Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
217 kérdés, válaszra vár 67

Dr. Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés

Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész

Specializáció: LÉZERES visszérműtéteket végzek és magas szintű és széleskörű, legmodernebb ellátást nyújtunk az ér-visszér-hajszálér- problémával küzdőknek. A tevékenységet dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész végzi. - Érbetegségek szűrése, diagnosztizálása, és kezelése, a betegek gondozása, klinikai háttérrel - teljeskörű érsebészeti műtéti tevékenység (alsóvégtagi rekonstrukciók, nyaki ér szűkület, --- vénás betegségek műtéte, láb panaszok kezelése, - Stroke megelőző állapotok, cerebrovascularis megbetegedések szűrése, ellátása, gondozása - Visszeresség, vénatágulatok, hajszálértágulatok LÉZERES KEZELÉSE gondozása, műtéti megoldása, seprűvénák injekciós kezelése, scleroterápia - Oktatás és postgraduális képzés, felvilágosító és tudományos előadások tartása Rendeléseimre a következő helyekre tud bejelentkezni, illetve időpontot kérni: OEP finanszírozott rendelés, Háziorvosi beutaló szükséges Érsebészeti Klinika Semmelweis Egyetem Budapest 1122 Városmajor 68. Bejelentkezés: 36 (1) 458 68 00 Rendelés: hétfőn 9-14 Magánrendelések, NEM tb finanszírozott- a vizsgálat, konzultáció ára 12.000 -15000 Ft MULTI-MED X Kft rendelője: XII. Hegyalja út 96. Bejelentkezés: 06 (30) 919 49 89 Rendelés: hétfőn du 17-20 e-mail: drjaranyi@t-email.hu honlap: www.erkezeles.hu

Munkahely: SE Érsebészeti Klinika1122, Városmajor út 68.
Mobil: 06 30 919 4989
Web: www.erkezeles.hu

Bemutatkozás:
LÉZERES visszérműtéteket végzek és magas szintű és széleskörű, legmodernebb ellátást nyújtunk az ér-visszér-hajszálér- problémával küzdőknek. 1977-ben végeztem a Semmelweis Egyetem, Általános Orvosi Karán, Budapesten "summa cum laude”. 1982-ben sebészetből, 1985-ben érsebészetből tettem le a szakvizsgát „jeles” eredménnyel. 1998-ban védtem meg az Orvostudományok kandidátusa- PhD minősítésemet.. Munkahely: 1985-től – jelenleg is érsebészként, egyetemi docensi beosztásban dolgozom a Semmelweis Egyetem Ér-és Szívsebészeti Klinikáján.(1122 , Budapest, Városmajor 68) Tel(1)458 6799 Postgraduális képzések: 1987-ben Amsterdamban voltam postgraduális továbbképzésen 2 hétig, 1986-ban Nürnbergben egy hónapos érsebészeti-radioangiológiai továbbképzés 1990-ben Londonban töltöttem egy hónapot a Charing Cross Hospitalban. Intervencionalis radiológiai (stentgraft alkalmazási) gyakorlatot adó 2-2 napos tréningen vettem részt Lisszabonban és Londonban . Publikáció: Nemzetközi és magyar kongresszusokon tartottam előadást, számos cikkem jelent meg első és társszerzőként, és több könyvrészletet írtam.

2015.
08.
15.
Utazás kérdése:

Tisztelt Doktornő! Visszeres a lábam,van is egy elég csúnya vastag ér a jobb lábamon. Pár hét múlva lesz egy kb másfél órás repülőutam. Kérdésem az lenne,hogy gumiharisnyát érdemes-e a repülő út alatt használni,továbbá van- e valamilyen tanácsa,hogy ne legyen semmilyen problémám? Továbbá azt szeretném kérdezni,hogy a nyaralás alatt mennyire fontos a harisnya visrlete? Mivel tengerpart,eléggé nehézkes,kényelmetlen ... Várom válaszát! Üdvözlettel: Aliz
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
08.
16.
Tisztelt Aliz! Repülőúton feltétlenül viseljen kompressziós harisnyát, lehetőleg combtőig- és ne csak térdig- érőt. A lábizmait többször feszítse meg. körözzön a bokáival az út alatt és néhányszor álljon fel, mozogjon néhány lépésnyit. Próbáljon meg viszonylag kinyújtott térddel ülni. Fogyasszon bővebben folyadékot. A nyaralás során nem kell feltétlenül viselni a harisnyát, de arra figyeljen, hogy az érintett terület ne melegedjen fel nagyon- tehát ne feküdjön ki a tűző napra, sőt ha teheti inkább hűtse a visszeres területet. A hűvösebb vízben valóúszás kifejezetten kedvező hatású lehet. Vigyen magával Lioton gélt és esténként kenje be vele a lábát. Ősszel pedig javaslom szánja rá magát egy vizsgálatra és ha szükséges akkor a visszérműtétre is- a lézeres megoldás gyors és fájdalommentes- és akkor nem lesz többet ilyen problémája.- Jó pihenést kívánok! Üdvözlettel dr Járányi (ha gondolja, hozzám is bejelentkezhet a 0630 919 49 89 számon)
2015.
08.
08.
Anita kérdése:

Üdvözlöm !èrdeklődni szeretnék.Viszeres a jobb lábam és nehéznek érzem,feszül voltam doppler vizsgálaton ami azt irja:a mélyvénákban spontán áramlás alig észlelhető.A vér jelentős része a tágult kanyargós felületes rendszeren áramlik el,néhol distalis kompresszióra sem észlelhető spontán áramlás.szeretném megtudni ha a viszeret megoperáltatom akkor jobb lesz a mélyvénában a véráramlás.Köszönöm válaszát.
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
08.
16.
Tisztelt Kérdező! A felszíni vénás rendszerben pangó, lelassuló véráramlás rontja a mélyvénás keringést is. Javasolt a visszérműtét mielőbbi elvégzése. a kompressziós harisnya viselése- a felszíni ágak kompressziója miatt ilyenkor a mélyvéna felé terelődik a véráram és az izommozgás hatására visszapumpálódik a szív irányába)- addig is illetve a műtét után is néhány hónapig. Az egy helyben való állást és a lógatott lábbal való ülést kerülje, a terhelés nélküli izommunka - pl úszás, vagy esetleg kerékpározás- azonban javítja a helyzetet. Üdvözlettel dr Járányi
2015.
07.
29.
Rosacea kérdése:

Tisztelt Doktornő! Szeretnék érdeklődni, hogy Ön végez-e olyan hajszálér eltávolító lézeres műtétet, ami az orr felső területén található. Egy kis központi pontból, halvány, pókhálószerű elágazásról van szó. Köszönöm szépen a válaszát, üdvözlettel, Sipos Zoltánné
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
08.
16.
Tisztelt Kérdező! Leírása szerint valószínűleg rosaceás elváltozásról van szó, ennek radiofrekvenciás kezelését végzem, de nem a saját rendelőmben, hanem az Aesthetica Orvosi KÖzpontban- (XIII.ker.Váci út 76)- Oda tud hozzám bejelentkezni erre a kezelésre telefonon, vagy az interneten. Üdvözlettel dr Járányi
2015.
07.
21.
Ágnes kérdése:

Tisztelt Doktornő! Fiatal koromtól visszérgondokkal küzdök, volt 2x teljes visszérműtétem, majd lokális inkább esztétikai eltávolítások is. Kaptam 2 éve és 1 éve is injekciós kezelést melyeknek feladata a vénák összehúzása lett volna, de csak nagyon rövid ideig tartó hatást váltott ki. A visszér azonban terjed és már ujjnyi vastag a combomban is, a bokám már reggel nagyon dagadt (Igaz mindig is dagadásra hajlamos volt, ülőmunkát végzek). Szeretnék valamit tenni, akár hagyományos akár lézeres eljárással. Fenti anamnézis ugyan nem teljes körű de mit javasolna? Esetleg privát emailben a lézeres műtét árát is ha megírná további gondolkodásomat is segítené.. Szép napokat! Ágnes
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
08.
16.
Tisztelt Kérdező ! Javaslom, valóban jelentkezzen be hozzám egy vizsgálatra- és megbeszéljük a lehetőségeket. A 06 30 919 49 89 számon tud időpontot kérni hozzám. A műtéttel kapcsolatos részleteket a honlapomon www.erkezeles.hu találja meg. Üdvözlettel dr Járányi
2015.
06.
24.
Zsuzsa kérdése:

Tisztelt Dr Nő!Szeretném véleményét kérni.Nekem már majdnem egy éve térdtől lefelé zsibbadó éles szúró fájdalom van mindkét lábamba. Voltam reumatologián és elküldött rtg-re,eszt az eredményt kaptam. 2.ir.felv.L.-S.gerincről, 5fokos balra convex scoliosis és torzió.Elsimult lordosis. Az L.I. csigolya caudalis zárólemezén a kő.-dorsalis harmad határán sekély scleroticus szélű benyomat van. Egyebütt a zárólemezek simák. A praesacralis rés szűkebb. A többi porcrész rendes tágasságú. laboreredmény: we 12, CRP:0 . 6 HS:norm AST:315. vizeletben kevés baktérium. Kaptam 10 fizikoteráoiát de nem használt. Válaszát előre is köszönöm!
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
06.
24.
Kedves Kérdező! Ez egy kicsit kevés információ ahhoz, hogy véleményt lehessen mondani. Annyi minden állhat a tünetek hátterében: érprobléma, canalis spinalis szűkület, Baker cysta stb. , Ha eljön hozzám egy viszgálatra- (T 0630 919 4989) az érrendszerrel való esetleges kapcsolatra választ kaphatunk. Üdvözlettel dr Járányi
2015.
06.
07.
trombosis kérdése:

Tisztelt Doktornő! Fél éve a jobb lábam vastagabb a balnàl, fàj és az erek is egyre csunyábbak. Voltam color dopler vizsgàlaton és a papiromra azt írtàk hogy jo.a véna peronearban nem friss, szervülő trombosisra van gyanu! A kérdésem az lenne hogy pontosan mit jelent ez, mert a doktornő azt mondta hogy van trombosisom a belgyógyàsz azt hogy nincs. Köszönöm vàlaszàt!!!
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
06.
24.
Tisztelt kérdező! A véna peronea a lábszáron lévő egyik mélyvéna, ami ezek szerint Önnél thrombozis miatt elzáródott. Az hogy nem friss, és szervülő, azt jelenti, hogy már régebben alakult ki. Javaslom hordjon kompressziós harisnyát és ismételjék meg a vizsgálatot. Üdvözlettel dr Jérényi
2015.
05.
22.
marika kérdése:

T. Járányi Zsuzsanna. azt szeretném kérdezni hogy mitöl ödémásodik a bokám lábfejem és megy felfelé a térdemig nagyon fájdalmas. Aszmás és copd beteg vagyok nem régen volt vizes melhártya gyulladásom kezeltek a korányi korházba szteroiddal majd voltam sziv vizsgálaton is sem tüdö sem sziv alapu az ödéma.A talpamon is fáj nak az ereim ha megnyomkodom megpattan az ér .A házi orvostol antibiotikumot captam rá nem használ vadgesztenye krémel ha kenem nem fáj anyira vizhajtot is szedek rá irta az orvos nem használ reggelre lemegy de amint felkelek ujbol dagad Warfarin vérhigitot szedek napi 3 mg magas a koleszterin szintem Xettert szedek rá 20 mg várom válaszát kihez forduljak hová menjek . Köszönettel Szántó józsefné Marika
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
06.
24.
Tisztelt Kérdező! Sajnos leírása alapján sok mindenre nem derül fény. Például miért szedi a Warfarint? Mélyvénás thrombozisa volt? Készült vénás ultrahang vizsgálat? Miért kapott antibiotikumot ? Sajnos csak egy vizsgálat, leleteinek átnézése után tudnék bóválaszt adni a kérdésére. Üdvözlettel dr Járányi
2015.
05.
15.
Mammy kérdése:

Kedves Doktornő!6 hetes kismama vagyok, nem túl fiatal, 40 éves. A kérdésem a következő:erősen visszeresek(dudoros) a lábaim , főleg a bal.Terhességem előtt Venotecet, Detralexet stb. szedtem, most abbahagytam mindent. Indokolt-e, kellene-e szednem valamit, illetve tavaly volt egy terhességem,ami sajnos a 21.héten missed ab.-val fejeződött be... akkori orvosom még a terhességem elején említette a váralvadásgátló inj. használatát a terhesség előrehaladtával...végül egyszer se kaptam akkoriban, vajon kellett volna...? Mostani áldott állapotomra nagyon szeretnék vigyázni, kérem, segítsen tanácsával, mire figyeljek, a mostani orvosomnál legyek-e "rámenős" a véralvadásgátló inj.val kapcsolatban?? Válaszát előre is köszönöm!!! Mammy
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
05.
15.
Tisztelt Kérdező! Kiterjedt visszeresség esetén a legfontosabb a kompressziós harisnya viselése- a szülés alatt is. A véralvadás csökkentő injekció kérdését nőgyógyászával beszélje meg, hiszen látatlanban nem tudom meghatározni a visszeresség súlyosságát és az emiatt szükséges teendőket. Üdvözlettel dr Járányi
2015.
04.
23.
térdkérdés kérdése:

Kedves Doktornő, nyolc hónapja elestem kerékpárral és beütöttem a térdem, ami azóta fáj. Számtalan orvos látta már, mri, ultrahang, röntgen is készült. Három napja voltam egy vizsgálaton, ahol egy humán kineziológus lemérte a két lábam közötti izomerő különbséget, különböző gyakorlatokkal és tesztekkel. Három napja akár 5 perc séta után is elkezd lilulni a patella és a VMO és környezete. Mit gondol a doktornő, hogy mi lehet ez? Súlyos dolog, és azonnal rohanjak vele valahová, vagy magától rendeződik? Köszönöm mielőbbi válaszát!
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
05.
15.
Tisztelt Kérdező! Vizsgálat nélkül nem tudok korrekt választ adni- hiszen panaszai alapján mások eddig vizsgálattal sem tudtak eddig eredményt elérni. Csak tüneti kezelést tudok javasolni: kompressziós harisnya viselése, 2x1 Detralex mellet remélhetőleg enyhíti panaszait. Üdvözlettel dr Járányi
2015.
04.
21.
Visszeresseg kérdése:

Tisztelt doktornő! Szeretném a segítségét kérni, tavaly voltam az első szkleroterápián, amiután nyáron jobban kidagadtak az ereim mint az injekció elött, ezért lassan 3 hónapja ismét elmentem Szondy doktorhoz, azonban úgy vélem a kezelés után nem kaptam megfelelő kompressziós kezelést, mivel már másnap az egyik ér ahol nem lett bekötözve nagyonfel volt dagadva és fájt. Körülbelül két hét után vissza msntem megmutatni, hogy fáj ahogy a ruha hozzá ér és még mindig fel van dagadva, azonban a doktor úr azt mondta, ez teljesen normális.. A legnagyobb problémám az, hogy lassan 3 hónap elteltével sem javolt a helyzet, az emlitett érszakaszon újabb piros gyulladások jönnek ki, és csomók az érben. Nagyon elvagyok keseredve, mivel az injekziózás úgy érzem csak rontott a helyzetemen. És ezek a piros gyulladások az éren elég ijesztőek. Nem tudom mitévő legyek. Segítségét előre is köszönöm, egy 25 éves nő.
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
05.
15.
Tisztelt Kérdező! A teendők megítélése látatlanban nehéz. Ha az injekció után az erek belsejébe-lumenébe a vér visszaáramlik, az is "oda tud kötődni" és kékesen duzzadtan elszíneződhet. Ezt egyes esetekben a keletkezett alvadék kiürítésével lehet csökkenteni. Egyébként a terület Lidocain krémes ápolása- hűtése- jegelése enyhítheti. Üdvözlettel dr Járányi
2015.
04.
14.
trombózis kérdése:

Kedves Doktornő! Férjem 44 éves 2010 évben neuroendokrin hasnyálmirigy daganatot állapítottak meg nála májáttéttel. 2014 szeptemberig egy jól karbantartott betegség volt ez, amikor is a májvénában keletkezett egy trombózis, amit egy stent beültetéssel oldottak meg. Folytatódott a DOTATOC kezelése, ami eredményes ebben a betegségben, viszont orvosai leállították a Clopidogrel szedését, ennek valamint az izotópos kezelésnek köszönhetően a stent trombozitált és most már nincs lehetőség stent újabb beültetésére, valamit a régi tisztítására sem, ezért a nyomás kiegyenlítése végett lépembolizációra került sor. Szóval a helyzet igen csak elkeserítő, jelenleg Fraxiparin 0,4 vérhígítót kap a férjem. Kérdésem arra vonatkozna, hogy ér műtétre ebben az esetben van-e lehetőség, vagy bármi egyéb megoldás lehetséges-e? Vérhígítót mennyi ideig lehet használni? Kérem minden lehetőséget osszon meg velem, borzasztó a tehetetlenség! Ha külföldön tud esetleg valamilyen kezelést, műtétet...stb. arra is nyitottak vagyunk. Köszönettel: Szalainé Nagy Orsolya
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
05.
15.
Tisztelt Asszonyom! Sajnos ilyenkor már újabb kezelésre nemigen van lehetőség. A véralvadás gátló injekciót sokáig lehet adni, adagja testsúlykilogrammra számítandó. A 0,4 fenntartó adagnak tűnik. Üdvözlettel dr Járányi
2015.
04.
08.
Nyirokér kérdése:

Tiszteelt Doktornő! 36éves nő vagyok és sajnos nagyon erős gyógyszerfóbiám van többszöri allergiás reakció miatt.A hónaljamnál a felkar irányában nyirokérgyulladást állapított meg a sebész,mert ott van egy vékony 15cm hosszú kötegezettség. Kaptam rá doxycilint.Az a gondom,hogy a kezembe fogom a gyógyszert és képtelen vagyok lenyelni.Hisztizek és ájulás közeli tüneteim vannak ritmuszavarral kombinálva.Az orvos nem tudja mitől alakult ki az érgyulladás,nincs sebem.Nagyon félekhogy komolyabb bajom lesz,de a gyógyszert nem tudom bevenni.Kérem segítsen mit csináljak?Milyen következménye lehet ha nem veszem be a gyógyszert? Nincs lázam meg semmi,nem dagadt,nem piros,csak két hete fáj a felkarom,úgy kerültem az orvoshoz,köszönöm
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
05.
15.
Tisztelt Kérdező! Ha a gyulladásnak nincsenek komoly tünetei, akkor nem feltétlenül indokolt az antibiotikum kezelés. Helyi gyulladáscsökkentő kezelés javasolt. A kiváltó ok tisztázása azonban szükséges (ultrahang, mammográfia stb)! üdvözlettel dr Járányi
2015.
04.
07.
Wega kérdése:

Tisztelt Főorvosnő! 78 éves, visszérrel már operált, XIV.ker-i lakós vagyok. Nagyon szeretnék az Ön rendelésére, a Városmajorba bejutni. Volna erre esélyem, és mikor? Újra kiújult ereim vannak az alsólábszáron, nem egyvonalú, többfelé ágazó. Hol jelentkezhetem? Nagy tisztelettel: Mizsey Béláné Teréz
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
05.
15.
Kedves Teréz! A rendelésemre a Városmajor útra a 061 4586800 számon tud időpontot kérni- háziorvosi beutalóval tudja igénybe venni. Ezen kívül magánrendelésem is van, ahova a 0630 9194989 számon -beutaló nélkül is- lehet bejelentkezni. Üdvözlettel dr Járányi
2015.
04.
04.
szilágyi norbert kérdése:

Kèz csók!mit jelent az hogy jobb frontális èranomalia mely DVA- nak tarthato? Bocsánat koponyában van! Ès hogy vane valami tehendő vele?köszönöm
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
05.
15.
Tisztelt Kérdező! Az agy frontális területe a homloklebenyi terület, a DVA vénás fejlődési eltérés (angol szóból származik a rövidítés: developmental venous anomaly), ennek ha kicsi, komoly jelentősége nincs. A vénás nyomás fokozódásakor fejfáját okozhat. Üdvözlettel dr Járányi
2015.
04.
03.
érelzáródás kérdése:

Tisztelt Doktornő!Három hete műtöttek Kaposváron femoro-poplitealis P3 saphaena bypass néven.Most az a problémám,hogy még mindig bedagad a lábszáram és a bokám nem akar leapadni,mi az oka és mit tehetnék a javulás érdekében?
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
05.
15.
Tisztelt Kérdező! A dagadás csökkentése érdekében ne üljön lógatott lábtartással, - polcolja fel ilyenkor a lábát, szedjen 2x1 Detralexet. A műtét után gyakori az átmeneti lábdagadás, néhány hónap alatt megszűnik. Üdvözlettel dr Járányi
2015.
03.
22.
thrombozis kérdése:

Tisztelt Doktornő! Márciusban volt egy mélyvénás trombózisom a bal láb térd alatt.Elötte februárban volt egy terhesség megszakításom a 9.héten növekvő myoma miatt.Duplex uh végtagi erek: Mk. alsó végtagot vizsgáltuk. A magas femoralis szakaszon mk.o. szabályos áramlás van. Bal oldalon a VPO kettős, mindkét ága thrombozitált, a VFS alsó harmadábansem látható áramlás. A VFS felső harmada megfelelő áramlás. Jobb oldalon kóros nem látható. Vélemény: Bal oldali VFS kp. harmad szintű thrombosis. Érdeklődni szeretnék mit jelent ez az ultrahang eredmény? Jelenleg szedem a synkumart meg viselem a harisnyát. Meddig kell ezt a kezelést folytatni egy-két hónapig vagy életem végéig? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm. Tisztelettel: Andrea
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
05.
15.
Tisztelt Andrea! A kezelés pontos idejét ilyenkor még nem lehet meghatározni. Fél év múlva újabb ultrahang vizsgálat szükséges. A gyógyszer elhagyása akkor jön szóba ha az erek már újra átjárhatóvá válnak, vagy ha már túl hosszú idő telik el ahhoz, hogy ez bekövetkezzen és ugyanakkor panaszmentes . Mindezt és az ehhez szükséges vizsgálatokat- természetesen a gondozását végző orvossal kell egyeztetnie.- Üdvözlettel dr Járányi
2015.
03.
22.
kukoriku kérdése:

Tisztelt Járányi Doktornő! Igazából nem tudom, hogy milyen szakorvoshoz forduljak. 66 éves férfi vagyok. Néhány napja enyhe (többnyire ritmikus jellegű) bizsergő-rezgő-bugyborékoló érzés jelentkezik a testemben, változó helyeken. Nagyon jellegzetes, azelőtt sosem éreztem ezt. Olyanforma érzés, mint amikor metró vagy villamos megy el a ház alatt, illetve mellett, s emiatt rázkódik a ház és vele együtt a zsigereink is. Először azt is hittem, hogy erről van szó. Azért nagyon zavaró, mert szinte folyamatos, csak rövid időkre szűnik, és nem tudom, mi az, nem kezdeti tünete-e valamilyen betegségnek, akár pl. SM-nek). Eleinte leggyakrabban az ágyék-hajlatom környékén jelentkezett, de nem tudtam pontosan lokalizálni. Úgy tűnt, nem mélyről jött, inkább felületi jelenségnek véltem. Most már viszont inkább a hasam tájékán érzem, és mintha mélyebben zajlana az a valami. A ritmusa is változó, hol a szívritmussal nagyjából megegyező, hol gyorsabb, hol pedig szabálytalan, szaggatott jellegű, mint amikor morzéznak. Ami viszont stabilan jellemző rá, az, hogy gyengén lehet csak érezni, nem fájdalom-jellegű, szinte folyamatosan van (olykor ugyan beiktatódnak szünetek, de lehet, hogy csak megszokom, figyelmen kívül hagyom), és változó helyeken tűnik fel, de mindig a zsigerek táján. Olykor úgy tűnik, mintha egy-egy mozdulat is beindítaná, pl. hogy ültömből felállok. Ugyan elég sok gyógyszert szedek (angina pectoris, prostata-megnagyobbodás, reflux), de mostanában a gyógyszereimen nem változtattunk. Megemlíteném még, hogy az utóbbi időben (kb. egy éve) a kezeimen egyes ujjaim ízületei kezdtek mozgatáskor fájdalmassá válni. Mindkét kézen. Előbb a hüvelykujjak töve, aztán a középső ujjak középső ujjperce (utóbbi meg is van dagadva kissé). Nyilván fontos adat, hogy 2014. novemberben L4-5 porkorong-sérvvel műtöttek. A műtét jól sikerült, a lábamba kisugárzó erős fájdalom azonnal megszűnt, a zsibbadás is, és a talpam érzéketlensége is csökkent (Millgamma Neuro-t szedtem 3 hónapig). A 6 hetes kontrollon minden rendben volt, gyógytornázom. Mindössze egy kis nyomás jelentkezett pár héttel ezelőtt a derekamon, jobb oldalon, amikor mozgok. Alig több, mint diszkomfort-érzés, remélem el is fog múlni, s nem pedig erősödni fog. Vajon elképzelhető-e, hogy a gerincműtét következménye a furcsa zsiborgó érzés hirtelen feltűnése és ismétlődő, makacs jelentkezése? Ha igen, menjek vissza az operáló idegsebészhez? Ha nem, mire lehet gondolni, és kihez forduljak? Tanácsát, segítségét előre is köszönöm: Dr. Reök György Aba
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
05.
15.
Tisztelt Kérdező! A leírt tünetek esetleg valóban idegi eredetűek lehetnek, javaslom keresse fel korábbi kezelőorvosát. Üdvözlettel dr Járányi
2015.
03.
19.
zap73 kérdése:

Érszűkület Kedves doktornő! Édesanyám 68 éves és érszűkület végett,amputálták a lábfej felét. A doppler vizsgálat szerint a lábfej feléig van véráramlat,viszont az orvos combközéptől ajánlja az amputálást.Megkérhetném a doktornőt ,hogy adjon egy Email élérhetőséget és elküldeném a doppler vizsgálat eredményeit? Előre is köszönöm válaszát!
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
05.
15.
Tisztelt Kérdező ! Sajnos csak doppler vizsgálat alapján nem lehet erre választ adni javaslom, hozza el Édesanyját egy vizsgálatra (bejelentkezés: 061 4586800 illetve a 06309194989 számon) és ezután megbeszéljük a terápiás lehetőségeket. Üdvözlettel dr Járányi
2015.
03.
06.
Piroska kérdése:

Tisztelt Doktornő! Három hónapja hordok kompressziós zoknit, mert az alsó lábszáram nagyon dagadt volt. Nem találtam olyan csizmát, ami feljött volna rám, holott nem vagyok kövér. A kompressziós zokni használatával ez a problémám teljesen elmúlt. Viszont főleg az egyik lábam a zokni felett, különösen oldalt piros. A zokni levétele után kb. fél/ háromnegyed óra múlva ez a pirosság elmúlik. Kell-e ezzel foglalkozni? Édesanyámnak volt mélyvénás trombózisa, de úgy emlékszem, az ő lábának pirosodása állandó volt. Válaszát előre is köszönöm: Piroska
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
05.
15.
Kedves Piroska! Kérdésére vizsgálat után lehet választ adni. Ultrahang vizsgálattal ki lehet zárni a vénás lezáródás lehetőségét, a gyulladásra utaló tüneteket hűtéssel- jegeléssel lehet csökkenteni. Feltétlenül mutassa meg lábát szakorvosnak. Üdvözlettel dr Járányi
2015.
02.
28.
Visszeresség kérdése:

Tisztelt Doktornő!Február 23.-án voltam önnél,a Semmelweis Klinikán,szakvizsgálaton beutalóval,mivel híg a vérem,ön átküldőt a Kútvölgyi klinikára,ahol 26.-án voltam is haematológiai vizsgálaton,eredményem március 26.-án lesz meg.Ön ráírta a papíromra,hogy a beteg szempontjából,a lézeres vizsgálat volna jobb,ami 285 000 ezer forint,mert a tb nem támogatja,ön azt mondta hogy a klinikán végeznék el,családommal összeülve úgy döntöttünk hogy előteremtjük ezt az ősszeget,akármilyen eredmény lesz a haematologián.Mert a láb nagyon fontos.Kérdésem a következő lenne,mennyi volna a műtétem ára ha önnél csináltatnám privátban,mert nem szeretném ha nagyon elhúzódna a dolog,és szeretnék minnél hamarabb sorra kerülni,mert nagyon fáj a lában,előre is köszönöm megtisztelő válaszát!Üdvözlettel:Bíró József
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
05.
15.
Tisztelt Bíró Úr! A műtét ára 285000 Ft, és én végzem a Klinikán. Üdvözlettel dr Járányi
2015.
02.
27.
Véraláfutás kérdése:

Tisztelt Dr. Járányi Zsuzsanna! Szerda este a 7 éves kisfiam mindkét combján,tenyérnyi területen sok,apró véraláfutást találtam.Nem ütötte meg.A gyerekorvos nem tudja mi lehet,vérvételre küldött el mai napon,nagy unszolásra.Tanácstalan vagyok.Ön szerint,mitől lehet?
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
05.
15.
Tisztelt Kérdező! A tüneteket leggyakrabban fel nem ismert trauma okozza, illetve érfejlődési lehetőség is lehet a háttérben. Ha a tünetek nem múlnak, angiológiai szakrendelés felkeresése javasolt. Üdvözlettel dr Járányi
2015.
02.
25.
elzáródás kérdése:

Férjemnél2013-babalSubclavia eredés után 1cm-re éjobbACE eredésénél elzáródást mutatott az érfestés.Azt mondták egyenlőre nem műthető mert szétkell szedni mint a malacot.MI igaz ebből műthető-e ,van-e esély gyógyulásra?Két hete táppénzen van bal válla és felkerja fáj,karját nehezen tudja felemelni.Reumatikus gyógyszereket is szed és Mekoxicam injekciót is kapott. Válaszát előre is nagyon köszönök.Maradok tisztelettel.
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
05.
15.
A subclavia elzáródást nem kell megoperálni, csak ha kifejezett tüneteket okoz. Ilyenek az erős szédülés, vagy a kar vérhiányos állapota. Az Ön által leírtak inkább rheumatológiai megbetegedésre utalnak.Javaslom keressék fel az érsebészeti szakrendelést , ahol választ kapnak kérdéseire. üdvözlettel dr Járányi
2015.
02.
23.
Lívia67 kérdése:

Tisztelt Doktornő! Fiamnál 2005-ben lymphangiomát állapítottak meg. Diagnózis:d1810. megműtötték a felkarján. Majd ez a jóindulatú daganat kiújult 2011-ben, szintén eltávolították sebészileg. Most ismét megjelent ugyanott immár 3x ez a lymphangioma. A kérdésem az lenne, hogyan előzhető meg ez a betegség, vagy hogyan lehet véglegesen meggyógyítani? Válhat -e ez rosszindulatúvá? a szövettan mindenesetben jóindulatú elváltozásról ír. Válaszát előre is köszönöm: Lívia
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
05.
15.
Tisztelt Kérdező! Ez az elváltozás általában jóindulatú, de gyakran kiújul. Kompresszós terápiával lehet kezelni. Műtéti megoldás csak komolyabb panaszok esetén javasolt. Ennek megítélésére érsebészeti szakrendelést keressenek fel. dr Járányi
2015.
02.
21.
Gab kérdése:

Kedves doktornô! December végén volt endovénás, rádiófrekvenciás mûtétem a bal lábamon. A mai napig érzéketlen a sípcsontom mentén a lábszáram, nyomásra, masszírozásra izomlázszerû fájadalmat érzek a lábam belsô felén, az ér helyén, illetve a térdem érzéketlen, ugyanakkor olyan, mintha belül dagadt lenne, alig tudok rátérdelni. A mûtét már több, mint 8 hete volt, és pont azért választottam ezt a mûtéti megoldást, hogy minél elôbb gyôgyuljon, és ne legyenek mellékhatások. :( Köszönöm, ha idôt szán a válaszra. Gab
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
02.
22.
Kedves Gab! Sajnos a rádiófrekvenciás műtétnek is vannak melllékhatásai, épp úgy, mint bármely más beavatkozásnak. Én magam csak lézeres visszérműtéteket végzek, tehát nincs tapasztalatom a radiofrekvenciás kezeléssel. Egyébként azt sem egyformán végzik, és nem tudom, hogy Önnél pontosan milyen technikát alkalmaztak. Javaslom panaszaival keresse fel az Önt operáló kollégát, és Ő biztosan készségesen ad felvilágosítást- terápiás tanácsot Önnek. Üdvözlettel dr Járányi
2015.
02.
10.
visszér kiújulás kérdése:

Tisztelt Doktornő. 7éve operálták az egyik lábamat visszér miatt a másikban 3éve elinjekciózták a comb belső felén.2éve rendszeresen futok normál,kocogó tempoban heti 4 alkalomal.Alkalmanként kb 80percet futok kb 15km-t,mindkét lábamon a térd alatt és a vádlimon kisebb visszerek jelentek meg amit újból injekciózni kell.Azt szeretném kérdezni hogy lehet-e hogy a futástól újult-e ki.Ha attól kiújulhat de ha használnák futás közben kompressziós harisnyát vagy kompressziós futó nadrágot az megakadályozná a kiújulást?Vagy egyátalán nem ajánlott a futás még lassúbb tempóban sem? Tisztelettel István.
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
02.
22.
Tisztelt Kérdező! Sajnos a visszér kiújulását az arra hajlamosakban nem tudjuk megakadályozni, legfeljebb késleltetni. A sport jót tesz, az izmok átmozgatása javítja a vénák kiürülését. A kompressziós harisnyában való futás lassíthatja a bőrközeli vénák kitágulását. Természetesen a forró fürdő vagy szaunázás a futás után nem tesz jót az értágulatoknak. Üdvözlettel dr Járányi
2015.
02.
08.
d dimer kérdése:

Tisztelt Doktornő! Tüdőgyulladás és bütykös kezek miatt küldött el vérvételre a tüdőgondozó orvosom( én 35 éves, asztmás nő vagyok) D dimer vizsgálatra(izületi betegség gyanújával). Az eredmény igen magas d dimer és CRP eredmény lett, felkiáltójeles mindkettő. D dimer értékem 980ng/ml, CRP 10,50 mg/l, valamint még a vérsejtsüllyedésem lett 32 . Mivel enyhén visszeresek a lábaim, aggódom hogy ez kiugróan magas érték (d dimer) 500-ig írták normálisnak. Akkor ezek szerint trombózisom lenne?Az általános vérképemben minden határértéken belül volt, az MPV kevesebb egy picit. A lábaim szoktak fájni, de nincsenek bedagadva. Kérném szíves véleményét! Tisztelettel: Bea
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
02.
22.
Tisztelt Kérdező! A D dimer vizsgálat több mindentől lehet magasabb, nem csak a thrombozistól. A gyulladásos betegségek is megemelik értékét. Az Önnél mért érték magasabb ugyan de nem "kiugróan", ahogy a CRP sem. Mindenesetre a forró fürdőt és a direkt meleghatást, passzív láblógatást lehetőleg kerülje.Üdvözlettel dr Járányi
2015.
01.
31.
visszér kérdése:

Tisztelt Doktornő! Két nappal ezelőtt kaptam 2 visszér inyekciót a térd hajlatt fölötti részen oldalt.Az lenne a kérdésem meddig és hogyan kell fáslizi, ha kell!Vagy jobb a harisnya viselèse.Sajnos az orvos nem látott el tanácsokkal az utógondozást illetően, kérdésemre sem.Köszönettel Melinda
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
02.
22.
Kedves Melinda! Nem teljesen érthető számomra, hogy kérésére sem látták el tanáccsal, biztosan valamit félreértett. Mindenki másképp csinálja az injekciózást és az utókezelést. Én a kezelést követően egy hétig 140 denes harisnyát hordatok pacienseimmel, Üdvözlettel dr Járányi
2015.
01.
29.
dorina27 kérdése:

Tisztelt Doktor Nő! 53-Azt szeretném kérdezni hogy véraláfutás van a bal kézfejen 2cm-es amióta szedtem az Aspirin protecket de a kezelő! orvosom! abba hagyadta velem, rá kéthét múlva bekerültem a Sűrgőségire a Migrénre ki írták Asactal gyógyszert de csak ki jön a kézfejen a véraláfutás de érszükületem is van mind a két lábam szedem a Cinotál400mg SP54gyógyszert nem tom most akkor melyik orvora hallgassak szedjem a vérhígitót vagy ne szedjem Öntől szeretném kérdezni hogy mit tegyek Doktornő!! Köszönöm mielőbbi segítségét!!!!
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
02.
22.
Tisztelt Dorina ! Betegsége és pontos gyógyszerszedésének ismerete nélkül nem adható korrekt válasz. Az SP53 és az Asactal vagy Aspirin együttes szedése általában felesleges , okozhat bevérzéseket. Javaslom, hagyja el az SP54-et és csak az Asactalt szedje, de előtte beszélje meg ezt a kérdést háziorvosával.Üdvözlettel dr Járányi
2015.
01.
25.
gabo76 kérdése:

doktornő a kérdesem az lenne ha doppler vizsgálattal megállapitják pl:a vénás szökést a péniszböl.akkor azt kivel jobb vagyis ki tudja jobban muteni az urologus vagy az érsebész ?
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
02.
22.
Tisztelt Gabó! Ez nem az érsebész területe. Üdvözlettel dr Járányi
2015.
01.
16.
trombózis kérdése:

Kedves Doktornő! Ha megengedi rögtön a tárgyra térnék:-) Két napja fekszem itthon mélyvénás trombózissal, de a diagnózis körüli körülmények nem hagynak nyugodni. Sportolás után érzett erős lábfájdalom miatt mentem vizsgálatra másnap, ahol az UH-t végző doktornő a tibialis posteriort részlegesen elzáró, csekély trombózist talált, máshol nem volt eltérés, mindenhol erőteljes , jó volt az áramlás. A lelet ismeretében a kezelőorvos Clexane-t írt fel és ágynyugalmat ajánlott. Kórházi kezelés szerinte nem volt indokolt, mert a trombózis a lábszárvénát érintette. Másnap reggel ( egy adag Clexane után ) bementem a területileg illetékes kórházba és kifizettem egy D-dimer vizsgálatot, mely 124-es eredményt adott a ( a ref.max:500) . A leletet kiértékelő orvos szerint ilyen D-dimer érték mellett nagyon valószínűtlen, hogy mélyvénás trombózisom lenne. Ilyenkor mi a teendő? Kinek higgyek? Saját elképzelésem szerint kedden elmegyek egy független helyre UH-ra, addig folytatom az antikoagulációt,de lehet nem jól gondolkodok. Kérném a segítségét, a válaszát köszönöm. Attila
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
02.
22.
Tisztelt Kérdező! Negatív D dimer mellett nem valószínű a mélyvénás thrombozis. Ultrahanggal a lábszári vénák állapota nem mindig ítélhető meg biztonsággal. Javaslom, csináltasson egy újabb D dimert- ha az nem emelkedik, akkor a thrombozis kizárható . Üdvözlettel dr Járányi
2014.
12.
29.
47 éves Ildikó kérdése:

Tisztelt Doktornő! Pár nappal ezelőtt, munka közben bal szájzug zsibbadásra figyeltem fel ,ami pár perc múlva az egész bal arcomra kiterjedt és ezzel egyidejűleg olyan érzésem volt mintha nem kapnék levegőt. Kórházba kerültem ahol MR vizsgálatom és Nyaki CT volt.Mindkét vizsgálat eredménye azt mutatta,hogy a nyaki ereim be vannak szükülve. A vizsgálat eredményeként Átmeneti agyi ischaemiás attak(TIA) k.m.n. diagnosztizáltak . Értágitó infúziót kaptam és szintén értágitó gyógyszereket,de sajnos azóta is fenn áll az az érzésem ,hogy nincs elég levegőm és azonnal összeesek.Nagyon aggódom ,mert koromhoz képest ami 47 még nem tapasztaltam hasonló tünetet és munkában is mindig 1000%-os voltam. Köszönöm,hogy időt szakít levelemre! Tisztelettel Ildikó
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2015.
02.
22.
Kedves Ildikó ! A nyaki ér szűkülete- bár azt nem írta le, hogy milyen mértékű- nem okoz légszomjat. Cardiológiai kivizsgálás javasolt ebben az esetben, a nyaki érszűkület mértékétől függően a TIA miatt esetleg akár műtét is indokolt lehet.Üdvözlettel dr Járányi
2014.
12.
09.
vénagyulladás kérdése:

Tisztelt Doktornő! Szíves véleményét szeretném kérni. 10 napja egy rövid két órás repülés, majd rá két napra szintén ilyen időtartamú autózás után a sípcsont mellett pár centiméterre fájdalmat éreztem, beütődés jellegűt, amin egy pár centiméteres kis pukli is nőtt. Mivel nem csökkent, és a combom hátsó részében némi zsibbadást is éreztem, orvoshoz fordultam. Külföldön élek, több háziorvos is látott, mindegyik szerint felületi vénagyulladás, nem mélyvénás trombózis, további vizsgálatokra nem küldtek el. Gyulladáscsökkentő krémet használok, a fájdalom csökkent, de nem húzta még le a kemény kis puklit, illetve a combom nem folyamatosan, de még mindig húz, néha a vádliban is érzem. Ön szerint is csak vénagyulladás lehet ez? Köszönettel, Szonja
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
12.
27.
Tisztelt Sonja! Egy vénás duplex scan illetve egy D dimer vizsgálat után lehet csak biztonsággal kimondani-vagy kizárni a mélyvénás érintettséget. Ha ezek közül egyikre sincs lehetősége, akkor is javaslom hordjon combtőig érő kompressziós harisnyát (legalább 120-140 denes) kerülje a hosszas ál vagy ülő testhelyzetet, fogyasszon több folyadékot, és helyileg használjon Lioton gélt az érintett területen. Hűtés-jegelés is gyorsíthatja a javulást. Üdvözlettel dr Járányi
2014.
12.
04.
Visszér kérdése:

Tisztelt Doktornő! Lézeres visszérműtétet lehet-e Magyarországon tb.-re végeztetni? Amennyiben nem, mibe kerül ez Önnél egy láb esetében? Végez-e Ön hagyományos visszérműtétet is, és mennyi Önnél a várakozási idő. Hogyan lehet önhöz jelentkezni műtétre? Köszönöm válaszát. Üdvözlettel: Balogh Mária
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
12.
06.
Kedves Mária ! A lézeres visszérműtét jelenleg nem OEP finanszírozott. Én a Semmelweis Kft keretein belül ( ld honlapjuk is) 285000 Ft -ért végzem a Kft alkalmazásában az Érsebészeti Klinikán. Hagyományos visszérműtéteket is végzek, hiszen a klinikán a területi beosztásnak megfelelően ellátási kötelezettségünk van erre a lakóhelyük szerint hozzánk tartózó paciensek számára. A várakozási idő igen változó, és amikor valaki sorra kerülne, akkor is csúszhat a műtét, mivel csak a műtét előtti napon tudjuk értesíteni a pacienseket a felvételről, és az egyébként sorra kerülők gyakran nem tudnak megjelenni elfoglaltságuk miatt. A műtét előtt mindenféleképpen egy vizsgálaton kell részt vennie, hogy a valóban indokolt-e és szükséges-e a beavatkozás. Erre a 06 1 4586800 számon vagy a 0630 9194989 számon tud bejelentkezni hozzám., Üdvözlettel dr Járányi
2014.
11.
12.
visszér kérdése:

Dr -Nő érdeklődnék hogy nekem 16 éve volt felületes trombózisom a ballában.14 éve megműtettem és kivették a felületi érrendszert.Eddig nem is volt vele gondom viszont a nyáron elkezdett dagadni mindkét lábam ami pihentetésre lelohadt.Most két napja viszont lett a bal lábamon egy nagy vörös folt boka felett a jobbon pedig egy kisebb.Mi lehet ez?Üdvözlettel:Anita
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
12.
06.
Kedves Anita! Javaslom mielőbb keressen fel egy szakrendelést, mert ez lehet egy kezdődő orbánc első tünete is . Üdvözlettel dr Járányi
2014.
11.
11.
kérdés kérdése:

Kedves Doktornő! 2011-ben,izomszakadást követően kialakult a jobb lábamban,ágyéknál egy vérrög.Mélyvénás trombózis és felületi vénás trombózis.Kezeltek,fél év syncumar,a gyógyszert leállították.Később genetikai vizsgálat igazolta,hogy Leiden-mutációt örököltem az Édesanyámtól.2013-ban szültem meg a kislányom,terhesség alatt injekcióztam magam.A kontroll UH vizsgálatok/tavaly volt az utolsó,azért is könyörögnöm kellett/ nem mutatnak javulást a véráramlást illetően.Sajnos nagyon gyenge a combom alsó harmadától kezdve. Alap helyzetben is vastagabb a jobb lábam a balnál átlag 2-3 cm-el,hol jobb,hol rosszabb;időjárás- és terhelés függvénye az állapota. Két hete érsebészeti szakrendelésen jártam,ahol lényegében semmit sem javasoltak.Meglibbentette a Doktor úr a lehetőséget,hogy esetleg műtéttel lehetne segíteni az állapotomon.Utána rögtön azt mondta,hogy ezzel meg kell tanuljak élni. Az lenne a kérdésem,hogy valóban javulhat az állapotom egy műtét által,tehát hogy lehetséges-e az esetemben műtét,ill. hova forduljak,mi a menete a dolgoknak? Tisztelettel,Gyányi Éva,27 év,Békéscsaba
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
12.
06.
Kedves Éva! Leleteinek ismerethiánya miatt (recanalizálódott az ér? hol volt a pontos elzáródás stb) nem tudok korrekt választ adni kérdésére. Ha tud, jelentkezzen be hozzám egy vizsgálatra (T : 06 1 4586800 vagy 0630 919 4989) és megbeszéljük a lehetőségeket. Üdvözlettel dr Járányi
2014.
11.
11.
Máj haemangióma kérdése:

Tisztelt Doktornő! Múlt héten 11 mm-es haemangióma hepatist diagnosztizáltak nálam hasi UH során, nyomásos eredetű hasi diszkomfort érzésem volt/van a jobb bordaív alatt. Kérdésem: jelen diagnózis mellett folytathatom-e a rendszeres testmozgást, sportot? Heti 3 alkalommal erősítő/alakformáló edzésre járok, ez gondot jelenthet esetleg? Köszönöm válaszát!
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
12.
06.
Kedves Kérdező ! Ez egy veleszületett rendellenesség. A sportot folytathatja, de arra figyeljen, hogy erős trauma, ütés ne érje ezt a tájékot. Üdvözlettel dr Járányi
2014.
10.
30.
Péter kérdése:

Kedves Doktornő! Azt hiszem, sajnos én is beállhatok a "trombózist lábon kihordók" táborába. 39 éves, s életmódot élő férfi vagyok. Nem dohányzom, nem iszom, viszont ülőmunkát végzek. Régebben keményen néptáncoltam, az idő óta van néhány látható visszerem, de ezek semmi panaszt sem okoztak hosszú évekig. 2014.07.31­-én munka után a párom unszolására elmentem orvoshoz egy olyan panasszal, hogy a bal vádlimban 3­-4 napja izomlázat érzek, pedig nem erőltettem meg. A háziorvos a sebészeti szakrendelésre küldött, onnan pedig a sürgősségire kerültem, hogy kizárják a trombózist. Cca. 7 órás várakozás után ránéztek, dagadás nem volt, majd egy D­-Dimer (vér­) vizsgálatot követően, ami negatív lett, hazaküldtek: ez nem trombózis. A furcsa "izomláz" nagyjából 1 hét után lassan elmúlt. Kb. 2,5 hónapra rá, 2014.10.18-­án reggel úgy ébredtem, mintha a lábszáramat egy ponton beütöttem volna, pedig nem is. Azt gondoltam a visszereim a ludasak, és mivel nem szűnt meg fájdalom, csak erősödött, 21-­én (kikerülve a sok várakozási időt) elmentem egy visszerekkel (is) foglalkozó érsebészeti magánrendelésre. Sajnos itt mélyvénás trombózist diagnosztizáltak: a bal vena peronea egyik ága thrombotisalt, nem komprimalható, benne viszonylag friss thrombus észlelhető. Az orvos szerint már a nyári eset is trombózis volt, de ezt utólag már nehéz megmondani. Ripsz­ropsz, a mentővel kórházba hoztak, ahol jelenleg is vagyok. A standard protokoll szerinti heparin hatóanyagú véralvadásgátló injekciókat kapom, fáslit/gumiharisnyát viselek napközben, rengeteg vizsgálat van/lesz a lehetséges ok kiderítése miatt, és szigorú fekvésben várom, hogy a thrombus szervüljön (vagyis odanőjön az érfalhoz). Apró érdekesség: A D-­Dimer ismét nagatív lett! Később a véralvadásgátlót tablettára cserélik (hogy cumarin, vagy rivaroxaban hatóanyagúra az még nem eldöntött, reménykedem, hogy engedik az utóbbit, akár támogatás nélkül is, és akkor továbbra is ehetek sok zöldséget, gyümölcsöt), majd kb. 6 hónap után hematológiai vizsgálattal eldöntik, hogy genetikai hajlamom van­e a trombózis kialakulására (Leyden mutáció, stb.). Ha igen, akkor életem végéig kell szednem a véralvadásgátlót. Ez valószínűleg nagyjából minden trombózison átesett páciensnél így néz ki. Két kérdésem is lenne: 1. Beteg szempontjából van-­e különbség abban, hogy melyik ér a trombotizált? (Fájdalom, gyógyulási idő, stb. ­ nyilván nekem a vena peronea nem mond túl sok mindent ­ hisz nem orvos vagyok.) 2. Ha minden vizsgálat negatív lesz, és a trombus megmarad (mert sok esetben megmarad szervült, odanőtt formájában), laikusként nehéz elhinnem, hogy nem létezik olyan eljárás, mellyel vagy eltávolítják a szervült vérrögöt, vagy legalábbis az ér működését helyreállítják. Gondolok itt pl. angioplasztikára, amikor is egy apró ballon segítségével egy hálóval szétfeszítik az eret a trombusnál, megnyitva újra teljesen a vér útját. Ha hasonlót tudnak végezni szívnél, agynál, akkor lábszárban miért nem? Vagy igen??? :) Köszönettel: Péter
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
12.
06.
Kedves Péter ! Ön szerencsés, hogy csak a peronea vénájában van a thrombozis, ez egy kis ér, és a kórlefolyás általában nem túl súlyos. A vénás rendszerből nem távolítható el eszközzel a thrombus, mivel az arteriákkal szemben ezekben az erekben billentyűk vannak, amik meggátolják az ilyen beavatkozásokat. A kompressziós harisnya viselése a korrekt gyógyszeres kezelés mellett a megfelelő kezelés. Üdvözlettel dr Járányi
2014.
10.
16.
Jelige kérdése:

a1Enhorabuena! Me parece un tarabjo cojonudo. Ya era hora de que alguien le metiera mano a Tiempo haciendo su maqueta me1s moderna y elegante. Aunque no hayas podido supervisar el tarabjo directamente, debes sentirte muy satisfecho porque, al final, se ha llevado a cabo tu propuesta. Esta victoria pf3stuma tuya demuestra que el tesf3n y las buenas ideas antes o despue9s acaban superando todas las adversidades. Nunca hay que perder la esperanza de hacer los suef1os realidad.
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
12.
06.
Sajnos nem értem a kérdést a nyelvi eltérés miatt Üdvözlettel dr Járányi
2014.
10.
16.
Jelige kérdése:

Me parece una idea pscoiera. Y efectiva. Vamos, que muy bonito el conjunto.Puestos a tocar las narices, yo habreda hecho el barco como una mancha de tinta en el borde de una de las pe1ginas, a medio hundir me1s alle1. Aunque igual habreda sido necesario un enfoque un poco me1s elevado para que funcionara.Claro que con mi idea lo que no tirareda sereda lo de que fuera un barco de papel, que es lo que le da gracia al tuyo. Nada, que muy bueno.
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
12.
06.
Sajnos nem értem a kérdést a nyelvi eltérés miatt Üdvözlettel dr Járányi
2014.
10.
15.
Jelige kérdése:

Completamente de acuerdo con Lorena. Yo tambie9n tuve la sutree de estar en esa clase. Todos los mie9rcoles se dejaba la espalda cargando con un montf3n de revistas para ensef1e1rnoslas. Y nos tuvimos que olvidar de hacer “trampas” con el Quark, que no se le escapaba una!! Por cierto Diego, por que9 no cuelgas aquel video en el que pasabas pe1ginas con una mano?? Mira que lo hemos intentado, pero eres inimitable. Que9 arte! Que9 maestreda!!! Gracias Diego, aprendimos un montf3n y de la mejor de las formas: divirtie9ndonos.
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
12.
06.
Sajnos nem értem a kérdést a nyelvi eltérés miatt Üdvözlettel dr Járányi
2014.
10.
09.
Érszükület kérdése:

Tisztelt Doktor Nő!53-éves vok, Azt szeretném kérdezni hogy nekem végtagi ütőér szűkűlettem van elég gyakran bőralatti bevérzések jelennek meg a bőrömön, szedtem a Astrix gyógyszert de azt már elvonták tőlem, most már csak a Chinotált, SP54-et szedem mégis meg jelennek rajtam a bőralatti bevérzések mit teggyek? megint hagyja abba egy gyógyszert! Köszönöm Mielőbbi Válaszát!
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
12.
06.
Tisztelt Kérdező ! Sajnos a kapott információ kevés, kellenének a laborleletei, az anemnaesise-milyen egyéb betegsége volt stb. Jelentkezzen be hozzám és megbeszéljük Üdvözlettel dr Járányi
2014.
10.
04.
munkáskéz tünet kérdése:

Tisztelt Doktornő! Átlagos testalkatú, 24 éves lány vagyok, rendszeresen futok, nincsen semmilyen általános betegségem. Az utóbbi években a kézhátamon és alkaromon egyre jobban kezdenek kidudorodni a vénák és rendkívül ijesztőek.Már ismeretősök is rákérdeznek.Más, a kezemmel kapcsolatos panaszaim nincsenek. Az érdekelne, milyen terápiás lehetőségek lennének ennek megszüntetésére, illetve a progressziójának lassítására. Köszönöm válaszát! Tisztelettel: D. Hajnalka
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
12.
06.
Kedves Hajnalka ! A vénák összenyomódása is okozhat ilyen tüneteket, ezt azonban csak néhány vizsgálat elvégzésével lehet megállapítani.Ha gondolja jelentkezzen be hozzám (T:0614586800 vagy 06309194989) és megbeszéljük a lehetőségeket. Üdvözlettel dr Járányi
2014.
09.
16.
rojcsi kérdése:

Tisztelt Doktornő! A férjemnek nyaki ér szűkülete van az egyik oldalon 90%-os a másikon 50%-os. Sajnos nyáron esett át a harmadik agyi infarktuson. Azt szeretném megkérdezni, hogy műthető-e az elzáródás? Köszönettel: Rojcsek Ildikó
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
12.
06.
Igen, mégpedig sürgősen! Üdvözlettel dr Járányi
2014.
09.
04.
angiológiai probléma kérdése:

Tisztelt Doktornő! Pár hónapja tartóssá volt, hogy szinte minden nap a bal lábszáram nagyon fáj. Térdtől lefelé, olyan érzés mintha valami erősen elszorítaná. Zsiborog, feszül fáj. Van néhány alkalom, nem rendszeresen csak elvétve, hogy bedagad a lábam (nemcsak a bokám, hanem az egész lábszáram), feszül, meleg.(néha vettem észre, hogy piros és picit viszket -de ez is csak elvétve volt) Visszafeszíteni nem igazán tudom ilyenkor a lábfejem. A bokám nem igazán szokott fájni, max csak akkor, ha sokat voltam talpon. A rendszeres az a térdtől lefelé való szorító érzés. Szeretném megkérdezni, hogy ez jelenthet lúdtalp problémát? 28 éves vagyok. ( sohasem volt lúdtalpam, a láblenyomaton az a befele ív megvan rendesen., bokatáji fájdalmam nincs.) Hova forduljak, mert az orvosom nem küldött sehova sem. Angiológiai vagy ortopédiai probléma lehet ez? A szorító fájdalom miatt a járás nehézkessé válik. De csak a bal lábamon van ez. (sokszor érzem követlenül a térd alatti erős szorítást, mintha valami erősen rá lenne húzva és nem kapna kellő vért a lábszáram...igen kellemetlen, és nem tudok hosszútávon járni. Sportosan éltem, és próbálok is, de már nem megy, mert olyan fájdalmam lesz...) Hova fordulhatok ezzel a panasszal? (orvosom nem vesz komolyan - de nekem már a mindennapjaimat korlátozza. Nagy a fájdalom tűrő képességem, de ez a hosszantartó feszülés...) Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: 28 éves lány
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
12.
06.
Tisztelt Kérdező Panaszainak hátterében állhat érszűkület de Baker cysta is. Ezek elkülönítéséhez dulpex scan és érsebészeti vizsgálat szükséges. Üdvözlettel dr Járányi
2014.
08.
19.
böbe kérdése:

Tisztelt Doktornő! Érdeklődnék,hogy a fekélyes visszértágulat(I830 betegségkód)tartós betegség-e,igénybe vehető-e rá adókedvezmény? Tisztelettel: Turmann Erzsébet
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
08.
20.
Tisztelt Kérdező ! Az adókedvezmény igénybevételének nem csak a konkrét kód megléte a feltétele. sőt, az átmenetileg fennálló elváltozások sem sorolhatók ide. A valóban már ténylegesen nem gyógyítható, befolyásolható állapotok azok , amelyek általában ide tartoznak. Lehet persze, hogy az Öné ilyen, de ha nem, gondoljon bele, mi lenne, ha mindenki, akinek ilyen baja volt, de meggyógyult igényt tarthatna rá vagy hogy esetleg valaki azért nem kezeltetné magát, hogy ne essen el az adókedvezménytől. Ha bizonytalan a megítélésben, keresse fel kezelőorvosát állapotának meghatározására és egy adószakértőt, a kapott lelet-diagnózis alapján kapható esetleges kedvezmények tisztázására.
2014.
08.
15.
érszukulet kérdése:

Kedves Zsuzsanna! Hogyan lehet segíteni az érszükületen? Van valamilyen megoldás arra, hogy ne kelljen amputálni a lábat? Milyen módszerek vannak erre? Van alternatív gyógymód?
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
08.
15.
Kedves Kérdező! Természetesen a legjobb módszer a megelőzés lenne- egészséges életmód, táplálkozás, sok mozgás, sport,- de sajnos akiben a genetikai hajlam megvan, mindezek ellenére megbetegedhet. Az első tünetek jelentkezésekor jelentkezni kell vizsgálatra, hiszen ekkor még lehetőség van a gyógyszeres kezeléssel is jelentős eredményeket elérni. Az amputáció egy végstádiumban végzendő beavatkozás, addig azonban még számtalan lehetőség- katéteres tágítások, műtét stb van, amivel az megelőzhető . Természetesen mindenkinél egyedi kezelés szükséges, hiszen a betegség lefolyása sem egyforma. Üdvözlettel
2014.
08.
12.
huszarek miklósné kérdése:

Tisztelt Doktornő !Köszönöm elöző válaszát ,de sajnos lézeres műtétre nincs pénzem .Most azt szeretném meg kérdezni ,hogy ön kórházban tb finanszirozással műt e a régi eljárással és a vékonyabb erek el inekciozásával foglalkozik e ?Köszönöm a válaszát tisztelettel Huszarek Miklósné
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
08.
15.
Természetesen végezzük a hagyományos, tb finanszírozott műtéteket. Az injekciós kezeléseket is végzek, erre a magánrendelésemen van lehetőségem. Üdvözlettel
2014.
08.
05.
Erek a felkaron kérdése:

Tisztelt Dr. Járányi Zsuzsanna! 30 éves nő vagyok és azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy létezik-e olyan beavatkozás, ami elhalványítja az ereket? Már legalább 10 éve, hogy észrevettem, hogy mindkét felkarom belső részén láthatóak az erek. Vékony testalkatú vagyok, mindig is az voltam. Nem sportolok. Eddig nem is tualjdonítottam neki jelentőséget, mert a háziorvosom mindig azzal magyarázta, hogy vékony a bőröm. Viszont idén nyáron arra lettem figyelmes, hogy rajtam kívül szinte egyetlen hozzám hasonló testalkatú nőnek nem látszódnak az erei a felkarján. Lehetséges, hogy ez valami betegség? Vagy örökölhettem? Az erek nem dudorodnak ki, nem is kemények, csak egyszerűen látszódnak (nem mindig feltűnőek, valamikor halványabbak).
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
08.
15.
Tisztelt Kérdező ! A felkari vénák lefutása alkati kérdés, akinél a bőrhöz közelebbi területen futnak az erek, érthető módon jobban átlátszanak. Higgyen háziorvosának. Üdvözlettel dr Járányi
2014.
08.
05.
Kata kérdése:

T Dr Nő! 2014.03.31. én kerültem kórházba mélyvénás trombózissal,az uh "nem friss"rögöt mutatott,injekciót kaptam majd xareltót. Májusban az uh már nem látta a rögöt és jó keringést mutatott,dolgozni nem engedtek!napi 5 óra ülő munka/Június 24 én kontrollon voltam a kórházban ahol a Dr Úr javaslatára abbahagyhattam a xareltót,az uh szerint teljesen helyre állt a keringésem,dolgozni is elkezdhettem. Kérdésem az lenne hogy a kompressziós zoknit /venosanII/meddig kell viselnem?Itthon is kell vagy csak munkába?Illetve elkezdhetek kerékpározni?Ha igen akkor azt a kompressziós zokniban?A genetikai vizsgálatom eredménye szeptemberben lesz kész,ha az negatív akkor gyógyult leszek? Köszönöm válaszát Üdv:KAta
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
08.
15.
Tisztelt Kérdező! Nem írta le, hogy mi előzte meg a thromboózis kialakulását. Mélyvénás thrombózis után valóban a rög feloldódása illetve fél év után lehet abbahagyni a véralvadásgátló szedését, feltéve, hogy a kiváltó ok is megszűnt. De azt tudni kell, hogy akinek már volt egyszer thrombózisa, annak nagyobb az esélye, hogy ismét lesz, mint annak, akinek még soha nem volt. A megelőzésre tehát jobban oda kell figyelni, ez pedig hasonló, mint a kezelés volt- lehetőleg kompressziós harisnya viselése,direkt melegtől való tartózkodás, és a statikus, láblógatós-egyhelyben álló testhelyzet kerülése. A sport- főleg az úszás, kerékpározás viszont kedvező hatású a vénás keringésre. Üdvözlettel dr Járányi
2014.
08.
02.
Hajszálerek a bordánál kérdése:

Kedves Doktornő! Ma 5 napja egy furcsaságra lettem figyelmes. Az egész dolog azzal kezdődött, hogy egy reggel felkelés után erősen melegnek és fájónak éreztem a bal oldalam a mellizom alatti közvetlen területen és az egyik borda mentén és ezzel együtt hajszálerek jelentek meg elég nagy számban az említett területeken amik reggelente fürdés során erősebben látszanak a nap végére elhalványulnak azonban az esti fürdés után újból erősebben látszanak. Emellett a hét folyamán napi szinten erős gyomor tájéki görcseim voltak többször is. Valamint abban az esetben ha egyszerre egy fél pogácsánál többet ettem meg, kb. fél órán belül elgyengültem és ájulásközeli állapotba kerültem bár ez a jelenség 5-10 perc alatt elmult ill. folyadékbevitelkor nem jelentkezett. Mit tehetnék a jelenség megszüntetése érdekében? Köszönöm előre is a válaszát.
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
08.
15.
Tisztelt Kérdező ! Panaszai-tünetei eléggé szerteágazóak, látatlanban , leletek nélkül nem tudok mást tanácsolni, javaslom, keresse fel háziorvosát egy kivizsgálásra. Üdvözlettel dr Járány
2014.
07.
23.
visszér tanács kérdése:

Üdvözlöm Doktornő! Azt szeretném kérdezni a visszeres lábon javít valamelyest a lábfej mozgatás és felstócolás?Illetve milyen krémet,esetleg gyógyszert lehet terhesség alatt alkalmazni?Előre is köszönöm a tanácsát!
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
08.
15.
Tisztelt Kérdező ! Igen, javít a vénás keringésen a végtag megemelése, és az izommunka. Ezen kívül kompressziós harisnya viselése és Lioton vagy Venoruton gél alkalmazása , a terület hűtése kedvező ilyenkor. Üdvözlettel dr Járány
2014.
07.
22.
zsóka kérdése:

Tisztelt Doktornő! Kb. 1 éve a kaptam a seprűvénák eltüntetésére injekciós kezelést. Nagyon sokat eltüntetett, de néhány injekció helyén barna foltak maradtak, illetve lábszáron is a seprűvéna helyett barna elszineződés maradt. Szeretném megkérdezni, van-e megoldás ezek eltüntetésére ? Tisztelettel: Zsóka
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
08.
15.
Tisztelt Zsóka! Az injekció helyén néhány esetben kialakulhat barnás elszíneződés. Ennek halványítására bőrgyógyász által javasolt halványító krém, vagy esetleg lézeres kezelés jön szóba. Üdvözlettel dr Járány
2014.
07.
03.
zsu kérdése:

Tisztelt Zsuzsanna! Gyerekkorom óta van bal lába hemangioma betegségem.3-szor műtöttek ,4 szer prof. dr Szlávy László kezelt .Szeretném tudni jár-e rá adó kedvezmény? ( 41 éves vagyok.) Köszönettel:Zsuzsa 2014.07,03
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
07.
11.
Erre nem jár. Üdv Járányi
2014.
07.
03.
kúra kérdése:

Tisztelt doktor Nő! Nem tudom, jó helyen kérdezek e, de azért megpróbálom! 28 éves vagyok 2 éve fülzúgással szenvedek a hallásom is elment, de mára az javult sokat infúzió hatására. Gondoltam kipróbálom a sokak által dicsért fokhagyma citrom kúrát. Önnek mi a véleménye erről? Minden nap reggel este megiszok 2,5-3 centilitert. A kérdésem az lenne: értágítót valószínűleg nem szabad mellé szedni, de frontint vehetek be, mert sokszor vagyok szorongó, feszült? Nem közvetlenül utána hanem 2-3 óra múlva?
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
07.
11.
Kedves Kérdező! A fokhagyma kúra mellett nyugodtan szedheti gyógyszereit. Üdvözlettel dr Járányi
2014.
06.
28.
huszarek miklósné kérdése:

Tisztelt doktornő!Érdeklődni szeretnék ,hogy a lézeres viszér mütétre létezik e tb támogatás.Hol lehet önnel találkozni egy konzultációra ?Válaszát előre is köszönöm tisztelettel Andi
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
07.
11.
Tisztelt Andi! A lézeres műtétet az OEP nem támogatja. Az Érsebészeti Klinikán (1122 Városmajor út 68) végzek többek között ilyen műtétet, a Semmelweis Kft szervezésében. Ára 285 000 Ft. Konzultációra a 06309196989 számon lehet hozzám bejelentkezni. Üdvözlettel dr Járányi
2014.
06.
22.
Lydike1 kérdése:

Kedves Doktor Úr, Apuval a kovetkjező tortént (én külfoldon lakok és nagyon aggódok): egyik nap elmondása szerint 20 perccel később miután egy a pályaudvaron vett üdítőt elfogyasztott rosszúl lett és folyamatosn hányt, hasmenése volt. Csak a 3. napon tudott orvoshoz menni, mert ő is külfoldon volt . Akkor is hányt és hasmenése volt. A kórházban gyomorrontásra gyanakodtak. Csináltak hasi UHt, rontgent, vérvételt , megvizsgálták az epét és a pancreast is és minden eredmény jó volt. Ezek után a hasa erősen elkezdett fájni és továbbra is hányt, ezért az orvosok kontraszt anyagos viszgálatot készítettek, melyen úgy látták, hogy egy elakadás lehet ezért sürgősségivel átszállították egy másik kórházba ahol megműtotték bélcsavarodás gyanújával. Azt mondták, hogy az epe nem ürül a gyomorból, ez okozta a hányást. Bélcsavarodást, elzáródást nem találtak. A bélből szovet mintát vettek, mert egy kis bőr elváltozást találtak (amire egy másik orvos azt mondta akár gyulladás is okozhatja) és most a szovettan eredményét várjuk. De az még egy hét. On szerint mi lehet a gond? Koszonettel L
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
07.
11.
Sajnos erre a kérdésre ennyi információ alapján nem lehet válaszolni. Üdvözlettel dr Járányi
2014.
06.
21.
Zuzodas kérdése:

Tisztelt Doktorno! Egy evvel ezelott bevertem a jobb kezfejemet es ezt kovetoen a kozepso ujjpercem hidegben es melegben belilul illetve bizonyos mozdualtoknal vagy ha megnyomom faj is. A serules utan fel evvel megrontgeneztek, de nem lattak semmit, de azota is folyamatosan belilul es faj. Azt szeretnem kerdezni, hogy mit lehetne tenni, hogy elmuljon. Segiteget elore is koszonom. Udvozlettel: Szilvia
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
07.
11.
Tisztelt Szilvia! Személyes vizsgálat nélkül nem tudok korrekt választ adni, Egy Doppler és egy CT vizsgálat talán közelebb vinné a megoldáshoz. Üdvözlettel dr Járányi
2014.
06.
01.
70 éves nő kérdése:

Kedves Doktornő! Nyaki artériák duplex ultrahang vizsgálata során az eredmény: A jobb carotis interna postbulbaris 10 mm szakaszában echoszegény plakk képződött, itt a szűkület csaknem eléri az 50 %-ot. A bal carotis bulbusban is látható plakk képződés, ez reflectív, egyenetlen felszínű, beterjed az oszló erek kezdeti szakaszába is. Itt a szűkület mértéke 30% körüli. Érfestésre nem küldtek. 20 éve szedek vérnyomáscsökkntő gyógyszereket. Nagy a baj? Vagy koromnak megfelelő esetleg? El lehet-e - kell-e eltávolítani valamilyen módom ezeket a plakkokat? Előre is köszönöm a válaszát
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
06.
06.
Kedves Kérdező ! Az Ön által leírt lelet nem indokolja érfestés végzését. A gyógyszeres kezelésen és fél évenkénti duplex scan kontrollon kívül másra nincs szükség. Gyógyszeresen cholesterin szint csökkentő- statin és thrombocyta aggregáció gátló- pl- aspirin szedés javasolt. Üdvözlettel dr Járányi
2014.
05.
30.
Omega kérdése:

Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni Öntől, hogy orvosilag mettől meddig tart egy páciensnél a mélyvénás trombózis, mint betegség? Hogy mire is gondolok tulajdonképpen: A/: egy páciensnél a diagnózis felállításától, a kórházi kezelésen, a fekvésen, a hasba kapott injekciókon át a zárójelentés elkészítéséig és a hazabocsátásig tart a betegség? B/: egy páciensnél a diagnózis felállításától, a kórházi kezelésen, a fekvésen, a hasba kapott injekciókon át a zárójelentés elkészítésén, a hazabocsátáson túl a gumiharisnya viseléséig, a sycumar szedéséig, a kötelező vérvételekig, az ultrahang kontrollokig tart a betegség? Magyarul: a mélyvénás trombózis az egy ideiglenes- vagy pedig az élet végéig fennálló állandó betegség? Akinek ilyen volt az örökre trombózisos betegnek minősül? Köszönettel: Laci
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
06.
06.
Kedves Laci ! A thrombozisnak van egy úgynevezett "akut" szakasza,- amely kb a hazabocsátásig tart, egy krónikus szakasza, ami a gyógyulásig- azaz ér lumenének kinyílásáig, a benne lévő thrombus feloldódásáig, illetve a tünetmentessé válásig tart Ez azonban nem mindig következik be. Üdvözlettel dr Járányi
2014.
05.
06.
Haemangioma kérdése:

Tisztelt Doktornő! 29 éves vagyok,úgy születtem,hogy a jobb kéz hüvelyk és középső ujjaimban lymphangiomat találtak,majd kioperálták. Évről évre ezek visszanőttek és folyamatos operációkra volt szükség, mozgáskorlátozottság vagy fájdalom miatt. 10 évvel ezelőtt a csuklómban haemangiomát találtak,amit szintén kioperáltak,de idővel visszanőtt vagy egy másik helyen kialakult egy újabb daganat. Lassan 10 műtéten vagyok túl,de még mindig azt a választ kapom,sajnos ezt véglegesen nem lehet kioperálni. Érdeklődni szeretnék,hogy tényleg nem lehet vele semmit csinálni, lézerrel eltüntetni vagy gyógyszerrel kezelni? Többször van nagy fájdalmam,de nem szeretnék már több műtétbe bele menni, amíg nem szükséges. A segítségét előre is köszönöm.
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
06.
06.
Kedves Kérdező ! Sajnos ez a fejlődési rendellenesség a műtétekkel, kezelésekkel csak átmenetileg tehető tünet-panaszmentessé, idővel gyakran kiújul, és egyre centrálisabb lokalizációban jelenik meg. Üdvözlettel dr Járányi
2014.
05.
06.
Piroska kérdése:

Kedves doktornő szeretném megkérdezni a seprüvéna eltávoltását támogatja e az oep és mejiket az inyekciot vagy a lézeres kezelést vagy mindketőt válaszát előre is köszönöm.
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
06.
06.
Kedves Piroska ! Az OEP a seprűvénák kezelését- néhány speciális elváltozástól eltekintve nem támogatja, ugyanez vonatkozik a lézeres kezelésre is, ezek általában magánrendeléseken végeztethetők el. Üdvözlettel dr Járányi
2014.
05.
04.
Kati kérdése:

Tisztelt Doktornő! A bal combomon egy hosszabb visszér tágulat van, ami nem mindig jön ki és a bal hajlatomba. Édesanyámtól örököltem őket. Szeretném őket eltüntetni, de nem szeretném ha altatnának és ha lehetséges OEP támogatással?? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Kati
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
06.
06.
Kedves Kati ! A hagyományos -és OEP támogatott - visszérműtétek is elvégezhetőek altatás nélkül, úgynevezett gerincközeli vagy lokális, helyi érzéstelenítésben. Üdvözlettel dr Járányi
2014.
04.
28.
lonci kérdése:

Tisztelt Doktornő Fiamnak viszérbeavatkozást végeztek külföldön most 3 napja lézerrel, most vette le először a kötést, még látszik ér, de nem nagyon lehet megállapitani mert duzzadt, elszineződés nincs, azt mondja nem fáj, azért tudom mert sky-pon tartjuk a napi kapcsolatot. 2 hét mulva kell visszamennie a beavatkozást végző orvoshoz, és nem kell kötnie sem. Az eljárást amivel végezték nem ismerem pontosan csak ennyit tudok, hogy lézert is használt az orvos. Azt kérdezném, hogy a duzzanat az normális e ha más tünet nem jelentkezik.
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
06.
06.
Kedves Lonci! Sajnos elég pontatlan a megfogalmazás így nem tudok véleményt mondani, mert nem tudni milyen műtét volt, milyen érzéstelenítésben stb, A visszérműtétek után a végtag duzzadása előfordulhat. Üdvözlettel dr Járányi
2014.
04.
14.
Súlyos fogyatékosság kérdése:

Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy a visszeresség milyen esetben tekintendő súlyos fogyatékosságnak, mely alapján az adókedvezmény igénybe vehető?Csak fekély, trombózis esetén, vagy főtörzsi visszerességnél is?Nagy műtétem volt tavaly, előtte pedig kettő kis műtéten estem át. Tisztelettel:Schmid László
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
04.
20.
A főtörzsi visszeresség nem tartozik ebbe a kategóriába. Üdv dr Járányi
2014.
04.
13.
Adri2 kérdése:

Tisztelt Doktornő! Első terhességem alatt már kis mértékben jelentkezett, de második terhességem alatt nagyon csúnyán visszeres volt a lábam. Amikor csak tehettem, kompressziós harisnyát viseltem /combfix/, de nyáron őszintén szólva nem bírtam./Szülés után véralvadásgátlót kaptam/ Szoptatás után halványodtak ezek a visszerek, de nem múlt el nyomtalanul, kezelésre szorul. /Genetikus a visszérbetegség/ A felületi, és apróbb visszereket talán lehet injekciózni /érsebész mondta/, kaptam javaslatot Detralex kúraszerű szedésére /2X1 majd 1X1/és kompressziós harisnya II-es fokozatú. Ami aggaszt, az a comb belső részén,mindkét lábon , teljesen tőből jövő kitüremkedő,"göcsörtös"visszér, ami nem alakul semmit. Az orvos medence vénát említett, és a trombózis veszély is elhangzott a szájából, de sajnos nem nagyon tért ki rá, hogy mi legyen a teendő. Vagyis azt mondta: "Ez operálandó"De,hogy mikor, és miért nem a közeljövőben esetleg, arra nem tért ki. /Áprilisban voltam nála./ Kérdésem volt hozzá, hogy vállalhatok-e így, ilyen állapotban felelősen 3. babát, nem volt rá válasz. Önhöz is ez lenne a kérdésem: ilyen vénatágulattal kockázatos lenne e a 3. terhesség,/kompressziós harisnya,ellenőrzés, stb./ vagy előtte feltétlen keressek olyan orvost, aki megműtene a közeljövőben? Köszönettel: Adri2
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
04.
20.
Kedves Adri ! Feltétlenül keressen fel szakorvost a következő baba vállalása előtt, mert a leírtak alapján visszereit rendbe kell tenni a következő baba vállalása előtt. Ha gondolja, jelentkezzen be hozzám a 06309194989 ) Üdvözlettel dr Járányi
2014.
04.
06.
elpattant ér kérdése:

Tisztelt Doktornő! Pár hónapja tapasztaltam, hogy a bal talpamon van egy kisebb kékes lilás gombóc. Később felkerestem egy ortopéd orvost, aki azt mondta, hogy valószínűleg elpattant egy ér, amit borogassak fáslizzak és majd magától elmúlik. 1 hete újra jártam nála, mert nem javult semmit a lábam.. Mi ilyenkor a teendő?
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
04.
20.
Tisztelt Kérdező ! Folytassa türelmesen a kezelést, és Lioton gél használata az érintett területen gyorsíthatja a gyógyulást. Üdvözlettel dr Járányi
2014.
03.
19.
vicsek kérdése:

T. Főorvosnő! 79 éves férfi vagyok, cukorbetegség okozta idegkárosodásom van, kböző fájdalmakkal élek emiatt. Szeretném véleményét és tanácsát kérni, mit tehetnék, hogy panaszaim megszünjenek, esetleg enyhüljenek. Gyalpglás után fáj a combom, a vádlim. s olyan érzésem van, mint ha kavicsokon járnék. Szives válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel:Szabó Gábor.
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
04.
20.
Tisztelt Szabó Úr! Először is tisztázni kell, hogy nincs-e valamilyen érelzáródás is a panaszok hátterében. Ha ezt kizárták, akkor a vércukorszint beállítása, B vitamin adása (pl Milgamma) enyhítheti panaszait, de sajnos az is előfordulhat, hogy nem szüntethetőek meg a maradandó idegkárosodás miatt.
2014.
03.
18.
Bözsike kérdése:

40 éves lányomnak évek óta kiterjedt seprűvénái vannak. Szeretne tőlük megszabadulni, mert elég csúnya. Solymáron lakik. A kérdésem az lenne, mikor tudná őt fogadni a főorvosnő az érseb szakrendelésen ? Köszönettel :Maholányi Tiborné
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
04.
20.
A seprűvénák injekciózása magánrendelésemen lehetséges, ehhez a 06309194989 számon lehet bejelentkezni. Üdvözlettel dr Járányi
2014.
03.
15.
Katica kérdése:

Tisztelt Doktornő! Az lenne a szerény kérdésem,hogy lányom Londonban él most és DETRALEXET szed a lábára,de elfogyott a gyógyszere,ott milyen néven és egyáltalán kapható ez a gyógyszer? Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel: Losteiner Katica
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
04.
20.
Tisztelt Losteiner Katica ! Ugyanazzal a hatóanyaggal számos készítmény van forgalomban a világon. Nem tudom, hogy Londonban milyen készítmények kaphatók, ezért azt javaslom, hogy lánya menjen be a gyógyszertárba és kérjen a detralex hatóanyagát tartalmazó készítményt. Biztosan tudnak segíteni. Üdvözlettel dr Járányi
2014.
03.
14.
Éva kérdése:

Tisztelt Dr. nő! Az arteográf eredmény: Aix 33 százalék-abnormális SBPao: 147 mmHg Pwvao: 12 m/s emelkedett. Annyit tudunk csak, hogy erős érelmeszesedés van a szervezetben. Vidékiek vagyunk, nem tudjuk hogyan tovább, milyen vizsgálatok szükségesek még. Lehet-e ezen segiteni? Válaszát köszönöm
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
04.
20.
Tisztelt Kérdező ! Egy mérési eredmény alapján nem kell kétségbe esnie. Mindig a klinikai panaszok, tünetek és a vizsgálatok- és nem egy vizsgálat- határozza meg a diagnózist és a teendőket.Ha gondolják, jelentkezzenek be hozzám vizsgálatra (T:06309194989) és megbeszéljük a teendőket. Üdvözlettel: dr Járányi
2014.
03.
12.
vérnyomás kérdése:

Tisztelt Doktornő ! Anyukámnak aki 50 éves , két hete fáj a válla és a háta. A szokásos alacsony vérnyomása kiugrott, volt hogy 150 / 80 mértünk.Szédül, rosszul érzi magát. Elment a kardiológushoz. Ő a következőket írta. Enyhe mitr. prolapsus látható , kóros insuff. nincs. A bal kamra funkció jó , falmozgászavar nincs.A pulm. kiáramlás gyorsabb.Egyelóre kard. teendő nincs . 2-3 hónap múlva ECHO kontroll javasolt Nem kapott gyógyszert a vérnyomására . a koleszterin szintje is magasabb:5.9 mol /1, az LDl alacsonyabb 3, 96 mol/1, HDL is alacsonyabb 1,36 mol /1 A pulm. kiáramlás gyorsabb miatt hívta vissza a doktor úr.Mit jelent ez? Ez a vérnyomás kiugrás és a koleszterin érték nem indokol gyógyszerszedést? Tisztelettel köszönöm válaszát ,nagyon aggódóm anyáért. Üdvözlettel Tóth Csilla
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
04.
20.
Tisztelt Kérdező ! Javaslom, Édesanyjának egy általános kivizsgáláson lenne jó résztvennie, amiben a tüdő -mellkas rtg stb-és a csontrendszer vizsgálata is legyen benne. Korára való tekintettel a menopausa tünetei miatt nőgyógyászati ellenőrzése is javasolt. Üdvözlettel dr Járányi
2014.
03.
05.
Kiss Dóra kérdése:

Tisztelt doktornő! Úgy nézem nem az szakterülete, de remélem tud segíteni. Eltört a lábközépcsontom 6 hete az 5-ös nem volt gipszelve és 4 hete már terhelhetem is. Az lenne a gondom, hogy mezítláb fáj a lában ahogy lépek és nem reggeltől számítva akkor még nem szokott baj lenni, hanem miután megpihentem egy kicsit és újra rá kell állni. Cipővel semmi gondom nincs abba megy a séta bármikor bárhogyan csak ezzel. Normális ez?
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
04.
20.
Kedves Dóra ! A csontok teljes összeforrása általában 6 hét alatt történik meg. Érthető, hogy támaszték nélkül még érzékenyek a csontok a korábbi időszakban. Javaslom, egyenlőre cipőben illetve otthon kemény talpú papucsban járjon. Üdv dr Járányi
2014.
02.
28.
Foltok a lábszáron kérdése:

Tisztelt Doktornő! 40 éves, egészségesnek mondható nő vagyok. Négy évvel ezelőtt végiggyalogoltam az el caminót, kb. a 10. nap után azt vettem észre, hogy sok apró szabálytalan piros folt képződött a lábfejemen és az alsó lábszáraimon. Ezek a foltok, a napok folyamán egyre feljebb húzódtak. Azóta is, ha túrázni megyek minden alkalommal kb. 10-15 km gyaloglás után megjelennek, 20-30 km-nél pedig boka környékén összefüggővé válnak és kicsit viszket a bőröm is. Ezzel egy időben, a fejem bal oldalában szoktam zsibbadó érzést érezni, de ezt az állandó alacsony vérnyomásommal hoztam összefüggésbe. Egyébként semmit más tünetem nincs, a gyaloglást nagyon élvezem, nem fáj a lábam, nem szoktam kimerülni, jól vagyok. Jelezhetnek ezek a tünetek valami vénás, keringési betegséget? Kell-e komolyabban foglalkoznom ezzel a problémával, vagy csak esztétikai probléma, és amennyiben semmi komoly betegséget nem jelent, tudok-e valamit tenni annak érdekében, h. ne legyen a lábam gyaloglás után olyan, mintha valami fertőző betegségem lennek? Válaszát előre is köszönöm: Réka
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
04.
20.
Tisztelt Kérdező ! Vaószínűleg a terhelés hatására a bőrében lévő kapillárisok extrém tágulással reagálnak. Javaslom, viseljen enyhén kompressziós harisnyát (-90-120 den) és kerüljön minden a bőrfelszínen vérbőséget okozó krémet, meleg-hatást, ne viseljen műszálas zoknit. Általában kerülje a forró fürdőtTúrázáskor próbálja ki 2x1 Detralex szedését. Üdv dr Járányi
2014.
02.
25.
Flabelos kérdése:

Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni Öntől,hogy használhatom a flabelos vibrációs--rezgő gépet ha hajszál erek és seprűvénák vannak mindkét lábamon. A hölgy azt mondta a szalonban,hogy kimondottan jót tesz a vérkeringésnek. 8 alkalommal használtam 6-7 es fokozaton, van amikor egy-két helyen fáj a lábam utána,azt mondja a hölgy hogy ilyenkor nyílnak meg az erek.Szeretném tudni Öntől ,hogy ez igaz lehet és használhatom a gépet vagy inkább hagyjam abba. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel : Sipkáné Ildikó
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
04.
20.
Kedves Ildikó ! Javaslom, hogy enyhe kompressziós harisnyát (90-120 den) viselve használja a flabelost. Üdvözlettel dr Járányi
2014.
02.
23.
LÁB DAGADÁS kérdése:

Tisztelt Doktornő! Élettársamnak(58 éves) kb.1 éve meg dagadt a jobb lába. Tavaly rosszindulatú lágyék nyirokcsomó daganatot állapítottak meg. Sugárterápiát kapott. A daganat elmúlt ,a lába viszont azóta sem lappadt le, sőt nagyon keménnyé vált. Nem tudjuk hogy mitől lehet. Az orvosok eddig semmit nem mondtak erről ,hiába kérdeztük. Volt többször laborvizsgálaton de csak a fehérvérsejtek száma alacsony, volt terheléses vizsgálaton ott is mindent rendben találtak. Akkor miért van folyamatosan bedagadva a lába és mitől vált annyira keménnyé? Van amikor egy kicsit puhulni kezd a lába de egy kis mozgatástól rögtön vissza keményedik. Köszönöm megtisztelő válaszát!
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
04.
20.
Tisztelt Kérdező ! Sajnos a nyirokutak, amik a láb alsóbb szakaszaiból viszik visszafelé a folyadék egy részét, károsodhattak - elzáródhattak a sugárterápia során, és a lágyéki nyirokcsomók is elfolyási akadályt képezhetnek. Javaslom kompressziós harisnya viselését- hogy a folyadék eleve ne lépjen ki az érpályából, 2x1 Detralex szedését és a visszaáramlás megkönnyítésére naponta többször polcolja fel a lábát legalább rövid időre. Üdvözlettel dr Járányi
2014.
01.
29.
Angiológia? kérdése:

Tisztelt Doktornő! 27 éves vagyok, és olyan fél éve jelentkezett a következő tünet. A bal lábszáram fáj, de ez a fájdalom inkább olyan, mintha egy erős harisnya szorítaná. Szinte belezsibbad az egész lábszáram. Gyenge és hosszasan nem tudok gyalogolni. A lábam hideg, és olykor a lábujjaim ellilulnak. Van,hogy éjjel begörcsöl a vádlim. Ritkábban be is dagad. De ami szinte állandó jelleggel van, az az elszorító érzés. Gyakran fáj visszafeszíteni a lábfejemet, húzódik. Előzményként volt, hogy 2006-ban történt egy balesetem, melynél a gerincem kissé megsérült. (L5) volt érzéskiesés deréktól lefelé, de az utána rendeződött és voltaképp évekig nem volt semmi gond. Egyszer-egyszer érzem a derekamat, de egyébként rendben van. Akkor a vizsgálatok is jók voltak, nem mutattak törést, vagy egyéb sérülést. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint most ezzel függhet össze, vagy ez más lehet? A bal lábamban a pulzus gyengébb, mint a jobb lábamban. Ön szerint mely szakirányba lenne érdemes mennem? (neurológiára, vagy esetleg angiológiára)? Gyógyszert is szedek magas vérnyomásra (concor, tenaxum ill coverexet valamint yadine fogamzásgátlót) Tisztelettel megköszönöm előre is válaszát! Gabriella
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
02.
16.
Kedves Gabriella ! Panaszai nagy valószínűséggel gerinc eredetűek, de ezt csak egy angiológiai vizsgálat negativitása esetén lehet biztosan állítani. Ha budapesti, akár hozzám is bejelentkezhet (0630 9194989), vagy vizsgáltassa meg magát a területi angiológián. Üdvözlettel dr Járányi
2014.
01.
22.
Terhesség, visszér és vérhigító kérdése:

Tisztelt Doktornő! 28. hetes kismama vagyok. 20 évvel ezelőtt elestem biciklivel, beütöttem a lábam, ott lett két lilás folt, amik azóta ott vannak, de nem volt semmi probléma velük. Az elmúlt 3-4 hétben ezek az erek kidudorodtak, húzódnak, egyre rosszabb lett. A combomon is megjelentek kidudorodó erek, igazából végig a lábamon, de csak az egyiken (amire akkor ráestem), a másikon nincs semmi. Elkezdtem kompressziós harisnyát hordani. Ma voltam terhesgondozáson, és az orvosom vérhigító injekciót (Fraxiparine) írt fel, 0.4 ml-es verziót, egy esetleges trombózis elkerülésére. Nagy valószínűséggel császárral fogok szülni, mert 7 évvel ezelőtt lézeres szemműtéten estem át és azt mondták akkor, hogy csak így szülhetek majd. Az lenne a kérdésem, hogy ez a vérhigítózás okozhat-e a szülés során komplikációt (túl híg lesz a vérem addigra és nem tudják majd elállítani a vérzést stb.) Válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Eszter
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
02.
16.
Kedves Eszter ! Az injekció használata biztonságos, nem szokott komplikációt okozni. Természetesen megfelelő gondossággal kell alkalmazni. Üdvözlettel dr Járányi
2014.
01.
10.
Segítség kérés kérdése:

Tisztelt Dr Járányi Zsuzsanna, Szeretném kérni a szakvéleményét egy leletben a mai napon a röntgen vizsgálaton az alábbi eredményt kaptam ( bal kar zsibbadás miatt voltam) Csontos nyaki borda nem látható A c. II-III. közti rés beszűkült A csontok mésztartalma csökkent. 1971-es születésű vagyok ritmus zavarral és vérnyomás ingadozással, alacsony pulzus, és polycistas vese és máj. Nem tudom, hogy ezek a betegségek valamelyike befolyással van-e erre a diagnózisra. Nagyon megköszönném, a válaszát csak kicsi támpont kell mit és merre tegyek. Üdvözllettel, köszönettel. Mónika
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
02.
16.
Kedves Mónika ! Panaszain a rendszeres testmozgás és rheumatológiai vizsgálat-kezelés tud segíteni. Üdvözlettel dr Járányi
2013.
12.
18.
Konyok kérdése:

1 hete leestem a lepcsorol ami 6-7 lepcsofok.Akkor nem fajt a kezem de elmentem a haziorvoshoz(angliaban vagyunk!)O megnyomkodta es azt mondta nincs eltorve.Igy hazamentem fasliztam es pihentettem.Ha nem mozgattam nem fajt.Mas nap csak elmentem a korhazba ahol eloszor ott is haziorvos nezett meg.Megnyomkodta kerdezte faj e nyomasra,mondtam nem.Erre azt valaszolta szerinte nincs eltorve de csinal egy roggent.A roggen utan mas orvossal talalkoztam aki elmondta eltort a bal konyokomben a kulso oldalan a hajlat felett a csont.Lehet mutani kell par csavarral-mondta mert hatarerteknel van.De egy puha nyakba akasztos merevito szeruvel hazakuldott hogy ha muteni kell akkor majd hivnak!! Nem fajt a kezem de rettegtem ha csorgott a telefonom.De nem hivtak.Ma vissza mentem a korhazba megnyomkodtak,hajtogattak megint es csinaltak roggent es megerositettek hogy elvan torve.A doki nem hitte el hogy nem faj,azt mondta ,hogy meg ilyet nem latott!Nem tudom kinyujtani mert nagyon merev es feszul.Erre azt mondta vegyem le a "merevitot" es ovatosan kezdjem el hasznalni,tornaztatni.Kerdeztem hogyan hasznalhatom ha elvan torve,hogy fog igy meggyogyulni.Erre cask annyit mondott ezzel ne foglalkozzak ugy is megfog gyogyolni ha hasznalom!Lehet igy tenleg?Mit tennetek?Sajnos nem ez lenne az elso eset miota itt vagyunk hogy rossz tanacsot adnak...
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
02.
16.
Kedves Kérdező ! A törések, ha nem járnak elmozdulással., az első rtg felvételen nem mindig látszanak, csak 1-2 nap múlva , amikor a széli részeken megkezdődik az abszorpció. Ha a törés nem mozdul el, illetve várhatóan használat közben sem fog elmozdulni, valamint megkezdődött az összetapadás, el lehet kezdeni az óvatos mozgatást. Ilyenkor valóban gyorsabb lehet a gyógyulás. Sajnos az Ön rtg képe nem ismert előttem, így nem tudok konkrétabb tanácsot adni. üdvözlettel dr Járányi
2013.
12.
17.
félek kérdése:

drága dr nö nagyon agódom a laboreredményem miatt ugyanis pánikos és szorongós vagyok a két értékem ami be volt csillagozva az az inr ami 0,79 lett soha nem szedtem és nem is szedek gyógyszert a másik a vvt 5,23 kérem szépen segitsen ön szerint nagyon rossz ez az érték vagy féljek hogy trombózist kapok nagyon félek válaszát elöre is köszönöm az inr határérték 0,80 tól jó a vvt 5,20 ig jó hogy nagyon sok az én eltérésem?
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
02.
16.
Tisztelt Aggódó Kérdező ! Leletei csak egy kicsit térnek el a normál értéktől, nem fenyegeti veszély! Fogyasszon sok folyadékot és mozogjon minél többet. Üdvözlettel dr Járányi
2013.
12.
06.
aethoxysklerol kérdése:

Tisztelt Doktornő! Tavaly novemberben kaptam két adag aethoxysklerol injekciót, viszont azóta sokkal csúnyább a visszerem, elég nagy kiterjedésű lett, szinte olyan, mintha összeverték volna. Azt szeretném megtudni, hogy Ön szerint érdemes-e még injekcióval próbálkozni vagy már csak a műtét jelenthet megoldást? Válaszát előre is köszönöm!
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
02.
16.
Tisztelt Kérdező ! A scleroterápiás kezelés jó módszer, csak kitartóan végig kell csinálni, amíg láthatóvá válik az eredmény. Az injekciótól senkinek nem lesz több visszere, azok anélkül is megjelentek volna. Érdemes folytatni a kezelést, persze ha már nagyobb méretű erekről van szó, lehet hogy a műtéti (pl lézeres) megoldás lenne a hatékonyabb. Ha gondolja, jelentkezzen be hozzám(0630 9194989), és vizsgálata után megbeszéljük a lehetőségeket. Üdvözlettel dr Járányi
2013.
11.
12.
időben észlelni/kezelni kérdése:

Tisztelt Doktor Nő! Érdeklődni szeretnék, hogy indokolt-e elővigyázatosságom/félelmem: 22 éves húgom trombózissal kórházba került, lábszárán nem észleltünk "tipikus" tüneteket csak a fájdalmat, de az ultrahang sajnos ezt a verziót igazolta, mindenki döbbenetére. Kérdésem az lenne, hogy ellenőrző-megelőző indokkal lehet-e saját részemre ultrahangos vizsgálatot kérni, vagy az túlzás? Mit ajánl? Húgom esete alapján amikor elnehezülnek és fájdalmasakká válnak lábszáraim, kételkedni kezdek, hogy jót teszek-e azzal, ha masszírozom, mozgatom, "rásportolok" hogy ne fájjon, hisz trombózis esetén pont ezeket nem szabadna... Válaszát előre is köszönöm!
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
02.
16.
Tisztelt Kérdező ! A thrombozisra való hajlam genetikailag öröklődik, és családi halmozódást mutat. Nem írta meg, hogy testvérénél végü is mi lehetett a thrombozis oka. Panaszok esetén jelentkezzen angiológiai vizsgálatra, ahol az ultrahang és a thrombophilia vizsgálat elvégzése is szóba jöhet. Üdvözlettel dr Járányi
2013.
11.
05.
KLÁRI kérdése:

Tisztelt Dr.Nő. azzal a kéréssel szeretnék Önhöz fordulni, hogy voltam nyaki UH-n és a következő leletet kaptam. Jobb oi. ACC intimája 1,4 mm vastag, áramlás megtartott. A bulbusban meszes plakk látható. ACI-ben sing, szűkület nincs. Vert,ant. áramlás. Bal oi. ACC intimája norm.vastagságú kórjelző plakk nincs.ACI-ben norm.aramlási paraméterek mérhetők. Vert.ant.áramlás.Szeretném tudni, hogy mit jelent ez. Válaszát előre is köszönöm.Maradok Tisztelettel Klári.
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
02.
16.
Tisztelt Klári ! Nem tudom miért kellett ultrahang vizsgálatra mennie, és mi volt a panasza, valamint azt sem, hogy hány éves. A lelete megfelel egy átlagos, 45 feletti érrendszer UH leletének. Ezzel teendő érsebészeti szempontból nincs. Természetesen, ha voltak tünetei, azok tovább vizsgálandóak, mert nem a nyaki erek állapotával függenek össze. Üdvözlettel dr Járányi
2013.
11.
04.
Ivy1973 kérdése:

Kedves Doktornő ! TOS diagnózist kaptam arra a problémámra mely szerint néha az éjjeli órákban elzsibbadnak az ujjaim. Az orvos észrevette, hogy bizonyos kartartásban ( felemelt kéz ) a bal karomban "eltűnik" a pulzusom. Voltam ENG vizsgálaton ahol az idegekkel rendben találtak mindent. Nyaki rtg. szerint nincs plusz nyaki bordám. Aztán voltam nyaki UH vizsgálaton, ahol leengedett kéz mellett ( mert csak így látta az UH az ereket ) szintén rendben találtak mindent. Az érsebész azt mondta, hogy amig ennyi panaszt okoz nincs vele teendő. Az ön véleménye szerint is így van ez ? Nem kellene esetleg valami rosszabodást megelőző dolgokat ( fizioterápia, gyógytorna ) végezni ? És esetleg más vizsgálattal utánajárni, hogy mi a problémám oka ? Sajnos egyre többször észre veszem, hogy nincs vérkeringés a kezemben és most már kezdek tőle kicsit megijedni. Ön mit javasolna ? Válaszát előre is megköszönöm. Üdv: Éva
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
02.
16.
Tisztelt Kérdező ! TOS esetén nem az ér beteg, hanem csak "beszorul" a csontok közé bizonyos testhelyzetekben. Tehát nincs veszélyben. Ha panaszossá válik, változtasson testhelyzetet, és akkor megszűnik az ér összenyomódása. Tornáztatással lehet megerősíteni azokat az izmokat amelyek el tudják távolítani egymástól a csontokat. Ha ez nem hoz kellő eredményt, az első borda eltávolításával lehet csökkenteni a panaszokat. Akkor javasolt igazán elvégzése, ha az EMG vizsgálat felveti a neurogén károsodás veszélyét. Üdvözlettel dr Járányi
2013.
10.
24.
heg kérdése:

Tisztelt Dr. Járányi Zsuzsanna. Arról szeretnék érdeklődni, hogy a térdemet kb 1 éve varták össze 7 varrattal 2-3 cm mély vágás volt rajta. A varratokat rendben kiszedték. De most, hogy jön a hideg egyre többször fáj és nagyon érzékeny valamint lelilul és a környéke bepirosodik. Ez még normális, hogy lilul és fáj? Vagy ezeknek a panaszoknak már el kellett volna múlniuk?
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
02.
16.
Tisztelt Kérdező ! Lehet, hogy a sérülés iránya és mélysége olyan volt, hogy a bőr alatti kis erek megsérültek, és még nem regenerálódtak kellőképpen. A hideg a meglévő ereket összehúzza, - ezt ha valaki cigarettázik, a nikotin hatása még tovább fokozhatja. Üdvözlettel dr Járányi
2013.
10.
03.
orsolya29 kérdése:

Tisztelt Doktornő! 29 éves nő vagyok, 6 éve folyamatosan syncumar kezelésben részesülök. 2004-ben mélyvénás iliofemoralis trombózist kaptam, előtte fogamzásgátló tablettát szedtem és 6 órát utaztam, anyai nagymamámnak többször volt mélyvénás trombózisa. Mivel genetikai vizsgálatok és uh vizsgálat negatív lett, 1,5 év után elhagyhattam a gyógyszert és a kompressziós harisnyát. Ezt követően 2007-ben ágyékból kiinduló alhasra kiterjedő visszerek alakultak ki, így érsebészhez fordultam. Megállapították, hogy ismét trombózisom van. Syncumart írtak fel, ami sajnos majdnem egy évig nem a szükséges tartományban mozgott, így hematológushoz fordultam, 2008 óta 2 és 3,5 között mozog az INR. Mivel lábdagadásom és egyéb tüneteim nem voltak 2007-ben, nem írtak fel kompressziós harisnyát, munkámat is tovább folytathattam (álló munka volt), illetve futhattam és túrázhattam. 2008 nyarán koponya mri vizsgálatot végeztek, mely részleges sinus thrombosit írt le, legutóbbi kontrollon nem volt igazolható trombózis. Legutóbbi uh vizsgálat eredménye, mely kb egy éve készült: A bal vena fem. comm. az ellenoldalihoz viszonyítva jelentősen gyengébb áramlást mutat, itt a hasfali vénák szállítják el a hozam jelentős részét. A vena iliaca ext. distalis részén régebbi fali thrombus látható, mely a lumen kb 1/3át foglalja el. Az ér körül vénás kollaterális hálózat van. Suprapubicusan hasfali véna tágulatok vannak, melyekben elzáródás nincs. Az alhason megjelenő látható visszerek inguinalis régióban is tovább terjedtek az elmúlt 6 hónap során, illetve a PTS tünetei közül a nehézlábérzés, bokadagadás, enyhe ödéma is megjelent, hajszálerek elpattantak. Bokakörfogat 1cm, térd fölött 2cm, combhajlatban 2cm eltérést mutat. Jelenleg II. kompressziójú harisnyát viselek egész nap, syncumart szedek, nem vagyok túlsúlyos, nem dohányzom, naponta 2szer végzek vénatornát, sem álló, sem ülő munkát nem végzek, napi 3 detralexet szedek, lábamat La Roche Posay lipidpótló krémmel ápolom. Október végén megyek kontroll vizsgálatra. A kérdésem az lenne, hogy ilyen körülmények között elkerülhető e a lábszárfekély kialakulása, illetve van e valami lehetőség, amivel állapotomon javítani tudnék? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Orsolya
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
10.
03.
Kedves Orsolya ! Azt hiszem, most mindent tökéletesen tesz, ezt kellene folytatnia. dr Járányi
2013.
10.
02.
Hajszál ér a fül mögött kérdése:

Tisztelt Doktor Nő! Az elmúlt héten vettem észre, hogy mindkét fülem mögött hajszálerek jelentek meg. A jobb fülemnél van egy vékonyabb de hosszabb, a bal fülemnél pedig csak épp 1-1 centis lilább csíkok. Voltam a házi orvosomnál megfázás miatt, közben rákérdeztem mi lehet az?! Ő szerinte fontosabb beavatkozást nem igényel, ezek csak esztétikai gondok. Az idén leszek 18 éves, és én személy szerint ezt nem tartom túl normálisnak, mivel a lábamon is kezdenek elő jönni halványabb-sötétebb lila hajszálerek. Esetleg genetikai dolgok ezek, vagy csak esztétikai gondok? Válaszát előre is köszönöm! F.
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
10.
03.
A spider varicositás kezelhető , sleroterápiával, vagy lézeres, vagy radiofrekvenciás kezeléssel. dr Járányi
2013.
09.
23.
jozso kérdése:

T. Doktornő! Több éve érzékeny mindkét kézfejem. A legkisebb ütéstől- erősebb kézfogástól- is bevérzik a bőr, amely pár nap mulva felszívódik. A kézbőr is könnyen felszakad. Mi a magyarázat és esetleges gyógymódja? Köszönettel: L. József
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
10.
03.
Kérdésésre csak korrekt vizsgálat után lehet válaszolni. Üdvözlettel dr Járányi
2013.
09.
19.
István kérdése:

Tisztelt doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy az alábbi ultrahang eredmény alapján milyen műtétet javasolna? Ilyen eredménnyel mennyire valószínű, hogy egy munkaalkalmassági vizsgálaton átengedjék az embert? (nem egy helyben álló fizikai munka, és nem nehézipar) A scannelt leletet nem tudom ide beilleszteni, de itt megtekinthető: https://dl.dropboxusercontent.com/u/18839501/lelet.jpg Válaszát előre is köszönöm! István
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
02.
16.
Tisztelt István ! Visszérműtétet javasolok, lehetőleg lézereset, de előtte azért meg kellene vizsgálni a lábát, hogy valóban lehet-e. Üdvözlettel dr Járányi
2013.
09.
14.
Lya kérdése:

Kedves doktorno, Ma reggel furdeni mentem. Jo meleg vizben nyakig merultem es nagyon ellazultam, aztan anelkul hogy belegondoljak, hirtelen alltam fel es ereztem baj van, mindjart elajulok. Kezdett elsotetedni elottem minden. Gyorsan legugoltam es akkor ereztem, mintha egy nagynyomasu pompaval nyomtak volna fel a vert az agyamban, a fulemben hallottam ahogy todul a sziv lukteteset kovetve. Meg volt nekem ilyen erzesem amikor hirtelen allok fel, ulok fel, hajolok le, de nem ilyen intenziven. Extraszisztolaim is vannak, es van amikor gyengen ugyanezt erzem, amikor hirtelen bedobban a szivem. A gerincem egy szakasza tudom hogy ferde, de sose voltam komolyabb kivizsgalason, bizonyos terhelesre nagyon faj a hatam kozepe. talan van ennek is koze ehhez? verkeringesi gondok lennenek? Nem iszom kavet, nem cigizem, vegetarianus vagyok, ami nalam azt jelenti, hogy csak tojast eszek abbol ami allati eredetu, cukrot nem fogyasztok csak mezet, alkoholt nem iszok, a bor hatasara felgyorsul a szivem es mintha nagy izomlazam lenne a vegtagjaimban. fura erzes, nem tudom hova tenni. amikor a fejem forgatom, mintha a csigolyaim kozott homok lenne. a korom 45 ev, benne vagyok a valtozo korban is, az extraszisztolaim is nagyon ossze vannak fuggve a menszimmel, legalabbis ezt vettem eszre. Nagyon szeretnem tudni a velemenyet es elore koszom.
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
02.
16.
Kedves Lia ! A hirtelen testhely változtatásoknál a vér hirtelen kizuhan" az ember fejéből, ha az érrendszer nem képes azonnal összehúzódni és "fent tartani" mint pl a homokórában a szűkület a homokot. Ezt okozhatják bizonyos gyógyszerek valamint a meleg is, ami kitágítja és ellazítja az ereket. A climax sok változást és kellemetlen tünetet tud okozni, így pl -legtöbbször ártalmatlan- szívritmuszavart is. Ha azonban ezt gyakran észleli, javaslom forduljon cardiológushoz, egy esetleges Holter vizsgálatra. Üdvözlettel dr Járányi
2013.
09.
11.
ciszta kérdése:

Tisztelt dr.-nő! Pénteken a villamosról lelépve egy éles reccsenést éreztem a jobb vádlimban és alig tudtam haza bicegni még aznap este a balesetiben megállapították tapintás álltal,hogy a vádlimban az izom elszakadt,de mivel jelentkezni kellett az itteni SZTK-ban így Hétfőn elmentünk a párommal és egy röntgent kértek,de mivel én is utána olvastam és a doki is mondta,hogy a röntgenen semmi nem látszik így felesleges volt,de mivel itt nincsen ultrahang ezért így jártam,mert a balesetiben még ezt sem tették meg,de Hétfő este sajnos a lábam jéghideg lett és több órán át nem tudtam felmelegíteni kérdezném önt,hogy mit tegyek ilyen esetben?Köszönettel.Mészárosné Toldy Tímea
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
02.
16.
Sajnos csak most láttam meg a kérdését, kissé elkésett a válaszom, de remélem elment érsebészetre vagy angiológiára....és azóta meggyógyult Üdvözlettel dr Járányi
2013.
09.
03.
vicsek kérdése:

T. FŐORVOS ASSZONY! Nagyon szépen köszönöm válaszát a cukorbetegség okozta idegkárosodás a legvalószinübb, mivel gerincem nem fáj. Az érszükület ki van zárva, legalább is a leletek ezt bizonyitották. /CT és egyéb müszeres vizsgálatok voltak./ Mégis megkérdezem T. Főorvos Asszonytól, hogy az általam szedett gyógyszereken kivül /1000 mg-os meforal, 2x1 tabl., 400 mg chinotal 2x1 tabl.,30 mg-os atoris 1x1 tabl. ,100 mg-os astrix 1x1 tabl.,/ mit tehetnék, hogy panaszaim enyhüljenek, legalább ne romoljanak tovább, s hogy a magas /9-10 átl./cokor-érték 5,8 közelébe kerüljön.?Szives válaszát előre is köszönöm szépen. Tisztelettel, egy 78 éves férfi, Szabó Gábor.
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2014.
02.
16.
Tisztelt Szabó Úr! Mozogjon, sétáljon sokat, szedjen B vitamin készítményt. Tartson szigorú diétát. Remélem nem dohányzik! Üdvözlettel dr Járányi
2013.
08.
23.
Érelmeszesedés kérdése:

Tisztelt Doktornő! Érdeklődnék:36 éves szociális otthonban dolgozó gondozónő vagyok régóta hűvös tapintatúak a kezeim és a lábaim is.Sem sebeim,sem járási problémáim nincsenek,pár visszerem van térdhajlatban ami már néha fájdalmas.Tartok az érelmeszesedéstől nagyon,érdemes-e ilyen panaszokkal vizsgálatokat forszírozni,vagy csak keringésjavító alternatívákat keressek?Válaszát előre is köszönöm!
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
09.
03.
Kedves Kérdező ! Nagy valószínűséggel tünetei hátterében az erek beidegzési zavara és nem az érszűkület, mint betegség áll, de biztosat csak vizsgálat után lehetne mondani. Mindenesetre kerüljön minden , a kis erek összehúzódását előidéző dolgot (dohányzás, hideghatás stb)Üdvözlettel dr Járányi
2013.
07.
29.
bokadagadás kérdése:

Tisztelt Doktornő, a következők miatt fordulok Önhöz. 35 éves nő vagyok, 167 cm és 50 kg, vékony testalkatú, túlsúlyom sose volt, vérnyomásom mindig alacsony felé hajlott (tegnapi mérésnél: 110/50 volt). A problémám tavaly kezdődött: egy forró nyári napon azt vettem észre, hogy nagyon be van dagadva mindkét bokám, sőt még a térdem is egy kissé. Nem fáj, nem piros, nem csinál semmit, csak duzzadt. Ez tavaly hetekig, hónapokig tartott, hol jobb lett, hol rosszabb. Orvosnál voltam, ő azt mondta, szedjek Detralexet, és hogy ez ilyen melegben természetes... Nem tudom, de egy valamihez tudom kötni a dagadás megjelenését: aznap, amikor észrevettem, vörösbort ittam és utána nagyon rosszul lettem (kalimpált a szívem, verítékeztem, zsibbadt a bal vállam stb.) Közvetlenül ezután vettem észre, hogy milyen a bokám... Egész nyáron Detralexet szedtem, majd végül elmúlt a probléma. Télen csak egyszer jelentkezett, és furcsa, de szintén egy ilyen rosszullét után (akkor nem bortól, hanem azért kalimpált nagyon a szívem és szédültem, mert tűzforró vízben fürödtem a hideg idő miatt.) Amikor kiléptem a kádból, nagyon zsibbadt a bal vállam, és megint napokra duzzadt lett a bokám. Sajnos idén nyáron megint előjött a lábdagadás, júniusban, ismét azután, hogy bort ittam és rosszul lettem (szokásos tünetek). Azóta szedem a Detralexet, de hol jobb, hol rosszabb a bokám. Vérvételen voltam: a belgyógyász szerint minden rendben van, és valóban: remekül is érzem magam, semmim se fáj - a lábam se, csak duzzadt a bokám. (A bőrgyógyász se talált semmit.) Egyszerűen nem értem, hogy mi lehet ez??? Reggelre mindig hibátlan, estére dagad fel, és főként a boka alatti kis terület, illetve a belső bokám. A bal bokám mindig csúnyább, mint a jobb. Ha felpolcolom, jobb, és mozgásra is sokkal jobb, ha pl. sokat járok rajta. Amit még talán érdemes tudni rólam: soha nem dohányoztam, zsíros ételeket pedig sose ettem, mert nem is bírom, zsírmentesen étkezem, az étkezésem 90%-a évek óta zöldség és gyümölcs. Sok folyadékot iszom, vizeléssel soha nem volt és nincs problémám. Igaz, nem mozgok eleget, mert ülő munkát végzek, de azért nem értem, hogy 35 évesen mitől mehettek tönkre ilyen hirtelen az ereim...???? Vagy ez valami más baj lehet? Elnézést a hosszú levélért, de nagyon-nagyon el vagyok keseredve és félek. Válaszát előre is köszönve, tisztelettel: B. Boglárka
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
09.
03.
Kedves Boglárka ! A szerevezetnek szüksége van fehérjére, a fehérjehiányos állapotok fokozott vizenyő-oedema képződéssel járnak. A duzzanat mindig a mélyen lévő területeken -boka tájék- kezdődik. A fokozott folyadék kilépésen kívül a gyengült felszívódás- rossz nyirokkeringés is oka lehet a duzzanat kialakulásának. Mindenesetre kerülje a direkt meleghatást- tapasztalati alapon a borfogyasztást- és esetleg menjen el egy nyirok-amblanciára is vizsgálatra, ha panaszai nem mérséklődnének. Üdvözlettel dr Járányi
2013.
07.
28.
Trombózis kérdése:

Tisztelt doktornő! Márciusban volt egy mélyvénás trombózisom a bal láb térd alatt.Azóta warfarin orion vérhígító tablettát szedek és kompressziós harisnyát hordok.A háromhavi kontrollon a feltisztulás még nem volt teljes.Ismét háromhavi harisnya hordást és újabb kontrollt írt elő a doppler vizsgalatot végző orvos.Az lenne kérdésem hogy nyaralás alatt mekkora gond lenne az hogy a vízig harisnya nélkül mennék el?A víz(400 kis lépés)Fűrdés után természetesen a harisnyát újra hordanám.Egyébkén különösebb panaszom nincs a lábamra.A nyaralás két hétig tartana és napjában többször mennék fürdeni.Előre is köszönöm válaszát
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
09.
03.
Semmi akadályát-veszélyét nem látom, ha néha rövid ideig nem hordja a harisnyát. Üdvözlettel dr Járányi
2013.
07.
24.
vicsek kérdése:

T. Főorvos asszony. 78 éves férfi vagyok, 2 tip. cukorbetegséggel élek.Az elmult időkben az alábbiakat tapasztaltam: Atalpamon a bőr állandóan feszül, a lábam nagy ujjain zsibbadást észlelek. A vádlimon a bőr feszül,s ha hosszabb ideig ülök, a bal lábam alsó combrésze fáj, alig tudok felállni. Rövid gyalpglás után elfáradok. lépni alig tudok. Mindkét térdemben protézis van. Gyógyszereim a cukorbetegségre Meforal 1000 mg, 2x1, atoris 30 mg, 1 db, chinotal 2x1 db, astrix 100mg 1 db. Sajnos a cukrom ,melyet otthon mérek: 8-10 között mozog, soha nem megy 5,8-ra. Különféle vizsgáklatokon voltam, érszükületet nem állapitottak meg. Kérdésem T, FŐorvos asszonytól, mégis mi okozhatja a fent emlitett problémákat?Szives válaszát előre is köszönöm. Szabó Gábor.
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
09.
03.
Tisztelt Kérdező ! Panaszai valószínűleg nem egy okra vezethetők vissza. A cukorbetegség okozta ideg-károsodás (neuropathai) és gerinc probléma állhat a tünetek hátterében- ha az érszűkület valóban kizárható. Üdvözlettel dr Járányi
2013.
07.
23.
Andyka66 kérdése:

Kedves Doktornő ! Pár napja a bal kezem kisujja és a tenyérélem állandó zsibbadásban van,mintha sok kis tűvel szurkálnák, amit nem tudok mire vélni... a könyököm környékét sűrűn próbálom maszirozni és olyankor szinte érzem a karomban a zsibbadás " útvonalát ". Lehet ez idegbecsipődés a könyökömben vagy valami más , és mivel lehetne megszüntetni ezt az érzést mert elég kellemetlen? Előre is köszönöm válaszát !
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
09.
03.
Tisztelt kérdező ! Panaszai hátterében a nyaki gerinc elváltozása, vagy esetleg a rossz testtartás következtében kialakult és és idegképlet nyomódás (TOS) is állhat. Ha panaszai nem szűnnek, javaslom keressen fel egy rheumatológust. Üdvözlettel dr Járányi
2013.
07.
02.
Bözsike kérdése:

Drága Főorvosnő ! VII.8.-n tetszik rendelni a szakrendelésen?- mert úgy hallottam, tatarozni fognak. Szeretném Önt felkeresni.
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
09.
03.
Szeptember 9-ig szabadságon vagyok. Ha bármikor vizsgálatra szeretne jönni hozzám, csak időpontegyeztetés- bejelentkezés után lehet, csak úgy tudom fogadni. Tel 061 4586800 vagy 06203292682 Kérjen időpontot és akkor várom a vizsgálatra. Üdvözlettel dr Járányi
2013.
06.
13.
Bözsike kérdése:

Drága Főorvosnő ! Lábfájdalmam okaként kiderült a gerinccsatorna csontos szűkülete. Mivel már 150 méter megtétele is fájdalmat okoz / ilyenkor le kell ülnöm / és a lumbalis gerinc CT vizsgálata a fenti szűkületet okozza, idegsebész műtétet javasol.Mivel 12 évvel ezelőtt a főorvosnő műtötte meg a hasi aorta elzáródásomat és ezzel azóta nem volt problémám. az idegsebész szeretné ha a műtét előtt érsebész, vagyis a főorvosnő controllálna. Kérdésem : mikor kereshetem fel a szakrendelésen a főorvosnőt ? 1 évvel ezelőtt voltam utoljára. Háziorvosi beutaló szükséges-e ? Válaszát előre is köszönöm.
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
06.
15.
Kedves Bözsike ! Bejelentkezni hozzám csak jövő évre tud, mert nincs már szabad időpont, de ha valamelyik hétfőn délelőtt eljön, akkor a tervezett műtétre való tekintettel meg fogom nézni, csak meg kell várnia amíg be tudjuk hívni. Természetesen kell beutalót hozni. Üdvözlettel dr Járányi
2013.
06.
05.
tunci kérdése:

Üdvözlöm Az ügyben érdeklődnék 20 éve syncumart szedek és az orromon ér tágulat van .Voltam Bőrgyógyásznál de mikor el mondom a syncumart egyből azt mondja értágulat . Meg se nézi stb . Engem nagyon zavar mert már nagyon vörös az orrom . Szeretném valamilyen krémmel enyhíteni vagy kicsit halványítani tudna nekem ebben segíteni melyik krém jó erre . Próbáltam a körömvirágot és az aloeverát is .
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
06.
15.
Kedces Tunci ! A Vichy krémek között van, amelyik halványítja az értágulatot, vagy radiofrekvenciás kezeléssel tüntethető el. Jelentkezzen be hozzám az Aesthetica Orvoi Központba, és vizsggálat után tudom megmondani, hogy kezelhető-e. Üdvözlettel dr Járányi
2013.
06.
02.
Lábmasszírozás kérdése:

Kedves Doktornő, Ajándékba szeretnék adni egy lábmasszírozó gépet egy illetőnek (60 éves férfi), akinek több értműtétje volt, a lábában kétszer kellett ereket cserélni, és volt egy szívbypass-a is (egy részük saját ér, más részök műér), és abban kérném a véleményét, hogy nem okozhat-e problémát egy lábmasszírozó gép. Úgy látom, vannak csak masszírozó, és elektromágneses hullámokkal operáló gépek is; kérem, legyen kedves arra is válaszolni, hogy akár az elektromágneses is használható-e. Magam azért gyanítom, hogy nem okozhat problémát, mert az illetően egyébként is mozgatnia kell a lábait, és arra kell törekednie, hogy minél jobb legyen a vérkeringés a lábfejekben (amik egyébként sokszor elég hidegek). Válaszát előre is köszönöm.
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
06.
15.
Tisztelt Kérdező ! Ahhoz hogy véleményt tudjak mondani, ismernem kellene a gép típusát, gyártóját stb. Így sajnos nem tudok tanácsotadni.. Üdvözlettel dr Járányi
2013.
05.
24.
Kismama kérdése:

Kedves Doktor Nő! Érdeklődnék,hogy kismamaként mit lehet tenni alsó végtagi visszérrel?Sajnos nem terhesség alatt jött ki hanem sokkal előbb és egyre rosszabb. Érdemes-e esetleg felkeresni önt?Azért is kérdezem így ,mert sajnos több kismama társamat "elhajtották" több érsebészetről mondván úgysem lehet mit tenni ,mert kismama. Tanácstalan vagyok és aggódom trombózis és esetleges egyéb szövődmények miatt. Van-e ilyenkor lehetőség gyógyszeres kezelésre vagy bármilyen megoldásra ami nem árt a babának? Köszönöm Ágnes
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
05.
25.
Kedves Ágnes ! Természetesen a terhesség alatt sok mindent nem tehetünk a visszerekkel, de a panaszok enyhíthetők. Jelentkezzen be hozzám egy vizsgálatra és ott megbeszéljük a tennivalókat. T 061 4586800 vagy 06 20 3292682
2013.
05.
08.
lilas erek kérdése:

Tisztelt Doktorno! 24 eves vagyok fiu, 2 hete kb. a melkasom korul kis lila ereket, (vizszintesen a melkasomon) vettem eszre, nem erzek semmi fajdalmat, ilyesmit. Kerem nyugtasson meg hogy semmi komoly. Elore is koszonom!
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
05.
25.
Tiszelt Kérdező ! Valószínűleg tényleg semmi komoly, de látatlanban nem tudok mit mondani. Jelentkezzen be és megbeszéljük. (T 061 4586800 vagy 0620 3292682Üdvözlettel dr Járányi
2013.
04.
26.
érszűkület kérdése:

Tisztelt Járányi doktornő! Édesanyámnak 2005-ben érelzáródása volt a combjában.Combtőtől féllábszárig műtötték műeret tettek be.2012-ben kiderült hogy a bokájában is érelzáródás van. Volt már érfestésen,értágítás,és infúziós kezelésen de semmit sem javult. Az orvosa azt mondta nem tud rajta segíteni műteni nem lehet. Csak akkor menjen vissza hozzá ha üszkösödik és amputálni kell.Lehetséges hogy ez így van?Nincs más kezelés ami esetleg segíthetne? Várom mielőbbi válaszát. Üdvözlettel:Zulinger Krisztina
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
05.
25.
Tisztelt Krisztina ! Látatlanban nem tudok mit mondani. Jelentkezzenek be egy vizsgálatra hozzám, hozzák el az összes leetüket, és megbeszéljük. (T 061 4586800 vagy 0620 3292682Üdvözlettel dr Járányi
2013.
04.
26.
Kovács Andrea kérdése:

T Doktornő! Nem tudom igazából önnek kell e feltennem ezt a kérdést,ha nem elnézését kérem és köszönöm segítségét. A gondom igazából az,hogy tavaly már észrevettem rövidnadrág viselésnél ,idén még inkább,hogy a bal lábam már szemmel láthatóan erősebb . A combomnál mérve ez kb. 5 cm t jelent a vádlimnál pedig 3 at. Nem tudom hova kell ezzel fordulni vagy egyáltalán jelenthet e ez valamilyen betegséget? 5 évvel ezelőtt volt egy agyvelőgyulladásom ,édesanyám pedig rákban hunyt el két éve. Lehet,hogy ezek nem lényeges dolgok ennek szempontjából.. válaszát előre is köszönöm Tisztelettel Kovács Andrea
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
05.
25.
Valószínűleg tényleg semmi komoly, de látatlanban nem tudok mit mondani. Azért kellene egy mélyvénás ultrahang és néhány vizsgálat. Jelentkezzen be és megbeszéljük. (T 061 4586800 vagy 0620 3292682 ) Üdvözlettel dr Járányi
2013.
04.
08.
hajszálér kérdése:

Tisztelt Doktornő! Hajszálér problémáim vannak a jobb lábamon nem jelentős pusztán esztétikailag zavar engem!A kérdésem annyi lenne hogy lézeres eljárással most hogy itt a tavasz és süt a nap meglehet-e csináltatni mert az injektios eljárást ilyenkor már nem javasolják mondván ott a bőr bebarnul!Kérem válaszát mert ha lehetséges akkor bejelentkeznék a magánrendelésére!Köszönettel,Muszkás Melinda
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
05.
25.
Sajnos a lézeres kezelés után sem lehet napozni egy hónapig. Javaslom jöjjön el és megbeszéljük, mert lehet hogy radiofrekvenciás kezeléssel (TC3000) még meg lehet oldani. (T 061 4586800 vagy 0620 3292682) Üdvözlettel dr Járányi
2013.
03.
24.
Ország Attila kérdése:

Tisztelt Doktornő! Azt gondoltam, hogy csak szemrevételezés után lehet pontos diagnózist felállítani,de azért ennyi várakozás után egy kicsit bővebb és hosszabb válaszra vártam.Így az oldal értelme is megkérdőjelezhető.Természetesen nem netgyógyítás, woodoot vártam, de ennél mindenképpen többet. Köszönettel : Attila
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
05.
25.
Tisztelt Attila ! Sajnálom, ha ezt így érzi. Javaslom keresse fel dr Dzsinich Csaba Professzor Urat (ÁEK) aki a véás billentyűpótlás nagy szakértője. Üdvözlettel dr Járányi
2013.
03.
22.
Keloid kérdése:

2011 áprilisában észrevettem a jobb combomon, a fenekem alatt egy anyajegy szerű bőrkiemelkedést. A bőrgyógyász akkor megnézte, mondta, hogy a mérete miatt ő nem veheti le, ezért kiírt 2 hét múlva egy műtétre. Akkor az a bizonyos kiemelkedés már sokkal kisebb volt, ám a sebész azt mondta, mindenképpen le kell venni. Szövettani vizsgálatra azonban nem küldték el. Körülbelül a műtét után 2 hónappal elkezdett fájni a sebhely, és meglehetősen megdagadt. Visszamentem a sebészetre, ahol azt mondták keloid-os. Kaptam rá krémet, és átküldtek a plasztikai sebészetre. Novemberben kaptam bele egy Kenalog injekciót, majd decemberben is. A súlyos mellékhatások miatt többet nem kaphattam. 2012 februárjában a plasztikai sebész felnyitotta a heget, és hegkimetszést hajtott végre. Elég sikertelenül, mert utána még nagyobb fájdalmaim voltak, 3 hónapig használtam rá Kelo-Cote-ot. Júniusban kaptam egy újabb Kenalog injekciót, júliusban csak egy kontrollra kellett menni, majd októberben, novemberben és decemberben ismét Keloid injekciót kaptam. A sebem pedig borzalmasan fáj továbbra is, elég nagyméretű és frontérzékeny, azt mondta az orvos, hogy ez teljesen normális. Mit gondol, mennyi kezelés kell még ahhoz, hogy javuljon a helyzet? Vagy szükség lesz műtétre még?! Válaszát előre is köszönöm!
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
03.
23.
Tisztelt Kérdező ! Javaslom bőrgyógyászhoz forduljon kérdéseivel-panaszával, illetve plasztikai sebész tud véleményt mondani a keloiok kezeléséről. Én, mint érsebész, átengedem ezt a specialistáknak.
2013.
02.
09.
kapocs kérdése:

Tisztelt Doktornő! :Az angiológus szerint " A bal VSM térd mediális condilusa alatti beömlésénél kissé tágabb perforáns bill. elégtelenségét veti fel. Az érsebész szerint VSM bal oldalon enyhe reflux Ez a két dolog egyébként egy, és ugyanaz? A lábon első ránézésre, szinte semmi nem látszik még, csak a vádlin egy átfutó ér, kissé lilás..viszont az érsebész prognózisa szerint 10 év múlva műtét. Nem lehet, még kialakulás előtt a VSM-t kezelni? Vagy az erek láthatóvá válásával majd ha "elromlik" egy ér, akkor időről időre fokozatosan lehet eltüntetni ezt a felületes vénát? Hol lesznek vajon először láthatóak az elváltozások? Mi a legjobb megoldás? Köszönettel..J.
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
03.
23.
Tisztelt Kérdező ! Látatlanban nem lehet pontos véleményt adni, javaskom, jelentkezzen be hozzám a 06 20 3292682 számon és megbeszéljük a teendőket Üdvözlettel dr Jármyi
2013.
02.
06.
sport visszeres panaszok esetén kérdése:

Tisztelt Dr. Járányi Zsuzsanna! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy melyek azok a sportok, amelyek visszeres panaszok esetén (huszonöt éves nő vagyok ) ajánlottak, vagy legalábbis nem károsak és veszélyesek. A gyaloglást és az úszást tudom, hogy hasznosak és azt is tudom, h. a futást viszont jobb kerülni. Ezeken kívül tudna-e nekem tanácsolni valamit? Az aerobik-jellegű, nem kifejezetten ugrálós, hanem inkább testformáló-kondícionáló torna milyen hatású? Káros? (Egy-két vizsgálati érték: status: bal oldalon tágult reticularis visszérhálózat, gyulladásra utaló jel nincs, Homans pair neg. Jav.:Lioton 100000 gél, I-es kompressziós fokú gumiharisnya, kúraszerűen detralex 2x1, Sclero. th. mérlegelendő. egy korábbi vizsgálat eredményei: status: carotisok mko. jól tapinthatóak, felettük zörej nem hallható. Felső testfél keringése intact. Hasban pulsaló terime nem tapintható. Alsó vgt. pulsus status ++++. Trophicus zavar nincs. Spider varicositas. Mélyvénás keringésielégtelenség nem detectalható.) ezek kb. 2 évvel ezelőtti vizsgálati eredmények. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: P.Anna
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
03.
23.
Tisztelt Kérdező ! Látatlanban nem lehet pontos véleményt adni, javaskom, jelentkezzen be hozzám a 06 20 3292682 számon és megbeszéljük a teendőket Üdvözlettel dr Járányi
2013.
02.
04.
kabino kérdése:

Ország Attila kérdése: Tisztelt Doktornő! Kérdéseim a következők: Most 40 éves vagyok és 15 éves koromban mélyvénás trombózisom lett.Mára már a véna iliacaban lévő alvadék régen feloldódott, de a vénabillentyűk természetesen károsodtak.A bal lábam vastagabb és nehéz láb érzés valamint keményedés szokott előfordulni.Kompressziós harisnyát hordok. A kérdésem az lenne, hogy Magyarországon létezik-e un. vénabillentyű plasztika, korrigálás vagy egyéb olyan vénabillentyű műtét, ami az én koromban eredményes és hatékony lenne a fent említett tünetek enyhítésében és a további életminőségem javításában.Esetleg külföldi lehetőséget tudna-e ajánlani? A másik kérdésem az lenne, hogy a bal vádlimban, a boka fölött megjelenő barna, piros folt, amely a pts miatt lassan kialakult enyhíthető, vagy megszüntethető-e valahogyan, esetleg orvosi pióca segítségével? Válaszát előre is köszönöm. Attila
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
03.
23.
Tisztelt Kérdező ! Látatlanban nem lehet pontos véleményt adni, javaskom, jelentkezzen be hozzám a 06 20 3292682 számon és megbeszéljük a teendőket Üdvözlettel dr Járányi
2013.
02.
02.
süni kérdése:

Tisztelt Doktornő! 35 éves, vékony testalkatú kétgyerekes anya vagyok. Kb. fél évvel ezelőtt két ágyéki visszeret vettem észre magamon, majd hamarosan a hasamon is, a köldököm alatt kidülledő erek jelentek meg. A háziorvos érsebészhez küldött, aki laborvizsálatot és hasi ultrahangot kért, melyek eredménye kóros eltérést nem mutatott. Voltam duplex ultrahangvizsgálaton: mindkét oldalon az inguinalis regióban néhány tágabb, felületes, de jól áramló vena észlelhető, melyek a hasfalra is kissé felterjedtek. Nőgyógyászati vizsg.: mk. oldali parametriumban kiterjedtebb vénás plexusok ábr. Kardiológiai vizsgálatok kizárták a tünetek szív eredetét. A probléma okát nem találva Detralex tbl.-t kaptam, amely valamelyest javított a helyzeten. Nemsokára viszont a karjaimon kezdtek kidülledni az erek. Ha melegem van szinte ceruzavastagságúra duzzadnak, kiemelkednek, és feszítő érzést okoznak, viszont ha fázom, visszahúzódnak. Mi a véleménye, mi okozhatja ezeket a tüneteket? Kell-e vele foglalkozni, vagy csak esztétikai probléma? Válaszát előre is köszönöm: Annamária
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
02.
03.
Kedves Kérdező ! Pontos választ nehéz lenne adni kérdésére, főleg vizsgálat nélkül. Jelentkezzen be hozzám a 061 4586800 számon az Érsebészeti Klinikán lévő ambulanciámra, vagy a 0620 3292682 számon a magánrendelésemre. Kérem hozza el összes eddigi leletét, hogy véleményt alkothassak problémájáról. Üdvözlettel dr Járányi Zsuzsanna
2013.
01.
29.
erzsi62 kérdése:

Tisztelt Doktornő! A következő kéréssel fordulok Önhöz: 2013. január 5.-én Tromboflebitis cruris l.s. diagnosztizáltak nálam. A therápia: 10 db Clexane injekció, Augmentin Duo, rugalmas pólya, jégzselé, Lioton krém. Az injekciók elfogyása után doppler vizsgálaton vettem részt. Perif. pulsusok mko.tap., VP-VF légzésszinkron, Mko. varicositas, Mélyvénás thrombosis nincs. A vizsgálat alatt még a belboka felett 5 cm-es szakaszon bőrbevérzés volt látható. Visszérműtétet javasoltak. Jelenleg már dolgozom, kompressziós harisnyát viselek, használom a jégzselét és a Lioton krémet. Szeretném a Doktornőt kérdezni, hogy el tudnék-e menni Önhöz a Városmajori Klinikára OEP által támogatott hagyományos visszérműtétre? Mi ennek a módja, ha lehetséges? Fejér megyében lakom. A háziorvosom szerint csak akkor adhat beutalót, ha a kórház kiad egy fogadó nyilatkozatot. Egyébként 1996-ban a doktornő már operált engem. A másik lábamon végzett visszérműtétet, ami nagyon jól sikerült, azóta sem volt semmilyen problémám vele, a műtét során keletkezett egy-két apró heg is szinte láthatatlan. Várom szíves válaszát, köszönettel, tisztelettel: egy volt betege
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
02.
03.
Kedves Erzsi ! A kérdésére már a más úton való megkeresése után már válaszoltam. Várom a műtétre. Üdvözlettel dr Járányi
2013.
01.
22.
DÉ kérdése:

Tisztelt Doktornő! 45 éves vagyok, az utóbbi két-három évben feltűnően elkezdett romlani az amúgy sem tökéletes lábaim állapota. (visszeresség mindkét lábon, hajszálér és vénatágulatok, fáradékonyság). Kérdésem az lenne, hogy ha én Budakeszi lakos vagyok, akkor a háziorvos be tud-e utalni Önhöz egy alaposabb vizsgálatra és konzultációra, vagy csak a magánrendelésére van lehetőségem eljutni. Válaszát tisztelettel köszönöm: Darabos Éva
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
02.
03.
Tisztelt Kérdező ! Rendeléseimre a következő helyekere tud bejelentkezni, illetve időpontot kérni: OEP finanszírozott rendelés, Háziorvosi beutaló szükséges Érsebészeti Klinika Semmelweis Egyetem Budapest 1122 Városmajor 68. Bejeletkezés: 36 (1) 458 68 00 Rendelés: hétfőn 9-14 Magánrendelések, NEM tb finanszírozott- a vizsgálat, konzultáció ára 12.000-15.000 Ft MOM park, Oxivit Orvoscsoport Rendelője MULTI-MED X Kft Bejelentkezés: 06 (70) 60 84270, 06 (20) 3292 682 Rendelés: hétfőn du 17-20 e-mail: drjaranyi@t-email.hu MULTI-MED X Kft rendelője: XII. Hegyalja út 96. Bejelentkezés: 06 (70) 60 84270, 06 (20) 3292 682 Rendelés: hétfőn du 17-20 e-mail: drjaranyi@t-email.hu MULTI-MED X Kft rendelője: Balatonvilágos, Csók sétány 36. Bejelentkezés: 06 (30) 919 49 89 Rendelés: szombaton de e-mail: drjaranyi@t-email.hu Gódor Polyklinika Dunakeszi, Könyves Kálmán 19 Bejelentkezés: 36 (27) 341 507 Rendelés: szombat délelőtt www.polyklinika.hu Aesthetica Intern. Medical Center (csak visszeres, seprű-eres panaszokkal !) 1054 Budapest, Szabadság tér 7 (Platina torony) Bejelentkezés 36 (1) 374 60 61 www.aesthetica.hu e-mail: info@aesthetica.hu Várom az egyeztetett időpontban. Kérem, korábbi leleteit, zárójelentéseit hozza magával. Üdvözlettel: dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
01.
19.
edit83 kérdése:

a kislányom 3 hónapos, az ultrahangon vérrögöt találtak a fején.Tünetei nem voltak.Kiirtak E-vitamint,és még a CERAXON nevü gyógyszert.Másfél honapig kell szednie.Elég-e ez a gyógyszer.
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
01.
19.
A Ceraxon agyi keringési zavaroknál, stroke- esetén alkalmazott gyógyszer , kb másfél hónapos adagolással. Sajnos nagyon szűkszavúan írt a tünetekről- ha nem voltak tünetei a gyereknek, miért készült az ultrahang??- mi volt a CT eredménye stb. Véleményt csak ezek ismeretében lehetne mondani. Üdvözlettel dr Járányi
2013.
01.
15.
terhesség kérdése:

Tisztelt Dr.Nő! Jelenleg 16 hetes terhes vagyok,ez a 4. terhességem, a 4. császármetszés előtt állok,37 éves leszek hamarosan. Az előző két terhesség/a nagyobb3,5 éves lesz,a kicsi 14 hónapos/alkalmával jöttek elő a visszeres panaszok,de nem ilyen korán.Most a bal lábam bokától combtőig elég csúnya,fáj több helyen az erek nagyon ki vannak dagadva.Kompressziós harisnyát hordok,Venoruton fortét szedek 1 hete napi 2-t. Ön szerint mit kéne tennem,hogy ne rosszabbodjon az állapotom a hátralevő 5 hónapban vagy csak mérsékelten?Esetleg más kezelést javasolna-e?Válaszát előre is köszönöm!
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
01.
19.
Kedves Kérdező ! Terhesség és szoptatás alatt leginkább csak a kompressziós harisnya -combtőig érő!- viselése a végtag felpolcolása és az esetleges érzékeny területek jegelése végezhető. A szoptatás befejezése után feltétlenül jelentkezzen érsebészeti rendelésen.. Ha úgy gondolja hogy vizsgáljam meg és beszéljük meg a kezelési lehetőségeket, jelentkezzen be hozzám a 06706084270 vagy 0620 3292682 számon. Üdvözlettel dr Járányi
2013.
01.
09.
Egészségesen jobb. kérdése:

Tisztelt Doktor nő! Zsolt vagyok. Azzal a kéréssel fordulok önhöz,hogy 2012.11.12-én trombózisos panaszt tapasztalva Debrecenbe kórházba kerültem. Ott is kellett maradnom,mert megállapítást nyert a diagnózisnál a trombózis. A jobb avt. boka szintnél 2 cm-rel, vádli szintnél 2-cm-rel,térd alatt 4 cm-rel vastagabb volt az ellen oldalihoz képest. A bőr melegebb tapintású az ellen oldalihoz képest. A jobb vádli feszes,oedemás,índúralt volt. A Color Doppler vizsgálatnál: A véna femoralis dist. felében a véna popliteában a lumen kiszélesedett, a felső szakaszon echoszegényebb, a popliteában inhomogen thrombussal kitöltött. A v. femoralis felső harmadában az áramlás akadálytalan. A lábszár vénáiban kissé lassult az áramlás. A véna saphena magna beömlése szabad. DB. Belgyógyászaton kezeltek 12 napig. Magasra terjedő,jobb oldali alsó végtagi thrombosis miatt. Alkalmazott terápia:Inj.Clexane, Tbl. Syncumar, Tbl.Kalium-R, Tbl.Furosemid, könnyű vegyes étrend. INR-értékek a zárójelentésen:1,14.-1,36.-1,85.-1,77.-1,83.-2,01.-14,95.-1,8.-1,97.-2,00.-2,34. Itt haza engedtek 2012.11.23-án. Javaslat: a jobb alsó végtag óvatos terhelése, 3 hónapig,rugalmas pólya viselés, este : 5 mg. Syncumar (acenocumarol) ugyanabban az időpontban bevenni. Syncumar gondozási könyvben: 11.23-án INR:2,34 tabl.1 mg-os:5-5-5. 11.27-én INR:3,25 tabl.5-4-5-4. 12.04-én INR:4,0 tabl.4-4-4. 12.07-én. INR:2,91. tabl.4-4-4. 12.19-én. INR:2,80 tabl.1 mg-os.4-4-4. Érsebészeten azóta nézték és napközben kompressziós harisnya viselését javasolták. és 3 hó múlva DEODEC II-es Belgyógyászaton thrombophilia irányába történő kivizsgálásra jelentkezzek. 2013.01.23-ára van idő pontom DB.Klínika. Másrészről foglalkozásomat tekintve,hogy katona vagyok Bp.Honvéd kórházban pedig 2013.01.08-ra vizs. indoka: ellenőrző vizsgálat és véleményezés, -recanalizatio,postthromboticus tün etek irányában. A várható anticoagulálás időtartalma?,illetve thrombophylia irányú gen. vizsálat szükséges? (átmeneti LMWH kezelés mellett? v.később, OAC kezelés felfüggesztésével? ) . Jelenleg EÜ.szabadságon vagyok lakásomon 2013.02.01-g. Bp.-i főorvos részéről. A kérdésem ezek után,hogy kb.mikor várható ennek a betegségnek a meggyógyulása? Jelenleg olyan érzéseim vannak a jobb lábamba a térd alatt a lábfejig ,hogy mintha a csont felől a bőr irányába a bőr alá kifele szivárogna a vér több ponton,ha járkálok rajta,de előfordul,hogy ha síkban pihentetem akkor is ezt produkálja. Mitől van ez és mi okozhatja ön szerint ezt az érzést és mit tegyek ilyenkor? Ezt még nem tudta az aktuális orvosom megmondani,csak kaptam detralex tabl.500 mg-ost abból szedek R:1,-D:1. tablettát. A tünet vagy érzés egy hét után sem változott! A jobb lábamon teletalpra még nem tudok teljesen állni csak a külső lábélen közlekedek,még feszül a lábam,ha arra állok ez kb. mikor várható,hogy elmúlik? A tegnapi nap voltam BP.Honvéd kórházban és egy újabb vizsgálat volt aminél az Anamnézis/ Status: 2012.nov.jobb AV_n femoropopl.szintű MVT zajlott le. Debrecenben Syncumar th-ra állították. Jelenleg terheléskor kompressziós harisnya viselése mellett mérs.végtagduzzanata van. VDS: jobb VFC lumene szabad,VFS kezdeti kb. 20 cm-s szakaszán thrombus nem látható, VPO-ban kb. 20-25%-os recanalisatió,friss trombózisra utaló jel nincs. Vizsgálatok: 11301 Kontrollvizsgálat,konzílium 17310 Perifériás keringés funkcionális vizsgálata 17320 Perifériás keringés terheléses vizsgálata 3617L Duplex UH,végtagi erek Megállapított Diagnózis: 18720 Vénás elégtelenség (idült)(perifériás) Terápiás terv(terápia): effektív Syncumar th. folytatása,jelenleg 4 mg. rendszeres INR kontroll mellett,terheléskor II kompressziós gumiharisnya viselése. Másik orvos részéről: A genetikai vizsgálat egy hónap múlva tablettáról injekcióra való átálással. Harmadik orvos részéről: Vizsgálatok: 11041 Vizsgálat Megállapított Diagnózis: 18020 Az alsó végtagok mély vénáinak gyulladása és thrombophlebitise Z9210 Hosszas alvadásgátló kezelés(tartós,jelenleg is) Terápiás terv(terápia)/ Vélemény: A fentiek értelmében további érsebészeti és haemostazeológiai kontroll vizsgálatok Debrecen,sz.e. intézetünkben, ill. fizikai kímélet és tartós anticoagulálás szükséges. Ennek biztosítására 1 év időtartamra Korlátozással alkalmas minősítés javaslattal FÜV II. Biz.elé állítjuk,amelyre 2013.január 30-án. Kérdésem még az lenne,hogy meg tudjak felelni a munkába álláshoz,hogy a bizottság elfogadhatónak döntsön mit tegyek? pihentessem a lábam,vagy járkáljak rajta? Ha érzem azt a bevérzéses állapotot mit tegyek vagy ne foglalkozzak vele sétáljak tovább vagy síkban pihentessem? Mi lehet az esélyem,hogy munkába járhatok,mert HB.város-Debrecen. között kb.20 km van ez busszal 30 perc ezt végig kell állnom vagy jó esetben ülnöm aztán még előtte illetve utána 15-15 perc gyalog és utána jön a többi munka meg tehetem ezt így? vagy mit tegyek a mielőbbi gyógyulásom érdekébe jan .30-ra. illetve összességében? A kompressziós harisnyát mindkét lábon kell hordani? mert volt olyan orvos aki vizsgált azt mondta az egészséges és betegen is kell hordani,de volt aki mosolygott rajtam amikor mindkettőn hordtam,hogy jó? A katonaságnál tudok-e így vajon dolgozni,ha ezek az eredményeim? Elnézést a sok kérdésért,de ezek nagyon érdekelnek mit tegyek,hogy jól tegyem,vagy terhelhető-e úgy hogy beutazom a munkahelyre és dolgozom napi 8-10 órát? utazással. Én szeretnék dolgozni,ha a lábam engedi,ezt a kis fájdalmat pedig elviselem,ha ezt a lábam is elviseli. Mit javasol doktornő? Előre is köszönöm válaszát kérdéseimre. Tisztelettel Zsolt.
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
01.
19.
Tisztelt Zsolt ! A katonasági munkakör általi terhelést stb az üzemorvos ismeri, a munkaképességéről az adott munkakörben Ő tud véleményt adni.A szakami kérdésekről annyit, hogy a genetikai vizsgálat valósznűleg javasolt, ahhoz viszont le kell állítani a tartós véralvadás gátlásról. A kompressziós harisnya viselése- combtőig érő !- mindenféleképpen javasolt. Az érintett végtagon terápiás céllal. Amennyiben a másik lába is visszeres, akkor arra meg megelőzési-karbantartási céllal jön szóba viselése. A vétag - kompressziós harisnyában- normál viszonyok között terhelhető. A plusz súlyok emelése, a direkt meleghatás és az egy helyben állás azonban nem javasolt. Mozogni, járkálni, gyalogolni lehet. Üdvözlettell dr Járányi
2012.
12.
24.
sagyibo kérdése:

Üdvözlöm. 3 napja a jobb combom belső hátsó felénél, mindig ugyan azon a helyen egy nagyon éles, késszúráshoz hasonló fájdalom jelentkezik.időtartama rövid 1-2mp és mintha 2 darab pulzálás lenne.utána tompul a fájdalom, majd kb 30 mp múlva újra jelentkezik az erős fájdalom. elő fordul, hogy csak 2-3szor ismétlődik a szúrás ,de van hogy 7-8 percig is eltart mire megszűnik. nyomásra nem érzékeny a fájdalom pontja. nem görcsöl a lábam. Pont ünnepek vannak, holnap karácsony. Sürgősen keressek orvost vagy ráér az újévig?Illetve mi lehet ez? Válaszát előre is köszönöm.
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
01.
19.
Tisztelt Kérdező ! Valósznűleg panaszai gerinc eredetűek, kisugárzó fájdalomról lehet szó. Javaslom nonsteroid fájdalomcsillapító (ibuprofen) szedését és rheumatológiai vizsgálatát. Üdvözlettel dr Járányi
2012.
12.
18.
Köszönöm a válszt előre is. kérdése:

Tisztelt Doktornő! 59 éves vagyok és mindkét lábam igen csúnyán visszeres lett. Úgy tudom , hogy a lézeres visszérműtét az amely korszerűnek számít. Szeretném megkérdezni, hogy támogatja -e az OEP ezt a műtéti megoldást. Köszönettel. G. Anikó
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
01.
19.
Kedves Anikó ! A lézeres visszérműtétet az OEP nem támogatja Az Érsebészeti Klinikán ahol végzem ezeket a műtéteket -a Semmelweis Kft honlapján is láthatóan- 285 ezer Ft ba kerül egy láb lézeres visszérműtéte. Ha úgy gondolja hogy vizsgáljam meg és beszéljük meg a kezelési lehetőségeket, jelentkezzen be hozzám a 06706084270 vagy 0620 3292682 számon. Egészségpénztári tagság esetén a pénztár visszautalja a műtét árát. Üdvözlettel dr Járányi
2012.
12.
13.
jakabne kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Édesapámnak hasi aorta aneurizmája van.Azt írják a vizsgálat eredményei, hogy a hasi aorta az oszlás fölött jelentősen kiszélesedik.11 cm hosszú szakaszon a legnagyobb átmérő 7 cm, körkörös fali trombrus látható.Most megkell őt operálni.Erről szeretném a doktor urat kérdezni.Mennyi veszélyes ez a műtét, illetve, hogy nagy hasi műtét csinálnak neki vagy úgynevezett katéteres úton is elvégezhető.Milyen a gyógyulási folyamat illetve altatják vagy helyi érzéstelenítéssel elvégezhető.Nagyon várom a válaszát mert aggódom édesapámért.Előre is köszönöm. Tisztelettel: Jakabné
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
01.
19.
A hasi aorta tágulata 6 cm felett már veszélyes, és gyakran megreped. A műtéti megoldása absolut javasolt. Az hogy megoldható-e katéteres -stent graftos- megoldással, vagy nyitott hasi műtétre van szükség, több tényezőtől függ. ( a beteg kora, általános állapota stb, de az értágulat alakja, mérete és elhelyezkedése is nagy szerepet játszik benne) Ha úgy gondolja hogy vizsgáljam meg és beszéljük meg a kezelési lehetőségeket, jelentkezzen be hozzám a 06706084270 vagy 0620 3292682 számon Üdvözlettel dr Járányi Zsuzsanna
2012.
11.
25.
szervült thrombus kérdése:

Tisztelt dr. Járányi Doktornő! Szíves válaszát, illetve segítségét szeretném kérni az alábbiakban: Férjem 50 éves nem túlsúlyos, mozgékony férfi. 46 éves korában derült ki, hogy cukorbeteg, reggel napi egy Merckformint, este egy Lantus injekciót szed, illetve ad magának. Van gerincsérve is, amelyet MR vizsgálattal mutattak ki korábban. Régóta zsibbadt és fájt, keményedett és dagadt a lába és külső elszineződés is volt rajta ezek a tünetek csak most derült ki, hogy szervült trombózis miatt vannak, elment kórházba, ahol vizsgálatok alapján beállították Warfarin Orion tabletta szedésére és javasolták a gumiharisnya viselését végig combtőig, mivel azt mondta az orvos, hogy végighúzódik az egész lábában ez a szervült trombózis. Ezután heti egyszeri laborvizsgálatot javasoltak és három hónap múlva kontrollt. Kérdésem az lenne, hogy műtét, vagy egyéb kezelés van-e erre a betegségre, milyen veszélyei vannak és mikor, egész életen át kell-e vérhígító gyógyszert szednie és mit lehetünk azért, hogy a legjobbak legyek a jövőre néző kilátások? Heti két alkalommal 2 órás néptánc próbára járunk együtt, egyenlőre a túlterhelést nem javasolták, hosszabb távon mi a véleménye Önnek, árthat-e a tánc, illetve ezzel kapcsolatban mire kell vigyázni. Szíves válaszát, előre is köszönöm! Tisztelettel: Bodroginé
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
01.
19.
Tisztelt Bodroginé ! A kialakult mélyvénás thrombozis megfelelő véralvadásgátó kezelés és kompressziós harisnya viselés mellett nem korlátozza a fizikai aktivitást. Természetesen nem a korai szakban, hanem a szervülés után. A gyógyszer szedését az ér lumenének megnyílása után lehet abbahagyni. Az ismeretlen eredetű thrombozisok esetén javasolt a genetikai vizsgálat elvégzése is. A mozgás- megfeleleő 2 kompressziós , combtőig érő harisnyában végezve általában nem ártalmas Üdvözlettel dr Járányi
2012.
11.
05.
trombózis kérdése:

Tisztelt Doktornő! Első szülésemkor mélyvénás trombózisom volt a bal karomban, mert a dula a cukor infúziót félreszúrta. 9 hónap után eltűnt a vérrög, leállítottak a szinkumárról. Genetikai vizsgálat eredménye, hogy semmilyen hajlamom nincs trombózisra.Teljesen egészséges vagyok. Most 20 hetes vagyok a második babánkkal. Szerintem nem kell vérhígítót kezdenem újra a fentiek miatt. Mi az Ön véleménye erről? Köszönöm válaszát előre is! Üdvözlettel: Bea
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
01.
19.
Tisztelt Kérdező ! Szerzett eredetű mélyvénás thrombozisál nem várható annak kiújulása, ha csak nem ismétlődik a kiváltómok. Természetesen vigyázzon, hogy ne érje semmilyen ártalom a karját. (Tartós leszorítás, melegítés stb) Üdvözlettel dr Járányi
2012.
10.
02.
mitya kérdése:

Tisztelt Doktornő ! Szeretném a tanácsát kérni:Lányomék 12-13 órás repülőút előtt állnak,és a hosszú ülés miatt félek trombózis veszély kialakulásától,igy goldoltam hogy előtte 2 nappal és visszaút előtt is szedjenek Detralexet megelőzés végett.Felnőttekről van szó,.kissé visszeres a lábuk.Nem tudom Önnek mi a javaslata ezzel kapcsolatban?/Euthyroxot is szed a lányom,nem tudom nem útközik-e egymással./ Előre is nagyon köszönöm a válaszát.Tisztelettel:aggódó anya
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
01.
19.
Tisztelt Kérdező ! Repülőút alatt a legfontosabb a kompressziós harisnya viselése, a végtag izmainak gyakori megmozgatása-vádlifesztés, lábujjra állás, stb, bő folyadékfogyasztás stb. Kiterjedt visszeresség esetén a hasfal bőre alá véralvadás gátló injekció adása is mérlegelendő. Üdvözlettel dr Járányi
2012.
09.
23.
Thrombosis kérdése:

Tisztelt Doktor Nő! 1,5 m magasból leugrottam, rosszul érkeztem majd a külbokaszalagok sérültek. 6. héten thrombosis-t állapítottak meg először felületi, majd mélyvénást. Vérhigítót sajnos nem kaptam 6. hét előtt. Ön szerint mennyire volt súlyos thrombosisom? Ebből kifolyólag maradandó károsodásom lesz? 2012.07.05. Jobb V-i duplex UH vizsg.: A vena tib. post. distalis részének áramlása csökkent. A felületes vena femoralis distalis részének áramlása és comprimálhatósága kicsit csökkent. --- kezdődő részleges thrombosis az erekben. A vena peronea felső része kiszélesedve, nem comprimálhatóan bethrombotizált. A többi mélyvéna cariber áramlása megtartott. A vena saphena, parva beömlése nem azonosítható a magna beömlése szabad. 2012.07.09. Jobb AV-i duplex UH vizsg.: A VFS és a VP jól comprimalható, lumenük szabad. A vena tib. Post. A lábszár felső harmadának megfelelően teljes elzáródást okozó thrombus ábr.- ebben a magasságban a vena nem comprimalható. A boka magasságában a VTP-ben gyér colorjel jelent meg. A vena tib. anteriorban a keringés végig megtartott. Vél.: a VTP-ben thrombosis igazolódott. Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel:Gábor
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2013.
01.
19.
Kedves Kérdező ! Szerencséje van, mert a kialakult thrombozisa nem súlyos, hiszen a lábszáron lévő mélyvénák közül csak egyet érint. Így nem kell tartós károsodásra számítania. Üdvözlettel dr Járányi
2012.
09.
12.
gyulladás kérdése:

T doktornő! Elnézést hogy önhöz fordulok, de bőrgyógyászt nem találtam. Borotválkozás után a nyakamon és az államon begyulladtak a szőrtüszők, mely első nap fájt majd B vitaminos arcszesszel kenve már csak viszket de még kellemetlen. Sajnos egyet ki is nyomtam mert azt hittem pattanás. Néhány kérdésem lenen: 1. Ez önmagában fertőzhet, ha csak megérintem (támasztom a fejem), és utána máshoz érek a kezemmel vagy kimegyek wc-re? (férfi) 2. Mikor lehet ismét borotválkozni, még nem merek, de nem szeretnék szakállat sem. 3. Gondolkodtam, hogy szakállvágóval rövidebbre nyírom csak, ám annak a pici műanyagfeje leesett a földre, amit sima szappanos vízzel lemostam. Ennyi elég vagy így azzal még felülfertőzhetem esetleg az arcom? Válaszait köszönöm!
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2012.
09.
21.
Tisztelt Kérdező ! Javaslom vegyen a gyógyszertárban színtelen bőrfertőtlenítőt, vagy egy jobb minőségű arcszeszt és fertőtlenítse aponta többször az arcát és el fog múlni. Üdvözlettel dr Járányi
2012.
08.
21.
SYLVIA48 kérdése:

Tisztelt Doktornő! Szeretném véleményét, illetve segítségét kérni Édesanyám állapotát illetően. Édesanyám 74 éves az elmúlt évig novemberéig, aktív, fiatalos, gyors járású asszony volt. A múlt év augusztusában egy ujságcikknek köszönhetően befizetett egy magánklinikai kezelésre Hévízre, ahol valamiféle elektromos kezelést kapott a viszereire.( mivel azt gyakran fájlalta, trombozisa is volt régebben ) utána fürdőkúrát javasoltak a Hévizi tóban, ahova még két hétig el is jártak. De sajnos novemberre olyan rosszul lett, alig tudott járni, kórházba került, ahol agyi infarktust, vagy hasonlót állapítottak meg, és elmondták egy ilyen rosszullét alkalmával elhalt egy agyi ér egy kis része. Nem tudták megmondani van-e összefüggés a rosszullét és a mostani állapota : hogy alig tud lépegetni, olyanok a lábai mint egy fatörzs, állandóan el vannak zsibbadva térdtől lefelé, azt sem érzi ha a papucsa mellé lép.vezetni kell. Elmondtuk az ideggyógyászaton, - ahova küldték - háziorvosnak, és a kórházban is, hogy volt aza kezelés Hévizen, és hátha ott a kezelések alkalmával vált le a lábában az erekről lerakódás és okozott elzáródást, de azt ne is nézték. Mivel cukros is ezért azt mondták ez gyulladás és a cukrosoknak lassú a gyógyulás!! de november óta sokidő volt már gyógyulni, csak sajnos nem venni észre a változást. Kérem szíves segítségét merre induljunk vele, hol és milyen vizsgálatokra lenne szüksége, hogy ujra járhasson!? Mivel a Balatonfelvidékiek vagyunk, ha lehetne, a környékbeli segítséghez irányítson, nagyon nehezen viseli az utazást. Segítségét előre is megköszönve Babics Istvánné "aggódó gyermek"
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2012.
08.
23.
Kedves Szilvia !VA leírtak alapján Édesanyjának több területen jelentkező érbetegsége lehet, de biztosat mondani csak vizsgálat után lehetne. Javaslom jelentkezzenek be hozzám egy vizsgálatra Budapestre, vagy ha nehezen utazik, akkor Balatonvilágosra (Remélhetően oktbertől már ott is fogok rendelni) . Ismerni kellene az elvégzett vizsgálatok eredményét, stb. hogy véleményt és kezelési javaslatot modhassak Üdvözlettel dr Járányi
2012.
08.
07.
biro gyula kérdése:

egy olyan dologal fordulok önhöz hogy egy 6 honapja a fejemben szuro érzéseket érzek és olyan hogy mintha az erek duzadnának meg de ez másholis észrevetem már pl a vénámnál nemtudom milehet csak pilanatokig tart aztán elmulik türelmét elöre is köszönöm bíró gyula
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2012.
08.
23.
Tisztelt Bíró Úr! Panaszainak lerásából nem állapítható meg azok eredete. Javaslom mérje meg a vérnyomását a tünetek észlelésekor és jelentkezzen be egy neurológiai vizsgálatra. ha van rá lehetősége, esetleg a fejfájás ambulaciára. Üdvözlettel dr Járányi
2012.
07.
29.
Jelige kérdése:

Ird ide hozze1szf3le1sod Kf6vetkező HTML tagokat haszne1lhatod: var RecaptchaOptions = { theme : 'red', lang : 'en' , tinbadex : 5 }; #submit {display:none;}
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2012.
08.
23.
Sajnos ezt nem tudom értelmezni
2012.
07.
28.
Aggódó édesanya kérdése:

Tisztelt Doktornő! Érdeklődni szeretnék, hogy csecsemőkkel is foglalkozik-e, valamint tanácsot tud-e adni nekünk? A Kisfiam 3 hónapos, a nyakán(fül alatt, picit mögött) lévő hemangiomával született, amely (úgy tudom így van "rendjén") ez folyamatosan nő, illetve dudorodik, feszül. A gyermekorvos által kiadott beutalóval próbáltam időpontot kérni a Heim Pál (oda tartozunk) kórház szakrendelésén, de azt a választ kaptam, hogy szeptemberig senki sem rendel és ezt követően is csak az időpont egyeztetésig jutunk, amelyet gondolom, hogy mikorra fogok megkapni. Mivel olyan helyen helyezkedik ez el a Kisfiam bármikor belekaphat, illetve van egy 2 és fél éves Kislányom akivel ugyan ezt "megbeszéltük", de a Gyermekek ilyen szempontból kiszámíthatatlanok, bármennyire is értelmesek. Amennyiben Gyermekeket fogad, szeretném megkérdezni, hogy ezt OEP-re lehet-e végezni, ha nem kb. milyen összegű feltételek mellett, valamint ha mégis kifakadna milyen következményekkel jár, mit kell egyből elvégezni, hogy Gyermekem segítségére lehessek? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Rosenbaum Mária
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2012.
07.
28.
Tisztelt Kérdező ! Kifejezetten gyerekekkel nem foglalkozom és hozzám is be kell jelentkezni- ráadásul most megyek egy hónapra szabadságra. A haemangioma nem olyan sérülékeny, mint amilyennek látszik. Ha esetleg mégis vérezne kompresszióval elállítható. Ha hamarabb nem tudna más megoldást találni, szeptemberben jelentkezzen a 06 20 3292682 számon. Üdvözletttel dr Járányi
2012.
06.
26.
Szakács Tiborné kérdése:

Tisztelt Dr. Nő! Valószínüleg megszállottnak hisznek ezen a fórumon, hiszen annyiszor írok újra és újra, hogy segítséget próbálok kérni, Az igazság az, hogy az elmúl két évben hiába próbálkoznak a lábam gyógyításával, nem tudják, hogy mitől ilyen. A leleteim kifogástalanok, annyi infúziót kaptam már és sajnos semmi eredmény És közben a lábaim egyre jobban fájnak és egy ideje elkezdtek zsugorodni. Azért próbálok mindenhonnan segítséget kérni, hogy hátha valaki rátalálna a baj okára és legalább javítani tudna a bajomon. Természetesen most is orvosi kezelés alatt állok, de ezek csak próbálkozások. Tisztelettel: Éva
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2012.
07.
20.
Ismét csak azt tudom javasolni, hogy keresse fel dr Kristóf Vera Főorovos asszonyt. Panaszai problémája olyan szerteágazó, hogy erre levélben nem lehet érdemben válaszolni Üdvözlettel dr Járányi
2012.
06.
25.
Martinkáné N. Gyöngyi kérdése:

Tisztelt Dr. nő! Tanácsát szeretném kérni. Kb. 2 hónapja sietős gyaloglás közben mindkét combom erősen fájni kezdett mely ahogy tovább gyalogoltam lassan lefele "vándorolt". Megállnom nem kell csak lassítanom a tempón. A fájdalom jelentkezése teljesen változó meg tett útnál jelentkezik 3-150 méter között. Felkerestem egy érsebészt mely alapján ezt a véleményt kaptam: Mkét. art. fem. tapintható, a jobb gyengébben, art. popl. csak bal oldalon tapintható, ADB mkét oldalon tapintható, de a jobb oldalon gyengébben, ATP-ok nem tapinthatók. DI:j.o.0,5/0,5 b.o. 0,61/0,61 Dg.: Az alsó végtag ütőereinek emboliája és rögösödése Jav.: Ppentoxipyllium 3x400 mg, acidum acetylsalicylicum 1x100 mg, atorvastatinum 40 mg, sok járás, bő folyadék. Az érsebész beszélt valamilyen műtétről de nem említette, hogy milyenről, annyit mondott, hogy érszűkületem van és adott 2 hónap haladékot, hogy utána kontrollra menjek vissza. Szeretném megtudni, hogy egyáltalán mi a bajom és hogyan tudnék javulást elérni. Kb. 2 hete szedem a gyógyszereket, próbálom erőltetni a járást de egyre jobban fáj a lábam és már a mindkét csípőm tájékán és a térdeimben is érzek fájdalmat. Nagyon megköszönném ha megosztaná velem véleményét és ellátna tanáccsal. Köszönettel: Gyöngyi
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2012.
07.
20.
Az érsebész korrekt leletet adott, ennek alapján a combon futó erek szűkülete valószínűsíthető. Amennyiben a gyógyszeres kezelés ellenére állapota romlik, indokolttá válhat egy érfestés elvégzés, és az esetleges műtét csak annak alapján határozható meg. Tehát még nem lehet a részletekről beszélni, mert nem volt érfestése. Látatlanban ennél többet nem tudok mondani, javaslom tartsa be az orvosi utasításokat és menjen vissza kontrollra a továbbiak tisztázására, vagy ha gondolja jelentkezzen be hozzám vizsgálatra a 0620 32 92 682 számon. Üdvözlettel dr Járányi
2012.
06.
17.
thrombozis? kérdése:

Tisztelt Doktornő! Barátom édesanyjánál - aki 82 éves - kb. 5 napja bal bokatájék beduzzadt, lilásan elszíneződött, a vénák láthatóvá váltak, göbösek, tapintásra érzékenyek lettek. Az érzékenység kezd a láb felsőbb részeire is kiterjedni. Kórelőzményként: pár éve a szemben thrombus okozta tócsás bevérzés miatt kezelték, aspirin protect szedését javasolták, amit időnkénti kihagyással, de szed. Orvoshoz nem akar egyelőre menni, bár igyekszem őt a mielőbbi diagnosztizálás és a kezelés fontosságáról meggyőzni. Kérdésem a következő: a tünet hátterében állhat-e visszérbetegség, visszérgyulladás, vagy inkább komolyabb az ok: mélyvénás thrombozis? Mielőbbi válaszát várva, köszönettel: Ottliczki Nóra
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2012.
07.
20.
Tisztelt Kérdező ! A leírás alapján a panaszok oka valószínüleg felszínes visszérgyulladás. Javaslom a végtag fáslizását,felpolcolását, Liotonnal való bekrémezését, és 2x1 Detralex szedését. Természetesen a legfontosabb az orvosi vizsgálat lenne. Üdvözlettel dr Járányi
2012.
06.
12.
Szakács Tiborné kérdése:

Tisztelt Dr Nő! Körülbelül egy éve mindkét alsó lábszáramon belül kb 10x12cm-es nagyon kemény, vörös folt jelent meg, mely foltok gyakran nagyon forróak és kegyetlenül fájnak. A két lábam nagy mértékben ödémásodtak. Először érspecialistához fordultam, mer úgy éreztem, hogy ez az állandó erős nyilalásokkal és mintha hangyaboly zsiborogna belül, tünetek érprobléma miatt van. Az érsebész a bőrszakorvoshoz irányított és ez így ment egymás után a labor eredmények semmit nem mutattak, doppler vizsgálat negatív volt. A lábam pedig semmit nem javult. Infúziót kétszer írtak elő, Nootropilos és Detralexest. Jelenleg Clexane injekciót adok naponta kétszer a hasamba. Sajnos közben a lábam a vörös foltok szélén elkezdett zsugorodni. Betegségeim: Asztma, Parkinson syndroma, Raynaud-syndroma, szorong. mély depresszio, keringési rendellenesség,Kérem, ha tud tanácsával, utmutatásával segítsen, hogy a lábaimmal tudjak fájdalommentesen élni. Tisztelettel: Éva
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2012.
07.
20.
Kedves Éva ! Panaszai angiológia kivizsgálást és ellátást igényelnének, ezért javaslom jelentkezzen be vizsgálatra dr Kristóf Vera Főorvos Asszonyhoz a 06302001707 számon a PMC-be. Üdvözlettel dr Járányi
2012.
06.
09.
elpattanó erek? kérdése:

Tisztelt Doktornő! 2 hete vettem észre hogy jobb felkarom belső részén, közel a hónaljhoz kis lila folt van (kb mint egy 2 Ft-os). Nem fájt, véletlen vettem észre. Most jobb belső combomon (egész fent) egy kb 5 Ft-os méretü szinte pirosas de inkább lila folt keletkezett. Ez sem fájdalmas. Biztosan nem ütöttem meg... semmi külső behatás nem okozhatta. Mi lehet ez és mi okozhatja. Komoly baj lehet?? 2011 októberben laktóz intoleranciám derült ki még gyógyszert sem szedhetek amiben laktóz van. Ennek lehet-e köze ??? 36 éves anyuka vagyok, 165 magas ,80 kg és sokat ülök. 20 éves korom óta látszanak a combjaim külső részén a hajszál erek de most kezd több lenni :( Köszönöm megtisztelő válaszát!
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2012.
06.
10.
Tisztelt Kérdező ! Különböző hormpnális hatások, esetleges fertőzésk, vitaminhiányok mind szerpet játszhatnak a kis erek elpattanásában. Ha halmozottan jelentkezik, érdemes kivizsgáltatni. Amíg ilyen elvétve fordul elő, csak nagyobb adagű C vitamin szedését javasolom. Üdvözlettel dr Járányi
2012.
05.
17.
comb hátso részének szurása kérdése:

Kedves Zsuzsanna!én egy 25 éves nö vagyok és azzal aproblémával fordulok önhöz,hogy a combom hátso része állando jellegel szur,és ez már éjjel is egyfolytában tart,ha a combomat felpocolom akkor a féjdalom enyhül,de nem szünik meg teljessen,már fájdalom csilapito nélkül kise birom annyira fáj és ez roham szerüen jön hol egész napos hol pedig csak néhány óráig tart,ez azota áll fenn miota a kisfiammal terhes lettem ö most 6 éves,magnézium tabletát szedek de nbem használ,kérem mielöbb válaszoljon elöre is köszönöm, Göttlinger Anita
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2012.
05.
17.
Kedves Anita ! Panazai nem tűnnek ér eredetűnek, nagy valószínűséggel gerinc probléma okozza. Javaslom keressn fel egy rheumatológiai szakrendelést, ahol biztosan tudnak segíteni. Üdvözlettel dr Járányi
2012.
05.
13.
epekő kérdése:

Tisztelt Doktor Nő! 51-éves vok Ágnes Dermatitisem van már 4hónapja Gócot kerestek nálam, mert a vérsülyedésem 69mm/h nos meg is találták epekövet Diagnosztizáltak nálam, azt mondták valószini hogy elmúlik akkor a magas vérsűlyedésem de a dermatitist azt nem garantálja, hogyha kiműtik a követ, nos nem tom hogy akkor mit tegyek, azt meg nem mondtam a Dokinak hogy aranyerem is van, én attól félek hogy az is góc, nos most én Doktornől Szeretném Kérdezni hogy mit javasol nékem! Köszönöm Válaszát Előre is!
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2012.
05.
17.
Tisztelt Kérdező ! Amennyiben az epeköveséget igazolták és műtétet ajánlottak, akkor az vaóban indokolt lehet. Ma már endoscoposan végzve igazán nem megterhelő beavatkozás. Ha műtét után nem enyhülnek dermatitises panaszai további kivizsgálása indokolt, beleértve a proctológust is. Üdvözlettel dr Járányi
2012.
03.
20.
Horváth Péter kérdése:

Korábban írtam már önnek a problémámmal kapcsolatban, de kiegészíteném a kérdésemet és ha tud bármi tanácsot, megköszönném! 26 éves férfi vagyok, sportosabb felépítésű. Kb 1 éve CT felvétel alapján thymus persistens-et (csecsemőmirigy) diagnosztizáltak. A CT-re azért került sor, mert pár perces futás során a mellkas bal oldalán, majd az azt követő napo(ko)n szegycsoni fájdalmam volt. A futás közben a nyakam, illetve a torkomban kaparást, égő érzést tapasztaltam. Amit megfigyeltem még, hogy az ezt követő napokon lévő súlyzós edzések közül például oldalemelésnél szintén előjött a mellkas bal oldali fájdalma, illetve nagyobb erőkifejtésnél (fekvenyomás). Véleményem szerint a fájdalmat a futás váltja ki, a további, bizonyos mozgásformák pedig rontják. A csecsemőmiriggyel kapcsolatban jópár vizsgálatnak alávetettem magamat, ezek a következők: - neurológus által, myastenia teszt, 2 különböző időpontban - negatív - EKG, terheléses kardiológia - negatív - teljes vérkép, vérgáz, vizelet - negatív - alvási apnoe, alváslabor vizsgálat - negatív - légzésfunkció - negatív. - bronchológia - negatív. A gasztroenterológia vizsgálat (tükrözés) során, a reflux (Helicobacter negatív) igazolódott, mely esetleges okozhatja a panaszomat, illetve egy részét. Azonban úgy gondolom, hogy napokig nem maradhat fenn semmilyen jellegű fájdalom, főleg nem pár perces futás során, miközben folyamatosan szedem a gyomornedv ellenálló tablettát. A tükrözés után dupla dózisban szedtem a tablettát, majd később kisebb dózisban. Azt, hogy a dupla dózisú mennyiségnél is megfájdult -e volna a mellkasom nem tudom. Sportorvosi vizsgálaton a mellkason, illetve a háton több helyen lévő "csomók" kimasszírozását tanácsolták, illetve a fájdalmat a csecsemőmirigynek vélelmezték. Serdülő korom óta allergiás vagyok, majd később asztmát állapítottak meg nálam, azonban véleményem szerint ez se állhat a háttérben. Légzésfunkció jó értékeket mutatott, nem fulladok, tüdőgyógyász szerint se ez okozza. Asztma gyógyszereimet nem szedem, nyáron inkább orrfolyás és szemviszketés jön elő. Mellkassebész consilium is megtörtént, előjegyeztek a műtétre, be is feküdtem a kórházba (1,5 napig), azonban a műtét elmaradt, az aktuális sebészek nem tartották szükségesnek...3 hónap múlva újra CT, mellkassebész rendelés, azonban most se egyértelmű, a thymus nem változott (legnagyobb haránt átmérője 15 mm) ,relatív műtéti indikáció alapján ismét műtétet javasoltak, elő is jegyeztek rá. Azért valljuk be, ez nem normális...Tény, hogy túl nagy műtétről van szó, főként, hogy esetlegesen elképzelhető, hogy csak egy zsírcsomó van a CT képen. Persze a daganat lehetősége is benne van a pakliban. A vizsgálatok során a diagnózisban a csecsemőmirigy jóindulatú daganatát írták, vélhetően az is. Mintavételre a mirigy elhelyezkedése miatt nincsen lehetőség. Még az is elképzelhető, hogy a fájdalmaimnak semmi köze sincs a csecsemőmirigynek. A napokban jutott eszembe, hogy, kb. 7 éve megállapításra került, hogy a pajzsmirigyem jobb lebenye mérsékelten nagyobb, a bal lebeny gyakorlatilag nem fejlődött ki. úgy értesültem, hogy a pajzsmirigy is okozhat hasonló tüneteket. Fél évvel ezelőtti TSH eredményem 3,570 lett (0,270 - 4,200 referencia értékek), tehát még a normál érték felső határán. Egyéb más pajzsmiriggyel kapcsolatos vizsgálat évek óta nem készült. A friss nyaki UH és TSH érték vizsgálat folyamatban van. Azért vacilálok, mert úgy érzem, hogy nem feltétlenül a műtét az egyedüli járható út, ha nem muszáj nem vágatom fel magam! Olyat is hallottam, hogy hasonló műtét után a páciens nem élhet teljes életet fizikai értelemben a szegycsont felvágása miatt. Ha szükséges más vizsgálatnak is alávetném magam! Válaszát előre is köszönöm!
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2012.
05.
17.
Kedves Péter ! Ez már annyira speciális és összetett kérdés, hogy érsbészként erre nem tudok megfelelő választ adni Önnek. Javaslom, keresse fel a II Belgyógyászati Klinikán dr Pusztai Péter doktor urat, vagy a Szent Imre Kórházban dr Alföldi Sándor doktor Urat. Üdvözlettel dr Járányi
2011.
12.
16.
kiegészítés kérdése:

Tisztelt Dr. Járányi Zsuzsanna PhD érsebész! Köszönöm a válaszát. Szeretném, a kérdésemet kiegészíteni,mert az előző kérdésemből kimaradt hogy a jobb lábam is hideg nem csak a kezem. 2005-ben a jobb lábam főér billentyűje refluxos lett és eltávolították és visszér műtétet végeztek. Azóta van jobb oldali keringési problémám csak most már nem csak a lábam hanem a kezem is nagyon hideg. Sokat kell masszírozni hogy jobb legyen. Nem sokat mértem a jobb oldalamon a vérnyomást csak az utóbbi időben,és ugye arra jöttem rá hogy a jobb oldalamon még a vérnyomás is nagyon alacsony ,sőt olyat is tapasztaltam hogy csak lógott a kezem annyira nem volt benne keringés és sokszor nem tudtam megmérni.Azt gondolom ha nem mérem a jobb oldalamon a vérnyomásom azzal nem fog megoldódni a problémám. Legyen szíves segíteni hogy mit tehetek és milyen kezelés szükséges vagy vizsgálat ilyenkor. Előre is köszönöm szépen a válaszát. Üdvözlet.: Ferenc
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2011.
12.
17.
Tisztelt Ferenc ! A visszérműtétnek a végtagok artériás keringésére nincs hatása . Javaslom keressen fel egy angiológiai szakrendelést, mert szerteágazó panaszairól véleményt mondani csak egy pontos vizsgálat után lehet. Üdvözlettel dr Járányi
2011.
12.
15.
Segítségkérés kérdése:

Tisztelt Dr. Járányi Zsuzsanna PhD érsebész! Vérnyomás mérések folyamán igaz én laikus vagyok hozzá, de a jobb oldalamon mindig nagyon alacsony vérnyomást mérek. Többszöri kisérletre sem tudom sokszor egyik kezemen sem megmérni a vérnyomásom. Súlyos Asztma bronchiáléval kezelnek évek óta. A terhelhetőségem pár lépés. Nyugalmiba is sokat van nehéz légzésem.A jobb oldalam nagyon hideg.Mellkasi fájdalomom van nehéz légzéskor,de elő fordul akkor is ha nincs nehéz légzésem. Szeretném megkérdezni hogy kórosak-e ezek az értékek ? Forduljak-e orvoshoz? Bal kéz : 110/78 pul.98 Jobb kéz:101/78 pul.55 Bal kéz :122/75 pul.74 Jobb kéz :119/79 pul.47 Bal kéz :152/98 pul.125 Jobb kéz nem mérhető Bal kéz141/99 pul. 105 Jobb kéz :100/90 pul.68 Bal kéz :116/88 pul.89 Jobb kéz:120/93pul.59 Bal kéz:116/98 pul.112 Jobb kéz 104/77 pul.46 Bal kéz 152/99 pul.125 Jobb kéz 89/60pul.50 Köszönöm megtisztelő válaszát. Tisztelettel:. Ferenc
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2011.
12.
15.
Tisztelt Ferenc ! A két kar közötti vérnyomáskülönbség oka a karhoz vezető ér szűkülete, elzáródása. Ez sokszor semiféle pamaszt sem okoz, de azt tudni kell, hogy mindig a magasabb érték az "igazi", a gyógyszerek, vérnyomáscsökkentők szedését is ehhez kell mérni. Légzési panaszai miatt természetesen forduljon orvoshoz. Üdvözlettel dr Járányi
2011.
12.
13.
bradpitt72 kérdése:

Tisztelt Doktornő! Nem tudom, hogy jó helyre irányítom-e a kérdésemet, de nem találtam bőrgyógyász szakembert az oldalon. Ne haragudjon, ha mást illetne a válaszadás...de hiszem, hogy Öntől biztosan értékelhetőbbet kapok, mint pl. a háziorvostól. Múlt héten kedd éjszaka tört rám egy nagyon intenzív hidegrázással, hányingerrel, rossz közérzettel járó állapot. Reggelig tartott, akkor kicsit szűnt. Hallucinácináltam is, mit még eddig soha. (52.évemben járok, nőként) Mikor mégis felkeltem, elkezdtem pakolászni, hogy dolgozni indulok. Akkor tapasztaltam a bal lábszáramon egy nagy vörös foltot. Gondoltam, hogy ez nem igazán kedvező jel...inkább orvoshoz mentem. A lényeg: szerinte orbánc alakult ki, talán
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2012.
05.
17.
Az orbánc a bőrön lévő kórokozó szövetek közé történő bekerülése során alakul ki, antibiotikummal jól kezelhető kórkép. Visszeres vagy dagadó lábakon, gombás körmök eseté,n gyakoribb, felszínes hámsérülések elősegítik kialakulását. Javaslom, gondosan fertőtlenítse a lábát, ha teheti polcolja fel, kerülje a műszálas harisnyát. Ha panaszai nem szűnnek keressen fel egy angiológiai- érsebészeti szakrendelést, főleg ha visszeres a lába. Üdvözlettel dr Járányi
2011.
12.
08.
Szakács Tiborné kérdése:

Tisztelt Dr Nő! Mindkét alsó lábszáramon piros foltok vannak, amelyek kemények és érinteni sem lehet, mert nagyon fáj. Ezen kívűl mindkét lábam oedémás. Ha pihentetem, még jobban bedagad. Kérem szíves véleményezését. Tisztelettel: Tiborné
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2011.
12.
14.
Tisztelt Tiborné ! Panaszaival javaslom forduljon bőrgyógyászhoz. Pihentetésnél polcolja fel a lábát és ne lógassa, esetleg szedjen 2x1 Detralexet. Üdvözlettel dr Járányi
2011.
12.
01.
Beva kérdése:

2011.11.26-an hasi UH vizsgalaton voltam. Iranydiagnozis: Haemangioma, barmely localizacioban. Lelet:A maj 6-os szegmentumaban 3,5 cm legnagyobb atmeroju, hyperreflectiv keplet abrazolodik. Egyeb goc a majban nem kulonitheto el. Epeholyag komentes. Epeutak nem tagak. A pancreas, a vesek es a lep uh kepe normalis. Pathologias kokardatunet nem volt lathato, de ez a gyomor-bel folyamat iranyaban nem kizaro jelentosegu. A hasi nagyerek regiojaban es a kismedenceben nem latszik koros keplet. A hasfalban levego vagy gaz tarttalmu belkacs nem kulonitheto el. Velemeny: Soliter terfoglalo goc a majban, mely haemangioma is, de egyeb terfoglalas sem zarhato ki. Evekkel ezelott hasi UH vizsgalatkor 8mm atmeroju haemangiomat velemenyeztek. 2011.11.12-en Hasi UH velemeny: A maj kotoszovetes allomanyanak diffuz felszaporodasa. hepatomegalia. A maj 3 cm-rel haladja meg a jobb bordaivet. Ugyanebben az evben gerinc MR vizsgalatkor Haemangioma vertebrae Th. XII szerepel a velemenyben. Hasfali serv miatt mutetre vagyok elojegyezve. Mennyiben befolyasolhatja a mutet elvegzeset a jelenjegi lelet? Van valami teeendo ezek miatt a haemangiomak miatt a tovabbiakban? Nem operalnak meg addig, mig ujabb MR vizsgalat nem keszult. Ez 4 honap[ mulva lehetne esedekes. Addig kellene varnom es akkor kaphatnek ujabb idopontot a mutetre. Koszonettel: Baksa Eva
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2011.
12.
01.
Kedves Éva ! A haemangioma egy fejlődési rendellenesség, és a hasfali sérvműtétét igazán nem befolyásolja. Időszakos elenőrzése javasolt, amennyiben túlzott növekedést mutatna katéteres embolizációja jön szóba. Üdvözlettel dr Járányi
2011.
11.
25.
Mélyvénás trombózis kérdése:

Tisztelt Doktornő! 5-6 éve mélyvénást trombózist diagnosztizáltak nálam amely egy részleges izomszakadás "rossz kezelése" miatt alakult ki a jobb lábamban! Amely a bokámtól , egészen az ágyékomig terjed! Olyan későn fedezték fel (mivel fájdalommentes) , hogy szervült trombus alakult ki. Vénáimban van keringés , néhol jobb , néhol rosszabb. Akkor azt is mondták, hogy nagy valószínűséggel tüdőembóliám is volt. Mellkasi fájdalmaim voltak de elmúltak akkor. Sajnos a családban 1-2 tragédia döbbentett rá, hogy jobban kéne foglalkozzak magammal. Ritkán járok kontrollra de amikor megyek az INR 2,3-2,7 között van általában (eddig nem tanúsítottam elég nagy komolyságot ennek). Jelenleg napi 3 Syncumart szedek emelet mást nem. Nem dohányzom, nem iszom kávét sem alkoholt. Sajnos betegségem révén elhíztam (amire a betegség nem mentség). Fájdalmaim, olyanok amitől megőrülnék nincsenek , a lábam nap végére bedagad, nyomásra nem érzékeny. Ha újjal megnyomom , akkor annak helye meglátszik a lábamon mintha egy szivacsot nyomnék meg. Lábamon kicsi pöttyök láthatóak , mintha "rozsdás" lenne, valamint egy két ér a vádlimon jól láthatóvá, tapinthatóvá vált, válik! Harisnyám van, ,amit igen ritkán használok, ezt szégyenlem. Mostanában olvastam kicsit jobba utána a betegségemnek, mert sajnos ha nem mentem sokat kontrollra azért "szidtak" le, ha pedig sűrűbben akkor "ne járjak úgysem tisztul ki" című mondatok hangzottak el:(! Nagyon szeretnék egy olyan orvost találni aki megfelelő kezeléssel, instrukciókkal ,tanácsokkal tud ellátni akár az életvitelemre kiterjedően is. Változtatni szeretnék, változtatni akarok ezen betegség kezelésében, gondozásában. Jelenleg 30 éves vagyok, nem szeretném ha idő előtt kezelhetetlen problémák alakulnának ki, s remélem nem későn fordulok Önhöz! A napokban elmegyek egy ultrahangos vizsgálatra, amire a beutaló már a kezemben. A holnapi nap folyamán pedig megpróbálok Önhöz bejelentkezni, s remélem mihamarabb kapok is egy időpontot. Addig is megtisztelne ha véleményét leírná a betegségemmel kapcsolatban. Tisztelettel Czindrich Károly
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2011.
11.
25.
Tisztelt Czindrich Úr! A gyógyszerszedés mellett valóban viselnie kellene a harisnyát is és a testsúlycsökkenés is jót tenne. Tényleg fiatal még ehhez a betegséghez, és komolyabban kellene törődnie egészségével. Üdvözlettel dr Járányi
2011.
11.
20.
posttrombotilus szindróma kérdése:

Tisztelt Dr. Nő! Tanácsát kérném, mert bár minden leletemen ott van diagnózisként a posttrombotikus szindróma, nem foglalkoznak velem és súlyos tüneteimmel. 7 éve volt mélyvénás trombózis+tüdőembóliám . Az állapotom nem, jobb, hanem még rosszabb. A bőrtünetek is nagyon erősek. / feszülés, elszineződés, rozsdaszerű pöttyök, lilás fekélyt megelőző állapot stb../. Azóta szedem a syncumárt, amit életem végéig javasoltak. Gumiharisnya hordása mellett is dagadok. Délre már mozdulni sem tudok, mert kályhacső méretűre dagad a lábam. Ezzel együtt jön a szédülés, veritékezés, szivdobogás, ájulásszerű rosszullét. Ha nem tudnék azonnal lefeküdni, elájulnék. Tartósan állni, ülni nem tudok azóta. Voltam érsebésznél, aki szabályszerűen kiakadt rám, hogy minek megyek én oda, ez nem műthető és ő ezzel nem foglalkozik. Találtam egy cikket, ami azt mondja, hogy a vérrögöt általában nem oldják fel teljesen csak megakadályozzák a továbbterjedését és ez okozza a súlyos szövődményt a betegek 20-30 százalékánál alakul ki a PTS. A másik dolog amit szeretnék megkérdezni, hogy ilyen lábbal lehet-e napozni vagy szoláriumozni? Meleg gyógyvizbe lehet-e menni? Gyantázni lehet-e a lábat? Reumatológiai problémáim is vannak, de ott még a háti masszázst sem ajánlották. Nyaki porckorongsérvem van és sokszor felkelni sem birok annyira fáj, lemerevedik a nyakam. Sok orvost megkérdeztem már, de egyik ezt mondta, a másik azt. Kiváncsi lennék az Ön véleményére! Szeretnék változtatni, jobbitani az életminőségemen. Dr. Nő mit tanácsol? Hova kéne még fordulnom? Köszönettel várom válaszát! Ágnes 50 éves
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2011.
11.
20.
Kedves Ágnes ! A postthrombotikus syndroma sajnos egy olyan állapot, ami nem gyógyítható, csak egyensúlyban tartható. Amennyiben a mélyvéna ultrahanggal átjárható és másodlagos visszeressége van, annak megoldása javíthat az állapotán. Minden melehatás kerülendő, értelemszerűen a napozás, solárium, meleg fürdő stb. A lábát nem szabad masszírozni, de a nyakát-hátát nyugodtan kezelhetik. Panaszaival angiológiai szakrendelésen jelentkezzen, és segíteni fognak. Üdvözlettel dr Járányi
2011.
11.
18.
Szakács Tiborné kérdése:

Kedves Dr. Nő! Nagyon szépen köszönöm gyors válaszát, 23-ra előjegyeztek ultrahangra. További jó munkát kívánok. Tisztelettel: Szakács Tiborné
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2011.
11.
18.
Mielőbbi gyógyulást kívánok. Üdvözlettel dr Járányi
2011.
11.
16.
Szakács Tiborné kérdése:

Tisztelt Dr. Nő! Körülbelül másfél éve mindkét lábam nagyon vizeres volt, egyik reggelre bedagadt, főleg a bal. A házi orvos beutalt a sűrgősségire, ahol azt mondták ultrahang vizsgálat után, hogy trombózis van a bal lábamban. Befektettek a belgyógyászatra és naponta injekciót adtak a hasamba. Jódérzékenységem miatt, csak ultrahanggal tudták vizsgálni a lábam és négy nap múlva hazaengedtek, azzal hogy a hasamba továbbra is adjam az injekciót. Másfél hónap múlva visszahívtak ellenőrzésre és azt mondták, hogy nem trombózisom volt, hanem é értfelső határ körül vannak. ékek a rgyulladás és nem kell tovább injekciót adjam magamnak. A lábam azóta is dagad, vöröses színű foltok vannak rajta és ezek a foltok kemények és hozzá éréskor fájdalmasak. A labor
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2011.
11.
17.
Tisztelt Kérdező ! A mélyvénás thrombozis diagnóisának felállításához egy ultrahang vizsgálat és egy laborvizsgálat elegendő. Az injekciót át kell állítani tablettára és annak szedését legalább fél évig folytatni kell. Látatlanban nem tudok mit mondani az Ön állapotáról, ezt csak személyes vizsgálat után lehet megtenni. Az ön által leírt vörös területek gyulladásra is utalhatnak, javaslom, mielőbb mutassa meg érsebészeti szakrendelésen. Üdvözlettel dr Járányi
2011.
11.
04.
Pné kérdése:

Tisztelt Doktornő! Ha nem okoz panaszt gondot jelent,hogy a mk oldali carotis bifurcatiojában durva meszes felrakodások láthatók? 60 éves vagyok 3,5 fél éve volt egy infarktusom /két stentet raktak be a baloldali koszorúérbe gyógyszeres, a jobboldaliba sima stentet/ tablettás cukorbeteg vagyok, a diétát nem tartom, a Hgblc 1O,6 % és jól beállitott magasvérnyomásos beteg /11O-6O- 55/
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2011.
11.
05.
Tisztelt Kérdező ! Először is remélem csak elírás, hogy nem diétázik,-ez nagyon fontos, különösen cukorbetegknél. A nyaki éren a meszes felrakódás is egy jel, az érbetegség jelenlétére utal. Ha ennek mértéke- az általa okozott szűkület nagysága kisebb, mint 70%, akkor csak gyógyszeres kezelésre és fél évente nyaki ultrahang ellenőrzére van szüksége. Üdvözlettel dr Járni
2011.
10.
27.
érzsák kérdése:

Tisztelt Szakértő!Kérdezni szeretnék egy hasi ultrahanggal kapcsolatosan .A hasi aortán lévő aneurisma átmérője 52mm fél éve 48mm volt egy 67 éves férfi eredménye.Kérdésem kell e ezt már műteni és milyen veszélyes így műtét nélkül, és milyen veszélyes egy ilyen műtét,és mivel jár. köszönettel Éva
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2011.
10.
28.
Tisztelt Éva ! Igen, ezt kell már műteni,-a részleteket a CT vizsgálat után lehet megmondani. Ha gondolja keressnek fel a rendelésemen -06 20 32 92 682-és részletesen megbeszéljük a lehetőségeket és a teendőket. üdvözlettel dr Járányi Zsuzsanna
2011.
10.
23.
Vanda kérdése:

Tisztelt doktornő! A nőgyógyászom trombozis irányába csinált egy laboratóriumi vérvételt. protein c aktivitás meghatározás értéke nagyon magas lett. 138!!! ez mit jelent,és van e okom komoly aggodalomra? Előre is köszönöm a segitséget!
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2011.
10.
23.
Tisztelt Kérdező ! A megemelkedett Protein C és Protein S szint rendszerint nem társul egészségi problémához, bár megfigyelték például, hogy a Protein C megnövekedhet terhesség alatt, vagy ha szájon át szedhető fogamzásgátlót szed valak A referencia értékeken kívüli eredmény nem feltétlenül jelent létező problémát. Előfordulhat, hogy Ön azon 5%-nyi egészséges embercsoportba tartozik, akiknek eredménye kívül esik a referencia tartományon Az alvadási problémák hátterében a csökkent Protein C és S szint áll. A Protein C vagy a Protein S alacsony szintje súlyos állapothoz, túlzott vérrögképződéshez vezethet Csökkent Protein C és Protein S koncentráció fordul elő K vitamin hiánynál, májbetegségnél, súlyos fertőzéseknél (gyulladásos állapotok), vesebetegségek, rák esetében, disszeminált intravaszkuláris koagulációnál (DIC), terhesség alatt, közvetlen trombotikus esemény után, és a syncumar vagy a heparin véralvadásgátló terápiánál. Ezek az állapotok csökkent termelést vagy megnövekedett Protein C és/vagy Protein S felhasználást tükröznek Üdvözlettel dr Járányi
2011.
10.
05.
angiológia kérdése:

Tisztelt Doktornő! Édesanyám néhány hete angiológiai szűrésen volt a településünkön megjelent kamionos szűrővizsgálat keretében. értesítést kapott, hogy érbetegségre utaló jelet találtak nála. Az értesítés "Diagnózis" rovatában ütőérszűkület szerepel. A "Beavatkozások" robatban pedig az alábbiak: vizsgálat 1 750 végtagi artériák vérnyomásmérése, folyamatos 1 607 perifériás keringés funkcionális vizsgálata 1 260 doppler áramlás vizsgálat a felső végtagon 1 341 doppler áramlás vizsgálat az alsó végtagon 1 341 értorna érszövődmények megelőzésére 1 303 Kérdésem: fenti számok diagnózisok, ha igen akkor mit jelentenek, vagy csak a vizsgálat kódszámai. Édesanyám megnyugtatása érdekében várom válaszát. Köszönettel: egy aggódó gyermek
Járányi Zsuzsanna PhD egyetemi docens,érsebész,lézeres visszérkezelés Dr Járányi Zsuzsanna PhD érsebész
2011.
10.
05.
Kedves Kérdező ! Ezek a kódszámok nem a betegség súlyosságát jelentik, hanem az elszámolást segítő kódok. A diagnózisban szereplő ütőérszűkület utalhatna a megbetegedésre, de ez egy tág fogalom, és ha csak értornát írnak le akkor valószínűleg nincs nagy baj. Ha gondolja és meg tudja oldani, hozza fel Édesanyját egy vizsgálatra Budapestre. Üdvözlettel dr Járányi
© 2009 - 2017 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!