social
felhasználó <=> reg - login
Újabb jó hír a bogyókról

Az újabb jó hír a nőknek szól és arról, hogy miért jó enni a bogyókat.

Heti három adag áfonya vagy eper segíthet csökkenteni a szívbetegségek kockázatát egyharmadával. Ez az eredmény egy 93.600 nő adatait átvizsgáló kutatás eredménye (25-43 év között).

A résztvevők egy kérdőívet töltöttek ki az étrendjükről 4 évente, 18 éven keresztül. Az eredményeket átvizsgálva arra jutottak, hogy azok a nők, akik a legtöbb bogyófélét ették, voltak azok, akik 32%-kal csökkentették az esélyüket szívrohamra.

A bogyófélék talán azért vannak más hatással, mert tartalmaznak anthocyaninokat. A bogyók pozitív hatása minden más faktortól független volt (kor, magas vérnyomás, testtömeg, mozgás, dohányzás, koffein vagy alkohol).

cimkézett 1 random képpel
cimkézett 5 random címek
ha van témához kapcsolódó orvos, szakértő - válaszol box