Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
129 kérdés, válaszra vár 15

Dr. Szabó Attila

egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet

Specializáció: lézeres visszérműtétek, lézeres sclerotherapia

Mobil: +36-30-6502218
Web: www.lezerszabo.hu

Bemutatkozás:
Klinikai gyakorlattal és háttérrel rendelkező érsebész szakorvos vagyok, jelenleg lézersebészettel foglalkozom. Magyarországon egyedülálló készülékkel kezelem magánrendelőmben és egy magánklinikán a visszeres panaszokkal hozzám forduló betegeket. A lézer fekélykezelésre is alkalmas. A nagy visszértörzsek eltávolítása lézeres módszerrel, vágás nélkül történhet.

2018.
04.
07.
Hábensusz Zoltán kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 2 évvel ezelott a bal nyakiérben 1,5mm-es plakkot találtak. 1 év alatt nem nőtt, ennek ellenére kolesztericsökkentő gyógyszert akarnak szedetni velem rendszeresen. Összkoleszterin 4.4 HDL,LDL, Triglicerid teljesen normális értékű. Mit tanácsol?
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2018.
04.
09.
Kedves Zoltán, javaslom a rendszeres, évenkénti UH kontrollt és a koleszterin csökkentő szedését! Üdvözlettel: dr SZabó Attila
2018.
04.
04.
Vukman Erzsébet kérdése:

Üdvözlöm!Érdeklődnék hogy mennyibe kerül egy vizsgálat.Nagyon eres a lábam,és nagyon fáj föleg éjszaka.Doppler vizsgálaton voltam, mélyvénás vizsgálaton minden rendben van.Köszönöm
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2018.
04.
09.
Kedves Erzsébet! A vizsgálat + ultrahang ára 25000.- Ft. Üdvözlettel: dr SZabó Attila
2018.
03.
27.
Mártika kérdése:

Tisztelt Adjunktus úr! 72 éves vagyok, érszűkületet állapítottak meg nálam. Kezelő orvosom Aspirin Protect és Trental szedését javasolta. 18 évvel ezelőtt koszorú ér tágításom volt, stentet építettek be. Azóta folyamatosan szedem az Astrix-ot. Kérdésem: Az Aspirin Protect és az Astrix szedhető együtt? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Mártika
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2018.
04.
09.
Kedves Asszonyom, ugyanarról a gyógyszerről van szó, csak az egyiket szedje! üDVÖZLETTEL DR szABÓ aTTILA
2018.
02.
05.
Halasi Rózsa Zsófia kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy páromnak ( 25 éves férfi ) erős mellkasi fájdalmai vannak. Évek óta tart ez nála, sajnos nem tudjuk, hova forduljunk vele. A mellkasa baloldalt és a törzse ugyanazon az oldalon nagyon érzékeny és nyomódik a szegycsontjánál is. Érintésre vagy, ha a póló hozzáér, sikítani tudna a fájdalomtól. Ez főleg akkor jelentkezik, ha kialvatlan ( nincs meg a 9-10 óra jó minőségű alvás ), vagy akár, ha egy ici-pici stressz éri, de teljesen random is jelentkezni szokott, minden ok nélkül. A bal oldalán nem tud aludni, nem tudom megölelni arról, mert fáj neki. Mostanában egyre sűrűbben ( egész nap nyomódik, fáj enyhén, naponta 1-2x erősebben). Amikor erősen fáj neki, akkor nem kap levegőt, nem tud mozogni, ha összegörnyed, akkor enyhül a fájdalom. Nem volt semmilyen balesete régen, nem ütötte meg a mellkasát. Hirtelen nyúlt meg (195cm most), de már a megnyúlás előtt is fájlalta a mellkasát, csak akkor még sokkal ritkábban. A hirtelen nyúlásból adódóan enyhe gerincferdülése van. Kb. 8 éves kora óta van a fájdalom jelen, csak, mint írtam, mostanában ( kb. 1 hónapja ) egyre sűrűbben és, ami még rosszabb, egyre súlyosabb problémaként lép fel. Ön szerint mi lehet ez és egyáltalán hova forduljunk ezzel a problémával? A családjában senkinek nincs ilyen jellegű panasza. Köszönöm szépen válaszát!
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2018.
02.
06.
Kedves Zsófia, ez biztosan idegi eredetű fájdalom, neurológiai vizsgálatát javaslom. Üdvözlettel dr Szabó Attila
2017.
10.
03.
Tika kérdése:

Kedves dr úr! 38 éves tobbgyermekes anyuka vagyok! Már 3 viszer mutetem volt a jobb labamon es most ujra viszeres! Megint műteni kellene! A kérdesem az volna lehet e tobbszor műteni?A napokban a jobb labszaramon ereztem egy eros szurast es hirtelen piros lett es kb egy borsonyi gorcs jott rajta! Az ugyeleten azt mondtak feluletes trombozis viszont a hazi orvos velemenye hogy elpattant egy ér mert estere mar csak egy lila folt volt a helyen se fajdalom.se gorcs! Ön mit gondol? Köszönöm válaszát! Ui:A dr úr vállal műtéteket és innyekcios kezelést?
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2017.
10.
04.
Kedves Tika, mindenképpen szükséges egy ultrahang vizsgálat, hogy lássuk, mi a probléma oka. Lehet, hogy csak injekciós kezelés is elég, de ezt látatlanban nem tudom megmondani. Kezdjen el 2x1 tbl Detralexet, és jelentkezzen be vizsgálatra, ha Önnek is megfelelel: 06-30-9631363 Üdvözlettel dr SZabó Attila
2017.
09.
15.
Leiden esetén visszérműtét kérdése:

Tisztelt Doktor úr! 26 évesen strokeon és tüdőembólián estem át császármetszés után. Kiderült, hogy leiden mutációm van így 8 éve marfarint szedek. Bal lábam erősen visszeres,szeretnék érdeklődni hogy mely fajta Visszérműtét lenne számomra a legbiztonságosabb? Van- e olyan eljárás amellyel biztonságosan elvégezhető lenne trómbozis kockázata nélkül.Talán a "ragasztásos" módszer megfelelő lenne számomra?
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2017.
10.
04.
Sok műtétet végzünk Leyden mutatio mellett is. Ilyenkor a legjobb, ha nem adunk be idegen anyagot, lézeres vagy rádiófrekvenciás műtétet javasolnék. A műtéthez nem kell a Marfarint leállítani. Vizsgálatra jelentkezhet a 06-30-9631363-as számon. Üdvözlettel dr SZAbó Attila
2017.
09.
10.
Marcsi kérdése:

Tisztelt dr úr! Augusztusban tromboflebitiszem volt.Háziorvos írt fel doxiciclint Liotongélt és elküldöt érsebészhez aki fraxiparint írt fel 2dobozzal harisnyát és jegelést írt elő.3hétig voltam betegállományban.Elkezdtem dolgozni és 3hét múlva újra csomót éreztem a belső jobb lábszáramba.Elmentem a háziorvosomhoz akinek láthatóan nem tetszett hogy már megint ott vagyok.Mondta is hogy nem rég kezdtem dolgozni.Írt fel augmentint asa protektet és persze szedem a detralexet.Semmilyen vizsgálatra nem küldött el.Magán úton csináltattam doppler vizsgálatot ami igazolta a tromboflebitiszt...Hétfőn kell vissza mennem azaz holnap a háziorvoshoz.A csomó még mindíg meg van a lábszáramon ami fáj is.A kérdésem az lenne hogy mit tegyek hogy ne kelljen 3hetente betegállományba mennem a lábam miatt?Válaszát köszönöm!
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2017.
10.
04.
Kedves Marcsi, a terápia megfelelő volt, legfontosabb a II. fokozatú kompressziós harisnya viselése. És persze az okot kellene minél hamarabb megszüntetni. Javaslom, jöjjön el egy vizsgálatra. Bejelentkezés: 06-30-9631363. Üdvözlettel. dr Szabó Attila
2017.
07.
30.
Hosszantartó lábfájás kérdése:

Tisztelt Dr. Úr! 34 éves férfi vagyok aki rengeteget sportol heti hat nap edzés diéta nagyon figyelek az étkezésre napi 5 étkezés háromóránként. Testépítés , állóképesség edzés naponta séta kb:5 km. Irodában dolgozom sokat ülök de óránként fel szoktam állni és sétálgatni. Úgy már egy hónapja mondhatni előzmény nélkül délutános voltam és estére a duplájára dagadt a bokám a bokahajlatom a sípcsont kezdeténél és piros lett a bőr feszes és úgy fájt hogy nem tudtam ráállni. Voltam ügyeleten ahol azt mondták bogárcsípés másnap sebészeten ahol azt mondták köszvény kenjem apranax dolo krémmel. Így is tettem és hétvégén szinte helyre jött de hétfőn újra bedurrant bepirosodott bedagadt újból és megint nem tudtam ráállni. Ekkor elmentem a háziorvoshoz és reumatológushoz írtak fel köszvényre Colciumot és szteroidot Rheosolont nagy dózisban és azt az utasítást kaptam ha két napon belül ha nem.javul akkor menjek el bőrgyógyászhoz mert lehet orbánc is. Nem javult nagyon úgyhogy elmentem bőrgyógyászhoz aki azt mondta hogy nem orbánc de nem is köszvény mert abszolult nem magas a húgysav a laborképemben és gyulladásos paraméter sincs , hanem bogárcsípés allergia úgyhogy ne szedjem a szteroidot. Kaptam allergiára gyógyszert és szteroidos kenőcsöt ha újból előfordulna az eset. De a bokám estére még mindig picit bedagad és pirosabb sötétebb színű még most is mint a másik és napközben sajog a vádlim , a lábfejem és a combom, térdem térdhajlatom illetve a sípcsontrész de nem élesen csak sajog egész nap de ha terhelem akkor is és ha nem olyankor is néha ha csak ülök.A cipő ki van kötve de néha le kell vennem.mert kellemetlen illetve a zokni is vágja a lábam sokszor mintha szorítanák és fel le húzgálom.napközben. a vádlim , combom nem.duzzadt és nem is volt az egyszer sem mióta elkezdődött ez az egész, lázam rossz közérzetem és hidegrázásom sem volt és a pirosság sem terjedt tovább eddig. Voltam bokaröntgenen ott nem.láttak semmit és ultrahangon is ott ellenőrizték a vénákat az egész lábamban color doppler ultrahangos géppel az rendben volt, nem találtak elzáródást. Ezt követően ismét reumatológián , ahol ismét kaptam Rheosolont nagy dózisban lökés terápiát és már injekciókat is mindkét bokámba, mivel néha már a másik lábam is elkezdett fájni. A vérképemben még mindig nincsen gyulladásos paraméter csak a vérnyomásom a meg a pulzusom magasabb mióta szedem a szteroidot 3 hete. De már most úgy 1 hónapja és egy hete kezdődött ez az egész. Voltam MRI vizsgálaton is , ahol megállapították, hogy kóros folyadékcseppem van a bokámban több helyen és oedémásodás a szalagokon. Már nem.tudom mit kéne tennem mert még mindig nem vagyok rendben már járni tudok de ahogy fent írtam a bokám sajog a vádlimmal térdemmel és combommal együtt felváltva de a bokámnak már nem forró a tapintása. Nem vagyok túlsúlyos 76 kg .folyamatosan sportolok illetve mos sportolnék egészségesen étkezek és sok folyadékot iszom. Nem cigarettázok nem kávézok és soha nem iszom alkoholt. Táplálékkiegészítőket szedek de szteroidot soha sok multivitamint és ízületvédőt. Mi a véleménye mit kéne tennem és mi lehet ez ? Mi okozhat ilyen hosszan tartó és combig felnyúló tüneteket? Már régóta szenvedek vele arra nem emlékszem hogy meghúztam rántottam volna nem sérült meg nem vágtam.meg és csípésre sem emlékszem viszont voltam nagy fűben a munkám miatt is mivel rendőr vagyok és sokat járok helyszínekre. Hová menjek még ezután ha nem múlik és még mindig fennállnak a tünetek Aggódom mert még ilyen soha nem volt velem és nagyon idegesít mert nem tudok sportolni sem miatta , ahogy szoktam. Nyirokrendszeri vagy érrendszeri probléma állhat a háttérben? Elnézést a sok kérdésért de már nagyon el vagyok keseredve mert sportolni szeretnék és most nem tudok.Válaszát előre is köszönöm.
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2017.
08.
01.
A leírás alapján sajnos nem tudom megmondani, aug.14. után leszek elérhető, ha gondolja, hívjon időpont egyeztetés miatt! Üdvözlettel dr SZabó Attila
2017.
07.
22.
érbeteg kérdése:

Jó napot kívánok. Kedves Doktor úr, szeretném tudni mi a véleménye a Varikosette krémrol, a visszerek kezelésére.
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2017.
07.
23.
Átverés :) Kicsit nézzen utána, maga a cég sem létezik, a cím hamis, a hivatkozott "orvosok" nem léteznek, stb.. íüdv
2017.
07.
15.
Tamás 34 kérdése:

Tisztelt Dr úr!Az sztem kérdezni hogy ki szokot dörzsölödni a comb hajlatom ágyéknál.Most vettem észre hogy a végbélnyílástól felfelé a hajlatomba látszódik egy visszér nem mindig latni meleg fürdés. Után.Mi a teendő vele?vérrög kialakulhat ott.Kicsit huzodo fajdalmat érzek .Urologusnal voltam mert a bal herem is fajt .e ott semi gond az errel azt mondta ne foglalkozak.34 eves vagyok.Üdvözlöm:Tamás
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2017.
07.
16.
Kedves Tamás, az érrel valóban nem kell foglalkoznia, ez csak esztétikai probléma. Üdvözlettel dr SZabó Attila
2017.
07.
03.
csomó lábfejen kérdése:

Kedves Doktorúr! A lábfejem belső oldalán,a bokám alatt,a sarok -párnázata-felett kb.1 centivel észrevettem egy bőr alatti csomót.Fél és 1 centi közötti lehet,élesen kitüremkedik,fájdalmatlan,színtelen,inkább puhább,benyomható.Mintha kicsit nőtt volna egy hét alatt és ha jól hátrafeszítem a lábam közvetlenül mellette látható még kettő ilyesmi kezdeti kitüremkedés. Ön szerint érdemes megnézetnem,vagy egy banális dolog lehet?Ha igen,első körben milyen szakrendelésre menjek és mennyire sürgősen?Mert most két hónapig távol vagyok az otthonomtól.Ez alapján felmerül a szarkóma vagy más rosszindulatú diagnózis lehetősége? Nagyon köszönöm.
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2017.
07.
16.
Nagy valószínűséggel jóindulatú elváltozásról van szó, ne lásson réemeket :) Orthopediai szakrendelést keressen fel. Üdvözlettel dr SZabó Attila
2017.
06.
29.
2.műtét kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 40-hez közeli férfi vagyok. A Bal lábam évek óta visszeres és szeretném megműttetni. Voltam visszér UH vizsgálaton, és ugyanazon a lábamon 2 műtét elvégzése szükséges. Az lenne a kérdésem, hogy önnek mi a véleménye, az alábbiakban leírt szakvélemény alapján, nem lehetne egy műtéttel megoldani? Mindenképpen kell 2. műtét? Illetve ön milyen műtéti eljárást tudna ajánlani? Ha önt személyesen felkeresném előjegyzés alapján, mennyi időt kellene várnom megközelítőleg a vizsgálatig, és a műtétig? Bal oldalon, a sapheno- femoralis junctio elégtelen, benne kifejezett reflux észlelhető. A saph. magna a combon végig tágabb, perforans összeköttetés nincs. A lábszáron látható tágulatok a saphaena magnával állnak összeköttetésben. A magna végig tágabb teljes stripping, és egy igen kifejezett perforans látható a lábszár kp. és alsó harmad határán elhelyezkedő pigmetatiotól 2 cm-re, distalisan. A belboka mögött, az előző pigmentatiótól distalisan 10 cm-rel és 3 cm-rel hátrafelé újabb perforans látható. Még egy perforans látható a saphaena mellett kilépve, attól mintegy 1 cm-rel a sípcsont irányában6 cm-rel, a pigmentatio felett érdemes felkeresni a saphaena mellett, mert az alatt áthaladva tágítja fel az oldalágakat, nem közvetlenül a saphaenába csatlakozik. Lateralisan a külboka felett egy perf. látható, melynek kilépési pontja az Achilles feletti pigmentatiotól 4 cm-re előrefelé látható, gyakorlatilag a beömlésig követhető 2. műtét. Jelen vizsgálat során, a hátsó területeken perforans nem látható. Előre is köszönöm válaszát! Erik.
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2017.
07.
16.
Kedves Erik, A leírás alapján lézeres műtéttel megoldható a probléma, 2. műtét szükségességét most nem látom, de ezt vizsgálat tudja tisztázni. Előjegyzés: 06-30-9631363. Várom jelentkezését! Üdvözlettel dr SZabó Attila
2017.
06.
25.
visszer kérdése:

Lehet-e magas vernyomas a viszerektol?Elore is koszonom valaszat.
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2017.
07.
16.
nem. Üdvözlettel dr SZabó Attila
2017.
06.
21.
baarbik kérdése:

Tisztelt Doktor Úr, Édesanyámnak 10 éve mélyvénás trombózisa volt. Azóta állandó viseletre combtőig érő gumiharsinyát kell hordania, valamint véralvadásgátlót és Detralexet kell szednie, közben a vizsgálatok a Leiden-mutációt is kimutatták. Kezelőorvosa szerint tönkrementek a vénabillentyűk, emiatt kell állandóan gumiharisnyát viselnie ami kényelmetlen és megterhelő. Érdeklődnék, hogy a lézeres műtéttel helyreállítható-e a vénák állapota annyira, hogy elhagyható legyen a gumiharisnya viselése? Előre is köszönöm a válaszát, üdvözlettel: Barbara
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2017.
06.
26.
Sajnos nem, ilyen műtét a visszértágulatok megoldására való. Tényleg a harisnya a megoldás. Üdvözlettel dr Szabó Attila
2017.
06.
08.
Andi kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 36 éves nő vagyok. A kisfiammal fociztam és a bőrlabdával eltalálta a visszeremet,ami azonnal szétrobbant. Aznap este fájt,duzzadt volt,másnapra öklömnyi lila folt lett. Most feketenadálytő krémmel kenegetem. Elég ez a kezelés vagy jobb ha látja orvos,mert további kezelésre szorulnék? Köszönöm válaszát! Andi
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2017.
06.
09.
Kedves Andi, helyi hűtés, jegelés és fáslizás meggyorsítja a gyógyulást. Amennyiben nagyobb visszértágulatok látszanak a lábán, érdemes orvoshoz fordulni, mert ezzel volna teendő. Üdvözlettel dr SZabó Attila
2017.
06.
01.
mi lehet a baj? kérdése:

Tisztelt Doktor Ùr! 30 èves nő vagyok. Pàr nappal ezelőtt èszre vettem,hogy a tèrdemen halvàny kèk ès zöld elszìneződèsek vannak (teljes tèrd felület) enyhèn duzzadt is volt ès kicsit fàjt is! Egy napi tartott a duzzanat ès a fàjdalom. A kèkes zöld szìnt felvàltotta a vöröses szìn ill a lila. Teljesen olyan mintha hematoma lenne,de viszont nem törtènt külső sèrülès ami okozhatta volna..nem estem el,be se ütöttem! Soha nem volt semmi baj a tèrdemmel ez az első eset. Kèrdèsem az lenne h mi lehet a baj? Lehetsèges h hematoma? Vàlaszàt előre is nagyon szèpen köszönöm!! Tisztelettel: Renàta.
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2017.
06.
02.
Kedves Renáta. Biztosan egy véraláfutásról van szó, ha pár nap alatt elmúlik, semmi probléma. Üdvözlettel dr SZabó Attila
2017.
05.
29.
fájó, duzzadt térdhajlat kérdése:

Tisztelt Doktor úr, 35 éves vagyok, ülőmunkát végzek. A bal térdhajlatomban fájdalmat, enyhe duzzanatot érzek, kékes elszíneződés is látszik. Mozgásra a fájdalom erősödik. Lehet, hogy trombózis? Szükség lehet valamilyen vizsgálatra?
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2017.
05.
29.
Feltétlenül szükség van orvosi vizsgálatra és ultrahangra. Üdvözlettel dr Szabó Attila
2017.
05.
05.
Os sphenoidale heamagnioma kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Tegnap GM roham miatt csináltak koponya CT-t, hogy nincs-e akutt sérülés. A zárójelentést itthon elolvasva láttam meg, hogy a CT-n találtak egy 15 mmes heamagniomának megfeleltethető képletet az os sphenoidale bal oldaln a sinus sphenoidalis mögött. Os sphenoidale heamagnioma Ez mit jelent? Mennyire kell aggódnom? Tartós véralvadásgátló kezelés alatt állok. Segítségét előre is nagyon köszönöm!
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2017.
05.
06.
Ebben az esetben idegsebészhez forduljon, sajnos nem az én szakterületem, nem tudok mást válaszolni. Üdvözlettel dr SZabó Attila
2017.
04.
26.
evamama1 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! A jobb lábamat már amputálni kellett másfél éve tegnapi ér festésen kiderült hogy a bal lábamba is AFC teljes szűkület van.Az orvos azt mondta nem igazán tudnak vele mit kezdeni. Az országban van valahol olyan kórház ahol igen? Köszönöm válaszát. Éva
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2017.
05.
06.
Kedves Éva, próbálkozzon az Érsebészeti Klinkán: 06-1-4586741. Üdvözlettel dr SZabó Attila
2017.
04.
18.
diamond kérdése:

Tisztelt Dr.Szabó Attila! Több alkalommal előfordult az ujjaimon, égető fájdalmas érzés, (csupán egy pohár megfogása után is),liláskékes elszíneződés, ami csak kis idő után áll helyre. Eddig csak kis területen fordult elő, mostanában majdnem az egész ujjat beborítja, nem kis fájdalommal. Kérdésem ,Ön szerint mi állhat a háttérben? Köszönöm válaszát! Üdvözlettel
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2017.
04.
20.
Kedves kérdező, több oka is lehet, legkevésbé valószínű az ér eredet. Javaslom, forduljon elsőként neurológushoz - valami az ideget nyomhatja. Üdvözlettel dr SZabó attila
2017.
04.
13.
Érmalformáció kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Kislányom jelenleg 12 éves, 3 éves korában lett diagnosztizálva a bal kulcscsontja alatt lévő izomban egy 45*42*36 mm nagyságú érmalformáció, amelynek nyulványai vannak .2012-ben lézerkezelésen esett át 1 alkalommal, amely után kiütései lettek. 12 1 évenként Uh- ellenőrzés történt , növekedést eddig nem mutatott! Legutóbbi uh vizsgálat szerint a mérete nőtt!Kihez forduljak?Kérem tanácsát, segítségét! Tisztelettel és köszönettel:Nóra
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2017.
04.
14.
Kedves Nóra, a Heim Pál kórházban keresse dr Kelemen Miklóst, ő foglalkozik ezekkel az elváltozásokkal. Üdvözlettel dr SZabó Attila
2017.
03.
19.
Haemangioma kérdése:

Tisztelt Szabó Adjunktus Úr! A lányomnak gyerekkora óta van egy térdhajlati haemangiomája. 2004-ben megműtötték, perforans ligaturaval. Viszonylag rövid ideig jelentett megoldást, különösen két terhesség után a panaszai ismét fokozódtak. A második gyermeke születése után visszamentünk az eredeti rendelőbe, ahol megállapították, hogy recidív haemangiomája van ismét. Szemmel látható különbség van a két térdhajlata között, és igen érzékeny és sokszor fájdalmas is. A kérdésem az lenne, hogy nem műtéti beavatkozással van e mód megoldásra? Tudom, hogy személyes találkozás kell a korrekt válaszadáshoz, de szeretnék előre tájékozódni, hogy mint lehetőség, szóba jöhetne e pl. egy lézeres kezelés? Várom válaszát, mielőtt időpontot kérünk Önhöz! Köszönöm szépen!Üdvözlettel: egy édesanya
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2017.
03.
20.
Kedves Édesanya! Vizsgálat nélkül tényleg nem lehet megmondani, mit lehet tenni, hiszen lehet, hogy a haemangioma mellett lányának visszér tágulata is van. Ezt egy ultrahang vizsgálat könnyen tisztázza. Bejelentkezés rendelőnkbe: 30-9631363. Üdvözlettel dr SZabó Attila
2017.
03.
17.
Lehet egy újabb trombozis lett a lábamba? kérdése:

Tisztelt doktor úr! 39 éves nő vagyok két éve volt egy mélyvénás trombozisom a bal lábamban. Hosszas álldogálás után megfájdult a bal combom ami egészen a bal medencémig fel éreztem erős fájdalmat. Voltam vele a háziorvosnál aki a sebészetre irányitott. A leleten ez áll: A bal comb az ülőideg kilépési pontjától provokálható. Mozgászavara nincs. A lumbalislordosis enyhén elsimult az L V S1 résben kb. 5-6 mm-es ventralis irányú listhesis. A foramen jelentősen beszűkült. DG. Discopathia I V Ez mit jelent pontosan? Komoly probléma? Az nem lehet hogy egy újabb trombozis lett a lábamba? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm. Tisztelettel: egy aggódó édesanya.
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2017.
03.
20.
Kedves Asszonyom, a panaszok alapján és amit a kollégák írtak, valószínűleg gerinc eredetűek a panaszok. A thrombosis komoly végtag duzzanattal is jár. Ha aggódik, érdemes készíttetni egy ultrahang vizsgálatot a thrombosis kizárására. Üdvözlettel: dr Szabó Attila
2017.
03.
04.
Mélyvénás trombózis kérdése:

Tisztelt Doktor Úr!! 22êves nő vagyok olyan problémával fordulok önhöz hogy napok óta tartó vádli és comb fájdalmam van. A combomban lüktető érzés is van. Napi szinten sportolok az az tornázom, biciklizem néha futok. Izomlaz van a másik lâbamba de a bal folyamatosan fáj más érzet van benne. Olvastam a mélyvénás trombóziról hasonlók a tünetek de a lábam nincs megdagadva és nincs elszíneződve és nyomásra sem fáj. Ez vajon trombózis lehet vagy csak sima izomfajdalom? Bizonytalan vagyok.. Illetve trombózis esetén mindenféleképpen feldagad a láb? Nagyon megijedtem.
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2017.
03.
05.
Kedves Asszonyom, valószínűleg izomhúzódásról van szó, egy thrombosis sokkal jelentősebb panaszt okozna. Ennek ellenére érdemes volna orvosnak megmutatnia magát. Üdvözlettel. dr SZabó Attila
2017.
03.
02.
Kérdés! kérdése:

Tisztelt Doktor úr ! Kérdésem a következő lenne Kb 1 hónapja hirtelen felállásnál kispadról felállva fájdalmat éreztem aminek nem tulajdonítottam jelentőséget. Ez egy baráti összejövetelű focinál történt. De a foci az ment. Aztán rá egy hétre ugyanígy egyik pillanatról a másikra beállva ugyanúgy fájdalmat éreztem. És ugyanez volt megint egy hétre rá és egy nappal aztán és aztán újból és újból ezek között mindig egy hét eltérés volt. A fájdalom mindig csak mozgásra mozgáskor volt és mindig ugyanott a has alatt (van kis pocakom) az alatt kb. 1 cm-re és bal oldalt. Remélem jól behatároltam a fájdalom helyét. A fájdalom mindig csak mozgáskor volt azon a területen vagyis amikor mozogtam. Labda passzolásnál nem. Köztes időben nem volt fájdalom ott és azon a ponton.Sétánál ülésnél nem fáj fekvésnél sem. Igaz ma éjjel éjszaka érdekes volt mert úgymond fordulni akartam és akkor fájt de aztán mikor nyugalomba voltam akkor meg nem, de lehet ez még a mozgás miatt volt mert ugye aznap mozogtam fociztam nem tudom miért lehetett. És reggel mikor ágyról fel akartam kelni akkor éreztem ugyanott ezt a fájdalmas érzést de aztán felállva már nem és járkálva sem érzek semmit. Most megpróbáltam ugyanezt a mozdulatot a lefekvés megy de a felülésnél érzem kicsit ugyanazt mint reggel. Egyébként székletem vizeletem olyan mint volt nem fáj a székletürítés és a vizeletürítés sem. Hasam sem fáj a combtövem se a herém se és a herezacskóm sem. Megtapogatva nem érzek semmit és csomósodást sem azokon a pontokon. Lázam sem volt sosem. Köldökömnél nem fáj és nem fájt sosem. A köztes napokon sem éreztem semmit sem. Csak és kizárólag mindig mozgásnál és mindig ugyanott és ma éjszaka mikor fordulni akartam és reggel felkelésnél mint fentebb írtam önnek. Amikor meg fájt a focinapokon utána bevettem fájdalomcsillapítót és bekentem Flector kenőccsel és megszűnt a fájdalom. Leggugolás megy lehajlás is és a lábfelhúzás is álló helyzetben. Most reggel bekenve Flectorral jobb és nem érzek fájdalmat. Még azt szeretném hozzátenni hogy nem iszom és nem is dohányzom. Ön szerint mi lehet ez? Várom válaszát! További szép napot és jó praktizálást kívánok önnek.
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2017.
03.
03.
Kedves Kérdező! Nagy valószínűséggel kialakulóban lévő lágyéksérvről van szó, javaslom, keressen fel egy sebészeti rendelőt. Üdvözlettel. dr SZabó Attila
2017.
02.
20.
Visszér kérdése:

Tisztelt Doktor Úr, A tegnapi nap a bal terdnél a comb belső felén fájdalmat éreztem, ami egész nap kitartott és időközben felhúzódott a belső combon majdnem telljesen végig, ill. a lábszár is enyén szúrt. A fájdalmas területen lilás-vöröses elszìneződött csìkok jelentek meg, amik enhyén kidudorodnak ill. kissé duzzadt a combom, de az alig észrevehető. Tegnap csupán sántikálva tudtam közlekedni, felállásnál/járásnál fokozódott a fájdalom. A fájdalom szúró/égő/viszkető jellegű, mára már nem olyan erőteljes, járkálásnál már szinte alig érezhető. Egész este felpolcolt lábbal voltam, ill. ma is amikor leülök, valamint vettem be Detralexet. Édesapámnak is van visszeres megbetegedése, valamint nagymamámat és keresztszüleimet súlyos viszerességgel műteni is kellett. Alapvetően eddig nem volt túl mozgásgazdag az életmódom, amin tervezek változtatni, eddig semmi probléma nem volt a lábammal, a visszerek szinte egyáltalán nem látszódnak a lábamon, de érzem őket. Azt olvastam, hogy a tèrdtől felfelé a combon a medencecsont felé terjedő visszért mindenképp kezelni kell, műtéttel. Ez igaz? Remélem nincs trombózisom vagy gyulladásom? Köszönöm a választ
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2017.
02.
22.
A leírás szerint visszérgyulladásról lehet szó. Várom mielőbbi vizsgálatra, ez alapján tudok többet mondani. Bejelentkezés: 06-30-9631363. Üdvözlettel dr SZabó Attila
2017.
01.
28.
Mozgekony kérdése:

53 eves no vagyok. Heti otszor futok rendszeresen turazom hegyekben gyalig vagy sikon kerekparral.164cm 60kg. Szivem rendben de kb masfel eve 6.9 koruli a vercukor ertekem. Azota igyekszem diabeteses etrendet tartani es hust sem eszem tobb eve. Ket hete lealltam a futassal a jegesedes miatt. Egy hete az Alpokban hotalpas turaztam komoly terhelessel. Futas utan a bal labamon kb egy eve Baker cisztara jellemzo tunetet eszlelek olykor de nem mentem vele orvishoz. Seules huzodas nem volt. Ket napja a bal vadlim alatt huzodast fajdalmat erzek tegnap estere kis vizesedes is latszott a belbokam felett. Azota mindket ejjel 3 ora fele fajdalomra ebredtem nappal leginkabb allva vagy szeken ulve erzem. Mozgasra javul meg is szunik. Kerdesem futhatok turazhatok e illetve surgosen forduljak e orvoshoz ?
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2017.
01.
28.
Kedves Hölgyem! Mindenképpen forduljon orvoshoz, egy ultrahang vizsgálat tisztázhatja a probléma okát. Üdvözlettel Szabó Attila
2017.
01.
15.
Lábas kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Másfél éve alsó lábszárban kicsit gyengébbnek érzem a lábaimat. Fél éve még semmi ennél komolyabb tünet, pici zsibbadás. Majd néhány nap alatt elkezdett fájni a bal talpam. Ortopédiás vizsgálat eredménye: 20kg túlsúly és harántsüllyedés lehet az oka. Ettől kezdve fokozatosan erősödött a jobb alsó lábszáron, vádli, sípcsont és boka körüli fájdalom, Azóta jobban figyelem a lábaimat és visszereket is látok megjelenni és gyakran máshol is fájnak a lábaim. 40/f Vérnyomásom néha kicsit magasabb a kelleténél. Elkezdtem már a tünetek kivizsgálást, de sajnos túl lassú a folyamat és még sehol nem mondtak komoly dolgot. Azt szeretném megkérdezni, hogy érrendszeri probléma esetén regenerálódhat e a szervezet valahogy, elmúlhatnak e ezek a jelenségek (ha leadom a súlyfelesleget), vagy innentől már csak rosszabb, ennyivel is fájdalmasabb lesz az életem? Illetve, ér problémán kívül mi okozhat még ilyen tüneteket? Árthat e ilyenkor szobabiciklizés, vagy torna, testépítés elkezdése? Köszönettel
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2017.
01.
16.
A panaszok mindenképpen csökkennek a súllyal együtt, egy érsebészeti vizsgálat kizárhatja az ér eredetet. Forduljon rheumatológushoz is! Üdvözlettel
2017.
01.
11.
Ágnes kérdése:

Kedves Dr. Úr! 41 éves vagyok és jobb lábamat hagyományos módon műtötték visszérre és a kezdődő fekélyesedés miatt a bokám körül jún. végén. Azóta nem szűnt meg a lábdagadás, sőt a bokám környékén még mindig érzéketlen és bizsereg a bőröm ha hozzáérek, valamint még mindig látszanak a hegek. Fájni is szokott, reggel pedig rossz ráállni amíg be nem járódik. Kérdésem az lenne hogy ezzel nyirokambulanciára vagy érsebészhez forduljak? Válaszát előre is köszönöm!
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2017.
01.
12.
Kedves Ágnes, először mindenképpen érsebészhez, szükséges egyszerre egy ultrahang vizsgálat is az ok kiderítésére. Szívesen megnézem én is: 06-30-9631363. Üdvözlettel dr SZabó Attila
2017.
01.
08.
hideg láb kérdése:

Tiszteltm Doktor Úr! Bátyám 62 éves, Little kórban szenved, születése óta 100 %-ban mozgásra képtelen. Idejét ágyban fekve illetve kerekesszékben tölti. A probléma ami most foglalkoztat minket az az hogy a jobb lába a lábszár felétől lefelé jég hideg. Ha éjjel termozoknit huzunk rá akkor tud csak reggelre felmelegedni. Egész nap hideg a lába még melegcipő és melegzoknival is. Mi lehet az oka? Esetleg érrel kapcsolatos ez a dolog vagy ideggel? Milyen vizsgálatot javasol és mit tehetnénk hogy meleg legyen a lába? Mielőbbi válaszát köszönettel várom Anna
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2017.
01.
09.
Kedves Anna, ennek az oka részben reflexes, az erek összehúzódnak és azért érződik a láb hidegnek. Érdemes volna azért a biztosnás kedvéért megmutatni egy angiológusnak. Üdvözlettel. dr SZabó Attila
2017.
01.
04.
Viszontlátásra probléma kérdése:

Kedves Doktor úr! Az anyukámat 3 hónapja műtötték viszérröl. Nem lézerrel hanem vágták. A másik lábát is kellene műteni, de nem meri mert azt mondja hogy jobban fáj neki mint műtét előtt. Kenegeti gesztenye krémmel és a gyógyszereket is rendszeresen szedi de nincs változás. Ön szerint mi a teendő? Előre is köszönöm szépen a válaszát. Üdvözlettel Fatima
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2017.
01.
09.
Kedves Fatima, látni kellene a lábat, és egy ultrahang vizsgálattal megnézni, mi az oka a panaszoknak. Szívesen megnézem, bejelentkezni a 06-30-9631363-as számon tud. Üdvözlettel dr SZabó Attila
2016.
12.
17.
Szilviaprobléma kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Tanácsot szeretnék kérni Öntől. A problémám kb. 8 hónapja húzódik. Ez idő alatt 4 orvos látott, kezelt, de sajnos egyik sem találta a betegség okát, és meggyógyítani sem tudtak. A problémám: Mindkét vádlimban előjönnek időnként piros, égő, kemény, fájdalmas csomók. Jelen pillanatban is van egy-egy ilyen csomó mindkét vádliban. Nagyságuk: egyik zöld dió nagyságú, a másik mint egy szem cseresznye. Ezek a csomók hetekig, sőt néha hónapokig is jelen vannak, utána maguktól eltűnnek. Volt olyan is, hogy a csuklómban jött elő egy diónyi csomó, az is eltűnt néhány hét után. Mint írtam, már 4 orvosnál voltam, leírom Önnek, eddig miket mondtak: 1. orvos: csípés, valószínűleg pókcsípés, ecetes borogatás, majd elmúlik... 2. orvos: trombózis, embólia. Áramlásvizsgálat, ultrahang ezt nem igazolta. Csak jól megijesztett. 3. orvos: felületi vénagyulladás: Lioton gél. Nem használt, és semmilyen nonsteroid gyulladáscsökkentő krém sem használt. 4. orvos: zsírmirigy, ki kell vágni. Mire oda jutottunk, hogy kivágja a doktor úr, egyszerűen eltűnt, visszahúzódott minden csomó, műtét lefújva. Közben elköltöztem Magyarországról, idén augusztustól Angliában élek. Az elmúlt napokban nagyon megkeményedett mindkét csomó a vádlimban, lüktet, fáj, ég, hőemelkedésem is van. Egész nap úgy érzem magam, mint akinek összerugdosták a vádliját. Úgy érzem, szétrobban a lábszáram. Álló munkát végzek, nagyon nagy fájdalommal élem a mindennapjaimat. Tegnapelőtt megint elmentem az angliai háziorvosomhoz, most pont akkora az egyik csomó, mint egy zöld dió, kőkemény, forró... A doktor úr az égvilágon semmit nem írt rá. Önnek esetleg lenne valami ötlete, hogy mi lehet ez a dudor, ami néha kijön, néha visszahúzódik? Vérképem teljesen rendben, ANA negatív, ezeket a vizsgálatokat az itteni orvosom csináltatta meg pár hete. Köszönöm a válaszát. Tisztelettel: Szilvia. Email:becsiszi@citromail.hu
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2017.
01.
09.
Kedves Szilvia, tudna küldeni egy fotót a panaszos területről? info@vpmed.hu Üdvözlettel dr Szabó Attila
2016.
12.
17.
Anyukám kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Édesanyám 82 éves, magas vérnyomással és végtag görcsökkel, fájdalmakkal küzd. A vérnyomására Levenor 4 mg -s tablettát szed A végtag görcsökre Miderison 50 mg gyógyszereket szed. A testén megjelentek lila foltok, és a lábfeje bedagad bokától lefelé és lila színűvé válik. Ha felpolcoljuk a lila szín kezd megszúnni. A kéz és lábfeje hideg. A gyógyszer mellé rendelt beteg tájékoztatóban szerepel a lila folt megjelenése, de a lábfej dagadása nem. Mi a javaslata ? Szükséges -e a gyógyszer lecserélése? Tisztelettel: Margit
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2017.
01.
09.
Kedves Margit, javaslom, hogy keresse fel azt a doktort, aki a gyógyszert felírta. Másrészt angiológiai vizsgálat segíthet megtalálni az okot. Üdvözlettel dr SZabó Attila
2016.
12.
03.
JÁNOS kérdése:

TISZTELT Dr ÚR. OLYAN KÉRDÉSEM LENNE, HOGY AZ ÉRSZŰKLET A LÁBAMBA PÁR ÉVE KEZDETLEGES VOLT ÉS AKKOR SZEDTEM A ASZPIRIN PROTEKTORT, VALAMINT A BÉRES KOLESZTERIN CSÖKKENTŐT AZ ORVOS AZT MONDTA, HOGY NEM KELL VELE FOGLALKOZNI.AZT SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI, HOGY HA A VÁDLIMAT MEGNYOMOM FÁJ. LÉTEZIK, HOGY AZ ÉRSZŰKÜLETTŐL FÁJ VAGY ESETLEG AZ IZOM AZ AMI FÁJ.HA A LÁBFEJET EGY KICSIT LEFELÉ HAJTOM AKKOR IS FÁJ, DE CSAK EGY BIZONYOS PPONTON. VÁLASZÁT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2016.
12.
03.
Kedves János, ha tud járni, és akkor nem görcsöl be a lába, akkor inkább mástól fáj. De lgjobban teszi, ha felkeres egy érsebészeti rendelőt. üDVözlettel
2016.
11.
02.
visszérgyulladás kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Jobb lábamat kétszer műtötték visszérrel /l1995, 2007/.Július végén itt visszérgyulladás alakult ki bokától combközépig, amely mostanra elmúlt, helyén barnás csík látható, az ér még kissé kemény. Milyen műtétet javasolna? Köszönettel: Olga
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2016.
11.
02.
Kedves Olga, egy ultrahang vizsgálattal el lehet dönteni, van-e egyáltalán teendő és ha igen, milyen műtét szükséges. Várom rendelésemen. Bejelentkezés: 06-30-9631363. Üdvözlettel
2016.
10.
30.
hemangioma? kérdése:

Tisztelt Doktor Úr!Fiatal korom óta élek felületi vénatágulattal.Pár éve a bal lábamon a boka felettkb 10 cm-rel kibújt egy ér,kb 2cm hosszan,szinte csak az érfal látszik.1 alkalommal kiszakadt,ez viszonylag erős vérspricceléssel járt de nyomókötés hatására bealvadt.Néhány napja erősen kipirult az ér,erősen,csípős érzéssel viszket,olyan érzésem van,mintha ki akarna repedni.Szeretném ha megvizsgálná úgy érzem minél gyorsabban szükség volna erre mielőtt komolyabb baj történik.Kérem sziveskedjék megírni az emailemra,hogy hol és mikor lenne erre leggyorsabban lehetőség.Természetesen a többi viszérről is szeretném tudni a véleményét.Várom válaszát mielőbb tisztelettel:Bella Lajos
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2016.
10.
31.
Kedves Lajos, kérem hívja rendelőnket szerda reggel: 06-30-9631363. Lehetőség szerint szerdán vagy csütörtököm megnézem. Üdvözlettel. dr SZabó Attila
2016.
10.
21.
Franci kérdése:

Tisztelt dr. Szabó Attila úr! Két kérdésre kérném szíves válaszát. 1. Szeretnék választ kapni arra a kérdésre, van-e olyan gyógymód, mellyel nagyon csúnya ( elsősorban sürü, seprüszerü ) visszeres- séget ellehet tüntetni, vagy valamilyen javulást elérni? A visszerek viszonylag rövid idő alatt keletkeztek, kb. 5 éve kezdődött, de ebben az évben, szinte észrevétlenül sokat romlott. Idős asszony vagyok, ennek ellenére nyáron nagyon zavaró. 2. Vérnyomás mérés eredményeimből egy pár napi: 138 / 63 / 59 141 / 67 /61 137 / 65 / 58 123 / 58 /64 128 / 58 / 63 125 / 57 /56 Nagy általánosságban a diasztolés 57 - től 66 - ig pulzus 58
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2016.
10.
23.
Kedves Franci, a seprűvénák szépen eltüntethetők. Vérnyomás rendben, de ha megnyugtatja, érdemes 24 órás monitorozást végezni. Bejelentkezés rendeléseinkre: 06-309631363. Üdvözlettel
2016.
10.
19.
Lettike kérdése:

Kedves Doktor Úr. 3 hete fáj a bal lábam,be van dagadva a lábfejem,az erek ki vannak dagadva.Voltam vele orvosnál sebészeten,el kűldtek rőngenre a bal bokárról lábtő és lábkőzépcsontokrol készűlt felvétel.az eredmény szó szerint igy van irva a papiromra. A tibiotalaris rés egyenletesen szükebb.Kisfokú hallux valgus.Más elt nem látható.azt szeretném meg kérdezni hogy mit jelent az tibiotalaris rés egyenletesen szűkebb?Az érszűkűlet?És a hallux valgus?Kőszőnőm válaszát.
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2016.
10.
20.
Kedves Lettike, ez orthopediai probláma, nem érsebészeti, de nagy bajt nem jelent. Javaslom, keressen fel egy orthopedust. Üdvözlettel dr SZabó Attila
2016.
10.
16.
Kérdés kérdése:

Szép napot kívánok! Meg szeretném kérdezni,hogy volt már visszérműtétem lehetséges-e a lézerrel való műtét? Köszönöm a válaszát.
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2016.
10.
20.
Igen, csaknem minden esetben. Kérjen időpontot rendelésünkre: 06-309631363 Üdvözlettel dr SZabó Attila
2016.
10.
11.
klári kérdése:

TISZTELT Dr ÚR. OLYAN KÉRDÉSESEM LENNE, HOGY A JOBB NYIKI AORTA BE VAN SZŰKÜLVE. A HÁZI ORVOS SZERINT 8O %-BA. MA VOLTAM ÉRSEBÉSZETEN ÉS OTT AZT MONDTÁK, AMÍG NINCS VELE PROBLÉMA ADDIG NEM KELL VELE FOGLALKOZNI.ÁPRILIS 18-ÁN VOLT EGY ALSÓ FALU SZÍVINFARKTUSOM ÉS KAPTAM 2 DB HÁLÓT ÉS 1 ERET TÁGOTOKAT. SZEDEK BISOPLOCK 2,5 MG,ASA PROTECHT 100 MG,INSPRA 50 MG,ROXERA 30 MG, ZYLLT 5 MG, NOLPAZA 40 MG.VÁLASZÁT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM. ÜDV. KLÁRI.
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2016.
10.
20.
Javaslom, hogy keresse fel az Érsebészeti Klinikát, ott választ kap a kérdésére. dr Laczkó Ágnes: 06-20-8258033 Üdvözléettel
2016.
10.
06.
Hasfájás kérdése:

TISZTELT DOKTOR ÚR! A KÉRDÉSEM AZ LENNE, HOGY MI OKOZHAT VISSZATÉRŐ, SZÚRÓ JELLEGŰ HASI FÁJDALMAT A KÖLDÖKTŐL KB.5CM-RE BALRA? EGY PONTBAN ÉRZEM A FÁJDALMAT. VOLTAM ÁLTALÁNOS KIVIZSGÁLÁSON, AHOL A DRNŐ AZT MONDTA, HOGY ÉRZETT VALAMIT, DE NEHEZEN KITAPINTHATÓ, VALAMINT A FŐ ARTÉRIA ERŐS LÜKTETÉSE VOLT ÉREZHETŐ. A VÉRKÉPEM NEM MUTAT GYULLADÁST, TELJESEN NORMÁLIS KIVÉVE A FEHÉRJÉT A VÉRBEN, AMI KICSIT MAGASABB A NORMÁLTÓL. A HASI ULTRAHANG IDŐPONTJA CSAK NOVEMBER VÉGÉN ESEDÉKES, DE ADDIG SE SZERETNÉK EZEN IDEGESKEDNI. TOVÁBBI TÜNETNEK MONDHATÓ AZ ÁLLANDÓ FÁRADTSÁG, KIMERÜLTSÉG. KÖSZÖNÖM
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2016.
10.
20.
Nagyobb baj valószínűleg nincs. hasi UH-ot korábban is elvégezzük magánrendelésünkön: 06-30-9631363. Üdvözlettel dr SZabó Attila
2016.
09.
17.
Grafológia kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Ma, 2016. szeptember 17-én hallottam a televízióban az Önnel készített riportban, hogy milyen új visszérműtéti lehetőség van. Engedje meg, hogy röviden leírjam a problémámat. A bal lábamat kétszer műtötték visszérrel sok évvel ezelőtt. Sajnos egyre csúnyább, sőt, a jobb lábamon is már erősen jelen vannak a visszérproblémák. Ha ezzel az új ún. "ragasztásos" eljárással lehetne javítani jelenlegi álla- potomon, nagyon örülnék. Bizalommal fordulok Önhöz ez ügyben és ha lehetséges, szeretném, ha Doktor úr elvállalná ezt az újfajta műtéti eljárást. Wicher Lászlóné Szül. év: 1947. júl. 12. Nyugdíjas pedagógus Tisztelettel várom válaszát
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2016.
10.
20.
Kedves Asszonyom! Szívesen megnézem a lábát, csak vizsgálat után tudom megmondani, hogy az Ön problémájára alkalmas-e ez a megoldás. Bejeletkezés: 06-30-9631363. Üdvözlettel dr Szabó Attila
2016.
08.
18.
Értágulat kérdése:

Jonapot! Olyan kérdésem lenne hogy a 6éves kislányomnak mind a 2 belső bokarészén a sebész és érsebesz viszeértágulatot talált azt mondta az érsebesz hogy fél év múlva meg nézi majd megint . az lenne a kérdésem hogy ezt tényleg ilyen könnyedén kell vennem vagy azért jobb ha még tovább viszem és utánna járunk hogy ebből a kislányomnak nem lessz semmi problémája vagy baja? Válaszát előre is köszönöm
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2016.
08.
22.
Érdemes volna egy ultrahang vizsgálatot is végezni, 6 éves gyermeknél a Heim Pál kórházban. Üdvözlettel
2016.
08.
05.
nap kérdése:

Kedves Doktor Ur! Edesapamnak 3 eve ertagito mutetje volt a bal belso combjaban. Most ket hete elesett a lakasban es combnyaktorese lett ugyanazon az oldalon.Mutottek a bal kulso reszt,javulgat,setalgat. Seta kozben nyillal azon a reszen belul ahol az ertagitas tortent,szeretnem megkerdezni h az ertagito az elmozdulhat?Vagy mitol erezhetei a fajdalmat ott,lehet megeroltette a seta vagy huzodik,gyogyul a bor a kulso resznel,amit mutottek es az sugarzik a belso oldalra? Udvozlettel
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2016.
08.
22.
Ha stent is került az érbe, esetleg elmozdulhat, de 3 év után ez nem valószínű. Ultrahang vizsgálatot volna érdemes elvégezni- Üdvözlettel
2016.
08.
03.
mama kérdése:

T. doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy mindkét oldali nyaki carotis műtét után (az első 2016. ápr.-ban, a második 2016. júliusban) gyógyfürdőbe lehet-e menni és ha igen, akkor mennyi ideig lehet benntartózkodni? Tisztelettel várom válaszát!
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2016.
08.
22.
Érdemes volna várni 2-3 hónapot, utána nincs akadálya. Ne menjen 37 fokosnál melegebb vízbe! Üdvözlettel
2016.
07.
31.
Nyirokcsomo kérdése:

Udvozlom Doktorur!4 eve van pajzsmirigy alulmukodesem.Multheten elkuldtek pajzsmirigy ultrahangra.Ambulans lapon ez allt: A pajzsmirigy mindket lebenye norm nagysagu az isthunus megtartott vastagsagu a szerkezete kisse durvabb echomintazatu inhomogen.A vascularisatio megtartott.Mindket oldalon a nagyerkepletek menten egy egy 11 mm es nyirokcsomo van.Tisztelt Doktorur !Lenne szives elmagarazni hogy ez a lelet mit is takar.Valaszat elore is koszonom☺
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2016.
08.
22.
Jelenleg már csak visszerekkel foglalkozom, javaslom, forduljon sebészhez, vagy endokrinológushoz. Üdvözlettel
2016.
07.
27.
TiszaVirág kérdése:

Jónapot! Bypass műtétem volt 2.5 hónapja,majd a műtétem után erős lábfájdalom jelentkezett,illetve alsó lábszáron dagadás és bőr elszíneződés.Kérem segítsen,ha tud,hogy mi a teendő a továbbiakkban,köszönöm szépen, 44 éves nő vagyok.
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2016.
08.
22.
Javaslom, hogy forduljon az operáló orvoshoz, látni kell, mi a probláma! Üdvözlettel
2016.
04.
22.
értágitás kérdése:

Köszönöm a választ. Nem akarok ertetlenkedni de nyugtalan vagyok. Baloldali teljes jobboldali 2% os hasi elzarodasom volt a baloldalit megnyitották és tagitottak,de nemerzek változást a bal labamba. Még mindig fáj terhelesre tehát menni még nemtudok.mikor lesz jobb? Tagitas mintmar írtam 19-ên volt
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2016.
04.
23.
Lehet hogy a tágított rész ismét elzáródott. Javaslom, hogy sürgősen keresse fel az orvos, aki operálta. Üdvözlettel
2016.
04.
21.
értágitás kérdése:

Április 19ên volt egy sikeres értágitásom. Szabad e még fájni a labamnak és a tagitas helyének?köszönettel
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2016.
04.
22.
Igen, hiszen itt egy seb van, akár hónapokig is fájhat még! Üdvözletteél
2016.
04.
03.
Visszér és repülés kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Visszérműtét előtt állok. Az UH eredménye, hogy áll fent trombózis veszély, műthető és nem zár jól a szívbillentyűm. Nagyon túlsúlyos vagyok, és most egy váratlan utazás miatt tolódik a műtét. A kompressziós harisnyát egyéni méretre kellett volna gyártatnom, de erre már nem volt idő. Vettem egy 1-es kompressziós harisnyanadrágot, amihez itthon próbálom még magam szoktatni. Viszont a bokámnál néha belegörcsöl, belehúz a fájdalom. Ez normális? Mit javasolna egy 10 órás repülőútra? Van esetleg valami más praktika? Köszönöm!
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2016.
04.
03.
Kedves Páciensünk! Utazáshoz feltétlenül vegye fel a kompressziós harisnyát és adjon be indulás előtt magának egy véralvadás gátló injekciót. Jelentős túlsúly esetén mindig érdemes a lézeres műtéten gondolkodni, mert ez csak egy tűszúrást jelent, nincsenek sebek, fájdalom és a gyógyulás azonnali. Ha ez a megoldás érdekli, hívjon: 06-30-6502218 Üdvözlettel. dr Szabó Attila
2016.
03.
24.
petre katalin kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Kérem segitsen. Külföldön élünk pár éve és itt nem ugy mennek a dolgok ahogyan kellene.. Január 3-án elvágtam az ujjaim tetejét a bal kezemen (a középsö ujjam pont a haljatban)konyhai szeletelőgéppel. Bementem a baleseti sebészetre 4 orvosból 3 azt mondta nem vágtam el az inszalagot egy orvos azt mondta elvágtam az inszalagot.. többség döntött.. összevarrták a bőrt és hazaküldtek.egy héttel késöbb varratszedés. aztán szépen begyógyult a seb, de az ujjam nem akart müködni.. sem kinyujtani sem behajlitani nem tudtam,az utolsó ujjperc nem engedelmeskedett.visszamentem az orvoshoz. elküldött ultrahangra,kiderült,hogy mégiscsak elvágtam az inszalagot. Továbbküldtek fizioterápiára ahogy kaptam egy müanyag sint az ujjamra amit 6 hétig nem vehetek le. oke.. most telne le a 6 hét erre begyulladt az egész ujjam.. alig birtam a duzzanattól leszedni a müanyag sint teljesen aládagadt rák vörös, megjelentek rajta hólyagok.. visszamentem a sebészetre,hogy segitsenek. közölték ez begyulladt, kinyomták a hólyagokból a gennyes vért és hazaküldtek. vissza kellett mennem a fizioterapeutához,hogy adjon nagyobb müanyag sint,mert a régibe nem megy bele az ujjam annyira be van dagadva. Ez igy jól van? egy hét mulva kell visszamennem addig is napi 3 antibiotikum..(amoxicilin) Az ujjam továbbra is rettenetesen fáj.. immár 3 hónapja nem tudom használni a bal kezem.. Várom válaszát Előre is nagyon köszönöm Tisztelettel Petre Katalin
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2016.
04.
03.
Kedves Katalin, érsebész vagyok, pontos választ nem tudok adni Önnek, de mindenképpen ragaszkodjon egy azonnali vizsgálathoz és további kezeléshez! Üdvözlettel dr SZabó Attila
2016.
03.
08.
Dorina kérdése:

Jó napot! Nekem az lenne a kėrdėsem hogy a 13 ėves kislányom időnkėnt nem bír lábra állni....ez az ėrzės 10-40 percig tart ilyenkor fájdalmat ėrez a lábában.Elkezd zsibbadni a lába ės csak utána bír újra lábra állni.Ez a tünet van úgy hogy napjába többször jelentkezik van úgy hogy 3-4 napig nem.Az lenne a kėrdėsem ez lehet e keringėsi problėma?
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2016.
03.
15.
Jó napot! lehet keringési probléma is, de valószínűbb, hogy gerinc eredetű! alapos kivizsgálást igényel. Üdvözlettel. dr Szabó Attila
2016.
02.
10.
csomo a lagyekban kérdése:

Tisztelt doktor Ur, 5 eve van egy kis csomo a bal agyekomban (az is lehet, hogy regebben), kozvetlen a combtonel. Atmeroje max 1 cm. Olyan, mintha egy nagyobb rizsszem lenne kozvetlen a bor alatt. Szabad szemmel nem lathato, erezni is akkor lehet ha ket ujjal a bor ala nyulok. Soha nem zavart, nem okozott panaszt, nem nott vagy csokkent. felulete sima es konyen mozgathato ide oda vagy forgathato. az elmult 10 evben meg hoemelkedesem sem volt, sulyom allando, rendszeresen sportolok, kulonosebb faradekonysag nem jellemzo, eros izzadasom nem volt ejszaka. ujabb csomot nem tapasztaltam sehol a testemen. Van ahol azt irjak, hogy ez a meretu csomo teljesen normalis,foleg az agyekban, nem kell vele foglalkozni, nem is betegseg, mashol meg azt irjak, hogy ez kotos. Onnek mi a velemenye, kell aggodnom, indokolt a kulonosebb vizsgalat? Lehetseges, hogy 5 ev alatt sem okoz komolyabb tunetet esetlek egy komoly betegseg - lipfoma ? Tisztelettel Cs.A.
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2016.
03.
15.
Azt javaslom, keressen fel egy sebészt, esetleg egy ultrahang vizsgálat tisztázhatja a csomó eredetét. Aggódni semmiképp nem kell! Üdvözlettel. dr SZabó Attila
2016.
01.
11.
Visszanő a hajam kérdése:

Tisztelt Dr. úr! Szilveszterkor beütöttem a fejemet egy vas élébe a sebem felületes volt mert 9 napon belül begyógyult. Azt szeretném megkérdezni hogy ez heggel gyógyul vagy visszafog nőni a hajam normálisan. Most nem látom mert hosszabb a hajam
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2016.
03.
15.
Vissza fog nőni! Üdvölettel
2015.
09.
30.
Vadli erzekenyseg kérdése:

Tisztelt Doktor Ur! 26 eves no vagyok, ul+3674506887o munkat vegzem 2 eve, sajnos mostanaban keveset mozgom. Eloszor a jobb labam kezdett el fajni,huzodni, kisebb rangasok is erezhetoek voltak a vadlimban, a fajdalom is itt volt erosebb, olykos kjterjedt a lagyek reszre es a far kornyekere is, boka tajra. Vadliban edosebb volt a luktetes, foleg uleskor, allaskor, de nem volt duzzadt, se piros, er sem latszodott ki. Kentem liotonnal, vadgesztenyevel, kurkuma tablettat es magneziumot szedtem. 3 honap utan elmulott. Most a jobb labam faj hasonlokepp, enyhen lukteto, szorito erzes, sugarzik a far iranyaba, lagyek fele, csipo tajekra. A vadlin egy vastagabb er latszik, de nem duzzad ki, a terdhajlatomban van egy borsonyi kis kek csomo, tapinthato, de csak allo helyzetben. Aggodom, hogy az ereimmel van esetleg problema, vagy verrog van a hajlatban. A vadlim nyomasra erzekeny. A mozgasban nem gatol a fajdalom. Mi allhat a problema hattereben? Mit javasol, mit kezdjek vele? Mivel kenjem? Valaszat elore is koszonom!
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2015.
10.
08.
Kedves Asszonyom! Mindenképpen szükség van egy vizsgálatra és ultrahangra, hogy a panaszok okát kiderítsük, valkószínűleg nagyobb ér tágulata áll a háttérben. Várom rendelésemen. Bejelentkezés: 06-30-9631363. Üdvözlettel. dr Szabó Attila
2015.
09.
13.
Murmann László kérdése:

2015. 05. 14. Murmann László kérdése: Tisztelt Doktor úr Röviden leirom a történetemet. 2008 hipokalemia káliumpótlás 5 kapszula egyéb kivizsgálás nem történt. 2014 junius ismeretlen roham ugyanis az ügyeletes orvos nem csinált ekg-t,se vérnyomásmérést. a tüneteim a roham alatt extra magas 200 pulzus arritmia,szédülés,izzadás fulladás,szemhomályosodás,ájulás közeli állapot,lábösszerogyás,már alig tudtam beszélni ,a kórházba 2 óramulva értünk be addigra az arritmia elmult a puzus 130 injekcio hatására állt normál állapotba.Azóta a tüneteim fáradékonyság,gyengeség,nem tudom magam terhelni,még az evés is elveszi az ugy is kevés energiám,fulladás ,szédülésolyan mintha le akarna állni a keringés.a pulzus nyugalmi 35 kisebb terhelésre is hirtelen ugrik hamar elfáradok,azóta nem tudok dolgozni.Voltam vizsgálatokon,de az itteni orvodok nem tudják,hogy mi a baj.köszönettel László
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2015.
09.
14.
Kedves László! Panaszaival javaslom, hogy forduljon sürgősen kardiológushoz! Üdvözlettel., dr Szabó Attila
2015.
08.
18.
csomó kérdése:

Kedves dr úr! Otthon a nagy meleg miatt mezítláb járok, vasárnap reggeli órákban észrevettem, a bal láb fejemen középső újj alatt egy cukor borsó nagyságú csomót. A lábam viszeres kissé be volt duzzadva az ér fasliztam. Hétfőn elmentem háziorvoshoz kinek mutattam, és ő azt ,mondta lehet in duzzanat, de nem tudja igy sebészetet ajánlott hogy mutassam meg . Féltem , hogy vérrög , de azt mondta nem nyugodjak meg. Kissé vissza húzódott a viszerem menses előtt vagyok, pár nappal, minden hónapban , van valami egészségügyi problémám mig meg jön. Sebészetre vagy ér sebészhez tartozik ez a problémám a kis csomó.? Nem fáj ha nyomom, és csak akkor látszik, ha állok rajta, ülve, fekve nem látni a csomó sem tapintható. Válaszát előre is köszönöm!
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2015.
08.
23.
Kedves Asszonyom! Valószínűleg egy visszér csomóról van szó, thrombosistól nem kell tartania. Mindenképpen javaslok egy vizsgálatot, kérem keressen fel rendelőmben: 06-30-9631363. Üdvözlettel. dr Szabó Attila
2015.
08.
06.
Trnka Imre kérdése:

T.Dr Szabó Attila! Lehet, hogy egy kissé laikus,és meglepő a kérdésem. Lehetséges lenne-e stent beültetése jóindulatú prosztata megnagyobbodás kezelésére?
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2015.
08.
23.
Sajnos ez az urológia témakörébe tartozik, sajnos nem tudom. Üdvözlettel. SzA
2015.
08.
03.
visszér kérdés kérdése:

Tisztelt Szabó Doktor, Remélem a levelem jó egészségben találja. Tamás vagyok 30 éves, külföldön élek jó pár éve. Lenne egy kérdésem a visszérműtétel kapcsolatban. A bal lábamon elég sok visszér van a bokától lágyékig. Megnézettem két orvossal Budapesten. Az egyik orvos rádiófrekvenciával a másik pedig a hagyományos műtétet csinálna rajta. Mi lenne a valós különbség a két műtét között? Hatásosabb lenn a hagyományos műtét? TB-re csakis hagyományos műtétre van lehetőség? Az egyik orvos azt mondta, hogy a rádiófrekvenciától az ember lába bebarnulhat. Kicsit elbizonytalanodtam ezzel kapcsolatban. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel Tamás
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2015.
08.
05.
Kedves Tamás, A két műtét hosszú távú eredménye azonos. a RF műtét helyi érzéstelenítésben történik, nem kell altatás, nincsenek vágások, sebek, nincs vérömleny, szinte azonnal gyógyult, míg a másik műtét után hosszú a lábadozás. A tb csk a ahagyományos műtétet fizeti. További információt a weboldalamon talál: vpmed.hu Üdvözlettel. Szabó Attila
2015.
07.
26.
lábfájdalom kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 1-2 hónapja elkezdett fájni mindkét lábam. Combtól egész le a lábujjakig. Mozgáskor nem fáj, inkább csak ülő,fekvő helyzetben,legfőképpen éjjel. Olyan érzés,mintha lefagyna, nem áramlana a vér benne. Nyilall és egyre jobban fáj. ( frontérzékeny vagyok olyankor nagyon felerősödik a fájdalom) . A két alkarban is előfordul ,de ritkábban. Detralexet+ Diclacot javasolt a háziorvosom és Lioton illetve Luna ( vadgesztenyés sósborszeszes kenegetést.Ön mit javasolna? Sajnos többnyire ülő munkát végzek. 46 éves vagyok 160 cm és 68 kg. Mi állhat a háttérben?érszűkület,értágulat? izületi gyulladás? Mit tudok tenni itthon a javulás érdekében? (futás ajánlott?) Válaszát előre is köszönöm: P.Gyöngyi
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2015.
07.
28.
Kedves Gyöngyi! Panaszai miatt mindenképpen szükséges egy alapos vizsgálat és ultrahang. Lehet visszér, érszűkület, de akár gerinc probléma is a háttérben. Kérem, hívjon időpont miatt: 06-30-6502218 Üdvözlettel. dr Szabó Attila
2015.
07.
05.
Anyukám lába kérdése:

Anyukám lábszárán 3 éve fekély van ami egy értágítástól most egész szépen javul, kb. 2 hónap múlva begyógyulna, azzal nincs is probléma, de 4 hete kórházba került gyomorfekéllyel és az antibiotikumok szedése miatt bélfertőzése volt. A sarka közel 3 hónapja fáj és azt is megröntgeneztette a kórháza (Bajcsy) az eredményt szeretném leírni mert az eredményre hivatkozva mindenki az amputációt javasolja neki, és nem tudjuk most merre induljunk érdemes e tovább menni még egy röntgent csináltatni. „A csontok mésztartalma diffusan csökkent. A talus medialis és ventralis részénél a csontszerkezet imhomogén, felritkult. Ezen a részen csontkontúr nem követhető. A tibia disatalis ízfelszinén az elülső perem kontúrja elmosottá vált. A lágyrészben meszes erek árnyéka látható. Vélemény: A látott kép osteomyelitisnek fele meg.” Erre a lábára jelenleg nem is tud ráálni, mert annyira fáj a sarkánál, a másik lábán viszont a térde van teljesen tönkre menve de azt eddig a fekély miatt nem műtötték meg. Így ő jelen pillanatban szinte teljesen mozgásképtelen 54 évesen. Válaszukat nagyon szépen előre is megköszönöm. Tisztelettel Tóth Ágnes
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2015.
07.
06.
Kedves Ágnes, a kérdés nagyon nehéz, az osteomyelitis nehezen kezelhető, főleg ha esetleg cukorbetegség is társul hozzá. Kérje ki esetleg egy orthoped szakorvos véleményét! Üdvözlettel. SzA
2015.
06.
18.
mutet utan kérdése:

Tiszteletem! Paromat 1hete mutottek nyaki veroerszukulettel(februarban strokja volt)...mar itthon van,Clexane injekciot adjuk neki itthon,hasba. Kerdesem az lenne,hogy mellette szedheti e a kardrogelt,mert ujra elkezdte, vagy csak a 10db injekcio utan!? Mire vigyazzunk igy mutet utan? emelgethet,pakolaszhat,fuvet nyirhat stb? Nagyon szepen koszonom a valaszat! Tiszteletem! Heni
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2015.
07.
06.
Kedves Heni, kardogrelt azonnal vissza lehet adni. Terhelés fokozatos legyen, 3-4 hét kell, hogy a szövetek megerősödjenek, sebe ne nyíljon szét, utána teljes fizikai terhelés mehet, ha ennek egyéb akadálya nincs. Üdvözlettel. SzA
2015.
06.
06.
v89 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr!A jobb vàdlim fél éve vastagabb mint a bal, fàj és az erek is egyre jobban látszanak. Voltam color dopler vizsgálaton és a papiromra azt irták hogy jo.a véna peronearban nem friss szervülő trombósisra van gyanu. Az lenne a kérdésem pontosabban mit jelent ez mert a vizsgàlaton azt mondtàk trombosisom van, a belgyógyàszaton azt hogy nincs. Köszönöm
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2015.
06.
07.
Valószínűleg lezajlott egy enyhébb, kisebb érszakaszt érintő thrombosisa, további angiológiai kezelésre volna szüksége. Üdvözlettel. SzA
2015.
05.
11.
Nyirokfolyadék folyás 3. kérdése:

Kedves Dr. Úr! Azt még elfelejtettem megkérdezni, hogy nem-e baj, hogy a drént naponta kicserélik a kötéssel együtt? nem e sérti fel vele újra a nyirokeret, ezért nem gyógyul? vagy bent lehetne-e hagyni hetekig? Köszönöm.
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2015.
05.
11.
Bent lehetne hagyni néhány napig, vagy puha gumikesztyű ujjat használni drain-ként.
2015.
05.
11.
nyirokfolyadék folyás 2. kérdése:

Kedves Dr. Úr! Köszönöm gyors és megnyugtató válaszát. Csak még egy kérdésem lenne. Újrafelnyitást követően 1 napig nem volt bent drén, s egy kicsit összeszűkült a nyílás, s jobban megindult a folyás. Azóta visszakerült a drén, de azóta is egyre jobban folyik, napi többször kell kötést cserélnem, mert átázik. Mi lehet a több folyadék oka? Amíg minden nap bent volt és napi szinten volt cserélve drén állandó folyadékmennyiség volt. Most ömlik... mozgatni szabad-e a kezet, vagy inkább pihentessem? Köszönöm.
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2015.
05.
11.
A váladékozás mennyisége a sérülés nagyságától függ. valószínű a minél gyorsabban elvégzett műtét lesz a megoldás. Üdvözlettel
2015.
05.
10.
nyirokfolyadék folyás kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Elnézést, hogy zavarom, de kétségbeesett vagyok... Egy kis csomó volt a hónaljamnál a bőr alatt (elvileg atheroma vagy zsírmirigy nem tudom, mert pontosat nem mondtak) Eltávolították (2és fél hete)s elvágtak közben elvileg pár nyirokeret-ez utólag derült ki. Folyamatosan folyt és folyik belőle most is sárgás-átlátszó szagtalan folyadék. Műtét után össze lett varrva, 2 napig dréncső volt benne, melyből előszőr savós rózsaszín váladékfolyt, aztán ez átalakult halványsárga-átlátszó folyadékká, mely azóta is folyik egyre jobban. A varratszedés (8.nap) előtt már elkezdett belül az üreg megtelni ezzel a folyadékkal, mivel csomót éreztem hónaljamban. Most újra fel van nyitva (5 napja) folyamatosan ürül. 2 megoldást javasoltak nekem. 1. hagyjuk nyitottan s a szövetek majd elzárják, magától rendeződik. Ugyanis a drént is kiszedték belőle 3nap után 1 napra, hogy lássák hogy alakul,mi változik. még jobban folyt, visszarakták a drént a már kicsit beszűkült nyílásba, de azóta is egyre jobban folyik... tehát nyitottan van, leragasztva. 2. lehetőség, hogy elégetik a teljes üreget (nyirokereket), mert túl sokáig nyitva sem jó hagyni.. Kérdésem az lenne, hogy mennyi idő amíg magától megoldódik ez a folyás, van-e rá esély? Ha igen, tapasztalata szerint meddig érdemes várni? Illetve az elégetés nyirokérnél tényleg működik-e? Ha igen, akkor felvetődik még egy kérdésem, Ugyanis az üreg alatt 2mm-re megy egy nagy véna, aminek fala nem lenne jó ha sérülne... Melyik módszerrel lehet pontot tenni az ügy végére biztonságosan?? illetve a nyirokrendszernek ez nagy sérülésének számít-e gondolok itt későbbiekben nem-e alakulhat ki nyiroködéma vagy ilyesmi,mert szörnyű dolgokat olvastam neten... véreredményeim teljesen negatívak, nincs lázam, fájdalmam. Előre is köszönöm megtisztelő válaszát kedves Dr. Úr! Szandra
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2015.
05.
11.
Kedves Szandra, egy keveset érdemes várni, de ha egy-két hét alatt nem szűnik meg a nyirokfolyás, mindenképpen a műtét a megoldás. Műtétnél jól látszanak a vénák, annak a sérülésétől nem kell félnie. Nyirokér pedig rengeteg van és ez a sérülés csak egy keveset érint ebből, tehát a tartós nyirokpangástól sem kell tartania. Üdvözlettel dr Szabó Attila
2015.
04.
29.
Futás kérdése:

Tisztelt Doktor úr!42éves vagyok, 2012-ben volt egy vísszérműtétem.Jobb lábamból távolítottak el ereket ,előtte felületi trombózisom is volt.Ez a trombózis futás miatt alakult ki valószinüleg,bár már elég rossz állapotban voltak az erek a lábamba.Ugyanezen a lábamon újra megjelent a vísszér combhajlat belsö oldalán némi kitüremkedéssel.Állo munkát végzek és örököltem is a nagymammtol a hajlamot sajnos.Szeretném megkérdezni hogy visszérharisnya használatával és detralex szedése mellett esetleg ujra elkezdhetném-e a futást(testsúlycsökkentés szükséges),kicsit tartok attól hogy újra felsővénás trombózis alakul ki a futás miatt. Köszönöm válaszát.
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2015.
05.
10.
Kedves Hölgyem! Valószínűleg nagyobb visszértágulat van a hátterében, ami esetleg műtétet igényel. Mindenképpen javaslok egy vizsgálatot ez irányban, hiszen látatlanban nehéz bármit is javasolni. A harisnya mindenképpen jót tesz! Üdvözlettel. dr Szabó Attila vizsgálatra jelentkezés: 06-30-9631363 www.vpmed.hu
2015.
04.
18.
Bedi kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Az arcom rosaceas, nem mertem lézerrel megműttetni, mert azt olvastam hegesre gyógyul. Igaz-e ez? Lehet-e rádiófrekvenciával műteni? Nyáron végezhető-e ez a műtét? Köszönettel:Tímea
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2015.
04.
20.
Kedves Tímea, RF kezelés lehetséges, nyáron is, kérem jelentkezzen be vizsgálatra: 06-30-6502218. www.vpmed.hu Üdvözlettel. dr Szabó Attila
2013.
09.
26.
Zsuzsa kérdése:

T.Doktor Úr! Mindkét nyakam és a jobb medencémnél is érszűkületem van, amit stenteltek. A kérdésem az lenne, hogy vibrációs tréner használata javasolt-vagy ellenjavasolt, és hogy a stent el tud-e mozdulni.A másik kérdésem az akupunktúrás kezelés javasolt-e. Köszönöm,B.Zs.
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2013.
09.
27.
Kedves Zsuzsa, a vibráció miatt elmozdulhat a stent, ne használja! Akupunktúra nem ártalmas. Üdvözlettel dr Szabó Attila
2013.
09.
20.
Visszér kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem,hogy az ultrahang vizsgálat alapján a mély vénák is érintettek,és hogy amennyiben műteni kell halogathatom-e még egy ideig ,vagy sürgős lenn minél előbb megoperáltatnom ? a diagnozis: Comb.tötől a boka szintjéig vizsgálva a felületes és mélyvénás kerin.végig megtartott,a vénák lumene jól komprimálható,belőlük műfogásra jól változó kering.vezethető el,állo helyzet.a cruralis mélyvénák-főlrg a muszkuláris vénák- lumene kétszeresére tágul fel. jobbold.VSM főtörzs érdemben nem tágabb viszont a conb ventrális felszinén varicosusan igen tágult erős oldalág van, mely a beömlés környékén ágazodik el itt átmérője álló helyz.17 mm oszlás régioban valamnt a tágult ramus ant. és posterior oldalágban varicositas mutatható ki a boka felett 7 és 14 cm,valamint a lábszár kp harmadában ventrálisan mérsékelten tágult performansz véna van . Bal old.a VSM.fötörzse átlagosan 9mm re tágul helyenként oldalágai is tágabbak és egy dorsal felé futó oldalágból a térdhajlatban számos varix telődik, a tágabb ramusz ant. és post.oldalágai a lábszár prox.kétharmadában varicosusan tágult a boka felett 14 cm-re kissé tágabb performans véna van. Állóhelyzetben mko. a VSP distalis kétharmada lesz tágabb,kezdődő oldalági varicostással Vélemény: Varicositas cruris l.u. Vénabillentyű insuff.jobb oldalon a főtőrzs erős ventrális ágában, bal oldalon a főtörzsben valamint mko.a lábszári oldalágban . Válaszát előre is köszönöm! T:István
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2013.
09.
20.
Kedves IStván! A leírás alapján visszérbetegsége van, mely műtéti megoldása indokolt. Kérem hívjon fel időpont egyeztetésre. 06-30-6502218 Üdvözlettel. dr SZabó Attila
2013.
09.
09.
ultra2 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Édesanyámnak gyulladt, dagadt a lábfeje lábszára. Nagyon eldeformálódott, az ortopéd szakorvos gyógycipőt rendelt és az érsebészetre utalta. Egy antibiotikum kúrát fejezett be ami 2 hétig tartott Augmentin, de a panaszai nem változtak. Szeretnénk megkérdezni a doktor úr véleményét.
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2013.
09.
20.
Látnom kellene az édesanyját, ha gondolja hívjon fel: 30-6502218 Üdvözlezttel. dr Szabó Attila
2013.
09.
05.
Billentyű kérdése:

Tisztelt Dr. Szabó Attila! Kérdésem az volna, bal lábszáramban enyhe refluxot fedeztek fel. Kompressziós harisnyát és gyógyszert írtak, fel. Viszont tudom azt, hogy tőlünk nyugatra egyszerűen beültetnek egy mesterséges billentyűt a régi helyére, erre hazánkban van-e lehetőség? Tisztelettel Vízkeleti Péter
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2013.
09.
20.
Kedves Péter! A felületes vénákba sehol nem ültetnek be billentyűt, mert elzáródna. Inkább a visszérműtét megofntolanfó. Szívesen megnézem. Üdvözlettel dr SZabó Attila
2013.
09.
02.
attila59 kérdése:

Derék fájdalmaim vannak égető fájdalom comb középtől felfelé égész derékig. Lehet ez érszűkület vagy más dohányzom.
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2013.
09.
03.
Kedves Attila, a panaszok valószínűlwg rheumás eredetűek! Üdv: SzA
2013.
08.
30.
nem fáj,de csúnya kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 2006-ban volt egy infarktusom, amitől sajnos erősen bedagadtak a lábaim, a bokámtól kezdve az egész lábfejemben megpattantak az erek, ami mára nagyon csúnya sötét lila lett. Voltam már vele orvosnál, de azt a választ kaptam, hogy ezek a megpattant seprűvénák és nem lehet tenni ellene semmit. Rettenetes csúnya, nem fáj csak nagyon szégyellem ezért nyáron is mindig nadrágot hordok, hogy eltakarja. Sajnos édesanyámnak is ilyenek a lábai,sőt az övé már szinte fekete, de 85 éves és nem enged hozzányúlni. Én csak 62 éves vagyok és nagyon zavar. Azt hallottam valakitől, hogy létezik olyan, hogy gyógyászati pióca, ami állítólag kiszívja a rossz vért, de millió patikában voltam, csak sajnos nemleges választ kaptam mindenhol. Azt szeretném kérdezni, hogy valóban létezik e ilyen és ha igen, akkor valóban hatásos e, ha pedig nem, akkor mit lehet tenni ellene, mert nagyon zavar, hogy ilyen rettenetes csúnya mind a két lábam. Válaszát köszönöm, maradok tisztelettel: Hajdu Jánosné
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2013.
08.
30.
Kedves Asszonyom! Az említett kis erek eltüntethetők injekciós vagy radiofrekvenciás kezeléssel. Kérem hívjon a 30-6502218-as számon időpontért. Üdvözlettel. dr SZabó Attila
2013.
08.
13.
Ország Attila kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy véna iliaca és lábszárban lévő vénák elzáródását lehet-e ballonos vagy esetleg lézeres-ballonos technikával megnyitni és lebomló stentekkel stabillá tenni? Tisztelettel : Ország Attila
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2013.
08.
16.
Kedves Attila! AZ iliaca vénát lehet tágítani, de csak bizonyos esetekben és akut elváltozás esetén, a lábszáron ez nem lehetséges. Üdvüzlettel. dr SZabó Attila
2013.
08.
13.
Visszér kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 2011-ben volt visszérműtétem és 2012-ben pedig aranyeres panaszokkal kezeltek. Kérdésem az lenne, hogy lehet-e mindkét lábon kompressziós harisnyát hordani ill. ennek van-e hatása az aranyérre? Köszönöm válaszát Egyed Gábor
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2013.
08.
16.
Kedves Gábor! Nyugodtan hordja a harisnyát, nincs hatással az aranyérre. Üdvözlettel. dr Szabó Attila
2013.
06.
05.
Ország Attila kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül egy hete bal lábam CT vizsgálata során a következő eredményre jutottak : "A bal vena iliaca csak gyér telítettséget mutat, a vena femoralisban végig gyér kontrasztanyag telítődés látszik, a lumen feltehetően részlegesen bethrombotizálódott.A vene poplitea jól telődik, a v. peronea és a tibialis anterior elzáródott, a vena tibialis anterior nyitott.A vena saphena magna jól fejlett, jó telődést mutat, az alsó végtag vénás elvezetése zömmel ezen keresztül történik, illetve suprapubicusan kanyargós, felszínes anastomózisrendszer ábrázolódik, mely a bal alsó végtag vénás vérét részben a jobb vena iliaca irányába vezeti el." A kérdésem az lenne, hogy a fenti vizsgálat fényében milyen állapotban lehet a bal lábam és adhat-e okot reményre az un. Venocuff műtéttel kapcsolatban.Ha nem, akkor milyen kezelési alternatívák mutatkoznak a fenti vizsgálat alapján? Köszönettel : Ország Attila
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2013.
06.
10.
Kedves Attila, a korrekt válaszhoz látnom kellene a láb állapotát. Kérem keressen meg egy konzultáción. Üdvözlettel. SzA
2013.
04.
21.
honalj nyirokcsomó kérdése:

Jó napot! A problémám az lenne hogy a bal hónaljamban van egy nyirokcsomó már 2 hete(akkor vettem észre mert fájt)a háziorvos írt rá antibiotikumot(Aktil-t),de azóta nem javult félek hogy valami komolyabb probléma lehet emlőrák)kértem beutalót uh-ra is de csak május 2-ra kaptam időpontot,mert a jobb oldali mellemben is van 2 db 3mm-es ciszta és fáj,de nagyon félek és aggódom 28 éves vagyok.kérem segítsen!van okom aggódni? Tisztelettel:Ilona
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2013.
04.
21.
Kedves Ilona! Nagy valószínűséggel nem akut dologról van szó, a május 2-át nyugodtan kivárhatja! A nyirokcsomót számos dolog okozhatja, többek között fertőzés is. Nem kell a legrosszabtól tartania... Üdvözlettel. dr SZabó Attila
2013.
04.
11.
Ország Attila kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Ország Attila vagyok Kecskemétről.40 éves vagyok és 25 évvel ezelőtt mélyvénás trombózisom volt(bal oldali vena iliaca).Azóta bal lábam állapota lassan, de fokozatosan romlott. A PTS jelei, tünetei találhatók meg a bal lábamon és a bal bokám felett egy fekély alakult ki. Kérdésem az lenne, hogy véleménye szerint Magyarországon alkalmaznak-e valahol vénabillentyű plasztikát vagy egy általam nemrég olvasott technikát, a Venocuff I, II műtéti beavatkozást, amivel kapcsolatban sok pozitív megállapítást olvastam.Azt kérdezném még, hogy hogyan lehet megállapítani azt, (az ultrahang Doppler eljáráson kívül)azt, hogy milyen állapotban vannak a vénabillentyűk?A Venocuff eljárás esetleges alkalmazhatósága miatt. Remélem újbóli levelemmel nem zaklatom és várom mielőbbi válaszát. Tisztelettel : Ország Attila
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2013.
04.
12.
Kedves Attila, Magyaországon ezt a műtétet tudtommal senki nem végzi :( Próbálja felvenni a kapcsolatot a külföldi intézménnyel. Üdvözlettel. SzABó Attila
2013.
03.
31.
Ország Attila kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm gyors válaszát.Annyit kérdeznék még, hogy tudása és tapasztalata szerint mi a műtét kockázata és milyen eredménnyel kecsegtet(het) a beavatkozás, valamint milyen életkilátások vannak az esetleges műtét után?(sportolás, fekély kialakulása, kiújulás, trombózis) Köszönettel : Ország Attila
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2013.
03.
31.
Kedves Attila, a műtét erdményei sajnos igen rosszak, mert a vénákban levő alacsony áramlás miatt nagyon gyorsan thrombotizálnak ezek az erek. De a siker esély mindig nagyobb, mintha semmi nem történik. Üdvözlettel. SzA
2013.
03.
30.
Ország Attila kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Ismét kérdésekkel zaklatom.A kérdéseim a következők lennének. Most olvastam egy brit oldalon az un. valvuloplasztikáról, ahol szót ejtenek rutinszerűen végzett vénabillentyű korrigálásokról. (www.nice.org.uk)Valamiféle belső vénabillentyű plasztikáról írnak,hogy különböző varratokkal megerősítik és szűkítik a vénabillentyű(ket) és az azokat tartalmazó vénákat. Kérdésem a következő : Lehetséges-e ilyen műtét Magyarországon vagy valahol a környező országokban. Tb támogatja-e?Ha nem mennyibe kerülhet a műtét?Mekkora a műtét kockázata és mekkora lehet a műtét hatékonysága. Kérném,hogy konzervatív válasz mellett egy kicsit liberálisabbat is mondjon nekem, ha ez lehetséges. Köszönettel. Attila
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2013.
03.
31.
KEdves Attila, tudomásom szerint ma Magyarországon nem végez senki ilyen műtétet. Van egy olyan törvény az Unión belül, hogy ha valahol külföldön elvállalják a műtétjét, akkor a magyar állam köteles azt kifizetni, mert itthon nem tudja biztosytani az ellátátását. Azt hogy hol végzik, sajnos én sem tudom :( Üdvözlettel SzA
2013.
03.
22.
Keloid kérdése:

2011 áprilisában észrevettem a jobb combomon, a fenekem alatt egy anyajegy szerű bőrkiemelkedést. A bőrgyógyász akkor megnézte, mondta, hogy a mérete miatt ő nem veheti le, ezért kiírt 2 hét múlva egy műtétre. Akkor az a bizonyos kiemelkedés már sokkal kisebb volt, ám a sebész azt mondta, mindenképpen le kell venni. Szövettani vizsgálatra azonban nem küldték el. Körülbelül a műtét után 2 hónappal elkezdett fájni a sebhely, és meglehetősen megdagadt. Visszamentem a sebészetre, ahol azt mondták keloid-os. Kaptam rá krémet, és átküldtek a plasztikai sebészetre. Novemberben kaptam bele egy Kenalog injekciót, majd decemberben is. A súlyos mellékhatások miatt többet nem kaphattam. 2012 februárjában a plasztikai sebész felnyitotta a heget, és hegkimetszést hajtott végre. Elég sikertelenül, mert utána még nagyobb fájdalmaim voltak, 3 hónapig használtam rá Kelo-Cote-ot. Júniusban kaptam egy újabb Kenalog injekciót, júliusban csak egy kontrollra kellett menni, majd októberben, novemberben és decemberben ismét Keloid injekciót kaptam. A sebem pedig borzalmasan fáj továbbra is, elég nagyméretű és frontérzékeny, azt mondta az orvos, hogy ez teljesen normális. Mit gondol, mennyi kezelés kell még ahhoz, hogy javuljon a helyzet? Vagy szükség lesz műtétre még?! Válaszát előre is köszönöm!
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2013.
03.
23.
Én érsebész vagyok, ezzel a problémával plasztikai sebészhez kell fordulnia! Üdvözlettel.
2013.
01.
31.
Ország Attila kérdése:

Tisztelt Doktornő! Kérdéseim a következők: Most 40 éves vagyok és 15 éves koromban mélyvénás trombózisom lett.Mára már a véna iliacaban lévő alvadék régen feloldódott, de a vénabillentyűk természetesen károsodtak.A bal lábam vastagabb és nehéz láb érzés valamint keményedés szokott előfordulni.Kompressziós harisnyát hordok. A kérdésem az lenne, hogy Magyarországon létezik-e un. vénabillentyű plasztika, korrigálás vagy egyéb olyan vénabillentyű műtét, ami az én koromban eredményes és hatékony lenne a fent említett tünetek enyhítésében és a további életminőségem javításában.Esetleg külföldi lehetőséget tudna-e ajánlani? A másik kérdésem az lenne, hogy a bal vádlimban, a boka fölött megjelenő barna, piros folt, amely a pts miatt lassan kialakult enyhíthető, vagy megszüntethető-e valahogyan, esetleg orvosi pióca segítségével? Válaszát előre is köszönöm. Attila
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2013.
02.
05.
Kedves Attila! Ahhoz hogy pontosan tudjuk, mi a panaszok oka, néhány vizsgálatra volna szükség. Lehet, hogy nem az iliaca thrombosis, hanem egy következményes visszértágula tokozza a panaszokat és egyszerűbben is megszüntethető. Javaslom, hogy keressen fel rendelőmben - időpontot egyeztethetünk a 06-30-6502218-as telefonszamon. Üdvözlettel. dr SZabó Attila
2012.
12.
13.
Aethoxysklerol kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Tegnap Aethoxysklerol injekciót kaptam a lábszáramon lévő visszerembe. Ma megnéztem, és az injekció helyén meg van duzzadva, kicsit érzékeny is ezen a területen. Ez normális reakció vagy mindenképpen meg kellene mutatnom orvosnak? Válaszát előre is köszönöm!
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2012.
12.
14.
Ez egy teljesen normális reakció, fáslizás és jegeés a teendő, néhány napon belül rendeződik! A képzőrött vérrög még hetekig tapinthtaó lehet! Üdvözlettel: Szabó Attila
2012.
12.
13.
jakabne kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Édesapámnak hasi aorta aneurizmája van.Azt írják a vizsgálat eredményei, hogy a hasi aorta az oszlás fölött jelentősen kiszélesedik.11 cm hosszú szakaszon a legnagyobb átmérő 7 cm, körkörös fali trombrus látható.Most megkell őt operálni.Erről szeretném a doktor urat kérdezni.Mennyi veszélyes ez a műtét, illetve, hogy nagy hasi műtét csinálnak neki vagy úgynevezett katéteres úton is elvégezhető.Milyen a gyógyulási folyamat illetve altatják vagy helyi érzéstelenítéssel elvégezhető.Nagyon várom a válaszát mert aggódom édesapámért.Előre is köszönöm. Tisztelettel: Jakabné
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2012.
12.
14.
Kedves Asszonyom! Mindenképpen nagy műtétről van szó, azonban ha a beteg teherbíró képessége megfelelő, sokkal kisebb a műtét kockázata, mint az el nem végzett műtété.Javaslom, hogy keresse fel sürgőséggel az Érsebészeti Klinika rendelését! Üdvözlettel. Szabó Attila
2012.
11.
18.
Teljes tehetetlenség kérdése:

Édesanyám 5.éve küszködik lábszárfekéllyel. Eddig tenyérnyi nagyságú volt, de jelenleg nő, s húzódik le a bokája felé.( Bár 1 évvel ezelőtt elértük, hogy 2 húszforintos nagyságnyi lett.) Már használtunk " kék" kenőcsöt, intelligens kötszereket, bioptron lámpát, curiosat és még sok minden mást, ami nem jut az eszembe. Tudom, hogy a cukorbetegség is oka lehet a gyógyulásának, ezért írom le, h. a cukorszintje hatos, hetes. Ez az 5 éves küszködés önmagában is egy embertpróbáló időszak, mert én ilyen makacs, alattomos betegséggel még nem találkoztam. De sajnos anyukám esetében még ennél is többről van szó: csipőprotézis cserére volna szüksége minél hamarabb, de nem vállalják addig , míg a fekélye be nem gyógyul. Teljesen tehetetlenek vagyunk, már nem tudunk hová fordulni. Anyukám nehezen mozgatható. Az utóbbi problémája miatt pedig már csak járókerettel tud mozogni. Kérem adjon tanácsot, mit tegyünk!!!
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2012.
11.
18.
Tisztelt asszonyom! A fekély okát kell kideríteni, Kérem beszéljünk meg egy időpontot vizsgálatra: holnap hívjon a 06-30-6502218-as számon! Üdvözlettel. dr SZabó Attila
2012.
11.
12.
Monika kérdése:

Tisztelet doktor ur azzal a kérdéssel fordulok önhöz evekkel ezelött apro kis visszerek jelentek meg a labamon ami idövel miután teherbe estem csak fokozodott mara mar jo nagy kidudorodások vannak rajta ami faj is éjszaka be szokott görcsölni voltam orvosnal és mütéti beavatkozást javasolt mire nem mentem el lioton kenöccsel bekenem de ugy érzem nem hasznal mar a masik labamon is jelenek meg nem tudom mit tegyek de félek a mütéttöl .Elöre is köszönöm válaszat..
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2012.
11.
13.
Kedves Mónika, ma már léteznek helyi érzéstelenítésben végzett fájdalommentes műtétek, ilyen a radiofrekvenciás műtét is, melyben 2 éves gyakorlatunk van. Ha a visszér panaszt okoz, mindenképpen indokotl a műtét. Kérem keressen meg rendelőmbe vagy hívjon fel a 06-30-6502218-as számon. Üdvözlettel:dr Szabó Attila www.lezerszabo.hu
2012.
09.
20.
Aranyér kérdése:

Üdvözlöm ! Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz ,hogy 4 napja türhetetlen fájdalmat érzek a végbél nyilásomban saját tapintással ugy érzem hogy belülröl van egy veréb tojás nagyságnyi tuzzanat és az türemkedik ki a nyiláson kivülröl, használom a mastu kuppot hemorid kenöcsöt és a detralex gyógyszert 4 napja de a fájdalmam nem enyhül ,az esték a sirásrol szolnak és türelmem sincsen már....a fájdalom ojan mintha kést szurkálnénak a végbelembe , azt szeretném kérdezni öntöl hogy biztosan aranyarem lehet ,de akkor miért nem használ semmi,vagy talán más és meddig türjek a fájdalomnak ? Elöre is köszönöm. Rostásné Erzsike
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2012.
09.
20.
Kedves Asszonyom! Minél előtt forduljon sebész szakorvoshoz, lehetőleg proktológushoz! A rendelőnkben éppen pénteken rendel dr.Licht Anna- elérhetősége: 06-1-2136986. Üdvözlettel. dr Szabó Attila
2012.
09.
12.
szőrtüsző kérdése:

T. Doktor Úr! Elnézést hogy önhöz fordulok, de bőrgyógyászt nem találtam. Borotválkozás után a nyakamon és az államon begyulladtak a szőrtüszők, mely első nap fájt majd B vitaminos arcszesszel kenve már csak viszket de még kellemetlen. Sajnos egyet ki is nyomtam mert azt hittem pattanás. Néhány kérdésem lenen: 1. Ez önmagában fertőzhet, ha csak megérintem (támasztom a fejem), és utána máshoz érek a kezemmel vagy kimegyek wc-re? (férfi) 2. Mikor lehet ismét borotválkozni, még nem merek, de nem szeretnék szakállat sem. 3. Gondolkodtam, hogy szakállvágóval rövidebbre nyírom csak, ám annak a pici műanyagfeje leesett a földre, amit sima szappanos vízzel lemostam. Ennyi elég vagy így azzal még felülfertőzhetem esetleg az arcom? Válaszait köszönöm!
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2012.
09.
12.
Tisztelt Uram! Fertőzhet, de nem szokott problémát okozni Amennyiben nincs látható gennyesedés, nyugodtan borotválkozhat. Az eszközök szappanos lemosása elég, a gyulladt területet pedig érdemes néhány napig Betadin kenőccsel kezelni, Üdvözettel. dr SZabó Attila
2012.
08.
29.
mélyvénás trombózis kérdése:

Tiszelt Doktor ÚR! Apósomnak mély vénás trombózisa van 1 éve!azóta szedetik vele a sinkumárt és más hasonló gyógyszert.mikor vissza megy az orvoshoz hol elvesznek hol hozzá adnak de semmi változás!Sőt!ugy érzem nem foglalkoznak eléggé vele.ezért magán úton szeretnénk meggyógyítani! kérdésem az lenne: Lehet e műteni a mélyvénás trombózist?ha igen önök vállalnak e ilyen műtétet? elöre is köszönöm válaszát! Szeredi Mária
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2012.
08.
31.
Kedves Mária! SAjnos a mélyvénás thrombosisnak ma elfogadott műtéti megoldása nincs, csak a gyógyszeres kezelés marad. Ennek ellenére szívesen megvizsgálom és ellátom megfelelő tanácsokkal. Üdvözlettel. dr SZabó Attila 06-30-6502218
2012.
08.
25.
sérv? kérdése:

Tisztelt drúr! 1-2 hónapja elkezdtem otthon súlyzóval edzeni, de úgy gondolom, nem megerőltető, nagy súlyokkal, én 64kg vagyok, férfi, és 5-6 kilós kézisúlyzókat használtam. Pár napja azonban csak a baloldalon elkezdett fájni a hasfalam, kissé a lágyéktájon is, ennyitől lehet, hogy sérvet kaptam? Nincs kitüremkedés, és nem erős a fájdalom, viszont a hasfalam nagyon kemény tapintásra. Ez ön szerint sérv vagy inkább csak húzódás? Ha pihentetem, 1 hét elég-e, és ilyenkor olyan edzést sem szabad végezni, ami a hasizmot nem erőlteti, csak a kart? Köszönöm válaszát!
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2012.
08.
26.
Tisztelt Uram! VAlószínűbb a húzódás, ha nem szűnik néhány napon belül a fájdalom, keressen fel egy vizsglatra! A karja természetesen ettől még terhelhető. Üdvözlettel. dr SZabó Attila Tel: 06-30-6502218
2012.
08.
22.
kiújuló visszér 17 évesen kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 17 éves lány vagyok,nyár elején megműtöttek visszér miatt, amit örököltem. A műtét után jelentkeztek további panaszok,amelyek nem múltak el, kiújult a visszér. Ezért 2 hete elmentem az orvoshoz,aki műtött engem, és kaptam 2 helyre Aethoxysklerol injekciót. 1 hete vissza kellett mennem az orvoshoz, aki szerint be volt csomósodva az injekció helye,ezért nem kaptam többet, állandó fáslizást és Lioton géllel való krémezést javasolt. Akkor nem tudtam kitapintani,és nem látszódott a csomó. Most pedig igen. A doktor úr javaslatait betartottam,mindenre nagyon ügyeltem. Pillanatnyilag csomós az ér, amibe kaptam az injekciót. Mindkét lábam műtötték nyár elején, az egyikből főeret is vettek ki,most csak abba a lábamba kaptam 2 injekciót. A visszereim kezdenek kiújulni, jelenleg mindkét térdhajlatomban több is látható, az egyik térdemnél egy, és a felső combomnál is van,valamint a bokámnál is látszik. Egy hét múlva kell visszamennem az orvoshoz. Nem tudom, hogy vállaljam-e a további injekciózást, vagy esetleg létezik más lehetőség is. Mit tegyek? Üdvözlettel: Keszi Andrea
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2012.
08.
22.
Kedves Andrea, mindenképpen javaslok egy vizsgálatot a rendelőmben, akár pénteken meg tudom nézni, és ultrahang választ fog adni kérdéseire. Bejelentkezés: 06-1-2012277. Várom szeretettel: Üdvözlettel dr SZabó Attila
2012.
08.
16.
Lulu kérdése:

Jó napot kívánok! Tisztelt Doktor Úr! 32 éves anyuka vagyok 2 gyönyörű gyerekem van .Imádom a családom a férjem . 2 hete szex kontaktus közbe a férjem fájdalmat érzett .A nemi szerve rettenetesen megduzzadt és teljesen be kékült be lilult véraláfutásos lett csúnyán .Nagyon megijedtünk , borogatásra lelohadt a duzzanat de a kékség a lilulás az nem szívódott fel nagy nehezen rávettem menjen el orvoshoz ez így nem normális.2 nap elteltével elmentünk úrológiára megvizsgálták elküldtek vérvételre a lelet már meg van és voltunk is vissza a Doktor Úrnál azt mondja minden rendbe nem lát semmi olyansmit amiért aggódni kellene a vérkép is rendbe de ha úgy gondoljunk menjünk el érsebészetre.A férjemnek csak akkor a pillanatba érzet egy kis fájdalmat azóta semmi panasza nincs nem fáj a vizelete is normális. Lehetséges valami ér probléma vagy ilyen elő szokott fordulni?Ön szerint mit tegyünk mert a férjem hallani se akar újabb vizsgálatokról azt mondja ne aggódjunk nincs semmi baj minden rendbe van . A férjem magas vérnyomás ellen vérnyomás csökkentőket szed már lassan 4 éve de amióta beállították a gyógyszeres kezelést minden rendbe nincs panasza és a vérnyomása is rendbe még nem is ingadozik nagyon jól eltalálták neki ez ellen a kezelést. Én nagyon bízom benne hogy nincs semmi baj ez mögött de mindenképp hallani szeretném az Ön véleményét is ha lesz szíves válaszolni amit előre nagyon meg köszönök mert rettenetesen aggódom. Üdv :Lulu
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2012.
08.
22.
Kedves Lulu, férje panasza valószinűleg egy véna megrepedéséből származott, ami önmagában ártalmatlan jelenség, magától gyógyul, Ha ismét probléma jelentkezne, urológushoz forduljanak! Üdvözlettel. dr Szabó Attila
2012.
07.
20.
Fürst Jánosné kérdése:

Tisztelt Dr. Úr! Segítségét szeretném kérni, 05.21.-én Sclerotizáéó injekciót kaptam bal alsó vénáimba. Sajnos nem igazán sikerült. Ha meg engedi akkor az ellátási lapról lemásolom a diagnózist:A saphen magna törzsön distal felől a tibia condylusig terjedő phlebitis észlelhető. Detralex 3x1 szedése és Lioton gél kenése javasolt. Kérem Önt mit javasolna számomra. Kicsit félek. Köszönöm válaszát. Tisztelettel Fürst Jánosné Anikó
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2012.
07.
22.
Kedves Anikó! A gyulladás konzervatív kezelésre általában megszűnik. Fáslizás, jegelés javasolt, 25-e után szívesen megnézem. Kérem hívjon fel: 06-30-6502218 Üdvözlettel Dr Szabó Attila
2012.
07.
18.
Lia kérdése:

Jó napot kívánok doktor úr ! Sámuel Cecilia vagyok Erdélyből Székelyudvarhelyről. 2007-ben kerestem meg a doktor úrt , a jobb lábamnál volt egy vénarobbanás amelyet a doktor úr műtötte, próbálta megmenteni. Most a bal lábamnál van keringési probléma a dopler mérés 0. Az a kérdésem lenne doktor úr, hogy lehetne , hogy meg tessék tudni vizsgálni ? Maradok tisztelettel Cecilia
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2012.
07.
22.
Kedves Cecília! Kérem hívjon fel 25-e után! Üdvözlettel +36-30-6502218
2012.
06.
09.
Elpattanó erek? kérdése:

Tisztelt Doktorúr! 2 hete vettem észre hogy jobb felkarom belső részén, közel a hónaljhoz kis lila folt van (kb mint egy 2 Ft-os). Nem fájt, véletlen vettem észre. Most jobb belső combomon (egész fent) egy kb 5 Ft-os méretü szinte pirosas de inkább lila folt keletkezett. Ez sem fájdalmas. Biztosan nem ütöttem meg... semmi külső behatás nem okozhatta. Mi lehet ez és mi okozhatja. Komoly baj lehet?? 2011 októberben laktóz intoleranciám derült ki még gyógyszert sem szedhetek amiben laktóz van. Ennek lehet-e köze ??? 36 éves anyuka vagyok, 165 magas ,80 kg és sokat ülök. 20 éves korom óta látszanak a combjaim külső részén a hajszál erek de most kezd több lenni :( Köszönöm megtisztelő válaszát!
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2012.
06.
10.
Tisztelt Asszonyom! A fenti tünetek nagyobb bajt biztosan nem jelentenek. Hajszálerek törékenységéről van szó, mely akár a menstruációs ciklussal is összefügghet. Egy labor vizsgálat az alvadási faktorok ellenőrzésére mindenképpen javasolt. Szívesen megnézem rendelésemen. Bejelentkezés: 06-1-2012277. Üdvözlettel. dr SZabó Attila
2012.
01.
19.
Galambosné Ilona kérdése:

Tisztelt dr Úr ! Tüdő emboliám volt 2 x -is , ennek már kb 5-6 éve azóta magas dózisban szedem a syncumart , de 9 - hónapja átállitottak clexanra 0,6 ml napi 1x nos a kérdésem a következő lenne : A jobb lábamon a vádli olyan nagyon fáj mintha egyfolytában gröcsbe lenne . Voltam orvosnál de azt mondta semmi komoly, és ki írta a szokásos injekciómat. májusba állitanak vissza a syncumarra, úgyanis hajlamos vagyok a vér rögösödésre , a vérem nagyon sürű. Tanácsát kérném mit tegyek . Előre is köszönöm . Tisztelettel : Galambosné Ilona
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2012.
02.
04.
Tisztelt Asszonyom! Érsebészeti vizsgálatra volna szüksége. Kérem keressen fel rendelőmben.. 06-30-6502218. Üdvözlettel: dr SZabó Attila
2011.
05.
17.
Hajbni kérdése:

tisztelt doktor ur az édesanyámnak viszeres a lába és nagyon faj ,és dagad.kérem segitsen sok orvosnál voltunk de nem javul.
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2011.
05.
19.
Kedves Holgyem! Feltétlenül keressenek meg rendelesemen, UH vizsgálattal tisztázzuk az okot és javaslatot teszek a kezelésre! Bejelentkezés: 06-1-2012277. Üdvözlettel: dr.Szabó Attila
2011.
04.
10.
kisfiam kérdése:

Kisfimat 3 hónapos kora óta havonta egyszer kezelik fagyasztással.Az orrán volt a hemangioma.Erős lilás,bordó,puklis dudor volt.Most 3 éves,szeptemberben kezdi az óvodát.A fagyasztás után és a seb begyogyulását követően már alig észrevehető.A bőre azon a részen ráncos,heges.Van más kezelési mód a legjobb eredmény eléréséhez?
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2011.
04.
11.
Kedves Kérdező! A választ plasztikai sebész tudja megadni, azonban valószínű, hogy a növekedés miatt csak helyi kezelés történik, vagy egyáltalán semmi egyelőre. Rendelőnkben nagy tapasztalatú plasztikai sebész is dolgozik, javaslom, mutassa meg neki a gyermeket. Előjegyzés: 06-1-2012277. MEdve MEdical. Üdvözlettel: dr SZabó Attila
2011.
03.
19.
Bellényné Tímea kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Fiam 1 éves és szinte születése óta látható a jobb oldali arccsontja mentén egy erősebben látszódó ér,ami néha erősebb,kicsit vastagabb,néha szinte alig látszik. Máshol is van,ahol látszódik neki az ér az arcocskáján,de ez kicsit feltűnőbb. Olyan,mintha beütötte volna és bekékült,de nem. Mutattam a gyerekorvosnak,aki azt mondta érdemben nem tud hozzászólni,így elküldött minket a Heim Pálba angiológiára,hogy nézessük meg azért,mert lehet,hogy egy kis ér rendellenesség,de lehet hogy csak nagyon látszódnak az erek egyszerűen. Hozzátenném,hogy van a fejbőrén egy kis haemangióma,amit már kétszer lefagyasztottak,nem tudom van-e összefüggés emiatt és az erek láthatósága között. Kár,hogy akkor nem mutattam meg a doktor úrnak,de akkor még nem foglalkoztam vele. Ön szerint lehet ez rendellenesség, Ha igen,akkor mi a teendő? Köszönettel: Tímea
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2011.
03.
19.
Kedves Tímea, ez lehet ártalmatlan ér is, de lehet fejlődési eltérés, de most teendő egyáltalán nincs még vele. Ha gondolja, szívesen megnézem a rendelőben. Üdvözlettel. dr SZabó Attila 06-30-6502218
2011.
03.
13.
zozo kérdése:

Jó napot dr úr! Érdeklődni szeretnék,hogy a vádlimban mélyvénás trombózisom volt,előtte 2 nappal erős nyomás érte a lábamat(jobb oldalról tudtam csak beszálni az autómba mert rámáltak és csak úgy sikerült átmásznom,hogy teljes erőmből összehuztam a lábam a szélvédőnél úgy hogy a vádlimat erőssen a combomhoz nyomtam picit érezem utánna hogy begörcsölt de 2 napig semmi,lassan kezdett el fájni!DR úr lehetett ez az oka ????
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2011.
03.
14.
Kedves Zozo! Igen, lehet, de azért más hajlamosító tényező is kell hozzá, ami általában veleszületett fokozott véralvadási hajlam. Üdvözlettel: dr. Szabó Attila
2011.
03.
12.
Rita1969 kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Szeretnék érdeklődni, hogy mi lehet az oka: kb. 2 hete észlelek olyat minden reggel, hogy a lábaim ujjai, mindkettőn, kb. körömig lilás elszíneződésűek. Nem fáj, semmi gond vele, de a színük nem olyan, mint eddig. Aztán ez délre eltűnik. Lakáson belül sokat megyek, nem fájnak a lábaim, de ez aggaszt, mert jön a nyár, hogy lehet így papucsot felvenni - na meg persze nehogy valami szervi baj legyen. 42 éves vagyok, kissé túlsúlyos, egyetlen ér nincs a lábamon - már ami látható lenne kívülről - két terhességet kihordtam. Vérnyomásom normális, de a pulzusom egy kicsit alacsony kora reggel 52-56/perc. Napközben 60-70 közt. 2 hete elkezdtem egy "egészségkúrát", napi 2 gerezd fokhagymát beviszek a szervezetembe. Remélhetőleg ez jótékony hatású érre, vérre stb. De ez a lilaság nem tetszik. Kérem szépen, hogy valamit írjon róla nekem, ha már hallott ilyet. Izgalommal várom válaszát, köszönettel: Rita
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2011.
03.
14.
Kedves Rita! A tüneteket valószínűleg érgörcs (vasospasmus) okozza, mely lehet a Raynaud szindróma részjelensége. Minedképpen szakorvosi vizsgálat javasolt ennek kiderítésére és a végtag keringésének vizsgálatára. Üdvözlettel: dr. Szabó Attila 06-306502218
2011.
02.
24.
V.Rita1969 kérdése:

42 éves nő vagyok, 2 terhességgel mögöttem. Általában ezek után jönnek elő visszerek, nahát hálisten én ezeket megúsztam. De van helyette valami más. Én azt szeretném megérdeklődni, hogy az Érsebészetre beutalóval küldtek, és azt mondták, hogy Doppler-tesztet fognak végezni. Erről szeretnék egy kicsit bővebben tudni, mert teljesen kétségbe vagyok esve. Ugyanis már tegnap érdeklődtem, hogy mi oka lehet annak, hogy 100-200 m séta után olyan érzés keletkezik mind a 2 lábamban, mintha combtól lefelé össze akarná a görcs húzni. Nyáron, amikor futottam - itthoni sport céljából - akkor semmi baja nem volt a lábamnak, csak lihegtem. Talán a télen "bepunnyadtak" az izmok? Csak izgat a dolog, mert kellemetlen, hogy nem tudok sétálni, mert már előre félek, hogy biztos össze fogja húzni a görcs megint. Tudom, hogy agyban dől el minden, épp ezért, mivel a természetes dolgok híve vagyok, 1 hete mindennap megeszem 1 gerezd fokhagymát, mivel hallottam annak ér- és vértisztító, vérnyomáscsökkentő hatásáról. Remélem nem lesz semmi gond a fent említett Doppler-teszten. Tehát akkor kérhetnék valami infót róla, fáj, azonnali eredményt ad, mennyinek kell lenni?? És még egy kérdés: a lábon ugyanannyinak kell lenni a vérnyomásnak mint a karon? Elnézést a szószátyárságomért, csak nagyon aggódom, hosz eddig nemigen volt semmi bajom szinte egykét náthán kívül, most meg havonta valami új jön. Talán 40 év fölött minden nap ajándék?? Türelmét köszönöm válaszát szintén, nagyon megnyugtatna. Köszönettel Vaszari Rita
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2011.
02.
24.
Kedves Rita! A doppler vizsgálat az esetleges érszűkület kizárására szolgál, azonban az említett görcsöket más is - pl. gerincsérv, lumbago - okozhatja. Ha szeretne mielőbbi eredményt, szívesen megnézem magánrendelésemen, kérem hívjon fel időpont egyeztetésre: 06-30-6502218. Üdvözlettel: dr. Szabó Attila
2011.
02.
23.
bandirudi kérdése:

Tisztelt Doktor úr! Kb. fél éve vettem észre, hogy 100-200méter séta után olyan érzés van mindkét lábamban, mintha görcs akarná összehúzni, fent combtól kezdődően. Meg kell ilyenkor állnom, de újabb séta után újra kezdődik. A körzeti orvos magnéziumhiányra gyanakodott, már kétszer 60 db-ot megettem, de még mindig fennáll ez a séta problémám. Ugyanakkor itthon a lakásban, ami kb. 100 m2 alapterületű, reggel fél 6-tól estig folyamatosan megyek, el-vissza, és itthon nincs ilyen probléma, csak kint az utcán. Nagyon kellemetlen, mert imádok sétálni, az imádnék. Mi lehet a probléma? Válaszát előre is köszönöm.
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2011.
02.
23.
Kedves bandirudi! Ahhoz, hogy kizárhassuk az érszűkületet, szakorvosi vizsgálatra van szükség. Kérem hívjon fel időpont egyeztetés miatt: 06-30-6502218. Üdvözlettel. dr. Szabó Attila
2011.
02.
03.
Vargáné kérdése:

Tisztelt Doktor úr! 57 éves vagyok. Egy ideje fájdalmat érzek a bal vádlimban, ha ülők ha állok, ha fekszem akkor is. ( A térdem is fáj arra porcerőt szedek) Kérem tanácsát, hogy mi tévő legyek. Köszönettel.
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2011.
02.
03.
Kedves Asszonyom! Egy alapos szakorvosi vizsgálat segíthet kideríteni a panaszok eredetét, ultrahangra is szükség lesz. Kérem jelentkezzen be rendelésemre. 06-30-6502218 www.lezerszabo.hu
2011.
02.
02.
marcsy kérdése:

Tisztelt Adjunktus Úr! Kérdésem az lenne, hogy a DioPP-t meddig ajánlatos szedni.Az érsebész javasolta, hogy injekcióztassam el a visszereimet. Ez az eljárás tartós? A nagy ereket is el tudják tüntetni? Mi van a mély vénákkal? Ott ugyanúgy trombozis alakulhat ki, nem? A következő kérdésem: 20éves a kislányom és egy éve tüdőembóliát kapott. Előtte legalább egy hónapja már fájt a lába. Küldözgették ortopédiára is de mindenhol azt mondták neki, hogy vegyen cipőbetétet. Fogamzásgátlót szedett, de a nőgyógyász azt mondta, hogy az teljesen biztonságosan lehet szedni. Elképzelhető, hogy egy trombózist nem lehet diagnosztizálni? Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel: Szeifertné
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2011.
02.
03.
Kedves Asszonyom! A mélyvénákban a visszérkezeléstől nem alakul ki thrombosis, ez egy ritka szövődmény - szerencsére. A visszereit és lánya lábát is látni kellene, hogy korrekt véleményt mondhassak. Kérem jelentkezzenek be rendelésemre. 06-30-6502218 vagy www.lezerszabo.hu
2011.
01.
27.
Anikó kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem Ön felé apukámmal kapcsolatban lenne. 68 éves, régebben erős dohányos volt ( mostanában már mérsékelte ), illetve az italt sem vetette meg. Egy hétig kezelték kórházban, ütőérszűkületet állapítottak meg nála. A végtagok érstátusza: a jobb oldali ACI occludált az art. popl. kollateralis hálózatból az I. segmentumben szedődik össze. A eruralis artériák a lábszár alsó harmadáig követhetőek. Bal oldalon az ACI-n 50%-os szűkület látható. Az AFC AFP telődik, az AFS occludált. A popl. és a cruralis artériák boka izületig követhetők. Ez után a diagnózis után műtétre lett volna szükség, amit nem vállaltak. Kérdésem az lenne, hogy apukámat meg lehetne-e műteni illetve lézeres műtét ebben az esetben lehetséges-e? Válaszát előre is köszönöm!
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2011.
01.
28.
Kedves Anikó! Lézeres műtét nem jön szóba. Az operálhatóság eldöntésére látnom kell édesapját, és az érfestés képeit vagy filmjét. Kérem mielőbb keressenek fel a magánrendelésemen és akkor tudok választ adni. Tel: 06-30-6502218. hét végén is hívhatnak. Üdvözlettel: dr Szabó Attila
2011.
01.
26.
Baby621 kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 19 éve műtöttek mélyvénás trombózissal, de a műtét után is duzzadt maradt a lábam. Szedem a véralvadásgátló gyógyszert, és III kompressziós gumiharisnyát viselek, ennyi volt a kezelés eddig. Most azt mondták meg kellene próbálni masszázzal apasztani az ödémát, az lenne a kérdésem ennyi idő után nem veszélyes ez? Megmondom üszintén félek a kezeléstől ennyi ideig megvoltam így és az álapotom nem rosszabbodott, stagnló állapotban van azóta is, hogy akkkor mire jó ez a kezelés? Válaszát előre is köszönöm
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2011.
01.
26.
Kedves Baby621! Amennyiben az állapota nem változik, az Ön számára elfogadható és panasza nincs, úgy gondolom, nincs szükség az eddigieken túl egyéb kezelésre. A lymphoedema kezelése egyébként valószínűleg nem jelentene veszélyt az Ön számára. Kérés esetén szívesen megvizsgálom rendelésemen. Üdvözlettel: dr. Szabó Attila 06-30-6502218 www.lezerszabo.hu
2010.
12.
09.
Kovács Lajosné kérdése:

Kedves Dr Úr! Véleményét szeretném kérni a problémámmal kapcsolatban.Én 53 éves cukorbeteg,magas vérnyomással kezelt beteg vagyok.Panaszaim kivizsgálásakor derült fény az érszűkületre,amelynek most a kezelésével vannak kérdéseim.Lelet:Járástáv:kb 100 m körül,Jobb oldal BKI:0,5 bal BKI:0,8. Más vizsgálat nem történt. A területileg illetékes orvos/angiológus/ műtétet javasol,viszont a konziliáris főorvos szerint ez még infúzióval kezelhető,amire 2011.febr.28-ra előjegyeztek.Dg-ként j.o-i iliaca szűkület és femoro-poplitealis occlusio szerepel.Ön szerint kinek higgyek,mit tegyek? Esetleg keressek másik intézményt? Ön ilyen leletekkel mit javasol? Válaszát előre tisztelettel köszönöm:Kovács Lajosné.
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2010.
12.
09.
Kedves Asszonyom! Javaslom, hogy keressen fel rendelésemen, mert van még néhány szempont, amit egy esetleges műtét indikációjánál figyelembe kell venni és csak Önt látva, személyesen dönthető el a kérdés. Kérem hívjon fel időpont egyeztetés végett: 06-30-6502218. Üdvözlettel: dr SZabó Attila
2010.
11.
03.
Debreczeniné Luca kérdése:

Tisztelt Doktor Ur! Véleményét szeretném kérni a következö daganattal kapcsolatban. Mivel hétfön (nov.08) mütéti eltávolitása esedékes lenne. De nem tudom legyen mütét vagy inkább ne legyen. Az orvosok is tanakodnak még. Csütörtökön kell mennem hasi ultrahangra, mivel a dotornö azt mondta az ultrahanggal a doktor megtudja állapitani, hgy jo vagy rosszindulatu a daganat. Diagnozis: Retroperitoneum bizonytalan és ismeretlen viselkedésü daganat. Zárojelentés: A mesenterialis zsirszövetben közvetlenül az IVC bifurcatioja elött ábrázolodik egy jol körülirt, 35mm legnagyobb átméröjü kerekded vastagabb halmozo falall körülvett folyadék bennékü kis halmozo fali növedékeket is tartalmazo cystosus képlet. Környezetében koros nyirokcsomo nincs. Vélemény: A leirt eltérés jol körülirt, benignus megjelenésü cystosus képlet, azonban eltávolitása szövettan céljábol MINDENKÉPP MEGFONTOLANDO, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A BELSEJÉBEN LEIRT POLYPOID SZÖVETSZAPORULATOKRA. -ezt, hogy kell érteni, mivel az orvos a mütétet javasolja, de a vélemény mást mond. Feltétlenül szükséges lenne ez a mütét, mert ha a daganat rosszindulatu és a mütét során levegöt kap az nagy baj lenne. Ennél a daganatnál milyen %ban szokott rosszindulatu lenni a daganat? Ha rosszindulatu ez a daganat fel szoktak épülni a mütéti eltávolitás után? És mennyi %ban szokott tovább tejedni, ha eltávolitják? És még ez is volt a zárojelentésben: A gerinc elörehaladott spondylosis kifejezett mértékü degenerativ eltérések és discopathia láthato. -ez milyen betegség, hogy kell érteni és veszélyes? Nagyon várom válaszát. Köszönöm szépen a segitségét elöre is. Üdvözlettel: Debreczeniné
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2010.
11.
09.
Kedves Asszonyom! Most jöttem meg külföldről, ha esedékes még a kérdése, kérem írjon: info@lezerszabo.hu
2010.
06.
30.
tAKÁCSNÉ szabó MÁRIA kérdése:

Tisztelt Doktor Úr Szeretném kérdezni mit tegyek . Egésznap megyek sokat dolgozom és mikor nyugalmi helyzetbe vagyok a jobb lábam nagyon fáj. régebben éjszaka görcsölt a vádlim. B6 gyogyszert szedtem akkor jobb volt elmulott a görcs de már nem szedem a gyogyszert és a lábam fáj. Köszönöm Tisztelettel Takácsné
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2010.
07.
01.
Kedves Asszonyom! A panaszok alapján (miután sokat tud menni), valószínűleg nem érszűkületről van szó. A panaszok hátterében lehet visszeresség, de okozhatja orthopediai vagy rhaumatológiai elváltozás is. Amennyiben felkeres rendelésemen, pontos diagnózishos juthatunk és megkezdhetjük kezelését. Üdvözlettel: dr Szabó Attila 06-30-6502218
2010.
05.
19.
Bellényné Tímea kérdése:

Kedves Doktorúr! Fiam most 2 hónapos. Születése óta van a fején egy hemangioma.Eleinte pici halvány volt,aztán kicsit megnőtt úgy 1 hónapos korára,olyan fél cm-es kb és erőteljesebben pirosas. Azóta mintha 1-2 mm-t nőtt volna,talán egy picit ki is dudorodott,de azt csak akkor érzem,ha végig simítom a kezem rajta. Kérdésem,hogy egy ilyen érdaganat biztosan nagyobbra fog nőni vagy meg is állhat ilyen idős korban(mert azt olvastam sok helyen,hogy 5 hónapos kor körül szokott megállni)? Többen azt tanácsolták,hogy fölösleges elvinnem ez miatt angiológiára,én viszont nyugodtabb lennék,ha látná valaki.Bár időpontot csak 4 hónap múlva kaptunk.Ön szerint nincs miért aggódnom?Köszönettel: Tímea
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2010.
05.
19.
Kedves Tímea! Semmiképpen nem kell aggódnia. Az érfejlődési rendellenességekkel Tasnádi Géza főorvos úr foglalkozik a Heim Pál Kh-ban, őt keresse a további teendők elbírálására. Üdvözlettel: Szabó Attila
2010.
04.
15.
Törő József kérdése:

Tisztelt dr úr az al a kérdésel fórdulok őnhöz, háróm hete végeztek egy gége kanün , mütétet. Éren voltam,és halotam mikor azt monták hogy el vágtak egy altériát. Nekem az otta fejgörcsö van. Hi ába szedek ,bá mien fáj dalom csilapitot, Álandó an faj afejem, Mit javasolna mittegyek, Egy kis faluba lakom, egy héten kétszer jőn orvos Maradok tisztteletel TÖrő józsef
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2010.
04.
18.
Tisztelt Törő Úr! A gégekanül behelyezése és a fejfájás között nincs összefüggés. Miután nem ismerem az alapbetegséget, amiatt kezelik, nem tudom, hogy esetleg azzal van-e kapcsolatban. Keresse fel háziorvosát, aki beutalja a megfelelő szakrendelésre. A rendszeres vérnyomás ellenőrzés feltétlenül szükséges!! Tisztelettel: dr Szabó Attila
2010.
03.
21.
BigBrother kérdése:

Ütőérszűkület. Mitől alakulhat ki?Melyik korosztályra jellemző?Örökölhető?Gyógyszerekkel karban tartható,mennyi ideig?
Szabó Attila egyetemi adjunktus, érsebész, lézersebészet
2010.
04.
01.
Kedves Kérdező! Néhány sorban nehéz egy tankönyvet összefoglalni :) Rizikótényezők: dohányzás, elhízás, magas koleszterin szint, magas vérnyomás, mozgáshiány, cukorbetegség stb. általában 50 felett, lehet genetikai hajlam egyes típusoknál, gyógyszeres kezelés és megfelelő életmód lassíthatja, megállíthatja, de vissza nem fordíthatja. Üdvözlettel: dr Szabó Attila
© 2009 - 2019 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!