A bogyós gyümölcsök jók a csontoknak is

A feketeáfonya rengeteg antioxidánst tartalmaz, ami általánosságban nézve is egészséges és most egy új tanulmány szerint segíthet a csontokat is erősíteni.

Egy tanulmányban, ahol kölyök patkányokat, olyan táppal etettek, ami 10% mélyfagyasztott feketeáfonya port tartalmazott megmutatta, hogy azok a kölyök patkányok, akik ezt a keveréket ették erőssebb csontozatot alakítottak ki, mint azok, akik nem ilyen tápot kaptak.

Egy másik bogyókkal kapcsolatos kutatás pedig azt bizonyította, hogy az eper megnöveli a vér antioxidáns kapacitását. 12 egészséges önkéntes napi 500 gramm epret evett és egy hónap után megvizsgálták a vérmintáikat.

Az eredmény az lett, hogy az eper növeli a vörösvérsejtek reakcióját az oxidatív stresszel szemben. Most azt vizsgálják, hogy kisebb adag eper milyen hatást vált ki.

A jobb hatás érdekében jobb organikus epret venni.

Címkék: eper, bogyós gyümölcs, csont, kutatás, csontozat, áfonya, antioxidáns
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2018 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!