyok meg elégedve a péniszméretemmel. Előre is köszönöm válaszát .
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
02.
28.
Kedves Érdeklődő. Ez és minden hasonló hirdetés ÁTVERÉS ! Ne dőljön be nekik. A visszajelzések is hamisak. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2017.
02.
27.
Nagy Ádám kérdése:

Tiszteletem a Mentőangyaloknak.Akadt egy kis problémám.Emlékszünk arrra amikor nem is olyan régen a kórházakba nem lehetett látogatni,mert valami vírus terjedt mindenfelé.Nah igen...persze hogy elkaptam..besárgultam és bedagadtam.Én is kórházban kötöttem ki.Először egy fertőzőosztályon voltam aztán kiderült nem vagyok fertöző és rögtön megis szabadultak tőlem...irány a belgyógyászat.Hát a fertőzön már mondták is,hogy kicsit magas a gamma g t-m...úgy kb 790 ami mostanra lement 340-re.Nah igen...abba kellett hagyni az ivászatot.Nem igazán viselt meg a dolog és elvonási tüneteim sincsennek.Az alkohol okozta májkárosodásom és a vírus együtt a padlóra küldött.Másfél hónapja nem ittam.De mégis valami történt velem.Nagyon szeretnék visszamenni a barátnömhöz,de a libidom gyakorlatilag a nulla és a minusz öt között mozog és mellesleg önkielégítés során nem igazán sok spermám van. A kérdésem az,hogy az alkohol abbahagyása és a vírus miatt lehet ilyen problémám vagy öregszem?(34 éves vagyok)Nem fáj semmim...dolgozgatok már...de a nők nem igazán érdekelnek.Ez most pszichés lehet vagy szervi bajom van vagy nem tudom.Ha valami tanácsot tud adni azt megköszönném.(remélem jó helyre írtam a kérdésem...még új vagyok)
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
02.
27.
Sajnos nem tudom mi lehet a hátterben. Endokrinológiai kivizsgálás lenne a megfelelő első lépés. Üdv.
2017.
02.
26.
Kmg kérdése:

Tisztelt doktor ur! 43 èves dializált fèrfi vagyok ès az utóbbi időben korai magömlèsben szenvedek ,urológiai kivizsgáláson voltam ott szervi elváltozást nem álapitottak meg.Tud ön erre a gondra valami megoldást? Gondolok itt gyogyszerre.Tisztelettel RZ
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
02.
27.
Kedves Érdeklődő. Jelenleg , a patikai forgalomban kapható egyetlen gyógyszer a korai magömlésre a PRILIGY tabletta 30 ill. 60 miligrammos. Azonban kérem nézzen rá az alábbi hivatkozásra. Üdv. Dr.Török http://www.andrologia.hu/betegsegek/korai_magomles
2017.
02.
23.
Férfi! kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Megpróbálom röviden leírni a mondandóm lényegét. (43 éves vagyok) Kb. olyan 4 hete (02.01-én) focizásnál mielőtt beálltam felálltam a kispadról éreztem a bal oldalon a has alatt kb. olyan 1.5-2 cm-el egy kis fájdalmat de nem tulajdonítottam neki jelentőséget. Igaz nem volt jó de aztán focizás közben nem éreztem és utána sem napokig. Aztán a következő vagyis 1 hétre (02.08-án)megint éreztem mikor fociztam egy kis fájdalmat ugyanott. Nem volt kellemetlen mert a focizás teremben kispályán mindkét alkalommal ment a labda rúgásában nem zavart a futásban tán kissé. Aztán 2 hete (02.15-én) ugyanez volt és másnap (02.16-án) egy másik foci alkalmával is éreztem ugyanezt és ugyanezen a ponton. Most tegnap(02.22-án) is mikor elkezdtem focizni ugyanezt és ugyanazon a ponton éreztem, mozgáskor. Igaz a passzolás ment és a lövés is a labdával. Még annyit szeretnék mondani hogy a köztes időszakban tehát a köztes kb. 23 napban nem éreztem azon a ponton se fájdalmat se fájást se nyomást sem. Pedig mozogtam aprított fát toltam talicskával és kis rönköt hasítottam baltával. És a fájdalom mindig elmúlt másnap estére, ( tehát a foci utáni estékre gondolok itt) ami nem szúrás volt csak fájt. És tegnap is öltözésnél hajlásnál nem fáj és máskor sem csak és kizárólag mozgásnál. Vagyis a focinál. Igaz bemelegíteni nem nagyon szoktam mert ez olyan tingli tangli foci. Lehet ez a gond? Ez volt a gond amikor felálltam akkor hirtelen a kispadról. (02.01-én) Mert öltözésnél hajlásnál hajolgatásnál semmi nem volt a köztes napokban semmi csak amikor mozogni kezdtem vagyis focizni.És mindig ugyanott és ugyanazon a ponton. Azt hozzáteszem nem szedtem be semmi gyógyszert tehát nem annak hatására múlt el a fájás hanem magától. Az is igaz múltkor (02.15-én)bekentem Flector kenőccsel meg tegnap este is (02.22-én) ott ahol írtam önnek tehát a bal oldalon a has alatti résznél (1,5-2 cm-re) kicsit balra. A vizeletürítésnél nem érzek fájdalmat, és ugyanabban a sugárban jön a vizelet is mint régebben. Nem kell erőltetnem nem csöpög a vizeletem. Tehát ugyanolyan mint volt. Éjszakánként van mikor ki kell mennem de nem minden éjszaka. Igaz az is elég sok folyadékot iszom. Ásványvizet, üditőt, és van mikor lefekvés ( kb 23 óra éjfél körül fekszem le ) azelőtt megiszom a reggeli lefőzött kávét ami egy kis adag csésze nem teljes kb. félig van csak. Ön szerint mi lehet ez Doktor úr hogy csak mozgásra mindig és ha nem mozgok vagyis focizok akkor nincsen ilyen.Tehát sétára vagy ülésnél nem érzek semmit a köztes időben állásnál sem és mint írtam önnek a favágás és a fatalicskázás közben sem pedig ott is hajolgattam és erőt fejtettem ki. Hiszen a földön volt a fatuskó amik nem is voltak kissúlyúak és a talicskába beletéve kellett másik helyre tolnom. És annak emelésénél nem éreztem semmit ott és azon a ponton. Tehát miért csak a focinál van ez és mindig ugyanott. Várom válaszát Doktor úr amit köszönök előre is önnek. További jó praktizálást és jó egészséget kívánok.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
02.
23.
Javaslom,hogy tegye fel a kérdést sebész szakorvosnak. Ez nem urologiai kóreset. Csak javaslom hogy ne regényszerűen,hanem tömören fogalmazva, hogy el is olvassák.
2017.
02.
22.
Máté kérdése:

Doktor Ur! Fitymafék műtéten estem át 5 napja. És lenne pár kérdésem, felszivódó varratokkal varták össze, kérdésem az lenne ez hány nap múlva esik ki ? Fürdés(kádban) hány napig tilos? Betadine kenőccsel kenem a a sebet naponta, és kamillában is áztatom. De még az 5. nap után is vérzik ha ezeket a dolgokat csinálom , nem jelentős a vérzés de nem tudom ez jó jel e. Válaszát köszönöm
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
02.
23.
Kedves Érdeklődő. Ezeket a kérdéseket a műtétet végző orvosnak kell feltennie mert Ő tudja hogy milyen fonalat használt.
2017.
02.
20.
Vizsgálat!! kérdése:

Jó napot Kívánok!! Tisztelt Doktor ÚR!! 36 éves férfi vagyok. Spermavizsgálaton voltam a múlt héten, az eredménye jó volt, nem találtak semmi eltérést sem. Viszont előtte nem tartottam be az öt nap önmegtartóztatást, még előtte való nap sem. Gond ez?? Esetleg meg kell ismételni a vizsgálatot? Köszönöm válaszát előre is!!
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
02.
20.
Akkor kellene megismételni ha rossz lett volna az eredmény. Így nem kell
2017.
02.
19.
Merevedesi zavar kérdése:

Tisztelt doktorur! 28 eves Ferfi vagyok Par honapja merevedesi zavaraim vannak nem stresszes az eletvitelem,taplalkozasom rendszeres, van egy jol mukodo parkapcsolatom,nem szedek gyogyszert nincs tudomasom semmilyen betegsegrol, szexualis egyuttletkor nem merevedik Meg rendesen a peniszem petting alatt elofirdult lankadt allapotban kovetkezik be az ejakulacio.nemis dohanyzom nem fogyasztok alkoholt.az lenne a kerdesem mi valthatja ezt ki ? Koszonom valaszat.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
02.
20.
Kedves Érdeklődő. Ilyen esetben beidegzési zavar áll a háttérben. Kérem nézze meg honlapomat ( www.ferfiklinika.hu ), majd ha úgy látja , hívjon minket időpont egyeztetés céljából.
2017.
02.
17.
t kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Ejakuláció előtt a jobb herém meg szokott keményedni a bal viszont puha lágy tapintású marad. Máskor mindkét here puha tapintású, csak a leírt esetben keményedik meg a jobb here. Ez normális jelenség vagy valami probléma lehet? Köszönöm válaszát
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
02.
18.
Az ejakuláció nem a herékből indul, hanem az ondóhólyagból és a prosztatából. Ebből kifolyólag a here nem vesz részt az ejakulációban. A leirt tünet sajnos orvosilag nem magyarázható.
2017.
02.
16.
Fitymafék kérdése:

Kedvey Dr Úr! Kérdésem az lenne, ha el van távolítva a fitymafék akkor nem szorul a makk mögé a fityma? Nem tud mögé szorulni? Köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
02.
18.
Kedves Érdeklődő. Ez nem a fitymaféken múlik. Ha a makk mögé szorul, az fitymaszűkűlet. Üdv. DrTörök www.ferfiklinika.hu
2017.
02.
15.
hullámvölgy kérdése:

Jó napot Dr. úr! Én egy 34 éves fiatalember vagyok!S azzal a kérdéssel szeretnék önhöz fordulni hgy a sexuális együttlétem a feleségemmel sajnos nagyon rossz lett az utóbbi hónapokban.Eleinte néha voltak merevedési gondjaim de már sajnos folyton az van ...már aktus közben is gondom van!E miatt nagyon kellemetlenül érzem magam a feleségem elött bár ő nagyon megértő.15 éve vagyunk házasok s soha nem volt ilyen problémám!Tavaly megütöttem a herezacskóm nem tudom ön szerint köze van hozzá? Vagy impotenciás problémám van???Ön mit javasol?Szeretném ha sexuális életünk ujra a régi lenne... :( Előre is köszönöm válaszát!! Tisztelettel egy aggodó férfi!!
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
02.
16.
Kedves Érdeklődő. A herezacskó megütése biztosan nem befolyásolja a merevedést. Kérem első lépésben nézze át honlapomat, majd, ha úgy látja hívjon minket vizsgálati időpont egyeztetése céljából. Megoldást biztosan találunk, ezzel foglalkozunk. Üdv.: Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2017.
02.
15.
Vincze Maria kérdése:

Tisztelt doktor ur! Borzaszto ketsegbe vagyok esve az 5 eves kisfiam futyien 2 lyuk van .Olvastam az interneten hogy ez a Sipoly ? Muteni kell ? Nem mondja hogy faj tud pisilni de nagyon megijedtem .Mit tegyek ?
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
02.
15.
Kedves Érdeklődő. Könnyen lehet, hogy csak egy hugycsőnyílás van. Nézze meg alaposan, hogy honnan pisil. Lehetnek olyan bemélyedések, redők, amik olyanok ránézésre mintha hugycsőnyílás lenne. Ha tényleg 2 helyről pisil, de csak akkor. meg kell mutatni gyerekgyógyásznak vagy gyermek urológusnak. Üdv. Dr. Török www.ferfiklinika.hu
2017.
02.
13.
Piros pöttyök a makkon kérdése:

Tisztelt Doktor úr!Nagyjából kettő hete piros pöttyök jelentek meg a makkomon. Nem viszket, nem fáj, de zavaró a jelenlétük. Napi rendszerességgel tisztálkodom, mégis a gombára gondoltam elsőként. El is kezdtem kenegetni canesten kenőccsel, de nem tapasztalok javulást. Szexuális együttlétem nem volt előtte és azóta sem.Nem tudom összefügghet-e, de körülbelül ugyanakkor jelentkezett nálam bőrviszketés is a lábamon.Nagyobb piros foltokkal ami inkább a vakarás vagy meleg hatására pirosodott.Ez a lábamon alább hagyott, jelenleg inkább csak néhány szőrtüsző tűnik úgy mintha gyulladt lenne.Viszont a makkon nem javul a helyzet. Továbbra sincs viszketés és fájdalom, de az egész makk piros pöttyös.Azt szeretném tudni mi lehet ez és mit tehetek ellene? Előre is köszönöm! Tisztelettel! József
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
02.
14.
Kedves József. Kérem első lépésben bőrgyógyásznak mutassa meg. Ez az Ő szakterületük. Üdv.
2017.
02.
13.
normális ez így kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Tegnap háromszor végeztem önkielégítést, de nem volt elég ma még kétszer csináltam. Kívánni most is kívánom , a péniszem egyszerre reagál is de nem olyan kemény mint szokott annak ellenére, hogy feláll és kisebb is mind a megszokott. Azt szeretnem megkérdezni Öntől, hogy normális ha 1-2 cm rrel kisebb, annak ellenére ,hogy felfele áll? Válaszát előre is köszönöm
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
02.
13.
A pénisz izmai görcsben vannak a túlzott igénybevételtől, ezért rövidebb átmenetileg.
2017.
02.
11.
mi lehet a baj? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Számomra érthetetlen, mi történt, a semmiből jött ez az egész és lassan megbolondulok tőle! 3-3,5 hónapja kezdődött kb., hogy egyik alkalommal eléggé lelankadt a péniszem aktus közbe, kifáradhattam. Eddig is történt ilyen, nem az első alkalom volt. Ez valahogy mégis megbélyegezte onnantól kezdve az életem, mert azóta a merevedésem nagyon nagyon ingadozó, ha fel is áll nem marad merev végig, nem is az igazi keménység, s hiába az orális kényeztetés, semmi "beindulást" nem érzek, csak a merevséget figyelem.Reggeli merevedésem van, igaz nem olyan mint azelőtt, nem tudom álmomba milyen, de mire felébredek már csak a félmerev állapotot érzem. S nem is csak a merevedésem, hanem mondhatni a szexuális vágyam is a padlón van! Sokszor csak azért akarom, h lássam h merevedik-e vagy sem. 1-2 hétig közbe-közbe helyreálltam, s akkor megint "megadja magát". 26 éves vagyok, és mindig is talán még túlságosan is szexmániás voltam, nagyon hamar izgalomba jöttem, párkapcsolatom mellett is gyakran végeztem önkielégítést akár fantáziára, akár pornográfiára, libidómmal semmi baj nem volt...Van Spedram, de soha nem használtam(urológus írta fel még az első2-3 hétbe). A kérdésem az is lenne, hogy merevedési zavar ilyen hirtelen alakulhat ki? Inkább pszihés vagy szervi eredetű lehet nálam? Mit tegyek ? Egyik héten tombol belőlem az adrenalin, normális, hogy egy hétre rá ekkora baj legyen? Végeztessek valamiféle vizsgálatot?
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
02.
11.
Kedves Érdeklődő. Ilyenkor az szokott lenni, hogy egy vagy több kudarc után nagy a megfelelni vágyás, és amellett folyamatosan arra figyel, hogy legyen jó a merevedés, hiszen az előzőek ben nem volt jó. Ilyenkor ez akkora feszültséggel jár, hogy nem lesz megfelelő a merevedés. Ez egy ördögi kör. Vegye be a spedrát. Esemény előtt 1 órával üres gyomorra. (legalább két órával elötte nem evett) Egyébként a spedra akkor megfelelő hatású, ha 200 mg.-osat szed. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2017.
02.
09.
Fehérje Szedése!! kérdése:

Jó napot Kívánok!! Tisztelt Doktor ÚR!! 36 éves férfi vagyok, és véleményét szeretném kérni, hogy edzéshez használt fehérje szedésének van e káros hatása, mellékhatása a férfiasságra. A Fehérje beszerzése legális, boltban vett/ Biotech usa/ . Az össztétele pedig: Nitro Pure Whey Blend 78% [tejsavófehérje koncentrátum, tejsavófehérje izolátum, Amino Blend (L-izoleucin, L-leucin, L-glutamin, L-arginin HCl, L-valin)], kakaópor, ízfokozó (glicin), pálmazsír, aroma, sűrítőanyag (nátrium-karboximetil-cellulóz), emulgeálószer (szójalecitin), só, vanillin, édesítőszerek (szukralóz, szteviol glikozidok). Köszönöm válaszát előre is!!
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
02.
09.
Kedves Érdeklődő. A lista alapján ezeknek a szereknek és a mennyiségeknek ismert hatása a férfiasságra nincs. Üdv-
2017.
02.
07.
20130726 kérdése:

Igaz az ,hogy a rendszeres nemi élet nagyban csökkenti a prosztata megbetegedését?És hogy a prosztata betegség öröklődik?Teszemaszt , ha az apámnak volt akkor 80% hogy én is érintve lehetek?
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
02.
08.
Kedves Érdeklődő. Szerencsére egyik tétel sem igaz. Üsd.
2017.
02.
04.
allando kateter kérdése:

Tisztelt Doktor Ur! Prosztatamegnaggyobbodas kovetkezteben kialakult vizeletelakadas miatt a napokban allando katetert helyeztek fel a paromnak. Az lenne a kerdesem, hogy a mutet kivetelevel milyen gyogyszeres illetve mas kezelesi lehetosegek lennenek.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
02.
05.
Kedves Érdeklődő. Ilyen esetben szinte biztos, hogy már csak műtéttel lehet segítení. De persze ez manapság már a hugycsövön keresztül történik. Üdv
2017.
02.
02.
pénisztörés kérdése:

Tisztelt Doktor úr, Nemrég olvastam egy cikket a pénisztörésről (amiről már tudom, hogy nem konkrét törést jelent), ami azonban hiányzott nekem, hogy nem szerepelt benne adat arról, hogy ez mennyire gyakori. Ez a kérdésem most önhöz, milyen gyakori ez? Van erről bármilyen magyar adat? Mekkora az esélye, hogy velem is megtörténhet? Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
02.
03.
Kedves Érdeklődő. Nem gyakori dologról van szó, mivel nem magától következik be a törés. Ahhoz a teljesen merev pénisznek kell nagyon erős behatásra megroppannia.
2017.
02.
01.
Here kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Páromat hererákra műtötték tavaly májusban. Azóta 6 hetente járunk kontrollra. Az AFP szintje a műtét után 1,8 ezt követően alkalmakkal: 1,9 1,8 1,8 2,4 Ez az utolsó érték megijesztett bennünket, habár a doktornő szerint rendben van minden. Előfordulhat hogy az AFP szint értéke változik melkedik és visszamegy vagy ez a mértékű emelkedés jelentheti a betegség kiújulását? Nagyon köszönöm: Kovács Krisztina
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
02.
01.
Kedves Krisztina. Sajnos nem tudok korrekt választ adni, mert nem ez na szakterületem. Üdv. Dr.Török
2017.
01.
31.
elkeseredve kérdése:

tisztelt doktor úr!!! 42 éves vagyok nagyon rég küzdök prosztata gyulladásal urológusnál is voltam antibiotikumot ir fel mindig utána jobb de vissza tér mindig.bal herémen van egy borsó nagyságu ciszta de az urológus azt monta ne foglalkozak vele ez be folyásolhatja a merevedést? merevedési problémám is van szedek potencinövelőt is de az se mindig hat először jó volt a gyógyszer de mostmár nem mindig .kérdésem az volna hogy hozzá szokott a szervezetem vagy már nagyobb a baj?ezt szedem:sildenafil pfizer 100mg válaszát előre is köszönöm!!!!
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
02.
01.
Jó napot kívánok. A gyógyszerhez hozzászokás nincs. Ha romlott a hatás, akkor valószínűéleg az Ön állapota roszabbodott. Azonban Minden bizonnyal találunk rá megoldást. Kérem hívjon minket időpont egyeztetés céljából. Üdv: Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2017.
01.
31.
Komolyan aggódom kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 26 éves vagyok, boldog párkapcsolatban élek 4 hónapja. Az elején semmilyen szexuális probléma nem volt, sőt. Aztán 2-3 héttel ezelőtt -felsültem-. Aktus közben lelankadtam. Ez azóta többször is előfordul, hol sikerül elérnem az orgazmust hol nem, de ha sikerül is, sok idő és sok -kókadozás- után. Életmódomban annyi változott, hogy 4 hónappal ezelőtt sokat edzettem, mozogtam, mostanában ez háttérbe szorult. Ön szerint mi lehet a probléma? Köszönöm válaszát!
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
01.
31.
Sajnos nem tudom mi lehet a konkrét probléma, szt vizsgálattal lehetne eldöntení. Üdv: Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2017.
01.
31.
mk kérdése:

Kedves Doktorúr! Az 55 éves haverom prosztatáját kivették 5 éve rák miatt. Sildenafilt használ, alkalmanként 50-et, ezzel rendben ment a merevedése. Mostanában gondok vannak vele. Lehet az, hogy egyik nap hat a gyógyszer másik nap nem és semmi merevedése nincs, aztán megint hat? A haverom nagyon szégyenlős ezért írok. Nem akarja elveszítni a barátnőjét. Kérem őszinte válaszát
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
01.
31.
Igen, lehetséges. A merevedést sok külső tészező befolyásolja, és ezért , lehetnek stresszesebb, vagy fáradtabb napok, amikor nem műödik. Üdv.: Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2017.
01.
30.
Laszlo01 kérdése:

Tisztelt doktor úr! 17 éves vagyok görbe a péniszem bal oldali irányba görbül merevedéskor kb 20-30 fokban de viszont nem fáj merevedéskor és már rég óta görbe de azóta nem görbült tovább ez normális?
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
01.
31.
Igen, normális. A pénisz soha nem egyenes, és nem is kell annak lennie. Üdv
2017.
01.
29.
Munchen kérdése:

Üdvözlöm!Krisztian vagyok 33.éves. A következő problémával fordulnék önhöz. Nem igazán kivánom a szexet,és nem is igazan mukodik.(nem igazán áll fel).voltam urologusnál megvizsgált (ultrahang)nem talalt semmit . Irt fel spedra 100mg ot. De semmi. Arra sem reagaltam semmit.Derékfájással kuszkodom.és január eleje ota jobb oldalt a hasam szur. Hol gyengebben hol erősebben. Mi lehet a problema?mit tegyek,hogy ujra normalis szexuális életet tudjak élni.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
01.
30.
Kedves Krisztián. Vizsgálat után nagy valószínűséggel fogok tudni segítaní. Üdv.: Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2017.
01.
29.
Gyógyszer kérdése:

Jó estét Kívánok!! Tisztelt Doktor Úr!! 36 éves férfi vagyok, több éve van vissza-vissza térő merevedési porblémám.Amit valószínűleg stressz, szorongás okozhat. A probléma időszakos, és kb már 15 éve vissza térő gond. 20 évesen is volt, hogy lebblokkoltam, és most is elő fordul. Hat éve házasságban élek. Urológushoz legalább 5 alkalommal voltam ezzel a problémával,/mindig csak ahhoz az orvoshoz mentem/ a Viagra, Sildenafil segített. Hormonpanelt csinált 5 éve, az rendben volt. Most még jobban rá stresszelek , mert gyerek vállalás előtt vagyunk. Jártunk párterápiára is, az segített egy ideig. Valamikor teljesen el tudom engedni magam, és akkor minden jó, akár hetente többször is, gyógyszer nélkül. Valamikor pedig teljesen rá stresszelek, és menetközben lelankadok. Az urológus akihez járok , azt javasolta szedjen folyamatosan a Sildenafilt, legalább heti 1 max 2 alkalommal, hasszú távon akár 1 évig is, ne csak időszakosan, és akkor visszaáll az önbizalmam. Magas vérnyomásom van 7 éve, amivel Kardiólógushoz járok, Tolura 80 szedek rá( ennek a gyógyszernek nincs káros hatása a merevedésre, direkt körültekintően írta, és állította be a Kardiólógus) Segítségét, és véleményét szeretném kérni??Mit tanácsol nekem?? Köszönöm válaszát, és Segítségét előre is!! Tisztelettel
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
01.
30.
Kedves Érdeklődő. Az Ön urológusa, helyes, a szakmai irányelveknek megfelelő javaslatot tett Önnek. Üdv.
2017.
01.
28.
vérzés kérdése:

Tisztelt Doktor úr! 18 éves fiú vagyok. Pár hónapja székelés után vérzik a fenekem. Néha viszket és kellemetlen. Fájdalmat nem okoz. Mitől lehet és mit tehetnék?
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
01.
29.
Minden valószínűség szerint aranyérről van szó. Sebésznek kell megmutatni- Üdv.
2017.
01.
28.
VargaS kérdése:

Üdvözlöm! Néhány hete a herék alatt a bőröm egy vágásszerű csíkban megvastagodott. Eleinte érzékeny volt, de ez nagyjából 1 hét alatt megszűnt, viszont azóta is érezhető a kitüremkedése egy nagyjából 2-3 cm hosszú csíkban. Mivel panaszt nem okoz és nem is túl látványos ezért nem tudom, hogy érdemes-e ezzel elmenni egy vizsgálatra, ezért kérdezem önt, hátha tud segíteni.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
01.
29.
Így látatlanba nem tudom, hogy mi lehet, de nem tűnik komoly dolognak. Ha nem okoz panaszt, ne foglalkozzon vele.
2017.
01.
27.
Potencia zavar kérdése:

Kedves Dr.Úr! Ha egy 28 éves férfi azzal a panasszal látogatná meg magát, hogy potencia zavarai vannak, nem tud szexuálisan élni, 10 éve essencialis hypertenziája van, de 4 éve nem szed rá gyógyszert, milyen módon járna el? milyen vizsgálatokat végezne el? Válaszát koszonom!
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
01.
29.
Kedves Érdeklődő. Az mindig attól függ, hogy az anamnézis felvételekor milyen irányba terelődik a gyanú. Egységes recept nincs a végzendő vizsgálatokra. Nincs sablon. Az biztos, hogy felesleges vizsgálatokat nem végzünk. Ha eldöntötte, kérem hívjon minket időpont egyeztetés céljából. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2017.
01.
27.
Rövidfék kérdése:

Jó napot kívánok. Azt szeretném kérdezni, hogy okozhatja-e a rövid fitymafék az enyhe görbületet a péniszen kisebb fitymaszűkülettel és a fityma felső oldalán apró kirepedést erekció után? Nem minden esetben van ez de elég zavaró, és olykor-olykor fájdalommal is jár. Megoldható-e a görbület és az enyhe szűkület plusz az alkalmankénti kirepedés a rövidfék átvágásával? Köszönöm
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
01.
27.
Az biztos, hogy ha kelégítő választ akarok adni, akkor meg kell vizsgálni. Azonban a leírtak alapján az biztos, hogy a fitymaszűkűlet fennáll, mert amiatt vannak a kirepedezések. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2017.
01.
26.
Varikokele, hydrokele kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Varikokele műtétem volt, alhasi feltárással. "Mellékhatásként" hydrokelém lett, amit megműttettem (Winkelmann). Nem lett tökéletes a beavatkozás, egy kis víz maradt utána. Ez elő szokott fordulni? Hosszan tartó állás esetén fáj a bal oldali műtött herém. Ezért orvoshoz fordultam, az ultrahangon kanyargós vénatágulat rajzolódott ki. A spermatogram vizsgálat nem indokolja az újabb variokele műtétet. Kérdésem: az előbb felsoroltak közül okozhat-e valamelyik libidócsökkenést, merevedési zavart. A varikokele műtétem óta veszem észre ezeket a tüneteket. Pszichológiai jellegű is lehet? Köszönöm szépen a megtisztelő válaszát! Üdvözlettel: Anonim Andor
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
01.
27.
Kedves Andor. Elő szokott fordulni a visszatérő hydrokele, és a kiújuló varikokele is. Ezek azonban nem szoktak merevedési zavart okozni, Sajnos annak sok más oka is lehet. Üdv: Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2017.
01.
25.
Vazelin károsodott pénisz rekonstrukciója kérdése:

Jó napot. Január 5. műtöttek Vazelin károsodott pénisz rekonstrukcióval a műtét után egy kis darab bőr elhalt és gennyes fertözés alakult ki amire szedtem antibiotikumot. Az operáló orvos kivágta január 16. án. Január 20. az összes varrat kijött és szine mindenhol kinyilt ahol nem ott sincs össze forva csak fedik egymást a 2 bőr. Az operáló orvos azt mondta hogy csak kezeljem nem lehet vele mit csinálni magától be gyógyul. Az lenne a kérdésem hogy össze fog forni magától vagy újra kellene vágni és varni? És mennyi idő mire magától be gyógyul ha begyógyul?
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
01.
25.
Sajnos képtelenség erre válaszolni vizsgálat nélkül. üdv. dr.Török www.ferfiklinika.hu
2017.
01.
24.
mi lehet? kérdése:

Tisztelt Doktorúr, Vissza térő, sürű vizelési ingerem van. Novemberben kezdődött. Clamydia pozitiv, kikezelve! Januárban ureoplasma positiv, kikezelve. Most mycoplasma, trichomonas, clamydia, ureoplasma elküldve. (genoid) minden negatív. Vizelet tenyésztés (ejakulációból is) negatív. Sik ideg vagyok már miatta, a tüneteim még mindig megvannak. Gyakori vizelés, nagyon minimális áttetsző váladék. Nem értem mi lehet :(
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
01.
25.
Természetesen vizsgálat nélkül korrekt választ nem lehet adni. Azonban létezik, elég gyakran olyan panasz is ami mögött semmiféle kézzel megfogható betegség nem áll, tisztán idegi alapon vannak a panaszok. Ez főleg lezajlott gyulladások után fordul elő.
2017.
01.
24.
potencia zavar kérdése:

Kedves Dr. Úr! Potencia zavarral látogattam meg egy urológust, aki megmatatott, allig 1 percet...nem talált semmit, amit furcsálok, mert a jobb herém is fáj...és Spedra 100 mg tabletát írt fel...Azt szeretném kérdezni, vannak e betegei akik ugyan ezt szedik és elégedettek e a használatával, valamint segített e nekik, vagy volt e valamilyen mellékhatás valamelyikuknél? Válaszát koszonom...
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
01.
25.
Természtesen volt akinek segített a Spedra, de inkább a 200 mg.-os. Azonban van több más gyógyszeri is, arra az esetre, ha kevésnek bizonyulna. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2017.
01.
21.
hpv 68 kérdése:

Tisztelt Doktorúr, HPV magas rizikójú tipust (68) diagnoztizáltak nálam. Ez a virus életem végéig bennem marad és fertőzök? A hátralévő életemben védekeznem kell? Mert különben megfertőzöm a partnerem? Köszönöm, Endre
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
01.
21.
Sajnos erre urológusként nem tudok korrekt választ adni.
2017.
01.
19.
Merevedés zavar kérdése:

Üdv! Szeretnék segítséget kérni, van egy barátom akinek mostanában nem áll fel adott esetekben. Ez egyre gyakrabban fordul elő. Elment orvoshoz azt mondta fel van fázva kapott kúpot is már harmadjára. Úgy érzem nem kíván mert ha magának csinálja akkor felall, rám meg akkor amikor épp nem foglalkozom vele és rajon h most épp akar. De ha sexy fehérneműt húzok, ha gerjesztem nem történik semmi és ha nagynehezen elerem h felalljon akkor is van hogy közben lelankad. Azt mondja kíván de nem hiszek neki mert ha tényleg a felfazas miatt lenne akkor saját kezimunkajara se állna fel. Önnek mi a véleménye erről?
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
01.
19.
Üdv. Ez egy fajtája a merevedési zavarnak. Javaslom első lépésben tájékozódjon honlapunkon. Üdv.. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2017.
01.
16.
ureaplasma ureolyticum kérdése:

Tisztelt Doktorúr, ureaplasma ureolyticum fertőzésre mi a hatékony gyógyszer? Volt egy hosszabb antibiotikum kezelésem, ezáltal szét lett bombázva az emésztőrendszerem. Van olyan gyógyszer ureaplasma ellen amit nem hosszú ideig szedni, esetleg szuri? köszönöm
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
01.
17.
Az ureaplasma specifijkus gyógyszere.: Clarithromycin 500mg 2 doboz 2x1
2017.
01.
14.
Faj kérdése:

Tisztelt dr.ur! 20eves fiu vagyok es olyan problemam lenne, hogy ha nem is szexelek de fel izgulok es az elovaladek tavozik,ez utan egy kis idovel el kezd fajni a makom es piros,mint ha fel faztam volna. A vizelet is csip! Mi lehet a problema?
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
01.
15.
Valamilyen fertőzés, gyulladás áll a háttérben.
2017.
01.
14.
Orsi kérdése:

Tisztelt Doktor Ur! kerdesem az lenne ha a parom penisze csip es piros es szeretkezes kozben 3 szor kellett vizeljen de semmi nem jott ez mire utal? nemi betegsegre vagy inkabb felfazasra?valaszat elore is koszonom
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
01.
15.
Kedves Orsi. Mindkét dolog lehet. Ezt vizsgálattal kell tisztázni. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2017.
01.
13.
fitymaszűkület kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Egy félresikerült fitymaszűkület miatti fitymaplasztika következtében a hímvessző alsó részén a fityma rövidebb lett. Ezáltal alapállapotban húzza lefele, görbíti a péniszt, merev állapotban ez még inkább kiütközik, és ilyenkor egy kis lefelé feszítő érzés is tapasztalható. Ha lehúzom a fitymát, akkor a makk normális állapotába áll vissza, és a pénisz olyan egyenes, mint a műtét előtt. Kérdésem, hogy Ön szerint a fitymának ez a lefelé görbítő ereje hatással lehet-e a hímvesszőre hosszabb távon? Tehát, hogy begörbítheti-e magát a péniszt, ahogy elvileg a fizikai törvények diktálnák? Köszönettel,
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
01.
14.
Nincs hatással. Sőt egy idő után várhatóan a bőr fog megnyúlni. üdv.
2017.
01.
13.
váladék kérdése:

Tisztelt Doktorúr, Normális ha széklelést követően, nyomást (erölködést) gyakorolva a húgycsőből sperma szerű anyag távozik?
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
01.
13.
Normális. Ez lehet prosztata váladék, vagy a Cooper mirigyek váladéka. Üdv.
2017.
01.
11.
Fityma kérdése:

Üdvözlöm! A problémám az lenne hogy, lankadt állapotban a péniszemről teljesen le tudom húzni a bőrt, erekció esetén csak a makk alá tudom lehúzni. Mi lehet a probléma?
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
01.
12.
A leírtak alapján szerinten a kantár (frenulum) rövidebb a kelleténél. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2017.
01.
10.
Állandó vizelési inger kérdése:

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 23 éves nő vagyok. Fél évvel ezelőtt húgyúti fertőzésem volt együttlét után (véres vizelet, sűrű vizelési inger, csípő, égő érzés szeméremtájékon, illetve vizeléskor). Szedtem rá urzinolt ez megszüntette a panaszaimat, azonban azok egy újabb együttlét után kiújultak. Ezután több antibiotikumot is kaptam (kb. 7-et az idő folyamán). Már az első elmulasztotta az égő érzést illetve a véres vizeletet, de a vizelési inger azóta folyamatos, az állandóvá vált. Több nőgyógyászati és urológiai vizsgálaton voltam, minden eredményem negatív. Bakterológiai vizsgálat, hólyagtükrözés, vizelet üledék vizsgálata, vérvizsgálat, hasi ultrahang, STD szűrés (chlamydia, ureaplasma, mycoplasma negatív). Vitagyn-c hüvelykrémet, és Cikatridinát használtam urológus javaslatára (hüvelyszárazságom volt, gondolom a sok antibiotikum hatására, ez a cikatridina alkalmazásával elmúlt). Fogamzásgátlót szedtem, de ezt abbahagytam, szintén urológus javaslatára. Mind az urológus, mind a nőgyógyász elküldött azzal, hogy nem tudnak sajnos segíteni. Próbáltam már homeopátiás szereket is, mint a d-mannóz, grapefruitmag kivonat, tőzegáfonya (ezt jelenleg is szedem), ülőfürdő. Gondoltam már arra is, hogy az elhúzódó tünetek miatt már pszichoszomatikus lehet a betegség, ennek utána is olvastam, de nem fokozódik vagy csökken az érzés ha idegesebb vagyok vagy éppen jobb a hangulatom. Azonban az érzés nem stagnáló, hol erősebben hol gyengébben érzem, talán a folyadékfogyasztás mennyiségével tudnám ezt összefüggésbe hozni, ha kevesebbet iszom talán rosszabb, de igazából magyarázatot még nem találtam rá. ( átlagosan napi 2 liter folyadékot fogyasztok) interstitialis cystitis gyanúja merült még fel bennem, de különösebb fájdalmam nincsen, inkább csak nehéznek érzem a hólyagomat. (Sokszor van hasmenésem, de nem tudom, hogy ennek bármi köze van-e a problémához.) Nem tudom, hogy mihez kezdhetnék, már fél éve így vagyok, idén államvizsgázom, de ezek mellett a tünetek mellett nem tudom hogy leszek rá képes. Ha bármi ötlete, tanácsa van nagyon örülnék. Köszönettel.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
01.
11.
Kedves Érdeklődő. Sajnos nem tudok segítení, mert a funkcionális andrológiával, a merevedési zavarokkal foglalkozom. Üdv. Dr.Török
2017.
01.
09.
Makk kérdése:

Tisztelt doktor úr! Kicsi korom óta eléggé ráncos és repedezett a makkom (leginkább felül) Nincs viszketés se fájdalom, talán annyi panaszom van hogy nem annyira érzékeny a makkom. Van egy apró fitymaszűkületem és egy kicsit a fitymafékem is rövid(merev állapotban is le tudom húzni csak visszaugrik). Álhat emögott valami betegség vagy semmi komoly? Illetve mit javasol? Válaszát előre is köszönöm! 17/F
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
01.
10.
Kedves Érdeklődő. Amennyiben ez semmiféle panaszt nem okoz, akkor javaslom, hogy ne foglalkozzon vele.
2017.
01.
09.
További kérdés kérdése:

Tisztelt doktor úr ! Köszönöm válaszát . Még kérdezném , hogy mivel csak relatív fitymaszűkületem van (véleménye szerint ) , fokozatos, fürdés utáni úgynevezett fitymatornával esetleg meg lehetne próbálni orvosolni a problémát ? Várom válaszát ! Márk !
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
01.
09.
Kedves Márk. Próbálja meg lehet, hogy sikerülni fog. Ha nem lenne elegendő, akkor van rá egy kicsi, gyors (műtéti) beavatkozás, nem körülmetélés, ami megoldja a problémát. Üdv. Dr. Török www.ferfiklinika.hu
2017.
01.
08.
Ferenc123 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem a következő lenne: a bal ondóvezetékem vastagabb, keményebb és jobban kitapintható mint a jobb oldali. Kb. kisujj vastagságú, fájdalmat nem érzek. Fekvő helyzetben nem tapintható ilyen mértékben. A kérdésem az lenne, hogy miért van ez? A másik kérdésem: Fizikai munkát végzek, néhány hete jobb oldalt a lágyékhajlatnál a combom tövénél lévő izomban fájdalmat érzek és átsugárzik a here irányába. Mi lehet a megoldás rá? Van e valamilyen krém illetve más jellegű készítmény amellyel kezelhetném? Köszönöm válaszát! Ferenc
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
01.
09.
Kedves Ferenc. Ezekre a kérdésekre korrekt választ csak vizsgálat után lehet adni.
2017.
01.
08.
Segítségét kérném szépen ! kérdése:

Tisztelt doktor úr ! 14 éves fiú vagyok és a következő lenne a kérdésem : Olvastam , hogy a péniszem még hosszában és széltében is nőni fog . Jelenleg amikor merevedésem van akkor a fitymát csak 0.75-1.5 cm-ig tudom lehúzni (max.2 cm) , a makk alá nem . Szóval azt szeretném kérdezni , hogy a fitymám is nőni fog még és majd le tudom alá húzni vagy ez egyfajta fitymaszűkület (relatív) és valami egyéb módon kell mindenképpen megoldani ? Várom válaszát ! Üdv.:Márk !
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
01.
09.
Kedves Márk Ez a leírtak alapján fitymaszűkűletnek tűnik.
2017.
01.
06.
Bence kérdése:

Üdvözlöm doktor úr! Olyan panaszom lenne, hogy amikor elélvezek, fájdalmat érzek és valamilyen szilárd, zselészerű dolog is távozik.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
01.
06.
Ez így sajnos nem mond számomra semmit. Urológiai vizsgálatra van szükség. Üdv.: Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2017.
01.
06.
Apci69 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 47 éves múltam. 16 éve vagyunk együtt a párommal.6 éve született a gyermekünk,onnantól jelentősen csökkent a sexuális együtt léteink száma.Az utolsó 2-3 éveben 3-6 havonta voltunk együtt. Hála az égnek tavaly(2016) ősszel sikerült újra egymásra találnunk minden tekintetben.Szeptember óta napi szintű lett az együtt léteink száma,sőt volt hogy naponta többször is.Az utóbbi 3-4 hétben egyre nehezebben jövök izgalomba erőlködnöm kell az erekció eléréséért ill fenntartásáért. Ez lehetséges hogy a koromból kifolyólag sexuálisan kifáradtam? Jelenleg ha jön az este már rettegek,hogy nem fog sikerülni ettől még jobban begörcsölök és még nehezebb az erekció fenntartása. Válaszát előre is köszönöm!! Tisztelettel:O.Tamás.
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
01.
06.
Kedves Tamás. Ez a merevedési zavar egyik fajtája. Lehet tisztázni a probléma hátterét, és egészen biztos, hogy kezelhető.Ezzel foglalkozunk. Kérem hívjon miket vizsgálati időpont egyeztetése céljából. Üdv.: Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2017.
01.
03.
Krisztián kérdése:

Tiszteletem doktor úr! 2 napja úgy néz ki a makkom,mintha leforrázták volna. Duzzadt,vörös és viszket,fáj. Körül vagyok metélve kb 20 éve. Ez a pirosság,duzzanat,viszketés a műtéti hegig tart. Egybefüggő piros az egész. Mi lehet ez? Segítségét előre is köszönöm! :(
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
01.
03.
Első hallásra gombás fertőzésnek tűnik. De az biztos hogy valamijen fertőzés. Bőrgyógyásznak kellene megmutatni Üdv. Dr.TÖRÖK
2016.
12.
30.
Sildenafil Szedése!! kérdése:

Jó napot Kívánok..!! Tisztelt Doktor ÚR!! 36 éves férfi vagyok, két kérdést szeretnék feltenni önnek!! A sildenafil meddig szedhető, szedhető e hosszútávon, havonta 4x50 mg használok kb. Tehát szedhető akár több éven is keresztül?? Nem mindig van rá szükségem, csak időközönként. Nagy valószínűséggel, pszichés, stressz okozza a néha fenálló merevedési zavart, Urológus megvizsgált, szervi eltérést nem talált. Magas vérnyomásom van, arra olyan gyógyszert szedek aminek nincs káros mellékhatása( Tolura 80). Illetve a másik kérdésem az lenne, hogy a gyermekvállalára van e káros hatással a Sildenafil szedése, ronthatja e a spermaszámot?? Köszönöm válaszát előre is!!
Török Alexander Urológus szakorvos
2017.
01.
01.
Kedves Érdeklődő. A mai tudásunk alapján bármeddig szedhető a sildenefil, nem ismert káros hatása. Nincs hatással a gyermeknemzésre és a spermiumokra. Üdv.: Dr.Török
2016.
12.
28.
Attila kérdése:

Tisztelt Doktor ÚR! 48éves férfi vagyok.Merevedési problémám nincs,mert fel áll a péniszem. De egy bizonyos idő után már nem elégé kemény,és utána le is lankad,és nem sikerül befejezni a szeretkezést. MIÉRT???
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
12.
29.
Ez is egy fajta merevedési zavar. Azonban jól kezelhető. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
12.
28.
inpotencia kérdése:

Volt már pénisz protézis mütétem de az a bajom hogy nem vastakszik meg szeretkezésnél . Pornó nézésnél meg igen igy nemlehet szexuális életet élni .Vagy tudna ön segiteni eben hogy mi a probléma.merev protézisom van semijen vizsgálat nem vot aprotézis berakásának fontosága miat csak az elmondásom szerint hogy nemál fel .Várom válaszát Előre is köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
12.
29.
Igen, minden bizonnyal tudunk segítení. Ezzel foglalkozunk. Javaslom, hogy hívjon minket vizsgálati időpont egyeztetése céljából. Üdv.: Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
12.
28.
Hugycsőben szemölcs kérdése:

Tisztelt Dr. Úr! 1,5 éve küzdök visszatérő HPV-vel, augusztus óta a hugycsövemben is megjelent, nemibeteg gondozóban kezeltük condylineal, fagyasztással, immunerősítővel stb.. voltam urulógusnál szerinte nem lehet mit tenni, condylineot használjak..folyamatosan visszatér a szemölcs..kellemetlen. Milyen megoldás lehet erre?! Üdvözlettel: Nagy Gábor
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
12.
29.
Kedves Nagy Gábor. Szóba jön ilyenkor a magasfrekvenciás elektromos leégetés. Üdv. Dr. Török www.ferfiklinika.hu
2016.
12.
25.
segítség kérdése:

Üdvözlöm. Körülbelül egy éve szednem kellet vérnyomáscsökkentőt, és sajnos mellékhatásként merevedési zavarok jelentkeztek.Ezt úgy 4 hónapig szedtem.Amikor abbahagytam javult a panaszom de nem lett olyan amilyen a gyógyszer előtt volt a merevedésem. Ebben kérném a segítségét, hogy ez mitől lehet, hogy nem javult meg a gyógyszer abbahagyása után. Köszönöm szépen.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
12.
27.
Hogy a konkrét esetben miért nem javul meg, azt nem tudom, de vizsgálatokkal ki lehet derítení az okát. Ha gondolja, hívjon minket vizsgálati időpont egyeztetése céljából. Üdv. Dr. Török www.ferfiklinika.hu
2016.
12.
22.
vízelet üledék kérdése:

Tisztelt Doktor Úr!! A napokban voltam laborban, mivel éves szinten mindig elvégeztetem saját érdekemben, a laborom teljesen negatív. viszont a vizelet üledék a következő:: vizelet vörösvértest 30/ul 5 vizelet fehérvérsejt 11/ul 9 patológiás cylinder 3/ul 2 vizelet laphámsejt 17/ul 5 Még ilyet soha nem tapasztaltam , A vizelet általános végig negatív. Nincs panaszom , nem fáj semmim, a vizeltem is szép világos volt A hemoglobinom is nagyon jó 136, Vvt. süllyedés 4-es , mitől lett ez a vörösvértest az vizelet üldékbe, panaszom nincs és ismétlem még soha nem fordult elő, most kell mennem hasi uh-ra és utána urulógushoz. Mi a véleménye Tisztelt Doktor Úr!! Köszönöm a válaszát!!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
12.
27.
Ilyen esetben tényleg célszerű végigcsinálni a vizsgálatokat. Így biztonságos. Üdv.
2016.
12.
22.
nortlif kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Kérdezni szeretném, hogy eredője lehet-e egy, a valamelyik herén lévő ciszta a merevedési zavarnak? Egyúttal kérem, szíveskedjék jelezni, hogyan jelentkezhetem be ezzel kapcsolatos problémám megszüntetése végett egy konzultációra! Várom megtisztelő válaszát, köszönettel: Áron
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
12.
27.
Kedves Áron. Nem lehet az oka a cysta. Telefonszámunk. 0672512050 Üdv.: Dr.Török
2016.
12.
20.
vazelin kérdése:

Tisztelt doktor ur!1 eve rakattam a nemi szervembe vazelint ezelott 3 honappal kezdodott a problema felrepedt az oldala de nem valadekozott es mar keletkezett ra seb tobb helyen is voltam mar vele orvosnal es csak kremet adtak ra ami nem hasznalt csak rosszabb lett tole erdeklodnek hogy lenne e ra lehetoseg a gyogyulasra akar muteti beavatkozasra!szeretnek elerhetoseget kerni elore is koszonom
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
12.
27.
Kedves Érdeklődő. Kérem hívjon minket vizsgálati időpont egyeztetése céljából. Üdv.: Dr. Török www.ferfiklinika.hu
2016.
12.
20.
h kérdése:

Jó napot nekem olyan kérdésem van hogy mért nincs ugy ráhuzodva a fitymám a makkomra mint elégsok férfinak.26éves vagyok rendszeres nemi életet élek.válaszát köszönöm
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
12.
27.
Valószínű, hogy Önnek t pénisze túlnőtt a fitymán. Ez gyakori dolog. Üdv.
2016.
12.
19.
Probléma! kérdése:

Üdvözlöm Olyan gondom van, hogy mostanában sűrűn előfordul szexnél vagy önkielégítésnél, hogy nincs orgazmusom csak úgy kifolyik a sperma. Mi okozhatja ezt? Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
12.
27.
Erre első sorban egy urológiai vizsgálat tudna választ adni. Ha az negatív, akkor neurológust kell felkeresni. üdv.
2016.
12.
18.
Fitymafék kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Három hete átvágták a fitymafékemet.Műtét elött már részlegesen el volt szakadva és ezért csak pár milliméteres metszést ejtettek elektromos szikével.Varrat nincs!Kérdésem a következő:normális ha vérzik erösebb feszülésre?Várnom kell még hogy gyógyúljon?
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
12.
19.
Fotót tud küldeni? info@andrologia.hu üdv: Dr.Török
2016.
12.
17.
Korai magömlés kérdése:

Kedves doktor úr Fekete Péter Vagyok 35 Éves Nagyon régóta küzdök a Korai magömléssel Voltam urológusnál és minden rendben Annyit mondott a doktornő Hogy a Korom hoz képest egy picit nagyobb a Prosztatám de nincs vele semmi gond azt vettem észre hogy néha nagyon jól bírom a szeretkezést a párommal viszont inkább többször előfordul hogy nagyon korán megtörténik az ejakulációm és ez nagyon zavaró próbálkoztam a Pc technikával kisebb nagyobb sikerekkel nagyon érzékeny a makkom lelkileg rendben vagyok nem idegeskedem kérdésem az hogy sebészeti úton meg lehet szüntetni a túlérzékenységet ha igen akkor én azt választanám és mennyi be kerül az efelé beavatkozás nem vagyok híve gyorsszekereknek és kihez kell fordulnom itt Nagykanizsán aki ezzel foglakozik elég kényes a Téma számomra Tisztelettel Fekete Péter
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
12.
18.
Kedves Péter. Sebészí úton nem lehet befolyásolni a magömlést. Gyógyszeres kezelés van rá. Kérje meg a Doktornőt, hogy írja fel a PRILIGY nevű gyógyszert. Üdv.
2016.
12.
16.
kérdés kérdése:

Üdvözlöm az lenne a kérdésem,négy évvel ezelőtt hepatitis b betegségem lett mire kikezelték észrevettem,hogy a heréim össze zsugorodtak.nemiéletem semmi,ondó szinte semmi,merevedés szinte semmi.lehet ezen még segíteni vagy már ne foglalkozzak vele 60-éves vagyok bevallom hiányzik a közösülés.válaszát köszönöm Horváth József
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
12.
17.
Kedves Horváth József. Ezek közül a merevedés az, ami teljes mértékben megoldható. Kérem hívjon minket vizsgálati időpont egyeztetése céljából. Üdv.: Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
12.
15.
rövidülhet a fék? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 22 éves srác vagyok és azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy a ritka szexuális élettől és az önkielégítés gyakoriságának csökkentésétől (2 hetente 1-szer kb.) kialakulhat bárminemű elváltozás a péniszen, például fitymafék rövidülés, vagy bármilyen hasonló változás ami a későbbiekben problémát okozhat. Mivel az utóbbi időben nem igazán "használtam" a péniszem és attól félek hogy emiatt valami komoly problémám lesz a következő aktus, vagy önkielégítés során. Változhat a fitymafék hossza ilyentől? Vagy ha annak idején rendben működött,tudtam szexelni és nem fájt meg semmi, akkor most is rendben fog működni? Egyébként meddig kell hátrahúzódnia a bőrnek? Elég ha a makkról lejön? Jelenleg alap helyzetbe a fitymámat minden gond nélkül a makk mögé tudom húzni, merev állapotban is hátra tudom húzni a fitymámat a makk alá kb.0,5-1 cm-re de attól lejjebb már nem nagyon tudom húzni mert akkor már érzem hogy feszül. A lényeg, tehát hogyha lehúzom a makkom alá 0,5-1 cm-re a fitymám és tovább akarom húzni akkor az is meg csak akkor már eléggé megfeszül. Így is a makk mögé tudom húzni, de ha tovább húznám , vagy erőteljesebben akkor a feszülő érzés ismét fellép. Illetve mikor a fitymám a makk mögött van és én tovább akarom húzni a bőrt akkor makkom szinte alig észrevehetően de egy nagyon picit enyhén előre bukik. Egyébként eddig a szexuális életemmel semmi probléma nem volt bár még óvszer nélkül nem szexeltem egy lánnyal sem,és olyan elő szokott fordulni még hogyha a csajszi orális szex közben lehúzza a bőrt a makkról és még tovább akarja húzni vagy nagyon nagyon hátra rántja akkor hirtelen eléggé kellemetlen! Eddig még óvszer nélkül nem szexeltem és az óvszert is úgy szoktam felhúzni hogy a fitymámat lehúzom a makkról és két kézzel széthúzom a gumit mint egy "zoknit" és úgy húzom fel a hímvesszőmre,és majd csak azután miután a fél péniszemre felhúztam a gumit kezdem el lefelé görgetni. De szex során eddig semmiféle fájdalmat nem éreztem,csupán önkielégítésnél volt olyan hogyha nagyon hátra húztam akkor feszülő érzést éreztem,ezt is főképpen az utóbbi időben,és attól félek hogy ez amiatt van mert hosszabb időt kihagytam az önkielégítéssel és mert nem szexeltem. Változhat a fitymafék hossza ilyentől? Vagy ha annak idején rendben működött akkor most is rendben fog működni? Ön szerint nagy a baj? Szükséges lenne újabb urológust felkeresnem? Vagy feleslegesen aggódom? Szóltak volna ha baj van? Normális ez? Meddig kell a fitymának hátrahúzódni? Elég ha éppen lejön a makkról vagy még tovább kellene jönnie? Szükséges ezzel foglalkoznom? Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
12.
15.
Nem foglalkozzon ezzel.A leírtak alapján és semmi kórósat nem látok.
2016.
12.
14.
A kérdése:

Tisztelt doktor ur!!10 evvel ez elott vazelint fecskendeztettem be a peniszembe.ezt szeretnem eltavolittatni.a bor alatt egy helyen kemeny es kitapinthato vazelincsomo van,de nincs a bornek szemmel lathatoan semmi baja...viszont aktus kozben nem erzem annyira a partneremet mint regen.a tarto szallag is megnyulott a sulytol es igy erekcional a penisz kemeny de lefele all!szeretnem megtudni hogy egy mutettel ez helyre hozhato e....kipucolni..a megnyulott bort visszefeszesiteni...es a tartoszallagot ujra rogziteni...???a verellatas a kipucolas utan helyreall?illetve a mutet utan lehet olyan szovodmenyem hogy inpotencia?valaszat koszonom elore is!!tiszteleztel... Illetve hogy lehet e dnnek olyan szovodmenye hogy
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
12.
15.
Igen, valószínűleg megoldható, de biztosat csak vizsgálat után tudok ad mondani. Kérem hívjon minket időpont egyeztetés céljából. Üdv.: Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
12.
14.
Spontán magömlés vizelést követően kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Az utóbbi pár hónapban gyakran történik velem, hogy vizelést követően furcsa mód ondó távozik a péniszemből. Előtte enyhén furcsa érzésem van a prosztatám környékén. Jelenleg nincs szexuális kapcsolatom. Nemrég volt egy prosztata gyulladásom, de ezt a problémát már előtte is tapasztaltam. Mai nap kétszer is előfordult velem 5-6óra különbséggel. Úgy vettem észre, ha sokáig tartogatom a vizeletet, vagy keményebb a székletem, akkor gyakoribb az eset előfordulása. Kérem adjon valamilyen tanácsot, hogy merre érdemes elindulnom vele, és, hogy kell-e félnem bármi komolyabb problémától. Üdvözlettel: László
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
12.
15.
Kedves László. Semerre ne induljon. Ön nem beteg. A keményebb széklet vagy a hólyag feszülése nyomja a prosztatát és a prosztata véladéka távozik. Ez nem betegség. üdv.
2016.
12.
10.
Szexuális élet kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Barátnőmmel már 1,5 éve együtt vagyunk. Eleinte nagyon könnyen elmentem szex közbe aztán picivel jobb lett. Volt hogy bírtam tovább de mostanábban már sajnos elég hamar elmegyek konkrétan 30 másodperc alatt. Ön szerint mit tudnék ez ellen tenni hogy tovább bírjam? Visszatartani sem tudom. Lisztérzékeny vagyok. Válaszát előre is köszönöm
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
12.
11.
Kedves Érdeklődő. Léteznek gyógyszerek a korai magömlés lekűzdésére. Javaslom, hogy keressen fel a ténával foglalkozó urológust. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
12.
08.
Kellemetlen szag kérdése:

Tisztelt Dr. Török Alexander! Meg szeretném kérdezni öntől ,mitől van az a kellemetlen és nagyon erős szagú bűz a makkon ,főleg akkor ha az ondó kicsöppen .Elnézést kérek a továbbiakban ,pl a wc ülök és próbálok székelni és olyankor is kiszokott folyni vagy csöppenni,és ha nem tudom megmosni ,kis idő után elmegyek WC-re, nagyon kellemetlen szagot érzek,és ha alaposan meg mosom sajnos bele ivódik a makkba .Hozzá kel hogy tegyem én 2004 óta szenvedek prosztata betegségben ,elég sokszor heges gyulladásban volt. A bal mellék here sűrűn nagy fájdalommal érzékeny és ki sugárzik a combomba .Legyen kedves egy pár szóban tájékoztatni ,hogy mi lehet ez.Félek attól prosztata rák elő jele . Köszönettel
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
12.
09.
Kedves Érdeklődő. Ne aggódjon, ez nem a prosztata rák jele. Inkább az lehet, hogy jelenleg is zajlik egy kronikus prosztata gyulladása, és a baktériumokkal teli váladék okozza ezt a szagot.
2016.
12.
06.
Károly kérdése:

Tisztelt Doktorúr! Hydrocele műtét után mikor lehet házaséletet élni? Varratok menyi idő múlva fordulnak ki a herezacskóból,mert azt mondták magától kijön.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
12.
06.
A varratok rendszerint 2 hét után kiesnek. A mi elveinek szerint kB. 4hét múlva lehet házaséletet élni.
2016.
12.
04.
gyerek kérdése:

Tisztelt Dr Úr . volt egy here daganatom 10 éve a jobb herémet kiveték,azután hasi mütétem volt nyirokcsomokat távolitoták el. Viszont egy ideget megsértetek igy a sperma nem jön ki hanem a hugyhojagba megy és vizelettel távozik el. Kérdésem van lehetöség hogy gyerekem lehessen és mi a fojamata hogy a spermát levegyék. Köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
12.
05.
Kedves Érdeklődő. Igen, van lehetőség. Javaslom, hogy lombik bébi programokkal foglalkozó centrumot keressen fel. Üdv.
2016.
12.
03.
Problema kérdése:

Tiszteletem! Olyan problemam van hogy-durvan 1 hete erekcio problema lepett fel reggel felkelesnel sem merev mind szokott es alapon is elegernyedt napkozben nem nagyon erzek semmit Nehezkesen de mukodik felig meddig ha aktust szeretnek!! Es feher is nagyon a bor alatt is es a teteje is de mikor eroltetem az erekciot akkor nem! Voltam mar felfazva Es olyankor az aktus vegen is ereztem hogy valami nemjo es vizeles kozben is De viszont most nem Prosztata gond lehet esetleg??? Vagy gerincproblema? Nyitot hatverincem is van enyhen- teljesitmeny fokozot nem szedek sportolok rendszeresen Csak feherjet szedek de azt regota. Koszonom elore is
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
12.
04.
Üdvözletem. Hát erre sajnos nem lehet vizsgálat nélkül válaszolni. Dr. Török
2016.
12.
03.
Spedra kérdése:

Kedves Dr. Úr! Találkozott má Spedra által okozott priapizmussal??? 28 éves koromra potencia zavaraim vannak, az orvos 2 másodperces matatás után Spedra 100 mg-t írt fel, amit én rettentoen félek bevenni! Koszonom válaszát!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
12.
03.
Nem találkoztam.
2016.
11.
29.
mit jelent? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Mit jelent az hogy "az óvszer használata nincs hatással a rövid fékre"? Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
11.
29.
Gondolom, ez egy hosszabb szövegből kiragadott mondat. Ennek igy nincs értelme. Üdv.
2016.
11.
28.
Varicocele kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A páromnak varicocele tünetei vannak. Jövőhéten megyünk egy sebészhez. Mióta ez fenn áll, szexuális zavarok is jelentkeztek.Nehezen jut el a csúcsra. Okozhatja e ez a betegség? Illetve, a sebészeti beavatkozás után várhatunk e pozitív változást? Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
11.
28.
Kedves Érdeklődő. A varikocele urológiai kórkép, ezért azt urológusok oprálják, ha kell. Nem sebészhez kell menni.Az urológus dönti el, hogy szükség van-e műtétre. Egyébként az említett problémát nem okozza a varikokele , még akkor sem ha tényleg van.
2016.
11.
28.
szemölcs? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A férjem az intim testrésze borotválása közben belevágott véletlen a hímvesszőjébe a here és a hímvessző alsó része között, ahol is pár szőrszál volt található. Ezután elkezdett vérezni neki a sérülés, majd elmúlt. Ennek következtében egy bőrkinövés keletkezett később a megsértett területen. Nem viszketett neki, nem okozott semmi panaszt és ez a baleset már 3 éve történt. Nem terjedt tovább azóta a kinövés, aminek a színe kicsit világosabb bőrszínű. Elképzelhető, hogy szemölcse van vagy esetleg az ott keletkezett bőrön levő szőrtüszők nőttek össze? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Anita
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
11.
28.
Kedves Érdeklődő. Sajnos erre korrekt választ csak vizsgálat után lehet adni. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
11.
28.
tiszteletem dr úr kérdése:

jó napot kívánok Laci vagyok érdeklődni szeretnék hogy próbálkozunk a a párommal szeretnénk gyereket és azt szeretném kérdezni hogy mennyi időnkén érdemes próbálkozni? mennyi idő kel hogy a spermák újra érettek legyenek?várom válaszát köszzönöm
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
11.
28.
Leginkább célravezető, ha a peteérés körüli időszakban probálkoznak. A neten fog találni olyan útmutatásokat, hogy miképpen lehet kiszámolni az ideális időpontot.
2016.
11.
27.
Péter kérdése:

Tisztelt doktor úr Segítségét szeretném kérni. Fiam év eleje óta vérzik,de urológiai végbél tükrözésen nem találtak semilyen bajt,de azõta is vérzik. A családba Apám,és a testvérei is ebbe a betegségbe szenvedtek,és végbél illetve gyomor rákba haltak meg. Kérem adjon tanácsot,és Veszprém megyébe hová tudok fordulni segítségért. Előre is köszönöm a válaszát.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
11.
28.
Kedves Érdeklődő. Sajnos ebben nem tudok segítení mert urológus vagyok. Urológiai végbél tükrözés ,olyan nincs. A végbelet sebészek vizsgálják. Javaslom, hogy sebészeti szakrendelésre forduljanak.
2016.
11.
24.
silderec kérdése:

100 mg-os Silderec tabl. eltörhető? Gyorsabban szívódik fel, vagy gyomorpanaszt okoz?
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
11.
25.
Törhető ,negyedelhető. Semmiféle járulékos panaszt nem fog okozni.
2016.
11.
24.
Kérdés kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A következő problémával keresném Önt. (29 éves férfi vagyok) Másfél hete a bal oldali herém rendkívül érzékeny lett. Fájt is. Leginkább gyaloglás közben volt ez érezhető és kellemetlen. Önvizsgálatom során találtam egy apró gombostűfej, golyóstoll-hely méretű keményebb csomót azon a herémen ami érzékeny volt, felül. Ezen kívül sem duzzanat semmi más tünetem nem volt. Elmentem urológushoz és ott tapogatós és ultrahangos vizsgálatot is végeztek rajtam de az orvos nem talált semmi rendellenességet. Azt mondta, hogy semmi problémát nem lát. Azóta a fájdalom és érzékenység egyébként megszűnt viszont az a kis méretű csomó még mindig ott van rajta. Érzéseim szerint a mérete ugyan akkora. Mit javasolna? Elképzelhető, hogy az urológián nem vették észre? Esetleg észrevették de pontosan tudták, hogy annak semmi jelentősége nincs? Menjek el másik orvoshoz? Segítségét és válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
11.
24.
Igen, valószínüleg semmi jelentősége nincs. Az ember szervei nem szabályosak, rengeteg kis csomó, heg található, ha keresi az ember. üdv
2016.
11.
24.
Fitymaszűkölet kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék tanácsot, megoldási javaslatot kérni Öntől. A Kisfiam 4 éves, és fitymaszűkülete van, húzogatjuk. tornásztatjuk neki amennyire lehet, de szűk. Semmilyen problémát nem okoz neki, rendesen pisil, nem gyulladt neki. Sajnos nálunk az orvos, és a kórház is, egyértelműen a visszarántós módszert javasolja/ ismeri amit én nem tudok elfogadni. Szerintem ezt meg lehet oldani viszonylag fájdalom mentessen, nagyobb trauma nélkül. Sok mindent olvastam, hogy mikor is lehet műteni?, vagy meddig lehet várni a probléma megoldódására, de érdekelne az Ön véleménye is. Nagyon köszönöm! Juhászné N.Anikó
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
11.
24.
Kedves Anikó. Ilyen kis korban általában nem fitymaszűkűlet van hanem cellularis adhesio (sejtes tapadás) és ez műtét nélkül megoldható. Persze az esetek kis részében valódi fitymaszűkűlet is lehet. A sejtes tapadás viszonylag fájdalom mentesen spray érzéstelenítéssel visszahúzható és így oldódik a tapadás. Biztosat azonban csak vizsgálat után tudnék mondani. Üdv.: Dr.Török. www.ferfiklinika.hu
2016.
11.
21.
Fontos tudnom kérdése:

Jo napot! Szeretném megkerdezni paromnal ez a problema van jelen esetben hugycso kicsit piros ego viszketo erzes barna vizelet all fenn mit javasol erre valami tabletta lenne jo leginkabb ?kerem segitseget koszonom Maria
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
11.
21.
Jó napot kívánok. Erre egy urológiai vizsgálat lenne jó. Üdv.
2016.
11.
21.
Meli 75 kérdése:

Tisztelt doktor ur Van egy 17 eves fiam akinek egy baleset soran eltavolitottak ay egyik herejet Van e erre valamijen megoldas hogy legalabb esztetikailag korrigalni lehessen Esetleg plasztikai mutet Valaszat koszonom
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
11.
21.
Kedves Érdeklődő. Igen van lehetőség. Egy ambulanter (járóbetegként) elvégzett műtéttel be kell ültetni egy szilikon herét. Ez egy 15 perces beavatkozás. Kérem hívjon a részletek megbeszélése végett. Üdv Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
11.
20.
Csillag kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Egészséges, 38 éves férfi vagyok, és már van egy gyermekem is, aki természetes úton született. Ez arra utal, hogy nincsenek termékenységi problémáim, és ilyen tesztet nem is végeztettem soha. Azonban 3 nap önmegtartóztatás után rendszeresen ejakulálok 10 ml-es vagy afölötti mennyiségeket, 4-5 nap után pedig gyakori a 18-20 ml, ami sokkal több az átlagnál. Ez hiperspermiának számít-e, és ha igen, akkor minden esetben kóros, vagy elképzelhető, hogy bizonyos férfiaknál ez a természetes állapot? Megjegyezném, hogy küllemre a sperma minőségével nincs baj, állaga, színe is megfelelőnek látszik, nem híg (vagyis nem pusztán prosztataváladék). Üdvözettel: Dániel
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
11.
20.
Kedves Dániel. Nincs semmi probléma.Nincs szabályokban rögzítve az ejakulátum mennyisége.
2016.
11.
16.
Klebsiella kérdése:

Kedves Doktor Úr! 38 éves vagyok, lassan két éve gyakori felfázásos tünetekkel. Hólyagtáji fájdalom, irritáció, gyakori vizelési inger, kis mennyiségű vizelet. Nőgyógyászat, urológia....sokszor voltam. Mindig Klebsiella tenyészett ki hüvelyváladékban,vizeletben. Legutóbbi vizsgálat szerint csak a vizeletben volt kimutatható, hü velyvàladék negatív. Párom vizsgálata is szükségessé vált. Ondóvizsgálata negatív. Kérdésem: az ondóvizsgálat elég-e annak kimutatására, hogy visszafertőződhetek-e. Klebsiella kimutatható-e máshogy?Van- e más vizsgálat, vagy nyugodt lehetek, hogy nem szexuális úton kapom el, azaz a baj okozója én vagyok. Válaszát köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
11.
17.
Igen elegendő az ondó tenyésztés, mert az ondó 75%-a a prosztata váladéka , és igy arról is információt kapunk. Üdv. Dr.Török
2016.
11.
09.
XC kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő. Két hete kb. azt vettem észre maszturbálás közben, hogy kevesebb a spermám elélvezésnél (alig van, és ritkán spriccel), mint szokott lenni. Az egyik dolog, amire gondolok, a környezetváltozás, mivel külföldre költöztem, és évek után új lakótársakat is kaptam, és csak itt alakult ki. A másik az expander, amit már 3 hónapja használok. A használat első két hónapjában azonban semmi efféle problémát nem találtam, az az érdekes. Az, hogy sérült-e, nem hiszem, bár, aludtam el benne, de rendkívüli fájdalmat nem éreztem, csak a szokásos húzó érzés, mint amit több órányi használat után is érzek. Sőt, az erekcióm még javult is, pedig már régebben is elég jó volt.. Ön szerint lelki okok állnak a háttérben, vagy valami komolyabb is lehet? Köszönöm válaszát!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
11.
10.
Kedves XC. Ilyen hullámzások mindig vannak és lesznek is egy férfi életében. Ez normális.
2016.
11.
09.
Spedra kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm válaszát, nekem tetszett javasolni, hogy vegyem ki és próbáljam ki a spedrát! Ezt fogom tenni, de mivel az orvos aki ezt nekem felírta semmi nem kérdett rólam, semmiféle betegségről nem érdeklődött így magam néztem utána, hogy kiknek nem javasolt és szemproblémáknál sem ajánlják! Nekem van egy kis gondom ott, ugyanis tompa látást állapítottak meg még régebb! A bal szemem gyengébb, de egyébként nem okoz.fejfájást vagy semmi problémát, mindig is ilyen volt, csk azzal van a baj! A jobb tókéletes! Lehet baj belőle a Spedra miatt? Köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
11.
09.
Nyugodtan beveheti.
2016.
11.
08.
merevedési zavar ? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 26 éves vagyok, és az utóbbi időbe van egy kis probléma a merevedéssel...a partner ugyanaz már 5 éve, ha bármi balul sült is el közbe nincs szégyenérzet, teljesítménykényszer vagy semmi ehhez hasonló. Ezért ha pszichés dolog lenne akkor az nagyon tudat alatt kell, hogy legyen! Semmi problémát nem érzek magamon, tényleg mint ha makk egészséges lennék ezt kivéve..elmentem egy hónapja egy urológiai vizsgálatra ami kb 40 másodpercig tartott, végigtapogatta és felírt nekem egy Spedrát(100mg), mert hogy pszichés ügy és rendbe jön! Na én még nem vettem ki a Spedrát mert anélkül is úgy tűnt, hogy helyre jött...de most újra nem akar merevedni, sem partnerre, sem magamnak nem tudok erekciót elérni nézhetek bármit .Nagyon aggódom, hogy mi lehet...annyit hozzátennék, hogy néha óvszerrel csináljuk, és amelyik fajta most van, azt két hónapja vettem, s amióta azt használjuk közbe azóta van ez is..valószínűleg véletlen egybeesés, vagy lehet olyan, hogy bizonyos fajta óvszerre ennyire érzékeny lehet a szervezet és ilyen szinte bezavarjon? Mit tanácsol ? Mennyek további, komolyabb vizsgálatra? Vagy vegyem ki a Spedrát? előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
11.
09.
Kedves Érdeklődő. Azt javaslom, hogy első lépésben váltsa ki a spedrát és használja. Lehet, hogy csak vissza kell zökkenteni a dolgokat a normális kerékvágásba. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
11.
05.
merevedesi problema kérdése:

Tisztelt Doktor Ur Olyan problemaval fordulnek Onhoz, hogy a paromnak merevedesi problemai vannak. 47 eves, a szexualis etvagyaval nincsen semmi problema. Nem mindig sikerul felallnia, hiaba elvezi az egyuttletet, ill. olyan is elofordult mar hogy eleg hamar lekonyult neki. Viszont valamikor meg rendesen mukodik minden. Kerdesem az lenne, hogy mit lehet ilyen esetben tenni ha nem szeretne orvoshoz fordulni a problemajaval? Eletmodvaltas kell hozza, ill. kell e barmilyen gyogyszert szedni? Valaszat elore is koszonom
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
11.
05.
Sajnos ugy nem tudok segítení, ha eleve az a kikötés, hogy orvoshoz nem akar fordulni. Ezt egy alaposan felvett anamnézis és vizsgálat után lehet eldönteni, hogy elég-e egy életmódváltozás, vagy más kezelésre van szükség. Az egészen biztos, hogy a probléma megoldható Üdv. Dr. Török www.ferfiklinika.hu
2016.
11.
04.
Merevedéskor fájdalom kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő: 42 éves vagyok, kb. 3 hónapja egyik alkalomról a másikra merevedés közben fájdalom lépett fel a makkom környékén. Elmentem urológushoz, aki tapintással végigvizsgálta a péniszem, de nem talált így problémát. A fájdalom miatt felírt Rantudil Forte gyulladásgátlót. Sajnos nem használt. Szedése után egy másik urológushoz is elmentem vizsgálatra. Ő is tapintásos vizsgálattal kezdte, majd ultrahanggal is megnézte a péniszem, végül prosztatatapintást is végzett. Rendben talált mindent. Kért ejakulátumot laborvizsgálat céljából, amivel szintén semmi probléma nem volt. A fájdalom miatt mindenesetre felírt Aktil Duo antibiotikumot, amit 2 hétig kellett szednem. Sajnos a fájdalom nem csökkent. A következő alkalomra csináltattam vizelet- és vérvizsgálatot, amivel szintén minden rendben volt. Ekkor Flemac gyulladásgátlót írt fel 30 napra, de ez sem segített. Ezekután már nagyon tanácstalan és kétségbeesett vagyok, hogy hova fordulhatok. Szerencsére a merevedéssel nincsen gondom (ha kell 20-30 percig eltart), de ez végig fájdalommal jár, ami az ejakuláció után rohamosan gyengül, szinte el is múlik, bár néha másnap még érzem nagyon-nagyon enyhén a makk gyenge nyomásakor. A fájdalom merev hímvesszőnél a makk környékén jelentkezik érintés nélkül is, a makk összenyomásakor ez fokozódik. Az urológus Doktor Úr szerint, valami feszíthet belül, ami a nem is kicsi fájdalmat okozhatja, bár szerinte nagyon nehéz a problémát diagnosztizálni. Próbáltam az interneten is kutakodni már egy ideje, de sajnos még hasonló problémát sem találtam. Kérdésem a következő lenne: van-e esetleg gyanúja ami a gondot okozhatja, vagy hova fordulhatok a gyógyulásom érdekében? Nagyon szeretnék már ezen a borzasztó kellemetlen dolgon túl lenni! Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
11.
05.
egy másik portálon már megválaszoltam
2016.
11.
04.
expanderes kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném kérdezni,hogy az expaner módszernek vannak-e mellékhatásai, illetve az expander viselése alatt kell-e szünetet tartani (pl 3 óra után szoktam). Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
11.
05.
Kedves Érdeklődő. Az expander használata során lehet szünetet tartani, de ez nem kötelező. Mellékhatás akkor léphet fel, ha alvás közben használja valaki és véletlenül ráfordul az expanderre. Ilyen esetben sérülést okozhat
2016.
11.
01.
Fickó41 kérdése:

Jó napot! Azt szeretném kérdezni hogy a végbél és a herém közt fáj bal herém alatt van egy görcs mi lehet ez? Merevedési zavarok is vannak!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
11.
01.
Sajnos erre vizsgálat nélkül nem lehet választ adni
2016.
10.
29.
István 39 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Az el múl 4 hétben azt vettem észre, bogy a péniszem munka alatt mikor melege van intenzíz szagú váladékot termel. Naponta többször is tisztítom, viszont hamar 30perc alatt is lesz ilyen váladék és szag illetve az alsómon foltot hagy. Ez mitől lehetséges, Feleségemmel vagyok csak szexuális kapcsolatban senki mással. Segítségét előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
10.
29.
Kedves István. Korrekt választ vizsgálat nélkül sajnos nem tudok adni. Üdv.: Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
10.
27.
Kérdés kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz hogy mi lehet a péniszem tövénél felül a fanszőr alatt egy kis csomó tapintható ami egy kis szem borsóhoz hasonlítható magától nem fáj de megyomva érzékeny enyhén piros színű, a bőr alatt tapintható ki,de nem nyomható össze. Segítségét előre is is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
10.
27.
Kedves Érdeklődő. Sajnos nem tudom.Ezt mindenképpen meg kellene vizsgálni. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
10.
26.
Pénisznövelés RE kérdése:

Mélyen tisztelt Doktor úr! Én ugyan az a kérdező vagyok aki tegnap az Xtraszeról kérdezte. Én hiszek magának, de egyszer és mindenkorra a végére járnék a dolognak. Rengeteg emberben van ezekkel a szerekkel kapcsolatban kétely, akik senkinek nem fognak hinni, míg ki nem próbálták. Szeretném dokumentálni, és folyamatos tapasztalataim leírni ennek a készítménynek szedéséről és eredményéről, ami valószínűleg ugyebár semmi. Lenne ezáltal végre egy rendes teszt erről, amit mindenki meg tudna tekinteni vásárlás előtt, így végre tisztázódna egy jó ideje érthetetlen módon tisztázatlan dolog. Tehát érdekelne mielőtt belefognék a tesztelésbe, félnem kéne hogy a szernek negatív következményei lehetnek? Válaszát előre is köszönöm, sokat segít vele nekem és másoknak.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
10.
27.
Kedves Érdeklődő. Minden bizonnyal nincs semmiféle negatív hatása, mint ahogy pozitív sem. Ezek a vállalkozások nem megmérgezni akarják a pácienst, hanem jó drágán eladni a semmit. És ha nem hatott,akkor további vásárlásra bíztatják, azzal, hogy hosszabb távon kell szedni.
2016.
10.
25.
Reggeli merevedés kérdése:

Tisztelt doktor úr! Az elmúlt két hónapban csak kétszer fordult elő hogy reggeli merevedésem volt, holott azelőtt minden reggel volt. Amit még észre vettem, hogy merevedéskor talán nem annyira kemény mint régi korában. Még a nyáron volt egy kisebb prosztatagyulladásom, ami szerencsére elmúlt. Mi okozza a problémáimat? Kell-e aggódnom most 17évesen? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
10.
26.
Nem kell aggódnia. A merevedést nem egy gép vezérli, ezért sok külső és belső tényező befolyásolja. Átmeneti gyengülések vannak és sajnos lesznek is még. üdv.
2016.
10.
25.
Pénisznövelés kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Nem tudom, hogy ez az ön szakterülete-e, de nem tudok mástól érdeklődni, így előre is elnézést kérek, nem akarom fárasztani. Szeretném kipróbálni az Xtrasize nevű pénisznövelő készítményt (http://www.xtra-size.hu/?maff=adwords&gclid=CP-AxPrF9s8CFQq3Gwod728EzQ) , de nem tudom lenne-e bármi kockázata. Ha növekedési hatása nem is lenne az se baj, de impotens nem tervezek lenni. Az összetevőit itt tudja megtekinteni : http://www.xtra-size.hu/penisznovelo-osszetetele.html . Tényleg csak kipróbálni szeretném, persze örülnék ha valamicskét hatna, de a lényeg hogy nem teheti-e tönkre a férfiasságom. Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
10.
26.
Kedves Érdeklődő. Teljesen felesleges kipróbálnia. Az összes ilyen fajta készítmény átverés. Nincs gyógyszeres pénisznövelés.!!!!!!!!!!!!!!!
2016.
10.
25.
Bal herémben kellemetlen érzést érzek kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 18 éves fiú vagyok , és kellemetlen fura érzést és olyan érzes mintha a herezacskóm ra tapadna a combomra ,és nehezebbnek is érzem , de amikor "megvizsgálom" akkor semmi elváltozast nem érzek se külsőleg se súlyban. Kerem segítsen. Orvoshoz el megyek csak nagyon félek nem tudom mire számítsak, tehát megköszönném azt is , hogyha röviden le írná , hogy a vizsgálaton mire számítsak. Köszönöm előre is a segítségét !!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
10.
26.
Kedves Érdeklődő. Biztosra mondhatom, hogy semmiféle fájdalmas vizsgálatot nem kell végezni. Nagyon valószínű, hogy "varikukelével" állunk szemben. Ez a herezacskó belső viszerességét jelenti, de ezt urológusnak kell tisztáznia. üdv
2016.
10.
25.
matula kérdése:

Tisztelt doktor úr!!! az én kérdésem elég bonyolult de ahhoz hogy megértse leírom az egész betegségem először is öröklött polycistás vesém van mindkét vesében amit 8 évvel ezelőtt vesesüllyedés miatt már műtötték azóta járok ellenőrzésre de a mostani uh vizsgálatkor a doktor úr azt mondta hogy jó lenne ha sűrűbben látogatnám meg mert gyorsan nőnek a cysták már a májamon is van nem csak a veséimen viszont ami számomra aggasztó hogy legutóbb rosszul lettem az ügyeletre vittek be onnan a járóbeteg ambulanciára a szédülés hányinger fejfájás miatt ott csináltak egy ct és ott is találtak cystát vagyis az agyamba is van cysta kérdésem az lenne hogy ez a vese cysta terjedhet? és ha igen lehet e orvosolni valahogy ?a mostani uh leleteim a következők:hepar norm .nagyságú,homogén.jobb lebenyben lateralisanegy 27mm-es valószínűleg haemangiomának megfelelő echodus solid képlet.a bal lebenyb enegy 8mm-es cysta a jobb lebenyben több 8-17mm-es cysta.epeutak nem tágabbak cholecysta ép kontúrú,kőmentes.pancreas norm.szélességű,norm szerkezetű.hasi aorta norm tágasságú,lefutású.megnagyobbodott nycs. nem látható a lép nem nagyobb homogén. mindkét vese norm nagyságú parenchymanorm vastagságú.jobb vesében cortikalisanés centrálisan is számos 5-23mm-es cysta és több 3-5mm -es echodens képlet ábrázolódik bal vesében ugyancsak számos 3-35mm-es cysta és számos 3-8mm-es echodensképlet ábrázolódik.pangás nem látható. az agyi ct :minden normál csak a bal oldalkamra plexus choroideusában a glomus területén egy 14mm-es cysta vagy xanthogranuloma látható. kérem mondjon valamit hogy kell e nagyobb figyelmet fordítanom ezekre a cystákra vagy esetleg mit javasol merre hová menjek eddig csak uh és laborba küldtek előre is köszönöm válaszát tisztelettel matula
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
10.
25.
Kedves Matula. Sajnos ez nem a szakterületem, én a merevedési zavarokkal foglalkozom. Üdv. Dr.Török
2016.
10.
21.
Kételkedő kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni, hogy mindkét herém tetején vélek felfedezni valami kis félborsószemnyi valamit, és talán a balon kicsivel nagyobb mint a jobbon, de nagyon kicsi valami lehet és hogy ezt már biztos hogy 5-6 éve észrevettem, de lehet azelőtt is ilyen volt és semmit sem nőtt azóta meg a herék sem váloztak semmit , nem ia fájtak soha! Ez normális? Lehet ott valami ami érezhetek ia vagy teljesen sima kellenne hogy legyen? Tehát nem a hosszanti részen hanem inkább a tetején, csücskén! Annyi mindent olvasni az interneten, érdekelne, hogy ezzel kellene-e foglalkoznom vagy nincs miért.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
10.
21.
Ez teljesen normális.
2016.
10.
21.
Jónapot kérdése:

Jónapot! Olyan kérdésem lenne,hogy a hugycsovem nyílása piros.volt ,hogy fajt es csípett a vizelet.voltam vizelet es ondo tenyesztesen is. Nem volt gond sehol.viszont engem zavart es szedtem 2doboz supraxot. Most ugy érzem tünetmentes vagyok de neha neha fájdalmat érzek.talan kicsit égető érzést de nincs folyása sem. Ha nemi beteg lennék azt ki lehetett volna mar deríteni ezekből? Elore is Koszonom Alexander Takács
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
10.
21.
Igen az kiderült volna.
2016.
10.
17.
erekciós zavar kérdése:

25 éves fiu vagyok, a problémám az, hogy szex közben sokszor erekció problémám van, előjáték, behatolás rendben van, de nem mindig tudom fenntartani az erekciót a végéig és sokszor már csak úgy félkemény állapotban "kínozom" el a végéig ! Ha hosszabb ideig tart az aktus, volt még olyan h kifáradtam s akkor kicsit veszített a keménységből de azt betudtam annak, de mostanában van, hogy rövidebb aktus alatt is előfordul a puhulás, anélkül, hogy kifáradnék! A partner ugyanaz, 5 éve...eleinte nem volt baj, maximum ez a kifáradásos dolog, de mostanában(1-2 hónap) nem minden alkalommal, de háromból egyszer legalább jelentkezik! Magamról annyit, hogy nem fogyasztok alkohol és semmiféle drogot se próbáltam még soha, viszont dohányzom(1 csomag 2 nap alatt) és nagyon kevés mozgást végzek az utóbbi években a munkám miatt, és nincs semmiféle betegségem, legfeljebb két rossz mandula! Megkérném a doktor urat, hogy igazítson kicsit útba, mit tegyek, hol kezdjem ennek az okát keresni! Előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
10.
17.
Kedves Édreklődő. Az, hogy néha nem olyan a merevedés mint amit megszokott, vagy amit elvárna, az nem nagy probléma. Az emberi szerv nem egy gép, ami úgy műküdik, ahogy beállítottuk. A merevedést rengeteg külső tényező is befolyásolja, ezért mindig vannak kisiklások. De ez így nem baj. Ez rendjén való.
2016.
10.
17.
rövid fitymafék? vagy normális? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 22 éves srác vagyok és azt szeretném megkérdezni hogy mikortól számít a fitymafék rövidnek? Az a helyzet,hogy alap helyzetbe a fitymámat minden gond nélkül a makk mögé tudom húzni, merev állapotban is hátra tudom húzni a fitymámat a makk alá kb.1-2 cm-re de attól lejjebb már nem nagyon tudom húzni mert akkor már érzem hogy feszül. A lényeg, tehát hogyha lehúzom a makkom alá 1-2 cm-re a fitymám és tovább akarom húzni akkor az is meg csak akkor már eléggé megfeszül. Így is a makk mögé tudom húzni, de ha tovább húznám , vagy erőteljesebben akkor a faszülő érzés ismét fellép. Illetve mikor a fitymám a makk mögött van és én tovább húzom a bőrt hátra a makkom enyhén előre bukik. A kérdésem tehát, hogy ez lehet e a rövid fék miatt? És ha igen akkor mi a teendő? Az elmúlt években voltam számos urológiai vizsgálaton,igaz hogy nem emiatt a "probléma" miatt hanem azért mert kissé balra görbül a péniszem és ezeken az urológiai és andrológiai vizsgálatokon eléggé tüzetesen megvizsgálták a péniszemet,még merev állapotban készült felvételeket is kellet mutatnom az orvos a vizsgálat után azt mondta hogy semmiféle hegesedés nincs és hogy a görbülettel semmi teendő nincs azt sem említette hogy rövid lenne a fékem. Iga hogy nem ezzel a problémával mentem el a vizsgálatokra ()urólógiai,andrológiai) vizsgálat de szerintem ha probléma lenne akkor az engem vizsgált szakorvosok biztosan szóltak volna hogy a fitymafékemmel baj van vagy valami ilyesmi. Ön szerint is szóltak volna a szakorvosok hogyha látták volna hogy probléma van!? Egyébként eddig a szexuális életemmel semmi probléma nem volt bár még óvszer nélkül nem szexeltem egy lánnyal sem,olyan elő szokott fordulni még hogyha a csajszi lehúzza a bőrt a makkról és még tovább akarja húzni vagy nagyon hátra rántja akkor hirtelen eléggé kellemetlen! Eddig még óvszer nélkül nem szexeltem és az óvszert is úgy szoktam felhúzni hogy a fitymámat lehúzom a makkról és két kézzel széthúzom a gumit mint egy "zoknit" és úgy húzom fel a hímvesszőmre,és majd csak azután miután a fél péniszemre felhúztam a gumit kezdem el lefelé görgetni. Ön szerint nagy a baj? Szükséges lenne újabb urológust felkeresnem? Vagy feleslegesen aggódom? Szóltak volna ha baj van? Normális ez? Szükséges ezzel foglalkoznom? Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
10.
17.
Kedves Érdeklődő. Az, hogy rövid-e a fék, az elég relativ dolog. Ha panaszt okoz, akkor műtétileg el kell távolítaní, ha nem okoz panaszt, akkor nem kell csinálni semmit.
2016.
10.
16.
evelin1947 kérdése:

Üdvözlöm Doktor Úr! Kérdésem férjemmel kapcsolatos. 79 éves. 15 éve szív-koszorúérműtéten esett át. Merevedési problémái vannak / betudható magas korának/ szedhetne valamilyen potencia növelő gyógyszert? Esetleg mit ajánlana? Várom megtisztelő válaszát, üdvözlettel! Magdi
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
10.
16.
Kedves Magdi. Ilyen előzmények után feltétlenül ki kell kérni kardiológus véleményét, és annak birtokában urológus segít kiválasztani a megfelelő módszert. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
10.
14.
Hímvessző kérdése:

Tisztelt doktor úr 45 éves vagyok. Lankadtan fel tudom húzni a fitymámat de merevedésem van akkor nem tudom vissza huzni. A makk után viszont elszoritja a hímvesszőmet és nincs teljes merevedésem. Mi a teendő ilyenkor? Köszomöm Mt:Otto
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
10.
14.
Kedves Ottó. Ez a fitymaszűkűlet. A megoldás műtéti. Üdv. Dr. Török www.ferfiklinika.hu
2016.
10.
12.
kerdes kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy az miért van ha egymás után többször felállítom a péniszemet , akkor az első pár alkalommal kemény a merevedésem aztán utána nehezzebben akar felállni. Pl ha kb egy óran belül 5 ször van merevedésem , akkor négyszer jó 5 ször nehezebben sikerül anélkül, higy egyszeri is elélveztem volna. Ha tartok egy kis szünetet , akkor ismétrendesen működik. Olyan mintha időközbe elfáradna?
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
10.
13.
Igen pontosan erről van szó.
2016.
10.
10.
John kérdése:

Tisztelt doktor Úr. A segítségét szeretném kérni. A panaszom az ,hogy csak közvetlenül orgazmus előtt merevedik meg a péniszem, előtte szinte egyáltalán nem( mondhatni alig van különbség a nyugalmi állapothoz képest). Van éjszakai erekcióm legalább2-3 alkalommal. hálóbeültetéses lágyéksérv műtéten estem át 1 hónapja ami már heresérv volt és lett egy kis bevérzés a herezacskón amire a sebész a kontrollon azt mondta hogy fel fog szívódni és a zacskó és a heregolyó melletti vezetékek még mindig duzzadtabbak a másiknál. .A kérdésem az lenne hogy lehetséges hogy elvágtak valami eret vagy ideget ami miatt kialakult ez nálam? A műtét előtt egy hónappal jelentkeztek elöszőr ezek a problémák. Ha önkielégítést végzek, van hogy egymás után 3-4 X is megfelelő erekcióm lesz, de aztán utána egyáltalán nem jön létre a merevedés. A feleségemmel meg nem merem próbálni, mert félek a beégéstől. KOrábban minden teljesen normális volt minden. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel:
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
10.
13.
Kedves Érdeklődő. Ha a probléma a műtét előtt jelentkezett, akkor nem lehet a műtét következménye. Ezek az esetek többségében átmeneti dolgok. Nagyon sok külső tényező zavarhatja a normális merevedést. Üdv. Dr.Török
2016.
10.
07.
korai magömlés vagy normális? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 22 éves srác vagyok és az lenne a problémám,hogy a mai nap folyamán eljött hozzám egy lány akivel lefeküdtem,és hát mondhatni nem igazán bírtam sokáig. Szinte elkezdtünk szexelni és pár perc után el is élveztem. Nagyon rosszul éreztem magam emiatt,és nem tudom hogy ez mitől lehetett. Az utóbbi jó néhány hónapban egyáltalán nem szexeltem,szóval már viszonylag régen nem voltam lánnyal és az utóbbi egy vagy két hétben önkielégítést sem végeztem és arra gondoltam,hogy lehet hogy amiatt élveztem el hamar mivel régen voltam lánnyal és mert régen nem végeztem önkielégítést. Ezt az egészet azért nem értem mert annak idején mikor elvesztettem a szüzességem akkor szinte fél óráig is bírtam most meg....:( eddig szinte minden alkalommal tovább bírtam a szexet és nem tudom hogy most miért élveztem el ilyen hamar,és a merevedésem sem volt a legkeményebb hiszen a lány semmi előjátékot nem volt hajlandó csinálni nekem....csak kicsit elkezdte verni a farkam míg meg nem keményedett kicsit aztán egyből elkezdtünk szexelni de amint írtam nem tartott valami sokáig! Mitől lehet,hogy régebben mikor elvesztettem a szüzességem tovább bírtam mint most? Normális ami velem történik vagy komoly bajom van? Nagyon félek hogy nem tudok majd később egy nőt sem kielégíteni! Mi lehet velem?Nem hiszem hogy ennek köze lenne ahhoz,hogy a péniszem balra görbül enyhén. Vagy ez lehet a görbület miatt? Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
10.
13.
Kedves Érdeklődő. Ezzel nincs semmi probléma. A hosszú kihagyás miatti felfokozott ingerek felelősek ezért. Ez mindig így történik hasonló esetben. Üdv. Dr.Török
2016.
10.
01.
perifériás idegbántalom kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni, hogyha valakinek prosztatagyulladáshoz hasonló tünetei vannak (Pl.: bal herében, illetve gáttájon húzó, vágó érzés, lágyéktáji görcs, vizelési fájdalom), de számtalan vizsgálat után sincs urológiai magyarázata a tüneteinek (Sine morbo urol), ebből következően felmerül valamilyen neurológiai betegség (pl. kismedencei idegbecsípődés), akkor kihez tud menni? Ki az, aki ért ehhez? Megnézni, vizsgálni azt, hogy van e kismedencei idegbántalom, becsípődés? Volt kismedence kontrasztanyagos MR vizsgálatom is, nem mutatott semmi kórosat. De ha jól tudom, az MR sajnos az idegeket nem képes mutatni. A Doktor Úr hova szokta továbbküldeni az olyan pácienseit, akiknél urológiai okot (pl.: gyulladás) nem talál panaszaira és ebből következően felmerül a neurológiai ok? Válaszát, segítségét előre is köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
10.
02.
Kedves Érdeklődő. Ha neurológiai ok merül fel, akkor neurológushoz érdemes fordulni.
2016.
10.
01.
Gyógyszer Szedése!! kérdése:

Jó napot Kívánok!! Tisztelt Doktor Úr!! 36 éves férfi vagyok!! Gyermekvállalás előtt vagyunk a párommal, de eléggé rá stresszeltem!! Szedhetek e Sildenafilt e miatt?? Magas vérnyomásom van, amire a Tolura 80 szedem már 5 éve!! A vérnyomásom jó, Kardiológushoz járok vele!! Két kérdésem lenne öntől. Szedhetem e a Sildenafilt , a vérnyomáscsökkentő mellett??, Illletve a gyógyszer szedése nincs e káros hatással, esetleg a magzatra, vagy a Spermiumra?? A gyógyszerre nem akarok rá szokni, mert máskor nincs probléma!! Köszönöm előre is válaszát!!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
10.
02.
Nyugodtan szedheti Üdv. Dr.Török
2016.
09.
30.
önkielégítéskor fájdalom kérdése:

Tisztelt Doktort Úr! Fiatal (22 éves) srác vagyok és az a problémám,hogy az utóbbi időben ha sűrűn végzek önkielégítést egy héten többször is akkor a péniszem bal oldalán,a péniszem ingerlése során enyhe fájdalmat érzek,emiatt nagyon megijedtem. És azt is észrevettem,hogyha saját magamnak csinálom akkor jóval hamarabb elélvezek mint ha mondjuk lánnyal vagyok. A merevedésemmel nem hiszem hogy baj lenne bár az utóbbi időben nem érzem olyan kőkeménynek a péniszem mint egykor! Csupán a pornófilm nézésétől már meg sem merevedik a hímvesszőm csupán ha elkezdem ingerelni ha padig abbahagyom az ingerlést akkor szinte azonnal elkezd lankadni. Közösülésnél mindig eléggé kemény voltam a behatoláshoz bár ott sem voltam az a kő kemény de minden alkalommal betudtam hatolni és be is tudtam fejezni az aktust. Valamint mintha az utóbbi időben kisebb is lenne a péniszem mérete mint egykor. Nem tudom,hogy a fent említettek lehetnek e összefüggésben azzal,hogy már kb. három éve észrevettem hogy a péniszem lankadt és merev állapotban is balra görbül és merev állapotban szintén a bal oldalon a makk alatti részen egyenetlenség is tapintható,ez az egyenetlenség ugyanakkor lankadt állapotban nem tapintható. Annak érdekében hogy megnyugodjak az elmúlt években számos urológiai és andrológiai szakrendelésen is voltam ahová vinnem kellett magammal a merev hímvesszőmről készült digitális képeket, a fizikális és UH-os vizsgálatok alapján elmondták hogy teljesen egészséges vagyok és hogy semmiféle plaque vagy göb nem tapintható és hogy ez a kisebb hajlat a péniszemben nem befolyásolja a nemi életet tehát semmiféle teendő nincs. A hajlás,görbület azóta sem hinném hogy fokozódott,ugyanakkor eléggé megvagyok ijedve,hogy az utóbbi időben önkielégítéskor szintén bal oldalon érzett enyhe fájdalomnak és a merevedésem mértékének valamiféle köze van a görbülethez. Ön szerint ez lehetséges? Csökkenhet a péniszem mérete? Menjek újabb vizsgálatra? Elvesztem a férfiasságom huszonévesen,vagy mi lehet velem? Beteg vagyok? Mit kellene tennem? Köszönöm a válaszát!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
10.
01.
Kedves Érdeklődő. Korrekt választ, ebben a fontos témában csak vizsgálat alapján tudok adni. Kérem hívjon minket időpont egyeztetés céljából. Üdv. www.ferfiklinika.hu
2016.
09.
27.
Pirula kérdése:

Tisztelt Dr úr! Priligy 30mg és Sildenafil Pfizer 100mg-os szedhető-e együtt? Az orvosom úgy írta ki hogy Priligy 1X1 Sildenafil 1/2.Sajnos azt nem mondta hogy külön vagy egyszerre kell szedni. A Dr. úr szabadságon van és ezért tettem fel önnek a kérdést. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Gergely
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
09.
27.
Nyugodtan szedheti.
2016.
09.
17.
"Megpróbálnám! kérdése:

Tisztelt Doktor úr! 50 éves férfi vagyok,120kg,és olykor vannak merevedési problémáim!Többször próbáltam már,több fajta potncianövelő készítményt kisebb nagyobb sikerrel.Igazábol amelyik bevált azzal is az a problémám,hogy soká kezd hatni,nem 2 -3 órán belül,mint ahogy ezt garantálják!Eltelik 6-8 órahossza is,mire tapasztalom a hatást.Onnantól nincs problémám,minden úgy működik ahogy kell.A kérdésem az lenne,hogy ártok e azzal(mellékhatásra gondolok) vagy elősegítem e a gyógyszer hamarabb való hatását,ha egyszerre két szemet veszek be.A Boom Boom nevű potencia növelőről lenne szó.Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! TIsztelettel: "Kentaur"
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
09.
18.
Kedves Érdeklődő. Akkor tenné a leghelyesebben, ha nem egy ismeretlen összetételű hamisítványt használna, hanem igazi, receptre felírt patikában forgalmazott potencianövelőt. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
09.
11.
Vese kérdése:

Jó estét Doktor úr ! 3 hét múlva pyelon plasztikám lesz és két kérdésem lenne ezzel kapcsolatosan. 1.kérdés. Nagy műtétnek számít ez a pyelon plasztika, és mindenképp fognak behelyezni hólyagkatétert ? 2.kérdésem pedig az lenne, hogy a műtét után mennyi a felépülési idő illetve mennyi ideig nem lehet emelni, és menyi ideig kell feküdnöm ? Előre is köszönöm a választ. Tisztelettel:Soltész Judit
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
09.
12.
Kedves Judit. Erre csak az az urológus tud érdemben válaszolni, aki végzi a műtétet. Rengeteg tényezőtől függ, és ezt csak az tudja aki végzi a műtétet. üdv.
2016.
09.
07.
Ejakulációkor végbéltáji fájdalom kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem a következő lenne, nem tudom, hogy miért , de amióta aranyérrel műtöttek , ejakuláció után végbéltáji szúró, feszítő fájdalom lép fel, mely csak kis idő után múlik, és néha, nem mindig utána, vagy másnap hasmenésem van! Meg kell említenem, hogy korábban már kezeltek gasztroentális, és prosztata problémával is. Válaszát előre is megköszönve: Üdvözlettel:László
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
09.
07.
Kedves László. Nagyon valószínű, hogy nem az aranyér műtét miatt van hasmenése. viszont az ejakuláció miatt fájdalmat vizsgálattal lehetne elkülönítení. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
09.
07.
otto kérdése:

Tisztelt Dr Ür Olyan kérdésem lenne, ha valakinek protézise van és kiveszik, milyen következményei lesznek. !
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
09.
07.
Kedves Érdeklődő. Az a következménye, hogy a protézis biztosította merevedés megszűnik. Üdv.. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
09.
07.
Törés kérdése:

Tiszteletem Dr Ur .. Tegnap tortent egy kis baleset ... Eltort a kis baratom ... Voltam vele urologia ambulancian .. Ahol megallipottak ,hogy nincs verzes ill hogy fajdalmaim sincsenek .. Csupan padlizsan lila es duzzadt ...Bent akartak tartani megfigyelesre .. Azt mondtak minimum reggelig ...Viszont nekem abba az idobe pont a lanyomert kellett menni (egy barlangaszatbol tert vissza az iskolahoz ) Mivel sajat felelosegemre eljottem a korhaz ambulanciajarol . Arrol kaptam ugyan felvilagositast hogy gyogyszeres kezelest kapnek es borogatast ... De arrol nem hogy milyen tipusu nevu gyogyszert . Kerdesem csupan annyi lenne ... Milyen gyogyszert probaljak beszerezni ?
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
09.
07.
Sajnos nem tudom, hogy mire gondoltak. Szerintem az lenne a legegyszerűbb, ha visszamegy arra az urológiára ahol látták a problémát és megkérdezi, hogy mit javasolnak. Üdv.: Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
09.
06.
Rhabdora kérdése:

Egy bizarr kérdéssel fordulok önhöz,és a segitségére van szükségem ,mert tudnom kell mi történik velem.Ha válaszol azzal nagyon sokat segit nekem. 2 hete volt egy szexuális kapcsolatom amely igen intenziv volt és másnapra körkörösen a glans mögött megvastagodás alakult ki gyürü alakban,felette a bőr nem irritált nem piros egyéb tünetek nem voltak.Már volt egyszer régebben és kb 2 hét alatt el is mult.A szex során védekeztem óvszerrel igy nem hinném hogy nemi betegségről van szó.Szimplán tapintással a bőr alatt körkörös massziv megvastagodás található ami zavar. Mi a véleménye mi lehet ez ? Mit lehet vele kezdeni .? Válaszát előre is köszönöm
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
09.
06.
A leírtak alapján nyirokér gyulladás . Nem kell vele tenni semmit elmúlik. Esetleg valamilyen bőrnyugtató kenőcs hasznos lenne.
2016.
09.
06.
kérem segítsen kérdése:

Üdvözlöm! 21 éves férfi vagyok és nagyon aggasztó dolog miatt írok így kérem segítsen rajtam. Körülbelül 1-1,5 hete elkezdett vörösödni a fitymám vége. Majd a húgycsőnyílás körül is megjelent egy kis piros kör amióta a vizelés is fájdalmas lett. Mintha a húgycső végén lenne egy kis elzáródás, ami fáj és ami miatt nehezebben jön a vizelet. A makk alatt fehéres lerakódás volt látható, mely canesten oldat használata óta megszünt. Sokszor látok javulást de van hogy újabb problémák jönnek elő. Mindezeket súlyosbította, hogy pár napja kis hólyagok jelentek meg a makk tövében, amik mára már inkább felrepedésnek tűnnek. És pár napja viszket a makkom. Tegnap vettem intim szappant, amit használtam is este. Ma enyhült a viszketés, de még mindig fentállnak a tünetek. Kérem segítsen. Nagyon szégyenlem ezt ami velem van. Főleg, hogy nem is tudom, hogy mi ez. Válaszát köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
09.
06.
Kedves Érdeklődő. Ez bőrgyógyászati probléma. Javaslom, hogy mutassa meg bőrgyógyásznak.
2016.
09.
05.
zsolti199 kérdése:

Jonapot ! Szertnémmeg kérdezni h a makomon piros apró pőtyvanak égő érzés mikor hatra húzom a bőrt akoris és pissilek akoris ég mitőlvan mega péniszemen apró pőtyők és a herémenis évente patanás félbejőneki és a balherém mellet valamijen csomo van tapintásra puha nem faj csak néha szokot párpercig és a péniszem is kicsi 9cm fordujak urologushoz sűrgősen ???
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
09.
06.
Kedves Zsolti. Nem kell rohannia, de ütemezzen be egy urológiai vizsgálatot.
2016.
09.
05.
expander kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A kérdéseim a következők: 1, Ön melyik expander eszközt ajánlja? 2, A hosszabítás nem megy a vastagság rovására? Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
09.
05.
Kedves Érdeklődő. Olyan expandert ajánlok, amelyik a makkot tolja előre. A gyártó nem érdekes, ezek egyformák. Az élő szövet nem úgy nyúlik mint a tészta. Tehát nem vékonyodik el mert szövetszaporulat jön létre. Üdv.
2016.
09.
02.
mennyi ideig tarthat a deformálódás? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem,hogy induratio penis plastica betegség lefolyása kb.mennyi idő? Mennyi ideig fokozódik,fokozódhat a görbület? Hetek alatt alakul ki az az erős görbület,deformitás? Vagy mennyi ideig kell a görbület fokozódására számítani? És mennyi idő után válik az állapot stabillá? Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
09.
02.
Kedves Érdeklődő. Az indurátio pénis plastica kb, 1-1,5 év múlva stabillá válik.
2016.
09.
01.
xy kérdése:

Üdvözlöm Dr Úr! A kérdésem az lenne, hogy párommal 4 éve vagyunk együtt. Már kapcsolatunk elején, herpesz, gomba illetve ureuplasma betegséget kaptam. Abból kikezeltek, Érdekes mert neki is el lett végezve a teszt, de neki negativ volt.De én rajta kívül nem voltam senkivel.Utána is sokszor volt gombás fertőzésem. Egy évig nem találkoztunk, mert szakítottunk.Ebben az egy évben semmi bajom nem volt.Most áprilisban újból összejöttünk, és sajnos a probléma ugyanaz, gombás fertőzés, melyre candibene teva jónak bizonyult, de azóta is alhasi fájdalommal küszködök. Nőgyógyász uh negatív, vérvétel negatív, vizelet negatív,hasi uh negatív. Kérdésem az lenne, állhat-e a háttérben megint szexuális úton terjedő fertőzés, és próbáljak ez irányt vizsgáltatni,mert az most nem volt vagy esetleg urológussal.Válaszát előre is köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
09.
01.
Azt javasolnám, hogy első lépésben a partnerénél kellene megnézni, hogy nem áll-e a háttérben valamilyen urol. fertőzés. Pl. prosztata gyulladás.
2016.
08.
31.
Magyari László kérdése:

Üdvözlöm! A problémám barnás ondó, amelyet pár napja észleltem. Az ondóm egyik része fehér, a másik, amely eredetileg átlátszó volt, most barnás. Ezen kívül semmilyen fájdalmat nem érzek, a heréimet rendszeresen vizsgálom tapogatással és nem tapasztaltam semmilyen elváltozást. A vízeletem normális, nem tapasztaltam semmilyen problémát. Jelenleg Németországban vagyok, folyamatosan dolgozok, nehezen tudnék orvoshoz jutni. Ráadásul a hét elején utaztam ki. Otthon természetesen közösültem a párommal, semmilyen problémám nem volt. Az lenne a kérdésem, hogy milyen jellegű betegség lehet ez? Amíg haza nem jutok (három hét) el tudok kezdeni egy gyógyszeres kezelést? Ha igen, milyen gyógyszert ajánlana? A párommal utolsó közösülésnél nem használtunk óvszert(első alkalom óvszer nélkül). előfordulhat, hogy tőle kaptam el valamit? 26 éves vagyok.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
08.
31.
Kedves László. Ha barnás a sperma, az vér jelenlétére utal. Az több féle képen kerülhet oda. Esetleg szed-e valamilyen véralvadás gátló gyógyszert. Vagy leget, hogy felfázott és van egy prosztata gyulladás. Vagy egyszerüen csak elpattant egy kis erecske. Akkor problémás a dolog, ha rendszeressé válik, azaz mindig barna. Szerintem nem lesz az. Dr.Török ferfiklinika.hu
2016.
08.
25.
Nem találok választ kérdése:

Kedves Dr. Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, amelyet már más orvosoknak is feltettem, de eddig nem tudtak rá választ adni. 20 éves nő vagyok, ha jól emlékszem vissza, ez a dolog olyan 16 éves korom körül kezdődött. Osztálykiránduláson voltam éppen, egy várban vezettek minket körbe, és már egy jó ideje nem volt alkalmam elmenni mosdóba pisilni. Már alig bírtam visszatartani, le kellett ülnöm. Amikor leültem már tényleg nem bírtam tartani, és a lenti izmok helyett, mintha hasból bírtam volna csak tartani, és ekkor orgazmusom lett. Onnantól kezdve minden egyes alkalommal, mikor vizelési ingerem van, attól függően, hogy mennyi ideje tartogatom orgazmusom van. Minél több ideje tartogatom annál intenzívebb. Sajnos néha már kellemetlen is, mikor nincs alkalmam elmenni, mert annyira intenzív az orgazmus, hogy folyik a könnyem. Illetve azóta álló helyzetben nem tudom visszatartani, csak ülve, fekve, vagy ha lehajolok. Nagyon szeretnék már választ kapni erre a dologra, "betegségre", illetve hogy ha már így alakult, ez tartós betegségnek számít-e, és esetleg járna-e rá 90%-os hatósági kártya. Válaszát köszönöm előre is!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
08.
25.
Sajnos nem tudok segíteni. Mert férfi merevedési zavarokkal foglalkozom.
2016.
08.
24.
elkaphattam? kérdése:

Jó napot! Sajnos pár napja nemi aktust létesítettem egy escort(házhoz járó prostituált)-al. Természetesen óvszert húztam fel, de pontosan nem tudom mikor kiszakadt és egy jó ideig 10-15 perc volt mire észrevettem. Én nem élveztem el, de azonnal abba hagytam az aktust. A lány váltig állítja neki fontos az egészsége és nem beteg. A kérdésem az lenne elkaphattam ennyi idő alatt a HÍV+ vírust? VAgy ne aggódjak ennyire? Előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
08.
24.
Igen, akár 1 perc alatt is el lehet kapni váladékokkal. De nem kell azonnal a leghosszabbra gondolni. Kicsi ennyi az esélye.
2016.
08.
23.
Kecsisti kérdése:

Tisztelettel érdeklődöm, hogy kasztráláson szeretnék átesni és akár donorként felajánlanám heréimet, melyek hibátlanok. Ez éppen a problémám... mert ösztrogén kell nekem és ezek a felesleges dolgok nélkül kisebb adag is elegendő lenne. Transzszexuális vagyok. Hogyan lehet a műtétre jelentkeznem? Hol végzik el?
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
08.
23.
Kedves Érdeklődő. Az ilyen csonkoló műtéteknek megvan a szabályozása. Ez elég hosszú procedúra. Sajnos én sem tudom pontosan ,hogy mi a menete. Javaslom, hogy informálódjon a neten. üdv. dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
08.
21.
implantátum kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Az igaz, hogyha rugalmas péniszprotézist ültetnek be , akkor a pénisz mérete csak 10-12 cm lesz? Vagy ha valakinek volt 16 cm es akkor az a műtét után is 16 cm marad?
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
08.
21.
Szerencsére ez nem igaz. Akkora lesz a pénisze a beültetés után, mint amekkora a műtét időpontjában lenni tudna, ha lenne merevedése. Azt tudni kell, hogy az inaktív, izom tartalmú testrészek sorvadnak és zsugorodnak. Pl. ha begipszelik valakinek a karját, akkor a gipsz levétele után sokkal vékonyabb mint az ép oldali. Tehát rövidülhet a pénisz az inaktivitás miatt, de nem az implantátum miatt. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
08.
18.
Kiütés a nemi szerven kérdése:

Üdvözletem! Nemi szerven piros allergia szerű kiütés jött elő (makkon) együttlét után. 4-5 nap után elmúlt látszólag, majd utána való együttlét után megint előjött. Mivel szabad kezelni? Páromnak nőgyógyász ajánlott vagy inkább nekem kell orvoshoz fordulni? Exoderil vagy Baneocin használható intim területen is?
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
08.
18.
Javaslom, hogy bőrgyógyászhoz forduljon
2016.
08.
17.
csomó az ondóvezetékben kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Évekkel ezelőtt kezeltek prosztatagyulladásra. A gyulladás előtt is megvolt illetve után is megmaradt az a problámám, hogy 1-2 nap ondóm ürítése nélkül az ondóvezetékemben egy csomó jelentkezik, mely fájdalommal jár. Az ürítés után megszűnik a fájdalom 1-2 napig, amikor ismét fellép ez a fájdalom. Korábban az orvos azt mondta, hogy a rendszeres nemi élettel ez el fog múlni, nem így lett... Mi lehet a problémám?
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
08.
18.
Sajnos nem tudom. Vizsgálat nélkül erre lehetetlen választ adni. üdv.: Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
08.
13.
Pénisz tövén sebb kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Azzal fordulok önhöz hogy a péniszem tövénél Megjelent valami. Olyasmi mint a seb Piros és száraz ott a bőr néha hámlik. néha fel nyíl egy egyenes csíkon. Nemi életem nincs! Üdv Tamás.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
08.
14.
Kedves Tamás. Meg kellene mutatnia bőrgyógyásznak. Biztosan lesz rá megoldás.
2016.
08.
11.
rövid fitymafék? vagy normális? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 22 éves srác vagyok és azt szeretném megkérdezni hogy mikortól számít a fitymafék rövidnek? Az a helyzet,hogy alap helyzetbe a fitymámat minden gond nélkül a makk mögé tudom húzni, merev állapotban is hátra tudom húzni a fitymámat a makk alá kb.1-2 cm-re de attól lejjebb már nem nagyon tudom húzni mert akkor már érzem hogy feszül. A lényeg, tehát hogyha lehúzom a makkom alá 1-2 cm-re a fitymám és tovább akarom húzni akkor az is meg csak akkor már eléggé megfeszül. Így is a makk mögé tudom húzni, de ha tovább húznám , vagy erőteljesebben akkor a faszülő érzés ismét fellép. Illetve mikor a fitymám a makk mögött van és én tovább húzom a bőrt hátra a makkom enyhén előre bukik. A kérdésem tehát, hogy ez lehet e a rövid fék miatt? És ha igen akkor mi a teendő? Az elmúlt években voltam számos urológiai vizsgálaton,igaz hogy nem emiatt a "probléma" miatt hanem azért mert kissé balra görbül a péniszem és ezeken az urológiai és andrológiai vizsgálatokon eléggé tüzetesen megvizsgálták a péniszemet,még merev állapotban készült felvételeket is kellet mutatnom az orvos a vizsgálat után azt mondta hogy semmiféle hegesedés nincs és hogy a görbülettel semmi teendő nincs azt sem említette hogy rövid lenne a fékem. Iga hogy nem ezzel a problémával mentem el a vizsgálatokra ()urólógiai,andrológiai) vizsgálat de szerintem ha probléma lenne akkor az engem vizsgált szakorvosok biztosan szóltak volna hogy a fitymafékemmel baj van vagy valami ilyesmi. Ön szerint is szóltak volna a szakorvosok hogyha látták volna hogy probléma van!? Egyébként eddig a szexuális életemmel semmi probléma nem volt bár még óvszer nélkül nem szexeltem egy lánnyal sem. Ön szerint beteg vagyok? Szükséges lenne újabb urológust felkeresnem? Vagy feleslegesen aggódom? Szóltak volna ha baj van? Normális ez? Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
08.
12.
Ha baj lenne egészen biztosan szóltak volna.
2016.
08.
10.
K. kérdése:

Tisztelt Doktorúr! Azt szeretném kérdezni, hogy a nyújtó módszernek (hosszabbítás) van-e valami káros hatása. És azt, hogy kell-e valami felfutási idő (pl. napi egy óra), vagy már az elején lehet huzamosabb ideig használni. Köszönöm válaszát!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
08.
10.
Kedves Érdeklődő. Az expanderek használati leírását vegye figyelembe mert több fajta van, és más-más a javasolt használat
2016.
08.
10.
Hpv kérdése:

Tisztelt Doktor Úr!! Az kérdésekben, melyet Önnek írtak, olvastam a Hpv-ről, a nővéremmel rendszeresen járunk nőgyógyászhoz, fél évente vizsgálatra, mert kicsit egészségmániásak vagyunk én 25 a nővérem 38 éves és folyamatosan negatív p2-es a cytológiánk, ennél az eredménynél a nőgyógyász szerint nem lehetséges a Hpv, nekünk még nem volt és panaszunk nincs, a menzeszünk is rendesen van. Ezek szerint negatív p2-es cítológiánál nem lehet hpv. Vigyázunk az egészségünkre, egészségesen táplálkozunk mostanában nincs is partnerünk, valahogy így alakult és a menzeszünk is rendesen megjön. Erősítjük az immunrendszerünket is Köszönöm a válaszát-- Dina.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
08.
10.
Kedves Dina Ez nőgyógyászati probléma,javaslom hogy fogadja el a nőgyógyász véleményét.
2016.
08.
10.
hólyaggyulladás kérdése:

Tisztelt Doktor Úr!! Tanácsot szeretnék kérni, egy hétig a Balatonon nyaraltam és sokat fürödtem, de nem éreztem, volna, hogy annyira hideg lenne a víz és haza- érkezésem után pár nappal találkoztam a barátommal és szeretkeztünk, hosszúra sikerült, - 25 éves - hölgy vagyok és kicsit húzott a hasam pár napra rá, és kicsit a vízeletem is csípett, elmentem orvoshoz, és szép világos színű volt a vizeletem és negatív teljesen azt mondta az orvos, és nem kaptam rá semmit, vízeletem teljesen rendben van, szép világos színű és stix negatív , ezt írta rá az eredményre, mert én úgy éreztem, hogy felfáztam, rá egy hétre megint vittem vízeletet és megint teljesen rendben volt és negatív szép világos szinű megint, de azt mondta a z orvos, hogy rendben van, semmit nem kell szedni, a vizelet ph-ja változott kicsit, ez mit jelent, és mi a teendő , még kicsit a derekam fáj, vagy húzódik, de ha a vízelet rendben van és negatív, akkor ez mi volt , nem hólyaggyulladás??? Várjak még, és későbbiekben esetleg újra megnézessem a vízeletet??? De szép világos színű és negatív, akkor ezek szerint ez nem hólyaggyulladás volt??? Köszönöm a válaszát és elnézést, hogy ennyire körül írtam. Szép napot --- Dina
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
08.
10.
Érdekes, hogy Önnek hirtelen ennyi problémája lett.ha negatív a vizelete többször is , akkor nem kell harmadszor is megvizsgáltatni
2016.
08.
08.
Kállai György kérdése:

Tisztelt Doktor úr! és ha mégis elmúlik mennyi idő az? üdv:György és hallottam már olyat is nem tudom igaze hogy innyekció által elmúli ez igaz?
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
08.
09.
Nincs ilyen injekció. De ne aggódjon. A pénisz ilyen. Nem egyenes. Ez a normális.
2016.
08.
08.
Laci férfi, kérdése:

Tisztel doktor úr vazelin fojt le a zacskó mban és a herémre lehet rajta segíteni ja és a bőr alá is fecskendeztem és ki szeretném vetetni van megoldás válaszát előreis Köszönöm! !!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
08.
08.
Igen valószínűleg találunk rá megoldást, de meg kell vizsgálni. Kérem hívjon minket időpont egyeztetés céljából. Dr. Török www.ferfiklinika.hu
2016.
08.
07.
Andro kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Az expander-módszerről szeretnék kérdezni, mégpedig azt, hogy ez mennyire hatásos? Egy dolgot biztosan tudok róla, mégpedig azt, hogy kényelmetlen, de némi kitartással ez talán nem jelenthet akadályt. Az igazi kérdésem tehát az, hogy mennyiben hatásos (mivel az ígért 3-5 cm-et túlzásnak érzem), és károsodást okozhat-e. Előre is köszönöm válaszát!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
08.
08.
Kedves Érdeklődő. Az expander módszer hatásos. Azonban 2-2,5 cm.-re lehet biztosan számítaní, és a kb 6 hónapos használat után még hetente egy emlékeztető kezelést be kell iktatni. Üdv
2016.
08.
07.
Kállai György kérdése:

Tisztelt Doktor úr! lassan 17 éves leszek és arra lettem figyelmes hogy balra oldali irányba merevedéskor elgörbül a péniszem ez elfog múlni?ilyenkor mi a teendő? válaszát előre is köszönöm üdv:György
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
08.
07.
Kedves György. Lehet, hogy megszűnik, de lehet,hogy nem. Ezzel semmi probléma nincs. A pénisz soha nem egyenes, és nem is kell annak lennie.
2016.
08.
04.
asd kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Mostanában vettem észre,nagyon -megszaporodtak- a makkom alatt ezek a fehér kis -pöttyök-.Tudom,hogy teljesen ártalmatlanok,de azért nem szeretném ha az egész makkomra ráterjedne,mert elkezdett felfele nőni,tehát már nemcsak a makkom alatt vannak.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
08.
07.
Igen, ezek a pery papulák. Csak esztétikai jelentősége van és legalább a férfiak felénél észlelhető. Kis, járóbetegként végzett lézeres vagy nagyfrekvenciás beavatkozással eltávolíthatók. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
08.
01.
Tamás kérdése:

T.Doktor úr! Kérdésem az lenne: 44éves vagyok és régebb óta érzem,magömlés pillanatában,jobbról szúró fájdalom a pénisz tövétől fel felé irányba az alhason. a válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel. Tamás
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
08.
07.
Sajnos vizsgálat nélkül korrekt választ nem tudok adni, de ez esetlegesen prosztata vagy ondóhólyag gyulladásra is utalhat. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
07.
29.
Ejakuáció kérdése:

Tisztel Doktor Úr! 2016.07.28 án gyuladt prosztatát állapitottak meg (23éves vagyok ) Omni tocas 1x1 peponen 2x1 ciprinol 2x1 szedése után ma tapasztaltam hogy orgazmus kor nincs ejakuációm tehát semmilyen ondó nem távozik. Szeretném megkérdezni hogy mit tegyek az Omni tocasról olvastam hogy okozhat ilyet. Álljak le a szedésével vagy folytassam a kurát ér a kura után mennyi időnek kell eltelnie mire ujra rendes ejakuációm lesz ?
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
07.
29.
Nincs probléma. Szedje nyugodtan végig. Amint elfogyott visszatér az ejakuláció.
2016.
07.
28.
fityma és here kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A hetekben tapasztaltam a fitymámon egy kis feketés, barnás, maximum 1mm nagyságú valamit. Anno az urológus azt mondta, hogy valószínűleg egy festékes anyajegy lehet, ami már lehet hogy régebb óta ott van csak nem vettem észre. Említette, hogy különösebb teendő nincs vele, de azért szeretnék ezzel kapcsolatban megerősítést kérni. A másik dolog, néha előfordul, pl. ha meleg vízzel zuhanyzok, hogy a bal here a kelleténél jobban megereszkedik és a herezacskó alján egy kis dudort is látok. Ha összehúzódik a herezacskó, akkor ezt nem tapasztalom. A vizsgálaton megvizsgálták mindkét herémet, de nem észleltek bajt. Akkor az a kis dudor mi lehet? Anno említették, hogy mellékherecisztám van meg van egy kis vizesedés. Okozhatja ez a problémát? Előre is köszönöm szépen a válaszát. További szép estét kívánok! László
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
07.
29.
Kedves László. A felsorolt dolgok nem betegségek, és semmiféle problémát nem okoznak.
2016.
07.
26.
méret kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Úgy értem, higy a sok maszturbálástol( napi több), a péniszbe sérülések alakulnak ki, melyektől csökken a mérete. Ez lehet?
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
07.
27.
Nem lehet. Nem keletkeznek olyan sérülések.Persze nem szabad durvának lenni.
2016.
07.
26.
méret kérdése:

Tisztelt Doktor úr! A rengeteg maszturbációtól csökkenhet a pénisz mérete?
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
07.
26.
Úgy érti, hogy elkopik?
2016.
07.
25.
Jónapot kérdése:

Jónapot olyan kérdések fordulnek hogy a jobb herem kemény es faj mar kétt napja hogx mi lehet az oka ?
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
07.
25.
Amennyiben így van, ez a heregyulladás jele. Javaslom,hogy holnap menjen el urológiai szakrendelésre.
2016.
07.
23.
Alhasi kellemetlen/feszülő érzés kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Kezdeném az alap adatokkal: Férfi, 28 éves, nem dohányzom, rendszeresen szedek multivitamin és ásványi komplexet valamint minden második nap edzeni szoktam (erősítő). 1 hete focizás után másnap alhas tájékán fájdalmat éreztem minden nemű mozgásra, először azt hittem, hogy húzódás lesz, de elkezdett enyhülni és igazából olyan érzés, mintha a a húgyhólyagom feszülne, mint amikor jó ideje nem megy az ember wc-re és érzi, hogy feszít, viszont vizelési ingerem nincsen és nem is kell, csak az a feszítő érzés, ami inkább kellemetlen és zavaró, mintsem fájdalom, valamint morogni/korogni szokott szintén azon a tájékon. Dudor nincs, így és székrekedés/hányingerem sincs, így a sérvet kizárnám, a vakbél fájdalmasabb lenne (barátnőmnek éppen most volt) így valami húgyúti problémára tippelnék, ebben kérnék tanácsot, hogy mi lehet és mit lehetne rá szedni, hogy elmúljon? Vendéglátásban dolgozom, sétálástól/emelés közben nem szokott jobban érződni, csak kellemetlen, hogy nem akar elmúlni. Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
07.
24.
Kedves Érdeklődő. Sajnos korrekt választ nem lehet vizsgálat nélkül adni.
2016.
07.
23.
utócsepegés kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 27 éves férfi vagyok. Nagyjából egy éve utócsepegéssel küzdők. Minden urológiai vizsgálat és laboreredmény negatív volt. Egyedül az urethroscope-os vizsgálat maradt el, mert az orvos szerint ez kockázatos. El is küldött, mondván: keressem fel ha belázasodom, vagy ha csípni kezd a vizelet. Azt mondta, hogy lehet, hogy húgycsőszűkületem van, amivel nem tud mit kezdeni. A vizeletemben -mint azt említettem- nem volt vér és a vizelés közben nincsen csípő érzésem, de sokszor jelentős mennyiségű vizelet távozik a vizelést követően. Azt szeretném kérdezni, hogy ennek ellenére lehet-e húgyhólyag vagy húgycső gyulladás a háttérben? Ha jól emlékszem akkor egy anális közösülést követően kezdődött az egész, bár ezt elfelejtettem mondani az orvosomnak... Ön mit javasolna?
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
07.
24.
Ezek nem gyulladásos tünetek, ne aggódjon.
2016.
07.
22.
fitymán kis fekete valami kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Az lehetséges hogy egy részleges fitymaeltávolítás után pár évvel még egy kis fekete varratszerűség található a fitymámon? Igazság szerint a napokban vettem észre azt a kis feketeséget, eddig nem figyeltem, olyan apró. Más elképzelésem nagyon nincs, hogy mi lehet. https://www.google.hu/search?q=varrat&biw=1680&bih=963&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjkxb_FqYfOAhUFBiwKHeJZCUgQ_AUIBigB#imgrc=qk1KDhk1YDqYTM%3A Hasonlóan néz ki az a kis feketeség a fitymán mint ahogy ezen a képen látszik, csak kisebb. Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Tisztelettel, László
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
07.
24.
Igen, lehetséges. Javaslom,hogy keressen fel vele urológust.
2016.
07.
21.
lehet-e kérdése:

Tisztekt Doktor úr! Olyan esetben lehetséges pénisz protézist beültetni, ha valakinek semmi szervi baja nincs, de olyan feszült , hogy semilyen más módon ( tablettákkal), nem tud merevedést elérni?
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
07.
22.
Kedves Érdeklődő. Ha semmi más modon nem lehet merevedést elérni, és éjjeli, hajnali merevedések sincsenek akkor az nem lehetséges, hogy nincs semmiféle szervi probléma. A merevedési zavar problémái nem azonosak az urológiai problémákkal. Tehát , ha valakinek urológiailag nincs betegsége, pl. nincs gyulladásban a prosztatája, akkor még lehet a pénisz vérellátásában probléma. Tehát, ha nincs más mód akkor indokolt a protézis beültetés. Üdv.: Dr. Török www.ferfiklinika.hu
2016.
07.
19.
Prosztatagyulladás után. kérdése:

Tisztelt doktor úr! 3 héttel ezelőtt volt prosztatagyulladásom (láz, nehezen induló és kevés vizelet, gáttáji fájdalom) ami két hetes antibiotikum szedéssel elmúlt. Ami még tünet volt, hogy nem volt merevedésem, heréimet és a péniszemet alig éreztem ( mintha érzéketlen lenne). A merevedés kivételével ezek a panaszok ugyanúgy fennálnak. Nem annyira érzéketlenek hogy egyáltalán nem érzem, mert példáúl ha megcsípem vagy forró/hideg vizet öntök rá, vagy akár zsebkendővel tisztítom akkor tompán, de érzem. Merevedésem van, elélvezéssel sincsenek gondjaim, talán a vizelet még a megszokottnál kicsivel kevesebb. Mi a teendő az érzéketlen pénisszel és herékkel? Milyen betegség okozza? Kihez forduljak? Válaszát előre is köszönöm, nagyon sokat segítene!!! 17/F
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
07.
20.
Ne aggódjon, ezek a panaszok a prosztata gyulladás következményei. Meg fog gyógyulni. Ha tartósan fennálna, akkor urológusnak kell megmutatnia magát.
2016.
07.
17.
implantátum kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Kívancsiságból szeretnék kerdezni Öntől, hallottam a pénisz protézisek beültetéséről. Azt szeretném Öntól megkérdezni, hogy a szilikon protézis az állandó, merev állapotban tartja a péniszt? A műtét után a pénisz hossza az akkora , mint normál esetben volt , vagy csökken? A protézis hogy növeli meg a kerületét, ugyan olyan vastag lenne , mint előtte volt, vagy vékonyabb lesz? Minfen férfi péniszébe egyforma implantátumot ültetnek be, vagy egyénenként ez változó? A műtét mennyi ideig tart? Bocsánat a sok kérdésért, a honlapján már néztem , de ezekre a kerdesekre nem találtam választ. Én 20 éves vagyok , egyenlőre nincs szügségem ilyenre ( remélem nem is lesz) , de nagyon foglalkoztat ez a dolog. Előre is nagyon köszönöm válaszát!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
07.
18.
http://www.andrologia.hu/implantacio/
2016.
07.
16.
Forever kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Erős viszketés után a fitymám megduzzadt, kivörösödött és kissé beszűkült minek következtében ki is repedezett. Hátrahúzáskor kicsit fájdalmas és kellemetlen. Néhány napja egy rovarcsípésre kaptam antibiotikumot ( Doxycyclin kemény kapszula ) napi 1x kell bevenni. Miután bevettem az első kapszulát rá körülbelül 1,5-2 óra múlva jelentkezett az erős viszketés és a további tünetek. Két napja betadine kenőccsel kenem napi 2x és intim mosakodó gélt használok tisztálkodáskor ill bekenés előtt. Tovább nem romlott de nem is nagyon javul. Kérdésem az lenne, hogy az antibiotikum okozhatja a problémát vagy máshol kell keresni a megoldást. Továbbra is használjam a betadinet vagy mással kellene kenni. Nemi élet rendszeres állandó partnerrel.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
07.
17.
Ez szerintem már egy fitymaszűkűlet. A berepedezések heggel gyógyúlnak és még jobban beszűkitik a fitymát. Okozhatja a leirt mellékhatást. A tájékoztatójában is szerepel utalás rá. (persze nem konkrétan a fitymára) Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
07.
15.
amerika kérdése:

üdv dr Török Alexander. Férfi 44 éves vagyok hetente 2-3-4 alkalommal véres a székletem (élénk vörös nyálkás) kérem mondjon véleményt urológushoz nem merek el menni.Köszönettel zilai imre
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
07.
16.
Kedves Imre. Nem is kell urológushoz mennie, mert ez sebészeti ill. proctológiai probléma. Egyébként nagy valószínűséggel aranyere van, de persze ezt tisztázni kell. Üdv. Dr.Török
2016.
07.
14.
ez igaz? vagy barátnőm túlreagálj! kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném Öntől megkérdezni,hogy tényleg igaz az hogy minden,férfi terjeszti a HPV-vírust? Én szinte biztos vagyok benne hogy nem vagyok fertőzött vagyis eddig semmiféle jelét nem tapasztaltam eddig. Mert most összejöttem egy lánnyal aki nem akar velem lefeküdni mert nem kapott védőoltást annak idején és ő azt állítja hogy a hpv minden egyes fiúban benne van és hogy mi terjesztjük és hogyha elkapja akkor egyből műteni kell mert ha nem akkor rákos lesz! Ez szerintem egyáltalán nem így van,és próbálom megnyugtatni a lányt hogy nem minden férfi terjeszti a hpv-t és ha elkapja sem kell műteni mert nem feltétlenül okoz rákot! De megkért hogy kérdezzek rá egy szakértőtől és ezért is írok most önnek! Megnyugodhat a barátnőm? Vagy neki van igaza?? Az óvszer nyújt valamilyen védelmet ezzel szemben? Túl dramatizálja ezt az egészet a barátnőm,mert szerintem igen! Önnek mi a véleménye?? Most már nem szexelhetünk? Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
07.
16.
Szerencsére egyáltalán nincs így a dolog. Javaslom a barátnőjének, hogy 1-2 kattintással a google-ban erről meggyőződhet. Üdv. Dr.Török
2016.
07.
07.
Péniszgörbület kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A barátomnak olyan problémája van, hogy görbült a pénisze,és múlt héten pénteken vettem észre hogy bevérzett neki,egyetlen egy piros pontot észleltem. A szeretkezés nehezen megy,mert mindig attól fél, és én is, hogy súlyosboddhat. Mi a megoldás? Gyógyszerek,vagy orvosi műtét,esetleg kenőcs? Válaszát előre is köszönöm! Mercédesz.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
07.
07.
Kedves Mercédesz. Javaslom, hogy keressen fel a barátja urológust vagy hívjon minket vizsgálati időpont egyeztetése céljából. Üdv. Dr. Török www.ferfiklinika.hu
2016.
07.
04.
HIV kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 24 éves férfi vagyok a napokban orális kapcsolatba kerültem egy lányal akiről feltételezhető hogy HIV fertőzött. Előtte 1 órával borotváltam a péniszem és a tövénél meg is vágtam.Van rá esély hogy én is megfertőződtem?
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
07.
05.
Sajnos nem tudok korrekt választ adni.Immunológust kellene megkérdezni.
2016.
07.
03.
sanyi kerdese kérdése:

tisztelt doktor ur.szeretnem kerdezni h par napja faj a bal herem erzekeni es sugarzik a fajas a hasamba meg a derekamba.lehet valami komoj baj.mivel meg par hetig nem tudok orvoshoz eljutni.koszonom
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
07.
03.
Igen, a here vagy mellékhere gyulladásnak szokott lenni ez a tünete. Ha romlana a helyzet vagy belázasodna, akkor azonnal urológushoz kell fordulnia. Üdv. Dr.Török
2016.
06.
30.
Néha faj kérdése:

Tisztelt dr úr. Nekem az lenne a kérdésem h egy el rontott vazelinos be szúrás csináltunk mert a pénisz helyett a zacskóba jutott a vazelin mitt kel tenni inekor ?
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
06.
30.
El kell műtéti úton távolítaní. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
06.
23.
aggódó feleség kérdése:

Tisztelt Doktor Úr!férjem ötvenhárom éves, 5 éve daganata volt és eltávolították a prosztatáját. Az orvos sildenafilt javasolt neki szükség esetén az együttlétek előtt-50mg. Sajnos mostanában ez nem elég, ezért az orvosa azt javasolta, hogy naponta szegje ezt a gyógyszert rendszeresen, nem csak az együttlétek előtt. Aggódom a férjemért, mert ez veszélyes gyógyszer. Egyetért Ön az orvos javaslatával? Szedhető a sildenafil napi rendszeressen hosszabb ideig? Kérem válaszát , üdvözlettel "Aggódó feleség"
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
06.
23.
Kedves Érdeklődő. Lehet szedni a sildenafil tartalmú gyógyszereket nap mint nap. Nem veszélyes gyógyszer, hiszen amikor fejlesztették akkor szivet támogató szernek készült. Javaslom, hogy nézze meg a honlapomon a kezelésre vonatkozó részeket. Üdv.: Dr. Török www.ferfiklinika.hu
2016.
06.
21.
gery kérdése:

Tisztelt doktor úr! nekem merevedési gondjaim vannak. Ez alatt azt értem hogy az elején minden megfelelően működik aztán elveszti merevségét. voltam urológushoz meg nézett mindent és semmi gond nem volt. a tesztoszteronom 530. Esetleg tudna tanácsolni valamit? Válaszát előre is köszönöm
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
06.
21.
Kedves Gery. Ez egy beidegzési zavar. Egy-két vizsgálat után pontos diagnózist lehet adni. Az biztos, hogy egyszerű megoldás van rá. Ezzel fogkakjozunk. Kérem hívjon minket vizsgálati időpont egyeztetése céljából. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
06.
16.
fiatalkori prosztata bántalmak kérdése:

Jó napot ! A bal herémben tompa fájdalmat éreztem ami néha felsugárzott az alhasamba. elmentem vele urológushoz aki megállapította hogy fiatalkori prosztatabántamaim vannak de nem fejtette ki konkrétan hogy mi is a gond ( gyulladás...). Felírt egy végbél kupot (voltaren) és egy antibiotikumot (doxycyclin-pannonpharma). Annyira tájékoztattak hogy ezeket szedve 2 hét mulva menjek kontrollra. A kérdésem az hogy ilyendiagnozis mellett élhetek e nemi életet ? Válaszát előre is köszönöm .
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
06.
17.
Kedves Érdeklődő. Ezt a kezelőorvosának kell eldöntenie figyelembe véve a körülményeket. üdv.
2016.
06.
10.
Nemibetegségek kérdése:

Üdvözlöm! Amennyiben a vérben kimutatható problémák közül egy sincs jelen, és nem észlelhető semmilyen egyéb tünet sem, akkor Ön szerint mindenképp szükséges lehet még egy urológiai vizsgálat is annak érdekében, hogy teljesen kizárható legyen bármi ilyen jellegű probléma? Vagy a vérvizsgálat eredményeire és egyéb tünetmentességre alapozva nyugodt lehetek a szexuális életem felől? 26F.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
06.
10.
A vérvizsgálat semmiféle információt nem ad az esetleges nemi úton terjedő betegségekről. Üdv. Dr. Török. www.ferfiklinika.hu
2016.
06.
07.
Félek kérdése:

Tisztelt Doktor úr ! A minap egy heves aktus után vettem észre hogy a fitymámnál egy lila borsószemnél kisebb kemény duzzanat jött létre. Magától nem fáj de erősebb tapintásra kellemetlen érzést érzek. Megtudná mondani hogy mi lehet ez és hogy hogyan tudnám kezelni? Válaszát előre is köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
06.
07.
Sajnos nem tudom. Valószínűleg egy vizsgálat segítene.
2016.
06.
05.
pillango7 kérdése:

Jo estet! Koszonom az eddigi valaszait sokkal nyugodtabbak lettunk es el is ertuk amit akartunk..vagyis babat varunk. Mostamar...egyertelmuen a dohanyzas karos,a kerdesem az lenne megis ,hogy ha a terhes anyuka dohanyzik mekkora kar okozodhat a babanak?illetve szoptatas kozben? Valaszat elore is koszonom!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
06.
06.
Kedves pillangó7. Ilyen dolgot manapság már megkérdezni sem szabad. Miért, ha kicsit káros, akkor szabad dohányozni, csak akkor nem,ha negyon?
2016.
06.
05.
Sziszi kérdése:

Rosszindulatú prosztata témában kérdezhetek-e?
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
06.
06.
Ez sajnos nem a specialitásom.
2016.
06.
04.
Nemiszerv kérdése:

Jó napot kívánok! A nemi szervemmel van probléma...a fityman jöttek ki piros foltok amik rá 1-2 napra picit megduzzattak de viszont nem fáj...esetleg ha képet küldenek róla tudna nekem segíteni ki deríteni hogy mi ez ? Köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
06.
04.
Megpróbálok. info@ferfiklinika.hu üdv. Dr.Török
2016.
06.
02.
Daniel2000 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni,hogy az igaz,hogy megáll a növekedésünk ha elkezdünk edzeni? Most nem csak a magasságra,hanem a pénisz növekedésre is gondolok. 15 éves vagyok és 188 cm,nem tudom fogok-e még nőni,de a péniszem az valahogy sohasem nőtt 12 cm és már egy jó ideje semmit sem változott.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
06.
03.
Kedves Daniel. NEM IGAZ.
2016.
06.
01.
BOXER4 kérdése:

Üdv! Mostmàr ez a 3. Alkalom , hogy mikor maszturbàlok magömlèsnèl vèr jön a hìmvesszõmbõl.Nem tudom , hogy ez betegsèg , vagy termèszetes dolog. A vàlaszokat köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
06.
02.
Üdvözlöm. Egyáltalán nem természetes dolg ha vér jön a hugycsőből. Sürgösen keressen fel urológiai rendelést. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
05.
29.
Kérem segítsen kérdése:

Tisztelt Doktor úr Kiskoromban fitymaszűkülettel műtöttek. Másfél évvel ezelőtt kezdődött első komoly kapcsolatom. A barátnőm rendszeresen jár nőgyógyászhoz semmilyen problémát nem diagnosztizáltak nála. Nekem körülbelül 1 éve rendszeresen apró piros , égő , viszkető , kiütés szerű tünetek jelentkeztek a péniszemen általában szexuális együttlétek után Eleinte Canesten krémmel kezeltem aztán elmentem a problémával a bőrgyógyászomhoz és ő felírta a Lomexin krémet. Jelenleg az a helyzet hogy ha használom a krémet elmúlik a tűnet de mihelyt együtt vagyunk újra jelentkezik. Közben barátnőmet ismét elküldtem orvoshoz de nála semmi bajt nem tapasztaltak. Arra lennék kíváncsi hogy mivel lehetne elmulasztani ezt a kínos betegséget örökre?
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
05.
29.
Nem tudom a választ sajnos. Ez nem urológiai betegség. Ismét meg kellene beszélnie bőrgyógyásszal. Esetleg egy másikkal
2016.
05.
24.
Nagy Magdolna kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 50 éves férfinek elhanyagolt, rosszindulatú daganatok miatt eltávolították a húgyhólyagját a prosztatával, ondóvezetékkel együtt. A veséket kivezették két oldalt a hasfalra. A műtét előtt már nagy fájdalmai voltak, véres vizelet stb. Kérdéseim: 1./létezik, hogy a műtét előtt pár héttel még nemzőképes volt? 2./ Úgy tájékoztatták, hogy a jövőben már nem lesz képes szexuális életet élni. Valóban így van? Köszönettel: Nagy Magdolna
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
05.
25.
Sajnos lehet így is megy ugy is, hogy van merevedése. Az persze nem jelenti azt, hogy nem oldfató meg a probléma. Javaslom,hogy nézze meg honlapunkat. www.ferfiklinika.hu üdv. Dr.Török
2016.
05.
23.
echodúsabb kérdése:

Tisztelt Török Úr Kérdésem csak annyi lenne, hogy ha egy hasi ultrahang a jobb vese felső pólusán a parenchima kissé foltosan echodús. Más megjegyzés nincs. Az mire utalhat? Labor érték nem mutat eltérést. Valamilyen sejt burjánzás? Vizelés után kicsit ég a húgycső. De vizelés közben nem. Köszönöm. Tisztelettel
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
05.
23.
Ez valamilyen nagyobb sűrűségű szövetekre utal. Ilyensor a vélemény rovatban ezt meg szokták magyarázni, ill. további vizsgálatokat kérnek, ha ezt kórosnak itélik meg.
2016.
05.
21.
Megvastagodott húgyhólyag kérdése:

Kedves Doktor Úr! Édesapám 2015 december óta katéter használatra van ítélve, mert húgyhólyag fala extrém mértékben megvastagodott, 2cm-es. Az urológusa abban reménykedett, hogy pár hónap múlva csökken ez a vastagság, és utána nem kell többé katétert használnia, de nem javul állapota. Tanácstalan az orvosa, és nem is leplezi ezt. A bizalmunk nagyon meginogott, és engem kétségbe ejt, hogy az orvos egy 70 év körüli férfival akar kísérletezgetni. Egy újabb műtétet szeretne elvégezni rajta, de elmondta hogy még sosem végzett ilyen beavatkozást, illetve nem tudja mire számíthatunk a műtét után. Felvágná a húgyhólyagját, és kisebbet próbálna kialakítani, ami hasonló méretű lenne egy egészséges hólyagéhoz. Azt mondta 8-10 órás műtétről lenne szó. Kérdésem az lenne, hogy Ön orvosként milyen egyéb kezelési lehetőségre gondolna, illetve ajánlaná-e azt, hogy fejlettebb technológiával rendelkező országokban is érdeklődjünk mielőtt édesapám aláírná a beleegyező nyilatkozatot, ami akár a halálos ítéletévé is válhat ilyen bizonytalan kezekben? Válaszát előre is nagyon köszönöm/köszönjük. Tisztelettel, és üdvözlettel: Egy aggódó kismama, aki szeretné ha gyermeke még láthatná nagyapját
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
05.
22.
Teljesen felesleges más országokban érdeklődni, simán egy másik urológiai intézmény véleményét is ki kellene kérni. Szinte biztos, hogy van más megoldás megoldás. Semmi esetre sem szabad egy 8-10 órás műtéttel terhelni egy idős szervezetet.
2016.
05.
20.
vese eltávolítása kérdése:

Tisztelt Dr Úr. A vese eltávolítása laparoszkópiás műtétnél minden esetben felhelyezésre kerül?.Volt már sérv műtétem akit hagyományos eljárással műtöttek az nem kapott katétert illetve epe műtétnél se volt beszéltem olyannal és szintén laporoszkópiás megoldással volt operálva. Most lényegében mitől függ a katéter használata? Lehet e ezt kérni, hogy ne helyezzék fel? Válaszát, köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
05.
22.
Ezt mindig kizárólag az operáló orvos dönti el a műtéti szituáció függvényében.
2016.
05.
19.
Stanazolol kérdése:

Kiprobáltam a Stanazolol genesys 10mg szteroidot, és napi 30mg-ot! 200 db-ot szedtem be és utána nem szedtem helyreállitot zitazonium,provilon ,hcg vagy valamit ès most csökent a libidò merevedési zavarok jelentkeztek! Valòszinüleg hamisitvány volt metil tesztoszteront tartalmazott, most mit lehet tenni??
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
05.
19.
Azt javaslom, hogy endokrinológussal beszéljen.
2016.
05.
08.
Attila kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A péniszem makkján van egy kb 6 mm hosszú 3 mm széles ovális, fehér gyűrű szerű képződmény, a gyűrű belső része színben nem tér el a makk többi részétől. Nem viszket, nem hámhiányos, nem tapintható keményedés és nem nevezhetném kiemelkedőnek sem esetleg csak a fehér körvonal emelkedik ki minimálisan. Kb fél éve megvan és változatlan. A kérdésem az lenen hogy lehet-e ez valamilyen rosszindulatú folyamat. Köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
05.
09.
Így a leírás alapján, nem, de azért érdemes lenne bőrgyógyásznak megmutatni.
2016.
05.
03.
robirobi20 kérdése:

Tisztelt Dr.ur. Azt szeretnem kérdezni hgy a peniszemen a boron patanas szerű fehérjék vanak es azt gondolom hgy ez fitymaszukulet lehet de a szex mukodik es ha fitymaszukulet lene akk nemzokepes leheteke
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
05.
03.
Kedves Robi. Ez egy teljes össze-visszaság amit írt. Nem is érthető.
2016.
05.
03.
prosztatagyulladas kérdése:

Tisztelt Dr Ur! En a baratommal kapcsolatban kerdeznek.A baratom 40 eves es merevedesi problemakkal prosztata problemaval kuzd evek ota .Mi Kulfoldon elunk .aA baratom most volt otthon es volt orvosnal urulogusnal.Az orvos fizikalissan megvizsgalta es azt mondta lehet en miattam lehet prosztatagyulladasa ezert ovszert hasznaljon antibiotikum elott es kozben is .En nem csaltam meg nincs hugyuti problemam sem .Egeszseges no vagyok .Elotte ovszer nelkul voltunk .Nagyon rosszul erzem magam ,hogy en vagyok megvadolva a problemaja miatt.Amugy a baratom merevedesi problemaval kuzd es fajdalomra panaszkodik .Tavaj miutan megcsalt a letezo osszes nemibetegsegre kivizsgaltatta magat A lenyeg negativ volt.A gyogyszereket nem szedi jelenleg .ami xilox 50mg prostamol,voltaren kup levoxa.A dr fizikalisan megvizsgalta de labor vizsgalatokra nem kuldte el.Engem kisse felhaborit azert ,hogy egy orvos ,vizsgalatok nelkul ,hogy jelenthet ki ilyet felteve ha egyaltalan igaz.Dr Ur en okozhatom a baratom prosztatagyulladasat?)
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
05.
03.
Kedves Hölgyem. Minden bizonnyal valami félreértésről van szó, mert ilyent urológus nem mond. Prosztata gyulladás egy nagyon elterjedt betegség és még egy felfázástól is kialakulhat. Tehát amit a barátja tolmácsolt Ön felé az nem igaz, nagyon valószínű, hogy ilyen a rendelőben nem hangzott el.
2016.
04.
30.
kicsi a péniszem kérdése:

Tisztelt doktor úr olyan problémám van hogy 39 éves vagyok és nagyon kicsi a péniszem nyugalmi állapotban 1-2 centi merev állapotban 10 centi nagyon zavar hogy ilyen kicsi főleg nyugalmi állapotban kérem seggitsen mit tegyek hova fordulhatok vele
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
04.
30.
Kedves Érdeklődő. Nem arról van-e szó, hogy túlsújós, és a szeréremcsont feletti zsirrétegben visszahúzódik a hímvessző?
2016.
04.
28.
Fura dudor kérdése:

Tisztelt Doktor Úr, az lenne a panaszom, hogy megjelent egy dudor a péniszemen ami alakjára egy érre hasonlít. Gondolkodtam azon hogy esetleg nyirokér, de szex illetve maszturbációt követően pár napig keményebb ezeket hanyagolva pedig puhább. Egyszer már volt ilyen akkor 2 hét alatt eltűnt, de újra feltűnt ez a fura dolog. Nem fáj, nem viszket csak zavar, mert eddig nem volt ott. Aggódnom kellene?
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
04.
29.
nem kell aggódnia. Nagy valószínűséggel egy nyirokér, mely a mehanikus ingerekre beduzzadt.
2016.
04.
24.
genitális szemölcsök kérdése:

Jó napot! Meleg vagyok, és a barátomnak genitális szemölcsök jelentek meg a szeméremszőrzete táján, ö Crohn beteg, szóval gyenge az immunrendszere, ha szeretkezünk, és én vagyok a "befogadó" fél, az veszélyes a számára?
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
04.
25.
Sajnos nem tudom, ez immunológiai vagy infektológiai terület
2016.
04.
17.
igaz-e kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Az igaz hogy a nagyon sok önkielégítéstől sérülések keletkezhetnek a péniszbe és ezért a mérete csökken? Válaszát előre is köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
04.
17.
nem igaz
2016.
04.
12.
topgán kérdése:

Tiszteletem dr úr! Van egy olyan tünetem hogy végülis a péniszemen kis pattanás szerű dolgok jelentek meg a nemiszervem végén, ezek nagyon kicsik nem viszketnek, olyan színűek mint a nemiszervem, nemi életetet élek már. Mi lehet őn szerint a probléma? Okozhatja baktérium fertőzés vagy mi lehet?
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
04.
13.
Sokat segítene, ha tudna képet küldeni. info@ferfiklinika.hu
2016.
04.
07.
zolim70 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Tudna valakit ajánlani Budapeste?
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
04.
08.
Sajnos nem, mert pécsi vagyok.
2016.
04.
07.
zolim70 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! semmilyen gyógyszert nem szedek.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
04.
07.
Akkor azt javaslom, hogy első lépésben NEUROLÓGUSHOZ kellene fordulni. Esetleg az ideg ingervezetéssel lehet probléma. üdv.
2016.
04.
07.
farkas1 kérdése:

Tisztelete! A lényeg hogy hepatitis c nõvel voltam együtt védekezés nélkül fél évig érintkeztem vérrel, illetve meg sérültem azòta voltam kétszer c vizsgàlaton és negativ lettem ez a kapcsolat megszakitàs utàn 2 hònap utàn volt. De a nõ baktérium fertõzõtt is volt. A tüneteim hõemelkedés 37.5 4 hònapja, bõr égés, mozgàsra felmegy làzra, a nemiszervembõl folyik valami. Most nem tudom hogy ezeket a tüneteket kivéve a folyàst okozhatja e hepatitis c vagy valami nemibetegség ha az akkor miket vizsgàljak? Illetve sexnél illetve ha magamon segittek nem keményedik csak félig, ez gyerekorom òta így van mitõl lehet és görbe. Elõre is köszönöm a vàlaszàt.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
04.
07.
Kedves Érdeklődő. Itt egy sor urológiai problémát vet fel, ezeket lehet kezelni. Kérem hívjon minket vizsgálati időpont egyíeztetése céljából. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
04.
06.
zolim70 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A következő problémával fordulok Önhöz. Együttlétek során az orgazmus érzése elmarad. Az erekciómmal semmi probléma nincs, megtörténik a magömlés is. Mi lehet a gond?
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
04.
07.
Esetleg nem szed központi idegrendszerre ható gyógyszereket? Pl. antidepresszáns, nyugtató, altató, ?
2016.
04.
05.
SOS Tünde kérdése:

Tisztelet Dr.Úr A következő CT leletet szeretném, ha érthetőbbé tenné számomra. A jobb vese kissé craniálisan és kissé ventralisabban helyezkedik el,a mögötte lévő nagy kiterjedésű cystosus képlet miatt.A vesék a kontrasztanyagot homogénen halmozták.A jobb vesét a mögötte,illetve alatta elhelyezkedő képlettől néhány scanen egyértelműen igen nehéz lehet elkülöníteni.A jobb vese alatt latero-dorsalisan elhelyezkedő,nagy kiterjedésű,13-14cm átmérőjű,a hasfalon keresztül a bőrfelszin alá terjedő,a csigolyalapátig érő sűrű bennékű cystosus képlet ábrázolódik,mely keskeny fallal körülvett, valószínüleg abscedalo folyamat. Várom mielőbbi válaszál!Köszönettel:SOS Tünde
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
04.
06.
Kedves Tünde. A lényege egy mondatban, hogy a jobb vese mögött nagy valószínűséggel egy hatalmas tályog helyezkedik el. Mielőbb mutassa meg urológusnak!!!
2016.
04.
03.
Férfi kérdése:

Tisztelt Dr. Úr! Néhány alkalommal vettem észre, hogy nemi együttlét után a vizelésnél égő, szúró fájdalmat érzek. Páromnak már 4 éve tartó húgycsőgyulladásos problémája van eddig még nem derült ki mi okozza. Ön mit sejt?Milyen vizsgálatot célszerű elvégeztetni? Előre is köszönöm a válaszát.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
04.
04.
Javaslom, hogy urológus nézze meg, hogy nincs-e prosztata gyulladása.
2016.
03.
30.
miért van? kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném megkérdezni Öntól, hogy amikor áll a péniszem kicsit kellemetlen érzés olyan , mintha kicsit érzéketlen lenne , de egybe picit zsibbadna és egyszerre fájna, ezblehet attól , hogy tegnap sokat maszturbáltam 2×1 órát 15 perces szünettel. Mikor fog elmúlni ? 20 éves vagyok . Válaszát előre is köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
03.
30.
Igen, lehet attól. Pihentetni kell.
2016.
03.
29.
K. kérdése:

Üdvözlöm ismét Doktor úr, készítettem két képet, de ezeket -most jöttem rá- technikai okok miatt nem tudom csak majd munka után, otthonról elküldeni, amellett nem igazán látható rajtuk semmi, különösen hogy merevedés nélkül igencsak nem felfedezhető a dudor csak én ismerem fel hogy melyik rész is az mert előtte nem volt ott. Egy dolgot elfelejtettem leírni: a dudor tegnap reggel biztosan nem volt a péniszemen, sérülhetett közben maszturbáláskor esetleg, ha arról lehet szó, bár fájdalom semmilyen sincs, a sajgás is elmúlt időközben. Sőt, azon a részen a saját kezem "hidegségét" sem éreztem bőrömön, más részeken igen. Egy számomra méginkább aggasztó dolgot fedeztem most fel, a vízszerű duzzanatban egy kb 8 miliméter hosszú, érvastagságú (2-3 mm) kemény darab valami csúszkál ide-oda, ha megpróbálom elmozdítani. Összenyomni annyira nem mertem, hogy milyen keménységű illetve szétnyomható-e. ??? Aggódva várom válaszát. Tisztelettel: K.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
03.
29.
Sajnos ezt már végképp nem értem, úgy gondolom, hogy ebben az esetben korrekt választ csak vizsgálat után lehet adni.
2016.
03.
29.
K. kérdése:

Üdvözlöm Doktor úr! Tegnap este vettem észre a péniszem bal oldalán, középtájon egy 100 forintosnyi nagyságú dudort, kitüremkedést, ami ijesztő, mert kb. 7-8 miliméterrel kiemelkedik a környezetből. Tapintásra puha, mintha víz vagy más folyadék lenne benne, vagy inkább alatta, olyan mintha a bőr és a pénisz teste között lenne a folyadék amitől a dudor keletkezett, mert inkább dudor mint duzzanat. Ma reggel kevésbé emelkedett ki környezetéből, most ismét jobban. Nem fájdalmas, sem érintésre sem másképpen, de kicsit elkezdett sajogni egy órája, és egyre jobban aggódok. Színelváltozás nincs, azóta merevedésem nincs. 42 éves vagyok, rendszeres nemi életet élek és amellett maszturbálok is, napi legalább 1 alkalommal vagy egyik vagy másik. Sokat olvasgattam ma az Ön által megválaszolt kérdések között, ebből kifolyóan arra tippelek egy ér pattanhatott el a bőrben vagy alatta, és vérömleny lehet, de nem vagyok benne biztos. Külföldről írok, a magyarországi kenőcsöket, orvosságokat nem ismerem, kérem tisztelettel ha valamit javasol inkább hatóanyag alapján tegye, úgy talán találok valami megfelelőt nálunk is a kezeléshez, ha egyáltalán ebből megállapítható minek is lehet a tünete a leírt eset. Amennyiben esetleg kép segíthet tudok készíteni és küldeni. Előre is köszönöm a válaszát, tisztelettel: K.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
03.
29.
Igen, kép segítene. Info@ferfiklinika.hu üdv.
2016.
03.
28.
Kérdés kérdése:

Tisztelt doktor úr. Olyan panasszal fordulnék önhöz, hogy a péniszem tövénél pattanás szerű kiütések jöttek egyik napról a másikra. Nem viszket viszont fáj. Egy borotválkozás alkalmával megkarcoltam a felső bőr réteget és 2 napra rá jelentkeztek az említett panaszok 1 éve párkapcsolatban élek, óvszerrel védekezünk. A segítsègét előre is köszönöm Marcell
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
03.
28.
A leírtak alapján szőrtüsző gyulladás, ami a borotválkozással függ össze. A legjobb, legközelebb minden borotválkozás előtt közvetlenül és utána közvetlenül fertőtlenítőszerrel lemosni. üdv.
2016.
03.
21.
Heregyulladás elmulási ideje kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 1 hete sürgősségi ellátással mentem kórházba azzal a panasszal,hogy a jobb herém nagyon meg van dagadva! Az orvos először azt mondta egy jó indulatú viszta lehet,de a laborból kiderült hogy ez gyulladás! Kaptam rá ezt a Xilox gyógyszert és nagyon keveset javult azóta az állapotom! Arra lennék kíváncsi,hogy a kontroll vizsgálaton ami pénteken lessz azon többet tudnak majd mondani?? És amit megszerettem volna öntől kérdezni,hogy ennek körülbelül mennyi a gyógyulási ideje? Amíg nagyobb gyógyulást észlelek? Előre is köszönöm segítségét válaszát! !!! Tisztelettel: Egy aggodó beteg!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
03.
21.
Kedves Érdeklődő. Remélem urológusnál járt. Mert ha nem, akkor azt javaslom, hogy keressen fel urológust. A here az egy kényes dolog. Ha viszont láztalan és csökkenőben vannak a panaszok, akkor nincs baj. Ez egyébként egy hosszadalmas folyamat. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
03.
17.
Egyetlenem kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Menyemmel nagyon bizalmas kapcsolatban vagyunk, tőle tudom a következőket, mivel szívbeteg vagyok fiam ezzel nem akar terhelni! Tehát: néhány hete tapasztalták 40 éves, két gyermekes fiammal hogy szeretkezés közben az ejakuláció előtt a fiam egyik heréje szinte a hasüregig, vagy talán még a hasüregbe is "felvándorol": Lehozható, visszajön, de ilyen eddig soha nem volt. Mi lehet ennek az oka? Milyen következményei lehetnek? Az elmúlt évben életmód váltást valósított meg, nagyon egészséges ételeket eszik,-ez jó- sok edzést és hosszú távú futásokat végez. Nagyon sokat fogyott ennek hatására, valamikor aktívan sportolt és most annak a fizikai állapotnak az elérése a célja. Én viszont attól tartok, hogy esetleg a túlzásba vitt erőteljes mozgás esetlegesen lágyéksérvet vagy más ezen tüneteket kiváltó helyzetet okozhatott.Korábban volt herébe sugárzó húzó fájdalma esetenként,-főleg nagyon megeröltető aktív sportot követően-, de ezt az orvos a diagnosztizált vesekővel hozta kapcsolatba ami időközönként kialakul, majd szerencsére távozik is.Gerincproblémára kap jelenleg fizikoterápiás kezelést, nem tudom hogy esetleg a kialakulóban lévő porckorongsérv mint idegi probléma ehhez a zavarhoz kapcsolható-e? Jelenleg fájdalma, duzzanata nincs, kérem írja meg véleményét, és ha szükséges a legcélravezetőbb teendőket. Nagyon köszönöm válaszát előre is.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
03.
17.
Kedves Érdeklődő. Az a javaslatom, hogy a 40 éves fiával meg kellene beszélnie, hogy ha ez panaszt okoz neki, akkor feltétlenül keressen fel urológust. Ha nem okoz panaszt, akkor nincs teendő. Üdv. Dr.Török
2016.
03.
17.
margit kérdése:

jonapot doktor ur a páromnak merevedési problémái vannak és szeretném megkérdezni hogy milyen segitséget tanácsot tud adni mi már sok potencianövelöt kiprobáltunk de egyik sem hat a párom viszont nem hajlando orvoshoz fordulni igy kell elfogadnunk mostmár mert ez aggaszto 54 évesek vagyunk és még nem szeretnénk lemondani a sexröl
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
03.
17.
Kedves Hölgyem. Javaslom,hogy első lépésben tekintse át honlapom erre vonatkozó részét. Üdv.: Dr.Török http://www.andrologia.hu/potenciazavar/
2016.
03.
07.
cialis kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődnék, hogy a Cialis okoz-e függőséget? Alapvetően nincs problémám, de kipróbáltam 3 alkalommal 3x10 mg-os tablettát. Most úgy érzem, mintha zsibbadna a péniszem, mintha nem lenne olyan könnyen ingerelhető. Ez pszichés lehet csak, vagy van ilyen hatása a cialisnak? Tudok ezután Cialis nélkül is? Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
03.
07.
Ne aggódjon semmiféle függöséget nem okoz.
2016.
03.
06.
Kovács Zoltán kérdése:

Tisztelt Dr. Török Alexander! Évek óta tartó depresszióval és komoly szorongással küzdök. Több gyógyszert kipróbáltam, de a mellékhatások miatt -leginkább szexuális diszfunkció (SSRI)- nem tudtam ezeket szedni hosszabb távon. A pszichiáter ezt elkerülendő trazodon hatóanyagú antidepresszívumot (Sari)gyógyszer írt fel, mondván ennek nincsenek szexuális mellékhatásai. Viszont olvastam hogy okozhat (igaz elég ritkán 6000/1 betegnél) Priapizmust. Amitől eléggé megijedtem. Hiszen komoly következményei lehetnek. Már csak az hiányozna. Mire kell figyelnem? Mit tegyek ha észre veszem magamon? Van valami ellen hatóanyag amit ilyenkor be lehet venni? Esetleg szerezzek be előre? Kérem valamilyen nyugtató választ írjon, mert félek így szedni ezt a gyógyszert. Köszönettel: Kovács Zoltán (36 éves)
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
03.
07.
Kedves Kovács Zoltán Megelőzni a priapizmust nem lehet, de eléggé kicsinek tűnik az 6000/1 arány az előfordulására.
2016.
03.
05.
Peyronie-betegség kérdése:

Jó Napot! Azt szeretném kérdezni, hogyha valakinek Peyronie-betegsége van, van csak görbe a pénisze, attól még nemzóképes? Köszönöm a válaszát előre is!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
03.
05.
IGEN
2016.
03.
04.
József kérdése:

Jónapot kívánok. Azt szeretném kérdezni a doktor urtol,hogy a szeretkezés utáni hímvessző érzékenység teljesen normális vagy sem.(ép annyira erzekeny hogy ejakulacio után meg a nedves vaginabol való kihuzas is kellemetlen).Valaszat előre is köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
03.
05.
ez normális dolog.
2016.
03.
01.
szükséges újabb kontroll? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy kb. két éve voltam többurológiai vizsgálaton is mivel a péniszem nem jelentős mértékben,de kissé balra görbült mind lankadt mind merev állapotban és merev állapotban kisebb dudort,horpadást is tapintok a bal oldalon ami viszont lankadt állapotban nem tapintható,emiatt nagyon megijedtem és elmentem nem is egy urológushoz akik semmiféle rendellenességet nem találtak,az egyik urológus viszont azt mondta hogy a péniszem a bal oldalon kissé tömöttebb tapintású és hogy lehetséges hogy kezdődő induratiom van ezért elküldött egy andrológushoz aki eléggé részletesen megvizsgált és a merev hímvesszőmről készült képeket is megnézte és azt mondta hogy teljesen egészséges fiatalember vagyok. Majd kb.fél évre rá (tavaly márciusban) elmentem hozzá kontrollra ahová az andrológus kérésére ismételten vittem magammal a merev hímvesszőmről készített digitális képeket amiket megtekintett és azt mondta hogy semmiféle változás nem látható,és hogy semmi gond nincsen ezzel,és már vizsgálatot sem végzett csupán kiadta a papírt és mehettem is haza. A kontroll óta eltelt egy év és nem tudom hogy érdemes lenne e újra elmenni kontrollra vagy Ön szerint ha kb. két évvel ezelőtt egészségesnek ítélte meg a péniszemet a szakorvos akkor felesleges további vizsgálatokra,kontrollokra járni? Szükségesek újabb vizsgálatok ennyi idő után? És ha igen akkor milyen időközönként kellene Ön szerint esetemben kontrollra járnom? Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
03.
01.
Kedves Érdeklődő.Ezt a levelét az utóbbi 1-1,5 éveben többször elküldte nekem, és a google tanulsága szerint minden e-mail címmel rendelkező urológusnak ill. forumnak. Én néhányszor még válaszoltam is és megnyugtattam. Most viszont már unalmas.
2016.
02.
29.
pöttyök kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Olyan problémám lenne hogy a péniszemen a makkon a lyuk, húgycső végződése körül kicsi fehér pöttyök láthatóak. aggódnom kéne? irritációt viszketést nem érzékelek, régebb óta jelen van de mostanra kezd már zavaró lenni. Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
03.
01.
Kedves Érdeklődő. Ez bőrgyógyászati probléma. Javaslom, hogy forduljon bőrgyógyászhoz.
2016.
02.
27.
Vénás szökés kérdése:

Érdeklődnék vénás szökésre milyen megoldás lehetne?Orvosilag kivizsgáltak Doppler vizsgálattal
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
02.
27.
http://www.andrologia.hu/potenciazavar/muteti_kezeles Üdv. Dr.Török Alexander
2016.
02.
24.
probléma kérdése:

Tisztelt Doktor úr!Olyan problémám van,hogy észrevettem azt mikor vizelésemet befejezem akkor valami fehér anyag jön ki nem minden vizelésnél van így a bal herém szokott néha egy picit fájni szinte alig érzem .A fehér agyag távozása után merevedés kezdődik ami nem tart sokáig.Nem folytatok sűrűn szexuális életet remélem nincs komolyabb problémám.Urológiai vizsgálaton még soha nem voltam mivel nem voltak panaszaim. Köszönöm a segítségét!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
02.
25.
Kedves Érdeklődő. A leírtak alapján nem tűnik kórosnak az észlelt probléma.
2016.
02.
20.
Tamás kérdése:

Tisztelt Dr úr!Azzal a problémával fordulnék önhöz,hogy egy ideje észrevettem nem elég kemény a péniszem aktus közbe és fájnak a heréim. Mi lehet a probléma? Esetleg köze lehet-e az,hogy 3 honapig zsibbadt a bal kezem. Nem voltam még orvosnál a problémával. Mit javasol? Válaszát előre is köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
02.
21.
Kedves Tamás. Erre korrekt választ vizsgálat nélkül nem lehet adni. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
02.
16.
pénisz pöttyök kérdése:

Tisztelt doktor út. A panaszom hogy a makkomon piros pöttyök vannak el mentem szakorvoshoz vele. Dg:mycosis elsőnek kaptam rá Flucosanol heti 1x1 és Pimafucur krémet de nem javul utána írt mellé betadin krémet is már 1 éve járok vissza 2-3 havonta mindig az a válasz hogy kezeljem tovább hagyományos gomba ölő krémmel(canesten plaus) de nem változik semmi halvány pöttyök megmaradnak és időnként viszket is. mit tegyek? válaszát előre is köszönöm
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
02.
16.
Ez elsősorban bőrgyógyászati probléma. Javaslom,hogy keressen fel bőrgyógyászt
2016.
02.
15.
mellékhere? kérdése:

Tisztelt uram.Kérdésem az lenne hogy 16 éve van egy borsonyi kemény csomo a herém tetején(mellékhere).A here néha megnagyobbodik érzékeny lesz de hamar elmulik.Elöfordul néha tompa fájdalom rövid ideig szinte csak belenyilal ez is ritkán jelentkezik.Ha jol emlékszem a kezdetekkor egy pár alkalommal reggeli vizeléskor a vége sürü fehér és enyhén égetö volt.Kérdésem az lenne érdeme ennyi idő után orvoshoz fordulni ha ez daganat.Mostani tüdörontgenem negativ hasi és nyaki ultraháng is jó.Életkorom 47-év Válaszát köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
02.
16.
Valószínűleg nem érdemes vele foglalkozni. Et az esetek zömében mellékhere cysta. Az teljesen ártalmatlan. Ha növekedne, akkor meg kell nézetni.
2016.
02.
10.
csomo a lagyekban kérdése:

Tisztelt Doktor Ur, 5 eve van egy kis csomo a bal agyekomban (az is lehet, hogy regebben), kozvetlen a combtonel. Atmeroje max 1 cm. Olyan, mintha egy nagyobb rizsszem lenne kozvetlen a bor alatt. Szabad szemmel nem lathato, erezni is akkor lehet ha ket ujjal a bor ala nyulok. Soha nem zavart, nem okozott panaszt, nem nott vagy csokkent. felulete sima es konyen mozgathato ide oda vagy forgathato. az elmult 10 evben meg hoemelkedesem sem volt, sulyom allando, rendszeresen sportolok, kulonosebb faradekonysag nem jellemzo, eros izzadasom nem volt ejszaka. ujabb csomot nem tapasztaltam sehol a testemen. Van ahol azt irjak, hogy ez a meretu csomo teljesen normalis,foleg az agyekban, nem kell vele foglalkozni, nem is betegseg, mashol meg azt irjak, hogy ez kotos. Onnek mi a velemenye, kell aggodnom, indokolt a kulonosebb vizsgalat? Lehetseges, hogy 5 ev alatt sem okoz komolyabb tunetet esetlek egy komoly betegseg - lipfoma ? Tisztelettel Cs.A.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
02.
10.
Ha nem okoz panaszt, akkor javaslom,hogy ne foglalkozzon vele. Ilyen kis elváltozások sok helyen lehetnek az ember testfelületén. üdv.: Dr.Török
2016.
02.
08.
magyarnota52 kérdése:

Tisztelt doktor úr! 2006.11.06-os dátummal csak egy nyugta áll rendelkezésemre mely egy pénisz protézis műtétet megelőzően lett kiállítva. ( sorszáma:067093). Az lenne a tiszteletteljes kérésem, hogy a protézis anyagára, esetleg összetételére, szíveskedne egy nyilatkozatot vagy leírást küldeni. Egy MR vizsgálatot kellene a térdemen, később talán a kismedencén is, végezni, de a fentebb említett nyilatkozat ill. leírás hiányában a vizsgálatot , addig nem végzik el amíg ezt nem tudom bemutatni. Segítőkészségét előre is megköszönöm. Őszinte tisztelettel: Magda András 3350. Kál Akácos u. 54.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
02.
08.
Kedves Magda András. Kérem hívjon telefonon szerda vagy csütörtöki napon délelőtt, be fogjuk azonosítaní az implantátum tipusát. Tel: 72/512050 Üdv. Dr. Török
2016.
02.
02.
Fájdalom kérdése:

Tisztelt Doktor Úr, Sok évvel ezelőtt egy szexuális kapcsolat után véraláfutások jelentek meg a hímvesszőmön, azóta minden éjszaka felébredek (vizelnem kell),az első időszakban csak egyszer , az idő múltával már éjszakánként többször is. Majd néhány éve kialakult egy szemölcs a makkon - nem burjánzó – kb. 2-3 mm nagyságú. A fitymám nehezen mozgott, de az orvosok úgymond „kitisztították“ a húgycsőt, a szemölcs is eltűnt, a fityma is lazán mozgott, viszont merevedéskor még éreztem fájdalmat (elviselhetőt). A merevedés sem teljes, viszont úgy érzem , hogy éjszakánként arra ébredek, hogy valami szorul a a makk alsó részén az éjszakai merevedés miatt. Kétszer is ellenőrizték ultrahanggal a hímvesszőt, de szervi eltérést nem találtak. Szeretném megkérdezni milyen lehetőségek léteznek a húgycső és a hímvessző kivizsgálására. Szeretném az orvosoktól ezen szervek kivizsgálását kérni, meggyőződésem, hogy az én problémám eredője ott található. Viszont két hónapja egy urológus szakorvos törletet vett a húgycsőből, és azóta állandó és erős fájdalmat érzek a péniszben. Indometacinum végbélkúp enyhíti ezen problémákat. A betegtájékoztatóban a következő szerepel: „Gyulladásos eredetű ízületi-, izom- és heveny lágyrész-megbetegedések, reumás panaszok kezelésére szolgál.“ Jelenleg a fájdalom állandó, főleg az időjárás változásakor felerősödik. Magömlés után fájnak a lábaim a térdeim (izmok, ízületek). Szeretném megkérdezni , létezik –e olyan a hímvesszőnél, hogy lágyrész rhreumatizmus (ezt egy ortopéd szakorvos feltételezi, igaz a térdeimmel kapcsolatban).
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
02.
03.
Kedves Érdeklődő. Himvesszővel kapcsolatban nem létezik lágyrész reumatizmus. Az sem urológia betegség, hogy magömlés után fájnak a láűbai. Azért javaslok egy prosztata vizsgálatot. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
01.
29.
kóros elváltozás? kérdése:

Kedves Doktor Úr! Egyik haverom ajánlotta ezt az oldalt ugyanis elmondtam neki is a problémámat,én 19 éves szexuálisan eléggé aktív srác vagyok tehát szinte minden nap végzek önkielégítést,és partnereim is eléggé sűrűn szoktak lenni. És önkielégítéskor gyakran úgy kezdem a dolgot hogy a nadrágomban elkezdem dörzsölni,verni a péniszem. Viszont nemrégen kb. két éve kis mértékben jobbra görbült a péniszem és ugyanezen az oldalon oldalt közvetlenül a makkom alatt egy horpadás,egyenetlenség is látható,tapintható de csak ha áll a farkam,ha lankadt akkor ez az egyenetlenség nem látszik és nem is tapintható viszont az enyhe görbülés megvan és ha lankadt állapotban erősen oldalra (jobbra) hajlítom a péniszem akkor enyhén fáj is de nem mindig. Haver azt mondta hogy lehet hogy a sok szexeléstől és önkielégítéstől lett ilyen. Ilyen lehetséges? Haver mondta hogy menjek el dokihoz ahová elég para volt elmenni mivel még soha nem voltam. De aztán csak elmentem a dokihoz aki megfogdosta de semmit nem talált. Ezek után még elmentem két urológushoz akik szintén nem találtak semmit aztán az egyik urológus javaslatára elmentem egy andrológushoz is ahová a szakorvos kérésére vittem a merev hímvesszőmről készült képet,valamit az andrológus szakorvos is megvizsgált mind fizikálisan mind UH-al viszont semmi hegesedére,göbre utaló jelet nem talált és azt mondta hogy teljesen egészséges vagyok. Mitől lehet ez a horpadás? Mert eddig (2 évvel ezelőt) nem volt görbe és erre a horpadásra sem emlékszem és most azt vettem észre hogy mintha tovább görbült volna. Lehet belőle bármi baj ha már az alsógatyámban elkezdem verni a péniszem lehet ettől lett ilyen,és ettől fáj? Az önkielégítés,szex miatt lehet elváltozás a péniszen? Félek hogy ettől lett görbe és hogy tovább fog görbülni. Nagyon be vagyok parázva ugyanis imádom a szexet és félek hogy valami baja lett a farkamnak. A szexuális életemmel eddig semmi probléma nem volt és a behatolással sem volt eddig semmi baj,csupán néha azt vettem észre hogy szex közben mintha néha kicsit csökkent volna a merevedésem de végül is tudtam szexelni csak mintha nem lett volna ugyanolyan kemény, nagyon félek hogy elvesztem a férfiasságomat és hogy lehet nem szexelhetek többé? Egyik ismerősöm azt mondta hogy előbb-utóbb meg kell műteni a Peyronie betegséget. Aztán hogy mennyi marad a péniszemből, az majd kiderül. (fele) A működés, meg a pszichológia ezek után a következő kérdés. Nagyon megijesztett hogy ezt mondta és félek! Mennyi időm van még? Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
01.
29.
Kedves, már hónapokkal ezelőtt több alkalommal feltette a kérdést. Válaszoltam!
2016.
01.
26.
ThisIsMe kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 3 hónapja töltöttem a 15. életévemet és a péniszem még csak 12cm.Van rá esély,hogy ez a méret változzon még a kamaszkor során?Félek,hogy ez a végleges pénisz méretem.Esetleg van-e valami oka,ami miatt nem akar nőni?190 cm vagyok,nem tudom ez számít-e. Választ előre is köszönöm! :)
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
01.
27.
Igen még nőhet, egészen a serdülőkor végéig 18-20 éves korig.
2016.
01.
25.
rehakma kérdése:

Tisztelt Dr. Úr! A párom 57 éves, és egyáltalán nincs merevedése. Szívbetegséggel küzd, ún. söntöt helyeztek a szív koszorú érbe. (remélem, nem írtam hülyeséget). Milyen megoldásokat javasol, hogy újra teljes életet tudjon élni az egészsége veszélyeztetése nélkül? Mindenféle potencia növelőket reklámoznak, de én úgy tudom, hogy ezeket szívbetegek nem szedhetik. Vagy mégis léteznek ilyen fajta gyógyszerek? Válaszát köszönöm
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
01.
26.
Természetesen van megoldás, de nem a reklámozott potencianövelőkben. Javaslom, hogy első lépésben tájékozódjon a honlapomon. Üdw. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
01.
25.
Fityma szükület kérdése:

Tiszetelt Doktor Úr! Egy fél éve tapasztaltam, hogy fitymám beszükült. Egy nap folyamán be is sebesedett mivel a begyogyulása után nem fordult elő többször, ezért nem fordultam orvoshoz. Merevedés esetén a fitymát nem tudom teljesen lehúzni. De, ha nincs merevedés akkor még könnyen megy. Az lenne a kérdésem, hogy mütétes beavatkozás nélkül lehetséges-e a probléma megoldása. Jelenleg 17 éves vagyok. Beteg.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
01.
26.
Kedves 17 éves. Nem lehetséges műtét nélkül megoldani sajnos. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
01.
24.
baj lehet-e ? kérdése:

Tisztelt Doktor úr? Azt szeretném megkerdezni Öntől, hogyha két naponta végzek önkielégítést annak lehetnek káros következményi, okozhat impotenciát, vagy pénisz méret csökkenését? 21 éves vagyok. Válaszát előre is köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
01.
25.
Nem lehet baj, ne aggódjon.
2016.
01.
21.
vizelettartási problémák kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Édesanyám 77 éves. Néhány hónapja éjszakánként 4-5 alkalommal bevizel. Amikor jelentkezik az inger felkel, elindul a WC-re, de nem tudja tartani és menet közben bepisil. Urológiailag kivizsgálták, és nem találták az okot, Vizelettenyészet, UH is rendben.Gyógyszert kapott (Vesicare)de nem nagyon használt még, kb 1 hónapja szedi. Kardiológián kis meszesedést találtak, mást nem.Lehet még ezen segíteni valahogy, a műtéten kívül, ? Köszönöm válaszát. Tóthné Ildikó
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
01.
21.
Nagy valószínűséggel csak műtéttel lehet segítení. Ezek az úgynevezett hólyag alátámasztó vagy felfüggesztő műtétel Nőgyógyászok és urológusok végzik. üdv.
2016.
01.
21.
fogamzòkèpessèg kérdése:

Jò napot kìvànok, Puskàs Dòra vagyok. A kèrdèsem Önhöz a következő; a pàrom 3 ève (34 èvesen ) àtesett egy heredaganatos megbetegedèsen. A sikeres műtétnek ès kezelèseknek eredmènyekèppen ma " egèszsèges ". A műtèt következmènye ondòvezetèk elzàràs lett. Szeretnèm tudni, hogy ezek utàn lehetsèges-e a mi esetünkben a gyermekvàllalàs ès ha igen, milyen mòdon? Tisztàban vagyok vele, hogy ha lehet, akkor is csak mestersèges ùton, de mivel nincsen magömlèse, ìgy nem èrthető szàmomra a dolog. Megtisztelő vàlaszàt előre is köszönöm!Tisztelettel: Dòra
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
01.
21.
Kedves Dóra. Ha van spermaképzés a herében, akkor lehetséges, bár nem egyszrű dolog. Javaslom, hogy forduljon a témában egy konkrétan ezzel foglalkozó szakemberhez. Javasolnán Dr. Kopa Zsoltot. ww.kopaandro.hu üdv.
2016.
01.
20.
stefi69 kérdése:

tisztelt dr ur volna egy kérdésem édesapámnak van egy közepes alma nagyságu viz sérve fájni nem fáj muszály feltétlenül megmüteni vagy elélhet vele tovább édes apám 70 éves és ha nem feltétlenül muszály akkor mellözné a mütétet kösznöm maradok tisztelettel csengeri
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
01.
20.
Kedves Érdeklődő. A vízsérvet , ha nem okoz panaszt, akkor egyáltalán nem fontos megoperálni. Semmi baja nem lesz tőle. üdv. Dr.Török
2016.
01.
20.
Erdős Tibor kérdése:

Köszönöm a gyors választ Doktor úr:)! Ezekre gondoltam én is, de nem csak télen, meg halál nyugiban is van "ez". Nagyon zavaró, hogy sokszor gátol ez minden tevékenységben... Nincs valamilyen vizsgálat, vagy valami módszer, hogy ezt teljesen meg lehessen szüntetni? Pisilek, és 5 perc múlva újabb erős inger erre... Ma úgy néz ki jó, de tegnap is egésznap a slozira jártam:((... Köszönöm most is a választ előre is!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
01.
20.
Akkor viszont azt javaslom, hogy át kellene urológiailag nézni első lépésben. Üdv. :Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
01.
20.
Tibi kérdése:

Tisztelt Doktor úr, azt szeretnél Öntől kérdezni, hogy mitől van az, hogy egyik nap folyamatosan pisilni járok minden pillanatban, ha nem megyek szinte bevizelek (sőt sajnos néha valamennyire be is:(() szinte egymás után pillatonként a wc-re járva, és ez eltart egy jó pár napig, majd utána megszűnik ez az állapot, és teljesen normális lesz az állapot minden tekintetben. És ezek úgy ahogyan jönnek, semmi előjel nélkül, hogy jó az állapot, és utána fordítva is igaz ez... pedig én ugyanúgy élek, ugyanazt eszem, teszem mindig... télen- nyáron, stb. Előre is köszönöm válaszát! Szép napot kívánok!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
01.
20.
Okozhatja egy felfázás, vagy stresses állapot is.
2016.
01.
20.
Vazelin kérdése:

Tisztelt Doktor Úr!Köszönöm a válaszát,annyi kérdésem lenne még,hogy ezt a műtétet,önerőböl kell elvégezni vagy a Tb támogatja-e?
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
01.
20.
Sajnos a TB nem támogatja.
2016.
01.
19.
Vazelin kérdése:

Tisztelt Doktor Úr!Segítséget szeretnék kérni,7éve vazelint fecskendeztem a péniszembe,aminek eddig nem voltak fájdalmas jelei,mára be van dagadva,foltokban csomós,és közösülés után égő fájdalmat érzek.Valami kenőcsös megoldás van e esetleg erre,hogy ez felszívódjon,ez a vazelin?Válaszát köszönöm.Péter
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
01.
20.
Kedves Péter Erre sajnos csak egy kiterjesztett , elég komoly műtéti megoldás van. Üdv: Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
01.
19.
A bal herémen és a jobon csomo kérdése:

Tisztelt doktor úr 13 fiu vagyok van a bal herémen egy 1 cm nem csomo inkább kerek alakja van nem tudom mi lehet edig nem fájt de mostanába elkezdett fájni de még a bal herémen van 2-apró csomó meg a jobbon 1 apro nagyon félek a daganat tol nem voltam orvosnál mutatam apámnak azt monta neki is van azok mirigyek azt monta de kérem nyugtason meg hogy nem tumor
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
01.
19.
Sajnos lehetetlen bármiféle választ adni vizsgálat nélkül.
2016.
01.
18.
Prosztata kérdése:

Tisztelt dr úr . Kérdésem a következő lenne 1 év alatt kétszer volt ptosztata gyulladáson az utobbinál nem használtak a gyógyszerek hugycsövön keresztüli prosztata melegítést javasoltak.(TRUF) tudna nekem erröl a beavatkozásról bővebvet mondani? Fáj e mennyi ideig tart a kezelés mivel csinálják. Válaszát köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
01.
19.
Hát elnézést, nem is értem, miért nem annak az urológus kollégának teszi fel ezeket a kérdéseket, aki javasolta a kezelést? Ö lenne az illetékes.
2016.
01.
18.
Libidócsökkenés kérdése:

Jó napot! Én a párom miatt írok, aki 29 éves férfi. Nem tudom mit kezdjek vele. Nagyon szeretjük egymást, 1 éve költöztünk össze és 1,5 éve vagyunk együtt.AZ érdekelne hogy mit lehet tenni a libidócsökkenése ellen, orvoshoz biztos nem fog elmenni vele. Hetente vagy 2 hetente élünk szexuális életet,akkor is csak akkor ha én kezdeményezek. Gyereket szeretnénk, de így nem tudom hogy össze fog-e jönni és szerintem erre az egészre lassan rámegy a kapcsolatunk is. Ön szerint mit tegyek, ha a párom orvosról hallani se akar!?
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
01.
18.
Sajnos ez esetben korrekt tanácsot nem tudok adni.
2016.
01.
14.
matula kérdése:

Tísztelt doktor úr!Azt szeretném kérdezni hogy az ereció előtt elkezd fájni a pénisze hogyha megtörtént az erekció olyan fájdalmat érez a herékben meg a hímvesszőben hogy ez mitől lehet? Ez körülbelül egy fél éve van nála.köszönöm előre hogy válaszol kérdésemre.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
01.
14.
Elképzelhető, hogy egy prosztata vagy ondóhólyag gyulladás áll a háttérben.
2016.
01.
10.
hajlításra fáj kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Az a helyzet hogy 18 éves srác vagyok és önkielégítéskor gyakran úgy kezdem a dolgot hogy a nadrágomban elkezdem dörzsölni,verni a péniszem. És az utóbbi 2 évben arra lettem figyelmes hogy kicsit elgörbült valamint ha lankadt állapotban oldalra hajlítom a péniszem akkor enyhén fáj is de nem mindig. És merev állapotban kisebb dudor,horpadás is van oldalt ami csak mereven tapintható. Voltam egy éve orvosnál de semmi gondot nem találtak,tehát semmi hegesedést semmit. Lehet belőle bármi baj ha már az alsógatyámban elkezdem verni a péniszem lehet ettől lett ilyen,és ettől fáj? Az önkielégítés,szex miatt lehet elváltozás a péniszen? Félek hogy ettől lett görbe és hogy tovább fog görbülni. Menjek el újra orvoshoz így egy év után? Hülyeséget csináltam azzal hogy néha a nadrágomban dörzsöltem,izgattam,vertem a péniszem? Mit csináljak? Álljak le ezzel a szokásommal? Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
01.
10.
Önnek nem elég egy alkalommal megkapni a választ a kérdésére? Újra és újra el kell küldeni ugyanazt a bemásolt szöveget?
2016.
01.
09.
Potenciazavar 24 évesen kérdése:

Tisztelt Doktornő / Úr! Korábban egyetlen alkalommal előfordult merevedési zavarom. Áprilisban lett új kapcsolatom, és már azzal indítottam, hogy sildenafilt kezdtem szedni, hogy a legjobb formámat nyújtsam. A probléma az, hogy ha serkentő nélkül próbálkozom, nem sikerül megfelelő keménységű erekciót elérnem, ha sikerül is, volt hogy a hüvelyben aktus közben hagyott alább, vagy pedig az előjáték után (annyi idő alatt, amíg leveszem a gatyámat) lelankad... A párkapcsolat stabil, harmónikus, bizalomra épül. Éjszakai merevedésem rendszeresen van. Elmentem urológus szakorvoshoz, ahol a következő diagnózisokat állították fel: - varicocele - asthenozoospermia - prostaitis - ED - fertőzés: candida albicans (10^2), streptococcus agalactiae (10^3) - Hormonok: LH 3,9 (1,5-9,3), FSH 2,0 (1.4-18,1), Prolaktin!!! 20,8 (2,1 - 17,7, tesztoszteron 656,3 (241-827). A fertőzésekre gyógyszert kaptam, ki sikerült őket irtani. A varicocele miatt műtöttek egy hónapja. Az ED-re spedrát (avanafil) kaptam. Az orvosom állítja, hogy semmilyen szervi megbetegedés nem áll fent, a merevedési zavarom pszichés eredetű. DE én ezt nem így gondolom, tudom, hogyan funkcionálok, ha egészséges vagyok. Élvezem a szexet, kívánom a barátnőmet, és mégis lelankad a hüvelyben??? Másodvéleményt kérnék Önöktől, mert nem akarok serkentőket szedni minden aktus előtt... Esetleg vénás szökés, más szervi megbetegedés lehetséges? Nem vagyok cukorbeteg. Néha viszont úgy érzem magam, mint akit fejbe vertek, és úgy érzem, aludnom kell, szívdobogást érzek... Ha alkoholt iszom, és a párom orálisan izgat, néha sikerül megfelelő erekciót elérnem. Azért írom ezeket, hátha segít diagnosztizálni. Kérném (pszichológiai, urológiai, kardiológiai, stb) véleményüket, segítségüket!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
01.
09.
Önnek nem elég egy alkalommal megkapni a választ a kérdésére? Újra és újra el kell küldeni ugyanazt a bemásolt szöveget?
2016.
01.
08.
Feszülés kérdése:

Kedves Doktor Úr! Régebben is éreztem,hogy merevedéskor a heregolyóm feljebb csúszik,ami egy kicsit zavart...Kb egy hete merevedésnél éreztem,hogy ismét feljebb csúszik és most fájt is ,szúrt eléggé!. Azóta mintha kicsit feszülne és újra könnyebben felmenne.Végeztem önvizsgálatot amennyire én tudok,de nem éreztem semmit a herén .Amúgy kb 6 hónapja voltam urológiai kivizsgáláson,ott hasi UH is volt. illetve a napokban volt rutin vérvételem ami negatív.Kicsit tartok a hereráktól,mit gondol mi lehet a problémám?
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
01.
09.
Nem tudom. Javaslom, hogy ha tartóssá válik, akkor kérjen urológiai vizsgálatot.
2016.
01.
08.
mitől van ez? kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Az utóbbi időben (1-2 hete), azt vettem észre , higy kicsit rosszabb a merevedésem. Nehezebben jövök izgalomba , valamikor csak félig áll fel és csak "rásegírésel" áll fel rendese. Sokszor amikor fel áll nem nagyon érzem azt a feszítő érzést( csak akkor amikor merevedik) , es ingerlés nelkül el kezd lankadni. Ez előfordulhat attól hogy vizsgaidőszak van és ilyenkor nagyon ideges vagyok? Lehet hogy a stressztől fordul elő hogy amikor merev nem érzek benne olyan feszítő érzést? ReMélem ettől van , szeretnék kicsit megnyugodni , de ez meg az elkövetkezendő egy hétben biztos nem fog sikerülni. Válaszát előremis köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
01.
09.
Kedves Érdeklődő. Szinte biztos, hogy a stressz okozza.
2016.
01.
08.
nemiélet kérdése:

Tisztelt Doktor Úr !!! Szeretném kérdezni hogy olyan problémám lenne hogy elmaradt a reggeli merevedés és mintha nem érezném a nemi szervem söt napközbe se érzek merevedést hisz korábban ez nem volt jellemzö félek hogy imponrens leszek vagyok söt mintha nem indulnék be nöre sem nem vagyok homokos de féllek hogy a férfiasággomnak vége 31 évesen
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
01.
09.
Ne aggódjon. Egy férfi életében több alkalommal is vannak hullámvölgyek. Rendeződni fog.
2016.
01.
08.
maszturbálás okozhat elváltozást? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Egyik kollégájának írt levelemben írtam a már önnek is megírt problémámról hogy a péniszem balra görbült kb.két éve és hogy az engem vizsgáló szakotvosok semmiféle elváltozást nem találtak. És azt a választ kaptam a levelemre hogy megnyugodhatok hiszen a peyronie betegséget kizárták ugyanakkor felhívták a figyelmemet hogy a normálisnak mondott szexuális élet mellett végzett gyakori önkielégítés hozzájárulhat a penis elváltozásához. Ez igaz?? Az önkielégítéstől keletkezhet elváltozás a péniszemen? Lehetséges hogy amiatt görbült el mert sokszor végeztem önkielégítést? A szextől is keletkezhet elváltozás a péniszen? Vagy ezt arra értette a Doktor Úr hogyha van szexuális partner és úgy végzünk önkielégítést igen gyakran(naponta) az okozhat elváltozásokat a péniszen? Most nagyon megijedtem hogy az önkielégítéstől vagy a szexeléstől görbült el vagy hogy valamit rosszul csináltam! Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
01.
08.
Ugye már sok orvostól hallotta, hogy minden rendben. Hát akkor rendben.
2016.
01.
07.
Imre kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Hypospadiasis subcoronal rendelenneséggel születtem, péniszem lefelé görbül. Gyermekkoromban még nem műtötték ezeket a rendellenességeket. Igy éltem szexuális életet, különösebb probléma nélkül. Eddig még nem voltam kórházi kezeléseken, nem volt katéterezésem. Érdeklődöm, hogy ha erre sor kerülne nálam megoldható-e mivel a húgycsó nyílásom a makkom alatt van és elég szűk és keskeny? Köszönettel: Imre
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
01.
07.
Kedves Imre. Természetesen megoldható, ilyenkor kissé fel kell tágítaní a hugycsőnyílást. Azonban katéterezésre csak a férfiak töredékénél kerül sor az élete folyamán. Üdv. Dr.Török
2016.
01.
04.
balanitisz xerotika obliteránsz kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Olyan elváltozások vannak a húgycsőnyílás körül amelyekből balanitisz xerotika obliteránsz-ra lehet következtetni. Az elváltozás megjelenése óta voltam bőgyógyásznál/nemibeteg gondozóban és urulógusnál is, de nem tudtak mit mondani vagy tanácsot adni, hogy hova fordulhatnék. A "diagnózist" is én állítottam fel netes keresések alapján, ami persze egyáltalán nem biztos, hogy helyes és helyénvaló. Jelenleg Baktroban kenőccsel kezelem, ami hozott javulást, de teljesen nem szűnt meg a panasz. Tudna-e valamilyen segítséget adni? Köszönettel.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
01.
04.
Sajnos nem tudok érdemben tanácsot adni. Ez bőrgyógyászati hatáskör. üdv.
2016.
01.
03.
MEDVE69 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Tájékozódtunk a honlapján a merevedési problémámról. Az aktus kezdetén merevedik, de közben le lankad és nehezen éled újra. Mi úgy olvastuk hogy talán nem kaphat elég vért. Ön mit javasolna rá és hogy orvosolható e. Vagy a tabletták segítenek csak rajta. Köszönettel: Zoli
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
01.
04.
KEDVES Zoli. Ha nem kapna elég vért, akkor az elején sem merevedne meg. Ez beidegzési zavar. Pár vizsgálat elvégzése után megválasztható a kezelési módszer, és jól kezelhető.
2016.
01.
02.
Segitségkérés kérdése:

Tisztelt Dr. Úr. Azzal a problémával fordulok önhöz, miszerint nem mindig van megfelelő merevedésem. A problémám legfőképp akkor jön elő ha én hanyatt fekszem és a barátnőm rám ül (lovagol). Ilyenkor a merevedésem drasztikusan csökken. Ha én vagyok felül (misszionárius póz) akkor megfelelően kemény. Általában ha hanyatt fekve lelankad és utána váltok más pozícióba akkor újra megfelelő a merevedés. A probléma hogy a barátnőm csak lovagló pózban tud elmenni. Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
01.
03.
Ebből az szűrhető le, hogy van Önnek merevedése, csak bizonytalankodik. Hogy mi áll a háttérben, azt vizsgálattal lehet eldönteni. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2016.
01.
02.
Merevedés beindulásának zavara kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A merevedés beindulásával van problémám. Előfordul, hogy amikor elkezdek ráhangolódni gondolatban, akkor kisebb pánik tör rám, erős szívdobogás jelentkezik, péniszem, heréim görcsbe rándulnak, kismedencében, illetve gáttájon enyhe feszülést érzek, ami gátolja a merevedés létrejöttét. Viszont általában sikerül ezen az állapoton túljutnom, létrejön a merevedés, amire lenyugszom, pulzus csökken, és utána már minden rendben, tartós és jó minőségű a merevedés. Tavaly május óta van ez, amikor sajnos 4-5 korsó sör elfogyasztása után beégtem egy lánnyal (egyáltalán nem jött létre merevedés) az első randin. Azóta nem merek szexuális aktust kezdeményezni, viszont rendszeresen önkielégítést végzek. Reggeli merevedés rendszeresen jelentkezik, igaz, nem tart sokáig, és nem is teljes. Kb. 60-80 %-os. Azt szeretném kérdezni, hogy létezik-e olyan fizikális, szervi betegség, ami kifejezetten csak a merevedés létrejöttét gátolja, és ha egyszer már létrejött a merevedés, akkor már nem okoz panaszt, jó minőségű, stabil és tartós a merevedés, vagy pedig az én esetemben egyértelműen pszichés, illetve központi idegrendszeri reakciók (szimpatikus idegrendszer túlműködése) okozzák a fent körülírt panaszt? Jelenleg egyetlen fizikai betegségemről tudok. Ágyéki gerinc 3-5 csigolyáknál kitüremkedést, kezdődő sérvet diagnosztizáltak, amit gyógytornával kezelek a neurológus utasítása szerint. A kávé radikális csökkentése és a dohányzás abbahagyása csökkentheti, illetve megszüntetheti a problémámat? Valamilyen szorongásoldó és PDE-5 gátló együttes alkalmazása jó megoldás lehet, ameddig helyre nem állok? Válaszát előre is nagyon köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
01.
03.
Igen, a leirtak alapján ez egy sympatikus túlsúly, és feltétlenül hasznos lehet a PDE5 gátlók átmeneti alkalmazása.
2015.
12.
31.
problem kérdése:

Tisztelt Doktor úr, kb egy hete a makkom alatt egy centivel észre vettem egy csomót (2-3-4mm) , viszonylag kemény enyhén elmozditható, érintésre nem fáj, viszont ha szexelek a barátnőmmel kellemetlen érzést okoz, mintha nyomná a péniszem. A háziorvosomnak mutattam már szerinte véna lesz, detralexet javasolt, szerinte elmúlik, nem tűnik komolynak, de engem nagyon zavar, ön szerint mi lehet és mi a teendő?
Török Alexander Urológus szakorvos
2016.
01.
01.
Kedves Érdeklődő. Erről véleményt mondani vizsgálat nélkül lehetetlen. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2015.
12.
29.
Deka kérdése:

Tisztelt Dr.ÚR! Egy hónapja a himvesszőm felett a szőrzet alatt a bal oldal láthatóan be van dagadva.Fájdalmat nem érzek egyáltalán,semmiben nem zavar.Mi bajom lehet?
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
12.
30.
Szerintem sebésszel nézesse meg mert ez lágyék sérvre gyanús.
2015.
12.
29.
kerdes kérdése:

Tisztelt Doktor úr ! Pattanásos bőrre zn tabletta szedését javasolták(15 mg), azt szeretnem megkérdezni Öntól, hogy a tabletta szedésének lehet-e káros hatása a peniszemre, hallottam olyat hogy zsugorodhat tőle. Ez igaz? Válaszát előre is köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
12.
30.
Tisztelt Érdeklődő. Nem igaz.
2015.
12.
28.
Spermából szürkés-feketés kicsapódás kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Véletlenül vettem észre, hogy spermám megszáradva szürkés-feketés színű kicsapódásokat, apró kis szemcséket hagy maga után. Azt szeretném kérdezni, hogy mitől lehet ez? Valamilyen urológiai fertőzésem van? Válaszát előre is köszönöm szépen.
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
12.
28.
Sajnos nem tudom. Én az andrológiának a fizikai részével. a merevedési zavarokkal foglalkozom. üdv
2015.
12.
26.
Zoli! kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Segítségét szeretném kérni abban hogy merevedési problémám van. Aktus közben le lankad és utána nem mindig éled újra. Mi okozhatja ezt a problémát? Segítségét előre is köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
12.
27.
Kedves Zoli. Javaslom, hogy első lépésben tájékozódjon honlapomon. üdv. Dr.Török. www.ferfiklinika.hu
2015.
12.
25.
Condyloma teendők kérdése:

Tisztelt doktor Úr! Körülbelül 1 hete voltam orvosnál, aki megállapította, hogy condylomám van a péniszem végén, a húgycsövemnél. Felírt rá CONDYLINE 5 mg/ml külsőleges oldatot, amit használok és már csak 2 apró kis dudor van jelen, az egy nagyobbacska helyett. A doktor nem mondott semmit, hogy mi a további teendő, illetve amikor kérdeztem, hogy intim együttlétet mikor folytathatok, azt válaszolta, hogy a kezelés megkezdése után már esetleg, de inkább várjam meg amíg eltűnnek a szemölcsök. Hiba volt, de utánanéztem az interneten és nagyon sokféle információt találtam a dologról... Mi a teendő az esetemben? Ecsetelem amíg el nem múlnak és utána? Menjek el másik orvoshoz, esetleg STD szűrésre - hova érdemes, mert az árak között elég nagy különbség van. Mikor lehetek újra együtt a barátnőmmel, kell-e ezzel kapcsolatban valamire vigyáznunk? Egy kis iránymutatást kérnék, mert már teljesen össze vagyok zavarodva. 21 éves vagyok. A választ előre is köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
12.
25.
Kedves Érdeklődő. Ez elsősorban bőrgyógyászati probléma, ezért célszerű lenne , ha inkább bőrgyógyász szarorvossal konzultálna. Üdv.
2015.
12.
23.
Róbert kérdése:

Tisztelt Doktor úr! A péniszem tövénél egy nagy csomó található annak közepén egy fehér folt. Szeretném megtudni mi lehet ez s ez kezelhető otthon vagy sürgősen forduljak e orvoshoz a korházban.
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
12.
24.
Tisztelt Érdeklődő. Nagy valószínűséggel faggyúmirigy, de korrekt választ csak vizsgálat után tudok adni. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2015.
12.
23.
smegma kérdése:

Tisztelt doktor Úr! Az utóbbi időkben a smegma termelődésem megnövekedett és kicsit viszket is néha a makk alatti rész. Voltam urológián, mert gombára gyanakodtam, de 2 hét egybefüggő canesten kenőcsözés semmit sem javított a helyzeten. A doktor szerint ez nem gomba, hanem szimplán smegma, ezért naponta többször is mossam. Így is teszem, mosom a makkomat a fityma teljes hátrahúzásával, 2-3x egy nap. Egy pár hónapra elmúlt a dolog, de most újra előjött. Hiába mosom többször egy nap, a következő mosásig felgyűlik a smegma. Ha este megmosom, reggelre kicsit meg is szárad és radírozás szerűen lejön a száraz smegma. Hámlás, folyás, bőrpír, csípést nem tapasztalok. Stabil kapcsolatban élek, mostanában nem szeretkezünk és nem végzek önkielégítést, hogy hátha segít meggátolni a termelődést. Kicsi fitymaszűköletem van, merev állapotban is hátra tudom húzni, csak akkor egy kicsit feszül a makk legszélesebb részénél. Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
12.
23.
Javaslom, hogy bőrgyógyásszal konzultáljon mert ez sajnos nem urológiai probléma.
2015.
12.
12.
sine morbo kérdése:

Kedves Doktor Úr!! Néha egy évben egyszer-egyszer előfordult, hogy valami miatt orvoshoz kell mennem,de hála Istennek ez ritka és egészségesek vagyunk. A diagnózisra ezt írják---- Sine morbo ez mit jelent?? Köszönöm -- Edit
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
12.
13.
Kedves Edit. Ez azt jelenti, hogy nincs betegsége.
2015.
12.
10.
fájdalom kérdése:

kérdezni szeretném hogy szex közben a péniszemen a bőr hátrahúzásával fájdalmat érzek mintha szét akarna repedni.-Mi okozhatja ezt?de nem látni rajta semmit merev állapotában sem ,ernyedt állapotában!
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
12.
10.
Ha feszül a bőr, akkor fitymaszűkűlet áll a háttérben.
2015.
12.
09.
Massat kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Epekő miatti hasi és kismedence ultrahang vizsgálat leletén a következő vélemény található: " A bal vese középső harmadában a corticalis körülírtan kiszélesedett." Szeretném Öntől megkérdezni, hogy ez mit jelent és szükség van-e további vizsgálatokra emiatt! Köszönettel:
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
12.
10.
Ez semmi különöset nem jelent, a vese alakját írja le.
2015.
12.
07.
vastagítás kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem egyszerű mégsem láttam hasonlót az oldalán. Ha valaki átesik saját zsírral történő péniszvastagításon annak az eredménye merev állapotban is érvényesül? Rengeteget láttam, hogy lankadt állapotban 1 vagy akár 1,5 centit jelenthet, de vajon ez merev állapotban is ennyi?vagy egyáltalán ez mereven jelentkezik, vagy inkább csak optikai javulás és az is csak lankadtan? válaszát előre is köszönöm
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
12.
07.
Kedves Érdeklődő. Lehet említést teszek a zsírfeltöltésről a honlapon, de ezt plasztikai sebészek végzik. Javaslom, hogy korrekt információért keressen plasztikai sebészt. üdv Dr. Török
2015.
12.
04.
Urológiai probléma kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 44 éves férfi vagyok. Lassan 2 éve vissza-visszatérő hólyag esetleg prostata? panaszaim vannak. Voltam már többször urológusnál, laborban, ultrahangon, de semmi elváltozást, problémát nem találtak, gyógyszereket nem kaptam. Legutóbb 2 hete az urológus spermamintát kért tenyésztésre , mert azt mondta valószínűleg bakteriális prosztata gyulladásom van de a tenyésztés negatív lett. Most tanácstalan vagyok, mert a panaszaim igaz mérsékeltebben,de időszakonkénk , hullámzóan továbbra is megvannak. Tüneteim, panaszaim a következők: Ébredés után legtöbbször sötét színű és nagyon erős szagú a vizeletem, égető, forró érzés van a húgycsövemben. A vizelet mennyisége kb 2 dl. Éjjel általában nem kell fölkelnem vizelni, pedig elalvás előtt 2-3 dl folyadékot gyógynövényteát iszom ( alvás segítő citromfű, komló, macskagyökér,levendula). Általában 1-2 óránként kell napközben vizelnem, de állapottól és folyadékfogyasztástól függően van, hogy gyakrabban. Gyakran előfordul sürgető vizelési inger is, de ilyenkor viszonylag kevés kb. 0,5 dl vizelet távozik és gyakran égő, forró érzés van vizelés után. előfordul, hogy nehezen áll el a vizelés és csepegés is van utána. ( Mondjuk ezek a tünetek mostanában csak nagyon ritkán fordulnak elő) Szex végén az ejakuláció alkalmával is forró , égő érzést érzek a húgycsőben és tompa nyomást, fájdalmat a prosztata?, gát környékén. A szex élvezeti foka a tünetek fennállása óta nagyon lecsökkent. Reggelente szedek étrend kiegészítőket, gyógygomba(ganoderma), tőzegáfolya, búzafű, Rhodiola rózsa. Továbbá homeopátiás és Schlüsser sókat is szedek. Orvosi tanácsra kisvirágú füzike, tökmag és csalán tartalmú étrendkiegészítőt és d-mannóz port is szedek . Nem dohányzom, alkoholt nagyon ritkán max 2-3 havonta egy alkalommal ha iszom. Nem táplálkozom fűszeresen, csípősen. Kerülöm a cukrot. Próbálok odafigyelni az egészséges táplálkozásra. Pár hete és pár hónapja készült labor alapján emelkedett a billirubin és a húgysav szintem. Húgysavra gyógyszert szedek. Kérdésem az lenne , hogy mi okozhatja a panaszaimat? Hólyag vagy esetleg prosztata probléma? Vagy esetleg valamilyen fertőzés? Lehetnek e ilyen tünetek ételtől vagy italtól, táplálék kiegészítőtől, gyógyteától vagy gyógyszertől? Utóbbi években nagyon stresszes,túlhajszolt munkagépben ülő munkát végzek. Hová fordulja a panaszaimmal, mivel már három urológus is látott, de mivel az ultrahang és a labor nem mutat eltérést így nem csináltak semmit. De a panaszaim fennállnak sajnos továbbra is. Válaszát köszönöm előre is!
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
12.
04.
Kedves Érdeklődő. Látja, akik megvizsgálták, azok sem tudtak választ adni a problémájára. Hát hogy tudnék és egy leírás alapján. Korrekt válasz csak vizsgálat után adható. Üdv. Dr. Török www.ferfiklinika.hu
2015.
12.
02.
pillango7 kérdése:

Jo napot! Ha ket fele potencianovelot szedunk az erosebb hatas erdekeben ,PL.egy nap cialis ,harmadik nap egy fel levitra ,jobb es mindennapos hatast valtunk ki vagy nem? Merevedes zavarban szenvedek es gyereket szeretnenk! Valaszat elore is koszonom!
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
12.
02.
nyugodtan szedheti ahogy gondolja. Nitrát tartalmú szívkoszorú ér tágítokkal együtt nem szabad. Gyermeknemzést nem befolyásolja. Üdv. Dr.Török
2015.
11.
30.
mamasuti kérdése:

SZERETNÉM MEGTUDNI HOGYAN ALAKUL KI A VESEKŐ ? VAGYIS MI OKOZZZA ? ELŐRE IS KÖSZÖNÖM ? mamasuti
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
12.
01.
http://napidoktor.hu/blog/korkep/belgyogyaszat/mibol-lesz-a-veseko/
2015.
11.
30.
rövid fitymafék? vagy normális? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Az utóbbi időben nagyon sokat olvastam internetes honlapokon, a rövid fitymafékről és elgondolkoztam rajta hogy esetleg nekem is lehetséges hogy rövid a fékem nekem eddig ugyan semmiféle különösebb problémát nem okozott,a makkomról lankadt és merev állapotban is teljesen letudom húzni a fitymát,lankadtan annyira hogy szinte teljesen hátra jön és kisimul viszont ekkor már kicsit húzza lefelé a makkom,mereven is letudom húzni a makkról a fitymám sőt még a makk alá is egy 0,5-1 cmre viszont ha tovább akarnám húzni már feszü a szexuális életemben eddig nem okozott gondot mondjuk még csak óvszerrel szexeltem és az óvszert is feltudtam húzni és szex közben sem zavart csupán kb. kétszer fordult elő az de az is csak az egyik csajnál hogy mikor kézzel csinálta nekem akkor túlságosan felrántotta a fitymám és akkor a fitymafékem így megfeszült és akkor hirtelen fájt vagyis kellemetlen volt de mondtam neki hogy finomabban csinálja és ne rántsa annyira hátra. Már voltam pár urológusnál,andrológusnál vizsgálaton igaz nem ezzel a problémával és mutatnom kellet a merev péniszemről képeket viszont gondolom ha látták volna hogy baj van akkor szóltak volna! Önnek mi a véleménye? Amit leírtam az normálisnak mondható vagy meg kéne műtettnem? Nagyon félek! És kétségbe vagyok esve!! Mit kellene tennem?? Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
11.
30.
Ha feszül, akkor műteni kellene. Ha nem feszül, akkor nem. Üdv.
2015.
11.
27.
ez normális?? vagy mi lehet a baj? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 21 éves vagyok és az utóbbi időben arra lettem figyelmes hogy mikor hátrahúzom a fitymám nem mindegy hogy merre áll a fitymafékem mert ha jobb fele húz kicsit akkor szinte egyenes,de ha szinte párhuzamos a péniszemmel a fitymafékem vagy balra áll akkor jóval görbébb szóval az sem mindegy h áll a fitymafék?? Nem tudom,hogy érti e Doktor Úr most miről is beszélek,de nem tudom h ez mitől lehetséges,mert míg nem húzom hátra egyáltalán a fitymám akkor szinte teljesen egyenes,és ha hátra húzom akkor is csupán ha úgy húzom hátra hogy bal irányba akkor jóval jobban görbül! Egyébként a szexuális életemmel semmi baj nincsen sőt kifejezetten jónak mondható.
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
11.
28.
Jó napot kívánok. És akkor most mi a probléma?Miért kell egyenesnek lennie.
2015.
11.
26.
"van vagy nincs" kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Prosztatarák esetén alkalmazott Zoladex-Depot implantátum beadását követően milyen irányba és mértékben változik meg a férfi-női hormonok aránya, valamint a PSA értéke? A három havonként beadott implantátum jelenléte milyen módon mutatható ki a szervezetben? Ultrahang, röntgensugár láthatóvá teszi-e, vagy testfolyadékokból ( vér, vérsavó,nyál stb.) analitikai módszerekkel kimutatható-e, beleértve a nagyműszeres analitikát (GC-MS, LC-MS, MS-MS)?
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
11.
27.
Kedves Érdeklődő. Nem ez a szakterületem, sajnos ezért korrekt válasz nem tudok adni. üdv.
2015.
11.
24.
Doktor úr kérdése:

Tiszteletem, Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy megduzzadtak a heréim, először a jobb, később a bal is. Pesten az Onkológián voltam pár éve kemoterápián, mert rákot diagnosztizáltak nálam, mellkasban, viszont a here indulatú biopsia alapján. Nos ezt kezelték, rendszeresen járok kontrollvizsgálatra, jelenleg 4 havonta, és pont ma voltam. úgy gondoltam megnézetem, azt mondja a Doktornőm, tapogatás alapján nem észlel rendellenességet, de mondtam hogy mi a panasz, elküldtek Ultrahangra, ahol ismét azt mondták hogy minden oké, ezért nem is értem az egészet. Voltam háziorvosnál, akkor csak a jobb volt nagyobb még, azt mondta, hogy szerinte felfázhattam, amire minden esély meg is van, mert rengeteget ültem a hidegen, azonban írt fel antibiotikumot, és fájdalomcsillapítót, de nem húzódott vissza, sőt hozzánőtt a bal is, és ha nem is erősen, de fáj. mi lehet a probléma ?
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
11.
25.
Sajnos erre nem tudok korrekt választ adni . Kérem vizsgáltassa meg ismét urológussal.
2015.
11.
22.
mellékhere gyulladás kérdése:

Jó napot! Egy három hónapja volt egy jobb mellékhere gyulladásom. Rendszeresen jártam urológushoz, szedtem antibiotikumot és más ajánlott gyógyszereket, de sajnos megint szúrást érzek a herém és az agyékom közt és még az alhasamba is néha... Voltam labor és ultrahang vizsgálatokra és mindent rendben találtak, nincs se gyulladás, sem fertőzés! A kérdésem az lenne, hogy a telyes gyógyulás több időt venne igénybe?
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
11.
23.
Igen lehetséges, de meg kell nézetnie a prosztatát, hogy nem húzódott-e rá a gyulladás.
2015.
11.
21.
Nem értem !! kérdése:

Tisztelt dr.úr ! Nekem olyan problémám van hogy a van hogy képes hetek nélkül ugy élni mellettem hogy nem sexelünk. Ő 33 éves én 29. Mikor leülök vele beszélni vele erröl mindig ugyan az a válasz,,majd változtatok,,de nem igy lesz. Mikor együtt is vagyunk nem figyel rám,csak magára . 2 éve vagyunk együtt nem tudom talán megunt,vagy lelki eredetű gondja van.Hiába beszélek vele semmit nem érek el.Mit csináljak ?
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
11.
22.
Sajnos a párja akarata ellenére semmit nem tud tenni.
2015.
11.
15.
Kisebb pénisz merev állapotban kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Pár hete azt észlelem, hogy a péniszem merev állapotban jelentősen (kb. 2 cm) rövidebb és vékonyabb mint korábban. Pedig a keménység rendben, a merevedés szöge is, tehát teljes az erekció. Ezért nem értem ezt, mert ha nem lenne kemény, akkor egyértelmű lenne, hogy azért kisebb, mert nem teljes az erekció. Tapintásra nem észlelek semmi szokatlan, sérülést stb. Mitől lehet ez? Válaszát előre is köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
11.
16.
SAjnos nem tudom a választ.Elvileg nem lehetne rövidebb, ha nem hízott jelentősen meg, vagy semmiféle trauma nem érte, ill. rendszeres használatban volt. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2015.
11.
12.
fehér váladék/folyás? kérdése:

Kedves Doktor Úr! 9,5 éves kisfiam alsóján az elmúlt héten többször találtam megszáradt(szagtalan) fehér foltot. Ez vmi fertőzés, felfázás tünete? Heti több alkalommal járunk úszni, esetleg ott szedhetett össze vmit? Azt mondja, hogy nem fáj a pisilés. Előre is köszönöm válaszát. Üdvözlettel, K. Letti
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
11.
12.
Sajnos nincs ötletem. Javaslom,hogy gyermekorvossal konzultáljon.
2015.
11.
05.
Fitymaszűkület kezelése krémmel kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Fitymatúltengést, ill. valószínűleg szűkületet állapítottak meg nálam, az urológus azt mondta, ha nem használ a kenőcs teljes körülmetélés szükséges. Én magánszorgalomból vettem Canesten-kenőcsöt, mivel a kiírt Ftorocorttól nagyon csúnya, gyulladt lett, azóta a gyulladás elmúlt, a fitymámat nyugalmi állapotban hátra tudom húzni, mereven sajnos nem, illetve nehezen olyan lesz a péniszem, mintha a makk alatt összeszorították volna, olyan homokóra-féle alak. Kérdésem, van rá esély, hogy a Canesten használatával teljesen rendbejön, mivel nagyon félek a műtéttől. Illetve, ha mégis sor kerülne rá, kérdésem Ön(ök) végeznek-e körülmetélést, egy ismerősöm ajánlotta Önt, de TKM ügyben nem tudott válaszolni.
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
11.
05.
Sajnos magától nem fog megszűnni a fitymaszűkűlet. Az várható, hogy a feszülés miatt berepedezik, és ebből kifolyólag mindig szűkebb és szűkebb lesz. A műtét megúszására esély nincs. Mi végzünk ilyen műtéteket, de azt nem tudom, hogy mi az a TKM. Üdv: Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2015.
11.
04.
Peyronie kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen alternatív gyógymódok lehetségesek a peyronie betegség kezelésére. Ezen kívül esetleg tudna ajánlani olyan szakorvost, akinek kimondottan ez a fő területe? Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
11.
04.
Kedves Érdeklődő. Javaslom, hogy első lépésben tájékozódjon honlapunk mellékelt fejezetéből. üdv. Dr.Török http://www.andrologia.hu/betegsegek/penisz_gorbulete_peyronie
2015.
11.
02.
fájdalom és dudor önkielégítés közben kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A péniszem bal oldalán merevedéskor egy dudort, tapintok nemsokkal a makk alatt lankadtan, fél merev állapotban ez a dudor nem tapintható és az lenne a problémám hogy mikor síűrűbben végzek önkielégítést (kb.naponta) ahogy izgatom a péniszem néha kisebb fájdalmat érzek ezen az oldalon és már nem úgy merevedik a péniszem mint mondjuk amikor lánnyal vagyok vagy amikor egy hétig sem nyúlok hozzá. Mi lehet a probléma? Vagy ez normálisnak mondható? Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
11.
03.
Nincs probléma. A leirtak alapján rendben vannak a dolgok,
2015.
11.
02.
felfázásra hajlamos kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A hideg idő beköszöntével hajlamosak vagyunk a nővéremmel a felfázásra, és vizelési ingerünk van néha és talán többször el kell menni toalettre, de végül is más panaszunk nincs és a vizeletünk nem csíp.Most elkezdtük szedni a tőzegáfonya kapszulát, megelőzésre. Az előző években is bevált, mikor alkalmaztuk. Ön mit tanácsol megelőzésre?? Köszönöm a válaszát--- Tiszteletem-- Brigi
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
11.
02.
Kedves Brigi. Ha bevált, akkor javaslom a használatát.
2015.
10.
31.
pėniszbe fecskendezett vaselin kérdése:

Üdvözlöm Doktor Ur. Olyan kerdessel fordulnek onhoz hogy kb 5eve vaselint fecskendeztem a peniszembe es most lett rajta egy kis lyuk mmit lehet vele tenni gondolom muteni kell elobb utobb ezt hol tudnam megmutetni es mennyibe kerul udv david 21eves
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
11.
01.
Urológián tudja megműttetni. Az ár az változó, de ez az állami egészségügyben is fizetős. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2015.
10.
30.
kétségbeesett fiatal kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Nagy kétségbeesésemben írok önnek az a helyzet,hogy jelenleg 21 éves vagyok és van egy problémám amivel már nem nagyon tudok mit kezdeni mégpedig, hogy 2-2,5 éve a péniszem valamilyen oknál fogva balra görbült amely görbület soha nem okozott problémát se a szexuális kapcsolat terén se sehogy ugyanakkor nem emlékszem rá,hogy azelőtt ilyen lett volna és bal oldalon merev állapotban egyenetlenséget is tapintok a makk alatt ez az egyenetlenség lankadt állapotban egyáltalán nem tapintható. Nem is egy hanem több szakorvosnál (2 urológusnál, 2 andrológusnál) is voltam 1-1,5 éve emiatt a probléma miatt a szakorvosok viszont semmiféle eltérést nem találtak (heget,göböt) pedig mind UH-val és fizikailag is megvizsgáltak,sőt az andrológus szakorvos még digitális képeket is kért a görbület megítéléséhez. És az ő megítélése alapján kb. 5-10°-os görbületről beszélhetünk. Most márciusban voltam kontroll vizsgálaton ahová az előzőekhez hasonlóan vinnem kellett magammal digitális képeket a lankadt és merev hímvesszőmről a szakorvos ekkor nem is végzett vizsgálatot csupán a képeket tekintette meg és azt mondta hogy semmiféle teendő nincsen. Most viszont arra lettem figyelmes,hogy mikor nyugalmi illetve fél merev állapotban hátrahúzom a fitymámat akkor mintha görbébb lenne mint eddig volt,ugyanakkor merev állapotban viszont semmivel nem tűnik görbébbnek. Lehetséges,hogy régebben megüthettem és amiatt lett ilyen,mert olyanra emlékszem hogy egyszer bal oldalon megütöttem egy hevesebb önkielégítés közben de még ha meg is ütöttem semmi olyanra nem emlékszem,hogy véraláfutásos lett volna vagy hogy megduzzadt volna. De úgy gondolom hogyha bárminemű elváltozás pl. peyronie betegségem lenne akkor az a fent említett szakorvosi vizsgálatok során egyértelműen kiderült volna. Ön szerint is kiderült volna hogyha komoly baja lenne a péniszemnek tehát peyronie betegségem lenne? Vagy menjek el ismét az engem korábban vizsgált szakorvoshoz? Nem tudom mi tévő legyek! Ön szerint megbízhatok a szakorvosaim korábban elvégzett vizsgálataiban? Nagyon félek hogy peyronie betegségem van és hogy ilyen fiatalon elfogom veszíteni a férfiasságomat! Ugyanakkor nem tudom mi mást tehetnék még,hiszen ettől jobban már úgy gondlom nem tudom kivizsgáltatni magam. Úgy érzem,hogy én már mindent megtettem. Mit tegyek? Megnyugodhatok? Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
10.
31.
Kedves Érdeklődő. Még hányszor kell megírnom, hogy nincs probléma?
2015.
10.
30.
kovacs barna kérdése:

Jo napot! Kerdesem a kovetkezo:Negy honapos hazasok vagyunk ,en 37 a felesegem 40 es gyereket szeretnenk.Nallam merevedesi zavarok allnak fent es azt gondolom ez az oka annak ,hogy meg nem sikerult. Hogyha cialist vagy levitrat szedek sikerulhet a teherbe eses?es ha igen,van esely hogy a baba rendellenessegel szulessen? A felesegemnel masodik gyerek lenne. Valaszat elore is koszonom!
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
10.
31.
szedheti a potencia javító gyógyszereket.
2015.
10.
25.
Hova forduljon a párom? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Párom nemi szervén piros foltok jelentek meg. Megszeretném kérdezni a nemi szerv bőrbetegségeivel is az urológus foglalkozik? Ha nem, kihez tudna fordulni? Köszönöm szépen válaszát! Tisztelettel: Nóra
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
10.
25.
Kedves Nóra. Bőrgyógyászhoz.
2015.
10.
21.
???? kérdése:

Mi van akkor ha nyugvóállapotba hátrajön de álló állapotba viszont nem jön hátra a bőr ha ez engem nem zavar akkor is kell műteni vagy nem gond és nem kell műteni?
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
10.
21.
ha nem zavarja, akkor ne műttesse meg
2015.
10.
17.
Heregolyó eltávolítása utáni nemi élet kérdése:

Jó estét kívánok! Szeretném megkérdezni hogyha valakinek valamilyen oknál fogva eltávolítják mindkét heregolyóját ,attól még tud e nemi életet élni ,ugyan úgy fel áll e a pénisze? Köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
10.
18.
Igen. tud nemi életet élni, de a vágy az jelentősen csökken.
2015.
10.
15.
MRI eredmény és urogenitális tünetek kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Kismedencében és deréktájon május óta érzett feszülés, enyhe fájdalom, vizelésnél égő érzés, valamint görcsös, állandóan összehúzódó pénisz (mintha hideg vízben lenne, illetve mintha befelé húzná valami, nem tud lazulni és emiatt nehezebben jön létre az erekció) miatt több urológust sikertelenül, gyógyulás nélkül megjárva nem rég neurológushoz fordultam. Lumbáris gerinc MRI vizsgálatra küldött, melynek lelete a következőket írja: "A presacralis discuson enyhe centrális protrusio látható, a foramenek nem szűkebbek. Az L III és L IV discuson enyhe kétoldali foraminális protrusio figyelhető meg, a foramenek alsó része szűkebb, a discus az L III bal oldali foramenben a gyököt érinti." Neurológusom szerint a lelet szerinti gerincbaj magyarázza, illetve magyarázhatja a fentebb írt, alapvetően urogenitális jellegű problémáimat, a gerincbajjal (kezdetleges gerincsérv) érintett idegek ugyanis éppen az urogenitális szervek idegi vezérléséért (is) felelősek. Gyógytornát javasol, ha pedig az nem segít, akkor műtétet. Egyért ezzel a Doktor Úr, Ö szerint is ezek okozzák a panaszokat? Az urológusok a prosztatámat az enyhe nem bakteriális gyulladásból kigyógyulva már rendben találták több alkalommal. Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
10.
15.
Nem vagyok neurológus, javaslom, hogy fogadja el a neurológus véleményét, vagy forduljon másik neurológushoz, ha nem bízik az orvosában.
2015.
10.
15.
here kérdése:

Tisztelt doktor ur kb 4 hónapja távolították el a bal herémet mert rák gyanús volt több cisytozusos elváltozás volt és elhalt hála istenek megúsztam a szövettan jó volt. amióta meglettem műtve a jobb oldali herém fájdogál és a herén keményebb dudort fedeztem fel ami nőt is picikét voltam már vissza kétszer is kontrollon ultra hangon azt mondták nem a herén van vagy az a mellékhere és semmi elváltozást nem láttak utoljára kb 2 hónapja voltam, de a fájdalom sokszor visszatér főleg állásnál mintha idegen test érzés menésnél irritálja és a dudornál érzem a fájdalmat és a herezacskom még piros árnyalatú . nem tudom hogy szihés e de sajnos érzem Van őnek erről tapasztalata páciensek által ? meddig tart a gyógyulás? ön mit javasol ? előre is kosszónőm a válaszát
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
10.
15.
Sajnos felelőtlenség lenne bármit mondanom vizsgálat nélkül.
2015.
10.
15.
mikortól számít kórosnak? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném Öntől megkérdezni,hogy a pénisz görbesége (jobbra,balra,felfelé vagy lefelé) meddig számít normálisnak,és mikor számít kórosnak? Mikor érdemes vele foglalkozni? Mivel nekem jobbra görbe viszont nem nagyon,és főleg lankadt,fél merev állapotban akkor is ha hátrahúzom a fitymám erős ez a görbület teljesen mereven viszont alig észrevehető. Mi számít kórosan görbe pénisznek mivel nekem már két éve ilyen kb? Köszönöm válaszát!
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
10.
15.
már válaszoltam erre korábban.
2015.
10.
14.
Daniel kérdése:

Udvozlom Doktorur!! 2 napja szinten jobb oldali here fajdalmam van, ami nem folytonos es csak ritkan jon elo, azonban melle gyakori vizelesi ingerem van, elkepzelheto hogy felfaztam vagy megfazott a vesem es az okozza ezt?! Valaszat megtiszteloen elore is koszonom!!
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
10.
15.
Igen elképzelhető, hogy felfázott. Azonban ezt azért vizsgálatokkal tisztázni kellene.
2015.
10.
13.
Fitymaszukulet kérdése:

Nemi eletet ezzel nem lehet elni? Vagy fajdalmas?
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
10.
14.
Nem lehet rendesen tisztán tartaní, közösüléskor a feszülés hatására elrepedhet, és gyakran el is reped.
2015.
10.
13.
Fitymaszukulet fiatalon kérdése:

Udvozlom! 18 eves vagyok de fitymaszukuletem van azt hiszem, hergelt izgalmi allapotban nem tudom hatrahuzni a bort, ezt maszturbalasnal tapasztaltam , nemi eletem meg nem volt, lehet nemi eletet elni igy? Vagy muteni kell? Ha igen mi a folyamata?
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
10.
13.
Ezt sajnos műteni kell. Keressen fel urológust.
2015.
10.
12.
Jobb here fajdalom kérdése:

Tisztelt doktorur! Olyan kerdessel fordulok Onhoz, hogy mi okozhatja a jobb oldali here fajdalmat? Elkepzelheto hogy megeroltettem magam? Fizikai munkat vegzek, mostanaban sok a tulora, 12-14 ora naponta, nehez dobozokat emelek elkepzelheto hogy ez okozza? Leginkabb akkor amikor setalok
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
10.
13.
Igen elképzelhető, hogy ez az oka, de azért minden más lehetőséget célszerű kizárni. Ezért javaslom, hogy nézesse meg urológussal.
2015.
10.
12.
Zoltán kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, olyan problémám van hogy a himvessző makk része piros és viszket, illetve az azt körülvevő bör is piros és viszket!Mivel kezelhető gondolom ez a gyulladásos folyamat! Zoltán
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
10.
12.
Kedves Zoltán. Bőrgyógyásszal kellene megvizsgáltatni.
2015.
10.
10.
normális? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 22 éves srác vagyok és a szexuális életem is kielégítő viszont azt lenne a kérdésem,az normális hogy a péniszem már vagy két éve mind lankadt mind merev állapotban balra görbül viszont lankadt állapotban sokkal erősebb a görbület különösen ha hátrahúzom a fitymám és fél merev állapotban is eléggé erős a görbület viszont hogyha megmerevedik szinte alig észrevehető a görbület! Tavaly július körül voltam vele kivizsgáláson,viszont a szakorvos szerint semmiféle eltérés nem tapintható a péniszemen és hogy UH-on sem látható semmiféle eltérés. Az lenne a kérdésem,hogy mitől lehetséges az hogy lankadt állapotban ha hátrahúzom a fitymám és amikor csak félig merevedik meg a péniszem akkor ennyire erősen látszik a görbület ha viszont megmerevedik akkor viszont szinte alig látható?! Illetve azt is megfigyeltem hogy mintha a bal oldalon nagyobb lenne a makkom pereme. Lehetséges hogy ez valami komolyabb elváltozás előjele vagy ez normálisnak mondható?? Az induratio lankadt állapotban is látható görbületet okoz vagy az induratio csak merevedésnél okoz görbületet és nálam csak egyszerűen anatómiai variánsról lehet szó? Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
10.
11.
Ezzel nincs semmi probléma. Ez normális A pénisz nem vonalzó, hogy egyenesnek kell lennie.
2015.
10.
10.
Herék helyzetének felcserélődése kérdése:

Tisztelt doktor Úr! Pár napja, vagy talán már egy hete zuhanyzás közben vettem észre, hogy a jobb herém jelentősen lentebb van, mint a bal. Ez eddig fordítva volt, azaz a bal volt jóval lentebb. Tudom, hogy természetes, hogy az egyik, általában a bal lentebb van. Azt szeretném kérdezni, hogy van e jelentősége ennek a változásnak, menjek e szakorvoshoz, vagy pedig normális ez, nem jelent bajt (ki sem merem mondani, hogy mit)?
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
10.
10.
nincs jelentősége. Panaszt nem okoz.
2015.
10.
09.
Potencia 2 kérdése:

Elnezeset kerem a tovabbi kerdesek miatt de aggodom a dolog miatt. Ezt mivel segithetnem hogy rendbe jojjon? Szukseges orvost felkeresnem? Most ez impotencia? Illetve idegi dolog mitol lehet? En okozhattam karosodast az idegekben regebben? ez az egyik legnagyobb felelmem. elnezeset kerem csak a megoldast keresnem 20 evesen :/
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
10.
09.
Kedves Érdeklődő. Olyan sok kérdést tett fel, hogy javaslom, első lépésben honlapunkon tájékozódjon. Üdv. www.ferfiklinika.hu
2015.
10.
08.
Potencia kérdése:

Tisztelt Dr.Ur! 20 eves vagyok. Sajnos kisebbsegi komplexusom is van az amugy normal meretu peniszem miatt. De ez a legkisebb gondom. 3eve elek rendszeresen szexualis eletet baratnommel. Eszre kellett vennem hogy 1eve korulbelul nem mukodik rendesen csak az oralis sex vagy sexnel de amugy nem igazan. Regebben vegeztem ezt a jelq penisztornat gondoltam mar arra hogy kart tettem benne. Onkielegitesnel se mukodik rendesen sot meg ugy se. illetve reggeli merevedesem is utoljara 1 honapja volt es rettentoen ritka. Viszont egyik szakitasos veszekedesunk utan ujra teljes gozzel mukodott 3 alkalom erejeig. A kerdesem az lenne hogy mi lehet az oka es akkor most elkonyvelhetem hogy impotens vagyok? Mar csak ez jar a fejemben. Valaszat elore is koszonom! Tisztelettel!
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
10.
08.
Ez a leírtak alapján egyértelműen idegi eredetű. Ez átmeneti szokott lenni. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2015.
10.
06.
remény kérdése:

Üdv 2 éve volt prosztata eltávolitás gyogyszer nem hatásos inyekciós kezelés használna e melyiket lehetne meg próbálni a vákum pumpával meg duzzad a pénisz dehamar le lankad segitség esetleg milyen lehetőség van ha egyáltalán van e??? előre is köszönöm a válaszát egy nemi aktusra vágyó 62 éves férfi
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
10.
06.
Kedves Érdeklődő. Természetesen van tökéletes lehetőség. Kérem tájékozódjon honlapunkon. www.ferfiklinika.hu. Üdv. Dr.Török Alexander http://www.andrologia.hu/implantacio/
2015.
10.
03.
Rövid ideig tartó erekció kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A feleségemmel 1 éve vagyunk házasok.Eddig minden nagyon rendben volt szexuális téren(napi 1x mindig volt sex) de pár napja megeröltettem magam egy munka során és este fájt a bal herém is. Viszont azóta nem működik rendesen a péniszem. Felízgulok a feleségemre,fel is áll,de amint elkezdjük a sexet szépen lassan lekonyul. Reggeli merevedésem is van pedig,de sajnos nem tart sokáig. Kérem vázolja fel,hogy milyen problémáim lehetnek és milyen kezelést javasol.
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
10.
04.
Kedves Érdeklődő. Semmiféle kezelést nem javasolok, hiszen írja, hogy megerőltette magát pár napja. Várhatóan a probléma elmúlik.
2015.
10.
01.
2 kérdés kérdése:

Igen Tisztelt Doktor úr ! középkorú vagyok, sokszor szedtem antibiotikumot prosztata problémára, ami alhasi fájdalomból, utócsepegésből és érzékenységből áll össze. kérdés. ki lehet ebből valahogyan keveredni, vagy ez mindíg így marad. ? másik kérdésem az lenne, hogy az injekciós potencianövelés előnyösebb lehet e a viagránál korábbi szívproblémák esetén /sztent/ ? köszönettel várom válaszát
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
10.
02.
Igen, ki lehet gyógyulni a prosztata gyulladásból, de akinek korábban már volt, az nagyon fogékony marad rá. A szájon át szedhető potencianövelőknek nincs semmiféle káros hatása a szívre. Csupán annyi a megkötés, hogy nitrát tartalmú szívkoszorúér tágítókkal együtt szedni nem szabad. Üdv. dr. Török www.ferfiklinika.hu
2015.
09.
25.
Fityma fék kérdése:

Szex közben elszakadt a fékem , ez már a második alkalom de az elsőnél összefórt, most meg teljesen elszakadt és a barátnőmben hagytam a vérem 3%-át attól nem lesz neki baja ? meg az én részemről mi ilyenkor a teendő ?
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
09.
26.
A barátnőnek nem lesz semmi baja. A fitymafék ha megint összeforr, akkor műtétileg célszerű eltávolítaní. Ha úgy gyógyul meg, hogy a gyógyulás után már nem rövid, akkor nincs teendő.
2015.
09.
22.
Hegedüs Anna kérdése:

Jó napot Páromnak van egy kis baj. Volt csaja le feküdt és óvszer is használtam és most makkon van rajta . Sok apro pattanás féle és makk ki van száradva és ahol van a makk ahol pisil ott van egy fehér pattanás féle kösszönöm Anna
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
09.
23.
mindenképpen mutassák meg bőrgyógyásznak.
2015.
09.
20.
gyors kérdése:

Jó napot Doktor Úr! Mit lehetne tenni a korai megömlés ellen? Ha alkoholt fogyasztok akkor nem is történik meg.
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
09.
21.
előző nap válaszoltam
2015.
09.
19.
gyors kérdése:

Jó napot Doktor Úr! Olyan problémám lenne,hogy nagyon korai magömlésem van.Van,hogy már csókolózás közben megtörténik vagy ha éppen a szeretkezésre kerül a sor 1 percig bírom. Mit lehetne tenni?
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
09.
19.
EJAKULÁCIÓ PRAECOX — KORAI MAGÖMLÉS Ejakuláció praecox (korai magömlés) A korai magömlés eléggé képlékenyen értelmezhető fogalom, mert viszonylagos. Tudniillik a magömlés korábban következik be, mint hogy a partner orgazmushoz jutott volna. Ebből is látszik, hogy egy percek alatt bekövetkező magömlés sem okoz semmi fennakadást a kapcsolatban, amennyiben a partnernek ez idő alatt orgazmusa volt, és egy hosszú idő után bekövetkező ejakulátió is lehet az adott partnerhez képest korai, ha annak orgazmusa később következik be. Egy barátom szájából hallottam egy nagyon találó megfogalmazást. Szerinte az elvárások a férfiakkal szemben olyanok, mintha egy pár elmenne vacsorázni, a vacsorát egy időben fejezzék be, egyidejűleg emésszék meg az ételt és ezek után szükségleteiket is egyszerre végezzék. A tréfát félretéve azonban tényleg létezik korai magömlés, aminek a legsúlyosabb formája az ejakulátió ante portas (magömlés a kapu előtt), amikor a hüvelybe történő behatolás előtt következik be a magömlés. A korai magömlést, amikor az ejakulátió néhány másodperctől, néhány percen belül bekövetkezik, általában két csoportba osztjuk. Az egyik az, amikor mindig volt, a másik a kialakult. A folyamat megértéséhez tudni kell, hogy a magömlés a makknak (hímvessző feje) a mechanikus ingerlésének hatására következik be, ez akár merevedés hiányában vagy részleges merevedés esetén is bekövetkezhet felfokozott ingerületi állapot hatására. Az utólag kialakult korai magömlés sokszor a kezdődő merevedési zavarhoz társul. Ilyenkor a páciens a gyengülő merevedést egy fokozott koncentrációval próbálja fenntartani ill. erősíteni, és erre a felfokozott ingerületi állapot hatására következik be hamarább a magömlés. Okok: Pszichés okok: Beidegzési zavar (fokozott ingerállapot) Gyulladások (prostata, ondóhólyag gyulladás) Kezelés: Ha gyulladásos tünetekkel állunk szemben, akkor értelemszerűen azt kell kezelni, és ezek elmúltával a magömlés ideje is normalizálódik. Ha a fent említett módon kezdődő potenciazavar okozza, akkor a potenciazavart kell kezelni. Ez manapság tökéletesen megoldható. Nehezebb a helyzet a mindig is volt korai magömléssel, mert az idegrendszer erre van beállítva. Ilyenkor is több lehetőség adódik. Az egyik az ingerület csökkentése. Ez történhet óvszerrel is, mivel az csökkenti a makkot ért ingerek intenzitását, valamint történhet érzéstelenítő krémek ill. spray-ok használatával. A közösülés előtt érzéstelenített makk nem továbbítja a fizikai ingereket, ezért a válasz (magömlés) sem érkezik meg, csak később, a hatás multával. Továbbá vannak kevés mellékhatással bíró szorongásoldó gyógyszerek, melyeket enyhe depresszióban használnak hangulatjavítónak. Ezeknek ismert mellékes hatása a magömlés idejének kitolása. A magömlés idejének kitolására, ill. a merevedés további fenntartására igen jól beváltak a potenciazavar kezelésére használt eljárások, injekciós barlangostest kezelések ill. a közismert gyógyszertárban kapható,valóban hatásos potencia javító tabletták.
2015.
09.
17.
roppanás önkielégítés közben kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 20 éves srác vagyok és tegnap önkielégítés közben mikor a merev hímvesszőmet hanyatt fekve felfelé feszítettem a péniszemet a lábam irányába mintha lovagolni szeretne rajta egy csaj és bele akarna ülni és ekkor egy kisebb roppanást hallottam de semmi fájdalom,dagadás,elszíneződés nem jelentkezett . Nagyon megijedtem hogy valami eltört a péniszemben vagy hogy valami baja lett! Ön szerint lehet valami komoly baj? Vagy mi lehetett ez? Úgy tudom a pénisztörés nagy fájdalommal és azonnali kéküléssel és duzzadással jár nálam se fájdalom se semmi nem volt! Megnyugodhatok hogy nem tört el a péniszem? Nagyon félek hogy valami baja lett!! Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
09.
17.
Nagyon valószínű, hogy semmi nem történt. Ne izguljon.
2015.
09.
15.
Merevedési zavar kérdése:

Üdv.Érdeklődni szeretnék hogy kapható-e vény nélkül valamilyen potencianövelő gyógyszer?
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
09.
15.
Sajnos mind receptköteles. Amit recept nélkül tud megvenni azok a hamisítványok.
2015.
09.
15.
Merevedés,sérv,ikrek kérdése:

Tisztelt Doktornő/úr! 4éve vagyunk együtt a férjemmel. 25éves, 1 éve lágyéksérvműtétje volt.Kb azóta vannak merevedési gondjai.Most terhes vagyok,most pláne./Stresszel a babák miatt,gondolom.5hónapos vagyok,egészséges ikrekkel/. Nincs merevedése, ha pl meztelenül vagy szexi ruhában lát,ha izgatom stb.Szex elején alig v nehezen áll fel neki,aztán hol áll,hol nem. Így kínlódjuk végig,mire nagy nehezen elélvez. De nem hajlandó célzottan orvoshoz menni.Az 1.sérvműtét sikertelen volt,a 2.sikeres.Úgy akar orvoshoz menni,hogy a sérvre panaszkodik,hogy "javítsák ki" az előző műtétnél a hálót vagy mit.A merevedésről nem akar beszélni,mert meg van győződve róla,hogy a műtét okozta ezt, és ha újra megműtik,megjavul minden.Hogyan vegyem rá,hogy elmondjon mindent a dokinak? Arra is gondoltam,hogy titokban felkeresem az orvosát és elmondom ezeket,hogy így kezeljék... Nagyon el vagyok keseredve,szeretném,ha élvezné ő is a szexet.
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
09.
15.
Kedves Érdeklődő sajnos nem fog tudni tenni semmit, ha a férje nem akarja. Kényszeríteni nem lehet. Esetleg hagyja megnyitva a számítógépen a honlapunk ide vonatkozó részét. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2015.
09.
14.
Spedra kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A férjem Spedrát szed (néhány alkalmanként 50 mg-ot), közben kiderült, hogy terhes vagyok. Káros lehet-e a magzatra a gyógyszer további szedése? Nagyon köszönöm válaszát!
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
09.
15.
nem lesz semmi probléma
2015.
09.
14.
Fájdalom kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Párom 2.napja fájdalmat érez nemi szerve tájékán, megduzzadnak a heréi , leginkább a bal oldali és bal oldalról felfelé a has felé fájdalmasan tapintható vonal érezhető ( ondó vezeték??) tanítására is görcsölő fájdalmas érzést érez! Észre vételünk szerint kielégüléskor magömlés után úgy tűnik mintha enyhülne a fájdalom!Mitől lehet ez??
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
09.
15.
Sajnos erre felelős választ vizsgálat nélkül nem lehet adni.
2015.
09.
13.
here mérete/mérése kérdése:

Jó napot! Olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz,hogy here önvizsgálat során(fürdés után)megszoktam mérni azok hosszúságát és szélességét(kb.5cm*3cm) A kérdésem az volna ha minnél jobban "kihúzom" pl a bal herémet a péniszem mellé már vízszintesen van és úgy mérem le,akkor abból mennyi a valós adat a mellékhere alulsó-felülső+herezacskó vastagsága,szóval mennyit kell levonnom a kapott eredményből körülbelül? Előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
09.
14.
Teljesen felesleges méricskélni a here méretét, főleg nem rendszeresen. A fülét meg a nyelvét sem szokta mérni az ember.
2015.
08.
30.
Péniszgörbület. kérdése:

Tisztelt Doktor Úr ! Ez év április eleje óta tapasztaltam hogy merevedéskor a péniszem makk mögötti részétől fel fele görbül. Tavaly év elején volt egy szív műtétem 56 éves vagyok, július közepén orvoshoz fordultam mivel a görbület fokozódott. A vizsgáló orvos elmondása szerint van egy csomó a makk mögött és ez okozza a tünetet,és ezt az idegkötegek miatt nem lehet műteni. Lökéshullámú kezeléssel lehet oszlatni ezen a hegesedésen,de az eszköz most javításon van, és egy ideig nem áll rendelkezésre.Teljes urológiai kivizsgálás során mindent rendben találtak,majd a görbületre 400 mg E vitamin szedését javasolta két hónapig. Olvastam én is a peyrony betegségről az interneten,de én semmiféle csomót sehol nem érzek,viszont vágy hiányt és merevedési problémát azt igen. Mivel a görbület tovább fokozódott másik orvoshoz fordultam Augusztus végén annak reményében, hátha neki van olyan működőképes eszköze amit említett kollégája. Az orvosi státuszból idézek, nincs induratiós csomó a pénisznél fájdalom sincs a betegnél. Peyrony betegség nem bizonyítható plicaciós műtéttel javítható az állapot. Ha éjjel spontán elindul egy valamiféle merevedés az a következő. A makk mögötti rész felülről keményebb, míg alulról lágyabb tapintású,viszont a teljes makk is lágy marad. Véleménye szerint kinek és mit higgyek,hogyan és mivel lehetne gyógyítani,a betegségemet ? Szíves segítségét előre is nagyon meg köszönöm. Üdv. Tibor.
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
08.
31.
Kedves Érdeklődő. Nagyon valószínű, hogy peyronie betegségről van szó. A tünetek arra utalnak. Biztosat azonban vizsgálat nélkül nem tudok mondani. Üdv Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2015.
08.
27.
Pszichés dolog? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 19 éves fiú vagyok. A maszturbálást már fiatalabb koromban elkezdtem. olyan 2-3 éve volt olyan is , hogy a pornográf felvételek nézését/élvezését kicsit túlzásba vittem. Ennek eredménye volt feltehetőleg a gyengébb erekció és a reggeli merevedés elmúlása. Ha bizonyos időközöket kihagytam, akkor javulást érzékeltem. Azonban később a reggeli merevedésem igen ritka lett.Ez megy már vagy 3 éve.A kérdésem, hogy ezek a teendők voltak-e valamilyen hatással esetleg a pénisz fejlődésére? Esetleg ezek csupán a psziché zavarai voltak? A reggeli merevedés ritkasága normális ebben a korban? Válaszáért hálás lennék!
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
08.
28.
Kedves Érdeklődő. Az a valószínű, hogy közvetlen összefüggés a két dolog között nincs.
2015.
08.
27.
Új élet! kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Munkahelyi balesetemben gerinctörést szenvedtem. Ennek már 20éve. Kb. 6éve jártam Önhöz injekciós kezelésre, de eredményre nem vezetett, a kapcsolat tönkrement és én azóta nem is foglalkoztam ezzel a problémámmal. Most egy új kapcsolatban élek, és ismét "szükségem" lenne a férfiasságomra. A kérdésem, van-e lehetőség erősebb injekcióra, vagy a műtét a véleges és megbízható megoldás? Válaszát ezúton is köszönöm! Tisztelettel: Bengyik Zoltán
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
08.
28.
Kedves Zoltán abban az esetben, ha már az injekciós kezelés sem segített, akkor sem amikor konkrétan be lett adva az injekció, akkor tényleg csak a műtét jön szóba. Kérem első lépésben informálódjon a honlapunkon. Üdv.: Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2015.
08.
25.
korai magömlésem van? vagy ez normális? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Az a helyzet hogy 21 éves srác vagyok és a múlthéten lefeküdtem egy lánnyal és a szerszám működött meg minden tehát nem hiszem h merevedési zavarom lenne mivel tudtunk szexelni,viszont mikor elkezdtem felhúzni az óvszert akkor mintha kicsit lejjebb konyult volna de aztán ahogy felhúztam egyből betudtam hatolni meg minden viszont szex közben csupán 10-15 percig bírtam így előjátékkal mindennel együtt egy félórás volt az aktus,de nem bírtam valami sokáig és volt amikor már úgy éreztem hogy elmegyek akkor kivettem és elkezdtem ujjazni a lányt majd kis idő múlva megint betettem és folytattam tovább a lány az aktus végére kétszer is elélvezett. Ön szerint ez normális vagy korai magömlésem van?? Az merevedési zavarnak számít ha nem érzem hogy hű de nagyon kőkemény a péniszem de simán tudok szexelni vele?? Nem tudom mi lehet velem de nagyon aggódom hogy merevedési zavarom és korai magömlésem van! Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
08.
25.
A korai magömlés azt jelenti, hogy rendszeresen 1 percen belül következik be. Az egészséges, átlagos aktus időtartama 7 perc.
2015.
08.
24.
major jános kérdése:

70 éves vagyok szeretnék még szexszelni de már problémáim vanak nem meredezik segitség kéne van megoldás ha van kérek időpontott a kivizsgálásra major jános
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
08.
24.
Kedves Major János. Természetesen van megoldás. Ez a szakterületünk. Javaslom,hogy első lépésben nézze át honlapukat, majd hyvjon minket időpont egyeztetés céljából. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2015.
08.
23.
Körülmetélés kérdése:

Tisztelt Doktorúr! 33 évesen körülmetélésen voltam kénytelen átesni. A műtét 5 nappal ezelőtt történt. Úgy sejtem, hogy minden rendben van, és gyógyul is vágás. Fájdalmaim nincsenek. Viszont a bőr a pénisz herék felőli oldalán eléggé fel van dagadva, és duzzanatot érzek két helyen is a hímvesszőn magán, ahol az érzéstelenítő injekciót beadták. Ezek a jelenségek már múlóban vannak. Ahogy írtam, a műtét 5 nappal ezelőtt volt. A probléma az, hogy bár a reggeli merevedések megvannak, illetve vannak spontán merevedések, de ezek talán félig sem merev eredményt adnak, és nagyon rövid ideig tartanak. Jelenleg erekcióra képtelennek tűnök. A kérdésem, hogy ez a jelenség mennyire normális, ezt a pénisz meggyötört állapota okozza-e, és helyreáll-e a rend várhatóan. Azzal tisztában vagyok, hogy a teljes merevedés igen kellemetlen is lehetne ilyenkor, de aggódom, hogy valami esetleg nincsen rendben.
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
08.
23.
Ez teljesen normális egy ilyen beavatkozás után 5 nappal (még 2 héttel is)
2015.
08.
13.
húgycső fájdalom kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Közel 10 éve szenvedek kisebb nagyobb kihagyásokkal húgycső fájdalommal és vizelési ingerrel. Rengeteg orvosnál voltam és rengetek vizsgálaton. Kb. 5 éve találtak mycoplasmát a vizeletembe de azt antibiotikummal kikezelték, ill. vesehomokot is de legtöbbször a vizelet negatív tenyésztése mellett is ezek a problémáim fennállnak. Szeretném megkérdezni, hogy mik okozhatnak még ilyen tüneteket ami felett elsiklottak az orvosok, milyen vizsgálat ami még szóba jöhet? Lehet e valami anyagcsere zavar vagy étel allergia és hogy mi a menete ennek a vizsgálatnak. Segítségét előre is köszönöm.
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
08.
13.
Kedves Érdeklődő. Amikor nem találnak a háttérben kiváltó okot, akkor sajnos nagyon sokszor idegi problémák állnak a háttérben. Ez azt jelenti, hogy az idegrendszer olyan információt szállít az agynak, hogy ott probléma van, közben pedig fizikailag nincs semmi. üdv. Dr.Török
2015.
08.
09.
vizelet kérdése:

csokolom fogyatékos lány vagyok 28 éves kövér, pepisilok 3 hete fáj belül,csurog,nem birom fáj
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
08.
10.
feltétlenül keressen fel urológust.!!!!
2015.
08.
08.
lankadt állapotban is kimutatható? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Nagyon szépen köszönöm eddigi megnyugtató biztató válaszait, azt szeretném öntől megkérdezni amiben még nagyon bizonytalan vagyok főleg miután egyik kollégájának is írtam a problémámról amiről már önnek is és ő meglehetősen nyugtalanító választ adott a problémámra, ugyanis leírtam neki, amit már önnek is hogy egy vagy másfél éve voltam több szakorvosi vizsgálaton (urológus,andrologus) péniszgörbület miatt mivel a péniszem bal oldalán mintha egy dudor,vagy egy horpadás lenne,de ez viszont csak merev állapotban tapintható viszont egyik vizsgálaton sem találtak semmi rendelleneset sem UH-on se a fizikális vizsgálat során és azt mondták hogy se heg se göb nem tapintható,s nem is látható. Viszont egyik szakorvos kollégája akinek szintúgy mint korábban magának elég részletesen megírtam a problémámat azt írta a válaszában,hogy a péniszgörbületet okozó plakk sok esetben csak merev állapotban mutatható ki ezért szükséges mesterséges erekció létrehozása és a merev állapotban végezett ultrahangos vizsgálat során ábrázolható az induratiós plakk a penisben. És most nagyon félek,mivel engem nem vizsgáltak meg merev állapotban és úgy gondolom lehet ezért nem találtak semmi rendelleneset vagy az induratiós plakk lankadt állapotban is minden esetben kimutatható UH-os felvételeken, és tapintható és ha lankadt állapotban nem találtak semmit akkor egészséges vagyok? Mert nagyon félek hogy azért nem találtak semmit mert nem merev állapotban vizsgáltak meg de ha ez így van akkor a szakorvos ezt miért nem tudta? Mert én nem nagyon szeretnék elmenni hozzá és megmondani neki hogy merev állapotban és végezzen vizsgálatot mert az olyan lenne mintha én nem bíznék meg benne és mintha én akarnám neki megmondani hogy mit kell csinálni! Ön szerint megbízhatok a szakorvosaim által elvégzett teljeskörű andrológiai vizsgálatokban? Vagy menjek el újabb vizsgálatra? Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
08.
09.
sehová ne menjen, már írtam, hogy ez igy rendben van.
2015.
08.
03.
koemer kérdése:

Lehetséges-e a jóindulatú prosztata megnagyobbodást értágító szerű szerkezettel befolyásolni?
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
08.
04.
Igen. Vannak un. Alfa blokkoló tartalmú gyógyszerek, melyek kedvezően hatnak a prosztata megnagyobbodásra is.
2015.
08.
03.
Pénisz panasz kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A tegnapi nap folyamán 3 órán át tartó merevedésem volt önkielégítés közben. Ez többször előfordult már, többszöri megszakítással. (nem visszafordíthatatlan merevedésről van szó) Eléggé megijedtem, amikor egy a pénisz bal oldalán körbe futó ér megvastagodott a tegnapi nap után, miután merevedésem megszűnt. Az ér érintése minimális fájdalmat okozott. A mai napon merevedés közben az ér fájdalom mentesen, de lecsökkent, újra kisebb méretet vett fel. Azóta normális, nem fájdalmas állapotban van. Több vastag ér is van péniszemen, a túlzott és elhúzott önkielégítés okozhat-e ehhez hasonló panaszokat? Érdeklődnék, hogy érdemes-e megnézetni, mitől lehetett ez a hirtelen méretváltozós állapota? Ideiglenes elzáródás? Vérrög? Üdvözlettel: Kiss Imre (26)
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
08.
03.
A testépítőknek is kidűllednek az ereik. A fizikai megterhelés értágulatot okoz, mely később rendeződik. Nincs ezzel semmi probléma.
2015.
08.
02.
közösülés kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 4 napja szeretkeztem a barátommal először. Védekeztünk, óvszert használtunk, viszont egyszer levette, hogy kényeztetni tudjam majd óvszer nélkül (rövid időre) visszadugta belém. A kérdésem az lenne, hogy ez okozhat-e terhességet. 17 éves vagyok és még soha sem szedtem fogamzásgátlót. A közösülésünk óta a lábaimon (comb, térd, lábszár) kis kör alakú, erősen viszkető, égető fehér göbök vannak. Okozhatta ezt valamilyen fertőzés? Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
08.
02.
Kedves Érdeklődő. Javaslom,hogy nőgyógyászhoz forduljon a problémával.
2015.
08.
01.
18 évesen horpadt és görbe pénisz? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 18 éves srác vagyok és az lenne a problémám hogy a péniszem egyik oldalán közvetlenül nem sokkal a makk alatt merev állapotban egy horpadásszerű valami található és ebbe az irányba el is van hajolva kissé a péniszem,voltam vele dokinál aki ilyen zselét nyomott rá és meg is UH-ozta vagy mi és azt mondta hogy semmi bajom nincsen viszont én nagyon be vagyok parázva mert barátnőm azt mondta hogy ez valami betegség és hogy nagyon elfog görbülni a farkam ha nem kezeltetem magam és ezzel a kijelentésével nagyon megijesztett a csajom főleg úgy hogy eddig én sem vettem észre h ilyen lett volna. De hát mit tehetnék még voltam dokinál,de semmi! Csak annyit mondott hogy panasz esetén kontroll,de hát végül is szexelni tudok,mondjuk barátnőmnek néha szokott fájni ami valószínűleg nem azért mert görbe a szerszámom hanem azért mert 17 cm mikor áll. Menjek a klinikára és vizsgáltassam ki magam újra?? Mit csináljak?? Kb. egy éve készítettem magamnak egy művaginát mivel akkor még nem volt barátnőm és nagyon félek hogy attól lett ilyen....!! Köszönöm a válaszát!
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
08.
02.
Most akkor 23 ,vagy 18 éves? A 23 évesen feltett kérdésére már válaszoltam.
2015.
07.
31.
görbe kérdése:

Tisztelt doktor úr! 23 éves vagyok és az lenne a problémám ami eléggé ciki hogy kb. egy éve a péniszem mind lankadt mind merev állapotban balra görbül (nem nagy mértékben de azért észrevehetően) és mikor feláll akkor a bal oldalon dudort érzek,vagy mintha egy kis részen be lenne horpadva valamint mintha a mérete is csökkent volna emiatt az utóbbi időben nagyon elkezdtem parázni mivel eddig nem volt görbe. Kb. egy éve vagy már lehet több voltam vele orvosnál aki azt mondta hogy se heg se göb nem tapintható valamint a leleten egy olyan s található hogy plaque nem tapintható. Valamint meg is UH-ott amin szintén nem volt látható semmiféle elváltozás.Most márciusban voltam kontrollon ahol már meg sem vizsgáltak csupán a péniszemről készített digitális képeket nézte meg a szakorvos aki azt mondta h semmiféle teendő nincs és h csak panasz esetén szükséges további kontroll. Az egyik fórumon egy másik kollégájának is írtam a problémámról aki a következőt válaszolta: "A panaszok hátterében kötőszövetes plakk állhat, mely a pénisz görbületéért, ill. méretváltozásáért felelhet. Mindenképp szükséges egy új vizsgálat a pontos diagnózishoz." Az lenne a kérdésem hogy lehetséges hogy nekem is ilyen kötőszövetes plakk okozza a problémámat vagy az a vizsgálaton kiderült volna?! Vagy esetleg ez a plakk még a korai stádiumban nem mutatható ki és ezért nem vették észre a szakorvosok vagy ha ilyen problémám lenne akkor az egyértelműen kiderült volna a vizsgálaton? Mennyi idő mire az úgynevezett induratio penis plastica eléri a végső állapotot? Nagyon kétségbe vagyok esve és félek hogy még inkább elfog görbülni a hímvesszőm! Az andrológushoz viszont már szinte feleslegesnek tartom hogy visszamenjek mivel nem javasolt kontrollt csupán panasz esetén,viszont nagyon nem tudom mit tehetnék még! Ön szerint keressek fel újabb szakrendelést?! Köszönöm a válaszát!
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
08.
02.
Kedves Érdeklődő. Tudomásul kell venni, hogy a pénisz nem egyenes. mint ahogy a többi testrészünk sem szimmetrikus. Ez így normális. Mindenkinek van görbület a péniszében. Ne ggódjon, ennek így kell lenni. Ne rohangáljon feleslegesen orvosokhoz. Üdv. Dr. Török www.férfiklinika.hu
2015.
07.
28.
vese kérdése:

Tisztelt Doktor Úr!! Már olvastam itt az oldalán az ampulláris veséről , akik feltették Önnek ezt a kérdést, az unokahúgom volt hasi uh-n csak úgy, mert , kíváncsi volt erre is mivel évente járnak a családdal szűrésekre és eredmény negatív. az uh. hasi ultrahang is negatív lett, A máj normális nagyságú és szerkezetű, az epehólyag vékonyfalú, kőmentes. a lép uh képe szabályos. A húgyhólyag szabályos , kóros eltérés nincs. A vesék normális nagyságúak, paranchymájuk és üregrendszerük ép. A beleken és gyomorszakaszon bélfal megvastagodás nem látható. A látható pleraűrben és a hasfal régióban kóros eltérés nem látható- eredmény- negatív - Még rá írták az eredmény mellé, hogy a jobb vese pyelonja ampulláris tipusu, most kicsit izgul a család, különben panasza nincs és a szűrések , labor, belgyógy, nőgyógy., tűdőszűrés, stb. évenként , az egészségünk érdekében tesszük, eredmények - negatív - A laborja tavaly és az idén is csillagmentes volt és negatív. Most a z ampulláris tip. vese miatt aggódnak, kicsit megijedtek. Köszönöm a válaszát az unokahúgom nevében. Tisztelettel--- Brigitta Még annyit szeretnék írni, Kedves Doktor Úr, hogy én 30 éves hölgy vagyok és két barátnőmnek is ampulláris tipusu a veséje, akkor ez töb b embernél is előfordul , hogy ilyen a veséjük, ampulláris tipusu??? Köszönöm- Brigitta
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
07.
29.
nem kell izgulni. minden rendben
2015.
07.
22.
Csomó kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 30 éves vagyok és a napokban-hetekben vettem észre, hogy a fitymaféken (illetve annak az alján) egy borsószem nagyságú dudor keletkezett, ill. mellette egy kisebb. Emlékeim szerint régen is volt ilyenem, de 1-2 hét után eltűnt. Nem fáj, működik minden, de zavaró. Kenegessem valamivel? Mi lehet ez? Mitől jön elő és műlik el?
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
07.
22.
Kis faggyúmirigy szokott lenni. Az olyan mint a pattanás. Kifakad.
2015.
07.
21.
Re: Jobb here fájdalom kérdése:

Köszönöm a gyors választ, Doktor Úr! Lázam nincs, ma reggel bevettem egy algoflexet és az vmit segített, nem tudom szedjek-e ilyet vagy gyulladáscsökkentőt? Ha ez mellékheregyulladás, elmúlik-e ez magától általában? Köszönettel,
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
07.
21.
az egyszerűbb fajtája elmúlik
2015.
07.
20.
Jobb here fájdalom kérdése:

Kedves Doktor Úr! Kb. egy hete fájdalmas a jobb herém - az egész az után kezdődött hogy maszturbáltam, és szerintem túl sokáig "tartottam" vissza a kielégülést. A szúró fájdalom szinte azonnal jelentkezett, a jobb herében. Azóta is sajnos folyamatosan érzem, néha jobban, néha kevésbbé de állandóan jelen van és nagyon nehezen tudok "létezni" így. Maga a here nem dagat meg, nem vörös, nyomásra nem fájdalmas, viszont a here felső csúcsán az a "képlet" ahol az a heréhez csatlakozik, nagyon érzékeny, szerintem az okozza a fájdalmat ahogy az a lábamhoz dörzsölődik. Szexuális életet nem élek jópár éve, húgyúti fertőzésem nem volt még soha, gondoltam ezt is fontos megemlíteni. Elmentem sebészetre mivel féltem hogy esetleg herecsavarodás, de a sebész ezt kizárta, azt mondta szerinte ez nem sürgősségi eset és kérjek beutalót az urológushoz. Mivel sajnos körzeti orvosnál ez gyakran 1 hónap várakozást jelent, szeretnék érdeklődni mit lehet addig is tenni a fájdalom csökkentésére, vagy esetleg menjek inkább magánorvoshoz? Köszönettel,
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
07.
21.
Kedves Érdeklődő. Az amit fájdalmas Önnél, az a mellékhere. Ha nem volt lázas, akkor várhat még, de probálja meg borogatni, és valamilyen fájdalomcsillapítot is szedhet. Ha belázasodna, addor feltétlenül menjen el urológushoz. Akkor nem kell beutaló, mert sürgösségi esetről van szó. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2015.
07.
07.
Timea kérdése:

Kedves doktorno a parom volt hormonvizsgalaton a prolaktin szint 200 okozhatja ez azt hogy nincs kedve a szeszhez, nem mukodik a penisze, kezd elhizni es teljesen magaba fordul? Nagyon kerem irjon nekem mert a parom kulszolgalatra adta a fejet es felek hogy impotensen ter vissza valaszat elore is koszonom. Emailom k.acor007@gmail.com elore is koszonom udvozlettel Timea
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
07.
08.
Kedves Timea. Javaslom,hogy a kérdésével forduljon endokrinológushoz. Ez Ő szakterülete. Üdv.
2015.
07.
01.
Mi lehet a baj? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 44 éves férfi vagyok. Lassan 2 éve vissza-visszatérő hólyag panaszaim vannak. Voltam már urológusnál, laborban, ultrahangon, de semmi elváltozást, problémát nem találtak, gyógyszereket nem kaptam. De panaszaim továbbra is megvannak. Tüneteim, panaszaim a következők: Ébredés után legtöbbször sötét színű és nagyon erős szagú a vizeletem, égető, forró érzés van a húgycsövemben. A vizelet mennyisége kb 2 dl. Éjjel általában nem kell fölkelnem vizelni, pedig elalvás előtt 2-3 dl folyadékot gyógynövényteát iszom ( alvás segítő citromfű, komló, macskagyökér,levendula). Általában 1-2 óránként kell napközben vizelnem, de állapottól és folyadékfogyasztástól függően van, hogy gyakrabban. Gyakran előfordul sürgető vizelési inger is, de ilyenkor viszonylag kevés kb. 0,5 dl vizelet távozik és gyakran égő, forró érzés van vizelés után. előfordul, hogy nehezen áll el a vizelés és csepegés is van utána. Szex végén az ejakuláció alkalmával is forró , égő érzést érzek a húgycsőben és tompa nyomást, fájdalmat a prosztata? környékén. Reggelente szedek étrend kiegészítőket, gyógygomba(ganoderma), tőzegáfolya, búzafű, Rhodiola rózsa. Továbbá homeopátiás és Schlüsser sókat is szedek. Reggel 1-2 gyenge kávét iszom, napközben már nem. Nem dohányzom, alkoholt nagyon ritkán max 2-3 havonta egy alkalommal ha iszom. Nem táplálkozom fűszeresen, csípősen. Kerülöm a cukrot. Próbálok odafigyelni az egészséges táplálkozásra. Pár hete és pár hónapja készült labor alapján emelkedett a billirubin és a húgysav szintem. Húgysavra gyógyszert szedek. Kérdésem az lenne , hogy mi okozhatja a panaszaimat? Hólyag vagy esetleg prosztata probléma? Vagy esetleg valamilyen fertőzés? Lehetnek e ilyen tünetek ételtől vagy italtól, táplálék kiegészítőtől, gyógyteától vagy gyógyszertől? Hová fordulja a panaszaimmal, mivel már három urológus is látott, de mivel az ultrahang és a labor nem mutat eltérést így nem csináltak semmit. De a panaszaim fennállnak sajnos továbbra is. Válaszát köszönöm előre is!
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
07.
01.
Kedves Érdeklődő. Vizsgálat nélkül korrekt választ lehetetlen adni. Egy azonban valószínűnek tűnik. A reggeli koncentrált és erős szagú vizeletért az esti beszedett dolgok a felelősek.
2015.
06.
30.
péniszméret csökkenés!!!?? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz hogy 21 éves srác vagyok és soha nem volt gond a péniszem méretével mert 18-19 cm viszont az utóbbi időben mintha kisebb lett volna lehetséges hogy a pénisz mérete csökken,vagy maga a pénisz kissé elhajlik oldalra?? Eddig nem volt ilyen de fél éve kb. kissé oldalra hajlott,görbült és most intha a mérete is csökkent volna! urológusnál voltam az elhajlás miatt de semmit nem találtak. Lehetséges hogy ennek a kettőnek köze van egymáshoz?? Csökkenhet a pénisz mérete?? Nagyon aggódom! Válaszát előre is köszönöm!
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
07.
01.
Ne aggódjon. Az átlagos pénisz méret 14 cm. Ha valamilyen ismeretlen okból tényleg csökkenne a mérete, akkor sincs baj.
2015.
06.
29.
András kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Néha Levitra-t szedek "erősítésként" , bár nem mindig van rá szükségem , felet szoktam bevenni (20 mg-osból) , mindezt urológus szakorvos felügyeletével, most külföldön vagyok, vele nem tudok találkozni.Közben emelkedett vérnyomást diagnosztizáltak (140-150/90-100) , ennek lehetséges okait próbálom megszüntetni (túlsúly , alvás problémák) , de a háziorvos addig TRITACE nevű gyógyszert írt fel vérnyomás csökkentésre. Kérdésem hogy ezt lehet-e együtt szedni a Levitra-val? Válaszát előre is megköszönve, A.
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
06.
29.
Igen. Nyugostan szedheti a Levitraval.
2015.
06.
28.
az érnél szúrró nyomó fájdalom kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A péniszem jobb oldalán az ér megnagyobbodott és szúró nyomó fájdalmat érzek szexuális együtlét után. Az aktus közbe, mintha belül szúrna valami ami iritálja a péniszem, felsérti annak felületét vagy nyomja ezt az eret. Barátnőmmel voltunk már szakvizsgálaton én urologusnál ő nőgyógyásznál minddkettőnk eredménye negatív lett. A panaszaim viszont nem enyhültek, igy lioton gélel keztem kenni de az ér mérete változatlan maradt és a problémám még változatlanul fenn áll.
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
06.
28.
A leírás alapján szerintem csak egy kis helyi nyirokér gyulladás lehet. Az szokott ilyen panaszokat okozni. Teendő nincs. Magától megszűnik.
2015.
06.
27.
Ernő76 kérdése:

Kedves Doktor Úr! 15 vagyok jelenleg,olyan 3 éve ilyen apró fehér kis fehér 'pöttyöket' vettem észre a makkom mögött/peremén.Eleinte nagyon kevés volt,de mostmár szinte az egész peremet fedi.Nagyon zavarnak nem tudok velük mit csinálni,nem tudná elmondani mi ez,veszélyes-e és el lehet-e tüntetni valahogyan? UI: (A herezacskómon és a péniszem tövénél is vannak ilyen pöttyök de,azok nem fehérek,hanem megegyeznek a bőrszínemmel,azokkal mi a teendő?Úgy hallottam ezek faggyúmirigyek vagy zsírmirigyek és ezek kezelhetőek.)
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
06.
28.
http://www.andrologia.hu/betegsegek/penisz_papula
2015.
06.
26.
tamás kérdése:

Tisztelt doktor ur a barátnőmmel szeretkezni szerettem volna de a péniszem nem merevedett meg ahogy kell de máskor volt amikor álmomból arra keltem hogy merevedésem volt amikor szerettem volna akkor meg nem ment a dolog ez mitől lehet ? a valaszt elöre is köszönöm !
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
06.
28.
Sajnos a biológia az nem matematika. Sok külső és belső tényezőnek jól együtt kell működnie, hogy a merevedés tökéletesen bekövetkezzen. Ilyen élménye még sokszor lesz az életben. Egyébként ez így működik.
2015.
06.
19.
merevedés probléma kérdése:

Tisztelt Dr úr kérdésem 2014 februárba volt egy prosztata eltávolitásom próbálkoztam felirható gyógyszerekbe siker nélkűl fel irt az orvosom paparevi inyekciót 1ampula kicsi növekedés 2 ampula már megnövelte a méretet de nem ellég kemény újból felkerestem az orvosom fel irt egy másik inyekciót sajnos nem tudom a nevét próbálkozak e ? még egy észrevétel vákúmos púmpával sem tudom teljes merevedést el érni 63 éve vagyok feleségem nagyon pozitivan fogatta ezt az álapotott van e még lehetősség köszönettel Veres Sandor
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
06.
20.
Kedves Veres Sándor. Természetesen van megoldás. Kérem nézze meg honlapunk csatolt linkjét. Üdv:Dr.Török http://www.andrologia.hu/implantacio/
2015.
06.
16.
Kelemen Péter kérdése:

Tiszteletem Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy merevedési problémára milyen megoldások léteznek? Tudom létezik a Viagra, meg még sok ilyen készítmény. Nemrég ajánlották nekem az ún. BOOM-BOOM potecianövelő tablettát. ÓÉTI engedélyes gyógyszer, szóval elméletileg megbízható. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint megéri megvásárolni egy ilyen készítményt? Használhat-e? Válaszát előre is nagyon köszönöm! http://potencianovelo-szerek.hu/boom-boom-potencianovelo-kapszula/
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
06.
17.
Kedves Érdeklődő. OÉTI az nem gyógyszert engedélyez, hanem táplálékkiegészítőt. És a csak annyit jelent az oeti szám, hogy nem mérgező amit árulnak. A hatásásra semmiféle vizsgálat nincs. Ezek a hirdetett szerek 99 % -a átverés. A valódi gyószerek árai is annyira csökkentek a patikákban, hogy olcsobbak mint a hamisítványok. Üdv. Dr.Török www.ferfiklinika.hu
2015.
06.
14.
Arnix kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 14 éves vagyok és maszturbálás közben nagyon hamar elmegyek olyan 4-5 perc alatt,de van,hogy hamarabb akár 1 perc is elég,ez gondot fog okozni szex közben,ilyen kevés ideig fogom bírni?Korai magömlésem lenne esetleg?!Nagyon megvagyok ijjedve sokat stresszelek emiatt,hogy mi lesz a közeljövőben.Meg tudna valahogy nyugtatni vagy segíteni kérem? Ha esetleg maszturbálás közben mikor érzem,hogy elmennék akkor álljak meg egy kis időre?Ez segítene ön szerint?
Török Alexander Urológus szakorvos
2015.
06.
15.
Kedves Arnix. A 4-5 perc az nem korai maghömlés, nem is kevés. Mert a felnőtt átlag idő 7 perc. A zonban azzal a tehnikával, amit említettél valóban tudnád fokozni az időt.
2015.
06.
12.
szemölcs kérdése:

Tisztelt Doktor Úr, Sok évvel ezelőtt egy szexuális kapcsolat után véraláfutások jelentek meg a hímvesszőmön, azóta minden éjszaka felébredek (vizelnem kell),az első időszakban csak egyszer , az idő múltával már éjszakánként többször is. Majd néhány éve kialakult egy szemölcs a makkon - nem burjánzó – kb. 2-3 mm nagyságú. A fitymám nehezen mozgott, de az orvosok úgymond „kitisztították“ a húgycsőt, a szemölcs is eltűnt, a fityma is lazán mozgott, viszont merevedéskor még éreztem fájdalmat (elviselhetőt). Mostanára odáig fajult a helyzet, hogy a hímvesszőben fájdalmat érzek közösülés után. Jelenleg a fájdalom már szinte állandó, főleg az időjárás változásakor felerősödik. Szexuális kapcsolat után nagyon kellemetlen, fájdalmas. A fityma ismét nehezebben mozog, bár hátrahúzható. A merevedés sem teljes, viszont úgy érzem , hogy éjszakánként arra ébredek, hogy valami szorul a a makk alsó részén az éjszakai merevedés miatt. Kétszer is ellenőrizték ultrahanggal a hímvesszőt, de szervi eltérést nem találtak. Nem lehet ez egy fertőzés a húgycsőben? A húgycső tisztítása után valami visszamaradt, és tovább romlik az állapotom? Esetleg a fék sérülése? A húgycső törlete vagy negatív volt, vagy Staphylococcust mutattak ki, kezelve voltam klaciddal és cyprofloxánnal, de nem történt változás. Jelenleg csak Indometacin kúpot használ