Az uborkáról

Az uborka a tökfélék családjába tartozik és ennek köszönhetően az uborkát frissen célszerű fogyasztani vagy savanyúságként.

Az uborka húsa gyakran ropogós, hűsítő - valószínűleg a mondás is innen származik, miszerint hűvös, mint az uborka.

Ugyan nem a legjobb antioxidáns források, de alacsony a kalóriaszintjük és sok bennük a C-vitamin és ezen kívül tartalmaz egy kis egészséges rostot az étrendünkhöz.

Amikor uborkát választ, nézze meg a hűtött részleget. Az uborka érzékeny a hőre és a legjobb hűtve tartani. Az organikus választás az ajánlott és meghámozni is célszerű, hogy elkerüljük a szennyeződéseket.

Címkék: uborka, tök, savanyúság, antioxidáns, vitamin
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2017 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!